צפייה בגרסה מלאה : יוסאנג 650GTR נכבה בעת הורדת הילוך
שלום
ברשותי יוסאנג 650GTR 2009 הדגם עם הקרבורטור
ישנה בעיה שהמנוע נכבה לפעמים כאשר אני מוריד הילוך בד"כ מהילוך שלישי לשני
א-האם מישהו עם אופנוע דומה מכיר את הבעיה או חווה אותה?
ב-האם ישנו פתרון מלבד רכישת תוסף דלק שכבר עשיתי ולא כ"כ עזר
ג-האם הבעיה נעוצה בידית קלאץ (לא מקורית ידית ספורט)או בי שאני לא לוחץ מספיק בחוזקה?
ד-או בכלל מדובר בבעיית חיווט
מודה מראש לכל המומחים/ת עם התשובות
אתה מוריד בסלד גבוה?
שלילי ההורדה מתבצעת בסביבות 4000-3000 סל"ד של ההילוך השני
הדבר קורה בהאטה לפני רמזור בד"כ
מה קורה כשאתה גולש ללא הורדת הילוכים ? רק לוחץ על הקלאץ. עד לעצירה
איך האופנוע עומד על טורים? סרק
Tribalmistyc2
02-03-2017, 13:48
תבדוק את המשבת ברגלית הצד ואת המפסק שעל ידית המצמד כנראה שבאחד מהם הבעיה.
מה קורה כשאתה גולש ללא הורדת הילוכים ? רק לוחץ על הקלאץ. עד לעצירה
איך האופנוע עומד על טורים? סרק
אתה יודע זה קטע היום רק לחצתי על הקלאץ' והמנוע נכבה הוא היה בהילוך שני נגיעה קלה בסטראטר והוא הניע חזרה
אחרי נסיעה הורדתי הילוך ברמזור תוך כדי נסיעה משלישי לשני והמנוע כבה הפעם לקח לו זמן להניע חזרה
אני אנסה לבדוק את המפסקים רק שאין לי מושג איפה ממוקמים
תבדוק את המשבת ברגלית הצד ואת המפסק שעל ידית המצמד כנראה שבאחד מהם הבעיה.
לא נראה לי שיש מפסק ברגלית כי האופנוע נשאר מונע כאשר אני מוריד אותה
לגבי המפסק בקלאץ איפה הוא ממוקם בד"כ?
יש לך אפשרות לכוון את ידית הקלאץ ? יש בדר"כ כאלה קליקים על הידית.
http://www.sportbikes.net/forums/hyosung/397787-bike-shutting-off.html
יש לך אפשרות לכוון את ידית הקלאץ ? יש בדר"כ כאלה קליקים על הידית.
http://www.sportbikes.net/forums/hyosung/397787-bike-shutting-off.html
היא מכוונת על הכי מתוח כרגע שאני מכניס להילןך יש חריקה אבל זה מחלה של כל האופנועים
מוזר הקטע הרגלית אני יבדוק את זה לעומק
1. האם זה קורה רק בהורדה משלישי לשני, או במצבים נוספים? האם אתה מתגלגל עם קלאץ' לחוץ כשזה קורה?
2. האם זה קורה כשהמנוע חם בלבד או לא בהכרח?
3. מה גובה סל"ד הסרק כשהמנוע חם?
3. האם הקרבורטור מרגיש מכוון בצורה סבירה (על מנוע חם - סל"ד סרק יציב, מכת גז בניוטרל גורמת לעליה וירידה חלקה בסל"ד, ללא תקיעות או "צניחה" בירידה)?
4. האם הקלאץ' מכוון (ולא, "הכי מתוח" זה לא כיוון בריא)?
היא מכוונת על הכי מתוח כרגע שאני מכניס להילןך יש חריקה אבל זה מחלה של כל האופנועים
מוזר הקטע הרגלית אני יבדוק את זה לעומק
לא,ממש לא
לא פגשתי אופנוע כזה
הידית קלאץ שלך לא מכוונת או שמשהו אחר במנגנון לא מפריד/מחבר כמו שצריך.
החריקה שאתה מתאר יכולה לנבוע מקלאץ לא מפריד,כנל לגבי ההיכבות בהורדת הילוך
תבדוק ידית קלאץ',
תבדוק מתח שרשרת על הדרך..
תעדכן אחרי הבדיקות.
1. האם זה קורה רק בהורדה משלישי לשני,לרוב או במצבים נוספים?לפעמים רק לחיצה על הקלאץ מובילה לכיבוי האם אתה מתגלגל עם קלאץ' לחוץ כשזה קורה? ברגע שהקלאץ נלחץ המנוע נכבה כך שבפועל הגלגול לא מתבצע
2. האם זה קורה כשהמנוע חם בלבד או לא בהכרח? המנוע חם לא רותח אך חם אחרי 5-10 דקות נסיעה
3. מה גובה סל"ד הסרק כשהמנוע חם?1500-2000 סל"ד
3. האם הקרבורטור מרגיש מכוון בצורה סבירה (על מנוע חם - סל"ד סרק יציב, מכת גז בניוטרל גורמת לעליה וירידה חלקה בסל"ד, ללא תקיעות או "צניחה" בירידה)?חיובי
4. האם הקלאץ' מכוון (ולא, "הכי מתוח" זה לא כיוון בריא)?ידיות ספורט כאשר לוחצים על הקלאץ בהתחלה יש קצת חופש ורק אז מרגישים את המתיחה
לא,ממש לא
לא פגשתי אופנוע כזה
הידית קלאץ שלך לא מכוונת או שמשהו אחר במנגנון לא מפריד/מחבר כמו שצריך.
החריקה שאתה מתאר יכולה לנבוע מקלאץ לא מפריד,כנל לגבי ההיכבות בהורדת הילוך
תבדוק ידית קלאץ',
תבדוק מתח שרשרת על הדרך..
תעדכן אחרי הבדיקות.
אני יבדוק את הנושא אתם נותנים לי הרבה רעיונות לבדיקה תודה
בנוסף אני ינסה לתדלק בתחנה אחרת ולא בתחנה הקבועה עפ"י השרשור מהפורום שZIKI שלח הייתה בעיה באיכות הדלק
גם זה אני יקח בחשבון
TundraOG
05-03-2017, 12:28
אמרת דגם עם קרבים.
יש סיכוי שהדיזות סרק שלך סתומות ולכן כשהאופנוע מתחמם כשאתה מחזיר אותו עם הקלאצ' כביכול לדיזת הסרק היא סתומה מדיי בשביל לספק את הדלק בכמות מתאימה והבייק פשוט נכבה?
כשאתה מניע חזרה זה עם קצת גז? האופנוע מגמגם?
אמרת דגם עם קרבים.
יש סיכוי שהדיזות סרק שלך סתומות ולכן כשהאופנוע מתחמם כשאתה מחזיר אותו עם הקלאצ' כביכול לדיזת הסרק היא סתומה מדיי בשביל לספק את הדלק בכמות מתאימה והבייק פשוט נכבה?
כשאתה מניע חזרה זה עם קצת גז? האופנוע מגמגם?
חיובי קשה לו להניע אם הוא בהילוך(כלומר הירידה משלישי לשני) אם הוא בסרק נגיעה קלה והוא מניע יש פתרון לדבר איך מנקים את הדיזות?יש חומר מומלץ או שצריך לפתוח קרבורטור?
Tribalmistyc2
05-03-2017, 13:40
אמרת דגם עם קרבים.
יש סיכוי שהדיזות סרק שלך סתומות ולכן כשהאופנוע מתחמם כשאתה מחזיר אותו עם הקלאצ' כביכול לדיזת הסרק היא סתומה מדיי בשביל לספק את הדלק בכמות מתאימה
איך המנוע יכול לעבוד בצורה כזו כאשר דיזות הסרק סתומות לחלוטין?
מכל התשובות שסיפקת עד עכשיו - נראה שהקלאץ' שלך גורר (לא מפריד כמו שצריך).
מכאן החריקות בהעברות הילוכים (לא, זה לא תקין), הכיבויים בהורדת הילוך (עקב בלימת מנוע) והקשיי ההתנעה כשהאופנוע בהילוך עם קלאץ' לחוץ.
מכאן, הבדיקות - מהקל אל הקשה:
1. נסה לכוון את כבל הקלאץ' כמו שצריך. צריך להיות טיפה (כמה מילימטרים) של חופש עד שהידית מתחילה להפעיל את הקלאץ'. נסה לצמצם את החופש (למטרות בדיקה בלבד) ותמתח את הכבל קח שלא יהיה חופש. תראה האם זה פותר את בעיית ההתנעה עם קלאץ' לחוץ, והאם נהיה קל יותר לתפוס ניוטרל בעמידה.
2. אם אתה משתמש בידיות תחליפיות (קרי - סיניות מאיביי) - יכול להיות שהידיות לא כ"כ מתאימות לאופנוע. נסה להחליף לידית קלאץ' מקורית.
3. בדוק את הכבל. אם אתה רואה שהוא מתחיל להיפרם, או שיש מדרגות בהפעלת המנוף - החלף כבל.
4. אם הכל תקין, ובכל זאת הקלאץ' גורר - הבעיה כנראה בקלאץ' עצמו. פרק את הקלאץ', בדוק את אורך הקפיצים מול הערך בספר הרכב. בדוק את הדיסקיות - שים אותן על משטח זכוכית, ובעזרת מד עלים בדוק האם הן מעוותות.
TundraOG
05-03-2017, 19:45
איך המנוע יכול לעבוד בצורה כזו כאשר דיזות הסרק סתומות לחלוטין?
קרה לי מקרה של דלק רע שהאופנוע היה מדמים כי לעיתים הדיזות היו נסתמות. ניקיון קרבים סידר את הפעולה.
קרה לי מקרה של דלק רע שהאופנוע היה מדמים כי לעיתים הדיזות היו נסתמות. ניקיון קרבים סידר את הפעולה.
עם איזה חומר השתמשת?
Tribalmistyc2
06-03-2017, 11:18
אם המנוע מתנהג יציב בסרק ולא מגמם בפתיחת מצערת הכיוון הזה לא שייך.
לtundraog - כאשר יש לכלוך במאייד כל הדיזות בפוטנציאל סתימה,לא רק הסרק וזה מורגש היטב בכל המצערת,באופן רנדומלי ולא בתבנית קבועה.
לא נראה קשור למקרה הספציפי.
עדכון מתחתי את הכבל של הקלאץ' לא ברמה מאסיבית הוא היה משוחרר קצת בנוסף החלפתי תחנת דלק קבועה ונחשו מה?
עד עכשיו בערך יומיים לא כבה המנוע בעת הורדת ההילוכים אם זה ימשיך ככה כנראה שהבעיה נעוצה בדלק לא איכותי
אני יעדכן את המשך בנוסף מחכה לתשובה של
TundraOG (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/9261-TundraOG) או של כל אחד אחר בהמלצה לחומר לניקוי קרבים (אני מניח שהוא התכוון לקרבורטור?)
תודה לכולכם
rusty james
10-03-2017, 09:56
לדעתי המתיחה של הקלאץ' הייתה העניין ולא דלק.
#רקאומר.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft