צפייה בגרסה מלאה : החורף בתו סיום - איך יודעים כמה מהר הכביש מתלכלך?
הבוקר התעוררתי ליום גשום. בשבוע האחרון כבר הרגשתי את הירידה באחיזה אבל כשיצאתי הבוקר לכביש בחוץ היה טרור. (לזירו יש מומנט של אופנוע ליטר על 130 קילו "רטוב" ואין בקרת אחיזה, כשהאספלט לא מושלם הצמיג האחורי מתחיל לטייל). שמן ובועות צפים על המים, כביש מבריק, אחיזה אפסית. כן, עוד לא תם החורף והכבישים כבר הספיקו להתלכלך שוב :frustrated:
וזה כל פעם מפתיע מחדש כמה מעט זמן אחרי תום הגשמים הכבישים כבר מטונפים וחלקלקים.
הלוואי שהיה נשאר כך אבל בפועל רמת האחיזה תמשיך לרדת, עד היורה של החורף הבא.
אז כמה מהר כבישים במרכז מתלכלכים אחרי הגשם החזק האחרון? שבועיים בערך.
מסקנה בטיחותית - אחרי כל הפסקה של שבועיים ומעלה בגשמים, בבוא הגשם הבא התייחסו אליו כמו לגשם ראשון. במיוחד בכבישים שרואים הרבה תנועה.
רכיבות טובות!
moonshield
02-04-2017, 10:40
תודה על השיתוף!
אכן הבוקר השלוליות הכילו כמות ג'יפא גדולה (שנראה כקצף ושכבה עליונה עם צבעים משתנים).
רכיבות בטוחות!
אביעד אברהמי
02-04-2017, 11:05
עונת הרכיבה (הקצרה!) מסתיימת.
נתראה בעוד 8 חודשים...
nihrider
02-04-2017, 11:09
זה מצחיק שכל שנה כולם שואלים לגבי אחיזה מופחתת בחורף, ודווקא המציאות הפוכה.
בחורף האחיזה יותר טובה מאשר בקיץ (איפה שאין קרח או ברד על הכבישים ובתנאי שזה לא מהגשמים הראשונים ובתנאי שלא רוכבים על סימוני כביש מצבעי שמן).
הקיץ מגיע - עוברים למוד טיולי לילה :biggrin:
זה מצחיק שכל שנה כולם שואלים לגבי אחיזה מופחתת בחורף, ודווקא המציאות הפוכה.
בחורף האחיזה יותר טובה מאשר בקיץ (איפה שאין קרח או ברד על הכבישים ובתנאי שזה לא מהגשמים הראשונים ובתנאי שלא רוכבים על סימוני כביש מצבעי שמן).
זה נכון חלקית, כי בשורה התחתונה יש סוג של "טרייד אוף" בין הטמפרטורה ונקיון האספלט, וגם בחורף יש תקופות שהן לא יורד גשם במשך מספר שבועות ברצף.
בכבישים שבהם יש תנועה ערה במרבית שעות היום האספלט הוא לרוב נקי יחסית מעצם מעבר הרכבים שם, ככה שכל זמן שאין שמן על הכביש המצב הוא טוב במרבית ימות השנה.
כך או כך אין מצב שבו ניתן לסמוך על כך שהאספלט בכביש הציבורי יהיה במצב סטרילי ומושלם, ולפיכך תמיד יש לרכוב בהתאם לתנאי מזג האויר, מצב (וראות) הכביש ומידת ההיכרות איתו.
סעו בזהירות :thumbsup:
אספלט ציבורי תמיד מועד לפורענות. לכלוך, חריצים, שיבושים ועד שמן. מידי פעם מקבלים תזכורת כואבת
2 Strokes
04-04-2017, 12:28
שכחתם את העובדה שיש צמיגים שגם מזיעים מהחום של האספלט... נוצרת בעיה כפולה של סיכון החלקה.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שכחתם את העובדה שיש צמיגים שגם מזיעים מהחום של האספלט... נוצרת בעיה כפולה של סיכון החלקה.
