צפייה בגרסה מלאה : בחירת 4-גלגלי לאישה
אישתי מנמקת על רצונה לחדש לה את הרכב, היום נוסעת על מאזדה 3 2008. רכב אמין, פשוט, ללא תלונות מהותיות (עם כי גיל עושה את שלו לגימורים פנימיים, פלסטיקים וכו..)
צורך - נסיעות יומיות בית-עבודה בתוך העיר, הסעות ילדים, לעיתים רחוקות יציאות בין-עירוניות.
תא מטען שיהיה סביר (קניות, תיקים של ילדים), שלא יהיה מאיים במימדים חיצוניים (נוחות להסתובב בעיר וחניות), רצוי יחסית גבוהה (או לפחות מושב נהג מתרומם גבוהה), רמת איבזור טובה, רמת בטיחות גבוהה.
לי חשוב אמינות, לכן היפניות קורצות לי
שמתי עין על הונדה jazz החדשה,הולך לבקר בסוכנות לראות אותה מקרוב.
עוד הצעות ? אשמח לשמוע דעות/המלצות
תקציב לחדש - רצוי עד 100-110
rusty james
12-02-2017, 18:02
הונדה ג'אז זה מה שרציתי להמליץ לך כבר מתחילת קריאת ההודעה שלך.
רכב מצטיין. נוח, מרווח, חזק, חסכוני ולא גדול מדי לחניה עירונית צפופה...
כמעט שלא הגיוני שכל זה באוטו אחד.
ממליץ מנסיון אישי.
תודה, בהחלט מוסיף אופטימיות לגביו
האם תא מטען מספיק גדול/שימושי לצרכים של יום יום ? קניות בסופר, תיקי בית ספר וכו ?
nihrider
12-02-2017, 19:37
כמה ילדים ואיזה גילאים?
rusty james
12-02-2017, 20:02
תא המטען גדול יותר ממה שנראה מבחוץ ובקיפול הכסאות כבר הובלתי מיטת תינוק, כדור פיזיו מנופח, שידת החתלה ומראה באורך 2 מ' לתיקון (לא הכל באותה הפעם).
14, 12 ו9
המראה החיצוני יכול להיות מטעה, שמח לשמוע כי התא גדול מאשר עושה רושם מבחוץ
nitzann84
12-02-2017, 20:53
מה עם גי'פון?
בתקציב כזה אפשר למצוא אחלה רכבים.
גיפונים יפניים עדיין יקרים משמעותית (חדשים).
יד 2 יכול להיות וגם אז כנראה לא יפניים...הכוונה לכלים לא יותר מבני שנתיים עד 3
לאישה אין דעה עצמית ? צריך לבחור בשבילה ?
לי יש נסיון ממש רע עם הונדה ג'אז.
במיוחד עם הבגאז'.
נכנסתי בכזאת מאחורה (בדיוק בבגאז'), ועשיתי טוטאל לוסט לקטנוע שלא היה שלי...
;-) ;-) ;-)
לאישה אין דעה עצמית ? צריך לבחור בשבילה ?
הודעה מיותרת למדי. מאוד סביר להניח שלאישה אין דעה בתחום הרכב וכל מה שהיא רוצה זה אוטו, מקסימום בצבע מסוים ולרוב גם זה לא. ואם יש להם 3 ילדים, אז אני מאמין שלאישה יש דברים יותר חשובים לעשות מסקר שוק המכוניות.
גיפונים יפניים עדיין יקרים משמעותית (חדשים).
יד 2 יכול להיות וגם אז כנראה לא יפניים...הכוונה לכלים לא יותר מבני שנתיים עד 3
יש לי בעבודה איזה אחד שפשוט מהלל סוזוקי קרוסאובר, אפילו כמה כאלה. בתקציב ובגודל זה יכול להתאים.
רק שבשביל משהו שייסע בעיקר בעיר - הייתי שואף לגודל מינימלי, ובשביל משהו פרטי הייתי מתחשב בצריכת הדלק - לא יודע איך הנ"ל בזה, (בליסינג לא ממש מתעניינים).
אסביר:
לאישה יש רצון לרכב יפה, חדש, נוח, גבוהה (או ישיבה גבוהה, אנחנו משמעותית מתחת ל1.90 :-)) ), מאובזר ברמה טובה.
כפי שנירמז עיי jack - חשוב צבע :-) ושיהיה נוח לחנות בחניית בית ובעיר.
נקודה שניה חשובה, המהלך תוכנן להיות הפתעה בשבילה, לקראת יום הולדתה. לכן היא לא נשאלת שאלות ישירות. :-)
הביצוע מתוכנן כיום כיף לאישה כאשר אין לה מוסג מה הולך להיות...ואז במקום אפשרויות סטנדרטיות של מסעדה או ספה או סרט...מגיעים לסלון סוכנות רכב והיא לתדהמתה מתקבלת שם עם בברכות ומקבלת מפתחות ורכב חדש ונוצץ...
לגבי הקרוסאובר של סוזוקי..לפני 3 שנים שקלנו אותו לקחת בליסינג מטעם עבודתי..בדקנו אותו...התאכזבנו מרמת גימור ואיבזור הפנימי ותא מטען נורא קטן, כמעט לא שימושי כלל.
lokimonster
13-02-2017, 08:56
הלכתי ליום כיף עם האישה לכבוד יום הולדתה.
השקעתי בספא מפנק קצת יין ומסעדה טובה.
הפקדתי את אישתי בספא ויצאתי מהספא עם ימאהה XV950 מענה וחזרתי עם קוואסאקי GTR 1.4 מענג.
בכל מקרה הייתה לנו ג'אז הברידית מבחינת מרחב הרכב מרווח למדי בגאז' סביר + אם אתה חושב בכיוון של היברידית תתרחק מהונדה לטעמי המערכת אינה מוצלחת ( היו לנו גם הג'אז וגם האינסייט) המנוע רועש מאוד והשילוב של המנועים החשמליים אינו מוצלח (בהשוואה לטיוטה פריוס שיש לנו כיום).
מצטרף להמלצות על סןזוקי כלי רכב נהדרים.
למיטב הבנתי גיאז 2017 כבר לא הברידית, או שלא מיבאים לארץ היברידית.
נראה לי אקפוץ לסוכנות לראות אותה.
וגם אולי כדאי בכל זאת לראות הקרוסאובר החדש של סוזוקי, בתקווה של שיפור רמת גימור ואיבזור פנים יחסית לדגם של לפני 3 שנים...
מאוד סביר להניח שלאישה אין דעה בתחום הרכב.
מאוד סביר להניח שזו התבטאות שוביניסטית.
מאוד סביר להניח שזו התבטאות שוביניסטית.
מאוד סביר להניח שאני לא נגוע במחלה הנפשית המודרנית הנקראת פמיניזם, ומסתכל על המצב כפי שהוא, בלי משקפיים מכל מיני צבעים ובלי לנסות לאנוס אותו להיות מה שהוא לא. אם לאשתו היתה דעה מוצקה או אפילו חצי מוצקה לגבי הרכב הבא שלה - פותח השרשור כנראה לא היה שואל כאן שאלות.
Tribalmistyc2
13-02-2017, 10:38
יאריס שקלת?
כלומר אי-שוביניזם שקול לפמיניזם,
ושנית לא דיברת על אשתו, הטענה שלך היתה לכל אישה.
nihrider
13-02-2017, 10:57
יאריס לא קטנה מדי לצרכים שלו?
האוריס היברדית בת שנה +/- רכב מעולה, לשני חברים יש אותו מדווחים על 1000 קמ למיכל!
Tribalmistyc2
13-02-2017, 11:47
יאריס לא קטנה מדי לצרכים שלו?
קטן מבחוץ מרווח מבפנים.
הבגאז' קטן ועגלה לא תיכנס אבל תיקים כן.
nihrider
13-02-2017, 11:58
היאריס והג'אז באותו גודל?
ובאמת לא נראה שיש עוד ג'אז היברידית חדשה בישראל
חברים בו נהיה ענייניים, עזבו ענייני שוביניזם/פמיניזם וכדומה...
לדעתי הסברתי את עצמי מספיק ברור ואתם קולטים רוח הדברים
עניינים טכניים לא מעניינים את אישתי, מה שחשוב לה כפי שהסברתי: הלוק, נוחות נסיעה, איבזור איכותי, צבע כמובן :-), ונוחות להיסתובב בעיר וחנייה.
לי חשוב אמינות, פרקטיות (למשל מרחב הפנימי, גודל שימושי של תא מטען ללא קיפול מושבים), חיסכוני בדלק באופן סביר.
אגב, פעם היה בשוק יונדאי Ix35 שהוא ג'יפון עירוני,לפני כמה שנים אישתי נדלקה על המראה החיצוני שלו. היום משום מה הוא לא מופיע יותר בדגמי 2017 אצל יבואן
יאריס כן נלקח בחשבון, אומנם משום מה פחות מתחבר אליה, נראה לי קטנה יותר מג'אז במיוחד בתא מטען.
היום היא במאזדה 3, נראה לי קפיצה ליאריס היא הקטנה מורגשת יותר מג'אז...אולי טועה...
lokimonster
13-02-2017, 12:08
האמת שיש את היאריס וורסו שנותנת מרחב פנים מגדול לגבי המראה זה נתון לוויכוח ( לא בקי במחירים).
לגבי הג'אז אני לא יודע אם עדיין יש הברידי או לא ואם לא אז בצדק הונדה במקרה של ההברידיות שלהם (לפחות נכון למה שהיה לנו ) פישלו.
4692
Tribalmistyc2
13-02-2017, 12:10
היאריס והג'אז באותו גודל?
אתה לא יודע מה המשמעות של שמתי עין או לא מבין את הכוונה בעוד הצעות?
היאריס וורסו שבתמונה המצורפת היא מלפני כמה שנים והוחלפה בצורה חסרת אופי ומגודלת (מחלה שרוב היצרנים לוקים, ניפוח בדורות הבאים )
הישנה נהדרת אבל מוכרי יד2 של טויוטה חיים בעולם מקביל, מחירים מנופחים ללא שום קשר למציאות ולתחרות,
לדוגמא : טויוטה ראב4 קצר דור1 (אנחנו מדברים פה על שנת 2000 כשנה האחרונה ) נמכר במחירים הזויים המגיעים ל 30 אלף ש"ח גם עם נסועה מטורפת.
nihrider
13-02-2017, 12:37
אתה לא יודע מה המשמעות של שמתי עין או לא מבין את הכוונה בעוד הצעות?
אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבת למה ששאלתי
Tribalmistyc2
13-02-2017, 12:46
רשמת שהיאריס קטנה מידיי ולאחר מכן שאלת אם הן באותן מידות.
אז הקשר הוא שגם אם היאריס קטנה מהג'אז היא עדיין יכולה להתאים לדרישות.
nihrider
13-02-2017, 13:04
אני פשוט לא מצליח להבין.
כביכול הן שתיהן סופר מיני?
ובכל זאת אי אפשר להסיק מזה לגבי נפח האחסון או נוחות הישיבה וכו'.
בשביל להשוות צריך להסתכל על:
נפח תא אחסון + עומק תא אחסון + גובה תא אחסון + רוחב תא אחסון + האם יש אלכסנים מוזרים או בליטות של רמקולים ותאורה
האם הכסאות האחוריים מתקפלים לרצפה, כמה גובה הרצפה מוסיפה, כמה תקרה יש
מה הרוחב של הספסל האחורי.
אגב בנושא הבטיחות.
בטיחות אקיבית נראית קצת יותר טובה בג'אז.
לאף אחת מהן אין בקרת שיוט אדפטיבית או יכולת להמנע מתאונה חזיתית במהירות גבוהה.
Dresdner
13-02-2017, 13:25
חברים בו נהיה ענייניים, עזבו ענייני שוביניזם/פמיניזם וכדומה...
לדעתי הסברתי את עצמי מספיק ברור ואתם קולטים רוח הדברים
עניינים טכניים לא מעניינים את אישתי, מה שחשוב לה כפי שהסברתי: הלוק, נוחות נסיעה, איבזור איכותי, צבע כמובן :-), ונוחות להיסתובב בעיר וחנייה.
לי חשוב אמינות, פרקטיות (למשל מרחב הפנימי, גודל שימושי של תא מטען ללא קיפול מושבים), חיסכוני בדלק באופן סביר.
אגב, פעם היה בשוק יונדאי Ix35 שהוא ג'יפון עירוני,לפני כמה שנים אישתי נדלקה על המראה החיצוני שלו. היום משום מה הוא לא מופיע יותר בדגמי 2017 אצל יבואן
הix35 קיבלה מתיחת פנים משמעותית ושם חדש ישן "טוקסון"
רכב טוב שמשתמש במנועים והמרכב של קיה ספורטאז'.
אני מאד אוהב את היטי של סקודה, רכב קטן עם מרווח פנים מפתיע, לי היה דגם הילוכים שהיה אמין וזול להחזקה אבל על הגיר האוטומטי שמעתי חוות דעת פחות טובות
Tribalmistyc2
13-02-2017, 13:29
אני פשוט לא מצליח להבין.
כביכול הן שתיהן סופר מיני?
ובכל זאת אי אפשר להסיק מזה לגבי נפח האחסון או נוחות הישיבה וכו'.
בשביל להשוות צריך להסתכל על:
נפח תא אחסון + עומק תא אחסון + גובה תא אחסון + רוחב תא אחסון + האם יש אלכסנים מוזרים או בליטות של רמקולים ותאורה
האם הכסאות האחוריים מתקפלים לרצפה, כמה גובה הרצפה מוסיפה, כמה תקרה יש
מה הרוחב של הספסל האחורי.
אגב בנושא הבטיחות.
בטיחות אקיבית נראית קצת יותר טובה בג'אז.
לאף אחת מהן אין בקרת שיוט אדפטיבית או יכולת להמנע מתאונה חזיתית במהירות גבוהה.
אני בעלים של ובלי שאני נכנס למידות (כי אני לא יודע אותן) - האחסון סביר,מעט קטן מרכב "לא מיני" אבל סביר.
אין בליטות של רמקולים או תאורה,הכיסאות מתקפלים עד המושב לא לרצפה.
מבחינת נסיעה היא מרווחת,אפשר לנסוע 4 אנשים,במידות סטנדרטיות בסבבה מבלי להתכווץ.
גובה התקרה גם סביר.
הבעיה היחידה בגדול היא הבגאז' שהוא קצת קטן.
אפשר לקבל יותר אם מוציאים את החלק שיורד מלמעלה וכמובן שאם מקפלים את מושבים.
בטיחות - יש ESP ו ABS,בלמי דיסק רק קדמיים,המתלים לא להיט בעיקר מיועדים לעיר כמו הרכב.
לדגם היבריד יש קרוז קונטרול ממה שאני זוכר.
צריכת דלק 1:14.5 ואפשר לקבל יותר אם נוסעים בעדינות ובכבישים מישוריים.
שמירת ערך גבוהה,אמור להיות אמין (בעלות רק 4 חודשים),טיפולים דיי זולים ומאוד זולים אם עושים לבד.
עד שמגיעים לאזור ה 120K ומשם דברים מתחילים להתייקר.
בדוק את הדאצ'יה דאסטר.
הזדמנות מעולה להעביר את האישה לידני :smoke:
אני מאמין זאת הייתה בדיחה ? :-)
אגב, האם אני מבין נכון היבואנים של סוזוקי רכב ואופנועים הם שתי ישויות בלתי תלויות מבחינה עיסקית ? שתי חברות פרטיות שונות
אם הוא יעביר אותה לידני היא תעביר אותו לרגלי.
אכן כך :-))
לאישה רכב סיני (או רומני ?) + ידני = לקבור חלום אופנוע במקרה קל...גירושים במקרה פחות קל...(הממ...או שסדר הפוך...;-))
Tribalmistyc2
13-02-2017, 15:48
רומני צרפתי
nihrider
13-02-2017, 16:02
תקנה לה ההפך מידני, רנו זואי
http://www.renault.co.il/cars/Zoe/index.html
לאא..רכב צרפתי מבחינתי מחוץ לתחום, והזה בעיני גם נראה לא משהו...
רוב המכוניות החדשות כיום סביב ה 100 אש״ח הן לא גרועות אך סתמיות, לאו דווקא מצדיקות את מחירן ותצטרך למכור אותן פחות ממחיר המחירון.
אם אין ממש דרישות מיוחדות ורב הזמן האישה לבדה בעיר, עדיף שתרכשו איזו שברולט ספארק 2017 1.4 אוטו׳ עם 0 ק״מ מחב׳ ליסינג באיזה 65 אש״ח (בדצמבר אפילו מכרו שנת 2016 ב-56 אש״ח, אולי עוד ניתן למצוא), מאשר לקנות ג׳אז או משהו כזה ב 110 ש״ח. זה אומנם לא רכב וואו אבל הג׳אז בטח שאינה מצדיקה תוספת של כ-50 אש״ח מהספארק וגם לא את מחירה כחדשה ביחס להיצע החלופי בשוק.
על אופציה של קניה רכב חדש מחברות ליסינג שכחתי
אבדוק מה יש להן להציע
nihrider
13-02-2017, 21:40
איפה מוצאים רכבים 0 ק"מ מחברת ליסינג?
יש כזה דבר באמת
קונה רכב חדש מליסינג אך הבעלות נרשמת כיד 2 (הקונה הוא יד 2 עם 0 ק"מ).
יבוא מקביל
צריך רק לבדוק לעומק משמעויות כמו אחריות יצרן וכו..
כמעט כל חברת ליסינג מוכרת רכבים ב 0 ק״מ אשר כאמור נרשמים כיד 2. שווה להם. לרכוש מאסה בהנחה ואז למכור לציבור ברווח.
אגב, סתם דוגמא חביבה למי שמעוניין ברכב דנדש קטן בפינאטס:
http://www.carbuy.co.il/רכב-חדש-0-ק-מ/שברולט-ספארק-החדשה-1-0-ידני-אפס-קילומטר-מליסינג
במקרה כתבה מהיום על הנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4922103,00.html
חברים
יצאה לי היום לקפוץ לסוכנויות, קודם כל להונדה.
התרשמתי ממש לטובה מהג'אז...רכב חמוד, לא נראה כזה פיצפון כמו שחשבתי,מאובזר נהדר גם בגרסה הבינונית, הרבה יותר מהצפוי בדרגה זאת.
והכי הפתיע אותי זה מרכב מאחור. רוחב סביר מאוד אבל העומק מאוד מפתיע..הרבה מאוד מקום לרגליים. ברכבים גדולים יותר כמו סיוויק או סוזוקי או מזדה הברכיים היו כמעט תקועות בגב של המשענת הקידמית..וזה עוד בגובה הנמוך שלי...
המכונית הקטנה הזאת (הונדה) ממש נוחה יותר בישיבה מאחור מכמה מכוניות הגדולות ממנה.
אחר כך נכנסתי לסוכנויות סוזוקי כדי לבדוק הויטארה החדשה והקרוסאובר...מבחינת מרחב פנים לטעמי הג'אז לוקחת אותם למרות הדרגה הקטנה שלה ! גם כמובן מבחינת איבזור ואיבזור בטיחות.
ויטארה אומנם נראת נהדר מבחוץ הודות לדימוי שלה עם הראנג' רובר החדש, אך לצערי בפנים קצת מאכזבת.
ישבתי גם במאזדה 2, מרחב מאחור קטן,הברכיים תקועות בגב של הנהג...חלק מאיבזור - רק בהתקנה מקומית...
הזמנתי נסיעות מבחן לג'אז ולויטארה..נראה אותם על הכביש..
eran1100
15-02-2017, 17:50
אני ממש נגד ההפתעה שאתה מתכנן לה, לדעתי אחרי שאתה סגור על דגם והכל, תיקח אותה לראות לפני ביצוע העסקה.
יש סיכוי גדול מידי שהיא תתבאס עליך שעשית קנייה כזאת בלי להתייעץ, בטח שזה אמור לשמש אותה!
לשיקולך.
האמת עוד לא סגור, יש לי יחסית הרבה זמן להתלבט :-)
מבין בהחלט את הסיכון בגורם הפתעה...לוקח אותו בחשבון.
מצד שני מכיר את הצרכים שלה והטעם וגם צריך לקחת בחשבון לפעמים אופי של אדם שלפעמים מתלבט בלי סוף ופוחד לקחת החלטות. ואז זה מביא עצבים מיותרים
אצטרך לשקול עניין הפתעה שוב כאשר אהיה באמת סגור על עצמי בבחירה של שתי אפשרויות ברורות.
המשך עדכון, מתעד לצורך reference עצמי לשעת אמת כאשר אצטרך...
חזרתי מנסיעת מבחן על סוזוקי ויטרה 2017 מול קרוסאובר 2016 (השניה עדיין נמכרת חדשה ומוצגת באולמות התצוגה עד גמר המלאי).
ויטרה - נראת טוב, עיצוב חיצוני מושך נראה כמועתק מrange rover. רכב גבוהה יחסית. ישיבת נהג נוחה, מרווח מאחור יחסית קטן,לנוסע גבוהה יהיה צפוף - יצטרך לתקוע את הברקיים בגב של הנהג. תא מטען סביר בגודל, בינוני בנפח.
אבזור סביר יחסית לרמה מקובלת היום, מסך מולטטמדיה ענק אך התקנה מקומית, לא מקורי של היצרן. היבואן תוקע גם מערכת mobile eye שלטעמי בנסיעת מבחן הקצרה נורא מעצבנת. שוב - אופציית התקנה מקומית כמובן.
נסיעה - כ15 שעה קביש בין- עירוני ועוד רבע שעה בתוך העיר כולל פסי העטה.
בהנעה ממקום מרגיש כבד ומגיב בהשייה מורגשת. הגיר הוא אוטומט 6 הילוכים, בתאוצות רגיעיות (עקיפה) מרגיש קפיצה בהילוכים ומשיכה ארוכה לסל"ד גבוהה ומרעיש עד שיש תגובה.
הצמד של מנוע-גיר מתאמץ באופן מורגש להוציא תגובה, לי לא הירגיש טוב.
מנגנון start stop מרגיש מעצבן - דומם מנוע ברמזור ומעיר אותו בלחיצת גז - תגובה עצלנית קצת מעקבת בכחצי שניה או יותר. מורגש.
בנסיעה רגוע במהירות שיוט נוסע רגוע לא מרעיש במיוחד,נינוח.
בפסי העטה מרגיש טיפה קשיח (גרסה של 4x4), לטענת נציג מכירות גרסת 4x2 מעט מאוד עדינה יותר, לא יודע.
כרוסאובר: ישיבה גם גבוהה יחסית לרכב רגיל אם כי אולי טיפה יותר נמוכה מהויטרה. נוח מאוד, ראות קדמית קצת יותר טובה מויטרה כיוון מכסה מנוע נטוי למטה.
מרווח מאחור יותר נעים לעומק, יותר מקום לרגליים.
תא מטען יותר מרווח ונוח וכולל מדף אמצע שניתן להוציא - אז משאיר נפח תא נעה מאוד.
איבזור דומה לויטרה, מסך טיפה יותר קטן, לא משמעותי.
אותו מנועה אך תיבת הילוכים רציפה ובעלת 7 הילוכים.
נסיעה: נוח מאוד, שקט וללא תופעות של ויטרה.מרגישים יתרון של גיר רציף. פחות השהיות בהעברת הילוכים, הרגשה של תגובה זריזה יותר וחלקה יותר לדוושת גז.
בעיר מרגישה קצת יותר רכה בפסי העתה, יותר סלחנית.
המסקנה: בהינתן אותו מחיר, הקרוסאובר עדיפה כרכב משפחתי חד משמעית, במיוחד עם 4x4 לא משחק תפקיד. נוחה יותר, חלקה יותר בנסיעה, תא מטען יותר טוב.
זוג חברים שלנו קנו עכשיו את הסוזוקי קרוס אובר לטענתם הוא רכב מעולה בהצלחה רק קח בחשבון שהוא לא רכב משפחתי
מה עושה אותו לא רכב משפחתי ?
מה עושה אותו לא רכב משפחתי ?
אין הגדרה ספציפית אבל גודל תא מטען נפח מנוע ויכולת של 5 אנשים לשבת בסבבה (מרחב פנימי) עושים את הרכב
כרכב משפחתי
אני מבין
האמת הרכב אומנם נועד לאישתי להסתובב בעיקר בעיר, הסעות ילדים וכו...פחות הייתי מגדיר אותו כמשפחתי במלוא המובן. המשפחתי האמיתי יבוא בליסינג ממני.
מצד שני לא ברור לי מה היתרון בג'יפון עירוני למטרות אלו יחסית לרכב פרקטי כמו הונדה דז'אז...
טרם נסעתי בהונדה (מתוכנן ליום שישי) אך כרגע קשה להיתעלם מהמחשבה שהג'יפון זה פוזה ולא יותר מזה...והפרקטיות זה אחת כמו הונדה דז'אז
nihrider
22-02-2017, 20:17
ג'יפונים מתהפכים יותר בקלות, יש אנשים שעבורם זה יתרון כרכב לאישה
בעיקר פוזה וטיפה יותר קל לעלות על מדרכות
אני גם מחפש רכב לאישה, דווקא מעניין אותי מאוד התחום של בטיחות אקיבית.
בלימה אוטומטית, שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית
אז ההונדה נראת תפורה לזה, נוחות עירונית, איבזור הטיחות מקורי והכי רחב בקטגוריה (מקורי ולא התקנות מקומיות כמו ברוב המתחרים), ללא פוזות מיותרות
מחרתיים עושה נסיעת מבחן אליה, נראה אותה על הכביש
YaronNahum
23-02-2017, 11:47
ההונדה אכן רכב יותר הגיוני,
אבל מדובר על מה האישה רוצה , וכאן יש שיקולים אחרים לדעתי. אתה לא הולך על עקבים. זאת לא בחירה הגיונית לנעל. אשתך קרוב לוודאי שכן.
לכן לדעתי הסוזוקי עדיפה מהבחינה הזאת. (אני גם מסיק את זה ממה שכתבת בהתחלה על הגיפונים)
אם יש לה חברה טובה , תנסה לשאול אותה או להתייעץ עם מספר נשים. אופן קבלת ההחלטות בין שני המינים שונה.
לצודק בהחלט לגהי אופן קבלת החלטות..:-)
לא מן הנמנע אכנס למו"מ בין שני היבואנים. הקרוסאובר יקר בכ15000 ומערכות בטיחות מבחינתי נחותות מהמקוריות של הונדה...אבל הfun factor הנשי גם ניכנס למשחק...
נכנס באיחור...
כל מי שמזלזל בדאצ'יה - אתם לא צודקים.
אבא שלי על רנו (דאצ'יה) לוגאן MCV שנת 2009.
195 אלף ק"מ, לא אוכלת גרם שמן בין טיפולים, לא מאבדת נוזל קירור. גיר (ידני, מן הסתם) במצב מעולה, קלאץ' עדיין מקורי.
הרכב אצלו מ-70 אלף ק"מ בערך. מעבר לבלאי טבעי - הייתה תקלה אחת (סביב ה-130 אלף). הרכב התחיל למשוך אוויר מהמניפולד. קניתי גומיה חדשה (100 שקל), ובינתיים אבא שם קצת סרט טפלון על הגומיה המקורית ופתר את הבעיה. נוסע ככה עד היום, עם גומיה ספייר במחסן.
ככה שאל תזלזלו בדאצ'יה. ראיתי לא מעט יפאניות שהחזיקו פחות יפה.
ולגבי גירושין עקב מעבר לידני... בעיה.
ככה זה כשלא מקבלים חינוך מוטורי מגיל צעיר.
ליבי נפעם כל פעם שאני רואה את אחותי הקטנה מתפעלת כמו נינג'ה את הגיר של הפונטו דור ראשון שלה :)
אה, פות"ש: מה אתה אומר על פיאט 500X? נראה לי שאישתך תשמח!
:rotfl:
:-)
דווקא עם רנו לאחי היה ניסיון מזעזע לפני כעשור בערך...צרפתיות מאז מבחינתי מחוץ לתחום..סטטיסטיקה..
בגדול..יש לי דעה נגד אירופיות (אלא אם ברמות רכבי יוקרה שזה לא המקרה שלי)...אולי דעה קדומה אבל בכל זאת....
בכל אופן..אחרי בדיקות ונסיעות מבחן..הבחירה נסגרה סופית וכרגע בתהליך רכישה מול סוכנות הונדה.
מקווה שבוע הבא לסגור את העסקה..
rusty james
03-03-2017, 12:14
:) חיכיתי למסקנות שלך ,
אפשר סקירה קצרה מההתרשמות שלך מהג'אז?
כן בשמחה
כרגע נמצא במהלך עסקה, מקווה בשבוע הקרוב ייסגר.
עשיתי נסיעת מבחן אליו - אהבתי. אני לא גבוהה לכן מגביע את הכיסא, ישיבה נוחה ובכללי הרגשה סילידית בנסיע כמו רכב גדול
אמצעי בטיחות המקוריים של הונדה עושים את עבוגתם באופן מדוייק אך לא מרגיז יחסית למה שהרגשתי בסוזוקי (mobile eye),שימושי ומועיל.
בתוך העיר ברחובות עם פסי העתה - המתלה מרגיש טיפה יותר קשיח ממה שהייתי מצפה.
בכללי בהתרשמות קצרה אהבתי, באמת התפלאתי להשתכנע באמירת הפרסומת שלה "קטנה מבחוץ גדולה מבפנים". אכן כך
מסך מולטימדיה ענק מימדים..וייז מוזג היטב, שימושי מאוד ונוח לכל אחד או אחת במיוחד שרוצים לסמוך על הניווט לכל מקום
מקווה באוד בשבועים-שלוש אוכל לעדכן באופן יותר פרטני...
rusty james
03-03-2017, 14:43
תודה!
לי יש ג'אז בת עשור (לא היברידית, גיר טיפטרוניק נהדר) וגם אצלי המתלים על הצד הקשיח.
אישית אני אוהב את הפידבק והדבקות בסיבובים (ואני גם סולד מנדנודי קרוסלה של מתלים רכים - טויוטה רנקס, למשל)...
בהצלחה בקניה.
ממשיך לעקוב :cheers2:
שמח לבשר העסקה נסגרה
עד סוף החודש הג'אז החדשה תמצא בית חם בחנייה שלנו...:-)
YaronNahum
11-03-2017, 00:26
מברוק , נשמח אם תדווח גם את תגובת החצי השני.
ושתסעו בדרכים טובות.
בהחלט חברים
חו"ד וסקירות אחרי מספר שבועות וחצי שנה
rusty james
11-03-2017, 13:48
שיהיה בשעה טובה :)
מקווה שהאשה תאשר ותשמח
יופי של מחווה רומנטית! אשריכם ונסיעות טובות
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft