צפייה בגרסה מלאה : בן 23 מבולבל מהחיים
ktm690smc
06-04-2017, 18:39
אני מרשה לעצמי לשתף אתכם למרות שאין בינינו היכרות אישית, כי אני יודע שיש כאן אנשים
בוגרים בעלי ניסיון חיים וחוכמה, וזה משהו שאני צריך כרגע.
מה גם שהספקתי לדעת שיש כאן קהילה של אנשים טובים שרק רוצה לעזור.
בכל מקרה, אני אגש ישירות לעניין, הוא לא נוגע בתחביב שלנו בכלל.
אני בן 23 ו4 חודשים תכף. מאז השיחרור מהצבא אני לא מוצא את עצמי.
הייתי 5 ימים באמסטרדם מאז שהשתחררתי וזהו, חוץ מזה לא עשיתי איזשהו טיול.
אני עובד בעבודה מסודרת בכמעט 3 שנים האחרונות, אני שליח במסעדה, הכסף טוב, העבודה לא יותר מדי קשה,
אבל אני מרגיש שאני עומד במקום.
לצערי שקעתי יותר מדי בעבודה מאז השיחרור מהצבא. לא בילויים, אולי ממש פה ושם, חברים שאומרים שאני עובד יותר מדי,
הגעתי למצב שאני מרגיש כמו רובוט - קם בבוקר, לא עושה כלום יותר מדי, בקיץ הולך לים כמעט כל יום בבוקר רובץ שם כמו
שאני אוהב עד הצהריים וב6 בערב לעבודה עד 12 בלילה.
בחורף אני רוב הזמן בבית, בערב עבודה - שגרה כזו לא מעניינת יותר מדי.
זו גם הסיבה שבדיעבד הבנתי שאני לא בקשר זוגי ובמערכת יחסים למרות שאני די רוצה - כי אני פשוט הייתי שקוע רק בעבודה/בית, וזה משהו שהחלטתי להפסיק בזמן הקרוב.
מבחינת לימודים אמא שלי יושבת לי על הווריד, רק שאני לא יודע מה ללמוד ובגלל זה סחבתי את זה כמעט 3 שנים מאז השיחרור.
הגעתי להחלטה שבחודש הקרוב אני יורד מעבודת השליחות ומפחית דרסטית בימי העבודה, במקום לעבוד 6 ימים כשליח אעבוד
4-5 פעמים בשבוע ואוכל גם לשלב בקרים כדי שלא אעבוד ואהיה תקוע בערבים. חלאס, שיהיה לי גם זמן לעצמי ולחיים שלי.
מאמין שזה לא צעד שמספיק אבל זו התחלה.
יש לי המון סלט בראש, לא מוצא את עצמי, לא מבחינת קריירה (לימודים), לא מבחינת זוגיות (רק כרגע) - לא מבחינת כלום.
זו תקופה שהביאה אותי לדיכאונות לא מעט פעמים ושאני מקווה לצאת ממנה בקרוב, כי בחיים לא זכרתי את עצמי ככה.
תודה מראש לכל המייעצים, מעריך את זה :thumbsup:
shaykram1989
06-04-2017, 19:56
קודם כל תתנחם בזה שאתה צעיר ושעוד יש לך זמן.
אני בן 28 ואני בדיוק באותו מצב, השתחררתי לפני קרוב ל4 שנים משירות קבע ומאז החיים שלי זה עבודה בית אופנוע.
מילה קטנה של עידוד כי אין לי באמת משהו חכם לומר פה, לכל אחד מאיתנו יש איזו תשוקה למשהו בחיים, אפשר לקרוא לזה ייעוד אם תרצה.
משהו שהיית רוצה ללמוד לעומק ולעבוד בו לכל החיים, משהו שבוער בך באמת.
הבעיה היא שמלמדים אותנו שאין בעולם מקום לאנשים כאלה ושכמקצוע אתה צריך ללמוד משהו פרקטי שיביא כסף גם אם זה לא משהו שאתה בכלל אוהב.
אני אומר, fuck the system.
קח תזמן ותחפש מה אתה באמת אוהב בחיים.
מצאת? סחטיין, תפוס אותו מהקרניים ואל תקשיב לאף אחד שיספר לך למה זה לא פרקטי.
לא מצאת? נו מילא, לפחות לא התפשרת על איזה הנדסת מכונות משעממת למוות שכל גבר שני היום לומד בארץ סתם כי זה מגניב ללמוד במכללה.
Sent from my T5 using Tapatalk
לכל אחד יש חלום.
שלי כרגע זה לישון מספיק כדי להספיק לחלום...
Tribalmistyc2
06-04-2017, 22:17
לא מצאת? נו מילא, לפחות לא התפשרת על איזה הנדסת מכונות משעממת למוות שכל גבר שני היום לומד בארץ סתם כי זה מגניב ללמוד במכללה.
Sent from my T5 using Tapatalkאל תהיה קלישאתי.
אני לומד הנדסת מכונות,דווקא לא משעמם בכלל.
לפותח האשכול,אתה צריך למצוא מה שאתה אוהב.
זה יכול לקחת זמן אסור להתייאש,אל תבזבז את הזמן בלרצות אף אחד,מה שאמא שלך רוצה לא תמיד נכון עבורך,אתה תחליט - אלה החיים שלך,לימודים בכפייה לא יביאו אותך לשום מקום,תתנסה בכמה שיותר דברים וככה אתה תמצא את הכיוון אל תבזבז את הזמן ברחמים ובלבולים,פשוט לך לכיוונים שמושכים אותך ותנסה אותם.
אני רואה המון אנשים על הבר שעובדים בעבודות שהם לא אוהבים ומגדלים ילדים שלא אוהבים אותם עם נשים שהם כבר לא אוהבים וחוזר חלילה ואני תמיד אומר ליצמי שחס וחלילה שאהיה כזה כשאהיה גדול.
היום ממרום ה27 אני יכול להגיד שלעזוב לימודים באמצע, ולהתנתק מהציפיות שיש לסביבה הקרובה ממני, והנה אני היום מנהל איזה 17 מיליון שקל בקוקטיילים בשנה שעוברים לי בין הידיים ולא מגיעים אליי לחשבון או לארנק.
אבל אני עושה את מה שאני אוהב.
זה ויש המון בחורות שיכורות שבאו לכייף. זה גם פלוס. יותר מהוצאות רכב על חשבון העבודה.
אני רואה המון אנשים על הבר שעובדים בעבודות שהם לא אוהבים ומגדלים ילדים שלא אוהבים אותם עם נשים שהם כבר לא אוהבים וחוזר חלילה ואני תמיד אומר ליצמי שחס וחלילה שאהיה כזה כשאהיה גדול.
היום ממרום ה27 אני יכול להגיד שלעזוב לימודים באמצע, ולהתנתק מהציפיות שיש לסביבה הקרובה ממני, והנה אני היום מנהל איזה 17 מיליון שקל בקוקטיילים בשנה שעוברים לי בין הידיים ולא מגיעים אליי לחשבון או לארנק.
אבל אני עושה את מה שאני אוהב.
זה ויש המון בחורות שיכורות שבאו לכייף. זה גם פלוס. יותר מהוצאות רכב על חשבון העבודה.
Shasha127
06-04-2017, 23:53
תעצור עם הלחפש עבודה/ מה ללמוד, תארגן סכום כסף נכבד, ועשה טיול רציני של כמה חודשים ליעד שאתה מתחבר אליו, רצוי שרשרת מקומות (דרום אמריקה למשל).
אם לא תעשה את זה עכשיו כנראה שלא תעשה את זה יותר, ואם משהו יסדר לך את הראש/ יישב את דעתך/ יכיר לך את עצמך יותר טוב זה טיול ארוך כזה.
אל תחשוב יותר מדי, ואל תוותר על זה. אמא תהיה פה גם אחרי שתחזור לשבת לך על הראש, יעבור לה.
אברי ידידי אין דבר כזה ילדים שלא אוהבים, מי שמספר לך שלא אוהב את הילדים שלו סתם מבלבל לך את השכל,ילדים זה האושר והסיפוק הכי גדול בעולם,נכון, לפעמים קשה וגם אני מקטר עם חברים ובכל מיני סיטואציות ש"הייתי מוותר על זוגיות וילדים"אבל זה ממש בשביל הצחוק, ואם תגיד בכל צחוק יש קצת אמת ,גם כאן צודק יש קצת אמת, לא תמיד פשוט אבל שורה תחתונה ילדים זה אש..
אמרתי שהילדים כבר לא אוהבים אותם.
ואלה הפציינטים שלי.
קיפיבןקיפוד
07-04-2017, 09:15
אחינו,
אתה צריך למצוא מה מעניין אותך ולזרום עם זה. אם אתה לא יודע מה מעניין אותך, אז זה המשימה הראשונה שלך.
רוצה לגדל נמלים בהרי ההימלאיה? , לך על זה ! אבל תהיה הכי טוב שאפשר.
בסה״כ אתה צעיר מאוד ואף אחד לא מצפה שתחזיק משרה שמכניסה מליונים ותתחזק משפחה עם 3 ילדים וכלב לתפארת תוך שנה מהשחרור
(אני מניח שיש כאלה שעושים את זה אבל רובנו צריכים לעבוד קשה כדי להגיע לאן שהם רוצים)
אתה צריך להרגע ולהנות מהחיים..
כשאני הלכתי ללמוד, כולם אמרו לי שזה יהיה בזבוז של זמן וכסף , אבל אני נהניתי מכל רגע, אז מבחינתי כל רגע היה זהב.
מבחינת קריירה קיבלתי אפשרויות ללכת לחברות חזקות עם משרה קבועה עד הפנסיה, אבל אני ידעתי שאני כנראה אמות משעמום הרבה לפני , אז הלכתי על מקומות ״מסוכנים״ שלא בטוח שיחזיקו מעמד אבל הם התעסקו עם טכנולוגיות מתקדמות אז מבחינתי שוב פעם הרווחתי.
בקיצור, אל תהסס לטעות, תבדוק את העולם ותהנה מכל רגע, גם מהטעויות שלך.
מתישהו זה הכל יתחבר לך.
בהצלחה.
Dresdner
07-04-2017, 10:12
הטעות שלך היא העבודה שלך, תחפש עבודה בשעות היום, שמונה חמש (מחסנאי, נהג...) ככה תיהיה מסונכרן עם העולם ומבחינה חברתית תוכל להשתלב טוב יותר ולהנות מהחיים עד שתבין מה אתה רוצה לעשות.
הגעתי למצב שאני מרגיש כמו רובוט - קם בבוקר, לא עושה כלום יותר מדי, בקיץ הולך לים כמעט כל יום בבוקר רובץ שם כמו
שאני אוהב עד הצהריים וב6 בערב לעבודה עד 12 בלילה.
...
הגעתי להחלטה שבחודש הקרוב אני יורד מעבודת השליחות ומפחית דרסטית בימי העבודה, במקום לעבוד 6 ימים כשליח אעבוד 4-5 פעמים בשבוע ואוכל גם לשלב בקרים כדי שלא אעבוד ואהיה תקוע בערבים. חלאס, שיהיה לי גם זמן לעצמי ולחיים שלי.
מאמין שזה לא צעד שמספיק אבל זו התחלה.
זה בהחלט מספיק.
ותמצא לעצמך תחביבים! אולי דרך זה תבין גם מה אתה רוצה ללמוד, אם כי לא מחייב בכלל.
Biker boyz
07-04-2017, 21:38
מבחינת לימודים....תשיג ספר ממוסד לימודים/חבר/ספרייה של כל התארים שנלמדים במדינת ישראל, תשב עליו תקרא תמרקר את התארים שאתה יותר מתחבר אליהם או שחושב שתהיה טוב בהם אם יש לך ראש ריאלי/הומני. תראה מה הדרישות להתקבל למוסד הלימודים שאתה רוצה ותקבע לעצמך תאריך דד ליין לתחילת הלימודים.
לעבור תואר אתה תמיד יכול אם התחלת והבנת שלא התחברת.
הצבת לעצמך דד ליין, בזמן הזה תיסע לחו"ל לטייל/לעבוד בעגלות תראה עולם תחווה תתבגר ותתנסה בדברים שלא נתקלת בהם בחממה הביתית שלך.
ואולי בכלל תחליט שלימודים זה לא בשבילך ואתה רוצה להיות שכיר כל החיים, תיקח קורס מקצועי בתחום שמעניין אותך ותתחיל לצבור ניסיון, בסוף אולי תפתח עסק משלך.
זה השנקל שלי מבנאדם שהיה במצבך לפני שנים בודדות, למרות שאני ידעתי תמיד מה ארצה ללמוד אבל רק לאחר שלוש שנים שהשתחררתי, החלטתי שחוויתי, נהניתי וחסכתי מספיק בשביל שאוכל ללמוד בלי חרטות.
תרגע אני בן 52 ומבולבל מהחיים...
ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך:
תצחצח שיניים ותנקה עם חוט דנטלי!
ותהיה נחמד להורים שלך. - רן
https://www.youtube.com/watch?v=N0v2biW-YsM
Ser Jorah Mormont
08-04-2017, 15:16
אתה לא שונה מרוב בני ה23 שחיים במדינה הזו. אני בן 32 ואני עדיין לא יודע מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול.. ואני כבר אחרי תואר (שאין לי מה לעשות איתו ועשיתי מהסיבה המוכרת והלא נכונה - אמא ישבה לי על הוריד). בכל מקרה, מצטרף להמלצות לעשות טיול של כמה חודשים. תמיד תרגיש את תחושת הפספוס אם לא תעשה אותו. עכשיו יש לך זמן ואני מניח שחסכת כמה גרושים בשנים האחרונות. סע ותהנה.. תשבור את הראש מה הלאה כשתחזור.
or10cohen
08-04-2017, 18:35
אתה לא שונה מרוב בני ה23 שחיים במדינה הזו. אני בן 32 ואני עדיין לא יודע מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול.. ואני כבר אחרי תואר (שאין לי מה לעשות איתו ועשיתי מהסיבה המוכרת והלא נכונה - אמא ישבה לי על הוריד). בכל מקרה, מצטרף להמלצות לעשות טיול של כמה חודשים. תמיד תרגיש את תחושת הפספוס אם לא תעשה אותו. עכשיו יש לך זמן ואני מניח שחסכת כמה גרושים בשנים האחרונות. סע ותהנה.. תשבור את הראש מה הלאה כשתחזור.
היי אם מותר לשאול באיזה מגמה התואר?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ktm690smc
08-04-2017, 19:25
עברתי על ההודעות שלכם, ומעריך מאוד את העזרה והרצון לעזור.
אני חושב שמה שאני צריך זה באמת טיול.. הרבה אמרו לי שאם לא אעשה טיול ארוך לדרום אמריקה כמו שאני רוצה
אני אפספס את זה כי אחר כך לא אוכל, ואז אצטער.
לגביי תחביבים, יש לי אחד ספציפי - ים וצלילה, לשמחתי זכיתי לעשות דברים שקשורים לזה גם בצבא עד שנפצעתי והשתחררתי.
בכל מקרה, תודה לכולם על ההכוונה, אעדכן כשאחזור מהטיול.
יאללה עוף על זה!
הייתי 3 פעמים בהודו :)
אל תוותר על זה בחיים.
שווה כל שקל וזמן וזה הרגע לעשות את זה.
+1 לטיול, טסתי לבד וללא תכנון מקדים לדרום אמריקה, ולבסוף טיילתי שנה שלמה רצוף ביבשת.
Shasha127
08-04-2017, 22:16
שמח לשמוע. טיול יעשה לך טוב מעבר לחוויה ולחופש, הרבה ברמה האישית. אתה תכיר את עצמך ואת הרצונות שלך הרבה יותר טוב אחריו, תהיה שלם יותר וסביר שרגוע הרבה יותר אחריו.
בהצלחה חבר.
Ser Jorah Mormont
08-04-2017, 22:19
היי אם מותר לשאול באיזה מגמה התואר?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
כלכלה וניהול.
חומר למחשבה:
לימודים:
ביולוגיה ימית
ארכאולוגיה ימית
חובלות ומקצועות ים
פקח שמורות הטבע
סקיפר
טיול רעיון מעולה אבל גם בריחה ממציאות.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
matanbar26
09-04-2017, 08:19
כנראה שאני אהיה בדעת מיעוט פה אבל אף פעם לא הבנתי את המשוואה טיול=תבין מה אתה רוצה לעשות בחיים.
רוצה לעשות טיול בשביל הכיף/חוויות לך על זה.
אבל זה לא בהכרח ייתן לך איזושהי הארה למה אתה רוצה לעשות בחיים.
זה נשמע כמו בולשיט של סרטים, מצטער לבאס.
הרי אנשים נוסעים חצי שנה, שנה ואז חוזרים ולומדים מינהל עסקים/הנדסה/עריכת דין וכל שאר המקצועות הגנריים-אז קשה לי להאמין שכולם החליטו את זה באמצע הטיול ולא החליטו את זה לפני כבר.
עדיין, למרות הכל סע, רק אל תתבאס אם תחזור ולא תמצא תשובה.
הרעיון של הטיול זה לא לחפש את עצמך בקטע המקצועי.
בטיול אתה מתמודד בסיטואציות עם אנשים, תרבויות, חוויות, המרחק מהבית, עצמאות.
הכל ביחד יוצר רוגע ושלווה שלא תרגיש בשום סיטואציה או טיול קצר כלשהו.
הרוגע הזה והשלווה ובמיוחד ההתמודדיות הקטנות בדרך
נחוצים לטעמי מאוד כי אז אתה מגלה בעצמך הרבה דברים שלא היית מגלה אם היית נכנס למרוץ של עבודה לימודים משפחה.
אני 7 שנים אחרי הטיול הגדול + עוד שניים קצרים יותר באמצע ועד עכשיו זה מלווה אותי לטובה.
עובד בעבודה מסודרת שמכניסה יפה מאוד + כלבה + אופנוע חדש + חברה.
לא רואה איך החיים שלי שונים משלך. רק שלי יש קצת יותר חוויות בדרך ;)
Tribalmistyc2
09-04-2017, 09:56
חומר למחשבה:
...
טיול רעיון מעולה אבל גם בריחה ממציאות.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
+1
צריך להתמודד,טיול הוא הרבה בריחה עם מעט התמודדות,סיכוי קלוש ש"תמצא את עצמך" אם זה מה שאתה מחפש כי אתה תהיה בבועה וכשתחזור ממנה הבעיות יצופו שוב,רק שעכשיו יהיו הרבה יותר גדולות.
תכה בברזל בעודו חם,גם אם קשה עכשיו - אח"כ אתה תצטער.
בהצלחה גם ממני.
Ser Jorah Mormont
09-04-2017, 11:04
האמת שאני מסכים שזה בולשיט. אני המלצתי על טיול רק בשביל החוויה וההנאה, והימנעות מתחושת הפספוס בעתיד של אי יציאה לטיול ארוך.
בטיול לא באמת מבינים מה רוצים לעשות עם החיים שלנו. אני הייתי בשני טיולים ארוכים ואפילו לשניה לא חשבתי לעצמי מה אני הולך ללמוד כשאני חוזר. הייתי עסוק בליהנות מהרגע ולא חזרתי ממנו עם MASTER PLAN להשתלט על העולם.
מה שכן, טיול ארוך לבד כן גורם לך ללמוד על עצמך דברים שלא ידעת, ומשנה ומבגר בנאדם. מומלץ לכל צעיר.
ktm690smc
09-04-2017, 12:02
תודה לכולם שוב.
אני לא נוסע כדי לברוח מהמציאות, אני נוסע כדי לחוות וכי אני מאמין שזה משהו שאני חייב בגיל הזה.
איך זה ייראה אם בגיל 30 אסתכל על גיל 23 ואומר לעצמי "איך לא דפקת כמה חודשים בדרום אמריקה"?
זה הזמן לנסוע, זה הזמן שלי לעשות, ואני חושב שטיול כזה יעשה לי רק טוב.
כשאחזור נראה מה אני רוצה לעשות ולאן להמשיך. יש לי המון חברים שהיו בטיול כזה ולא מצטערים לרגע, ההפך.
johnny drama
09-04-2017, 12:34
תעשה טיול רציני זה קודם כל...יודע למה?
אחרי זה אתה תצטער שלא עשית כי אחרי זה לא היה לך זמן בגלל לימודים ושוב עבודה ואותו גלגל שאתה מתגלגל בו היום.
תחזור מחו"ל תעשה חושבים.
כמה חודשים על אופנוע במדינת עולם שלישי יגדלו לך שערות על החזה.
אחכ לך ללמוד איזה מקצוע. מקסימום תחליף אחכ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני חייב להוסיף כי אין כלל מפתח, לכל אחד יש אופי שונה רצונות שונים והנסיבות כמובן משתנות עבור כל אחד.
השתחררת ואתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות? ברוכים הבאים זה קורה לכולם.
השאלה הגדולה מהי הכוונה בלעשות? כי אפשר לעשות חיים ואפשר לומר שנהניתי מאוד בעשור הזה בחיי ואפשר לבנות את עצמך מקצועית בכל ענף שתבחר אך ניתן לומר שכשכיר ללא השכלה זה בכלל לא פשוט.
לי באופן אישי היו הרבה מסיחים בדרך, וככה לא הגעתי מוכן באמת לכל שלב, וגם לא עניין אותי טיול גדול בחו"ל ( וטסתי לראשונה בגיל 30 ומאז הכל נפתח).
ראשית טיול זה כיף ולא צריך שום הצדקה בשביל להנות מהחיים, מה גם שזה פותח את הראש ומעשיר את הנפש.
שנית לא יצא לך כלום מעבודה במסעדה אלא אם אתה שואף לנהל מסעדה, ולכן עדיף לוותר מראש על עבודה זמנית, כי הכסף המזומן ממכר, ואני לדוגמה עבדתי תקופה בבקרים בעבודה מסודרת ופעמיים בשבוע בשליחויות והרווחתי הרבה יותר.
ועוד בהמשך...
מדריך צלילה. מציל. לא לכולם מתאים תואר
ממליץ לראות למי שלא ראה:
https://www.youtube.com/watch?v=01JHtvd0AqI
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft