התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התקיפה הכימית של אסד בסוריה

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 16:50
אני היחיד שלא מבין מה רוצים מהחיים של אסד?

עזבו שנייה מה טוב לישראל ומה לא טוב לישראל. הרי שני הצדדים שלוחמים שם - הם שונאי ישראל.

אני רוצה להבין דבר אחד פשוט: למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי? ולארה''ב אין נשק כימי? ולאנגליה אין נשק כימי?
ואם מחר יפלשו כוחות צבא זרים וחמושים לאנגליה, ויתבססו שם (כוחות צבא שקוראים להשמדת אנגליה ואם הם ינצחו הם יבצעו טבח בכל מי שהיה נגדם) - אז הצבא הבריטי לא ישתמש בנשק הכימי הזה שלהם?
ברור שכן!

מה ההגיון בלהחזיק נשק כימי, אם לא להשתמש בו?
בטח ובטח כשאתה עם הגב אל הקיר...
ומה השוני בין x הרוגים מנשק כימי, לבין x הרוגים מנשק רגיל?
ואל תספרו לי סיפורים על נפגעים אזרחים חפים מפשע. כי כל אלו האזרחים התמימים שהיו שם - הם כבר מזמן עזבו והם כבר מזמן פליטים באירופה בירדן ובטורקיה... כל הכביכול ''אזרחים'' שיש שם כיום: הם סייענים ושותפים ותומכים והם בני משפחות של המורדים.

אסד נלחם על החיים שלו. כל שאר המיעוטים בסוריה שגם הם עם אסד - גם הם נלחמים על החיים שלהם. כולנו ראינו מה קרה ליזידים.

לא מבין איך אנשים מתייחסים לזה כאל סרט של וולט דיסני. זו מלחמה. ראבאק. מלחמת אזרחים, עד המוות... הצד שבסוף יפסיד שם - כנראה יחסלו אותו עד תום.
פעם ראיתם מלחמה יפה?
לסוריה פלשו כוחות זרים חמושים. כוחות שהתבססו בשטחים שפלשו אליהם. כוחות שקוראים להשמדת סוריה כפי שהיא היתה. מה אנשים חושבים שאסד יזרוק עליהם סוכריות?
הרי אם אסד מפסיד: המורדים האלו, אומנם בלי מטוסים ובלי נשק כימי - אבל יבצעו רצח עם בעלוואים ובשאר המיעוטים בסוריה.

ומה הקטע בלחפור על הוטו של רוסיה כל היום?
במיוחד אנחנו בתור מדינה שאשכרה חיה על הוטו של ארה''ב. ממש לכרות את העץ שאנחנו בעצמנו יושבים עליו.

nihrider
07-04-2017, 17:04
למה אתה חושב שאין לנו נשק כימי?

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 17:22
זו היתה שאלה רטורית..:
"
למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי? ולארה''ב אין נשק כימי? ולאנגליה אין נשק כימי?"

ברור שיש לנו בצה"ל נשק כימי, ואני יודע שיש לנו.
וזה בדיוק מה שאני שואל. מה רוצים מאסד?
הרי מחר אם חס וחלילה יפלשו אלינו פה לתוך מדינת ישראל - לא נשתמש בו?
ואם מחר היו פולשים לאנגליה - אז האנגלים לא היו משתמשים בנשק הכימי שיש להם?
מה ההגיון בלהחזיק נשק כימי אם לא להשתמש בו כשפולשים אליך כוחות צבא זרים שרוצים להשמיד אותך ולבצע בך רצח עם?

shaykram1989
07-04-2017, 17:30
לא היתה תקיפה כימית בסוריה, זו רק פרופוגנדה שיוצרת ארהב כתירוץ לפלוש לסוריה.

Sent from my T5 using Tapatalk

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 17:42
האמת גם אני לא משוכנע במאה אחוז שאסד עשה את זה כי אני לא מבין מה היה האינטרס שלו.
אני די קונה את הגרסא שזו היתה דליפה ממאגרים של המורדים בעצמם.

אבל גם אם נניח שאסד אכן היה זה שתקף - מה הבעיה?
הרי אסד נלחם על החיים שלו... אם בסוף המורדים מנצחים: הם שוחטים את אסד ואת כל העלוואים... שוחטים אותם. כמו כבשים.

מה אנשים חושבים? שיפלשו כוחות חמושים זרים לסוריה, ויאיימו עליו בהשמדה - והוא מצידו לא ישתמש בכל הנשק שעומד לרשותו?

סער666
07-04-2017, 17:52
האמת גם אני לא משוכנע במאה אחוז שאסד עשה את זה כי אני לא מבין מה היה האינטרס שלו.
אני די קונה את הגרסא שזו היתה דליפה ממאגרים של המורדים בעצמם.

אבל גם אם נניח שאסד אכן היה זה שתקף - מה הבעיה?
הרי אסד נלחם על החיים שלו... אם בסוף המורדים מנצחים: הם שוחטים את אסד ואת כל העלוואים... שוחטים אותם. כמו כבשים.

מה אנשים חושבים? שיפלשו כוחות חמושים זרים לסוריה, ויאיימו עליו בהשמדה - והוא מצידו לא ישתמש בכל הנשק שעומד לרשותו?

אז זאת סיבה להפציץ אזרחים בנשק כימי ולהוריד על הבית חולים רקטות? או שתטען שהיו שם מורדים....

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 18:01
דבר ראשון: המורדים האלה - הרי הם בעצמם כל יום מבצעים ירי מכוון והרג נגד אזרחים. כל יום.
אז אין להם שום זכות לטעון לשום דבר.
ודבר שני:
אידליב זו עיר שהמורדים כבשו בתחילת המלחמה. ואח"כ הפסידו אותה וכבשו אותה שוב לפני שנתיים.
אתה באמת מאמין שכיום יש שם אזרח אחד שהוא לא תומך/סייען/בן משפחה של המורדים?
הבית חולים הזה זה בית חולים של המורדים.

אני לא אומר שאלו בסדר או ההם בסדר.
זו מלחמה. מלחמה עד המוות. מלחמת אזרחים... כל מה שאני אומר זה שאני לא מבין למה אנשים פתאום חושבים שיהיה שם גן של שושנים עם ריח קלמנטינות.

R86
07-04-2017, 18:09
מכיר את המשפט אין חוקים באהבה ומלחמה?
כל ילד או אזרח תמים הוא רוצח ומתנגד שלטון בפוטנציה ויש לחסל אותו וכנראה שאסד (אם עשה את המיוחס לו שנשמע לי קצת מפוקפק)
הבין את זה ופועל בהתאם,אם מחר תיהיה מלחמה בישראל נגד הערבים/פליטים/וואט אבר
אתה חושב שנפעיל שיקול דעת לגבי מי צריך לחיות ומי לא..?
אם הוא אוייב או מהצד של האוייב ואנחנו במצב מלחמה אז יש לחסל אותו ללא היסוס

והערבים שמתחבאים בבתי חולים ובבתי ספר בגדה?
לא להפציץ כי אולי יש שם ילדים? ובתי מחבלים לא להרוס כי לילדים שלהם לא יהיה איכן לגור?

סער666
07-04-2017, 18:11
דבר ראשון: המורדים האלה - הרי הם בעצמם כל יום מבצעים ירי מכוון והרג נגד אזרחים. כל יום.
אז אין להם שום זכות לטעון לשום דבר.
ודבר שני:
אידליב זו עיר שהמורדים כבשו בתחילת המלחמה. ואח"כ הפסידו אותה וכבשו אותה שוב לפני שנתיים.
אתה באמת מאמין שכיום יש שם אזרח אחד שהוא לא תומך/סייען/בן משפחה של המורדים?
הבית חולים הזה זה בית חולים של המורדים.

אני לא אומר שאלו בסדר או ההם בסדר.
זו מלחמה. מלחמה עד המוות. מלחמת אזרחים... כל מה שאני אומר זה שאני לא מבין למה אנשים פתאום חושבים שיהיה שם גן של שושנים עם ריח קלמנטינות.
בגלל זה יש חוק בינלאומי

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 18:23
חחחח מה היה שווה החוק הבין לאומי בזמנו ל-יזידים?
חוק עם שיניים - במקרה הטוב יטפל בפושעים אחרי הפשע.
החוק הבינלואמי גם את זה לא עושה...

במלחמה (כשהצד השני במוצהר אומר שאם הוא ינצח הוא ישמיד אותך ואת כל העם שלך) קודם כל עושים הכל כדי לנצח.
הכל.
אח"כ מתעסקים בחוק הבינלאומי.

בכנות אני לא מבין מה באים בטענות לאסד... צביעות ממדרגה ראשונה. הוא לא נלחם בפוקלנד ולא בויאטנם בצד השני של הגלובוס. הוא נלחם על החיים שלו.
ודרך אגב הוא לא עבר על החוק הבינ"ל כי רוסיה הטילה וטו.

סער666
07-04-2017, 18:31
חחחח מה היה שווה החוק הבין לאומי בזמנו ל-יזידים?
חוק עם שיניים - במקרה הטוב יטפל בפושעים אחרי הפשע.
החוק הבינלואמי גם את זה לא עושה...

במלחמה (כשהצד השני במוצהר אומר שאם הוא ינצח הוא ישמיד אותך ואת כל העם שלך) קודם כל עושים הכל כדי לנצח.
הכל.
אח"כ מתעסקים בחוק הבינלאומי.

בכנות אני לא מבין מה באים בטענות לאסד... צביעות ממדרגה ראשונה. הוא לא נלחם בפוקלנד ולא בויאטנם בצד השני של הגלובוס. הוא נלחם על החיים שלו.
ודרך אגב הוא לא עבר על החוק הבינ"ל כי רוסיה הטילה וטו.
אתה מתבלבל, רוסיה לא יכולה להטיל וטו על חוק בינלאומי (זה חוק) היא יכולה להטיל וטו על החלטות באום (שגם ככה לא שוות שום דבר)
"תרבויות שונות, לאורך תקופות היסטוריות שונות ניסחו ועיצבו "כללי מלחמה" – מה מותר ומה אסור לבצע תוך כדי מלחמה. כללים אלה התעצבו לענף משפטי בשם "המשפט הבינלאומי ההומניטרי" המבטא את הנורמות המקובלות, החלות על סכסוכים מזוינים בין מדינות ובתוך מדינות, ומפרט את החובות המוטלות על הצדדים הלוחמים. ניסוח הכללים, כפי שאנו מכירים אותם היום, החל במחצית השנייה של המאה ה-19, אם כי הנורמות המנהגיות שהוכרו בו יכולות לנבוע ממקורות עתיקי ימין. הדוגמה המובהקת לנורמה מנהגית עתיקה היא האיסור והגיוני על שימוש ברעל ובגורמים מפיצי מחלות.המשפט הבינלאומי ההומניטרי הוא ענף של המשפט הבינלאומי הכללי, ולפיכך נובע מאמנות, נוהגים מוכחים, עקרונות המשפט המוכרים ועשוי לפנות לכתביהם של מלומדים, על פי אמנת בית הדין הבינלאומי לצדק (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%93%D7%99%D7%9F_%D7%94 %D7%91%D7%99%D7%A0%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99_% D7%9C%D7%A6%D7%93%D7%A7).
המשפט הבינלאומי ההומניטרי מחולק באופן מסורתי לשני תחומים. האחד, דיני Jus Ad Bellum הם החוקים שעוסקים בהצדקה של שימוש בכח, והעילה הידועה ביותר בתחום זה היא כמובן ההגנה העצמית על פי סעיף 51 לאמנת האו"ם. הענף השני של המשפט ההומניטרי, Jus In Bellu, עוסק בצורות המותרות של שימוש בכח מרגע שהחל עימות צבאי. שני ענפי משפט אלה אינם תלויים זה בזה כלל, וחלים בנפרד, לכן גם הצד התוקפן וגם הצד המגן על עצמו חייבים להשתמש אך ורק בצורות המותרות במהלך הלחימה.

עתות מלחמה הן מטבען תקופות משבר, שבהן מתערערות הנורמות החוקיות והמוסריות ואת מקומן תופסות פרקטיקות חדשות. במצבים אלה חיוני יותר מתמיד לשמור ולהגן על האוכלוסייה האזרחית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%99%D 7%94_%D7%90%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%AA) - שאין לה כל שליטה על המתרחש ואינה מעורבת בפעולות הלחימה, אך לרוב היא זו שזכויותיה מופרות באופן קיצוני - ועל הלוחמים הפצועים, החולים ושבויי המלחמה. המשפט הבינלאומי ההומניטרי (International Humanitarian Law) נועד למנוע סבל אנושי מיותר ולשמור על צלם אנוש בעתות מלחמה.
המשפט הבינלאומי ההומניטרי בא להגדיר כללים המחייבים את כל המעורבים בסכסוך המזוין, הוא איננו מתייחס להשתלשלות האירועים שהובילה למלחמה ואיננו קורא לפתרון זה או אחר למלחמה. כללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי מורים ומחייבים את שמירתן של זכויות בעלות חשיבות מכרעת לקיום הצרכים הבסיסיים של בני האדם בעת מלחמה, כגון הזכות לחיים ולשלמות הגוף, הזכות לחופש תנועה, הזכות לפרנסה, לטיפול רפואי ולחינוך. למשפט הבינלאומי ההומניטרי שתי מטרות מרכזיות: המטרה הראשונה היא להבחין בין לוחמים למוגנים - בין לוחמים לבין בני-האדם שאינם נוטלים חלק בלחימה, בין שאלה אזרחים שמלכתחילה לא השתתפו בלחימה, ובין שאלה אנשים שכבר אינם נוטלים חלק בלחימה, כגון שבויי מלחמה, לוחמים, פצועים או חולים. המטרה השנייה היא להטיל סייגים והגבלות על כלי הנשק ושיטות הלחימה, כדי למנוע סבל מיותר של הלוחמים.
כללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי תקפים במקרים שונים של סכסוכים מזוינים ("מלחמות"): במקרים של סכסוך מזוין בינלאומי (בין שתי מדינות או יותר, מלחמה או כיבוש) ובמקרים של סכסוך מזוין פנים-מדינתי. כיבוש, אף אם הוא מתמשך לתקופה ארוכה, הוא סוג של סכסוך מזוין בינלאומי."

קוקוריקו נגד קופיקו
07-04-2017, 18:37
כמה דיוויזיות יש לויקיפדיה?

shaykram1989
07-04-2017, 19:54
חוקים לא שווים כלום כשמי שמחוקק אותם עושה זאת מראש מתוך אינטרס אישי ומוכן לכופף אותם ולהעלים עין בכל פעם שירצה.
ממליץ לכם להרחיב אופקים וללמוד קצת על מה שמתרחש בעולם כי זה לא התחיל ולא ייגמר בסוריה.

Dresdner
08-04-2017, 07:58
המוסד הפיל את מגדלי התאומים.
הנה תרמתי גם אני פייק ניוז לטימטום שרץ פה

droravr
08-04-2017, 10:40
השרשור הזה מקומו ב"תיק דבקה", לא כאן =/

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

מצמץ
09-04-2017, 05:06
דווקא שרשור מעניין.

אציין מספר אינסייטים שלי בהקשר.

הראשון הוא שהמלחמה בסוריה והמצב הנתון בה תלוי ברובו באינטרסים זרים כאשר לאף אחד לא באמת איכפת מהסורים ודעש.

השני הוא שטראמפ לא סתם היה עושה לפוטין שריר (למרות שיש רווח פוליטי במספר מישורים מהמהלך) ואם המצב הוא לא כפי שמציגים במידיה אז מישהו בגורמי המודיעין בארה״ב סיבן את טראמפ.

השלישי הוא שבתור צופה מן הצד, שימוש בגז בשביל להרוג כולה איזה 100 איש נראה לי צעד לא יעיל, לא כלכלי ואף לא הרתעתי מצד אסד. כך שעולה השאלה מי באמת מאחורי זה והאם בכלל השתמשו בגז או שהסרטים שהופצו הם עוד פרופגנדה בנוסח פאליווד.

shaykram1989
09-04-2017, 06:42
אהלן מצמץ

סחטיין על הסקפטיות. יש הרבה סרטונים שרצים ברשת שמתעדים את זיוף התקיפה הכימית או יותר נכון טיפול בנפגעי התקיפה הכימית.

המלחמה הנוכחית בסוריה היא חלק מהמערכה של ארהב לפלישה והשתלטות על מספר מדינות במזרח התיכון שלהזכירכם התחילה ב9/11 עם פלישה לעירק. לאף אחד לא אכפת מהאזרחים המסכנים בסוריה, בטח שלא לטראמפ.
זה הכל עניין כלכלי.

מצמץ
09-04-2017, 07:20
אין ספק שהכלכלה מניעה את רוב העניינים ושיש לשליטה באיזור ולמלחמה בסוריה קשר ישיר לערך הדולר (נפט) והצורך בדומיננטיות ארה״ב באזור למרות שאין לארה״ב תלות פיזית בנפט.

Dresdner
09-04-2017, 10:03
דווקא שרשור מעניין.

אציין מספר אינסייטים שלי בהקשר.

הראשון הוא שהמלחמה בסוריה והמצב הנתון בה תלוי ברובו באינטרסים זרים כאשר לאף אחד לא באמת איכפת מהסורים ודעש.

השני הוא שטראמפ לא סתם היה עושה לפוטין שריר (למרות שיש רווח פוליטי במספר מישורים מהמהלך) ואם המצב הוא לא כפי שמציגים במידיה אז מישהו בגורמי המודיעין בארה״ב סיבן את טראמפ.

השלישי הוא שבתור צופה מן הצד, שימוש בגז בשביל להרוג כולה איזה 100 איש נראה לי צעד לא יעיל, לא כלכלי ואף לא הרתעתי מצד אסד. כך שעולה השאלה מי באמת מאחורי זה והאם בכלל השתמשו בגז או שהסרטים שהופצו הם עוד פרופגנדה בנוסח פאליווד.

בניגוד למה שכולם חושבים על שימוש בגז (נשק להשמדה המונית) גז הורג אנשים כמעט בלי פגיעה במבנים ולכן לא צריך לבנות מחדש אחרי המלחמה, בנוסף כמו שמרססים ג'וקים הגז נכנס לכל חור ככה שאם יש מי שמתחבא מתחת לאדמה הגז יגיע אליו.
תוסיף לזה המון אפקט פסיכולוגי ויש לך אחלה נשק גם לקבוצות קטנות

קוקוריקו נגד קופיקו
09-04-2017, 16:50
כן קונספירציה, לא קונספירציה - למי אכפת?
השאלה האם אסד אכן השתמש בנשק כימי או שזה אכן היה מצבור של המורדים שהופצץ ודלף - היא בכלל לא שאלה מעניינת.
זאת אומרת היא מאוד מעניינת מבחינת החקירה של האירוע, אבל היא "לא מעניינת" אותנו כי:
א- זו שאלה טכנית. ראייתית. אין פה שום דיון. או שהיה או שלא היה.
ב- אין לנו כל דרך לאמת או לפסול אחת מבין האופציות. הכל ספקולציות וכל אחד שיאמין למה שהוא רוצה.
אני אישית מאמין שאכן זו היתה הפצצה של מצבור נשק של סמוי של המורדים, שבעקבות כך דלף.

אבל כאמור: זה בכלל לא מעניין.
השאלה העקרונית היא: האם למדינה שנלחמת על החיים שלה ושפלשו אליה כוחות מזויינים שקוראים להשמדתה ושקוראים לביצוע רצח עם - האם מותר למדינה שמתגוננת כנגד זה להשתמש בכל הנשק שעומד לרשותה.
מה זה משנה אם זו סוריה או ישראל או ארה"ב או אנגליה או צרפת או כל מדינה אחרת?

לדעתי התשובה היא בבירור: כן.

אני חוזר שוב: אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?
ברור שכן. גם היו משתמשים באטומי.

הכל חרטא. צביעות מערבית טיפוסית.
לא מבין מה אנשים רוצים מאסד. הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.
מה ההגיון בלהחזיק נשק, אם לא להשתמש בו ועוד בתרחיש כזה מובהק..?

Dresdner
09-04-2017, 16:55
כן קונספירציה, לא קונספירציה - למי אכפת?
השאלה האם אסד אכן השתמש בנשק כימי או שזה אכן היה מצבור של המורדים שהופצץ ודלף - היא בכלל לא שאלה מעניינת.
זאת אומרת היא מאוד מעניינת מבחינת החקירה של האירוע, אבל היא "לא מעניינת" אותנו כי:
א- זו שאלה טכנית. ראייתית. אין פה שום דיון. או שהיה או שלא היה.
ב- אין לנו כל דרך לאמת או לפסול אחת מבין האופציות. הכל ספקולציות וכל אחד שיאמין למה שהוא רוצה.
אני אישית מאמין שאכן זו היתה הפצצה של מצבור נשק של סמוי של המורדים, שבעקבות כך דלף.

אבל כאמור: זה בכלל לא מעניין.
השאלה העקרונית היא: האם למדינה שנלחמת על החיים שלה ושפלשו אליה כוחות מזויינים שקוראים להשמדתה ושקוראים לביצוע רצח עם - האם מותר למדינה שמתגוננת כנגד זה להשתמש בכל הנשק שעומד לרשותה.
מה זה משנה אם זו סוריה או ישראל או ארה"ב או אנגליה או צרפת או כל מדינה אחרת?

לדעתי התשובה היא בבירור: כן.

אני חוזר שוב: אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

הכל חרטא. צביעות מערבית טיפוסית.
לא מבין מה אנשים רוצים מאסד. הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.

ההבנה שלך למה שקורה בסוריה מוגבלת מאד.
אתה צריך ללכת אחורה בזמן כדי להבין איך זה התחיל ומי נגד מי שם.

קוקוריקו נגד קופיקו
09-04-2017, 17:05
תסלח לי, אבל ההבנה שלי בנוגע לסוריה היא לא מוגבלת.
אני מכיר את ההיסטוריה של סוריה בכלל ושל מפלגת הבעת בפרט, על בוריה.

הדבר היחיד שמוגבל הוא היכולת שלך לטעון טיעון קוהרנטי נוגד.
בשביל זה אתה כל הזמן גולש לענייני קונספירציות וטמטום ומגדלי תאומים ודיבור לגופו של טוען במקום לגופו של עניין.

Dresdner
10-04-2017, 09:53
תסלח לי, אבל ההבנה שלי בנוגע לסוריה היא לא מוגבלת.
אני מכיר את ההיסטוריה של סוריה בכלל ושל מפלגת הבעת בפרט, על בוריה.

הדבר היחיד שמוגבל הוא היכולת שלך לטעון טיעון קוהרנטי נוגד.
בשביל זה אתה כל הזמן גולש לענייני קונספירציות וטמטום ומגדלי תאומים ודיבור לגופו של טוען במקום לגופו של עניין.

אם אתה מתעקש:

למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי?
לא אין וגם אין הוכחות לזה, לישראל יש נשק כימי לא קטלני כמו זרחן (אם אפשר בכלל לקרוא לזה נשק כימי)

אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים
להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

חוסר הבנה שלך של המצב, כן יש גורמים עויינים שהגיעו מעיראק תחת השם ISIS אבל ההתמקדות של הרוסים והסורים הם במורדים מבפנים כמו צבא סוריה החופשית כי אלו הם החלופה לשלטון ומהם אסד מפחד ככה שאסד מפעיל נשק כימי נגד עמו ולא נגד פולשים

הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.

שוב חוסר הבנה מה זה מורדים, הכל התחיל מהאביב הערבי שהיה התקוממות עממית שממנה חלק מהצבא הסורי ערק והקים מליציה להילחם בשלטון, ISIS רק תפסו תראמפ על המרד.
אסד הפעיל נשק כימי על האזרחים שלו כמה פעמים ואתה מנסה לעטוף את זה כמלחמה בין שני עמים.

droravr
10-04-2017, 14:21
איך בדיוק אתה משווה שלטון פרלמנטרי / דמוקרטי לדיקטטורה? איך בהשוואה הזו שלך בכלל קיימים "מורדים" בארה"ב או אנגליה?
ה"מורדים" שהופצצו בחל"כ הם תושבי סוריה והיו כאלה במשך שנים, הם לא הסתננו לשם, אף אחד לא מסתנן עם ילדים לאזור מלחמה.

droravr
10-04-2017, 14:27
אם אתה מתעקש:

למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי?
לא אין וגם אין הוכחות לזה, לישראל יש נשק כימי לא קטלני כמו זרחן (אם אפשר בכלל לקרוא לזה נשק כימי)

אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים
להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

חוסר הבנה שלך של המצב, כן יש גורמים עויינים שהגיעו מעיראק תחת השם ISIS אבל ההתמקדות של הרוסים והסורים הם במורדים מבפנים כמו צבא סוריה החופשית כי אלו הם החלופה לשלטון ומהם אסד מפחד ככה שאסד מפעיל נשק כימי נגד עמו ולא נגד פולשים

הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.

שוב חוסר הבנה מה זה מורדים, הכל התחיל מהאביב הערבי שהיה התקוממות עממית שממנה חלק מהצבא הסורי ערק והקים מליציה להילחם בשלטון, ISIS רק תפסו תראמפ על המרד.
אסד הפעיל נשק כימי על האזרחים שלו כמה פעמים ואתה מנסה לעטוף את זה כמלחמה בין שני עמים.
זרחן / עשן לבן / עשן מתפוצץ, לא מוגדר כנשק כימי אסור. אם כבר הוא frowned upon וגם זה לא באמת. חוץ מזה שישראל לא חתומה על הפרוטוקול שכביכול מגביל את השימוש בחומרים מסוגו.

shaykram1989
11-04-2017, 02:18
תמשיכו להתנגח זה חסר פואנטה, מי שרוצה לדעת מה באמת קורה אבל באמת רוצה ולא סתם כדי לנהל שיחות סלון, צריך להשקיע שעות בגוגל בקריאה של המון חומר. Dresdner אתה יכול לדעת בוודאות שלמוסד אין יד בהפלת מגדלי התאומים, או שאתה ממהר לתייג כקונספירציה כי קשה לך עם העובדה שאולי זה נכון? כי לימדו אותך שהמוסד זה ארגון ציוני שנלחם בטרור ומגן על מדינת ישראל? מה אתה יודע על המוסד בכלל? מה אתה יודע באמת על מה קרה שם באותו יום? אבל יודע באמת, לא 'ראיתי בחדשות או קראתי בעיתון או שמעתי מחבר'.
האנשים שעומדים מאחורי הקלעים מנהלים את העולם בצורה כל כך מתוחכמת פשוט כי יש להם משאבים אין סופיים, סתם למשל david rockafellar שנפטר לפני שבועיים בשעה טובה שהיה אחד מהם.
הבן אדם עבר 7 או 8 השתלות לב. מאיפה הגיעו הלבבות האלה? קשה לי להאמין שהוא חיכה כמו כולנו ברשימת המתנה של שנים.
התמונה הגדולה היא הרבה הרבה יותר גדולה ממה שהאדם הממוצע בכלל מעלה בדעתו, ועל זה בדיוק הם בונים. אנחנו לא יכולים אפילו לדמיין שזה אפשרי וממהרים לפסול ולטייג כקונספירציה של משוגעים, וממשיכים להתעסק ברכילות וספורט.
מה קשור למה שקורה בסוריה אתה שואל? סוריה היא רק חלק קטן בפאזל, אבל כדי להרכיב את הפאזל צריך לחבר את כל החלקים ביחד.

אברי
11-04-2017, 02:19
בכנות, פשוט לא אכפת לי
שיהרגו אחד את השני כמה שהם רוצים ושאלוהים יברור לטובה ורעה.

Ritalin
11-04-2017, 12:15
תמשיכו להתנגח זה חסר פואנטה, מי שרוצה לדעת מה באמת קורה אבל באמת רוצה ולא סתם כדי לנהל שיחות סלון, צריך להשקיע שעות בגוגל בקריאה של המון חומר. Dresdner אתה יכול לדעת בוודאות שלמוסד אין יד בהפלת מגדלי התאומים, או שאתה ממהר לתייג כקונספירציה כי קשה לך עם העובדה שאולי זה נכון? כי לימדו אותך שהמוסד זה ארגון ציוני שנלחם בטרור ומגן על מדינת ישראל? מה אתה יודע על המוסד בכלל? מה אתה יודע באמת על מה קרה שם באותו יום? אבל יודע באמת, לא 'ראיתי בחדשות או קראתי בעיתון או שמעתי מחבר'.
האנשים שעומדים מאחורי הקלעים מנהלים את העולם בצורה כל כך מתוחכמת פשוט כי יש להם משאבים אין סופיים, סתם למשל david rockafellar שנפטר לפני שבועיים בשעה טובה שהיה אחד מהם.
הבן אדם עבר 7 או 8 השתלות לב. מאיפה הגיעו הלבבות האלה? קשה לי להאמין שהוא חיכה כמו כולנו ברשימת המתנה של שנים.
התמונה הגדולה היא הרבה הרבה יותר גדולה ממה שהאדם הממוצע בכלל מעלה בדעתו, ועל זה בדיוק הם בונים. אנחנו לא יכולים אפילו לדמיין שזה אפשרי וממהרים לפסול ולטייג כקונספירציה של משוגעים, וממשיכים להתעסק ברכילות וספורט.
מה קשור למה שקורה בסוריה אתה שואל? סוריה היא רק חלק קטן בפאזל, אבל כדי להרכיב את הפאזל צריך לחבר את כל החלקים ביחד.

בוא תספר לנו בבקשה את כל הדברים שאנחנו לא יודעים ואתה כן יודע.
אני מקשיב לך.
כאחד שעובד עם 4 פלסטינאים שעוברים כל יום את המחסום ובחזרה כבר 5 שנים ומי שגדל עם פלסטינאים מעזה שמסתובבים לו בקיבוץ זה ברור לגמרי שאין כאן צד טוב ורע.
הם כולם אויבים שלנו.
מעטים המוסלמים שהיו רוצים שמדינת ישראל תמשיך להתקיים.
גם מחמוד הרוקח מהסופר פארם שאוהד את ברצלונה ועבדאללה מהשוק שקורה לך אחי ואומר לך חג שמח.
אפילו נאסר נהג האוטובוס שאומר לך בוקר טוב הם כולם אותו דבר.
באמונה שלהם אתה חזיר כופר שגזר דינך מוות ואם הייתה להם האפשרות הם היו מחסלים אותך.
נכון שהסרטונים האלה שמגיעים מסוריה קשים לצפיה ומעוררים חמלה אבל אל לנו לשכוח עבור מי ייצרו את הגז הזה ומי הם אותם אנשים שמתו מה היה קורה אם הם היו ממשיכים בחייהם.

חג שמח לכולם

shaykram1989
11-04-2017, 12:59
Ritalin אתה צודק ב100 אחוז
אבל אני לא דיברתי על ישראל נגד הערבים, אני מנסה לצייר את התמונה ההרבה יותר גדולה אבל כנראה שזה לא המקום.

תחשבו גלובלי, תחשבו בגדול, זה לא רק ישראל והערבים שרוצים להשמיד את ישראל. זה מה שלימדו אותנו בבית הספר והצבא אבל יש בעולם הרבה יותר מזה.

droravr
11-04-2017, 16:02
בכנות, פשוט לא אכפת לי
שיהרגו אחד את השני כמה שהם רוצים ושאלוהים יברור לטובה ורעה.
אין אלוהים אז זה לא משנה, יש רק אותך ומה שהמוסר שלך אומר לך.

אברי
11-04-2017, 19:05
אני לא טיפוס מאמין.
ועדיין, לא אכפת לי בכלל מה הם עושים אחד לשני.
רודיארד קיפלינג כתב פעם משהו על הנטל של 'האדם הלבן'.
החברה המערבית נושאת באותו הנטל.

Dresdner
12-04-2017, 10:29

אתה יודע שיש כדורים שיכולים לעזור לך?
הטענה שהמוסד הפיל את התאומים הגיע מהאנטישמים וחולי הנפש, הטענה שהם התבססו עליה היא שהמוסד הודיע מבעוד מועד לישראלים והיהודים שלא להגיע לעבודה במגדלים באותו היום.
תבדוק טוב מי היו בין ההרוגים.

המוסד אחראי להפלת מגדלי התאומים כמו שאמא של פרס הייתה ערביה וכמו שהישראלים עושים לחם מדם של ילדים פלשתינים, עצוב שיש ישראלים שמאמינים במה שאתה מאמין כי זה מעמיד אותך בדיוק במקום שגבלס היה.

shaykram1989
12-04-2017, 10:40
מה אתה יודע על המוסד? איך אתה יכול להיות בטוח שלא היתה לו יד בדבר? אני לא טוען שהמוסד אחראי, אני טוען שאנחנו לא באמת יודעים כלום על המוסד חוץ ממה שסיפרו לנו בבית הספר.
אף אחד לא יודע מה היו האינטרסים להפלת התאומים ומי היה מעורב, אנחנו יכולים רק לנחש.

Dresdner
12-04-2017, 11:48
מה אתה יודע על המוסד? איך אתה יכול להיות בטוח שלא היתה לו יד בדבר? אני לא טוען שהמוסד אחראי, אני טוען שאנחנו לא באמת יודעים כלום על המוסד חוץ ממה שסיפרו לנו בבית הספר.
אף אחד לא יודע מה היו האינטרסים להפלת התאומים ומי היה מעורב, אנחנו יכולים רק לנחש.

העובדה שאלו היו מחסלים איסלמסטים לא מספקת?

אגב אומרים שהיהודים שולטים בעולם ויש ישות בלתי נראת (אלוהים) שכמה קבוצות טוענות שהוא שייך לה.
איך אני יודע שזה לא נכון? קצת הגיון בריא לא יותר מזה.

shaykram1989
12-04-2017, 11:50
רגע, אתה אמרת עכשיו שמחבלים איסלמיים ביצעו את התקיפה על התאומים? אני הבנתי נכון?

אם ככה אז אין לנו בכלל על מה לדבר, אתה חי בבועה.

מצמץ
12-04-2017, 15:04
רגע, אתה אמרת עכשיו שמחבלים איסלמיים ביצעו את התקיפה על התאומים? אני הבנתי נכון?

רוב האנשים בעולם חיים בבועה, אוכלים את מה שהמידיה והפוליטיקאים אומרים ולא מעלים ספקות.

יחד עם זאת, לא הכל ברור, גלוי וידוע כך שאין צורך לזלזל במי שחושב אחרת - בטח ובטח כשאי אפשר לשכנע באופן וודאי אחרת (אם בשל העובדה שיש מי שלא רוצה להאמין לדברים סותרים שפוגעים ביציבות חייו ואם בשל מארג האירועים שצריך להרחיב בעניינו באופן שלא יאפשר זאת ע״ג הפורום).

מה שכן, אין ספק שאנשים צריכים לחשוף את עצמם למקורות מידע נוספים ולהיות פתוחים לאפשרויות חלופיות גם אם הן לא נעימות.

Ritalin
12-04-2017, 16:31

מה אתה יודע על אגודת מגדלי הבננות בצפון?
איך אתה יכול להיות בטוח שלא היה להם יד בדבר?
אני לא טוען שאגודת מגדלי הבננות אחראים. אני טוען שאנחנו לא באמת יודעים כלום על אגודת מגדלי הבננות חוץ ממה שספרו לנו בבית ספר.
אתה סתם מקשקש.
אתה נשמע בדיוק כמו הבעלים של שיטות הפרמידות בערבי גיבוש.
רק שאין לך טיפת כריזמה.
אני עדיין מחכה להסברים שלך מההודעה הקודמת.

shaykram1989
12-04-2017, 18:14
מה אתה יודע על אגודת מגדלי הבננות בצפון?
איך אתה יכול להיות בטוח שלא היה להם יד בדבר?
אני לא טוען שאגודת מגדלי הבננות אחראים. אני טוען שאנחנו לא באמת יודעים כלום על אגודת מגדלי הבננות חוץ ממה שספרו לנו בבית ספר.
אתה סתם מקשקש.
אתה נשמע בדיוק כמו הבעלים של שיטות הפרמידות בערבי גיבוש.
רק שאין לך טיפת כריזמה.
אני עדיין מחכה להסברים שלך מההודעה הקודמת.
למה אני סתם מקשקש? הכל אפשרי, רק בגלל שאנחנו לא מסוגלים להעלות את האפשות הזו בדעתנו לא אומר שהאפשרות לא קיימת.
תפיסת העולם שלנו לרוב מאוד מצומצמת, אנחנו תופסים את עצמנו כישראלים יהודים ציוניים וכל מי שמתנגד לדעתנו הוא או אנטישמי או שמאלני מסריח.
ואתה צודק, אני באמת חסר כריזמה ובעל כושר התבטאות די צולע ובגלל זה אני לא איש מכירות, אבל אני לא מנסה למכור לך כלום, רק מנסה להעלות תמונה קצת יותר רחבה ממה שהישראלי המצוי שמחובר לחדשות 24\7 מכיר.

לא ציפיתי לתגובות אוהדות אבל קיבינימט לא הבנתי איך הגעת לפירמידות.

Jack_R1
12-04-2017, 18:41
למה אני סתם מקשקש? הכל אפשרי, רק בגלל שאנחנו לא מסוגלים להעלות את האפשות הזו בדעתנו לא אומר שהאפשרות לא קיימת.
תפיסת העולם שלנו לרוב מאוד מצומצמת, אנחנו תופסים את עצמנו כישראלים יהודים ציוניים וכל מי שמתנגד לדעתנו הוא או אנטישמי או שמאלני מסריח.
ואתה צודק, אני באמת חסר כריזמה ובעל כושר התבטאות די צולע ובגלל זה אני לא איש מכירות, אבל אני לא מנסה למכור לך כלום, רק מנסה להעלות תמונה קצת יותר רחבה ממה שהישראלי המצוי שמחובר לחדשות 24\7 מכיר.

לא ציפיתי לתגובות אוהדות אבל קיבינימט לא הבנתי איך הגעת לפירמידות.

הייתי כותב ארוכות להסביר לך איך קיבלת תגובה שכזאת, אבל לא תבין - כי אתה צר אופקים בדיוק כמו "הסטריאוטיפ המצוי" שאתה מנסה להפיל על כל שאר העולם.
אבל ממש בקצרה אני אכתוב:
זה משעשע\פתטי, לא יודע מה יותר, שאתה חושב שפיענחת את תמונת העולם מ"כמה וכמה שעות קריאה בגוגל (?!!!)".
אתה לא מאמין למה שהמדיה ה"רגילה" מאכילה אותך, אבל למה שאתה מוצא בכל מיני אתרים נידחים אתה מאמין ב-100%? הנתונים של המדיה ה"רגילה" מפוברקים, אבל מישהו איפשהו מפרסם נתונים ומסמכים אמיתיים לחלוטין? ואותם אלה שמזייפים את הנתונים - לא מוצאים ומעלימים כל שריד של חומר אמיתי סותר שיש נגדם? Really? ואתה הצלחת, לבד, לשבת ולקרוא את כל החומר שהוצג לך כאמיתי, ואת העובדות שהאכילו אותך כאמיתיות, מבלי לבדוק במקורות שכן אפשר לבדוק בהם, ועפ"י זה אתה חושב שפיענחת איך העולם עובד, אתה, ה"שרלוק הולמס" של העולם המודרני שעוד לא גילו אותו?
בדיחה.
די בטוח שהעולם לא כזה שמוכרים פוליטיקאים ומדיה, ודי בטוח שהוא לא כמו שאתה חושב שהצלחת להבין. לא יודע מה בטוח יותר, שניהם בסביבות ה-100%. אה, בעצם אני יודע מה בטוח יותר - שלא אכפת לי בתור האזרח הקטן עם קצת חיים מחוץ לאינטרנט. אז כן, מדי פעם אני רואה דברים כמו בציטוט:

אל תשכח שמחאת האוהלים ב- 2011 החלה בערך מ 2 בחורות.
ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות שמישהו חושב שדבר כזה כמו שקרה ב-2011 אפשרי ללא ה-ר-ב-ה כסף שמישהו היה חייב "לתרום" למאמץ (ארגון וביצוע), ומגרד לי באצבעות לצחוק על זה, ואז אני משתלט על עצמי וחושב שיש לי דברים יותר מעניינים בחיים לעשות בתור האזרח הקטן שלא רואה את התמונה הגדולה ולא מעניין אותו. וזה מה שאני הולך לעשות. ובכלל, לא לשמוע\לקרוא חדשות במשך חודשים זה תענוג אמיתי, תנסה.

Dresdner
12-04-2017, 18:55

הבנת לא נכון, אני אלוהים! ואני שלחתי אנשים להפיל את מגדלי התאומים והכל בגלל הקפיטריה הלא כשרה במקום.

droravr
12-04-2017, 20:29
העובדה שאלו היו מחסלים איסלמסטים לא מספקת?

אגב אומרים שהיהודים שולטים בעולם ויש ישות בלתי נראת (אלוהים) שכמה קבוצות טוענות שהוא שייך לה.
איך אני יודע שזה לא נכון? קצת הגיון בריא לא יותר מזה.

תפסיק להאכיל את הטרול.

Dresdner
12-04-2017, 20:41
תפסיק להאכיל את הטרול.
אבל הרבה זמן לא היה לנו אחד כזה.

droravr
12-04-2017, 20:44
אבל הרבה זמן לא היה לנו אחד כזה.
אתה תעיר את shushu

קוקוריקו נגד קופיקו
16-04-2017, 13:58
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4949444,00.html

אתמול המורדים "המתונים והמקומיים" בסוריה ביצעו התקפה כנגד שיירת אוטובוסים מלאה בילדים ובאזרחים שיעים תומכי אסד "חפים מפשע" - וחיסלו בערך פי 2 מהתקיפה הכימית של אסד בשבוע שעבר.
מעניין כמה טילי טומוהוק ישוגרו לאוויר עכשיו, וכמה דיונים באו"ם יהיו עכשיו, וכמה מהדורות חדשות יעסקו באירוע הזה עכשיו.
ניחוש שלי: אפס.

אברי
16-04-2017, 18:40
Take up the White Man's burden,
Send forth the best ye breed
Go bind your sons to exile,
to serve your captives' need;
To wait in heavy harness,
On fluttered folk and wild—
Your new-caught, sullen peoples,
Half-devil and half-child.

Take up the White Man's burden, In patience to abide,
To veil the threat of terror And check the show of pride;
By open speech and simple, An hundred times made plain
To seek another's profit, And work another's gain.

Take up the White Man's burden, The savage wars of peace—
Fill full the mouth of Famine And bid the sickness cease;
And when your goal is nearest The end for others sought,
Watch sloth and heathen Folly Bring all your hopes to nought.

Take up the White Man's burden, No tawdry rule of kings,
But toil of serf and sweeper, The tale of common things.
The ports ye shall not enter, The roads ye shall not tread,
Go make them with your living, And mark them with your dead.

Take up the White Man's burden And reap his old reward:
The blame of those ye better, The hate of those ye guard—
The cry of hosts ye humour (Ah, slowly!) toward the light:—
"Why brought he us from bondage, Our loved Egyptian night?"

Take up the White Man's burden, Ye dare not stoop to less—
Nor call too loud on Freedom To cloak your weariness;
By all ye cry or whisper, By all ye leave or do,
The silent, sullen peoples Shall weigh your gods and you.

Take up the White Man's burden, Have done with childish days—
The lightly proffered laurel, The easy, ungrudged praise.
Comes now, to search your manhood, through all the thankless years
Cold, edged with dear-bought wisdom, The judgment of your peers!

קוקוריקו נגד קופיקו
18-04-2017, 13:55
White Man's burden = שיח מיושן.
אין פה עניין של קולניאליזם, אלא זה עניין של פטרנליזם.
וזה לא רק נחלת האדם הלבן. אלא בכל רחבי הגלובוס: סינים ויפנים וצרפתים ודרום אפריקאים ודרום אמריקאים שמצקצקים בלשונם ומוחים ומבלבלים ת'מוח וחושבים שהם ידעים הכל על סכסוך בן אלף שנה בצד השני של העולם. למה? כי קראו איזה כתבה בעיתון ו/או ראו תוכנית של 5 דקות בטלביזיה מלווה בצילומים גרפיים - שבמקרה הרע מפוברקים ובמקרה הטוב מנותקים מהקשרם.

להזכירכם גם ישראל סובלת מהדבר הזה. כמו המבצעים הקודמים שלנו בעזה/לבנון שסבלו לכל אורכם מדעת הקהל עולמית. מחבורה של שבדים/סינים/אנגלים וואט אבר - שביד אחת מחזיקים גליל עיתון וביד השניה קפה עם קוראסון, אי שם בצד השני של העולם - ועדיין חושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם מה קורה פה ומה צריך לקרות פה.

Dresdner
18-04-2017, 18:38
White Man's burden = שיח מיושן.
אין פה עניין של קולניאליזם, אלא זה עניין של פטרנליזם.
וזה לא רק נחלת האדם הלבן. אלא בכל רחבי הגלובוס: סינים ויפנים וצרפתים ודרום אפריקאים ודרום אמריקאים שמצקצקים בלשונם ומוחים ומבלבלים ת'מוח וחושבים שהם ידעים הכל על סכסוך בן אלף שנה בצד השני של העולם. למה? כי קראו איזה כתבה בעיתון ו/או ראו תוכנית של 5 דקות בטלביזיה מלווה בצילומים גרפיים - שבמקרה הרע מפוברקים ובמקרה הטוב מנותקים מהקשרם.

להזכירכם גם ישראל סובלת מהדבר הזה. כמו המבצעים הקודמים שלנו בעזה/לבנון שסבלו לכל אורכם מדעת הקהל עולמית. מחבורה של שבדים/סינים/אנגלים וואט אבר - שביד אחת מחזיקים גליל עיתון וביד השניה קפה עם קוראסון, אי שם בצד השני של העולם - ועדיין חושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם מה קורה פה ומה צריך לקרות פה.

אתה טועה, גם אם אותה חבורת לוגמי קפה ואוכלי קוראסונים הייתה חוזרת משבוע ביקור בלבנון, עזה או כל מקום חרא ערבי אחר, דבר ראשון הם יגידו ישראל אשמה, זאת אנטישמיות ושום מידע עדכני ונכון ישנה את אותם אנשים.
למרות הנ"ל יש את הקול הצף באירופה והוא בשנים האחרונות לאחר שלמד על בשרו מהוא איסלם תומך בישראל ורואה בה שותפה למאבק, מפחד שלא יקראו להם גזענים ע"י אותם לוגמי הקפה האנטישמים הם שקטים וקולם נשמע רק בכלפי.

דינגו
21-04-2017, 00:21
ובכלל, לא לשמוע\לקרוא חדשות במשך חודשים זה תענוג אמיתי, תנסה.
:thumbsup:
נסעתי עם המשפחה לחופשה, והכרחתי את עצמי לא להכנס לאתרי חדשות כדי להתנתק קצת ולהנות ממה שאני עושה.
איכשהו הצלחתי להתמיד בזה עד היום, החיים שלי הרבה יותר רגועים ולא חסר לי כלום.

lokimonster
21-04-2017, 21:10
אז ככה מקולומביה הרחוקה.
הם מתעניינים על מה שקורה. בסוריה.
הכתבים ערבים כמובן
וונצואלה ישראל ניתקה את היחסים בשל תמיכה שלהם בחיזבאללה ואירגונים נוספים סיפקו להם דרכונים ומאפשרים להם לשבת שם ולפעול ללא הפרעה.
ישראל אולי המדינה היחידה בעולם שהקימה מערך הסברה וקוראת לשטחים שבידה כבושים.
האו"ם מתוך כל הבעיות העולמיות מעדיף להתרכז בישראל ומתוך 30 הצבעות על נושאים שונים 27 זה על ישראל.
מארה"ב ביקרתי לפני 3 שבועות ושוחחתי עם נער חביב מעיירה שכוחת אל שחשב שבישראל יש מדבר ואנו רוכבים על גמלים ( אני מוכן להשבע על זה) והתפלא לשמוע שיש פורום בשם פול גז וכבישים.

הדברים מפה ( חו"ל) לא נראים כמו שהם משם וכמובן שהעולם צבוע ונשלט על ידי יצרניי נשק תרופות ומדיה.
אבל היי כעת אני מעיר את קסד

Sent from my LG-H815 using Tapatalk