צפייה בגרסה מלאה : Honda CMX500
אתמול בבוקר ביקרתי בסוכנות הונדה להיתרשם מCB500F, נהנתי לשבת אליו וגם על ה500X...ותוך כדאי שיחה עם נציג מכירות התגלתה לי תגלית....
ברגע שתוך כדי שיחה איתו הזכרתי מה הביא אותי לעולם הדו"ג בגיל המשבר המכובד...הוא הפסיק את הסיפור של CB500..לקח אותי למסך המחשב שלו והראה לי הדבר הבא....CMX500...
ברגע זה הבנתי שמצאתי את ה holy grail שלי...
באפריל צפוי להגיע לארץ
בובר חדש של הונדה, קאסטום לדרגת A1, נראה בעיני פגז..ניראה כפיתרון מושלם לאלא שמעוניינים בקאסטום מוגבל לA1, תנוחה ומראה של בובר בוגר אך עם טכנולוגיות בסיסיות של היום..
מנוע של CB500
ABS
רק חבל שלא צוייד עם שעון מהירות אנאלוגי כמן אז...
פנס עגול...
צפי עלות - כאלפיים פחות מCB500F
Well worth 3 months waiting...
למה שלא תקנה SV650 מוגבל ל-A1 וזהו? אם כבר אתה מתכון לקנות אופנוע ב-50K.
כי אני מלחתחילה מכוון לקאסטמים (קרוזרים/בובר) או קלאסיקות. כוון הבנתי שוק של סוג זה ובמיוחד לA1 הוא מאוד דליל בארץ, יכולתי כבר להתפשר לאופנוע רגיל לשנה-שנתיים לצבור ניסיון ואז בתיקווה להרחיב לA על מנת לאפשר קרוזר נורמלי.
אך עם הופעתו של CMX500 נראה לי פגעה בול במטרה מבחינתי, מכוון לקהל רוכבים חדשים מקווה שליטה אליו תהיה קלה מספיק.
מלחתחילה לא התכוונתי לקנות CB500 חדש אלה פשוט להרגיש אותו, אך CMX האיר את עיני..
http://www.mcnews.com.au/wp-content/uploads/2016/11/2017-Honda-Rebel-CMX500-1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/dCcYoLPIlok/maxresdefault.jpg
alexsupreme
12-02-2017, 12:37
מה עם ה-kawasaki vulcan?
היה 45 אלף פעם אחרונה שבדקתי עם מנוע 650 ולוק לא רע בכלל.
http://www.bikes4sale.in/pictures/default/kawasaki-vulcan-s-650/kawasaki-vulcan-s-650-pic-1.jpg
איכס.
זה מה שיש לי להגיד, סורי...
הVulcan S הוא לדרגה לא מוגבלת, לא לA1.
בדקתי לגביו עוד לפני מספר חודשים
shembar1
12-02-2017, 13:53
איכס.
זה מה שיש לי להגיד, סורי...
למה איכס? באמת אני שואל? בגלל מראה? או משהו מעבר?
כל איכס הוא כמובן בעיני המתבונן :-)
אני בזמנו כן אהבתי את מראה של Vulcan S ובCMX500 התאהבתי כבר מהתמונות :-)
למה איכס? באמת אני שואל? בגלל מראה? או משהו מעבר?
בוא נחשוב...
סדרת ה-500 של הונדה אלה אופנועים מעוד "קטנועיים". פרקטיים, נוחים, ללא יומרות מיוחדות.
כנ"ל גם האופי שלהם - התנהגות כביש בטוחה, אך לא מאתגרת, מנוע גמיש וחלק - אך חסר אופי. ידודיתיות למשתמש על חשבון ייחוד ואופי.
אפילו הצליל קטנועי למהדרין.
איזה קשר יש להונדות האלה לכלים של פעם, שהיו כידוע עשויים מברזל, ורוכביהם היו עשויים מפלדה? בעיניי, המהלך הזה של הונדה שקול ללבנות אופנוע רטרו על בסיס הג'וימקס.
מי שרוצה את הדבר האמיתי - יש מוטו-גוצי V7. מי שרוצה שזה גם יסע כמו אופנוע מודרני - יש דוקאטי סקרמבלר. ההונדה הזה, הוא חיקוי זול של אופנועי רטרו אמיתיים, כאלה שבאו לשחזר את חווית הרכיבה מפעם. בגלל זה ה"איכס".
...מי שרוצה שזה גם יסע כמו אופנוע מודרני - יש דוקאטי סקרמבלר. ההונדה הזה, הוא חיקוי זול של אופנועי רטרו אמיתיים, כאלה שבאו לשחזר את חווית הרכיבה מפעם. בגלל זה ה"איכס".
"הדבר האמיתי" זה אומר שחייב אמינות פח, לא נוח ויקר?
בעיניי ההונדה נראה פצצה וכמתחרה חזק בשוק ה-A1.
.
אגב, מה שמפתיע (לפחות אותי) זה שהCMX500 הוא learner-approved, ז"א מראש מאושר ככלי לימודי.
לא ציפיתי כלל שbobber יכול להיות כלי לימודי...:-)
אני דווקא חובב מאוד את כל הז'אנר הזה וכל תוספת מבורכת.
אם בזמנו היה לי קצת יותר כסף הוולקן היה יכול להיות אצלי במקום הsv.
moonshield
12-02-2017, 17:39
אגב, מה שמפתיע (לפחות אותי) זה שהCMX500 הוא learner-approved, ז"א מראש מאושר ככלי לימודי.
יש מורה רכיבה בשם 'חגי' שמלמד בחניה של פארק הירקון שאחד מהכלים שלו ללימוד a1 זה יוסאנג אקילה (אני חושב שה 250 סמ''ק).
"הדבר האמיתי" זה אומר שחייב אמינות פח, לא נוח ויקר?
בעיניי ההונדה נראה פצצה וכמתחרה חזק בשוק ה-A1.
.
אפשר קצת עובדות, מעבר לדעות הקדומות שזרקת?
אמינות פח? על מה ולמה?
אני בעלים של דוקאטי בן 8, כרגע עם 75 אלף ק"מ. 33 אלף מהם נרכבו אצלי בשנה וחצי האחרונות. לא שמתי לב שאני רוכב מידי יום לעבודה על כלי עם "אמינות פח".
היו כמה בעיות שנפתרו ולא חזרו יותר. יש כמה רגישויות. לגיטימי לגמרי לאופנוע בגיל הזה.
"לא נוח" - תלוי לאיזה שימוש. אני מניח שהדוקאטי סקרמבלר אכן לא נוח לטיולים ארוכים. זה לא הייעוד שלו, אם נהיה כנים. יתרה מזאת - אני בספק ש"בובר" החדש של הונדה יאיים על ה-FJR בקריטריונים של נוחות.
דווקא על הגוצי V7 סקוטרמן רכב לאילת ובחזרה, ולטענתו לא סבל יותר מידי:
http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%92%D7%95%D7%A6%D7%99-v7-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%98%D 7%99%D7%91%D7%94/
יקר... כאן מגיע הנקודה.
הסקרמבלר אכן יקר משמעותית מההונדות - אפילו גרסאת ה-400 הבסיסית. השאלה, מי מהם מספק יותר חיוכים לשקל - וכאן, אני שם את כל הקופה על הדוקאטי.
הגוצי יקר מההונדה, אך כרגע נמכר במחיר מבצע:
http://fullgaz.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%97%D7%A1%D7%9C%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-2016/
אז לפחות כרגע, המחירים שלהם דומים עד זהים. רק שהגוצי מורכב באיטליה ולא בתאילנד (לי זה משנה), נועל צמיגים של פירלי, ומגיע עם מערכת בלימה של ברמבו.
ובחזרה לנקודת ההתחלה, שהלכה לאיבוד בדיון הזה - הוא אופנוע רטרו אמיתי. עשוי מברזל, מקורר אויר, עם מנוע שמשמיע צליל ולא זמזום.
למה?
מכאנית - זה אותו הונדה 500. השינויים הם בעיקר קוסמטיים.
לשאלתך למה..
אני עדיין עם 0 ניסיון רכיבות מוטוריות אך נראה לי הרעיון של תנוחת ישיבה של bobber קלאסי או קרוזר לא משרות קלות היגוי כמו אופנוע סטנדרטי. אני טועה ?
אומנם ככל הנראה ההונדה כנראה שמרה על קלות היגוי גם בbobber החדש שלה...
מצחיק אותי כל פעם מחדש לראות שני אנשים עם טעמים שונים, צרכים שונים וסדרי עדיפויות שונים, בטח בנושא כ"כ סובייקטיבי כמו אופנוע, מתווכחים בינהם איזה אופנוע עדיף...
זכותו של פות"ש להתלהב מאופנוע ש"עושה לו את זה" גם אם מישהו חושב שהקריטריונים שלו צריכים להיות שונים לגמרי.
המלצתי היחידה - לקבל את ההחלטה על סמך נסיעות מבחן ולא רק על סמך תמונות, מפרט טכני או חוות דעת של אחרים.
ואם הוא יהיה מרוצה מהרכיבות של על האופנוע הנבחר אז בהכרח הוא יעשה את הבחירה הנכונה.
בהחלט נכון
ממתין בקוצר רוח לרכיבת מבחן. הכלים ראשונים צפויים להגיע ארצה במהלך אפריל...
הייתי מעדיף הונדה על גוצי או כל פח זבל איטלקי בכל יום בשנה. (והכלי הנוכחי שלי כיום הוא איטלקי כך שאי אפשר להאשים אותי בנאמנות כלשהי).
ואם כבר מדברים על איכס, הרי שכל אופנוע שהוא לא המקור (הארלי ), הוא איכס (לא באמת, רק להבהיר נקודה).
הייתי מעדיף הונדה על גוצי או כל פח זבל איטלקי בכל יום בשנה. (והכלי הנוכחי שלי כיום הוא איטלקי כך שאי אפשר להאשים אותי בנאמנות כלשהי).
ואם כבר מדברים על איכס, הרי שכל אופנוע שהוא לא המקור (הארלי ), הוא איכס (לא באמת, רק להבהיר נקודה).
איזה איטלקי, אם יורשה לי לשאול? XEVO במקרה?
מישהו כבר שריין לעצמו ?
Send from my OnePlus 3T
אני בד"כ לא מגיב לענייני טעם וריח אבל זה כנראה האופנוע המכוער ביותר בייצור היום.
נראה אם מישהו מצליח לאתגר את הסברה הזו :tongue:
ולגבי מי שהשווה לגוצי...רכבת על גוצי מעבר לנסיעת מבחן? משדר דברים שונים לחלוטין, עבור קהל יעד שונה לחלוטין.
מצחיק אותי כל פעם מחדש לראות שני אנשים עם טעמים שונים, צרכים שונים וסדרי עדיפויות שונים, בטח בנושא כ"כ סובייקטיבי כמו אופנוע, מתווכחים בינהם איזה אופנוע עדיף...
זכותו של פות"ש להתלהב מאופנוע ש"עושה לו את זה" גם אם מישהו חושב שהקריטריונים שלו צריכים להיות שונים לגמרי.
המלצתי היחידה - לקבל את ההחלטה על סמך נסיעות מבחן ולא רק על סמך תמונות, מפרט טכני או חוות דעת של אחרים.
ואם הוא יהיה מרוצה מהרכיבות של על האופנוע הנבחר אז בהכרח הוא יעשה את הבחירה הנכונה.
+1 (למרות שניתן וגם כיף להתווכח בדבר איזה אופנוע עדיף מבחינה אובייקטיבית :) ).
מישהו כבר שריין לעצמו ?
Send from my OnePlus 3T
כן שיריינתי לפני 3 שבועות
צפוי להגיע במהלך אפריל
מברוק, אני כנראה אשריין למשלוח של יוני, עם הצבע האפור. מעניין בכמה יתמחרו את האיבזור לדגם הזה?
Send from my OnePlus 3T
תודה, בקרוב אצלך
הלכתי על שחור,למרות הקלישאות...:-)
חיםשתי גם אביזרים,נראה לי אין עדיין תמחור בארץ...אשאל שוב את היבואן
איזה אביזרים אתה שוקל להוסיף ?
רציתי את השחור, אבל אזל, וברגע שהבנתי שיגיע האפור העדפתי להמתין ולקחת אותו (עדיף מאשר האדום שלא ממש מתחבר למראה)
אביזרים : כסא מורכבת (שאחבר רק כשצריך) , אולי תיק צד לכיסוי/ווסט זוהר. שוקל ברצינות מגן מנוע.
בחו"ל נמכרת גרסה מאובזרת ביותר , עם המון תוספות יפות. (נגיעות כרום , מגן מנוע מובנה, מדבקות מיכל דלק עם לוגו הדגם, ידיות שונות וכו)
Send from my OnePlus 3T
אהא
אני גם מכוון למגן מנוע ואולי תיקי צד
כאשר הזמנתי היו סביבות 4-5 כלים שחורים זמינים במשלוח של אפריל, לא חשבתי שאנשים ימהרו לשריין כל כך מהר...זה היה לפני 3 שבועות בערך. בדיעבד טוב שלא הססתי יותר מדי...
לטעמי מעדיף תצורה ערומה כמה שיותר למעט איבזור פונקציונאלי הנדרש ומעדיף פחות כרום, מדבקות וכו...:-)
כמו שאומרים..לריח וטעם...:-)
קשה לי לראות קרוזר בלי מנוע V....מרגיש חיקוי....(ובצדק?):frustrated:
נכון מאוד..קרוזרים באים כדי לרכב אליהם...לא להסתכל אליהם..:-)
צוחק...
לא מתנגד לV-twinים המסורתיים..אבל גם עם לא - בהחלט לא deal braker בעיני...במיוחד בכלי שנראה מדהים (גם בעיני כמובן)
האופנוע כבר בארץ ,לפי פרסום של הונדה בפייסבוק . אחרי החג אזמין רכיבת מבחן.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1852628038095909&id=140060592686004
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
zoharrad
29-04-2017, 14:11
רכבתי על ה Rebel 500 אתמול (אני רוכב מתחיל, עולה מקטנוע 125). תנוחת הישיבה היתה על הפנים (אני 1.87מ׳), והרכינה קדימה הרגה לי את המפשעה אחרי עשר דקות. משהו בצמיגים הרגיש לא ברור - על איילון במהירות שיוט של כ 90 קמ״ש היו פעם או פעמיים הרגשתי ריקוד בחלק האחורי של האופנוע, שלא השרה ביטחון.
הרכיבה עצמה היתה מהנה - כלי פשוט, העברת הילוכים טובה, מנוע נעים וחלק וסאונד טוב, אבל לי הוא כנראה לא מתאים (בטח שלא כאופנוע ראשון) בגלל תנוחת הישיבה והריקודים הנ״ל.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft