מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : כמה ארוכה ומורכבת מכירה היא באמת?

noamkepf
01-02-2017, 13:42
תקשיבו, אני כרגע עם האופנוע החמישי או שישי שלי. אני עם רישיון כשנתיים. הנוכחי שאני מוכר עכשיו, פיאגו בוורלי 500, פשוט כמשמעו - פשוט לא נמכר. יש מתעניינים, מתקשרים ושואלים שאלות, אבל שום דבר מעבר לזה. באו לראות אותו רק 2 אנשים מתוך קרוב ל 20 אנשים שהתקשרו! באמת שאני מתחיל להתייאש מהמכירה שלו... אני מפרסם אותו קרוב לחודשיים שלמות מאז שקניתי אותו. מה שרציתי לשאול זה אם באמת זה כזה ארוך, תחום מכירת אופנוע\רכב בכללי? האם יש אנשים שמפרסמים חודשים על גבי חודשים, או אפילו שנה שלמה עד שהם מוכרים את שלהם? למה זה לא נמכר, את זה אני יכול להבין - כי אין לו ביקוש, אין לו "שוק" אמרו לי ואני מבין את זה. אבל סהכ הוא נוסע סבבה, נתונים טובים, ק"מ לא בשמיים... אז בכל זאת, למה אנשים לא מוכנים לבוא ולקחת?

roeicoing
01-02-2017, 13:52
חבר, הכל היצע וביקוש, יש כלים שנמכרים ברגע ויש כאלה שלוקח הרבה זמן למכור.
יכול להיות שהמחיר שאתה מבקש הוא גבוה מידי למחיר השוק של הכלי הספציפי שלך, אם התקשרו 20 איש ולא נסגר עם אף אחד אז אולי המחיר במידה והכלי תקין.

danielk
01-02-2017, 14:46
זה לא קטנוע מבוקש גם כחדש, בטח לא כבן 12 עם מעל 50 אלף ק"מ, סבלנות והרבה ממנה.

noamkepf
01-02-2017, 14:58
פרסמתי 6000 וכתבתי גמיש. תכלס, חלק מהאנשים שהתקשרו הביעו עניין גם לבוא לראות אבל הרבה מהם לא באו בכלל. אני לא יודע למה. תשמעו, אני לא מכונאי ואני לא נסעתי עליו ככה שלא יצא לי לעשות טיפולים, אבל הוא מניע ונוסע יפה, הכל נראה תקין מבחינה מכנית, ככה שאני לא חושב שאנשים חושבים שזה משהו מכני. אולי באמת המחיר, אבל לאיזה מחיר כדאי להוריד אם בכלל? אם אני כותב במפורש שאני גמיש(ככה עשיתי) אז חשבתי שזה משדר לקונה שזה לא מחיר סופי ושהוא לא צריך להיבהל מהמחיר. אבל אולי לא, אולי כשהם רואים 6000 זה מצלצל במוח בתור סכום גבוהה מידיי ואז הם נבהלים? יכול להיות גם שהם נבהלים מהעובדה שאין לו שוק(שזה נכון לצערי) והם לא רוצים להיתקע איתו ולא יהיו חלקים.

שאלה פשוטה יש לי אליכם - יש אנשים שמפרסמים אפילו חצי שנה עד שהם מוכרים? כלומר הזמן שאני מפרסם (חודשיים) זה נחשב להרבה זמן או מעט זמן?

nihrider
01-02-2017, 15:02
איפה אתה מפרסם?
תפרסם גם בפייסבוק

Shasha127
01-02-2017, 15:10
אם אתה צריך למכור, תוריד אלפיה במחיר המבוקש, תוריד עוד כמה שקלים במעמד הקניה, תחטוף את האגרוף ותמשיך הלאה. זה לא כסף כזה גדול כדי להוציא את העצם הזאת מהגרון.
כל עוד אין לך ג'וימקס 250 2014 למכור מצב השוק גרוע ביותר כמעט לכל הכלים, גם באופנועים.

shembar1
01-02-2017, 15:35
תשמע קודם כל אנחנו בחורף! פחות אנשים קונים אופנוע בחורף!
דבר שני. צריך קצת חוש מכירה. מכרתי 4 אופנועים בחיי וכן גם אני חיכיתי לא מעט זמן אבל לא יצא לי מצב שמתוך 20 שהתקשרו רק 2 הגיעו
כנראה שאתה לא מציג משהו כמו שצריך במכירה.. לא שאתה צריך לשקר! פשוט כשאתה מוכר למשהוא מוצר תשתדל להבליט את הצדדים הטובים במוצר ולא לדבר איתו על זה שאתה גמיש ושכבר חודשיים אתה מנסה למכור את האופנוע
וחוץ מזה כמו ש shasha127 כתב מעליי, אם אתה כל כך לחוץ על הכסף תוריד 1000-1500. לא רוצה להכנס לאף אחד לכיס אבל זה לא סכום שיגרום לך לפשוט רגל :)

בכל מקרה הרבה בהצלחה במכירה

KKatkov
01-02-2017, 15:48
תקשיבו, אני כרגע עם האופנוע החמישי או שישי שלי. אני עם רישיון כשנתיים. הנוכחי שאני מוכר עכשיו, פיאגו בוורלי 500, פשוט כמשמעו - פשוט לא נמכר. יש מתעניינים, מתקשרים ושואלים שאלות, אבל שום דבר מעבר לזה. באו לראות אותו רק 2 אנשים מתוך קרוב ל 20 אנשים שהתקשרו! באמת שאני מתחיל להתייאש מהמכירה שלו... אני מפרסם אותו קרוב לחודשיים שלמות מאז שקניתי אותו. מה שרציתי לשאול זה אם באמת זה כזה ארוך, תחום מכירת אופנוע\רכב בכללי? האם יש אנשים שמפרסמים חודשים על גבי חודשים, או אפילו שנה שלמה עד שהם מוכרים את שלהם? למה זה לא נמכר, את זה אני יכול להבין - כי אין לו ביקוש, אין לו "שוק" אמרו לי ואני מבין את זה. אבל סהכ הוא נוסע סבבה, נתונים טובים, ק"מ לא בשמיים... אז בכל זאת, למה אנשים לא מוכנים לבוא ולקחת?

אתה מנסה למכור קטנוע שגם בזול לא רוצים אותו, זה למה.
בערך הכלי הכי לא מבוקש בשוק, אחרי ה-X9 500 שעליו הוא מבוסס. שגם הוא היה פעם קטנוע מעולה... עד שצריך לתקן אותו.
כשניסתי לפני שלוש שנים למכור X9 במצב לא רע, אף אחד לא רצה לקנות. פשוט ככה. אחרי כחצי שנה, כשהוא חטף תקלה רצינית - הוא נמסר לחלקים.
2 X9 לא נוסעים (שמשניהם היה אפשר להרכיב אחד נוסע, ולהישאר עם המון חלקים) מכרתי לבחור מכפר קאסם ב-800 שקל.
בקיצור - אם התשובה הרגילה היא "תרד במחיר", אז במקרה הזה - אפילו גמישות משמעותית לא תעזור.
כאן נשאלת השאלה - למה אתה מוכר?
אם אתה מבסוט מהקטנוע, והמכירה היא כדי להשתדרג - אז או שתחכה שהוא ימות (יכול לקחת הרבה זמן עם הכלים האלה, מניסיון), או שתנסה לעשות טרייד לחדש, ושם אולי יצאו איתך לארג'ים וייתנו לך 50% מהמחירון.
אם אתה לא מבסוט מהקטנוע, ואתה רוצה להיפטר ממנו כי אתה חושש שהוא יתחיל לעשות בעיות בקרוב - אז או שוב טרייד (שוב), או שתרד מאוד נמוך. לאיזור האלפיים שקל. אז, אני מניח, תצליח למכור תוך כמה שבועות.

noamkepf
01-02-2017, 16:21
טוב אז ככה, אני מפרסם בפייסבוק ויד 2... אני מתחיל להבין מה הבעיה, וכנראה שזה המחיר. אבל אני לא רוצה לפרסם בנמוך מידיי, כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה ואז מנסים להוריד אותי יותר נמוך מזה(וככה ניסו לעשות לי כמה פעמים), אז אני לא יודע... חשבתי לנסות 5500, ואז להתגמש לכיוון של 4 או 4 וחצי במעמד המכירה. אני שילמתי עליו משהו כמו 5 אלף כולל כל הדברים שמסביב כשקניתי אותו. למה אני מוכר? כי הרישיון שלי עד 125, לא מתכוון לשדרג בשלב הזה. אז זה או למכור או לתת לו לעמוד שם כמו פסל. ובשביל קטנוע כזה, שפי שמדובר, הוא מודל ישן ודגם לא ממש מוצלח, עדיף כבר למכור. אבל יש גבול לכמה שאני יכול לרדת - אני לא אמכור בכל מחיר! עכשיו, בנוסף להורדה במחיר שאעשה, כתבתי שאני מוכן להחלפה על 125 - וזה משך כמה אנשים, אבל ההצעות לא היו משה והיה קשה לתאם החלפה(בעיר בגלל מרחק ביני לבין הקונה, למשל היה מישהו מטבריה ולכן לא הסתדר בגלל המרחק). ניסיתי גם חנויות אופנועים, לטרייד אין, אבל הם הציעו לי סכומים מגוחכים עליו ככה שזה לא היסתדר. חוץ מזה, אין לו טסט(אבל כתבתי במפורש במודעה שניתן להעביר בשירות טסטים למי שיקנה...), וכתבתי שמניע ונוסע והכל טוב איתו(שזה באמת נכון). אז, לא יודע. מה שאעשה זה אוריד במחיר ואמשיך לציין שאני מעוניין בהחלפה על 125...ככה זה ימשוך גם הצעות החלפה וגם ימשוך פניות כלליות(מן הסתם כשאנשים רואים מחיר נמוך יותר, זה מגדיל את הסיכויים שיפנו, לא ככה?). אבל באמת, שפנו אליי הרבה אנשים, קרוב ל 20-25 עד כה...אבל הרבה מהפניות האלה היו רק "התעניינות" מצידם שלא הובילה לכלום. אז אני אוריד במחיר, אמשיך לכתוב "גמיש" ו"מעוניין החלפה על 125", ונראה מה נעשה. אבל באמת שמתחיל להימאס עליי כל העניין הזה של הטירחה לפרסם ולנסות ולנסות למכור... ככה שאולי בסוף אמכור ואפסיד איזה 1000 שקל העיקר להיפטר ממנו. אני לא עד כדי כך מסכן, אבל באמת שאני מנסה להיפתר ממנו כמה שיותר מהר, עד כמה שזה נשמע פתטי...

lokimonster
01-02-2017, 16:36
לא רוצה ליאש אותך אבל העובדה שאין לכלי טסט מרתיעה קונים.
אני מניח שהכי נכון זה לדאוג להעביר אותו טסט ולהפסיד כמה שזה לא יהיה ולגמור את הסאגה.
לו הייתה רוכב עליו זה היה משנה את התמונה ואולי היה טעם לנסות לחכות אבל על בסיס הנתונים שרשמת תעיף אותו כל עוד אתה יכול.\

alexsupreme
01-02-2017, 16:45
כשקניתי בזמנו נקסוס 500 שמבוסס על אותו מנוע ווריאטור, הוא גם נסע סבבה ולבעליו אפילו היה רקורד של טיפולים והכל.
הייתי נאיבי ולקחתי אותו בלי בדיקה.
היישור קו עלה לי כמעט 4000 שקל. מישהו שם רצועה זולה של קטנוע אחר, שחק לחלוטין את הרולים, מיסבי היגוי היו דפוקים והיה צריך להחליף רפידות מלפנים ומאחור.

היום אני משכיל יותר אבל למכור ולקנות זה לא עסק פשוט.
מהמעט מחקר שאני עשיתי, לבוורלי ולנקסוסים יש מדי פעם בעיות חשמל ובעיות משאבה ואת זה צריך לבדוק ברגע הקניה.

אני יודע שזה לא אופטימי במיוחד אבל זה באמת עניין של עצה וביקוש.

KKatkov
01-02-2017, 17:07
טוב אז ככה, אני מפרסם בפייסבוק ויד 2... אני מתחיל להבין מה הבעיה, וכנראה שזה המחיר. אבל אני לא רוצה לפרסם בנמוך מידיי, כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה ואז מנסים להוריד אותי יותר נמוך מזה(וככה ניסו לעשות לי כמה פעמים), אז אני לא יודע...

"כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה" - יעני, כדי "לא לצאת פראייר"?
מצטער, חביבי. כבר יצאת פראייר כשקנית את הקטנוע הזה בכמה שקנית - בלי שהתכוונת להחזיק אותו כמה שנים ולמכור לחלקים אח"כ. לא כי הקטנוע רע - אלא כי יש לו שם רע בשוק, הוא ישן, נדיר ולא מבוקש. עכשיו, אתה מנסה לגלגל את הקניה שלך למישהו אחר. כשאתה קונה כלי כזה, אתה אמור להבין שאתה היד האחרונה שלו.
אתה יכול לפרסם ב-5.5, ב-4.5, או ב-9. אתה יכול לכתוב "גמיש" או "מוכן להחלפה". כל זה לא עוזר לך, אם יש בידך מוצר שאתה מעוניין לקבל עליו 4.5, בעוד שהקונים מוכנים לשלם 2000. העסקה לא נסגרת, והקונים הולכים לחפש מוכר נואש יותר, או קטנוע מדגם אחר.

הערכתי הגסה היא, שאם תעביר את הקטנוע טסט, תצליח לקבל עליו 3-3.5 אם יתמזל מזלך. ללא טסט, לא תקבל יותר מ-2000.
כמובן שאתה מוזמן להוכיח לי אחרת - אבל זה מה שאני מכיר מהנבלות הלא-מבוקשות שעברו תחת ידיי, והיו לא מעט כאלה.

noamkepf
01-02-2017, 17:10
הבעיה היא שבשביל להעביר טסט צריך לעשות ביטוח וצריך לתקן את הוינקרים מקדימה כי זה משהו שעד כמה שאני יודע בודקים בטסטים... אבל שמעתי על שירות העברת טסטים שבעלי מוסכים עושים. יש דבר כזה? מישהו פה יכול להסביר לי איך זה עובד?שמעתי שניתן להעביר שם טסט ומשלמים לו עבור השירות שהו מעביר טסט, באמצעות הביטוח מכונאי שיש לו. אבל איך עושים את זה בדיוק? אשמח שתגידו לי.

והאמת, שאולי אם במכירה זה לא יילך, לדעתכם כדאי לי להישאר פתוח להחלפה על 125? כי האמת היא שגם אם הייתי מוכר הייתי פשוט משתמש בכסף שהייתי מקבל עליו לקנות 125, ככה שאולי בהחלפה זה יילך יותר. או אולי להפך, לא יודע.

האמת, שכשאני קניתי אותו חשבתי שהוא שווה אפילו יותר בגלל הנפח... הייתי בהלם כשהמוכר מכר לי אותו ב 5 אלף, כי זה הייה 500 סמק והיה לי את הרושם שהם שווים המון, ורק אחרי שקניתי הסתבר לי שמדובר בדגם שאין לו ביקוש ואין לו שוק...

noamkepf
01-02-2017, 17:55
"כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה" - יעני, כדי "לא לצאת פראייר"?
מצטער, חביבי. כבר יצאת פראייר כשקנית את הקטנוע הזה בכמה שקנית - בלי שהתכוונת להחזיק אותו כמה שנים ולמכור לחלקים אח"כ. לא כי הקטנוע רע - אלא כי יש לו שם רע בשוק, הוא ישן, נדיר ולא מבוקש. עכשיו, אתה מנסה לגלגל את הקניה שלך למישהו אחר. כשאתה קונה כלי כזה, אתה אמור להבין שאתה היד האחרונה שלו.
אתה יכול לפרסם ב-5.5, ב-4.5, או ב-9. אתה יכול לכתוב "גמיש" או "מוכן להחלפה". כל זה לא עוזר לך, אם יש בידך מוצר שאתה מעוניין לקבל עליו 4.5, בעוד שהקונים מוכנים לשלם 2000. העסקה לא נסגרת, והקונים הולכים לחפש מוכר נואש יותר, או קטנוע מדגם אחר.

הערכתי הגסה היא, שאם תעביר את הקטנוע טסט, תצליח לקבל עליו 3-3.5 אם יתמזל מזלך. ללא טסט, לא תקבל יותר מ-2000.
כמובן שאתה מוזמן להוכיח לי אחרת - אבל זה מה שאני מכיר מהנבלות הלא-מבוקשות שעברו תחת ידיי, והיו לא מעט כאלה.
תשמע אחי אתה צודק בכל מה שאתה אומר, אבל אני לא רוצה להיות פסימי ולרדת לסכומים מגוחכים. לפני שאנחנו סגורים שזה בגלל שאין לו טסט שלא מעוניינים לקחת אותו, אולי בו נחשוב לרגע אם זה באמת בגלל זה? אולי זה בעצם בגלל שהדגם לא מבוקש, ושגם אם אעביר טסט עדיין אהיה באותה בעיה? אתה מבין, אין לדעת. אבל בוא ונניח שזה בגלל זה, איך עכשיו אני מעביר טסט? אני לא יכול לנסוע עליו, אני צריך שמישהו יעביר לי אותו טסט. שמעתי על שירות העברת טסטים, אבל אין לי מושג מה זה, כמה זה עולה, ואיך עושים את זה. ותקשיב, אני יודע שזאת הייתה טעות לקנות אותו, אבל יש גבול כמה שבן אדם יכול להיות מופסד, אם אתה מבין. הכלי עצמו מעולה ונוסע מעולה, לכן אני חושב שזה עניין של זמן עד שיגיע מישהו שלא חשוב לו מצב השוק ושרוצה אותו בשביל עצמו ולנסוע עליו עד המוות של הכלי. אבל זה נדיר ואין הרבה אנשים כאלה. האמת, שאולי אם באמת ארד במחיר ואעביר אותו טסט אנשים יסכימו לקחת אותו. אז בו תסביר לי איך מעבירים טסט דרך שירות העברת טסטים(אני יודע שבמוסכים יש את זה?), ואם פרסמתי עד כה ב 6000 לאיזה מחיר כדאי לרדת, בהתחשב בגמישות שאהיה חייב לעשות לקונה? תבין שאם אני למשל מפרסם ב 5000 זה לא יימכר ב 5000 אלא ב 3.5 או 4 במקרה הטוב.

danielk
01-02-2017, 17:57
לא רוצה עוד יותר לבאס, אבל אתה מבין שהמחירון הוא 3,200 שקל נכון להיום? לפני שאין טסט וצריך לסדר דברים? לפני שבכלל נכנסו לזה שהדגם לא מבוקש כלל וכלל?
שדרג רישיון וסע בו. זה הדבר הכי זול שתוכל לעשות איתו.
2000 שקל זה מה שהוא שווה וגם זה בספק.

noamkepf
01-02-2017, 18:14
לא רוצה עוד יותר לבאס, אבל אתה מבין שהמחירון הוא 3,200 שקל נכון להיום? לפני שאין טסט וצריך לסדר דברים? לפני שבכלל נכנסו לזה שהדגם לא מבוקש כלל וכלל?
שדרג רישיון וסע בו. זה הדבר הכי זול שתוכל לעשות איתו.
2000 שקל זה מה שהוא שווה וגם זה בספק.
אני מבין את כל זה... אלה דברים פסימיים לכן אני מנסה להיות אופטימי...

מה שכן, הייה מישהו שרצה לתת לי עליו 4000 ואני פשוט סירבתי כי חשבתי שאוכל לקבל עלו יותר...

לדעתך זאת הייתה טעות?

לדעתך יהיו עוד כמוהו שיציעו סכום כזה?

mudale222
01-02-2017, 18:29
לקח לי למעלה מחצי שנה למכור את הנינג'ה 250 כשהוא היה הכי חזק בקטגוריה (A1).... חודשיים זה רק סיפתח.
4000 שקל הייתי לוקח בכלל בלי לחשוב על הכלי שלך.

noamkepf
01-02-2017, 18:32
לקח לי למעלה מחצי שנה למכור את הנינג'ה 250 כשהוא היה הכי חזק בקטגוריה (A1).... חודשיים זה רק סיפתח.
4000 שקל הייתי לוקח בכלל בלי לחשוב על הכלי שלך.
בחצי שנה הזאת שפירסמת אותו כמה אנשים פנו אלייך בסה"כ? (כולל אלה שרק "התעניינו")

למה אתה מתכוון שהיית לוקח בלי לחשוב? כלומר אתה אומר שהייתי צריך להגיד לו כן בלי להסס \ לחשוב יותר מידיי?

KKatkov
01-02-2017, 19:02
בחצי שנה הזאת שפירסמת אותו כמה אנשים פנו אלייך בסה"כ? (כולל אלה שרק "התעניינו")

למה אתה מתכוון שהיית לוקח בלי לחשוב? כלומר אתה אומר שהייתי צריך להגיד לו כן בלי להסס \ לחשוב יותר מידיי?

ידידי, אין לך מה להסתבך. שום דבר שתעשה לא יגרום לקטנוע שלך להימכר פי כמה מעל המחיר שלו בשוק. גם אם תפרסם ב-10 ותהיה מוכן לרדת ל-3.
במצבו הנוכחי (ללא טסט, אחרי שעמד זמן מה) - תוכל לקבל עליו 2000 שקל במקרה הטוב. אם מישהו הציע לך 4 (בפגישה, לא בטלפון) - היית צריך למכור. אף אחד לא מבטיח שתמצא עוד חובב הרפתקאות כזה.
ב-1000, 1500, אולי 2000 אתה תמכור בזמן סביר (בהנחה והקטנוע תקין, והבעיה היא רק הטסט). כי זה מחיר טוב מספיק, כדי להצדיק לקונה "התקעות" עתידית עם הכלי.
תבין: כשאתה מנסה למכור למישהו, אתה צריך להציע לו עסקה טובה. בטח כשאתה עובד עם ישראלים. הקטנוע עלה לך 5 - זה המקסימום שאתה יכול לאבד, וזה מה שתאבד אם (תיאורטית) הקטנוע ימשיך לעמוד עוד חצי שנה-שנה (כי אז תוכל רק למכור אותו לפירוק תמורת 400 שקל).
כל סכום שתרוויח מעל - זה מזעור נזקים. מכרת ב-1000? הפסדת רק 4. מכרת ב-2000? הפסדת רק 3. והזמן עובד נגדך - ככל שהקטנוע שלך עומד יותר, ככה הפלסטיקה שלו דוהה, הצמיגים מתייבשים, והסיכויים שהוא יניע כשיבואו לראות אותו פוחתים.
אם אני אעשה עם עצמי ניסוי פסיכולוגי...
אני מודה ומתוודה - אם הייתי רואה ב-1000 שקל קטנוע כזה, במצב תקין, ובמצב קוסמטי טוב - הייתי עולה על הדוקאטי ונוסע לקנות אותו. כי זה נשמע עסקה טובה, כסף קטן, וקטנוע מעניין. ב-2000 - הייתי כבר אומר שזה נחמד למישהו אחר שמחפש כלי בסגנון, ומזכיר לעצמי שאין לי צורך בקטנוע. ב-4? שהמוכר ייקבר איתו. מי צריך בוורלי 500 ישן, שבטח צריך להשקיע בו עוד כמה אלפים?

noamkepf
01-02-2017, 20:29
ידידי, אין לך מה להסתבך. שום דבר שתעשה לא יגרום לקטנוע שלך להימכר פי כמה מעל המחיר שלו בשוק. גם אם תפרסם ב-10 ותהיה מוכן לרדת ל-3.
במצבו הנוכחי (ללא טסט, אחרי שעמד זמן מה) - תוכל לקבל עליו 2000 שקל במקרה הטוב. אם מישהו הציע לך 4 (בפגישה, לא בטלפון) - היית צריך למכור. אף אחד לא מבטיח שתמצא עוד חובב הרפתקאות כזה.
ב-1000, 1500, אולי 2000 אתה תמכור בזמן סביר (בהנחה והקטנוע תקין, והבעיה היא רק הטסט). כי זה מחיר טוב מספיק, כדי להצדיק לקונה "התקעות" עתידית עם הכלי.
תבין: כשאתה מנסה למכור למישהו, אתה צריך להציע לו עסקה טובה. בטח כשאתה עובד עם ישראלים. הקטנוע עלה לך 5 - זה המקסימום שאתה יכול לאבד, וזה מה שתאבד אם (תיאורטית) הקטנוע ימשיך לעמוד עוד חצי שנה-שנה (כי אז תוכל רק למכור אותו לפירוק תמורת 400 שקל).
כל סכום שתרוויח מעל - זה מזעור נזקים. מכרת ב-1000? הפסדת רק 4. מכרת ב-2000? הפסדת רק 3. והזמן עובד נגדך - ככל שהקטנוע שלך עומד יותר, ככה הפלסטיקה שלו דוהה, הצמיגים מתייבשים, והסיכויים שהוא יניע כשיבואו לראות אותו פוחתים.
אם אני אעשה עם עצמי ניסוי פסיכולוגי...
אני מודה ומתוודה - אם הייתי רואה ב-1000 שקל קטנוע כזה, במצב תקין, ובמצב קוסמטי טוב - הייתי עולה על הדוקאטי ונוסע לקנות אותו. כי זה נשמע עסקה טובה, כסף קטן, וקטנוע מעניין. ב-2000 - הייתי כבר אומר שזה נחמד למישהו אחר שמחפש כלי בסגנון, ומזכיר לעצמי שאין לי צורך בקטנוע. ב-4? שהמוכר ייקבר איתו. מי צריך בוורלי 500 ישן, שבטח צריך להשקיע בו עוד כמה אלפים?
כל הטקסט המעניין הזה ועדיין לא ענית לי על שאלתי הראשונה בפוסט הקודם...

העניין הוא שיש גבול לכמה שאני יכול להפסיד. בהתחשב בעובדה המכרעת - שהיו אנשים שהציעו מחירים יותר גבוהים מ 2000 או 3000, אני יודע בוודאות שזה רק עניין של זמן עד יגיע מישהו וייתן עליו 4 אלף או אפילו קצת יותר, ולכן אני לא יורד לפחות מזה בגלל העובדה הזאת. ברגע שיימכר אני למדתי שיעור לחיים, בין היתר לא לקנות דגמים מודלים ישנים או דגמים לא מוצלחים כמו זה. עשיתי טעות, לא ידעתי זאת כשקניתי, אבל יש צד חיובי לכל דבר. העניין הוא, שכל קונה מסתכל על דברים אחרת ומרגיש אחרת. אני בחנתי את כל הקונים שפנו אליי ושמתי לב להבדלים ביניהם. אחד היה איכפת לו ממשהו אחד, שני היה איכפת לו ממשהו אחר. אתה מבין? ברגע שיגיע הקונה שמסתכל על זה בזווית הנכונה ולא בזווית של כמה שהוא יכול להוריד לי ומה לא "בסדר" בעיניו, אז זה יימכר במחיר טוב. תבין אחי, היו קונים שפנו אליי והסתכלו על דברים ממש מגוחכים, ושאלו על דברים ממש מגוחכים. נכון, לא מדובר בכלי נפוץ ולא מדובר בכלי מבוקש, אבל מדובר בכלי שמניע ונוסע, מדובר בכלי שאין בעיות מכניות רציניות, ומדובר ב 500 סמק. אז בהתחשב בזה ובהתחשב שכבר הציעו לי 4 והייתי טמבל ולא הסכמתי... אני חושב שאוכל לקבל עליו די יפה בסופו של דבר. אתה מבין? אם אני אחכה קצת יכול מחר לבוא מישהו ולשים לי עליו 4. אני ארגיש אפילו יותר טמבל אם אמכור עכשיו ב 2 ויום למחרת יתקשר אליי הקונה השני שהיה מוכן לקחת ב 4 ואז אאלץ להגיד לו "נמכר".

roeicoing
01-02-2017, 21:36
אחינו היקר, ״יש גבול לכמה אני יכול להפסיד״ יש אנשים שמפסידים בשניה עשרות מונים יותר מהסכום הזה, אז על מה וכמה על קטנוע ישן בלי טסט. מה חשבת שתקנה בחמש ותמכור בשבע ? אם נסעת עליי ונהנת היה שווה את הכסף. הקונה הבא שבא לך תמכור לו בכמה שהוא נותן לך ותשכח מזה.
תעשה עוד כמה משמרות אקסטרא בעבודה ותשכח מזה. תחביב עולה כסף אל תיקח את זה ללב.

guyx1992
01-02-2017, 21:57
קח עצה למכירת אופנועים (ורכבים בכלל).
אם אתה רוצה למכור, מכל סיבה שהיא, ובא לך כבר "להעיף" אותו, פשוט תמכור, גם אם זה אומר לרדת במחיר, לצאת פראייר או איך שלא תרצה לקרוא לזה.

ההפסד בכסף הזה כואב רק באותו רגע בדואר, אח"כ אתה חוזר הביתה ומתחיל לשטוף את העיניים בלוחות יד 2 לכלי החדש שלך.
אני גם הפסדתי תוך שנה 7000 שקל על רכב. זה מבאס, אבל אז אחרי יום עובר.

noamkepf
01-02-2017, 22:33
אחינו היקר, ״יש גבול לכמה אני יכול להפסיד״ יש אנשים שמפסידים בשניה עשרות מונים יותר מהסכום הזה, אז על מה וכמה על קטנוע ישן בלי טסט. מה חשבת שתקנה בחמש ותמכור בשבע ? אם נסעת עליי ונהנת היה שווה את הכסף. הקונה הבא שבא לך תמכור לו בכמה שהוא נותן לך ותשכח מזה.
תעשה עוד כמה משמרות אקסטרא בעבודה ותשכח מזה. תחביב עולה כסף אל תיקח את זה ללב.

קח עצה למכירת אופנועים (ורכבים בכלל).
אם אתה רוצה למכור, מכל סיבה שהיא, ובא לך כבר "להעיף" אותו, פשוט תמכור, גם אם זה אומר לרדת במחיר, לצאת פראייר או איך שלא תרצה לקרוא לזה.

ההפסד בכסף הזה כואב רק באותו רגע בדואר, אח"כ אתה חוזר הביתה ומתחיל לשטוף את העיניים בלוחות יד 2 לכלי החדש שלך.
אני גם הפסדתי תוך שנה 7000 שקל על רכב. זה מבאס, אבל אז אחרי יום עובר.
מעריך את זה מאוד אנשים - מילים מעודדות ומחזקות מאוד!

לא, אני לא מדבר בציניות. אני רציני. צודקים חד משמעית... אמכור בכמה שיסכימו לתת לי עליו ובזה זה נגמר.

האמת שאם ואני היתי מוכר אותו עכשיו כמה שיותר מוקדם אז ככה הוא פחות מדאיג אותי להמשיך לרוץ ולהמשיך לפרסם ולנסות למכור בכל מקום. וגם כשאני עושה דברים אחרים אני ניזכר שאני צריך לרוץ להקפיץ מודעה. היתי בכל מיני מקומות וכשנזכרתי בו לא הצלחתי להתרכז בהרבה דברים וכשאנשים המשיכו להתעניין בו וליצור איתי קשר אז שוב פעם בא לי התקף, שאולי הוא יציע מעט מידיי ואז סתם אתאכזב שוב. או שמישהו יציע מחיר טוב ואז אח"כ יבטל כפי שגם כן קרה לי לא מזמן. מי שיבוא אליי עם כסף ביד ויגיד לי שהו מוכן לקחת, מבחינתי זה שלו. השיגעון שהמכירה שלו גרמה לי הוכיחה בעליל שאני חייב להיפטר ממנו ומהר. אני לא בנוי כ"כ למכירות רכב(אני גרוע בזה וזה מפריע לי בתיפקוד כי אני חושב על זה כל הזמן). ההפסד כנראה יכאב לי אבל מקווה שזה יעבור, במיוחד אם מגיעה הכנסה חדשה.

roeicoing
01-02-2017, 22:48
אתה תמיד יכול ללכת לסוכנויות או עסקי אופנועים להשאיר להם את האופנוע ובמכירה יגבו ממך עמלת תיווך, זה גם עדיף לך כי ככה מגיעים קונים פוטנציאלים ורואים את הכלי, למרות שבלי טסט זה נשמע לי קצת בעייתי.

JohnnyDee
02-02-2017, 00:24
לקח לי שנה כמעט למכור את האופנוע.
לא רציתי לרדת אז סבלתי בשקט.
בסוף ירדתי טיפה פחות ממה שביקשתי.
4 אלף תתקשר אליו בחזרה.

DadOnWheels
02-02-2017, 08:35
אני אספר לך סיפור שלי:
מכרתי אופנוע אחרי תאונה שעמד שנה וחצי בלי טסט.
ביקשתי מחיר X, תוך שאני יודע לכמה אני מוכן לרדת [Y] (הצעה ממנהל מוסך על האופנוע AS IS).
הראשון שהגיע שאל אם אני מוכן לרדת?
(כמובן שרק כשהגיע ולא בטלפון)
אמרתי לו- "ביקשתי X, אל תציע X+3, אבל בוא נשמע מה יש לך להציע"
הציע בין X ל- Y.
חתמנו על זכרון דברים, בזבזתי יום עבודה על להוציא רשיון זמני עם התחייבות שלו להעביר טסט מול משרד התחבורה.
להתראות.

עכשיו לעניינך - יש לי קטנוע 125 סמק כיום, אם אסכים לקנות ממך את הקטנוע, אני צריך לשלם 1,000 שח יותר בביטוח השנתי.
ב-YAD2, יש לך עוד 2 חברים.
1 ב- 2,700 (את תקלה מוערכת ב-1,200 שח)
1 ב-6,000 (עם קילומטראז' כמעט כפול)
מהמודעה שלך, אני מבין שהטסט היה עד אוגוסט 2016? אז יש לך זמן, אבל אחרי שנתיים בלי טסט יצטרכו לעבור איתו במעבדה.
דבר עם המוסכניק שלך, שיעביר לך אותו טסט עכשיו.

כי בתור "רוכש פוטנציאלי" - אני צריך להגיע עד ירושלים, לגרור אותו לטסט, להעביר טסט, אולי להשאיר לך קטנוע...
ואם לא רכשתי - שרפתי יום עבודה...

noamkepf
02-02-2017, 11:09
אני אספר לך סיפור שלי:
מכרתי אופנוע אחרי תאונה שעמד שנה וחצי בלי טסט.
ביקשתי מחיר X, תוך שאני יודע לכמה אני מוכן לרדת [Y] (הצעה ממנהל מוסך על האופנוע AS IS).
הראשון שהגיע שאל אם אני מוכן לרדת?
(כמובן שרק כשהגיע ולא בטלפון)
אמרתי לו- "ביקשתי X, אל תציע X+3, אבל בוא נשמע מה יש לך להציע"
הציע בין X ל- Y.
חתמנו על זכרון דברים, בזבזתי יום עבודה על להוציא רשיון זמני עם התחייבות שלו להעביר טסט מול משרד התחבורה.
להתראות.

עכשיו לעניינך - יש לי קטנוע 125 סמק כיום, אם אסכים לקנות ממך את הקטנוע, אני צריך לשלם 1,000 שח יותר בביטוח השנתי.
ב-YAD2, יש לך עוד 2 חברים.
1 ב- 2,700 (את תקלה מוערכת ב-1,200 שח)
1 ב-6,000 (עם קילומטראז' כמעט כפול)
מהמודעה שלך, אני מבין שהטסט היה עד אוגוסט 2016? אז יש לך זמן, אבל אחרי שנתיים בלי טסט יצטרכו לעבור איתו במעבדה.
דבר עם המוסכניק שלך, שיעביר לך אותו טסט עכשיו.

כי בתור "רוכש פוטנציאלי" - אני צריך להגיע עד ירושלים, לגרור אותו לטסט, להעביר טסט, אולי להשאיר לך קטנוע...
ואם לא רכשתי - שרפתי יום עבודה...
העניין הוא שאני לא רוצה להתעסק עם עניין הטסט שלו אלא אם אני באמת חייב, כי אני לא מתכוון לנסוע עליו ולא בטוח שיעבור ללא צורך שיבקשו לתקן דברים שסתם יעלו לי עוד כסף. השאלה היא כמה באמת זה מרתיע אנשים, במידה והם גם יודעים שזה לא בעייתי להעביר טסט - במיוחד כשמדובר באגרה שולמה ומדובר באופנוע(טסט לאופנוע זה לא מורכב כמו רכב).

התשלום על הביטוח שיותר גבוהה מפצה על כך שתיסע על אופנוע חזק יותר ועוצמתי יותר... אז אני לא יודע למה אנשים נרתעים מזה. אם הם מעוניינים בנפח כזה הם אמורים לדעת מראש שהביטוח קצת יותר יקר ולא להקשיר את זה אליי(?).

המתחרים לדעתי, לא בדיוק מהווים בעיה כי אנשים נרתעים ברגע ששומעים על אופנוע עם תקלה כמו זה שכתב, והשני שפירסם ק"מ כלכך גבוהה, גם זה מרתיע מאוד. אבל אצלי אולי הם נרתעים מהעובדה שאין טסט - אבל מצד שני כתבתי במפורש במודעה שניתן להעביר טסט ללא בעיה. אז אני לא מבין, זה לא "מרכך" את הבעיה מבחינתם? אני לא יודע אם הם חושבים שזה בעייתי להעביר טסט ושכאילו אני "מסתיר" את זה מהם מהעובדה שאני לא העברתי.

אנשים הציעו לי להוביל אותו לתל אביב(עולה 500 שח) ככה יימכר יותר מהר בגלל המיקום, אבל אני לא יודע אם זה שווה...

הייתי יכול להשאיר אותו אצל מוסך שימכור אותו עבורי וגם יעביר אותו טסט אבל לא יודע אם זה ישתלם.

לדעתכם אם אעביר טסט זה יגדיל את הסיכויים למכור במחיר טוב?

DadOnWheels
02-02-2017, 13:46
היה לי אופנוע עוצמתי יותר, חזק יותר.
ובאמת כשאתה רווק, אולי עם ילד~שניים / אולי כשהילדים יגדלו ויתאפשר לי לצאת לטיולים בשישבת/לא ירצו לראות אותי כל הזמן זה יהיה נחמד.
כרגע הקטנוע משמש בית - עבודה.

לגבי ה"חברים" שלך ביד 2 - שים לב, לכל אחד מכם יש את הבעיה שלו -
זה עם קילומטראז גבוה, ההוא עם בעיה במערכת הדלק (אבל כבר ירד למתחת לחצי ממך) ושלך עם להעביר טסט ולך תדע איזה הפתעות טמונות שם (כתבת משהו לגבי וינקרים קדמיים)?

בקיצור - תשדרג רשיון ותהנה ממנו.

כי ממני תקבל הצעה של 1,000 שח ואני מפסיד על כל ההתעסקות מסביב.

shaykram1989
02-02-2017, 13:47
איזה סלט עשית..
הדו גלגלי הראשון שלי היה ג'וי רייד 2011 חלוד. קניתי ב8 כי הייתי תמים, מכרתי אחרי שלושה חודשים ב4.5 כי כל רגע שהקטנוע ישב אצלי זה עלה לי כסף וכאב ראש ורק רציתי להפטר ממנו. הבחור הראשון שבא לראות לקח אותו.
אתה מדבר פה על כסף קטן, מילא היה מדובר בעשרות אלפים, אבל בחייאת מה זה כבר ישנה אם תקבל עליו 4 או 2?
תוריד מחיר ותעיף אותו כמה שיותר מהר.

Sent from my T5 using Tapatalk

KKatkov
02-02-2017, 13:50
יואו, אתה מתעקש לא להבין...
אתה מוכן להשקיע זמן, כסף ואנרגיה בלגרור לת"א, להשקיע בטסט (שלא אתה עושה) וכו' - וכל זה כדי לקבל עוד 2000 שקל במכירה?
שוב ההבדל הוא בין 2000 (במצב הנוכחי) ל-4 (עם טסט שלא אתה עושה ובמיקום שבו יבואו יותר לקוחות).
אני לא הייתי טורח בכלל. שום השקעה של זמן וכסף לא "תשתלם". כי הפער במחיר הוא כאמור 2000 שקל.

KKatkov
02-02-2017, 16:18
אה, ראיתי שפרסמת כאן בפולגז את הקטנוע. "6 - גמיש לרציניים".
שכחת רק להוסיף "בגבולות הטעם הטוב, עד 4 אלף שקל או 66.6% גמישות".
בהצלחה :)

noamkepf
02-02-2017, 20:54
חברים, הגיע היום בחור מפיסגת זאב בירושלים ליראות את האופנוע והוא הסכים לקחת ב 3250 אחרי שהוא הציע 3000 וביקשתי ממנו שיתפשר על 3500 ואז סגרנו 3250 ובשבוע הבא הוא התחייב לבוא לקנות אותו.

מה דעתכם 3250?

nihrider
02-02-2017, 21:00
תיפטר מהנבלה כמה שיותר מהר

noamkepf
02-02-2017, 21:02
תיפטר מהנבלה כמה שיותר מהר
סגרתי איתו על 3250, כדאי למכור במחיר הזה? זה הרבה או מעט לאופנוע שלי?

mudale222
02-02-2017, 21:27
כדאי

shomid
02-02-2017, 21:39
יאללה בהצלחה מחזיקים לך אצבעות :dance:

shaykram1989
02-02-2017, 21:51
חבל אל תתפשר, אולי תקבל עליו 3260..

noamkepf
02-02-2017, 21:52
אתם בטוחים שכדאי? כי זה נשמע לי קצת נמוך ואולי אם אחכה קצת יציעו לי יותר. מצד שני, זה סיכון כי יכול להיות שאמשיך להיתקע איתו ואף אחד לא יבוא לקחת, אבל אולי לא. אני עייף מהמכירה ואין לי כוח להמשיך ולהמשיך לנסות אבל מצד שני, לא יודע, הסכום 3250 מצלצל לי מעט מידיי בהתחשב בכמה שאני קניתי...

guyx1992
02-02-2017, 22:12
אז תמכור ב3250 ותגיד לעצמך ולסובבים אותך שמכרת ב4500. ככה תרגיש יותר טוב.

סתם עכשיו ברצינות, תסתכל כמה זמן ועצבים ולבטים אתה מבזבז על זה, בשביל מה? בכמה היית מרגיש "שלם"? 4500? 5000? נניח ההפרש הוא באמת 1500 שקל, בזבזת כבר יותר משבוע על המכירה הזאת. בשבוע אפשר להרוויח 1500 שקל. אז לא חבל על הזמן?

noamkepf
02-02-2017, 22:23
אז תמכור ב3250 ותגיד לעצמך ולסובבים אותך שמכרת ב4500. ככה תרגיש יותר טוב.

סתם עכשיו ברצינות, תסתכל כמה זמן ועצבים ולבטים אתה מבזבז על זה, בשביל מה? בכמה היית מרגיש "שלם"? 4500? 5000? נניח ההפרש הוא באמת 1500 שקל, בזבזת כבר יותר משבוע על המכירה הזאת. בשבוע אפשר להרוויח 1500 שקל. אז לא חבל על הזמן?
העניין הוא פשוט - שאני מפחד שאמכור ב 3250 ואז יום למחרת מישהו יתקשר ויציע 4500...

...

אתה מבין? אני בדילמה כי מצד אחד אני הייתי מעדיף למכור עכשיו ב3250 ולסגור את הסיפור הזה, אבל מצד שאני אני ארגיש ממש חרא עם עצמי במידה ומישהו אחר יתקשר יום יומיים אחרי ויציע הרבה יותר, ואז כשאאלץ להגיד לו "נמכר" זה יהיה הסיוט שלי...ארגיש פראייר אבל ממש...

guyx1992
02-02-2017, 22:36
נראה לי שתרגיש יותר חרא אם תמצא את עצמך עוד חודש עדיין עם הקטנוע הזה בלי שום הצעה

DadOnWheels
03-02-2017, 06:27
אתה מוזמן לשלוח אותו אלי, עלות גרר עליך.
אני אחזיק אותו בחצר עד שתחליט.

moonshield
03-02-2017, 11:34
אתה רוצה כ''כ למכור, ויש לך קונה שמציע מחיר סביר מינוס, תעיף את הנבלה מהר, כל רגע שאתה שורף עולה לך כסף ויותר גרוע עולה לך אנרגיה שאתה משקיע על לחשובמעל הנבלה. לא תצליח להשיג הרבה יותר, וגם אם כן, כל האשך.

ktm690smc
03-02-2017, 11:36
תעיף קיבינימט. אם נשקע כל החיים במחשבות מה יכולנו להוציא ופחות להפסיד או יותר להרוויח.. נהפוך למשוגעים.

Yuv_Coehn
03-02-2017, 12:46
העניין הוא פשוט - שאני מפחד שאמכור ב 3250 ואז יום למחרת מישהו יתקשר ויציע 4500...

...

אתה מבין? אני בדילמה כי מצד אחד אני הייתי מעדיף למכור עכשיו ב3250 ולסגור את הסיפור הזה, אבל מצד שאני אני ארגיש ממש חרא עם עצמי במידה ומישהו אחר יתקשר יום יומיים אחרי ויציע הרבה יותר, ואז כשאאלץ להגיד לו "נמכר" זה יהיה הסיוט שלי...ארגיש פראייר אבל ממש...

ככה אנשים מפסידים את כל התיק שלהם בבורסה.
תחתוך את ההפסדים שלך ותפסיק לחשב כמה "כסף פוטנציאלי" יש לך.
הציעו לך 3250? הוא שווה 3250. תפסיק לחשוב אחרת וקח כבר את הכסף.

JohnnyDee
03-02-2017, 13:50
אני הייתי באמצע מכירה של טייפון 50 ב700 שקלים כשהתקשר מישהו באמצע והציע לבוא עכשיו ולתת 1200..
הבחור הגיע מרחוק ואני לא טמא אז אמרתי לו 800 שקלים ויאללה לא אני לא אתה.
400 שקל שאולי היו שלי.. אולי.

noamkepf
03-02-2017, 15:19
סגור אחים שלי נמאס לי מזה אני מוכר בכמה שהוא הסכים לתת 3250 וזהו

את הסיוט הזה של המכירה ובמיוחד כלי שאין לו שוק או ביקוש אני אדאג לא לעבור בחיים יותר. פעם הבאה שאני קונה - רק אופנוע מוכר שיש לו שוק, ואחרי בדיקה מקיפה של הכלי + קבלות מקוריות של טיפולים. אם יגיד לי "אין לי אני לא מוצא תקבלה אחי" או משהו בסגנון הוא לא יזכה לראות תפרצוף שלי בחיים יותר...זהו נמאס לי, שום סיכונים יותר ושום פשרות.

lokimonster
03-02-2017, 16:42
ותתרחק ממטרו פוטנציאל הפסד אדיר.
יש להם נטיה למבצעים

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

noamkepf
03-02-2017, 16:56
ותתרחק ממטרו פוטנציאל הפסד אדיר.
יש להם נטיה למבצעים

לא הבנתי למה אתה מתכוון אחי?

אם אני רואה פירסומות וכאלה אני מבין היטב אם מדובר בנפילה לפח או שלא

איך אנשים מפסידים איתם?

lokimonster
03-02-2017, 17:04
סתם ציני תתעלם

shaykram1989
03-02-2017, 17:43
נו? מכרת? אני כבר יומיים במתח.

noamkepf
03-02-2017, 21:41
שבוע הבא בעזרת השם

noamkepf
05-02-2017, 17:40
​נמכר

shaykram1989
05-02-2017, 18:07
אני רק שאלה, איך מעבירים בעלות ללא טסט?

moonshield
05-02-2017, 18:16
היה על זה פוסט כאן לא מזמן. בגדול, ניגשים למשרד הרישוי ומעבירים שם בעלות ללא טסט.

noamkepf
05-02-2017, 18:27
אכן כך ידידי

JohnnyDee
05-02-2017, 18:34
גם אני חשבתי מסובך מאוד הקטנוע שלי גם ישן (94) וגם ללא טסט כשלוש שנים.
הלכנו למשרד הרישוי, חיכינו הרבה בתור אבל איך שנכנסו הקונה ישר שילם אגרות בויזה דרך הטלפון(ככה זה מתעדכן ישר במחשבים שלהם) אני רצתי מהר לדואר עם התשלום על החידוש רישיון במזומן(שקיבלתי מהקונה) לחיצת ידיים העברת כספים וזהו הקונה הוא בעל הקטנוע ללא הטסט.