מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : קירור אוויר ושמן

noamkepf
06-03-2017, 12:52
הייה לי קטנוע מקורר נוזל, קימקו גראנד דינק 125, עכשיו אולי אעבור לכלי אחר, והוא עם קירור אוויר ושמן.
שמתי לב, שלכלים שלא מקוררים בנוזל אין להם מד חום מנוע.
בקירור אוויר \ שמן איך ניתן לדעת? הם אף פעם לא מתחממים?
ומה זה לעזאזל קירור אוויר עם שמן . . . ?
תו7דה

Jack_R1
06-03-2017, 14:16
לא ניתן לדעת, אין מד חום שמן באופנועים.
אנגלית יודע? תכתוב air oil cooling או סתם oil cooling ותקרא.

נ.ב. גם מנוע קירור נוזל לא מתחמם סתם, אלא רק אם יש תקלה.

ayalzo
06-03-2017, 14:26
בגדול, קירור שמן-אוויר עובד על כך ששמן המנוע עובר דרך רדיאטור וכך מקרר את המנוע.
היתרון- חוסך עוד מערכת קירור וכך מעלה את האמינות (אין מערכת לחץ עם אביזרים נלווים), בנוסף, השמן מגיע לתוך המנוע למקומות אליהם מים לא מגיעים.
החסרון- במערכת מים יותר קל לווסת את זרימת הקרר במקומות השונים ולשמור על טמפרטורה אחידה יותר, ולכן ליצור מנועים מדוייקים יותר מבחינת טולרנסים של התפשטות כתוצאה מטמפרטורה.
מנסיון, אני רכבתי על dr עם קירור שמן, גם בשטח, וגם בימים חמים וזה מצויין. אולי הייתי מוסיף ונטה חשמלית, אני מניח שיש כלים שיש להם גם את זה.

strelok89
06-03-2017, 15:10
גם יש את נושא אכילת השמן של מקוררי אוויר.
והספקים נמוכים יחסית לקירות נוזל
וצריכת דלק גבוהה יותר

Sent from my m3 note using Tapatalk

Tribalmistyc2
06-03-2017, 16:27
וקרקושים בגלל טולרנסים גדולים יחסית לקירור נוזל ששקט משמעותית.

KKatkov
06-03-2017, 16:47
וקרקושים בגלל טולרנסים גדולים יחסית לקירור נוזל ששקט משמעותית.

בדיאלים אלה קרקושים.
בדוקאטי למשל, זה נקרא "סאונד". או "דלי עם ברגים" - תלוי את מי שואלים.
וכן, הנוער של היום איבד את היכולת להשתמש בגוגל. או שפשוט יש כאן ניסיון לייצר דריסת רגל בכל תת-פורום? השרשור הראשון בטכני הועבר, אז ננסה להנפיץ עוד אחד, כזה שג'ק לא יעיף לכללי...

Tribalmistyc2
06-03-2017, 22:00
בדיאלים אלה קרקושים.
בדוקאטי למשל, זה נקרא "סאונד". או "דלי עם ברגים" - תלוי את מי שואלים.
וכן, הנוער של היום איבד את היכולת להשתמש בגוגל. או שפשוט יש כאן ניסיון לייצר דריסת רגל בכל תת-פורום? השרשור הראשון בטכני הועבר, אז ננסה להנפיץ עוד אחד, כזה שג'ק לא יעיף לכללי...
בדיאלים לא הגיוני,הם מצטיינים בחוזק חומרים אל תשמיץ אם לא היה לך אחד יותר משנה,אתה רושם לא מניסיון.

miki
07-03-2017, 14:53
שאלה תיאורטית ... ה XV מקורר אוויר שמן .. רכיבה בקיץ זו רכיבה על תנור... מה גם שהאופנוע רגיש למדי לטמפ' גבוהות יוצא מכיול ומזייף.
נניח (בתיאוריה) שהייתי יכול לשים רדיאטור בנפח כפול או משולש... האם הגדלת נפח הרדיאטור תפחית טמפ' בצורה מהותית ? האם ההגדלה יכולה לגרום נזק בגלל הגדלת כמות השמן במנוע ?
האם ניתן להוסיף חיצונית מד טמפ' שמן ?

lokimonster
07-03-2017, 15:31
הי מיקי
יש לימאהה XV1100 את זה (http://www.ebay.com/itm/Yamaha-XVS-1100-Drag-Star-Classic-5YSR-VP161-2006-2007-Oil-Temperature-Gauge-/301268732874?hash=item4625040bca:g:VpMAAOSwxH1T4Nm Q&vxp=mtr)
אני מניח שניתן למצוא גם ל1900 ואם הקוטר של הפתח מילוי זהה אני מניח שזה יתאים גם לך

KKatkov
07-03-2017, 16:04
שאלה תיאורטית ... ה XV מקורר אוויר שמן .. רכיבה בקיץ זו רכיבה על תנור... מה גם שהאופנוע רגיש למדי לטמפ' גבוהות יוצא מכיול ומזייף.
נניח (בתיאוריה) שהייתי יכול לשים רדיאטור בנפח כפול או משולש... האם הגדלת נפח הרדיאטור תפחית טמפ' בצורה מהותית ? האם ההגדלה יכולה לגרום נזק בגלל הגדלת כמות השמן במנוע ?
האם ניתן להוסיף חיצונית מד טמפ' שמן ?

1. ניתן להוסיף מד טמפרטורה חיצוני. לא יודע עד כמה המידע שהוא מספק אמין.
2. ה-XV לא נבנה לתנאים של הארץ. המנוע שלו פולט כמויות חום היסטריות, תצורת הוי-טווין לא אופטימאלית לקירור הצילינדר האחורי שלא חשוף לזרם אוויר. בשילוב עם גודלו של הכלי, שלפעמים לא מאפשר שמירה על קצב בתנועה עירונית צפופה ונאלץ לעמוד בפקק - מתקבל אופנוע שנוטה להתחמם.
3. קירור אויר-שמן זאת תצורה שבה השמן לוקח תפקיד אקטיבי בקירור (כמו מערכת ה-SACS במנועי GSX-R/בנדיט הישנים). לדעתי, במקרה של ה-XV, מדובר ברדיאטור שכל תפקידו הוא לצנן מעט את השמן שעובר במנוע. לכן, רדיאטור גדול יותר אולי היה מקל קצת, אך לא פותר את הבעיה.
4. XV (בעיקר ה-1900) ידועים בבעיות התחממות חמורות בתנאי הקיץ הישראלי, שמגיעות עד לכדי אטמי ראש/בסיס שנפרצים. לא צריך להשליך מזה על כל מקוררי האוויר - סוזוקי בנדיט 600/1200, סוזוקי DR650 (קירור אוויר-שמן SACS), ימאהה דיוורז'ן 400/600 (קירור אוויר) או דוקאטי דזמודואו (696/796/1100 וכו') לא סובלים מבעיות אמינות מיוחדות עקב היותם מקוררי אוויר.
נוסיף על כך, שהרבה קטנועים בסיסיים שנחשבים מאוד אמינים (קימקו מובי, הונדה אינובה) - גם הם מקוררי אוויר, ועדיין מנועיהם מחזיקים מאוד יפה.

Dresdner
07-03-2017, 16:23
וצריכת דלק גבוהה יותר

ביואל, במוו, הארלי דווידסון ועוד בעלי קירור אוויר עם תצרוכת דלק טובה ביחס לסמ"ק והשוואה למקוררי מים אחרים.
הביואל שהיה לי מנוע 1200 עם 100 כח סוס היה עושה 18 קילומטר לליטר שמאמצים אותו ו20 ברגוע לעומת זאת הפגאסו עשה 18 גם אבל עם חצי מהכח והסמ"ק

KKatkov
07-03-2017, 17:12
וצריכת דלק גבוהה יותר

ככלל אצבע - זה אולי נכון.
בפרקטיקה, הכל יותר מורכב.
ערובה לחיים ארוכים, צריכת דלק ושמן נמוכה - זה שימוש מתון הרחק מהספק השיא. נכון לכל מנוע, ונכון שבעתיים למנוע מקרר אויר.
קצת נתונים מניסיון אישי. תנאי השימוש שלי הינם רכיבה בינעירונית ארוכה בעיקר, לרוב בטווח שבין 120-160 קמ"ש. פה ושם שוליים על 50-70 קמ"ש וטיפה נסיעה עירונית.
בנדיט 1200 עם מנוע חדש (לאחר ההחלפה למנוע עם 13K ק"מ). כמעט ולא צרך שמן (לא זוכר האם זה "כמעט" או "בכלל לא"). טופל כל 6K, שמן חצי סינטטי. צריכת הדלק בסגנון שהוזכר לעיל (קרוב יותר לקצה הגבוה של הטווח) הייתה לרוב 1/18-1/16.
דוקאטי מולטיסטראדה 1100 (כרגע עם 76 אלף ק"מ). מטופל כל 12 בשמן סינטטי מלא. לרוב, אני מוסיף כ-300 גרם בין טיפולים. צריכת הדלק נעה לרוב בין 1/19 (טנקים רגועים) ל-1/17 (שיוט במהירות גבוהה או אחוז עירוני גבוה מהרגיל). בחורף הצריכה עולה בכ-0.2-0.4 ליטר/100 ק"מ. ככל הנראה זה נובע מכך שלוקח למנוע הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה, ובתנאי גשם - כל הנסיעה מתבצעת עם חום מנוע נמוך.
יוסאנג 250 - היה עם 67 אלף ק"מ כשנמכר. רוב הנסיעות היו בינעירוניות, שיוט על 100-110 קמ"ש. טיפול כל 4 אלף, שמן חצי סינטטי. בין טיפולים נדרשה הוספה של כ-150 גרם. צריכת הדלק הייתה 1/25-1/27.
את הדיוורז'ן המיטולוגי אפשר להזכיר, אבל הוא לא אינדיקציה, שכן הוא היה במצב מכאני רעוע ולא מכוון מיומו הראשון ועד האחרון. איבד/אכל כ-200 גרם שמן לאלף ק"מ, שתה 1/19-1/15 כתלות בעומס. בד"כ 1/16-1/17. לרוב שייט בינעירוני 120-140, מדי פעם ראה 150 וקצת צפונה. עבר אצלי 40 אלף ק"מ אינטנסיביים, הושבת לטובת פרוייקט שלא קרה (עדיין). מכובד לאופנוע מתחילים בן 20, בסיבוב הלא-ידוע של המד קילומטראז', שמנועו כנראה לא נפתח מעולם. לפחות אני לא ראיתי סימני התערבות מקומית כשפירקתי אותו.

אז נכון, שמבחינת ההספקים, כל הכלים הנ"ל (פרט ליוסאנג) מוציאים פחות כ"ס לליטר מהמקובל בקטגוריה.
אבל בשימוש סביר, הם מפגינים אורך חיים הגיוני למדי, והבנדיט 1200 אפילו נחשב "בלתי שביר". המספרים לעיל לא רחוקים כ"כ ממספרים של אופנועים מקוררי נוזל בנפחים דומים, לפחות כל עוד חסכון של כמה טיפות דלק הוא לא פרמטר עיקרי בבחירה.
מה שהוציא את המנועים המעולים האלה מהמשחק אלה תקנות הזיהום החדשות, יימח שמן.

miki
07-03-2017, 17:30
1. ניתן להוסיף מד טמפרטורה חיצוני. לא יודע עד כמה המידע שהוא מספק אמין.אם ניתן להרכיב בצורה פשוטה אולי אוסיף ...
2. ה-XV לא נבנה לתנאים של הארץ. אכן, נאלץ לאשש את דבריך המנוע שלו פולט כמויות חום היסטריות, זו מחמאה לכמויות החום שהוא פולט תצורת הוי-טווין לא אופטימאלית לקירור הצילינדר האחורי שלא חשוף לזרם אוויר. בשילוב עם גודלו של הכלי, שלפעמים לא מאפשר שמירה על קצב בתנועה עירונית צפופה ונאלץ לעמוד בפקק - מתקבל אופנוע שנוטה להתחמם. למזלי, כמעט כל הרכיבות שלי בבינעירוני, לא נכנס לעיר, אך עדיין כמויות החום עצומות... ואם בטעות (בקיץ ) אני עוצר בפקק האופנוע מתחיל לקרטע מיידית....
3. קירור אויר-שמן זאת תצורה שבה השמן לוקח תפקיד אקטיבי בקירור (כמו מערכת ה-SACS במנועי GSX-R/בנדיט הישנים). לדעתי, במקרה של ה-XV, מדובר ברדיאטור שכל תפקידו הוא לצנן מעט את השמן שעובר במנוע. לכן, רדיאטור גדול יותר אולי היה מקל קצת, אך לא פותר את הבעיה. לאחר אמירתך הלכתיי לראות את גודלו של מצנן השמן, בו נגיד שהייתי מופתע עד מאוד מגודלו , עד השרשור הזה לא ייחסתי חשיבות יתרה לכך. אתה יודע מה גודלו ? סדר גודל של טלפון סלולארי עם מסך " 6 !!! המצנן הזה אמור לפלוט חום של מנועע 1900 סמ"ק ...אין פלא שהוא לא מצליח לסלק חום בפקק הכי קטן בקיץ.
4. XV (בעיקר ה-1900) כן, זה הדגם ברשותי ... ידועים בבעיות התחממות חמורות בתנאי הקיץ הישראלי, אתה בטוח ? כי אפשר לספור את בעלי ה XV בארץ על שתי ידיים וגם זה באופטימיות אני מכיר בעל XV1900 נוסף שקנה את האופנוע חדש עם 0 ק"מ ביום שהאופנוע שלי נקנה ועד כה לא היו לו כל בעיות וגם לא לשלי ... שמגיעות עד לכדי אטמי ראש/בסיס שנפרצים. מקווה שלא אזדקק לכל המרעין בישין הללו .

לוקי.. תודה גם לך ... אעשה חיפוש , לא יודע מה התועלת כי המד כנראה יאשש את הדאגה שלי שהמנוע פשוט "רותח" בקיץ.
מצ"ב תמונה של המצנן, שים לב לגודלו לעומת הקונטקטור לפניו .. נראה לי שמי שתכנן אותו בגודל הזה התבלבל ותכנן לקטנוע בנפח 190 סמ"ק ... או אופנוע לאנטרטיקה אך בפירוש לא לארצות חמות :frustrated:
4802

lokimonster
08-03-2017, 06:36
ייתכן שפרוייקט הגדלת המצנן והוספת מאוורר חזק יתן לך מענה לתנאים עירוניים.
אני מניח שזה יחסית פשוט להכנה
השאלה כמו שקקטוב רשם כמה זה יהיה יעיל.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Tribalmistyc2
08-03-2017, 08:07
יעיל לקירור זה בטוח יהיה,השאלה כמה זה ישפיע על המערכת שימון.

strelok89
13-03-2017, 11:10
נו דרזדנר רק הוכחתה את מה שאמרתי נפח כפול הספק פי 2 פחות.
כנ"ל קקטקוב

Miki
הגדלת ראדיאטור שמן תעזור חד משמעית השאלה זה בכמה זה ישפיע על כמות השמן, אגב זה שידרוג ידוע בקרב הבאנדיטים שמגדילים ראדיאטור שמן מקורי וזה עוזר מאוד בקירור המנוע

KKatkov
13-03-2017, 15:46
כנ"ל קקטקוב

Miki
הגדלת ראדיאטור שמן תעזור חד משמעית השאלה זה בכמה זה ישפיע על כמות השמן, אגב זה שידרוג ידוע בקרב הבאנדיטים שמגדילים ראדיאטור שמן מקורי וזה עוזר מאוד בקירור המנוע

לא ידידי. דברי הם ממש לא הוכחה "נפח כפול הספק פי 2 פחות. ".
על תעוות.
מי שנמצא בתוך מירוץ החימוש להספק, בוחר מן הסתם בקירור מים.
מי שלא נמצא במירוץ הזה, יכול לבחור בקירור אויר.
אין לבחירה הזאת עלות כבדה בדמות אכילת שמן או צריכת דלק גבוהה כפי שטענת - וזה מה שבאתי (והצלחתי) להוכיח בהודעה שלי, שמבוססת על ניסיון אישי.

אני מבין שאתה חסיד של אופנועים מקוררי נוזל, וזאת זכותך. רק לא צריך לסלף את דברי.

strelok89
13-03-2017, 16:19
ידידי מנוע 4 בשורה 1200 סמ"ק עם 100 סוסים מסכנים?
זה הספק של 600 מודרני
רכיבה בין עירונית זה באמת מקל על קירור אוויר, תעשה נסיעות ערוניות ותראה אכילת שמן גבוהה בהרבה.

שוב לא חסיד ענק של קירור נוזל מבחינתי בכלל מנוע חשמלי זה אחלה.
אבל בעולם האמיתי קירור אוויר בגלל מגבלות התכנון שלו הוא עם טולרנסים גבוהים יותר וחום שמן גבוהה יותר מה שעוזר לאכילת השמן.
הטולרנסים הגבוהים גם מורידים הספק, ולרוב התערובת בקירור אוויר עשירה יותר כדי לקרר בוכנה.
משם הצריכת דלק.
כמובן בנסיעה בין עירונית ההבדל מורגש פחות, דווקא ההפרש מורגש בנסיעה איטית, או בעומס גבוהה של נסיעה מהירה.
זו לא חכמה לשייט על 120 מחוץ לעיר בשיוט כזה אני מוציא בכיף צריכת דלק של 1 ל 25 בבמוו 800 וההספק שלי שדי נמוך לקטגוריה הו 90 סוסים

KKatkov
13-03-2017, 16:53
זה הספק של 600 מודרני
רכיבה בין עירונית זה באמת מקל על קירור אוויר, תעשה נסיעות ערוניות ותראה אכילת שמן גבוהה בהרבה.

אבל בעולם האמיתי קירור אוויר בגלל מגבלות התכנון שלו הוא עם טולרנסים גבוהים יותר וחום שמן גבוהה יותר מה שעוזר לאכילת השמן.
הטולרנסים הגבוהים גם מורידים הספק, ולרוב התערובת בקירור אוויר עשירה יותר כדי לקרר בוכנה.
משם הצריכת דלק.
כמובן בנסיעה בין עירונית ההבדל מורגש פחות, דווקא ההפרש מורגש בנסיעה איטית, או בעומס גבוהה של נסיעה מהירה.
זו לא חכמה לשייט על 120 מחוץ לעיר בשיוט כזה אני מוציא בכיף צריכת דלק של 1 ל 25 בבמוו 800 וההספק שלי שדי נמוך לקטגוריה הו 90 סוסים

זה הופך להיות ויכוח של כיתה א'.
מה איכפת לי כמה סוסים יש שם מעל 10K סל"ד? אני לא נמצא שם ממילא.
אכפת לי כמה בשר יש באמצע. ותאמין לי, שלבנדיט 1200 יש שם מספיק. בבדיקות רול-און שעשינו בזמנו עם ZZR600 (שגם לו יש 100 סוסים בשיא) הבנדיט פשוט חזק בהרבה. כשאתה פותח את הגז על הבנדיט - תאמין לי, שאתה מרגיש שזה ליטר-פלוס. בלי קשר למה שכתוב בדף הנתונים.
למה אני כותב את כל הדברים הבנאליים האלה?
כי אתה מתעקש להעריך מנוע לפי הספק השיא המוצהר שלו. זה מה שילדים בתיכון (היו) עושים כדי להחליט לאיזה אופנוע "יש גדול יותר". לרוכב יומיומי, זה פרמטר גרוע מאוד, כי הוא לא נותן שום אינדיקציה לאופי המנוע על פני כל טווח הסל"ד.
כדי לחדד סופית את הנקודה שלי:
לויסטרום 1000 יש הספק מירבי של 95 סוסים. זה הספק שגבוה רק במעט מ-600-ים מתונים, ונמוך פי שניים מאופנוע ספורט באותו נפח. האם זה אומר שהויסטרום 1000 הוא עגלה? ולא, הוא לא מקורר אויר.

אני מציע שתמצא בנדיט 1200 שמור, תעשה סיבוב - ואז תחווה דעה על ה "100 סוסים המסכנים שלו".
אחרי זה, אתה מוזמן להפסיק להגיד כל פעם כמו מנטרה "צריכת דלק" - כי כבר סיפקתי לך נתונים מהעולם האמיתי, שמראים שההבדל בצריכה אינו גדול.

R86
13-03-2017, 19:49
זה הספק של 600 מודרני

משם הצריכת דלק.

לא הרבה דרוש כדי להוסיף 40% ויותר להספק ואז אתה כבר בטריטוריה של הZ1000 וכו...ועדיין המנוע יהיה אמין פי כמה מאשר כל 600 מודרני.
וסתם להשוואה
RF600 מוציא 100 כ"ס,מקורר מים עם קרבורטורים.
בנדיט 1200 דור ראשון מוציא 100 כ"ס,מקורר אוויר ורדיאטור שמן פצפון עם קרבורטורים.
פתיחות,סגירות,רול אונים הRF לא מצליח להתקרב לבנדיט
האבא של הבנדיט שיש אצלי בחצר עם נפח של פחות מ800 סמ"ק מוציא 160 כ"ס בגלגל ממנוע מקורר שמן עם קרבורטורים.
שוקל 185 קילו עם מכל מלא של 20 ליטר דלק (סטריט פייטר).
אתה חושב שמעניין אותי כמה דלק הוא שותה,לא יורד מ1 ל10 עם דיזות 160,אוכל כוס שמן ב1000 קילומטר והוא עובד קשה,מאוד קשה.
מה שכתוב על הנייר או בטבלאות נתונים לא מעניין אף אחד..

strelok89
13-03-2017, 20:10
זה הופך להיות ויכוח של כיתה א'.
מה איכפת לי כמה סוסים יש שם מעל 10K סל"ד? אני לא נמצא שם ממילא.
אכפת לי כמה בשר יש באמצע. ותאמין לי, שלבנדיט 1200 יש שם מספיק. בבדיקות רול-און שעשינו בזמנו עם ZZR600 (שגם לו יש 100 סוסים בשיא) הבנדיט פשוט חזק בהרבה. כשאתה פותח את הגז על הבנדיט - תאמין לי, שאתה מרגיש שזה ליטר-פלוס. בלי קשר למה שכתוב בדף הנתונים.
למה אני כותב את כל הדברים הבנאליים האלה?
כי אתה מתעקש להעריך מנוע לפי הספק השיא המוצהר שלו. זה מה שילדים בתיכון (היו) עושים כדי להחליט לאיזה אופנוע "יש גדול יותר". לרוכב יומיומי, זה פרמטר גרוע מאוד, כי הוא לא נותן שום אינדיקציה לאופי המנוע על פני כל טווח הסל"ד.
כדי לחדד סופית את הנקודה שלי:
לויסטרום 1000 יש הספק מירבי של 95 סוסים. זה הספק שגבוה רק במעט מ-600-ים מתונים, ונמוך פי שניים מאופנוע ספורט באותו נפח. האם זה אומר שהויסטרום 1000 הוא עגלה? ולא, הוא לא מקורר אויר.

אני מציע שתמצא בנדיט 1200 שמור, תעשה סיבוב - ואז תחווה דעה על ה "100 סוסים המסכנים שלו".
אחרי זה, אתה מוזמן להפסיק להגיד כל פעם כמו מנטרה "צריכת דלק" - כי כבר סיפקתי לך נתונים מהעולם האמיתי, שמראים שההבדל בצריכה אינו גדול.
על באנדיט רכבתי והוא אכן מנוע חזק מאוד.
לא שולל אותו חלילה זה אופנוע מעולה
אבל אתה שוב מערבב דגמים אם כבר ויסטרום 1000 אז מול הדיאר 800.
לא משווים דוש מול כביש עם נטיה ספורטיבית.

שוב הבאנדיט אחלה של אופנוע אבל כמו כל מקורר אוויר יש לו את הדברים שלו.

קח לדוגמא מוטוגיצ'י , דוקאטי ובמוו הבוקסרים. רובם לא מורגש בכלל שהם קירור אוויר וזה כי הקירור אוויר שלהם אופטימאלי, והם גם עוברים תקנות זיהום אוויר .
כי זה מנועים אפקטיביים יותר, אף יצרן לא מתחיל לפתח מערכת קירור נוזל לאופנוע סתם ככה. אם אפשר להעביר אופנוע תקנות ולתכנן מנוע שמתאים למשימה בקירור אוויר כל יצרן יעדיף את זה, זה פחות השקעה מצידו וזה ממקסם לו רווחים.

לא הרבה דרוש כדי להוסיף 40% ויותר להספק ואז אתה כבר בטריטוריה של הZ1000 וכו...ועדיין המנוע יהיה אמין פי כמה מאשר כל 600 מודרני.
וסתם להשוואה
בנדיט 1200 דור ראשון מוציא 100 כ"ס,מקורר אוויר ורדיאטור שמן פצפון עם קרבורטורים.
האבא של הבנדיט שיש אצלי בחצר עם נפח של פחות מ800 סמ"ק מוציא 160 כ"ס בגלגל ממנוע מקורר שמן עם קרבורטורים.
אתה חושב שמעניין אותי כמה דלק הוא שותה,לא יורד מ1 ל10 עם דיזות 160,אוכל כוס שמן ב1000 קילומטר והוא עובד קשה,מאוד קשה.
תראה כמו שאמרתי אז הוא שותה לך שמן , שותה דלק.
הכל בסדר זה אופי של מנוע מקורר אוויר לרוב .

בקשר ל RF אם תחזיק את הRF בסלד עבודה שלו שזה כ9 אלף מול הבאנדיט שיהיה על 6-7 תראה ששניהם מאיצים יפה מאוד ביחד.
כוח סוס זה מה שבעצם מספק תאוצה .
מומנט מספק כוח סוס
עכשיו סלד גבוהה דורש טולרסנים הדוקים מה שמאוד קשה לביצוע על קירור אוויר אז כדי להפיק הספק מעלים נפח לטובת מומנט גבוהה יותר שיספק את ההספק הנדרש.

בקירור נוזל בקלות מעלים סל"ד ואז עם מומנט נמוך מקבלים הספק זהה.

זה בערך כמו להשוות רכב פורמולה 1 מול NASCAR שניהם אגב מאיצים אחלה ,הפורמולה מאיצה מהר יותר אבל גם עובדת בסל"ד גבוהה בהרבה בגלל מחסור במומנט

Tribalmistyc2
13-03-2017, 20:15
וסתם להשוואה

אתה נשמע כמו גבר גבר אבל לא כל כך מודע ל basics של איך דברים עובדים אז,לפני שאתה מלמד את הכימיה מה שאתה כבר שכחת והיא עדיין לא למדה תבין רעיון בסיסי - הניצולת המקסימלית מהדלק תתקבל כאשר הוא יבער בתא שנמצא בטמפ' מסויימת,צרה וקבועה שלא יקררו או יחממו אותו ייתר על המידה שזה בין היתר גם שומר על מרווח מדויק בין החלקים - דבר שקריטי לניצולת ומה שלא קורה במנוע מקורר אוויר או אוויר עם שמן לא הבדל משמעותי יותר מידי לשני אלה.

לקירור אוויר יש את היתרונות שלו אבל בפוטנציה,על הספקים גבוהים במנוע בנזין קירור שיטת AC אתה תשלם במשקל (נפח) או בבלאי שגבוהים בהרבה ממנוע מקורר נוזל ש"לא יהיה אמין".

noamkepf
13-03-2017, 22:06
קראתי בעיון מה שדיברתם. אבל יש נקודה שלא הבנתי, מה ההבדל בין מנוע מקורר אוויר ושמן לבין מקורר אוויר בלבד?

לחבר היה דיאלים S1 שהוא מקורר אוויר ושמן, וטוען שלא חש בשום הבדל חוץ מהעובדה שהמדיד שמן ממוקם במקום אחר - על יד המדרס לרגליים, והבדיקת שמן מתבצעת על ידי עינית עם מפלס מובנה במקום האיקסים.

אז מה בכל זאת ההבדלים שבהנחה במה שכתבתם, ישנם לא מעט הבדלים? אבל באמת שלא הצלחתי להבין מה הם ממה שכתבתם.

בתור אחד ששוקל לרכוש כלי שידוע לי מראש שהוא מקורר אוויר ושמן, חשוב לי לדעת אם כלי שמקורר בצורה הזאת, דורש יחס מיוחד או משהו.

Tribalmistyc2
13-03-2017, 22:48
בדאלים המדיד שמן גם נוח לגישה,לא חייב יחס מיוחד בודקים שמן כמו בדינק ששם זה נגיש,אבל אין חלונית ואז הבדיקה הכי מדויקת זה כשיש שמן בדיוק כמו שצריך ולא יותר מידי כי אז אולי תהיה אכילת שמן.
גם בג'ורייד המילוי מים נוח מאוד אבל אין קירור שמן,בניגוד לדיאלים ששם זה ממש יחודי וגם יש קירור יותר טוב כי המים זה גם טוב.

lokimonster
14-03-2017, 10:15
קראתי בעיון מה שדיברתם. אבל יש נקודה שלא הבנתי, מה ההבדל בין מנוע מקורר אוויר ושמן לבין מקורר אוויר בלבד?

לחבר היה דיאלים S1 שהוא מקורר אוויר ושמן, וטוען שלא חש בשום הבדל חוץ מהעובדה שהמדיד שמן ממוקם במקום אחר - על יד המדרס לרגליים, והבדיקת שמן מתבצעת על ידי עינית עם מפלס מובנה במקום האיקסים.

אז מה בכל זאת ההבדלים שבהנחה במה שכתבתם, ישנם לא מעט הבדלים? אבל באמת שלא הצלחתי להבין מה הם ממה שכתבתם.

בתור אחד ששוקל לרכוש כלי שידוע לי מראש שהוא מקורר אוויר ושמן, חשוב לי לדעת אם כלי שמקורר בצורה הזאת, דורש יחס מיוחד או משהו.

אני לא יודע אם זה רק אני אבל יש לי תחושה שאתה מסתלבט על כולנו.
ובכל זאת נענה קירור אוויר בלבד מסתמך על צלעות קירור שיושבות על חלקו החיצוני של הצילינדר ובעזרת האוויר שעובר בין הצלעות הן מקררות אותו (עקרון השוואת הטמפרטורות).

קירור אוויר שמן לכשעצמו מצורף מצנן שמן מלפנים שבדומה לקירור מים מצנן את השמן.
לגבי יחס מיוחד אני מניח שלמעט להמנע מעמידות ממושכות אין שום דבר שמצריך היערכות מיוחדת .

KKatkov
14-03-2017, 12:03

קירור נוזל:
https://www.youtube.com/watch?v=D9dYx9lF5uw

קירור אוויר/שמן:
https://www.youtube.com/watch?v=C4gD4Du7hr4

Dresdner
14-03-2017, 12:48
כנ"ל קקטקוב

Miki

הבנת הנקרא:
מנוע חד צילנדר קירור מים 600 סמ"ק עם 50 כח סוס שותה דלק כמו מנוע V מקורר אוויר 1200 סמ"ק ו100 כח סוס, מה שאומר שמנוע מקורר אוויר שגדול פי שניים ממקורר מים עם כפול 2 כח סוס עדיין מקבל צריכת דלק כמו זה הקטן מקורר הנוזל, יתרון לקירור אוויר במקרה הזה.
עוד דוגמא וי סטרום 1000 הדגם הישן קירור מים צורך יותר דלק מביואל מקורר אוויר עם אותו כח סוס.

yyt
14-03-2017, 14:36
האמת שלא ממש הבנתי כלום מכל החפירות והמלחמות כ"ס לפתיחות..
הנושא הוא קירור המנוע, אז מהמעט שאני יודע:
קירור אוויר נעשה ע"י הצלעות שמסביב לצילינדר וברור שהכי פחות יעיל בעיקר מהסיבה שיכולת העברת החום מהצלעות לעולם הכי פחות יעיל.
קרור אוויר פשוט זול ועובד, ברור שזו לא הבחירה ל-GP.
קרור שמן שאני מכיר (ב-Rים ישנים ואהובים :-)) מוגדר כקרור אוויר ושמן, יש צלעות קטנות לעזרה מהאוויר אבל הקרור העקרי הוא ע"י שמן שלא רק שורץ בעגן השמן. השמן ע"י מעברים מושפרץ ע"י דיזות בכל איבריי המנוע לקרור. מאוד יעיל אבל דורש החלפות שמן יותר תכופות ומנוע רועש יותר.
ברור שכאשר הקרור והשליטה בטמפרטורת המנוע טובה יותר ניתן להוציא הספקים ו/או אמינות מכובדת יותר.
קרור מים הנפוץ והיעיל ביותר מאפשר לקבל את המקסימום מהמנוע, רק צריך לשלם על מערכת הקרור (משאבה,רדיאטור,צנרת ומד) יותר משקל אבל מנוע שקט יותר.
ד"א ניתן גם בקרור אוויר לקבל את טמפרטורת המנוע על הפלג, אבל חבל על הכסף בכלים זולים.
בגדול אין קשר בין הקרורים השונים לצריכת דלק, רעשי קירטוש של רכיבי המנוע ועד שונות שנרשמו כאן.

Dresdner
14-03-2017, 15:18
האמת שלא ממש הבנתי כלום מכל החפירות והמלחמות כ"ס לפתיחות..
הנושא הוא קירור המנוע, אז מהמעט שאני יודע:
קירור אוויר נעשה ע"י הצלעות שמסביב לצילינדר וברור שהכי פחות יעיל בעיקר מהסיבה שיכולת העברת החום מהצלעות לעולם הכי פחות יעיל.
.

לא ממש נכון, הבעיה של קירור אוויר היא לא היכולת של צלעות הקירור לקרר אלה היכולת לשמור על טווח טמפרטורת עבודה צר, בעוד שמנוע מקורר מים שומר על טמפרטורת העבודה בטווח של מעלות בודדות במנוע מקורר אוויר הטווח הוא בעשרות מעלות.
צריך לזכור שהמטרה היא לא לקרר כמה שיותר אלה לשמור על טמפרטורה מסויימת.
בגלל הטווח הגבוה במנוע מקורר אוויר היצרן נאלץ לעשות פשרות ביצור המנוע, אכב הפשרות האלו הם מה שגורמות למנוע מקורר אוויר לא לעמוד בתקנות האוויר המחמירות.

Tribalmistyc2
14-03-2017, 15:23
YYT,
רוב החום מיוצר בתא השרפה ולא בצילינדר - לצלעות שעל הראש יש תפקיד מכריע,כמו כן לפלאג יש תפקיד לא פחות חשוב בפינוי החום.

החלפת שמן עשויה להיות תכופה יותר בקירור אוויר בגלל המרווחים הגדולים שמעבירים יותר זבל לשמן\שרפה מוגברת שלו בניגוד לקירור מים,שם המרווחים קטנים ומעבירים פחות שמן למעלה או זבל למטה.

יש קשר ישיר בין שיטת קירור לצריכת דלק - מנועים מקוררי אוויר בהכרח צורכים יותר דלק ויעילים פחות,הסיבות המרכזיות לזה הן יחס דחיסה נמוך וטווח טמפרטורה רחב.
כמו כן בגלל שהמרווחים המדוברים גדולים יותר מנועי קירור אוויר מרעישים ומקרקשים יותר מקירור מים.

yyt
14-03-2017, 16:26
טוווובבב...
אז, צילינדר זה המעטפת של הבוכנה והוא זה שמעביר את החום החוצה. ברור שהחום (העקרי.. אני מפחד שתתחיל לחפור לי גם על החיכוך במנוע)מתחיל מהפיצוץ בתא השרפה.
כל הנושא של מרווחים במנוע זה סיפור אחר לגמרי, וכן צריכת דלק ויחס דחיסה. נראה לי שיש לך ערבוביה בין 2 פעימות ל4.
שוב אני רוצה להזכיר שהכול יורד לעלויות, ברור שמנוע קירור אוויר מיועד לשוק זול יותר ולכן המנוע יהיה פחות איכותי.
אני מכיר מנועי 2 פעימות מקוררי אוויר עם מרווחים מינימלים, יחס דחיסה מפגר, והספק מטורף ללא קירטושים ונעליים.
ושוב... אותו מנוע מגיע גם בגירסת קירור מים עם יותר..(וכמובן עם יותר.. ויותר יקר)
4836

Dresdner
14-03-2017, 18:07
YYT,

יש קשר ישיר בין שיטת קירור לצריכת דלק - מנועים מקוררי אוויר בהכרח צורכים יותר דלק ויעילים פחות,הסיבות המרכזיות לזה הן יחס דחיסה נמוך וטווח טמפרטורה רחב.
כמו כן בגלל שהמרווחים המדוברים גדולים יותר מנועי קירור אוויר מרעישים ומקרקשים יותר מקירור מים.

אשמח לדוגמאות, אני הבאתי דוגמאות שסותרות את מה שכתבת.

מסכים שבתאוריה זה אמור להיות כך אבל משום מה המציאות לא תומכת בזה

KKatkov
14-03-2017, 18:21
סיבוב שלישי...
טרייבל, תיאורטית אתה צודק.
פרקטית - ההבדל אינו גדול, וזניח עבור המשתמש הממוצע.
לפחות הממצאים שלי (שפירטתי לפני איזה שני דפים), שמדברים על אופנועים כבדים עם מנוע מקורר אוויר, לא מראים על צריכה גבוהה באופן שחורג מהמקובל בקטגוריה.
כדי להגיד משהו יותר מדוייק מזה - צריך למצוא מנוע שיוצר בשתי תצורות (קירור אוויר וקירור נוזל), ללא שום שינוי פנימי שאינו נגזר בהכרח משינוי מערכת הקירור.
הכי קרוב לזה שתמצא - זה המעבר מבנדיט 1200 (קירור אויר-שמן) לבנדיט 1250 (קירור נוזל). אותו אופי מנוע, אופנוע דומה במבנה, במשקל ובאופי השימוש אליו הוא מיועד. עדיין, מדובר במנוע שהונדס מחדש, אחרי 20 שנות התקדמות טכנולוגית. הזרקה במקום קרבורטור, יחסי העברה שונים בגיר, ועוד המון פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על הצריכה השתנו גם הם.
עם זאת, זה כנראה הבסיס הכי טוב להשוואה שתוכל למצוא.
אז בכמה לדעתך בנדיט 1250 חסכוני יותר בדלק מה-1200 באותם תנאי שימוש?

strelok89
14-03-2017, 19:57
קקטקוב
למה ללכת רחוק דוקאטי
במוו 1200

R86
14-03-2017, 21:05
המנוע החדש של הארלי..
Rf600 ו600f שמאוד דומים
דוקאטי(?)

yyt
14-03-2017, 21:23
אנסה להסביר מדוע צריכת הדלק גבוהה יותר בקרור מים (אני מניח שאת שאר הקירטושים הסרתי).
דוגמה יפה היא הימהה DR350. בשנות ה70 היה קרור אוויר עם 39 כ"ס, ובשנות ה80 עם קרור מים האופנוע עם 59 כ"ס.
צריך לקחת בחשבון שרכב מתוכנן לעבוד גם בפקק תנועה בסהרה וגם בפקק באלסקה ולכן קרור האוויר מאוד מוגבל.
ועכשיו בעניין צריכת הדלק.. ככל שההספק גבוהה יותר הכלי יהיה יעיל יותר.
רגגגגעע, לא לגמרי, עם תסע בפול גז כל הזמן הכלי בעל ההספק הגבוהה יצרוך יותר דלק (יתן יותר ביצועים אבל ישתה..)
אבל בשיוט מחוץ לעיר באותה מהירות קבועה יהיה יתרון לכלי עם ההספק הגבוהה יותר כי הוא יתן את ה כ"ס הנידרש בסל"ד נמוך יותר וזה מה שבעיקר משפיע על צריכת הדלק..
זהוא.. מספיק חפירות להיום.

yyt
14-03-2017, 21:25
אופסס.. צריכת הדלק גבוהה יותר בקירור אוויר.
תיקון השורה הראשונה..

Tribalmistyc2
14-03-2017, 22:26
קטקוב (קקטוס ;) סתם לא) ודרזנר.
לא טענתי שאני יודע למה דגמים מסוימים חסכוניים יותר או פחות וזה לא סותר שום דבר,לצריכה יש הרבה סיבות,פרקטית אין לי מה להוכיח,אני אתן לכימיה לדבר בעד עצמה.
ראיתם פעם רכב עירוני מודרני מקורר אוויר? אם ההבדל זניח מדוע לדעתכם אין יותר יצור מכוניות מקוררות אוויר?
מנועי קירור אוויר גדולים משרתים רק את האופנועים,אני חושב שיותר מדובר בעניין של "נישה" מאשר פרקטיקה.
לגבי צריכת הדלק שלהם,מבלי להיכנס לפרטים למה בנדיט 1250 צורך בקירוב כמו הדגם הקודם כי,כאמור יכולות להיות לזה הרבה סיבות ואני חושב שהקשר בין המנועים האלה מלבד זה ששניהם יושבים באותו דגם הוא מקרי בהחלט.
עכשיו לגבי הנישה - מנועים מקוררי אוויר גדולים של אופנועים עדיין מצליחים להיכנס למגבלות של הזיהום בגלל המשקל הקל של הכלים,אין פה שום עניין פרקטי,מדובר בענייני שיווק.
דבר אחד כן יש לי לומר לטובת הקירור אוויר - ככל שהיחס דחיסה נמוך יותר המנוע מואט פחות וזה דבר שבא לטובת הצריכה.

Tribalmistyc2
14-03-2017, 23:00
טוווובבב...
אז, צילינדר זה המעטפת של הבוכנה והוא זה שמעביר את החום החוצה. ברור שהחום (העקרי.. אני מפחד שתתחיל לחפור לי גם על החיכוך במנוע)מתחיל מהפיצוץ בתא השרפה.
כל הנושא של מרווחים במנוע זה סיפור אחר לגמרי, וכן צריכת דלק ויחס דחיסה. נראה לי שיש לך ערבוביה בין 2 פעימות ל4.
שוב אני רוצה להזכיר שהכול יורד לעלויות, ברור שמנוע קירור אוויר מיועד לשוק זול יותר ולכן המנוע יהיה פחות איכותי.
אני מכיר מנועי 2 פעימות מקוררי אוויר עם מרווחים מינימלים, יחס דחיסה מפגר, והספק מטורף ללא קירטושים ונעליים.
ושוב... אותו מנוע מגיע גם בגירסת קירור מים עם יותר..(וכמובן עם יותר.. ויותר יקר)

לא הבנתי מה הקשר אבל תודה על התיקון.

מנועי 2 פעימות מפצים על מהלך דחיסה פיצי ביחס דחיסה מוגדל אבל זה מאוד יחסי (ליחס של 4T) וזה דבר שלעיתים רואים ולעיתים לא.

כל הכוח של מנוע 2 פעימות מגיע מסל"ד ולא מדחיסה,אם היחס דחיסה באמת היה מפגר המנוע היה מפגר מאחור,דחיסה רק תאט את הבוכנה - זה דבר שמנוגד לעקרון הפעולה של מנועים כאלו,הם מתוכננים לעבוד עם חיכוך ובלימה מינימליים וכתוצאה גם אין בהם חלקים.

הדלק סה"כ בא להניע את הבוכנה וכשהיא מגיעה לסל"ד גבוהה מגיע הכוח,בניגוד למנוע מרובע ששם הדחיסה של הדלק בונה מומנט מסל"ד כמעט אפסי.

מרווחים במנוע מקורר אוויר בהכרח גדולים מקירור נוזל,אין קשר לכמות הפעימות.

יחס דחיסה הוא נגזרת של קירור - בגלל שקירור אוויר לא מסוגל לשמור על טמפ',לא ניתן להגיע ליחס דחיסה גבוהה כמו בקירור נוזל.
חפש על מושג שנקרא דטונציות.

קירור אוויר לא מיועד לשוק יותר זול ולא שום דבר,הוא רק פשוט יותר ליצור.

להביא לך כוס מים קרים?

Dresdner
15-03-2017, 22:43
קטקוב (קקטוס ;) סתם לא) ודרזנר.
לא טענתי שאני יודע למה דגמים מסוימים חסכוניים יותר או פחות וזה לא סותר שום דבר,לצריכה יש הרבה סיבות,פרקטית אין לי מה להוכיח,אני אתן לכימיה לדבר בעד עצמה.
ראיתם פעם רכב עירוני מודרני מקורר אוויר? אם ההבדל זניח מדוע לדעתכם אין יותר יצור מכוניות מקוררות אוויר?
מנועי קירור אוויר גדולים משרתים רק את האופנועים,אני חושב שיותר מדובר בעניין של "נישה" מאשר פרקטיקה.
לגבי צריכת הדלק שלהם,מבלי להיכנס לפרטים למה בנדיט 1250 צורך בקירוב כמו הדגם הקודם כי,כאמור יכולות להיות לזה הרבה סיבות ואני חושב שהקשר בין המנועים האלה מלבד זה ששניהם יושבים באותו דגם הוא מקרי בהחלט.
עכשיו לגבי הנישה - מנועים מקוררי אוויר גדולים של אופנועים עדיין מצליחים להיכנס למגבלות של הזיהום בגלל המשקל הקל של הכלים,אין פה שום עניין פרקטי,מדובר בענייני שיווק.
דבר אחד כן יש לי לומר לטובת הקירור אוויר - ככל שהיחס דחיסה נמוך יותר המנוע מואט פחות וזה דבר שבא לטובת הצריכה.

קירור אויר במכוניות זה כבר סיפור אחר, הרבה יותר קשה לשים מנוע קירור אוויר באיזור סגור ועוד לשים עליו רצועה שמחוברת למזגן ועוד צרכנים.
לגבי זיהום האוויר החלון הזה עומד להיסגר, לא שאי אפשר אלה שההשקעה הכספית להכניס מנוע כזה לתקנות גדולה לכן קל יותר ליצרנים לפנות למקורר נוזל ששם זה קל יותר

הנסיון שלי עם ביואל הוא שטכנולוגיה חדישה לא בהכרח גורמת למנוע להיות טוב יותר, מבחינתי הייתי שותל את המנוע של ביואל בכל אופנוע שאני קונה, מומנט, סאונד, צריכת דלק ותחזוקה פשוטה אלו רק חלק מיתרונות מנוע קירור אוויר "המיושן" של ביואל.

Tribalmistyc2
15-03-2017, 23:21
קירור אויר במכוניות זה כבר סיפור אחר, הרבה יותר קשה לשים מנוע קירור אוויר באיזור סגור ועוד לשים עליו רצועה שמחוברת למזגן ועוד צרכנים.

קיים בכל הקטנועים ובחיפושית.

strelok89
16-03-2017, 09:23
דרזדנר עד שאתה עומד בתל אביב בפקק והמנוע מגיע ל1200(אל תהיה קטנוני 210 כמדומני) מעלות ואז נדלקת הוונטה עלייך, ואז אתה מתחיל להבין "למה לא קניתי קירור נוזל...."

למרות שנגיד מוטוגוצי v7 מקורר אוויר והבמוו r9t גם מקורר אוויר הם סבבה יחסית אפילו עוזרים נגד דלק פרקים בברכיים וקרסולים. וגם עומדים יופי ביורו 4
קירור אוויר יש גם משמעות למיקום צלעות הקירור, רוב המיקומים הטובים רשומים בפטנט שזה בעצם המוטוגוצי, במוו בוקסר ודוקאטי עם הL שאגב גם החדשים שמקוררי אוויר עומדים בתקנות כי הקירור די אופטימלי.

בהארלי היו חייבים לפנות לקירור נוזל או להפחית הספק, כמובן שהלקוח קצה יעדיף קירור נוזל.

במוו בr9t הפחיתו הספק ומשווקים את הכלי כקאסטום כזה לפלח שוק שבו גם ההספק המופחת הוא המון.
הרי המנוע שם זה בעצם הבוקסר מקורר אוויר של עד 2013 עם הספק טיפה מופחת ומקורר אוויר שמן.
וכל הכלים של תיור ודוש עברו לקירור נוזל וההספק עלה והצריכת דלק ירדה

Dresdner
16-03-2017, 10:57
קיים בכל הקטנועים ובחיפושית.

כמה מהם יש מזגן ושלל מערכות חשמל ? לא אמרתי שלא קיים פשוט יש הרבה יותר מגבלות לשים קירור אוויר ברכב מאשר באופנוע לכן אתה רואה שקירור אוויר היה נפוץ מאד באופנועים והיום בירידה בגלל תקנות זיהום אוויר.

Dresdner
16-03-2017, 11:06
דרזדנר עד שאתה עומד בתל אביב בפקק והמנוע מגיע ל1200(אל תהיה קטנוני 210 כמדומני) מעלות ואז נדלקת הוונטה עלייך, ואז אתה מתחיל להבין "למה לא קניתי קירור נוזל...."

למרות שנגיד מוטוגוצי v7 מקורר אוויר והבמוו r9t גם מקורר אוויר הם סבבה יחסית אפילו עוזרים נגד דלק פרקים בברכיים וקרסולים. וגם עומדים יופי ביורו 4
קירור אוויר יש גם משמעות למיקום צלעות הקירור, רוב המיקומים הטובים רשומים בפטנט שזה בעצם המוטוגוצי, במוו בוקסר ודוקאטי עם הL שאגב גם החדשים שמקוררי אוויר עומדים בתקנות כי הקירור די אופטימלי.

בהארלי היו חייבים לפנות לקירור נוזל או להפחית הספק, כמובן שהלקוח קצה יעדיף קירור נוזל.

במוו בr9t הפחיתו הספק ומשווקים את הכלי כקאסטום כזה לפלח שוק שבו גם ההספק המופחת הוא המון.
הרי המנוע שם זה בעצם הבוקסר מקורר אוויר של עד 2013 עם הספק טיפה מופחת ומקורר אוויר שמן.
וכל הכלים של תיור ודוש עברו לקירור נוזל וההספק עלה והצריכת דלק ירדה

כמה דברים:
לקוחות הארלי מעדיפים קירור אוויר, דוגמא טובה אני יכול לתת לך מביואל שברגע שהם עברו לקירור נוזל הדגמים הישנים קיבלו קפיצה במחירון כמשומשים.
גם דוקאטי עשתה מאמץ להביא מנוע מקורר אוויר שיעמוד בתקנות כדי לספק רוכבים שלא ממש אוהבים את קירור הנוזל.
עם קירור אוויר מגיע גם אופי מסויים של פעולת המנוע שיש הרבה שמתחברים אליו

לגבי קירור "אופטימלי" אין דבר כזה בקירור אוויר, הקירור לא יציב, ההבדל בין רכיבה בעיר למחוץ לעיר הוא גדול ולא משנה הפטנטים.

לגבי חום בפקקים אני מכיר כמה מקוררי נוזל שיטגנו אותך בפקקים, זה הכל שאלה של תכנון פינוי החום

strelok89
16-03-2017, 11:56
דרזדנר דיברתי על דילמה אחרת. היום הארלי חייבים לעמוד ביורו 4 כדי למכור. מה שמסביב להם 2 אופציות.
1, הורדה בהספק הכלי בכ 5-10%
2, תוספת קירור נוזל, על כן העלאת הספק.

מה הלקוח הסופי יעדיף לדעתך? הורדה בהספק? או עלייה בהספק על חשבון קירור נוזל?

כמו שכתבתי נגיד במוו ודוקאטי המשיכו עם האוויר ופיצו על החוסר הספק ב2 צורת במוו יעדה לשוק אחר ששם ההספק המופחת עדיין זה הרבה הספק
דוקאטי הגדילה נפח.

לא פוסל שום שיטה אבל נטו טכנית קירור נוזל יעיל יותר כי הוא שומר על טמפרטורה קבועה, מה שמאפשר לתכנן בעירה מדויקת יותר.
מן הסתם היא אפקטיבית יותר

Tribalmistyc2
17-03-2017, 08:39
כמה מהם יש מזגן ושלל מערכות חשמל ? לא אמרתי שלא קיים פשוט יש הרבה יותר מגבלות לשים קירור אוויר ברכב מאשר באופנוע לכן אתה רואה שקירור אוויר היה נפוץ מאד באופנועים והיום בירידה בגלל תקנות זיהום אוויר.
גם מנוע מקורר נוזל מתחמם לא מעט כשהוא בחלל סגור,הבעיה המרכזית של קירור אוויר לא הייתה ההתחממות אלא הניצולת.
ככל שסוחבים יותר משקל צריך מנוע יותר יעיל בשביל לא לזרוק מלא דלק וחום מיותר לעולם החיצון,כשמדובר בנשיאת משקלים כבדים קירור אוויר יבזבז הרבה מאוד דלק,בניגוד לאופנוע או קטנוע במשקלים זעומים ששם זה לא באמת משנה - בקטנוע בטוח לא באופנוע יותר משמעותי.

Dresdner
17-03-2017, 12:01
גם מנוע מקורר נוזל מתחמם לא מעט כשהוא בחלל סגור,הבעיה המרכזית של קירור אוויר לא הייתה ההתחממות אלא הניצולת.
ככל שסוחבים יותר משקל צריך מנוע יותר יעיל בשביל לא לזרוק מלא דלק וחום מיותר לעולם החיצון,כשמדובר בנשיאת משקלים כבדים קירור אוויר יבזבז הרבה מאוד דלק,בניגוד לאופנוע או קטנוע במשקלים זעומים ששם זה לא באמת משנה - בקטנוע בטוח לא באופנוע יותר משמעותי.

מנוע מקורר נוזל מקבל קירור שמובל עליו מאיזור פתוח (הרדיאטור) לכן ההבדל אם הוא בחלל סגור או פתוח (המנוע עצמו) לא משנה הרבה.

רוב מנועי קירור האויר באופנועים הם דווקא בעלי מומנט גבוה ככה שהם טובים לסחיבת משקלים אבל לא פיתחו אותם לרכבים בגלל בעיות אחרות שהזכרתי

strelok89
17-03-2017, 12:36
מנוע מקורר נוזל מקבל קירור שמובל עליו מאיזור פתוח (הרדיאטור) לכן ההבדל אם הוא בחלל סגור או פתוח (המנוע עצמו) לא משנה הרבה.

רוב מנועי קירור האויר באופנועים הם דווקא בעלי מומנט גבוה ככה שהם טובים לסחיבת משקלים אבל לא פיתחו אותם לרכבים בגלל בעיות אחרות שהזכרתי
אז למה כל הגנרטורים והמשאבות שזה פשוט מנוע כמו שהוא עם כלוב מגן פשוט וקטן שלא תדחוף אצבע למנוע הם עם קירור נוזל? הרי המנוע כמו שהוא בחוץ למה לא קירור אוויר וונטה פשוטה? למה כל התסבוכת של ראדיאטור ומשאבה מים ומה לא.
יש להם אוויר מכל מקום אפשרי...

Tribalmistyc2
17-03-2017, 17:19

גם מנוע מקורר אוויר מקבל קירור שמובל אליו מאזור פתוח,תשים לב איך זה בנוי בקטנועים זו דוגמה טובה לאיך שמים מנוע מקורר אוויר בחלל סגור,כמעט.

miki
17-03-2017, 17:23
נ
Miki

רוב מנועי קירור האויר באופנועים הם דווקא בעלי מומנט גבוה ככה שהם טובים לסחיבת משקלים אבל לא פיתחו אותם לרכבים בגלל בעיות אחרות שהזכרתי אכן, המומנט אצלי גבוה מאוד יחסית לכל אופנוע שתבחר. 17.1 קג"מ http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xv1900_raider%20cus%2008.htm

השרשור הזה מתפתח (כרגיל ) לצדדים מעניינים מאוד.
לכן, אקח עוד צעד קדימה ... נניח שאחליט להגדיל את הרדיאטור , ואמצא מוסך נורמלי שגם יודע לעשות את זה (אם אתם מכירים ספרו לי ) ... אצלי מדובר במנוע עם עוקה יבשה. האם משנה לצורך העניין עוקה יבשה או מנוע עם קרטר שמן ? האם יש להוסיף מאוורר לרדיאטור ?
הייתי מגדיל את הרדיאטור אם הייתי יודע בוודאות שני דברים :
א. שזה לא מסכן לי את המנוע...
ב. שיש מכונאי שיודע לעשות את זה לאופנוע הספציפי שלי...

בעייה נוספת שיש לי בגלל החום הרב, היא מחשב ניהול המנוע המצוי מתחת למושב הנהג בצמוד לצילינדר האחורי שמן הסתם פולט כמויות מוטרפות של חום... מדובר בחלל קטן , מיני תנור ... אין לי ספק שבקיץ החום משבש לחלוטין את פעולת מחשב המנוע עד כדי קרטוע קשה.
אצלי מורכב PC, אני תוהה .... האם הוא יודע להתמודד עם זיופים בגלל חום המנוע ? מצד שני, אני חושב שאין לו שום אינדיקציה שהמנוע מתחמם מאוד.

Dresdner
17-03-2017, 20:21
אז למה כל הגנרטורים והמשאבות שזה פשוט מנוע כמו שהוא עם כלוב מגן פשוט וקטן שלא תדחוף אצבע למנוע הם עם קירור נוזל? הרי המנוע כמו שהוא בחוץ למה לא קירור אוויר וונטה פשוטה? למה כל התסבוכת של ראדיאטור ומשאבה מים ומה לא.
יש להם אוויר מכל מקום אפשרי...

לא כולם, גנרטורים מקוררי אוויר עדיין נמכרים במקביל למקוררי נוזל.
אבל שוב לא אמרתי באף מקום שקירור אוויר יותר טוב מקרור מים, אבל החסרונות שלו כמו צריכת דלק גבוהה שהזכרת לא נכונים והכחדת מנועי קירור האוויר ברובה מגיעה מהקושי להכניס אותם לתקנות זיהום האוויר.
כמו שיש עכשיו התפתחויות בתחום הדו פעימתי שחשבו שמת גם מנועי קירור האוויר יכולים לחזור בורסיה קצת שונה.

גם מנוע מקורר אוויר מקבל קירור שמובל אליו מאזור פתוח,תשים לב איך זה בנוי בקטנועים זו דוגמה טובה לאיך שמים מנוע מקורר אוויר בחלל סגור,כמעט.

כמו שאמרתי על קטנוע אין צרכנים כבדים לכן אפשר להסתדר עם מניפה ובנוסף מדובר מלכתחילה במנועים קטנים.

Dresdner
17-03-2017, 20:28
השרשור הזה מתפתח (כרגיל ) לצדדים מעניינים מאוד.
לכן, אקח עוד צעד קדימה ... נניח שאחליט להגדיל את הרדיאטור , ואמצא מוסך נורמלי שגם יודע לעשות את זה (אם אתם מכירים ספרו לי ) ... אצלי מדובר במנוע עם עוקה יבשה. האם משנה לצורך העניין עוקה יבשה או מנוע עם קרטר שמן ? האם יש להוסיף מאוורר לרדיאטור ?
הייתי מגדיל את הרדיאטור אם הייתי יודע בוודאות שני דברים :
א. שזה לא מסכן לי את המנוע...
ב. שיש מכונאי שיודע לעשות את זה לאופנוע הספציפי שלי...

בעייה נוספת שיש לי בגלל החום הרב, היא מחשב ניהול המנוע המצוי מתחת למושב הנהג בצמוד לצילינדר האחורי שמן הסתם פולט כמויות מוטרפות של חום... מדובר בחלל קטן , מיני תנור ... אין לי ספק שבקיץ החום משבש לחלוטין את פעולת מחשב המנוע עד כדי קרטוע קשה.
אצלי מורכב PC, אני תוהה .... האם הוא יודע להתמודד עם זיופים בגלל חום המנוע ? מצד שני, אני חושב שאין לו שום אינדיקציה שהמנוע מתחמם מאוד.

אתה צריך להבדיל מהחום שנפלט עליך לבין החום האמיתי של המנוע, זה שלך חם לא אומר שהמנוע בטמפרטורה מטורפת שלא אמורה להיות (אגב מנועי קירור אוויר חדישים יכבו את עצמם עם הטמפרטורה גבוהה מידי)

לגבי הPC אם יש קירטועים בגלל שהECU מתחמם יתר על המידה (לא שמעתי על כזה דבר) הPC לא יכול לצפות אותם ולתקן כי אלו אם קיימים בגלל התחממות יתר של אלקטרוניקה יהיו הפרעות באותות להזרקה ולא קשורים לקריאות מחיישנים (שאת זה הPC יכול לתקן)

strelok89
17-03-2017, 22:12
ידידי אני לא מדבר על גנרטור פקפק אני מדבר על 6000 סמ"ק 6 בשורה דיזל ויותר גדולים כולם לחלוטין מקוררי נוזל.

הפקפקים הקטנים הם מקוררי אוויר

aviranze
18-03-2017, 14:08
הלכתם רחוק מדי. אם מישהו מוצא ערכה קירור שמן לקטנועים - כזה שמתחבר לפתח ריקון שמן עם המצנן וכו'
אשמח לשמוע. משהו מהסוג הזה:

http://www.ebay.com/itm/ALL-KANDI-150CC-GO-KART-HIGH-PERFORMANCE-Oil-Cooler-A-MUST-HAVE-/201844248282?hash=item2efedaceda:g:JioAAOSwPhdU06d 9&vxp=mtr

רק במחיר סביר כמובן.
תודה

Tribalmistyc2
20-03-2017, 11:01
כמו שאמרתי על קטנוע אין צרכנים כבדים לכן אפשר להסתדר עם מניפה ובנוסף מדובר מלכתחילה במנועים קטנים.

מנוע חיפושית מקורר אוויר עם מדחס למזגן.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/19/26/e1/1926e1300582b27abd46d1902dbb81b6.jpg

ערכת מזגן לחיפושית
https://vwparts.aircooled.net/Air-Conditioner-Kit-1958-78-Standard-Beetle-Black-p/ac-kit-std-bug-black.htm

Dresdner
20-03-2017, 20:26
מנוע חיפושית מקורר אוויר עם מדחס למזגן.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/19/26/e1/1926e1300582b27abd46d1902dbb81b6.jpg

ערכת מזגן לחיפושית
https://vwparts.aircooled.net/Air-Conditioner-Kit-1958-78-Standard-Beetle-Black-p/ac-kit-std-bug-black.htm
אני מניח שיש גם עם טורבו וNOS אבל עדיין...

Tribalmistyc2
20-03-2017, 20:29
בקיצור זה אפשרי וזה סותר את מה שאתה אומר.
יש פתרונות קירור למנוע מקורר אוויר כשהוא בחלל סגור ואפשר לשים מה שתרצה, כמעט אבל זה מנוע לא מנוצל וזו הסיבה שלא רואים אותו בנפחים גדולים או ברכבים כבדים או משפחתיים.

Dresdner
21-03-2017, 00:43
בקיצור זה אפשרי וזה סותר את מה שאתה אומר.
יש פתרונות קירור למנוע מקורר אוויר כשהוא בחלל סגור ואפשר לשים מה שתרצה, כמעט אבל זה מנוע לא מנוצל וזו הסיבה שלא רואים אותו בנפחים גדולים או ברכבים כבדים או משפחתיים.

גם לרכב שלי יש טיונרים שיעלו את המומנט מ420 לכמעט 500 נ"מ רק חבל שתיבת ההילוכים לא תומכת במומנט כזה אבל זה לא מפריע לאנשים לעשות את זה.
בקיצור לא סותר כלום