מה זה צמיגים מזיעים?
מה זה צמיגים מזיעים?
גם אני תהיתי לרגע :)
2 Strokes
04-04-2017, 14:47
שהם נאכלים מהר מהחום...Diablo 2 וכל חבריהם שיש להם גריפ מעולה בחורף, בקיץ הם פשוט מרגישים כאילו הכביש ממסים אותם.
mudale222
04-04-2017, 15:13
גם צמיגים שלא "מזיעים",כשחם מדי פשוט מאבדים אחיזה. הייתי מרגיש את זה טוב טוב אפילו בקטנועים כשלא הייתי יכול לקחת סיבובים במהירות שהייתי רגיל אליה בימים רותחים.
2 Strokes תיארת צמיג שעובד מחוץ לטווח הטמפ' האפקטיבי.
בקיץ מזיע, בחורץ מצונן ובאביב מוכה אלרגיות. מבחינתי גם כשאנשים כותבים התחממה ה"סרעפת" זו האנשה :biggrin:
alexsupreme
04-04-2017, 18:56
גם צמיגים שלא "מזיעים",כשחם מדי פשוט מאבדים אחיזה. הייתי מרגיש את זה טוב טוב אפילו בקטנועים כשלא הייתי יכול לקחת סיבובים במהירות שהייתי רגיל אליה בימים רותחים.
כל משפחת ה-PR של מישלין ידועה בזה שרכיבה ארוכה בימי קיץ לוהטים נותנת לצמיג תחושה חלקלקה.
אכן, כל אוהבי הצמיגים הדביקים למיניהם לא יכולים לצאת לרכוב בקיץ אחרי 8 בבוקר ולפני 20 בערב אם הם לא רוצים להחליף צמיגים כל יומיים אחרי שאלו נמסו להם בדרך לעבודה והשאירו סימנים שחורים לאורך חצי איילון.
2 Strokes
05-04-2017, 03:16
2 Strokes תיארת צמיג שעובד מחוץ לטווח הטמפ' האפקטיבי.
בקיץ מזיע, בחורץ מצונן ובאביב מוכה אלרגיות. מבחינתי גם כשאנשים כותבים התחממה ה"סרעפת" זו האנשה [emoji3]
אין כמו האנשה לחמוד שלך...
ככה יותר קל ולהבין לליבו.
וברצינות, כל המישלנים ממש מעולים על הכביש אבל בקיץ הישראלי זה להחליף גלגל אחורי באמצע הקיץ ובסופו. זה ממש מבאס אפילו בקטנוע...
מה שאתם טוענים זה ש-michelin לא מתאימים לאקלים הישראלי? או דגם ספציפי.
2 Strokes
05-04-2017, 13:18
אני אגיד לך את דעתי האישית... על קטנוע.
היה לי גלגל סיני בקיץ והכל נסע סבבה עד העונת מעבר.
אחר כך הבאתי מישלן, הכל היה אדיר בכמה רמות בעונות מעבר, בחורף....אתה מגיע לקיץ והוא פשוט גורם לך לנסוע כאילו אתה בדריפט.
האספלט פה פשוט חם בכמה רמות שהוא לא מתמודד (לדעתי) איתו ממש יפה.
נכון יש עוד פקטורים אבל עדיין...
אז בסופו של יום איזה צמיג עדיף שיתאים לכל העונות?
או שתכלס אפשר צמיגים לחורף ועונות המעבר וזוג נוסף לקיץ(לא ממש פרקטי)?
2 Strokes
05-04-2017, 14:24
אם זה קטנוע אז לא פרקטי... לפי דעתי.
אני נוסע על מישלן ביום יום וסבבה.
אני הבנתי שיש כמה משוגעים לדבר שיש להם סט קיץ וזה חורף... לא יודע איך יש להם זמן להחליף לבד אבל respect.
alexsupreme
05-04-2017, 14:28
אז בסופו של יום איזה צמיג עדיף שיתאים לכל העונות?
או שתכלס אפשר צמיגים לחורף ועונות המעבר וזוג נוסף לקיץ(לא ממש פרקטי)?
https://www.youtube.com/watch?v=w1leVfe5EGg
הוא מפרט את העניין די לעומק. אני אוהב את הערוץ שלהם.
2 Strokes
05-04-2017, 14:41
מדהים... ומדויק.
שמרתי את הערוץ הזה.
הוא גם מסביר על שלבי הצמיג למי שלא מבין כלום וחושב שכל מהצמיגים אותו הדבר.
בהחלט סרטון מעניין לכל הדעות.
אכן ערוץ מעניין.
וStrokes 2 , התכוונתי לאופנוע ולא לקטנוע.
רוצה להגיד בעניין הדיאבלו 2.
אני אילתי.
בקיץ הקודם היינו סביבות ה50 מעלות.
הצמיג הרגיש לי מצויין בכביש 12 ו40.
2 Strokes
05-04-2017, 22:15
תלוי איזה אופנוע.
אישית אני חושב כמו תימני, אז הכל כלכלי. נשאר עם אותו הצמיג ונוסע מינהלתית כדי לשמור על חייו בקיץ.
תלוי איזה אופנוע.
אישית אני חושב כמו תימני, אז הכל כלכלי. נשאר עם אותו הצמיג ונוסע מינהלתית כדי לשמור על חייו בקיץ.
תודה על הכנות וזה באמת חשוב כי למרות שאני לא מחשיב את עצמי בזבזן, אני לא סופר כסף בצמיגים וברקסים. השיקול שלך נראה בעיני הזוי אבל אני לגמרי מכבד וזה גם עוזר להבין אותך כשאתה כותב.
אחרי שהחלקתי לתוך רכב בגלל צמיגים שידעתי שצריך להחליף, הפסקתי להתקמצן על זה.
mudale222
06-04-2017, 15:25
רוצה להגיד בעניין הדיאבלו 2.
אני אילתי.
בקיץ הקודם היינו סביבות ה50 מעלות.
הצמיג הרגיש לי מצויין בכביש 12 ו40.
זה אחד הצמיגים הכי "נמסים". בנס הרים לכל הדיאבלויים תמיד היו תקועים אבנים קטנות בתוך הגומי מרוב שהוא רך.
2 Strokes
07-04-2017, 00:19
תודה על הכנות וזה באמת חשוב כי למרות שאני לא מחשיב את עצמי בזבזן, אני לא סופר כסף בצמיגים וברקסים. השיקול שלך נראה בעיני הזוי אבל אני לגמרי מכבד וזה גם עוזר להבין אותך כשאתה כותב.
אחרי שהחלקתי לתוך רכב בגלל צמיגים שידעתי שצריך להחליף, הפסקתי להתקמצן על זה.
שלא תבין אRני... לא מתקמצן בכלל על צמיגים. כשצריך להחליף מחליף אבל אם יש אפשרות לגרום לצמיג (שידוע שהוא יחיה פחות בקיץ) להעריך את חייו, אני אעשה הכל כדי לעשות את זה.
*צמיג חייב להיות מוחלף לפני זמנו המקורי*
אומר את זה לכולם, אם הצמיג ב 90 אחוז אז אני אחליף אותו... אם הוא אפילו ב 50 ויבש אחליף אותו... פשוט כי חוויתי בלימות קשות בעבר (גם בסיבובים) ואני יודע כמה זה חשוב כדי לא להימרח.
מאותה סיבה אני ממליץ לאנשים גם להחליף רפידות בלימה לפני הזמן ושמן כל 5 אלף. ככל ששומרים יותר מורידים, את הסיכוי להרבה בעיות כלכליות גדולות יותר (חשיבה של תימני).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft