התחברות

צפייה בגרסה מלאה : נרדמתי על ההגה ו... || תאונה - חשוב לקרוא

MrBuba
26-02-2017, 01:31
אוקיי אז.. ככה, אני במקור חיפאי, והכרתי מישהי מדהימה מנתניה, לילה של חמישי ישנתי בסה"כ 3 שעות, יצאתי לעבודה, ובעצם לא ישנתי מאותו לילה ועד 5 לפנות בוקר של יום שבת
כפי שציינתי, הכרתי מישהי מנתניה, נסעתי אליה, לאור השתלשלות של הדברים שקרו, יצא שנסעתי חזרה לחיפה רק ב 5 בבוקר ( מזכיר שאני למעלה מ 48 שעות בלי שינה בכלל )
עליתי על ההגה, התחלתי את הנסיעה בתוך העיר ו 20 ק"מ בכביש 2 לכיוון צפון, הכל טוב ויפה עד שהתחלתי להרגיש במן.. עייפות שקשה לשלוט בה, עייפות שנובעת גם מחוסר שעות השינה וגם מזה שנסיעה ברכב לא יכלה להפוך ליותר משעממת ממה שהיא הייתה.
אז בתור התחלה הרגשתי את העיניים שלי נורא נורא נעצמות ושאין לי שום יכולת לשלוט בזה, התחלתי להתעורר במן.. התקפים כאלה של התעוררויות תוך כדי שאני לא מפסיק לסטות בין הנתיבים.. במשך נסיעה של 35 ק"מ התפללתי לקב"ה שיתן לי שוליים רחבים יותר או תחנת דלק לעצור בו ופשוט לדפוק שינה בשביל להגיע הביתה בשלום.. אבל זה לא קרה
כמעט 50 ק"מ בכביש 2 של נסיעה רצופה בלי שום תחנות דלק או שוליים רחבים שאפשר לרדת אליהם
זה היה סיוט, לא הפסקתי להירדם ולהתעורר כל שנייה, וזה לא סתם לעצום תעיניים כי עייפים, אלא זה הרבה יותר חזק מזה, סוג של תחושת עייפות שהיא פשוט מאוד בלתי נתנת לשליטה !
לא חוויתי דבר כזה מעולם ולכן לא חלמתי שזה בכלל הגיוני להירדם על ההגה
אחרי כמה עשרות דקות שאני נלחם בעייפות.. נכנעתי, זה היה סוג של איבוד הכרה, הרגשתי שהעיניים שלי פקוחות ושמצד שני אני רואה דברים אחרים.. כמו חלומות, ממש מעבר בין תמונה אחת שהיא הכביש, ותמונה שנייה... סתם חלום, ואז הגיע הבום.
סטיתי עם הרכב מהנתיב הימיני לשוליי הדרך עד שפגעתי בגדר הפרדה, הרכב התחיל להסתחרר מעט אבל מזל שהצלחתי להתייצב כשאני על מהירות של 120 קמ"ש.. כל תנודה הרגישה כאילו אני עולה לשמיים עם האוטו
בסופו של דבר הגעתי הביתה בשלום.. ועם סוג של נזק מנטלי.. פגיעה באגו, איך קרה שאני? קיבינימט, אני !? נרדמתי על ההגה.. לא שתיתי, לא עישנתי כלום, כולה יצאתי עם מישהי לנתניה, אבל בסדר.. העיקר שאני בריא ושלם ושלא קרה לי כלום ( יכל להיגמר באסון מחריד )

דגשים בזמן נסיעה גם על האופנוע וגם ברכב
מרגישים עייפים? לא משנה כמה אתם מתים לעוף הביתה, תעצרו בשולי הדרך, בתחנת דלק, דפקו שינה.. תשתו קפה, יודעים שיש לכם נסיעה ארוכה? קחו איתכם סטוקים של משקאות אנרגיה תאמינו לי שזה עוזר, פתחו את כל החלונות ברכב גם אם קופאות לכם הביצים, שימו מוסיקה על פול ווליום גם אם הלכו לכם האוזניים, העיקר !!!! לא להגיע למצב של להירדם על ההגה
לי הסיפור הזה.. נגמר בזול, נהגים אחרים לא זכו להינצל !
גם אם אתם ממהרים לאדע לאן, החיים יקרים מדיי בשביל לאבד אותם ברגע כזה טיפשי, מיותר וחסר אחריות
אז נהגים יקרים, תנהגו בזהירות, ואם אתם עייפים ויש לפניכם נסיעה ארוכה... תוותרו מראש !
שבוע טוב ומלא בבשורות טובות.

https://fb-s-c-a.akamaihd.net/h-ak-xlt1/v/t31.0-8/16992462_1476452949031779_7209516992546784221_o.jp g?oh=e98993eccb5f67736e7e4c4a3b1edbc1&oe=5932CB14&__gda__=1495842099_e5fec23b6d8c78bb8dce54ed7013835 f

ITAYSKI
26-02-2017, 02:11
תודה על השיתוף!
טוב שזה נגמר רק בפגיעה קלה באגו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tree
26-02-2017, 09:18
אהבתי את המסקנה האחרונה
העיקר !!!! לא להגיע למצב של להירדם על ההגה
רק שאני חושב שהדרך הכי טובה לישם אותה היא להימנע מהמצב לגמריי, כלומר או לא לינהוג (תחבורה ציבורית) והכי טוב לישון בבית להכיר שלגוף האדם יש מגבלות ולא צריך להתחיל לנקר על ההגה כדאי להבין שהגענו אליהם. זה לא שהבן אדם בפעילות מבצעית.

Ami
26-02-2017, 09:45
תשתף כמה שיותר לאותם שאומרים שלהם זה לא יקרה.

moonshield
26-02-2017, 10:47
טוב לשמוע שזה נגמר רק בפציעה באגו ונזק קל לרכב (לפי התמונה). עייפות מסוכנת יותר מכל דבר אחר על הכביש, כי בניגוד לכל שאר 'משפיעי התודעה' למיניהן, כי אין דרך לשלוט עליה. המצב של עייפות קיצונית הגוף פשוט מכבה את עצמו כמנגנון הגנה ואין שום דרך לעצור את זה למעט שינה. מניסיון אישי, עדיף לוותר על הנסיעה במצב עייפות מאשר להתגרות בגורל. לגבי 'עזרים' להילחם בעייפות, אני לא צורך משקאות אנרגיה, אבל חלונות פתוחים, מוזיקה חזקה והרבה שתיה (כדי למלא את השלפוחית, עוד מנגנון הגנה של הגוף) עוזרים קצת, אבל הם לא תחליף לשינה, אפילו של שעתיים.

shushu
26-02-2017, 10:53
יצאת עם מישהי מנתניה תאמין לי יצאת בזול. :smoke:

R86
26-02-2017, 11:04
תעבור לידני,אתה לא תרדם על ההגה,תשתמש פחות בטלפון ובדברים אחרים שלא קשורים לנהיגה ובאופן כללי תיהיה יותר מרוכז בנהיגה.

johnny drama
26-02-2017, 11:30
שמח לשמוע שיצאת בשלום.
החלק הלא פחות חשוב פה זה שאתה למדת לפעמים הבאות.

nimi9
26-02-2017, 11:34
העייפות פוגעת גם בכושר השיפוט שלנו וביכולת קבלת ההחלטות:
באין שוליים רחבים/תחנת דלק, הדבר המתבקש הוא לרדת במחלף הקרוב - שם כמעט תמיד יהיה מקום יותר מתאים ופחות מסוכן לעצור בו, מאשר שוליים צרים על כביש מהיר.

פות"ש כבר הבין את הפוטנציאל הקטלני שבנהיגה (וגם רכיבה!) כשעייפים. מצד שני, אם מישהו אי פעם נקלע לסיטואציה דומה, קחו בחשבון את האפשרות שציינתי...

שבוע טוב ורכיבות טובות :thumbsup:

doutsh
26-02-2017, 11:54
נשמע כאילו ידעת והרגשת שזה הולך לקרות, ובכל זאת המשכת לנהוג, וכמה מפתיע - זה קרה...
את כל מה שכתבת כאן כ"לקח" מהתקרית שלך, הבנת וידעת בזמן אמת, והתעלמת מזה. למה שבפעם הבאה זה יהיה אחרת?
אשמח לשמוע איפה בכביש החוף בין נתניה לחיפה יש קטע של 50 ק"מ בלי שום מקום שאפשר לעצור. שום קטע עם שוליים, שום צומת שאפשר לפנות בה ולרדת.
כל הדרך מנתניה לחיפה היא איזה 65 ק"מ.
בקיצור, אתה בדיוק הנהגים שמהם אנחנו צריכים להזהר.

MrBuba
26-02-2017, 12:10
נשמע כאילו ידעת והרגשת שזה הולך לקרות, ובכל זאת המשכת לנהוג, וכמה מפתיע - זה קרה...
את כל מה שכתבת כאן כ"לקח" מהתקרית שלך, הבנת וידעת בזמן אמת, והתעלמת מזה. למה שבפעם הבאה זה יהיה אחרת?
אשמח לשמוע איפה בכביש החוף בין נתניה לחיפה יש קטע של 50 ק"מ בלי שום מקום שאפשר לעצור. שום קטע עם שוליים, שום צומת שאפשר לפנות בה ולרדת.
כל הדרך מנתניה לחיפה היא איזה 65 ק"מ.
בקיצור, אתה בדיוק הנהגים שמהם אנחנו צריכים להזהר.

זה קרה לי בערך 10 ק"מ לפני שהגעתי לחיפה, לא זכור לי בדיוק איפה.. ואתה צודק ולא צודק, לא התעלמתי מהעייפות, כשיצאתי מנתניה לא הרגשתי את העייפות הזאת ברמה כ"כ קיצונית ב 20-25 ק"מ הראשונים של הנסיעה, כן הרגשתי את אותה עייפות אבל ברמה אחרת לגמרי, הסיוט התחיל כשעברתי ת-30 ק"מ הראשונים בכביש 2 מכיוון נתניה לחיפה ושהכל היה ממש ממש חשוך, ולא יודע.. פשוט לא ידעתי מה לעשות, גם יכול להיות שהייתי כ"כ עייף שלא שמתי לב לפניות או מחלפים, זה פשוט היה נראה כאילו אני בכביש שהוא דוך לחיפה בלי שום עצירות או פניות.. ואתה צודק אני באמת מסוג הנהגים שצריך להיזהר מהם כי אני... מאלה שלומדים על הבשר לצערי, אבל אני עדיין משתדל כל הזמן להתמתן ולא לעשות שטויות, בכללי אני בכלל רוכב על אופנוע ובקושי יוצא לי לנסוע ברכב, ספציפית במקרה הזה פחדתי לנסוע על האופנוע עייף ובלילה כשחשוך ונסיעות ארוכות ועוד ביום שישי..

yyt
26-02-2017, 12:26
ידוע שנהיגה בעיפות שווה להניגה בשיכרות.
על אופנוע קצת קשה יותר להרדם אבל אכן ברכב הרבה יותר קל לשקוע עד שזה מאוחר מידיי.
קורה לכולנו במהלך החיים שאנו מאמינים שהיה בסדר ויוצאים לדרך.
יש לי פטנט רשום.. הכי טוב להשאר ער זה לפצח גרענים במהלך הנסיעה. האוטו נראה כמו מזבלה (גם אם שמים שקית על הרגלים) אבל אתה נשאר ער.
איכשהו רעש הפיצוח וההתעסקות מעירה.
שיהיה לכם תמיד גרעינים בתא הכפפות. זה עובד

pret
26-02-2017, 12:55
לעיסת מסטיק גם עוזרת...או להימנע מלצאת עם נתנייתיות :-)

Paz
26-02-2017, 13:04
יצאת בזול, יכולת לרצוח רוכב או נהג, או פשוט להרוג רק את עצמך.

nadav6
26-02-2017, 13:21
קרה לי גם לפני הרבה זמן.. מפחיד.. זה סוג של עייפות שאין מה לעשות נגדה..
במקרה שלי סטיתי מהנתיב נסיעה והתעוררתי בנתיב הנגדי, במזל לא הגיע רכב ממול.

מאז לא לוקח צ'אנסים, גם במרחק של 10 דק' מהבית עוצר להתרענן.
איך המקרים האלו יכלו בכיף להגיע לחדשות ולהכנס לסטטיסטיקה...

אברי
26-02-2017, 18:44
יצא לי פעם להירדם על אופנוע בנהיגה.

הפסקתי לרכב על הונדה מאז.

סער666
26-02-2017, 20:03
יצא לי פעם להירדם על אופנוע בנהיגה.

הפסקתי לרכב על הונדה מאז.
:omfg:

mudale222
26-02-2017, 20:56
מיסטר בבה... לא יודע מה להגיד לך.. מצד אחד כל הכבוד על הגילוי.. מצד שני, למה???
זה תאונה כל כך מיותרת, כל כך צפויה... זה כאילו ידעת בוודאות שהיא הולכת לבוא ועדיין המשכת לנהוג בכוח...
כזה קשה לעצור בצד להדליק 4 ווינקרים וללכת לישון איזה 20 דקות??? כן גם בכביש עם שוליים קטנים זה עדיף מאשר לנהוג כשאתה מתעפץ בלי שליטה.
זה חמור מה שקרה לך ואני מקווה שתלמד באמת את הלקח מזה.
שהייתי עובד עם רכב 12 שעו,ת ולפעמים גם יותר.. הרבה פעמים לקראת סוף משמרת הייתי מגיע למצב כזה, בעיקר אם הייתי לא ישן טוב בלילה\לילות לפני... אתה יודע מה הייתי עושה? על הזין שלי העבודה... שם את הרכב בצד והולך לישון עד הודעה חדשה. לא עניין אותי כלום.

Shazz
26-02-2017, 21:49
יכלת לקחת אחד מאיתנו או חלילה משפחה שלמה בגלל חוסר אחריות.
מקווה שתלמד להבא ושמקרה כזה לא יחזור על עצמו.
שמח לשמוע שיצאת בלי נזק בגוף הכל כך יקר שלך.

ilang
27-02-2017, 01:37
שאתה עייף לך לישון גם אם זה ברכב. שעה שעתיים, שטוף פנים, קפה קטן וקדימה..
לפני הרבה שנים נהגתי בלילות לבד על חיפושית - חיפה / אילת , כביש הערבה שלא נגמר.. עוצם חצי עין עד ששומע את הצופרים של משאית מולי.. אלא הייסטר. !
לא כדאי לשחק עם המזל..
אלא ללמוד תמיד ללמוד.

KKatkov
27-02-2017, 17:17
במשך נסיעה של 35 ק"מ התפללתי לקב"ה

עדיף שהיית יורד במחלף הראשון, ועוצר לנוח.
עובדתית - זה היה מועיל יותר.
למזלך, לא הורדת אף אחד תוך כדי ה"תפילה" שלך...

Shlomo
28-02-2017, 11:45
הסיפור שלך קצת מציק ומצד שני יש לך כוונה טובה.
הוא מציק כי פשוט לא נוהגים אם לא ישנים 48 שעות, ופעלת בחוסר אחריות.
אבל יאמר לזכותך ששיתפת אותנו וגילית כנות ואנושיות.

מצד שני אני גם יודע שאם אסע לאט יותר ואתנהג כמו רכב קטן אז הסכנה תפחת, אבל לפעמים מתחשק להשתחל דרך רכבים ולא לחכות.. אז כולנו איפשהו מתירים לעצמנו להיות קצת פחות אחראיים.

Jack_R1
28-02-2017, 12:03
פותח שרשור יקר,

הורדתי BOLD (גופן מודגש) מכל ההודעות שלך. אל תכתוב עוד הודעות בהדגשה כזו, בבקשה - הוא יירד בכל מקום, ואם אצטרך להוריד אותו שוב - הוא יירד יחד עם ההודעה.

תודה.

עדיף שהיית יורד במחלף הראשון, ועוצר לנוח.
עובדתית - זה היה מועיל יותר.
למזלך, לא הורדת אף אחד תוך כדי ה"תפילה" שלך...

בדיוק זה. לרדת במחלף הראשון, לעצור איפשהו ולישון שעה-שעתיים.
למזלך ולמזל כולם, היית בכביש 2 עם גדר הפרדה באמצע, מה שדי מנע מצב של להרוג מישהו בנתיב הנגדי.

yehudap9
28-02-2017, 17:41
לפות"ש.
קראתי ואני מבין אותך ורציתי לומר שמה שעשית הוא חסר אחריות מכיוון שמלכתחילה ידעת שאתה אחרי x שעות ללא שינה ובכל זאת עלית על ההגה.
במידה והיית פוצע או חס ושלום הורג מישהו היית כותב את השרשור הזה מאחורי סורג ובריח.
תודה לאל שלא קרה כלום הן לך ולמשתמשי הדרך האחרים.
אני מקווה שתפיק מזה לקח ותלמד שיעור לחיים.
גילוי נאות.
אני נהג מקצועי על משאית והורשעתי במוות ברשלנות (מישהו שקפץ לי לנתיב נפצע קל ונפטר בכלל מסיבוך של דלקת ריאות)
רשיוני נשלל ואיבדתי את הפרנסה.
אני מקווה שלהבא כשתדע שמאחורייך יותר מ24 שעות ללא שינה שתקבל החלטה מושכלת ותימנע מנהיגה.
החיים יקרים וחבל לאבד אותם בגלל טיפשות כזאת.
מאחל לך בריאות וחשיבה מושכלת ובריאה!

MrBuba
01-03-2017, 00:39
כולכם צודקים, בהחלט נהגתי בחוסר אחריות מוחלטת, זה לא משהו שקורה לי, כפי שציינתי.. ממש רציתי לרדת לשוליים ולישון, אבל מצד אחד - אוליי מרוב עייפות באמת לא שמתי לב שאפשר לרדת לאיזה מחלף גם הכל היה נורא חשוך, בערך 30 ק"מ נסיעה ללא תאורה, רק האורות הגבוהים, ועם רמת העייפות.. מתפלא שבכלל הצלחתי לראות את הכביש
רציתי לרדת לשוליים, אבל פחדתי מאותה סיבה שאני בעצמי נרדמתי על ההגה, סטיתי לשוליים ונכנסתי בגדר הפרדה... בהחלט מזל שלא נהרגתי ושלא לקחתי חיים איתי, במיוחד שלא לקחתי חיים איתי.. כי זה פשוט להעביר חיים שלמים, הרוסים, ובידיעה שהרסתי חיים של אחרים, לא יודע מה חשבתי לעצמי, דבר אחד אני כן יודע.. נסיעות למרחק אני עושה אך ורק בבוקר !, ועוד כמה דברים שינבעו מלקיחת אחריות על חיי. ( לישון מוקדם, לקנות משקאות אנרגיה, בקבוק מים לשטוף פנים ולהתרענן, לישון ברכב אם צריך.. וכו )
וציינתי את עניין האופנוע בגלל שב 2015 כשעוד שירתתי בבסיס בדרום ( ואני גר בחיפה ) אז נסעתי חזרה לחיפה ב 10 בלילה על דיאלים רואדווין 2014 - ישבתי עם חברים מהבסיס שסגרו שבת ופשוט לא היה לי כוח להעביר שם תלילה אז החלטתי לחזור הביתה לפני סגירת שערים, והרגשתי את אותה עייפות.. גם תוך כדי רכיבה הרגשתי שאני עם עיניים עצומות, למזלי הייתי בכביש 6, וכבר הגעתי לעתלית כשזה קרה, עצרתי שם על החוף, שמתי רגלית ופשוט נשכבתי על האופנוע, הקשבתי לים, בריזה מדהימה.. ופשוט נרדמתי איזה 40 דקות ( אני בן אדם שיכול להירדם בכל מקום, בכל מצב, בכל תנוחה כשאני עייף ) - אני יכול אפילו להירדם בעמידה, מניסיון של כמעט כל בוקר.
שורה תחתונה, אני אידיוט, ולעולם לא אפעל כך יותר.
תודה על התגובות, המענה, וההבנה, סליחה מראש שהייתי בפוטנציה של להרוג בכביש.
שבוע טוב.