התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך הדיאלים מניסיון שלכם?

noamkepf
02-03-2017, 18:49
אהלן,

אז כפי שבטח שמעתם על דיאלים, נכנסו לארץ כמו בפריצה ב 2013 ומאז מייבאים דרך אלבר כל מיני כלים שונים ומשונים. עכשיו, חבר טוב הלך לפני כשבועיים ובחר את מה שהם קוראים לו ארומה. הוא לא מתלונן בינתיים...אבל מה שמסקרן אותי זה כמה הכלים שלהם באמת טובים?

אני שומע דעות מאוד חדות, או שהם מדהימים או שהם פשוט חרא אחד גדול. לא שומע משהו באמצע "הם סבירים" וכאלה.

יש למישהו ניסיון איתם? ודרך אגב, התגי מחירים שלהם ממש נמוכים ככה שזה מה שגם משך אותי...

kobish
02-03-2017, 21:43
יש איזה עשרים שרשורים בנושא הזה, מעריך שעניתי בעשרה מתוכם.
חפש.

israel
02-03-2017, 23:29
לא יודע מה עם הארומה ומה עם שאר הדגמים לי יש s3 250 והוא לא פחות ממדהים. משאיר אבק לכל ה250 האחרים נוח חסכוני ולפי השמועות גם אמין מאוד שלי עם 36K בלי שום תקלה בכלל,(הבעיה היחדה שהייתה לקטנוע מיום הליעתו
חיסרון משמעותי יחיד שישנו זה השוק שלו אתה יכול למצוא כלים שנת 2014 ב 7k חיסרון למוכר ייתרון לקונה.
שורה תחתונה אחלה כלי בתמורה למחירו .

noamkepf
02-03-2017, 23:58
לא יודע מה עם הארומה ומה עם שאר הדגמים לי יש s3 250 והוא לא פחות ממדהים. משאיר אבק לכל ה250 האחרים נוח חסכוני ולפי השמועות גם אמין מאוד שלי עם 36K בלי שום תקלה בכלל,(הבעיה היחדה שהייתה לקטנוע מיום הליעתו
חיסרון משמעותי יחיד שישנו זה השוק שלו אתה יכול למצוא כלים שנת 2014 ב 7k חיסרון למוכר ייתרון לקונה.
שורה תחתונה אחלה כלי בתמורה למחירו .
עשיתי נסיעה קצרה(מבחן) על S3 אבל על גרסת ה 125, הייה מדהים תאמת אגיד לך. אבל מצד שני הוא מרגיש קצת בומבסטי ושמן מידיי, לא מתמרן בקלות ויש לו משקל לא קטן. אני שומע דברים ממש נוראיים על הדיאלים, אבל מצד שני זה מגיע מילדים קטנים 16 - 20 שלא כ"כ מבינים וסתם אומרים שהם לא טובים מתוך דעה אישית.

הארומה יצא לא מזמן לפי שראיתי, נראה קטן וחמוד, מכניקה בסיסית לפי המפרט. חבר שלי משבח ומשבח אותו אחרי שקנה תארומה, אבל וואלה לא יודע אם למישהו יש ניסיון עם הכלי הזה באופן ספציפי במיוחד שהוא הגיע לארץ ממש עכשיו.

S1 ראיתי כמה שליחים איתם, נראה סבבה

ביבון הוא בכלל נראה גועל נפש, מוזר שקוראים לדבר הזה קטנוע, מעניין איך נוסע

סטיזר נראה גדול ומעניין.

מיותר לציין שזאת חוות דעת שטחית מאוד...

אברי
03-03-2017, 16:16
זה מצחיק אבל כל מי שענה לך, ותבדוק אותי ותציץ בהודעות שלהם - מדברים רק על דיאלים.

לשאלתך - כשסקאלה של קטנוע מזוייפת ב40 אחוז זה חרא אחד גדול וגם מסוכן.

israel
03-03-2017, 16:36
זה מצחיק אבל כל מי שענה לך, ותבדוק אותי ותציץ בהודעות שלהם - מדברים רק על דיאלים.

לשאלתך - כשסקאלה של קטנוע מזוייפת ב40 אחוז זה חרא אחד גדול וגם מסוכן.
אני אחד מאלה שענו לו ומדבר על דיאלים יותר מפעם אחת כי יש לי אחד כיום וזה השני שלי(היה לי גם בעבר) ורק בגלל זה, אני לא עובד שם לא מטפל אצלם במוסך ולא מכיר אף אחד שקשור איך שהוא לדיאלים.

shaykram1989
03-03-2017, 16:38
אין לי נסיון אישי איתם, אבל כששאלתי מישהו שנושם אופנועים מה דעתו, הוא אמר 'אל תגע, זה דרק.' אני מאמין לו.

Sent from my T5 using Tapatalk

decktor
03-03-2017, 17:17
אני מכיר הרבה אנשים שאומרים את זה, באופן מעניין לאף אחד מהם אין שום נסיון עם דאלים.
לא יודע מה האיכות ואני גם לא אנסה לקבוע כי לא רכבתי על אחד מעולם.

Sniper434
03-03-2017, 17:24
יש לי s3250 כבר שנתיים.קטנוע מצויין !
וכן,מי ששואל על דיאלים אז מן הסתם בעלי הדיאלים יתנו את חוות דעתם..

adir1234
03-03-2017, 19:21
אני כבר חצי שנה עם s3 250
אחלה קטנוע לקטגוריה שלו,לא מצאתי משהו לא בסדר בו או כושל.
קטנוע נוח,יש מקום לאיחסון.
אני מאוד נהנה ממנו ובמחיר שלו הוא משתדל מאוד אפילו.
רוצה להחליף אותו כרגע בגלל שירדתי מאופנוע 750 לקטנוע וחסר לי כוח

moonshield
03-03-2017, 21:32
אני רוכב על דיאלים S3 125 כבר שנה וחצי ומאוד מרוצה ממנו. נכון שהוא פשוט ובסיסי, ולא בסקאלה של קטנועים יפנים/איטלקים/שקר כלשהו אחר, אבל מצד שני הוא זול משמעותית מהם הן במחיר הקניה והן במחיר הטיפולים (700/1000 ₪ לגדול/קטן בהתאמה). נכון שהספידומטר שלו מזייף יותר מאשתי בערב קריוקי, אבל במבחן התוצאה הוא מחזיק אצלי יפה קו ראשון-ת"א-הרצליה על בסיס יומי ולא נופל משאר ה 125'ים על הכביש. בלי תקלות משמעותיות ונכנס למוסך לטיפולים שגרתיים (ופעם אחת להחלפת נורת לוחית אחרי שנכשלתי בטסטס).

noamkepf
03-03-2017, 22:11
תגידו לי, אלה מכם שאמרו שהמד מהירות מזייף, הוא מזייף בכוונה או שזאת תקלה בייצור הכלים?

והוא מזייף יותר או מזייף פחות? כלומר מראה יותר מכמה שנוסעים באמת או מראה פחות מכמה שנוסעים באמת.

גם המד דלק שלהם מזייף?

Tribalmistyc2
03-03-2017, 22:29
תגידו לי, אלה מכם שאמרו שהמד מהירות מזייף, הוא מזייף בכוונה או שזאת תקלה בייצור הכלים?

והוא מזייף יותר או מזייף פחות? כלומר מראה יותר מכמה שנוסעים באמת או מראה פחות מכמה שנוסעים באמת.
גם המד דלק שלהם מזייף?

בכל הקטנועים 125-250 מד המהירות מזייף וזה בכוונה לא תקלה.
מד דלק לא מזייף.

אברי
03-03-2017, 22:45

גם המד דלק שלהם מזייף?
הוא מראה 130 כשאתה על 90 וקצת.
זה יצן לך ביטחון לעלות על כבישים מהירים שאין לך שום עסק להיות עליהם עם כלי כזה.
אם אתה מתכוון לעלות ולרדת מהמדרכה איתו תיזהר.
שמעתי גם שהקרטר פריך. לפחות כמו בmt

moonshield
04-03-2017, 10:49
^^^^
לא צריך להגזים.
אצלי ב 125 הספידומטר מראה 110 קמ"ש כשבפועל זה באזור ה 90 קמ"ש. ככל שהמהירות נמוכה יותר ככה הוא מזייף פחות- 80 קמ"ש הם 70 קמ"ש וכו'.
ל 130 קמ"ש (בספידומטר או באמת) אני מאמין שאוכל להגיע רק אם אקפיץ אותו מהכביש בטיילת בת ים לכיוון החוף...
פות"ש כמו שאמרו לך בנושא, וכמו שמשתמשי אפל אוהבים להגיד, זה לא באג זה פיצ'ר.
שוב, הכלי נותן אחלה תמורה למחיר הנמוך שלו. כמו כל כלי בעולם, זה מאוד משתנה ביחס לאיך השתמשו בו לפניכן, יש כלים שיחזיקו 30-40 אק"מ בלי לראות מוסך למעט טיפולים, ויש כאלו שאחרי 1500 ק"מ אצל קונה יד שניה (ו10000 במצטבר) ישפכו מנוע.
היתרון העיקרי של ה S3 לפחות הוא במחיר הנמוך שלו. החיסרון העיקרי (למעט הסחירות הבעייתית בגלל היתרון הקודם) הוא שאין הרבה מוסכים שמתעסקים איתו, לא ממש יודע מה הסיבה.
אני חיפשתי קטנוע 'מנהלים' (או מנהלים זוטרים כמו שנכתב בסקירה איפשהו) בנפח 125 חדש ככל האפשר ועם מעט ק"מ, ושכל החבילה תעלה מעט יחסית. המטרה של הכלי מבחינתי היתה לקצר את הנסיעות לעבודה בצורה משמעותית ובחינת החזרה לעולם הדו"ג (יותר בכיוון של לשכנע את האישה), לכן לא רציתי לשים הרבה על כלי שלא בהכרח ישאר הרבה זמן. ה S3 התאים לי בול לדרישות. אני מודע לכך שכשארצה להחליף כלי אני ארוויח עליו סכום נמוך, אבל בתור הרגליים שלי בשנה וחצי האחרונות, הוא החזיר את ההשקעה בו כבר די מזמן.

or10cohen
04-03-2017, 13:45
אהלן, היה לי את הs3 250 לחצי שנה. קטנוע עם 32 אלף קילומטר יד שנייה הכל תקין כולל סבל וארגז קניתי ב5500 שקלים ומכרתי באותו מחיר. כלומר בפר פלסטיק לשקל אין קנייה יותר טובה. לחיוב: הנעה ללא מפתח, אורות גבוהים ונמוכים מעולים, קטנוע גדול פול סייז, תאי איחסון לרוב, נח להרכבה, מנוע לא נופל מ250 אחר, אמינות בחצי שנה הייתה מעולה.
לשלילה: פחות אוהב את ההיגוי(הרבה רוכבים עליו יאמרו זאת), הכל חשמלי(נגמר המצבר וזה שיגע אותי אפילו איאפשר לפתוח נעילת הגה).
בקיצור קנייה מעולה, בהצלחה.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

2 Strokes
04-03-2017, 15:12
אני רוכב על דיאלים S3 125 כבר שנה וחצי ומאוד מרוצה ממנו. נכון שהוא פשוט ובסיסי, ולא בסקאלה של קטנועים יפנים/איטלקים/שקר כלשהו אחר, אבל מצד שני הוא זול משמעותית מהם הן במחיר הקניה והן במחיר הטיפולים (700/1000 ₪ לגדול/קטן בהתאמה). נכון שהספידומטר שלו מזייף יותר מאשתי בערב קריוקי, אבל במבחן התוצאה הוא מחזיק אצלי יפה קו ראשון-ת"א-הרצליה על בסיס יומי ולא נופל משאר ה 125'ים על הכביש. בלי תקלות משמעותיות ונכנס למוסך לטיפולים שגרתיים (ופעם אחת להחלפת נורת לוחית אחרי שנכשלתי בטסטס).
אמרת הכל...
סוזוקי/ימאה/אפריליה (פיאג'ו) כרגע עם הכלים הכי טובים שיש - תלוי באיזו קטגוריה.

הדיאלים אלו כלים לשנה וחצי שנתיים... מעבר לזה בממוצע מתחילות איתן בעיות.

הכלי 250 הכי טוב לדעתי זה xevo והוא הכי חזק בקטגוריה.
125 אני אלך על ימאה.
ו400 על סוזוקי.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Lestoren
04-03-2017, 15:55
מעולם לא רכבתי על קטנוע יותר פח אשפה מדיאלים, זו דעתי האישית.

israel
04-03-2017, 22:13
הוא מראה 130 כשאתה על 90 וקצת.

אם כבר מדברים על זה פה בוא וננסה לאמת או להפריך את הטענה הזאת של זיוף בספידומטר ונבדוק זאת.
כאמור יש לי s3 250 שנת 2014,איך בודקים זאת? כמובן באמצעים פשוטים.
אם זה פשוט וניתן לביצוע אשמח לבדוק לצלם ולהעלות מסקנות .
נ.ב יש בשרשור כמה תגובות חד משמעיות על זה שדיאלים זה חרא, אבל ביינתיים בשירשור כל מי שיש לו אחד כזה מרוצה,אגב כבר שמעתי וקראתי בעלים שלא מרוצים כלל מהכלי שלהם בעיקר 125 למיניהם בקבוצת פייסבוק של רוכבי דיאלים אבל לקרוא תגובות חד משמעיות לשלילה או לחיוב בלי להכיר את הכלי זה פטפטת חסרת משמעות ומראה על תרבות עדר ישראלית.

Lestoren
05-03-2017, 01:05
אם כבר מדברים על זה פה בוא וננסה לאמת או להפריך את הטענה הזאת של זיוף בספידומטר ונבדוק זאת.
נ.ב יש בשרשור כמה תגובות חד משמעיות על זה שדיאלים זה חרא, אבל ביינתיים בשירשור כל מי שיש לו אחד כזה מרוצה,אגב כבר שמעתי וקראתי בעלים שלא מרוצים כלל מהכלי שלהם בעיקר 125 למיניהם בקבוצת פייסבוק של רוכבי דיאלים אבל לקרוא תגובות חד משמעיות לשלילה או לחיוב בלי להכיר את הכלי זה פטפטת חסרת משמעות ומראה על תרבות עדר ישראלית.

יש דווקא משהו בתרבות העדר הישראלי שבגללה לא תשמע מישהו מלכלך על כלי שברשותו. לי יש ניסיון לא קטן עם הכלים האלה והם פח אשפה.

Tribalmistyc2
05-03-2017, 14:01

כל קטנוע בקטג' הזו מזייף זה למטרת בטיחות ושמירה על המנוע,אני מניח.

כבר צילמו
https://www.youtube.com/watch?v=7YrEOP3ZDO4
וזו המסקנה
El velocֳ*metro marca prֳ¡cticamente los 135 km/h a unas 10.100 rpm.
He tenido que decelerar debido al trֳ¡fico. Puede dar un poquito mֳ¡s.
La velocidad real medida con GPS es de 114 km/h

לגבי הדיאלים זה לא עניין של מרוצים או לא,אנשים שוכחים לקחת בחשבון שהם מקבלים את מה שהם משלמים עבורו,גם הבליץ 3000 יגיע מראשון לכפר סבא בדיוק כמו שאופנוע ZERO ועולה עשירית ממנו - אז מה לדעתך הסיבה שרואים אותם פחות בכביש? בעיית תדמית או שהעדר החליט?

חחח
05-03-2017, 16:32
אני מכיר הרבה אנשים שאומרים את זה, באופן מעניין לאף אחד מהם אין שום נסיון עם דאלים.
לא יודע מה האיכות ואני גם לא אנסה לקבוע כי לא רכבתי על אחד מעולם.

:thumbsup:

כשחשבתי לקנות אחד כולם אמרו לי "כלי חרא!" "אל תתקרב!" "מליון תקלות!"
ואף אחד לא יכל להפנות אותי לבן אדם ספציפי עם כלי עם מלא תקלות...

בסוף קניתי דיאלים S1 לסיבובים בתוך העיר.
שבאתי לעשות לו טיפול במוסך (מהמומלצים פה בפורום) שוב התחלתי לשמוע את המקהלה: "לא נוגעים בו!" "מליון תקלות!"
שאלתי אותם מה הבעיה? בסך הכול להחליף שמן ופילטרים לא משהו מסובך.
ושוב: "אתה נוגע בו בדבר אחד, משהו אחר מתקלקל!" וכו'.

החזקתי אותו איזה שנה והיה אחלה.

יכול להיות שיש כלים בעייתיים, אני לא פגשתי.
אבל קשקשני פרוקסי של קשקשנים אחרים פגשתי בלי סוף.

אברי
05-03-2017, 17:11
אני לא חל2 מהעדר.
מעולם לא רכבתי על כלים של ה'עדר'.
אז מעולם לא היה בבעלותי דיאלים אבל רכבתי על אחד או כמה.
ואפילו כשאני משווה חדש לקטנוע בן 6 של הונדה זה פח.

israel
06-03-2017, 00:33
טוב נו ביאסתם לי תתחת יש לי חרא קטנוע פח זבל מעופש ...

Tribalmistyc2
06-03-2017, 07:42
חלילה שתתבאס יצור קוריאני מאוד מפותח... יחסית ליצור סיני.

uriar
06-03-2017, 09:27
אין לי נסיון אישי איתם, אבל כששאלתי מישהו שנושם אופנועים מה דעתו, הוא אמר 'אל תגע, זה דרק.' אני מאמין לו.

תגובה חסרת ערך לחלוטין, "שאלתי מישהו" זה לא מספיק בשביל שיהיה לך מידע אמיתי שיכל לתרום לדיון - אם אתה לא יודע אל תענה.

.

shaykram1989
06-03-2017, 09:30
תגובה חסרת ערך לחלוטין, "שאלתי מישהו" זה לא מספיק בשביל שיהיה לך מידע אמיתי שיכל לתרום לדיון - אם אתה לא יודע אל תענה.

.
👍
סורי בוס.

Sent from my T5 using Tapatalk

MasterOz
06-03-2017, 09:41
שי וכותבים אחרים, אל תשתמשו בתארים מבזים לכלים.
רק מי שיש לו נסיון ארוך טווח יכול לכתוב מנסיון,
לא מי שעשה סיבוב קצר או נסיעת מבחן לא ממצה.
תשתדלו לא להעליב, גם כלים נעלבים..
בסדר?

noamkepf
06-03-2017, 10:41
לדעתי, גם לכלים של מותגים גדולים כמו הונדה וסאן יאנג יש חסרונות משלהם.
הקטע הוא שהלקוח הישראלי הממוצע, נוטה לפסול כל דבר שחדש לו או לא מוכר לו.
כך הייה גם עם סאן יאנג כשהם הגיעו לראשונה לארץ.
וכן, בגלל שדיאלים חדשים יחסית אז למעט יש ניסיון מספיק לתת חוות דעת מספקת, אז הנטייה הישראלית היא לפסול אם לא יודעים כלום, במקום להגיד "אני לא יודע כלום".
החברה הישראלית לא אוהבת להודות בבורות וחוסר ידע במשהו מסוים...
אז מנהל יקר, אם מעניין אותך לדעת למה הוא כלי נעלב, זה בדיוק בגלל זה...

Tribalmistyc2
06-03-2017, 10:51
אני לא יודע בן כמה אתה אבל סאן יאנג הוא מותג וותיק בארץ - הגיע איי שם בתחילת ה 90 עם ה pure ו duke מקורר מים - האחרון גם העתק של מנוע הונדה והראשון היה כלי מאוד מוצלח ופופולרי.
לדיאלים זה כבר הסבב השני,הם לא חדשים יחסית וסתם לידע כללי ומבלי להיכנס לקטנות,אתה תעדיף את החסרונות של המותג היפני שמיוצר בהנדסת חומרים מתקדמת ויותר יקרה מאשר את החסרונות של מותג זול שמיוצר לשוק של עולם שלישי עם הנדסת חומרים חסכונית שמשתלמת בעיקר למי שמייצר אותה.

noamkepf
06-03-2017, 11:00
אני לא יודע בן כמה אתה אבל סאן יאנג הוא מותג וותיק בארץ - הגיע איי שם בתחילת ה 90 עם ה pure ו duke מקורר מים - האחרון גם העתק של מנוע הונדה והראשון היה כלי מאוד מוצלח ופופולרי.
לדיאלים זה כבר הסבב השני,הם לא חדשים יחסית וסתם לידע כללי ומבלי להיכנס לקטנות,אתה תעדיף את החסרונות של המותג היפני שמיוצר בהנדסת חומרים מתקדמת ויותר יקרה מאשר את החסרונות של מותג זול שמיוצר לשוק של עולם שלישי עם הנדסת חומרים חסכונית שמשתלמת בעיקר למי שמייצר אותה.
אין שום קשר לגיל, גם אם אתה ואני לא היינו נולדים בתקופה ההיא אפשר להסתכל בהיסטוריה לא חסר מידע... ברור שמה שמגיע ראשון או בין הראשונים לארץ הוא זה שתופס את התאוצה וההצלחה, ובדיוק לכן ככה קרה... אם דיאלים הייה הראשון להגיע לארץ(לדוגמא), הפופולריות הייתה יותר גבוהה.
שמע, אני לא מכיר דיאלים. אבל הבעיה שלך היא שאתה שופט לפי מאיפה שמיוצר ושהיצרן הוא זה שמרוויח והלקוחות שקונים כלי כמו של דיאלים מפסידים...אולי אתה צודק, אבל אולי גם לא. אם אתה רכבת כמה שנים טובות על כלי של דיאלים אולי יש לך זכות לדבר כפי שאתה מדבר, אבל אם לא אז זה ממש טקסט מיותר...

Tribalmistyc2
06-03-2017, 11:15
אני לא שופט לפי איפה שזה מיוצר,אני שופט לפי מה שאני מפרק ורואה איך זה בנוי ומתנהג כשזה נוסע ואז החשק לרכוב על אחד כמה שנים פשוט נעלם,ואתה ניזון מדיבורים של דיבורים של אחרים ששמעו וראו אבל הניסיון והידע שלהם על יצור ותיקון מסתכם בלעמוד ליד הליפט כשמחליפים להם את השמן.

noamkepf
06-03-2017, 11:48
אני לא שופט לפי איפה שזה מיוצר,אני שופט לפי מה שאני מפרק ורואה איך זה בנוי ומתנהג כשזה נוסע ואז החשק לרכוב על אחד כמה שנים פשוט נעלם,ואתה ניזון מדיבורים של דיבורים של אחרים ששמעו וראו אבל הניסיון והידע שלהם על יצור ותיקון מסתכם בלעמוד ליד הליפט כשמחליפים להם את השמן.
שמע אני לא מנסה להגן על יצרן שהוא אכן לא מוכר בארץ וכן יש לא מעט דיבורים על כמה דברים מחורבנים בדיאלים. אבל בשביל להיות הוגן, הדיבורים צודקים רק כשהם באים ממישהו שמבין דבר או שניים בתחום, ומכיר את היצרן ואם יש לו משהו להראות שאכן מדובר במשהו דפוק. אבל כשזה מגיע, נגיד, מילד בן 16 שעכשיו הוציא רישיון ושהידע שלו מגיע בעיקר מחברים בגילו פחות או יותר שבעצמם לא מבינים הרבה, אז ברור שאי אפשר לסמוך על מה שהוא אומר. אבל תכלס, בלי ניסיון אפילו מועט(שנה אפילו מספיק) של רכיבה על כלי, אי אפשר להגיד בוודאות שזה חרא או שזה ככה או שזה ככה... כל אחד אומר מה שבא לו להגיד ובסוף על מה סומכים? על מה שמרגישים בעצמנו... והמנהלים מעלינו קצת הבהירו את הקטע של "אם אין לך ניסיון, אל תדבר סתם". אם ביאס אותך באופן אישי משהו בדיאלים, זה אומר שזה משהו חד משמעי?. כן, נטייה נפוצה מאוד בחברה הישראלית כפי שציינתי...

Lestoren
06-03-2017, 15:46
אתה שואל שאלה ואז אתה מתלונן על התשובות. לגבי הבחור שנעלב, אם היה לי דולר על כל פעם שמישהו אמר לי שהאופנוע שלי הוא פצצה שמחכה להתפוצץ כנראה שהייתי יכול לקנות עוד אחד בשביל לשים על הקיר אבל מה לעשות לכל אחד יש דעה משלו ולא תמיד נעים לשמוע. דיאלים זה מותג זול, הדרך שבה הם נכנסו לשוק היתה מחירון מלא על כל קטנוע שתביא בטרייד (לא ממש מעניין אותם המצב) ותקח כלי חדש בתשלומים נוחים במחיר מצחיק לאחר ההורדה של הטרייד, תחשוב לבד מה זה אומר על הכלים וכמה הם באמת שווים. חוץ מזה נשמע שלך בכלל אין ניסיון לאמת או לשלול את מה שנאמר פה בשרשור.

lokimonster
06-03-2017, 15:56
[QUOTE=Tribalmistyc2;89545]אני לא יודע בן כמה אתה אבל סאן יאנג הוא מותג וותיק בארץ - הגיע איי שם בתחילת ה 90 עם ה pure ו duke מקורר מים

הגיעו אפילו ב88 עם דגם הליד
אני רכשתי ב89 את הסופר טקט שהיה לא מוצלח במיוחד ( יותר בגללי מאשר בגללו).

לגבי דיאלים יש לי במשרד אחד 125 סמ"ק עם 1500 קילומטר סך הכל כלי נחמד קצת רועש.

ALF
06-03-2017, 23:11
[QUOTE=Tribalmistyc2;89545]אני לא יודע בן כמה אתה אבל סאן יאנג הוא מותג וותיק בארץ - הגיע איי שם בתחילת ה 90 עם ה pure ו duke מקורר מים

הגיעו אפילו ב88 עם דגם הליד
אני רכשתי ב89 את הסופר טקט שהיה לא מוצלח במיוחד ( יותר בגללי מאשר בגללו).

לגבי דיאלים יש לי במשרד אחד 125 סמ"ק עם 1500 קילומטר סך הכל כלי נחמד קצת רועש.

שכחת שהיה גם פיל ביג :)
50 וגם 90

2 Strokes
07-03-2017, 01:03
דיי דיי... אלו כלים שהמרכב שלהם מתפרק מהר.
אי אפשר להשתמש בהם קיצונית כי אז הם מתפרקים גם מהר.

והכוח שלהם לא משתווה ליפנים/איטלקים... אלו כלים פחות מוצלחים.
אישית אני לא רואה את עצמי קונה כלי ב 20 אלף ואחר כך נוסע עליו 90 קמ"ש רק כדי לשמור על המנוע כשאני יכול לקנות ב 20 יד שניה כלי איטלקי ולנסוע עליו 110 ואפילו 130 בלי פחד מהרבה בעיות.

דיאלים יש יותר כלים בעייתים לטווח ארוך, ואישית אני לא אמור להשקיע בקטנוע הוא אמור לשרת אותי יותר

Tribalmistyc2
07-03-2017, 08:06
דיי דיי... אלו כלים שהמרכב שלהם מתפרק מהר.
אי אפשר להשתמש בהם קיצונית כי אז הם מתפרקים גם מהר.

והכוח שלהם לא משתווה ליפנים/איטלקים... אלו כלים פחות מוצלחים.

אל תכפיש סתם אלה כלים מעולים...אם אתה שואל את מי שמוכר כאלה.
ואלה שרוכבים עליהם גם מרוצים,מה לא תהיה מרוצה אם הקטנוע נוסע..? לא צריך להשקיע באקסיבו,אלה גנבים רק רוצים כסף - הכל אותה רמה.
עזוב אבל אני לא מדבר מידע ככה שמעתי במוסך,המוסכניק סיפר לי שזה מה שדוד שלו שמע כשהוא עשה טיפול - מניסיון.

uriar
07-03-2017, 09:02
אפשר לחשוב שסאניאנג יש להם כאלו כלים איכותיים. ובכל זאת הם ביססו לעצמם שם של אמינות והמון רוכבים לא מוכנים לשמוע על מותג אחר. הכל עיניין של מיתוג... לדעתי בדיאלים מקבלים תמורה למחיר. המחיר יותר זול וכך גם הקטנוע ומי שזה התקציב שלו לא יצטער.

Tribalmistyc2
07-03-2017, 10:07
אין להם,זה בדיוק העניין של העדר בישראל - גימור המכניקה שלהם יחסית לפיאג'יו למשל מפגר בכמה וכמה רמות.
בדיאלים מקבלים את מה שמשלמים עבורו,לטוב ולרע פשוט קשה לי לקרוא שיבוחים ואמינות על תוצרת סוג ז' שהופכים לסוג א'.

Shlomo
07-03-2017, 10:43
היה לי דיאלים s1 כשנה. נסעתי על דיאלים b bone כשליח פיצה, ונסעתי גם על s3.

אני יכול להגיד שה s1 שלי התנהג הרבה יותר יפה מאשר קטנוע זהה בחברת שליחויות. לא הרגשתי במחסור בכוח, היה לו כל מה שהייתי צריך, רק המצערת היה בה חופש תנועה מיותר עד שהקטנוע זז. בארבע אלף קילומטרים הראשונים היו לי מגוון תקלות שכולן טופלו במסגרת האחריות, ביניהן לא הניע או כבה במהלך נסיעה. תבעתי וקיבלתי כאלף ש"ח בעבור זה.
ה s3 מרגיש מגושם ולא מחובר לכביש לפי דעתי.
ה b bone מסיבי ונראה שיכול לעבוד בתנאים קשים.

היום אני עם הונדה ויז'ן, לעומת הדיאלים s1 היא קצת חלשה, אבל אמינה וחסכונית יותר, גם נוחה יותר לנהיגה.

במחיר דיאלים הכי זולים, לדעתי פחות אמינים ואולי טיפה פחות נוחים.

strelok89
07-03-2017, 11:26
אין להם,זה בדיוק העניין של העדר בישראל - גימור המכניקה שלהם יחסית לפיאג'יו למשל מפגר בכמה וכמה רמות.
בדיאלים מקבלים את מה שמשלמים עבורו,לטוב ולרע פשוט קשה לי לקרוא שיבוחים ואמינות על תוצרת סוג ז' שהופכים לסוג א'.
עם זה אני מסכים לחלוטין וזה מה שהלקוח הישראלי לא מבין...
בארץ מקובל לחסוך לא משנה מה מחיר הסופי ובגלל זה הגישה דומה

Sent from my m3 note using Tapatalk

Botzon
07-03-2017, 11:44
עבדתי בדיאלים כמעט שנה.
במהלך התקופה הזאת התניידתי באופן שוטף על הS3 250. עשיתי עליו כמעט 20 אלף ק"מ בתקופה הזאת.
לא חייב להם יותר שום דבר- ולכן אתם מוזמנים להתייחס לתגובה שלי איך שאתם רוצים, אני מרגיש שאני אוביקטיבי.
הכלים האלה הם קטנועי תקציב - בפער קטן במחיר בין סאן יאנג לקימקו כנראה שעדיף ללכת על הטיוואנים, הפער הוא בעיקר באיכות הגימור והחלקים ואיכות הנסיעה. זה לא שהמצב בדיאלים לא טוב. הS3 שלי היה שלם ועבר חיים קשים מאוד - שלוש פעמים בשבוע רעננה- עמק יזרעאל ועבודה מאסיבית בכל אזור גוש דן במהלך היום. הכלי לא צייץ ונשאר יצוק ובנוי לאורך כל הדרך , היה נוח (אני 1.84) והיו לו כמה פי'צרים טובים כמו המפתח החכם, הבלימה המשולבת והמדרס הארוך לעומת הדאון טאון שהיה לי לפני כן, לדוגמא.
בסופו של דבר הכלים שלהם הם כרטיס כניסה זול לעולם האופנועים, מההכרות שלי עם הכלים הם בסך הכל אמינים מאוד, כן, היו כל מיני טענות של לקוחות כאלה ואחרים כמו שקרה בכל מוצר , לזכות אלבר יאמר שהם עומדים מאחורי האחריות שהם נותנים ( אני יודע את זה כאיש מכירות שלהם לשעבר כאמור) והשירות טוב, לתקופת אחריות של שנתיים דאז ( היום כבר שלושׂ) מדובר בראש שקט ולא בכדי הם מעניקים את האחריות הזאת, בין היתר כי הכלים אמינים וגם כי היצרן מאוד מאוד קשוב לאלבר ולצרכן הישראלי ומסוגל להגיב בזריזות ולבצע שינויים בכלים בהתאם לשוק הישראלי . ( לפחות בתקופה שלי שם, השוק הישראלי היה השוק בו דיאלים מכרו הכי הרבה בכל העולם!) . דוגמאות; שינוי מיכלי הדלק ( שלא היו מתאימים לאקלים הישראלי בדגמים הראשונים והיו נסדקים) שיפור המתלה הקדמי בS3 , ועוד...

לגבי "ערך הכלים בעקבות המבצע שהיה בהתחלה" כפי שנאמר למעלה, אין קשר בין המבצעים שהיו בחדירת המותג לערכם או " כמה הם שווים". אלבר בחרו (ואולי בצדק) לקחת את תקציב הפרסום והשיווק לחדירת המותג ולהשקיע אותו בסבסודים לטרייד אין ובכך הציפו את השוק בכלים שלהם.

Tribalmistyc2
07-03-2017, 11:57
לא חייב להם יותר שום דבר- ולכן אתם מוזמנים להתייחס לתגובה שלי איך שאתם רוצים, אני מרגיש שאני אוביקטיבי.
הכלים האלה הם קטנועי תקציב - בפער קטן במחיר בין סאן יאנג לקימקו כנראה שעדיף ללכת על הטיוואנים, הפער הוא בעיקר באיכות הגימור והחלקים ואיכות הנסיעה.
קטנוע תקציב ועדיף ללכת על הטיוואנים באמת..?
הרי בפורום הקודם רשמת, כלים מצוינים המלצת ושיבחת אותם.. מה קרה עכשיו?
אתה דוגמה קלאסית לאיש מכירות קשקשן שלא מבין חצי דבר במכניקה,חוות דעתך כקליפת השום,אם תעבוד ב lifan תשבח גם אותם.

Botzon
07-03-2017, 12:10
תגיד... מה אתה רוצה?
אם לא הבנת עדיין, חוות הדעת שלי על הכלים היא טובה ומנסיון בשימוש בהם לאורך זמן. אתה עשית 20 אלף קילומטר על דיאלים?
מה הקשר ומה אתה יודע לגבי ההבנה שלי במכניקה? האם צריך להיות מכונאי בשביל לרכב על קטנוע?
כל אחד והכיס שלו. לקנות קטנוע כזה משומש במחירים בהם הם נסחרים עכשיו זה בהחלט שווה. לגבי חדש לא מכיר את השוק הזה כרגע ואת הפערים במחירים, דאז עם שלל ההטבות זה בהחלט היה אטרקטיבי.
ולגבי התכונות שלי כאיש מכירות, אני לא מוכר מוצר שאני לא מאמין בו. מצטער. וכמו שאמרתי, לא עובד שם ולא חייב שם לאף אחד כלום ואני בכל זאת מאמין בכלים האלה בתור משתמש שעשה שימוש אגרסיבי , יום יום בS3 250. אשמח לכתוב סקירה מקיפה יותר עם כל היתרונות והחסרונות של הכלי כפי שאני ראיתי וחוויתי איתו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

2 Strokes
07-03-2017, 12:14
Lifan מעולים ביחס למחיר שלל אופני חשמל...
ביחס למחיר של קטנוע הם פח אשפה משובח.

Tribalmistyc2
07-03-2017, 12:22
תגיד... מה אתה רוצה?
אם לא הבנת עדיין, חוות הדעת שלי על הכלים היא טובה ומנסיון בשימוש בהם לאורך זמן. אתה עשית 20 אלף קילומטר על דיאלים?
מה הקשר ומה אתה יודע לגבי ההבנה שלי במכניקה? האם צריך להיות מכונאי בשביל לרכב על קטנוע?
כל אחד והכיס שלו. לקנות קטנוע כזה משומש במחירים בהם הם נסחרים עכשיו זה בהחלט שווה. לגבי חדש לא מכיר את השוק הזה כרגע ואת הפערים במחירים, דאז עם שלל ההטבות זה בהחלט היה אטרקטיבי.
ולגבי התכונות שלי כאיש מכירות, אני לא מוכר מוצר שאני לא מאמין בו. מצטער. וכמו שאמרתי, לא עובד שם ולא חייב שם לאף אחד כלום ואני בכל זאת מאמין בכלים האלה בתור משתמש שעשה שימוש אגרסיבי , יום יום בS3 250. אשמח לכתוב סקירה מקיפה יותר עם כל היתרונות והחסרונות של הכלי כפי שאני ראיתי וחוויתי איתו.

סבבה, גבר, תצליח.
נסה לפרק כמה מנועים של כמה קטנועים,מכמה יצרנים שונים ולאמוד את ההבדלים באיכות ההרכבה והתכנון,אח"כ כשתחכים מעט תדבר איתי על ה 20,000 ק"מ שעשית בשימוש האגרסיבי,גם אופניים חשמליות יעשו 20,000 ק"מ אם תטפל בהן..
מאמינים בך.

Lestoren
07-03-2017, 12:24
אני מתפלא שבתור ״מנהל מותג שטח בhm מוטו״ לא הצעת לי איזה כלי נהדר ממגוון היצרנים המשובחים שאתם מביאים בגזרת הקטנועים.

Botzon
07-03-2017, 12:26
אחינו, לא רוצה ולא צריך לפרק מנועים, עשיתי את זה לכיף שלי בגיל 16 ל50 סמ"ק, ומאז השארתי אצלי את היכולת לטפל בדברים הפשוטים בבית. כל השאר משאיר למכונאי שלי.
לא הבנתי את המשפט האחרון, אם תטפל בהן? לא אמורים לטפל בקטנוע ?
הבנאדם ביקש חו"ד על הקטנועים מאנשים שניסו אותם . אני מבין את השליחות שלך בלנסות ולהכנס בדיאלים בכל פוסט שקשור אליהם. אבל שחרר. יש הרבה רוכבים שמרוצים מהכלים, יש רמות שונות של איכויות בסקאלה רחבה מהסינים ועד האירופאים. כמו שאמרת- מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל. אם אתה מצפה לקבל BMW כשאתה קונה דיאלים אז הבעיה היא בך כצרכן, או שבאמת הציגו לך תמונה לא מציאותית.
ובנימה זאת - בהצלחה לכולם בהמשך.

Tribalmistyc2
07-03-2017, 12:33
אין לי שום עניין עם דיאלים.
הדעה שלי מאוד ברורה - יצור קוריאני\טאיוואני\סיני זה ייצור נחות ומכאן מגיע העניין שלי עם קשקשנים כמוך שמעולם לא פתחו מנוע אבל ממליצים בביטחון ומטעים אנשים.

בקטנוע אמורים לטפל,כמו באופניים אבל שזה נוסע מראשון לראש פינה לא מעיד דבר על אמינותו או איכותו ו 20,000 זה קטנוע כמעט חדש,אגב.
עדיין לא ענית לי על השאלה - בפורום הקודם הרעפת עליהם שבחים רבים,מה הסיבה שעשית פרסה חלקית? הם לא מצוינים יותר מאז שעזבת?

Botzon
07-03-2017, 12:38
אם אתה חושב שאתה יכול לקרוא לי איך שאתה רוצה ועוד לצפות ממני לתגובה אז אתה יכול לשכוח מזה.
ודרך אגב, את הקטנוע קיבלתי עם כמעט 20 אלף קמ ועליהם הוספתי עוד 20. נכון ש40 אלף קמ זה כבר לא כלכך חדש?

מי שמעוניין בחו"ד שלי מוזמן לפנות אלי בפרטי.
בהצלחה.

israel
07-03-2017, 14:12
איזה פרופורציות קיבל השירשור הזה.
סה"כ שאלו איך הדיאלים וזה נהפך להשוואה בין מנועים ואיכות ההרכבה לאחר פתיחתם..
אני שוב נותן את חוות דעתי האישית כמשתמש ולא כמכונאי,למרות שיש לי ידע בסיסי ואפילו מטפל טיפולים שוטפים לבד (ולא לא פתחתי מנועים לא של דיאלים ולא של כלים אחרים)
נכון להיום הדיאלים שבירשותי s3 250 עבר 36,666 ק"מ עם תקלה אחת שטופלה באחריות (בעיה בנעילת המושב)ושוב אומר שהוא נוח מהיר מאוד חזק בעליות ובשביל הצרכים שלי הוא מושלם במיוחד בהתחשב במחיר ששילמתי עליו,מקווה ש ימשיך ככה עוד 20-30 אלף בלי תקלות,ימים יגידו.

2 Strokes
07-03-2017, 14:47
ואתם מתפלאים שפורום רוכבות נסגר.
בנות, לא לריב...

noamkepf
07-03-2017, 17:35
לדעתי כשכלים של דיאלים כ"כ זולים יחסית עם המון הטבות של היבואן, ובמיוחד הדגם החדש ארומה ודארט שייצאו, עולים 10 אלף כולל הכל - מסתבר שבכל זאת יש פה קאץ, אולי החלקים זולים מאוד ומיוצרים ברמה בסיסית מאוד ולכן המחיר הנמוך... אבל אולי זה זול לא כי זה לא איכותי, אלא זול כי בקוריאה מן הסתם יותר זול לייצר דברים מאשר באיטליה, למשל. למה אתם חושבים שהכלים של פיאגו יקרים יחסית? אבל המקרה שזול לייצר בקוריאה גם כן אותו הדבר בטיוואן, שם מייצרים קימקו, אבל לקימקו יש יותר ביקוש וכך התג מחיר יותר גבוהה על פי כך. אבל יותר מכך, שדיאלים לא מוכרים בארץ כלכך, נכון, ולא נמצאים שנים רבות בארץ כך שניסיון על כלים שלהם הוא מועט. וציינתי כבר כמה פעמים שהלקוח הישראלי הממוצע, בעיקר בתחום הרכב, נוטה לפסול מה שלא מוכר לו? אתם לא מסכימים אפילו טיפה עם זה?

KKatkov
07-03-2017, 17:50
לדעתי כשכלים של דיאלים כ"כ זולים יחסית עם המון הטבות של היבואן, ובמיוחד הדגם החדש ארומה ודארט שייצאו, עולים 10 אלף כולל הכל - מסתבר שבכל זאת יש פה קאץ, אולי החלקים זולים מאוד ומיוצרים ברמה בסיסית מאוד ולכן המחיר הנמוך... אבל אולי זה זול לא כי זה לא איכותי, אלא זול כי בקוריאה מן הסתם יותר זול לייצר דברים מאשר באיטליה, למשל. למה אתם חושבים שהכלים של פיאגו יקרים יחסית? אבל המקרה שזול לייצר בקוריאה גם כן אותו הדבר בטיוואן, שם מייצרים קימקו, אבל לקימקו יש יותר ביקוש וכך התג מחיר יותר גבוהה על פי כך. אבל יותר מכך, שדיאלים לא מוכרים בארץ כלכך, נכון, ולא נמצאים שנים רבות בארץ כך שניסיון על כלים שלהם הוא מועט. וציינתי כבר כמה פעמים שהלקוח הישראלי הממוצע, בעיקר בתחום הרכב, נוטה לפסול מה שלא מוכר לו? אתם לא מסכימים אפילו טיפה עם זה?

הדעה שלך חשובה ומבוססת על ידע, הבנה וניסיון.
כמו שאומרים - "הייתי מסכים איתך, אבל אז שנינו נהיה לא צודקים"...

המלצה (אמיתית, ללא סרקאזם):

אם אתה כל כך רוצה להביע דעות ולעורר דיון, כדאי שתהיה לך הבנה סבירה בנושא שעליו אתה משוחח.
קנה קטנוע מורד מהכביש ב-500 שקל. אם מעניין אותך דיאלים, אז תקנה דיאלים.
תוריד מהאינטרנט ספרות רלוונטית.. תקרא אותה - כמה פעמים שתצטרך.
פרק אותו לגורמים, תרכיב אותו שוב. הוא לא ייסע.
פרק שוב, תרכיב שוב, ותגרום לו לנסוע. אם הוא עדיין לא נוסע, פתח שרשור בטכני. רק שים לב ש"לא מניע" זאת לא כותרת תקינה.
תגרום לו לנסוע.
תחזור, והרמה של השרשורים שאתה פותח תעלה פלאים.

Lestoren
07-03-2017, 18:07
יש פה טרול ואנחנו ממשיכים להאכיל אותו.. לך תקנה דיאלים, כלי מצויין. אתה מנסה למכור לנו את הכלי או שאתה מחפש לקנות?

KKatkov
07-03-2017, 18:24
יש פה טרול ואנחנו ממשיכים להאכיל אותו.. לך תקנה דיאלים, כלי מצויין. אתה מנסה למכור לנו את הכלי או שאתה מחפש לקנות?

אני מאכיל את עצמי. טעים.
מת על טרולים.

Tribalmistyc2
07-03-2017, 18:26
אם אתה חושב שאתה יכול לקרוא לי איך שאתה רוצה ועוד לצפות ממני לתגובה אז אתה יכול לשכוח מזה.
לא שאלתי את זה ברצינות אז אל תעוף על עצמך,את דעתי על התנהלותך כבר הבעתי.
בהצלחה גם לך.

איזה פרופורציות קיבל השירשור הזה.
סה"כ שאלו איך הדיאלים וזה נהפך להשוואה בין מנועים ואיכות ההרכבה לאחר פתיחתם..

אתה יודע ישראל אני זוכר שבזמנו כשהתלבטת בין סוגי הקטנועים שתית בשקיקה את כל מה שרשמתי לך ואפילו יצרת איתי קשר בשביל שאבדוק לי אקסיבו והיום,פתאם ההסברים שלי הפכו ל " סה"כ שאלו איך הדיאלים וזה נהפך להשוואה בין מנועים ואיכות ההרכבה לאחר פתיחתם.." ועוד דברים ברוח הזו בכל פעם שאנחנו דנים על דיאלים או קטנועים קוראניים למיניהם.
איך אומר לך את זה .. אתה כפוי טובה,לא חייבתי אותך להסכים עם דבריי אבל בטח שלא לזלזל.. אל תירק לבאר שבעבר שתית ממנה.

asaf16
07-03-2017, 20:48
יש לי דיאלים כבר 3 חודשים, אחרי אקסאיבו שהיה לי כמעט 4 שנים.
אז עם כל הכבוד לתחכום, לתכנון ולרכיבים, במציאות הדברים מתרגמים באופן שונה. על כל אקסאיבו שעשה 100, יש גם אחד שעשה 50-60.
התקלה שקילקלה לי את האיקסאיבו הייתה בין השאר באשמתי (שמן). אבל! במהלך ה-60 אלף שעשיתי איתו, הייתי צריך להחליף משאבה, היה לי מיסב שחוק, פלאג חשמלי שהלך (אמנם 150 ש"ח, אבל גם גרירה וגם הטרחה למוסך) ואולי היה עוד.
מצד שני כבר יצא לי לראות במו עיני זוג S3ים שעברו את ה-70 אלף בלי לגעת במנוע או בגיר.
במעבר הפסדתי באחסון, באיכות החומרים והבניה, בהתנהגות כביש, ובחלקלקות של המנוע.
במעבר הרווחתי כלי (כקונה) זול בצורה יוצאת דופן, עם חלפים וטיפולים זולים, חסכוני יותר בדלק, עובד טוב יותר בבינעירוני מבחינת מאמץ (טורים נמוכים יותר), פיצ'ר מגניב עם המפתח ואחרי שמתרגלים- הוא מרגיש כמו מתחרה ראוי בקטגוריה של ה-250.
באיטליה כיף, אבל לפעמים לא הכל ורוד כפי שנדמה. אם היה לי את הכסף, הייתי קונה אקסאיבו שוב. אבל במקום להוציא 14, הוצאתי חצי מזה על קטנוע מאותו שנתון עם ק"מ נמוך יותר, שאף אחד לא רוצה לגנוב (ישן טוב בלילה, ד"ש לזעקה), ואחרי 4 אלף אני יכול להגיד שהכל טוב ושאולי השד לא כזה נורא.
ממליץ על ה-S3 בחום למועטי התקציב. לא ממליץ על לקנות חדש מהחברה אלא אם כן משתמשים בטרייד אין כי האובדן ערך שלו חולני.

*הערה: למיטב הבנתי, בעוד ברובו המוחלט של הכלים אבחנת המהירות הינה אלקטרונית, ב-S3 המהירות נבדקת בצורה אנלוגית באמצעות צינורית כלשהי בגלגל הקדמי. זה גורם לדילי של חצי שניה בתגובה של הספידומטר וככל הנראה לזיוף קצת יותר גדול מהסטנדרט. 110 באיקסאיבו זה 98 אמיתי ו-120 ב-S3 זה 100 אמיתי.
*הערה2: בטרם קניתי את הכלי, עברתי על כל הפורומים וכל גוגל לאורך ולרוחב, אין מילה שלא קראתי בהקשר של ה-S3. המסקנה היא שהוא פנינה אמיתית מהרבה בחינות ודווקא שאר הקטנועים של החברה, במיוחד ה-S1, לא קיבלו אותה כמות של אהבה בבית כשהם גדלו.

israel
08-03-2017, 01:15
לא שאלתי את זה ברצינות אז אל תעוף על עצמך,את דעתי על התנהלותך כבר הבעתי.
בהצלחה גם לך.

אתה יודע ישראל אני זוכר שבזמנו כשהתלבטת בין סוגי הקטנועים שתית בשקיקה את כל מה שרשמתי לך ואפילו יצרת איתי קשר בשביל שאבדוק לי אקסיבו והיום,פתאם ההסברים שלי הפכו ל " סה"כ שאלו איך הדיאלים וזה נהפך להשוואה בין מנועים ואיכות ההרכבה לאחר פתיחתם.." ועוד דברים ברוח הזו בכל פעם שאנחנו דנים על דיאלים או קטנועים קוראניים למיניהם.
איך אומר לך את זה .. אתה כפוי טובה,לא חייבתי אותך להסכים עם דבריי אבל בטח שלא לזלזל.. אל תירק לבאר שבעבר שתית ממנה.
היי היי אני עדיין מעריך אותך ידידי ובאמת מעריך את הידע שלך ולא זלזלתי כלל בדבריך סה"כ בדיון הספציפי הזה הבעתי את פליאתי איך ששרשור על חוות דעת על קטנוע הפך לשירשור התנגחויות וויכוחים על איכויות הרכבה וכו'
מקווה שאף אחד לא נפגע מתגובותי ובמיוחד לא אתה
אני ממש לא כפוי טובה ועד היום קורא וממתין לשמוע ולראות את דעתך בכל שרשור טכני שמעניין אותי,
בנוסף וזה לשירשור נוסף שאפתח בימים הקרובים היום עשיתי טיפול גדול בפעם הראשונה בקטנוע הספציפי הזה (בעבר עשיתי כמה טיפולים קטנים )ויש לי תובנות מעניינות לגבי השירשור הזה ומה שעלה ממנו,אכן בעת פירוק הפלסטיקה מורגש שהאיכות נמוכה יותר אפילו מהדינק הקודם שהיה לי בנוסף התגלתה בעיה שכאמור אפתח עליה דיון בטכני, של שיניים טחונות במניפה של הוריאטור משהוא שהפתיע אותי כי הוא לא מורגש בנסיעה היומית.
לסיכומו של עניין מבחינתי,הקטנוע טוב חזק ונראה תמורה טובה מאוד למחירו הנמוך, כנראה שכפי שעלה מהשירשור איכות החומרים וההרכבה נמוכה ממתחריו והאם עובדה זאת משפיעה על המשתמש נדע רק כשהכלים יהיו ישנים יותר.
בנוסף צילמתי חלק ניכר מהטיפול שביצעתי הערב ואנסה להעלות על הכתב את תהליך הטיפול עם תמונות לתועלת הכלל.

Tribalmistyc2
08-03-2017, 08:47
לדעתי כשכלים של דיאלים כ"כ זולים יחסית עם המון הטבות של היבואן, ובמיוחד הדגם החדש ארומה ודארט שייצאו, עולים 10 אלף כולל הכל - מסתבר שבכל זאת יש פה קאץ, אולי החלקים זולים מאוד ומיוצרים ברמה בסיסית מאוד ולכן המחיר הנמוך... אבל אולי זה זול לא כי זה לא איכותי, אלא זול כי בקוריאה מן הסתם יותר זול לייצר דברים מאשר באיטליה, למשל. למה אתם חושבים שהכלים של פיאגו יקרים יחסית?

פיאג'יו מייצרים בסין לא באיטליה.
זה זול בגלל שלייצר מחומרים מתקדמים עולה הרבה כסף כי לייצר אותם עולה הרבה כסף ולתכנן כמו שצריך..נחש מה?

אבל המקרה שזול לייצר בקוריאה גם כן אותו הדבר בטיוואן, שם מייצרים קימקו, אבל לקימקו יש יותר ביקוש וכך התג מחיר יותר גבוהה על פי כך.

לקימקו יש יותר ביקוש באיזה כלים? סדרת הקטנועים 125-250, סדרת הדינקים הישנה לא הייתה הצלחה גדולה בלשון המעטה - מי שקנה אחד ונפל לא קנה שוב.

ומה כן היה מבוקש?
הרואיזם 150,הג'וקי והמובי (סדרת המשך),dj50 - בכל אלו היו מנועים של הונדה אאל"ט אולי מכאן הסיבה (ה50 אני יודע שהיה,לגבי השאר מאמין שגם) שהיו מאוד אמינים,טוב הונדה..והיום יש את סדרת ה 300 - 125 DT פרימיום שמאוד פופולרית כי מיוצרת בסטנדרט גבוהה ורואים את זה היטב,לפחות מבחינת תכנון לא יודע לגבי איכות החומר.

היום אף אחד לא מייצר ביפן,לא ימאהה ולא הונדה וגם לא באיטליה כי זול יותר לייצר איפה שיש כוח עבודה גדול,אבל זה לא שייך לסטנדרט היצור.

Tribalmistyc2
08-03-2017, 09:37
היי היי אני עדיין מעריך אותך ידידי ובאמת מעריך את הידע שלך ולא זלזלתי כלל בדבריך סה"כ בדיון הספציפי הזה הבעתי את פליאתי איך ששרשור על חוות דעת על קטנוע הפך לשירשור התנגחויות וויכוחים על איכויות הרכבה וכו'
מקווה שאף אחד לא נפגע מתגובותי ובמיוחד לא אתה
אני ממש לא כפוי טובה ועד היום קורא וממתין לשמוע ולראות את דעתך בכל שרשור טכני שמעניין אותי,
בנוסף וזה לשירשור נוסף שאפתח בימים הקרובים היום עשיתי טיפול גדול בפעם הראשונה בקטנוע הספציפי הזה (בעבר עשיתי כמה טיפולים קטנים )ויש לי תובנות מעניינות לגבי השירשור הזה ומה שעלה ממנו,אכן בעת פירוק הפלסטיקה מורגש שהאיכות נמוכה יותר אפילו מהדינק הקודם שהיה לי בנוסף התגלתה בעיה שכאמור אפתח עליה דיון בטכני, של שיניים טחונות במניפה של הוריאטור משהוא שהפתיע אותי כי הוא לא מורגש בנסיעה היומית.
לסיכומו של עניין מבחינתי,הקטנוע טוב חזק ונראה תמורה טובה מאוד למחירו הנמוך, כנראה שכפי שעלה מהשירשור איכות החומרים וההרכבה נמוכה ממתחריו והאם עובדה זאת משפיעה על המשתמש נדע רק כשהכלים יהיו ישנים יותר.
בנוסף צילמתי חלק ניכר מהטיפול שביצעתי הערב ואנסה להעלות על הכתב את תהליך הטיפול עם תמונות לתועלת הכלל.

קראתי - הכל טוב no hard feelings

uriar
08-03-2017, 15:51
...פשוט קשה לי לקרוא שיבוחים ואמינות על תוצרת סוג ז' שהופכים לסוג א'.

באותה מידה קשה לקרוא דברי קטילה חד משמעיים ממי שלא היה לו כלי כזה ואולי אפילו לא רכב או ישב עליו מעולם. פות"ש ציין בכותרת שהוא מעוניין במידע מניסיון - לרוב הקוטלים אין ניסיון אם דאלים.

Tribalmistyc2
08-03-2017, 16:26
באותה מידה קשה לקרוא דברי קטילה חד משמעיים ממי שלא היה לו כלי כזה ואולי אפילו לא רכב או ישב עליו מעולם. פות"ש ציין בכותרת שהוא מעוניין במידע מניסיון - לרוב הקוטלים אין ניסיון אם דאלים.
לא דיברתי על דיאלים באופן ישיר דיברתי על תוצרת,אם התכוונת גם אליי.

moonshield
08-03-2017, 17:44
סתם כדי להבין משהו, לא בהכרח רלוונטי לפוסט (או שכן), איך זה שתוצרת קוריאנית היא נחותה ואילו תוצרת טייוואנית משובחת? ואם כבר, אז למה תוצרת סינית היא פח אשפה? טייוואן זה סין, לפחות מבחינה מנטלית. איך זה שכמעט כולם מחזיקים תוצרת קוריאנית בכיס ובבית בצורת אלקטרוניקה והיא נחשבת חוד החנית ואילו הטייוואנית נחשבת רמה מתחת?
אני עוד מבין (נניח) כשמדברים על תוצרת יפנית (לא בהכרח נכון באלקטרוניקה) או אירופאית (גם לא לגמרי נכון, לא באלקטרוניקה ואף לא ברכב), אבל כשקוטלים קוריאנים מצד אחד ומהללים אותה מצד שני, ואותו דבר לגבי סינים/טייוואנים אני לא מצליח להבין מאיפה זה מגיע.
סתם נקודה למחשבה...

noamkepf
08-03-2017, 18:49
Tribal והשאר שמסבירים ומסבירים... אתם יכולים לתמצת ולהגיד את הנקודה העיקרית?

יעני - בקיצור - דיאלים זה פחות טוב מקימקו, סאן יאנג וכו בגלל שהחלקים והמנוע מיוצרים באיכות פחות טובה וכך מתקלקל יותר מהר?

ובואו ואתקיל אתכם - איך זה יכול להיות בהנחה שכן - אם אלבר מוטו נותנים 3 שנים אחריות על הכלים של דיאלים שהם, לכאורה, לא איכותיים? הרי לא כן, שאלבר לא היו מוכנים לתת תקופה כ"כ ארוכה של אחריות וללא הגבלת ק"מ, אם היה מדובר בכלים לא איכותיים?

Lestoren
08-03-2017, 19:42
כדי לתת לאנשים כמוך סיבה לקנות

noamkepf
08-03-2017, 21:35
כדי לתת לאנשים כמוך סיבה לקנות
תקשיב...לא קניתי דיאלים חס ושלום, אבל אם קראת בתחילת השירשור ציינתי שחבר טוב קנה ארומה וכבר בימים הראשונים סיפר לי כמה שהוא מבסוט וכאלה... ושקלתי לקנות גם, המחיר טוב וההטבות טובות. אבל לא רוצה למצוא את עצמי עם כלי מעפן מצד שני...
ובא לי דגם מיוחד, שלא סוחף את כל הרחובות. גם אם היו נותנים לי בחינם לא הייתי לוקח גוי רייד או מובי, הם בכל מקום וזה עושה לי בחילה.

2 Strokes
08-03-2017, 23:11
אני לא יודע מה אתה מקשקש... פיאג'ו שייכת לאפריליה ואם תראה מה רשום על הקטנועים זה או Made in Spain או made in Malaysia.

Tribalmistyc2
09-03-2017, 08:26
סתם כדי להבין משהו, לא בהכרח רלוונטי לפוסט (או שכן), איך זה שתוצרת קוריאנית היא נחותה ואילו תוצרת טייוואנית משובחת? ואם כבר, אז למה תוצרת סינית היא פח אשפה? טייוואן זה סין, לפחות מבחינה מנטלית. איך זה שכמעט כולם מחזיקים תוצרת קוריאנית בכיס ובבית בצורת אלקטרוניקה והיא נחשבת חוד החנית ואילו הטייוואנית נחשבת רמה מתחת?
אני עוד מבין (נניח) כשמדברים על תוצרת יפנית (לא בהכרח נכון באלקטרוניקה) או אירופאית (גם לא לגמרי נכון, לא באלקטרוניקה ואף לא ברכב), אבל כשקוטלים קוריאנים מצד אחד ומהללים אותה מצד שני, ואותו דבר לגבי סינים/טייוואנים אני לא מצליח להבין מאיפה זה מגיע.
סתם נקודה למחשבה...

מה הקשר בירה נשר? לא מדובר בתוצרת של רכב או מכשירי חשמל מדובר בתוצרת של קטנועים.
לא היללתי אף אחד משם,להפך - קטנועים קוריאנים\טאיוואנים\סינים יותר או פחות באותה רמה וסטנדרט היצור שלהם נחות מסטנדרט אירופאי \ יפני.

תשים לב שציינתי את סאן יאנג כדוגמה למה שהעדר קונה.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/10461-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D/page3#40

ולראיה לא מבוססת מכנית מעשית - תוצרת סינית שבאה לתת פייט לקטנועי משלוחנים לא שרדה כמעט כלום,סין זה אולי טיוואן מנטלית אבל סאן יאנג בארץ כמעט 30 שנה וlifan \ keeway למשל לא שרדו הרבה (אולי קיווי עדיין קיימים לא בדקתי).

ל 2STROKES אם התכוונת אליי ושכחת לצוטט - אז נכון מלסיה,אני מצטער ש"קשקשתיייי" אתה רושם שטויות פוסט כן פוסט לא - אל תעוף על עצמך.

האמת שרשור דיי מוצלח,נראה לי שאדון פות"הש מר TROHOLIO הטירון נועם כיף מבסוט.

uriar
09-03-2017, 09:17
קודם כל: נא לא לריב. אני לא נותן אזהרות כי נתתי לכם הרגע בשרשור אחר אבל תחסכו מאיתנו את השטויות שלכם.

ואון טופיק, טרייבלמיסטיק וקקטוב - אתם מפספסים את הפואנטה.

א. לא צריך ניסיון בפרוק והרכבת מנועים בשביל הדיון הזה. אולי זה עוזר אבל ממש ממש לא הכרחי. להיפך, אני מאמין שרוב אלו שאומרים שהם לא מוכנים לגעת בדאלים היו משנים את דעתם אם היו יודעים לפרק ולהרכיב אותו. אולי זה לא הונדה אבל הוא ממש לא רחוק מסאניאנג יקיר השוק.
ב. אין כאן השוואה בין תוצרת טיוואן ליפן. דווקא יותר מעניינת ההשוואה לסאניאנג שגם הכלים שלהם, אפילו אחרי 30 שנה בארץ, עדיין לא מצטיינים בהתנהגות, גימור ואורך חיי מנוע אבל הקטנועיסט הממוצע מתייחס אליהם כמו לאמינות של וולוו. אגב גם על התוצרת היפנית בהתחלה היו לועגים שהיא גרועה, חלקים מיניאטורים ועדינים לעומת התוצרת האירופאית/אמריקאית המאסבית. אבל השנים חלפו והשיטה היפנית הוכיחה את עצמה וניצחה... במקרה של טיוואן וקוריאה מה שמנצח זה המחיר. מחיר זול + ההבנה שממילא אף קונה לא ישאיר אצלו את הקטנוע 20 שנה. הקטנוע צריך לשרוד חמש שנים וזהו. הצלחה גדולה.

2 Strokes
09-03-2017, 18:16
ל 2STROKES אם התכוונת אליי ושכחת לצוטט - אז נכון מלסיה,אני מצטער ש"קשקשתיייי" אתה רושם שטויות פוסט כן פוסט לא - אל תעוף על עצמך"
.

אה הא..

KKatkov
09-03-2017, 18:44
קודם כל: נא לא לריב. אני לא נותן אזהרות כי נתתי לכם הרגע בשרשור אחר אבל תחסכו מאיתנו את השטויות שלכם.

ואון טופיק, טרייבלמיסטיק וקקטוב - אתם מפספסים את הפואנטה.

א. לא צריך ניסיון בפרוק והרכבת מנועים בשביל הדיון הזה. אולי זה עוזר אבל ממש ממש לא הכרחי. להיפך, אני מאמין שרוב אלו שאומרים שהם לא מוכנים לגעת בדאלים היו משנים את דעתם אם היו יודעים לפרק ולהרכיב אותו. אולי זה לא הונדה אבל הוא ממש לא רחוק מסאניאנג יקיר השוק.
ב. אין כאן השוואה בין תוצרת טיוואן ליפן. דווקא יותר מעניינת ההשוואה לסאניאנג שגם הכלים שלהם, אפילו אחרי 30 שנה בארץ, עדיין לא מצטיינים בהתנהגות, גימור ואורך חיי מנוע אבל הקטנועיסט הממוצע מתייחס אליהם כמו לאמינות של וולוו. אגב גם על התוצרת היפנית בהתחלה היו לועגים שהיא גרועה, חלקים מיניאטורים ועדינים לעומת התוצרת האירופאית/אמריקאית המאסבית. אבל השנים חלפו והשיטה היפנית הוכיחה את עצמה וניצחה... במקרה של טיוואן וקוריאה מה שמנצח זה המחיר. מחיר זול + ההבנה שממילא אף קונה לא ישאיר אצלו את הקטנוע 20 שנה. הקטנוע צריך לשרוד חמש שנים וזהו. הצלחה גדולה.

אני דווקא חושב שזאת כן הנקודה.
או ש...
זה מה שאתה רוצה לראות בדיון?
-"היה לי דיאלים, החזיק 20 אלף, התפרק".
-"היה לי דיאלים, החזיק 30 אלף, נסע מעולה".
כולם מרוצים. הרי לא צריך לדעת לפרק ולהרכיב מנועים! אין מה לדון באיכות חומרים!
אני רק שאלה:
מה זה שונה מדיון "מה עדיף - פורד פוקוס או מאזדה 3" בפורום של עקרות בית?

וכן - דיאלים לא היה לי, אינשאללה לעולם לא יהיה לי.
עם יוסאנגים התעסקתי מספיק. יכול לכתוב עליהם דוקטורט.

strelok89
09-03-2017, 22:12
סתם נקודה למחשבה...
העיניין זה בניה ידידי בניה.
נתחיל בנושא מעניין שתוצרת קוריאנית משובחת מבוססת על תוצרת אירופאית במקור.
כמו שתוצרת יפנית רובה המוחלט מבוסס על תוצרת אירופאית או אמריקאית (שגם האמריקאית מבוססת על תוצרת אירופאית)
זה עובדות היסטוריות
יפן נמצאים יותר זמן בשוק הרכב וען כן הם כבר פיתחו כמה דורות המשך משל עצמם.
קוריאנים פחות כרגע בדור המשך יחיד.
סינים עדיין מייצרים טכנולוגיה אירופאית מעולה אבל לפתח לבד עוד לא שם.
טאיוואנים גם כן כמו הסינים אבל עם יכולות פיתוח עדיפות , ליתר דיוק הם מוכנים לקנות פטנטים וטכנולוגיה מחברות אחרות ובגלל זה קטנועים טאיוואנים וקוריאנים עדיפים על סיניים לרוב.

מצד שני יש לנו את הבמוו 650 סינגלים שיוצרו בסין על ידי לונסין, עובדתית הם אמינים בידיוק כמו במוו ה650 שיוצרו על ידי אפריליאה בהתחלה.

אם כל הכבוד היפנים נמצאים 1-3 דורות בפיגור טכנולוגי אחרי אירופה, ארה"ב לרוב דור 1 או עדכניים.
קוראה טאיוואנים סינים וכל אלה נמצאים 2-4 דורות של פיגור טכנולוגי.

רק שים לב אני מדבר על הנדסה ותכנון בניה זה פחות רלוונטי כי גם הסינים בונים מוצרים מעולים רק לפקח עליהם ולדאוג לתכנן נכון.

עכשיו גם המחירים בהתאם, האירופאים יקרים יחסית לשאר.
וקוריאנים זולים יותר, לי יש ניסיון קטן עם האס1 של דיאלים, ויש מרחק שנות אור ממנו לבמוו 600 או קוואסאקי 300 ששניהם אגב מיוצרים בקימקו.

אין שום סיבה לקטול את הדיאלים רק להכניס דברים בפרופורציות, אם זו עולה זול, מתוכנן זול, ומרגיש זול, לא תקבל כאן כלי פרמיום. אתה מוכן לקבל את זה שאתה רוכב על כלי תקציבי? מספק אותך? מתאים לך המחיר? תתחדש!
מצד שני לא צריך לצאת בהצהרות שעדיף דיאלים על אקסאבו או הונדה או במוו.
כי טכנית דיאלים נחות בכל למעט מחיר.

אגב אותו הסיפור אפשר לראות בדיונים על אמטי 07/09/טרייסר

2 Strokes
10-03-2017, 10:51
החכמתי... אז רגע בbmw העבירו את רוב הייצור שלהם מאירופה לאסייתים?
או שיש כלים שהם עדיין מעדיפים לתת לאפריליה לייצר?

lokimonster
10-03-2017, 11:03
בתור מי שנהג קצת אוטובוסים.
תיקח דאף איריזאר (מרכב אירופאי) יעשה חצי מליון בלי תלונות.
יוטונג סיני אחרי 50 אלף קילומטר מתחילים לצנוח חלקים כולל בסביבת הנהג וחצי מהלדים מפסיקים לעבוד.( כך שאי אפשר להאשים את הנוסעים).
ההבדל בין היפנים לסינים מתבטא במנטליות ומהמעט שאני יודע פרפקציוניזים אצל היפנים לפחות בעבר היה ערך עליון ולכן מה שהיפנים לקחו וחיקו היה עשרות מונים יותר מוצלח מהמקור.

strelok89
13-03-2017, 10:56
החכמתי... אז רגע בbmw העבירו את רוב הייצור שלהם מאירופה לאסייתים?
או שיש כלים שהם עדיין מעדיפים לתת לאפריליה לייצר?

לא הכל רק הדגמים הזולים
BMW f650 עד 2007
Aprilia pegaso 650
שניהם זה פרי פיתוח משותף של במוו ואפריליאה, אפריליאה סיפקו שילדות במוו הנדסה כללית ומנוע.
בזה של במוו במנוע יש 4 שסתומים והוא מכוון להספק בינוני ואמינות, בזה של אפריליאה יש 5 שסתומים והוא מכוון להספק גבוהה על חשבון אמינות.
השאר הם חולקים מכללים ביניהם וגם היצור היה חלקית באפריליאה.
ב2007 במוו שינו שם לg650 והעבירו הרכבה לקימקו ואז משם עשו מתיחת פנים וללונסין סין.
תאכלס הכלי שמיוצרים בסין טובים מאוד ואמינים לא פחות מאלה של אפריליאה ואפילו יותר. אבל זה הנדסה של במוו ייצור מנוע של רוטקס ייצור רכיבים רובם בהלה ובוש והרכבה בסין בסטנדרט במוו.

אותו סיפור לגבי ה800 שחלקם מורכבים בהודו עם בקרת איכות וסטנדרט במוו.

גם היפנים ככה והרוב מורכבים בתאילנד ומלזיה וארצות כאלה בדגמים הזולים יותר, אבל סטנדרט נשאר יפני.

נעזוב רגע רכבים אמא שלי עובדת במפעל בישראל שמייצר עבור היפנים ועבור האירופאים רכיבים.
אגב מכירים את סיפור הכרית אוויר של בוש שהיו נפתחות והמון רכבים עברו ריקול?
זה כי בוש ניסו לעבור למפעל סיני עם בקרת איכות סינית ואז חזרו למפעל הישראלי.

עכשיו לוקי בקשר ליפנים הם מחקים טוב מאוד אבל הם עדיין לא ברמת מקור מהסיבה שאין להם מספיק חומרי גלם וטכנולוגיה לייצר מוצרים כמו המקור.

המטלורגיה של היפנים מפגרת בבערך מילניום, הידע בזכוכית ובעוד המון חומרים.
כן הם מעולים בליעל תהליך ייצור ולייצר בידיוק לפי שירטוט, זה החלק החזק שלהם פס יצור יפני לרוב בטולרנסים הרבה יותר גבוהים מחלק מפסי היצור באירופה.

אבל נטו טכנולוגית החל מlow tech ועד היטק הם מתבססים לרוב על טכנולוגיות מיושנות שפג תוקף הפטנט שלהן או על טכנולוגיות ברשיון אירופאיות

שוב מבלי לזלזל

לוקי בתור נהג משאית מה תעדיף איסודזו, מיצובישי, דאפ , מרצדס או וולוו?

אני בטוח שאת האיסודזו והמיצובישי תעדיף להשאיר בצד ולקחת אירופאית.

Hino זו לא משאית יפנית, זה ייצור יפני של סאאב כמדומני או וולוו

lokimonster
13-03-2017, 14:57
לוקי בתור נהג משאית מה תעדיף איסודזו, מיצובישי, דאפ , מרצדס או וולוו?

אני בטוח שאת האיסודזו והמיצובישי תעדיף להשאיר בצד ולקחת אירופאית.

Hino זו לא משאית יפנית, זה ייצור יפני של סאאב כמדומני או וולוו

את ההינו אני לא מכיר.
משאיות שכן יצא לי לנהוג הן אירופאיות ( מרצדס וולוו איווקו ודאף - בצה"ל ריאו קאמינס ומאן של תובלה ) ולא התנסתי בתוצרת אסיה.
אני יכול להסיק על סמך פורום נהגי משאיות שהאיסוזו לא להיט וכך גם הניסן ששווקה בארץ סביב 93 ולא הצליחה במיוחד (נעלם מהכבישים).
מאידך קח את הטויוטה קוסטר ( אם אני זוכר נכון) שהוא מידיבוס ונחשב לסוס עבודה אומנם מיושן אבל אמין מאוד.

אני ב95 הייתי בעלים של עסק להסעות ובין כלי הרכב שהיו לי היה לי פיג'ו בוקסר ( נרכש חדש) שהיה חרא של רכב תקלות ויבואן חרא (KTM לצורך העניין).
היו לי GMC ואקונוליין שהיו יקרים מאוד לאחזקה אבל אמינות טובה באופן יחסי.
החזקתי דאף איריזאר שהיה לא רע ( למרות שטוענים שדאף די חרא לפחות כיום עם הטכנולוגיה) מנוע גדול וטיפש אבל מאוד נהנהתי ממנו.
מאן היה חרא - מתחמם מהר לא אהבתי
וולוו סנסדוגי ( את הג' לא מבטאים) היה תענוג מאידך האוטובוס היה חדש.
אגף ההפתעה הכי גדולה שהייתה לי זה היה ניסאן וואנט שהיה סוס עבודה אמין והשירות של חיים לוי הפתיעה לטובה בהיבט של מתן האחריות.

כשכיר נהגתי על הסינים (יוטונג) חרא של כלים לא נוחים ומתפרקים מהר (לחיוב מנוע קאמינס )

ווללוו B12B (אם אני זוכר נכון) גיר רובוטי ארור וצרור בעיות עם חיישנים.
נהגתי על מרצדס ספרינטר שהיה סבבה.
טרנזיט הדור של 2013 בערך שהיה סד עינויים.
אגב מחברים שנוהג על מרצדס OC500 איריזאר 60 מקומות האוטובוס חרא המון בעיות בגיר - רכב חדש לא יודע אם זה משהו נקודתי או לא אבל הוא קיטר על זה

אני מניח שכנהג הייתי מעדיף תוצרת אירופית - כבעלים של חברה השיקול משתנה לפי תועלת מחיר - חברה גדולה יכולה להרשות לעצמה כלי תקול נהג פרטי עם רכב או 2 לא יכול להרשות לעצמו והיה מעדיף אמינות.
אגף לצה"ל נכנסו הוואז ( אם אני לא טועה בשם) עם שילדת צינור שאמור להחליף את הריו ומעניין אותי מה אומרים עליהן הנהגים.
בסיכומו של דבר - אין לי תשובה נחרצת אישית אני חסיד של אמין.

strelok89
13-03-2017, 16:51
תראה בארץ יש בעיה אמינות לאירופאים שנובעת בעיקר מעבודה לא מקצועית במוסכים. הם עצמם לרוב לא מודעים בכלל למה שהם עושים.
היפנים, קוריאנים, סינים פרימיטיביים מאוד ולכן הם גם עובדים לפי מה שהמוסכניק מכיר 30 שנה. גם האמריקאים דומים בזה.

אירופאי דורש כל הזמן ללמוד מה החידוש בדור החדש ואיך זה משפיע על המוסך ואיזה שינוי תפיסה יש לבצע בטיפולים.
בארץ אוהבים לעבוד בשיטת ה"זה עובד לי 10 שנים, אז ממשיכים ככה" ומשם האירופאים מפתחים מחלות בטרם עט.

כבר היה לא פעם את הדיון הזה אבל תתפלא רנו אמינים מאוד באירופה כנ"ל גם וולקסואגן והרבה בעיות של רכבים אירופאים שיש בארץ אין באירופה וארה"ב וזה לא בגלל האקלים, בטקסס האקלים לא פחות חם.

2 Strokes
13-03-2017, 16:53
וולוו כבר לא אירופאית... היא סינית. לפי מה שהבנתי הם גם העבירו מפעלים לסין בהתאם וכיום הם מחזיקים ברכבי suv/sadan/business ומשאיות הכי מתקדמות טכנולוגית והכי בטיחותיות.
אני לא יודע מה הולך בתוך החברה הזאת אבל כרגע היא בעליה טכנולוגית מדהימה.

בנוסף אין לי מושג מאיפה מגיעים המנועים שלהם, אבל לפי מה שהבנתי (בתחום המשאיות) האמינות של Man/mercedes הרבה יותר גבוהה משלהם.

מנהגי משאיות כמובן, אני לא מתחבר לדברים האלו במיוחד.

Oc500 היה אמור להיות ההמשך של 404 שהוא ההמשך של 303.
303 היו באגד המון שנים והם מאוד אמינים, כל כך אמינים שכשקנו את ה404 שמו חלק מהחלקים של ה 303 ה404 כי היו איתם בעיות (כמו המזגן).
Oc500 אמור להיות מבוסס איכשהו על הדגם הקודם אבל הוא דגם נחות... הB12B אוטומט בגרסה השניה שלו הרבה הרבה יותר טוב טכנולוגית ויש איתו פחות בעיות.
מרצדס ניסו לעשות דגם תקציבי של אוטובוס, שלבסוף נשרף בעליות של ירושלים, נתקע, מתחמם, מזגן מפסיק לעבוד, גיר בעייתי.... כל האוטובוס (לדוגמה) כל יחידה באה עם בעיה אחרת.

ושוב מי שמנסה לחסוך חוטף בכיוון השני.

lokimonster
14-03-2017, 10:47
יש הבדל טכנולוגי עצום בין ה303 לOC500 ואני מניח למעט עצם היותם אוטובוסים שיועדו לבין עירוני והסמל אין ביניהם כבר קשר.
מהמעט שאני יודע גם וולוו עולים באש.
לצערי למעט השלמת שכר וקצת עזרה לחברים מהענף כבר לא נוהג ( נשמע מוזר אבל אני אוהב את הנהיגה על האוטובוסים) כך שאני לא ממש מעודכן.

יצא לי לעבוד על ה303 והם נחשבו אחד האוטובוסים הכי טובים שהיו אבל פה אנו נכנסים לנושא אחר של עבר מול עתיד (יתרון העבר פשטות עמידות מכנית העידר אלקטרוניקה וכו'
לעומת העתיד שכנראה המוצרים לא נועדו לשרוד והמורכבות שלהם בשלב כל שהוא הולכת לרעתם).

4834

4835
אין כמו לקחת את המשפחה המורחבת לטיול יותר זול מרכב פרטי ויש מקום לכולם לישון. אי שם ב2008 דאף איריזאר

2 Strokes
14-03-2017, 23:01
היו הראשונים בארץ עם שקעי usb כפול ליד הנהג... אוטובוס שהיה ממעלה ראשונה.
חבל שהיום הכל מורכב בארץ.