צפייה בגרסה מלאה : אז סוף סוף לאחר קבלת רשיון A1 והרבה נסיעות מבחן צריך את עזרתכם בהתלבטות קשה
Thelegend
08-04-2017, 17:43
אספר טיפה על עצמי:
בן 35 ללא רקע אמיתי באופנועים(רק 50 סמק בסביבת הקיבוץ שלי לפני הרבה שנים).
מסלול הנסיעה המתוכנן ביום יום הוא כ 15 ק"מ לכל כיוון במרכז תל אביב(רמזורים, פקקים וקצת איילון) אבל מתכנן טיולים בסופשים.
התקציב רק לאופנוע עצמו(יד 2) עד 40K כאשר מעדיף להוציא עד 35K (ואם שמתם לב להודעות שלי אז את רוב הציוד כבר קניתי בעזרת הפורם המצויין הזה)
קיבלתי לפני שבוע רשיון A1 ועשיתי נסיעות מבחן על כל הכלים האפשריים כמעט, למשל:
Z300, Ninja 300, Mt-03, Dr 650, Duke 390, CB500R, CB500F, CB500X.
עכשיו תכלס אהבתי מכולם את הZ300 ואת כל הCB500 אבל הכי הרבה את הCB500R(נמשך לצורה ספורטיבית) ואת הCB500F על אף שהכי פרקטי זה הCB500X.
אחרי בחינה של הדברים ומכיוון שאני אופנוען חדש אבל לא צעיר ויותר מחושב ולא רוצה למצות את האופנוע כל כך מהר(מאמין שאהיה איתו מעל שנתיים) אז נשארתי עם הCB500X ועם הCB500F כאשר הנטייה היא לCB500F בגלל הצורה היותר "קרבית" שלו ותנוחת הישיבה(קצת שונה) אבל הרוח קצת בעייתית בF לעומת ה X(כנראה בגלל המשקף על אף שראיתי שניתן לקנות משקף גם לF).
ואם לא די בכך אז להוסיף על ההתלבטות שלי הוסיפו עכשיו את המבצע שבו ניתן לקנות חדש SV650 מוגבל ב44,100.
אציין גם שאני כמעט ולא מתכוון לנסוע מעל 120 וגם ברכב כמעט ולא נוסע מעל מהירות זו ובטח לא מתכוון להתגרזן או להשתולל, אבל כן מתכנן טיולים ואפילו ארוכים ברחבי הארץ.
צריך את עזרתכם והמלצותיכם.
נ.ב.
אם אתם מכירים מישהו/י שמוכרים את אחד מהשניים אז אנא תשלחו לי הודעה.
מצטער על החפירה ותודה מראש
Ser Jorah Mormont
08-04-2017, 18:09
אם אתה לא מתכנן לזווד את האופנוע (ולא נראה לי שאתה רוצה לעשות את זה אם הנסיעות שלך בתל אביב) אז ה-X לא באמת יותר פרקטי.. בטח שלא ב120 קמ"ש שזה טווח סביר גם לנייקד בלי משקף רוח. עם שניהם לטעמי יכאב לך התחת אחרי 200 ק"מ רצופים בטיול. אם אתה נמשך יותר ל-F אז לך עליו. הוא גם יותר זול בכמה אלפים.
עם זאת, אני מוכר את ה-X שלי, אז אם החלטת ללכת בסוף עליו, אתה מוזמן לדבר איתי.
Thelegend
08-04-2017, 18:32
יש איזה פתרון עם עניין הכיסא? אולי להוסיף ריפוד או להחליף כסא?
נראה לגבי הX עוד לא החלטתי.
אתה מוזמן לכתוב לי בפרטי את הודעת המכירה שלך או לינק לפרסום של המכירה שלך.
וכמובן אשמח לעוד דעות והמלצות
תודה
דבר ראשון מברוק על הרישיון ושסוף סוף הגעת לשלב החשוב ביותר. האמת היא שאפילו קצת חששתי שנעלמת לנו ככה פתאום.
טוב שלקחת הרבה כלים לנסיעת מבחן ובחרת מי מהם מתחבר לך הכי טוב.
אין לי ניסיון עם אף אחד מהם אבל תחשוב על נוחות לטווח ארוך. אני אישית לא הסתדרתי עם נייקד כשהגעתי ל 100 קמ"ש.
עזוב את הנסיעות המנהלתיות, ברור לך שברגע שיש אופנוע יתחילו גם הטיולים והנסיעות היותר ארוכות.
בכל מקרה, אם אתה נעול על שני הכלים האלה, לך שוב לסוכנות הונדה, תגיד להם שאתה מתלבט ותבקש שוב את שני הדגמים לנסיעת מבחן יותר ארוכה (כשעה וחצי עד שעתיים לכל כלי), רצוי נסיעות זו אחרי זו, רצוי ביום שישי מוקדם, ותבחר מבין שניהם את הכלי שהכי נוח לך.
תנוחה קרבית כזו או אחרת זה נחמד בתור טקסט, בסופו של יום זה הגב שלך.
המבצע על ה SV החדש שווה ממש. אם אתה יכול למתוח את התקציב הייתי הולך עליו בעדיפות ראשונה.
אם לא, אז לפי מה שכתבת אני מתרשם שהכיוון שלך צריך להיות X משנה 2013 / 2014.
הוא מתאים הרבה יותר לרכיבות ארוכות מדגם ה F, ובתוך העיר אין הרבה הבדל.
אני רוכב על X כבר 3.5 שנים ומרוצה מאוד (ירדתי בנפח כשקניתי).
אבל המחיר החדש של ה SV הופך אותו לאופציה הטובה ביותר עבורך.
כרוכב על CB500F כמה התייחסויות:
- לגבי הרוח התייחסתי בפוסט אחר. לא כיף אבל לא קריטי. מה שאני לא מבין איך הנקודה הזו עולה כל פעם בהקשר של F לעומת X. מה הקשר? יש אינסוף נייקדים וסטריט פייטרים בנפחים והספקים כפולים מה-CB500, לא שמעתי מישהו שמתלונן שהוא לא יכול לרכוב על כלי כזה מעל 130 קמ"ש בגלל הרוח...
- יש יתרון (קל) ל-F לעומת ה-X בעיר, בגלל רוחב הכידון (הפרש של 3 ס"מ). לא נשמע הרבה אבל לפעמים עושה הבדל ביכולת המעבר בין רכבים. כבר קרה לי שעברתי במקומות שה-X נאלץ לוותר. עם זאת באמת מדובר בשיקול משני.
- מושב: אתמול חזרתי מעוד טיול של מעל 300 ק"מ. מעולם לא הרגשתי שהמושב מציק לי, יכולתי להמשיך עוד. אני לא יודע איך זה ב-X (המושב טיפה שונה). אם כבר הייתי שמח שהמושב היה טיפה גבוה יותר כי לפעמים כיפוף הברכיים מציק לי (אני 1.83 מ'). דווקא בתחום הזה ל-X יש יתרון לגבוהים.
- SV650: אכן מתמודד שמשנה את החוקים במחיר שלו, אופציה שלא היתה כשקניתי את ה-F שלי. לא יודע אם הייתי בוחר בו, כי אני לא כ"כ מתחבר לצורה שלו, ובמיוחד לפנס העגול, בעוד שה-CB500F של 2016 "עשה לי את זה" ועדיין עושה. בסוף לאופנוע צריך להתחבר גם בלב ובנשמה, ולא רק בשכל. שים לב שנושא הרוח תקף גם לכלי הזה...
Ser Jorah Mormont
08-04-2017, 20:24
האמת שלדעתי היתרון של הכידון הקצר יותר מתבטל כי הכידון של ה-X גבוה יותר ומאפשר לעבור מעל המראות של כל רכב private. ההשתחלות עם ה-X מאוד קלה.
לגבי כיפוף הברכיים, מציק גם ב-X. אני נמוך (172) וזה מציק לי קצת בנסיעות ארוכות.
Thelegend
08-04-2017, 20:42
דבר ראשון מברוק על הרישיון ושסוף סוף הגעת לשלב החשוב ביותר. האמת היא שאפילו קצת חששתי שנעלמת לנו ככה פתאום.
טוב שלקחת הרבה כלים לנסיעת מבחן ובחרת מי מהם מתחבר לך הכי טוב.
אין לי ניסיון עם אף אחד מהם אבל תחשוב על נוחות לטווח ארוך. אני אישית לא הסתדרתי עם נייקד כשהגעתי ל 100 קמ"ש.
עזוב את הנסיעות המנהלתיות, ברור לך שברגע שיש אופנוע יתחילו גם הטיולים והנסיעות היותר ארוכות.
בכל מקרה, אם אתה נעול על שני הכלים האלה, לך שוב לסוכנות הונדה, תגיד להם שאתה מתלבט ותבקש שוב את שני הדגמים לנסיעת מבחן יותר ארוכה (כשעה וחצי עד שעתיים לכל כלי), רצוי נסיעות זו אחרי זו, רצוי ביום שישי מוקדם, ותבחר מבין שניהם את הכלי שהכי נוח לך.
תנוחה קרבית כזו או אחרת זה נחמד בתור טקסט, בסופו של יום זה הגב שלך.
תודה.
אכן הגיע הזמן, האמת לא נעול פשוט זה ההיצע בשוק כיום וזה הטוב ביותר שמצאתי וגם בהתאם לצרכים ולתקציב.
הייתי מת לנסיעת מבחן כזאת ארוכה אבל לא נעים לי מהונדה כי הרי אני לא מתכוון לקנות חדש, עדיין לעשות זאת?
Thelegend
08-04-2017, 20:46
המבצע על ה SV החדש שווה ממש. אם אתה יכול למתוח את התקציב הייתי הולך עליו בעדיפות ראשונה.
אם לא, אז לפי מה שכתבת אני מתרשם שהכיוון שלך צריך להיות X משנה 2013 / 2014.
הוא מתאים הרבה יותר לרכיבות ארוכות מדגם ה F, ובתוך העיר אין הרבה הבדל.
אני רוכב על X כבר 3.5 שנים ומרוצה מאוד (ירדתי בנפח כשקניתי).
אבל המחיר החדש של ה SV הופך אותו לאופציה הטובה ביותר עבורך.
מה תכלס ההבדל בין שניהם לנסיעות ארוכות? הרי רק המשקף ממש משנה, לא? והרי אפשר להרכיב משקף גם על F?
ואיך ה SV650 לנסיעות רחוקות?
דרך אגב אני מזכיר שהSV650 הוא מוגבל, עדיין שווה להוסיף כ10K ולקונת SV650 חדש ולא F או X משומש בתור אופנוע ראשון?
האמת שלדעתי היתרון של הכידון הקצר יותר מתבטל כי הכידון של ה-X גבוה יותר ומאפשר לעבור מעל המראות של כל רכב private. ההשתחלות עם ה-X מאוד קלה.
לגבי כיפוף הברכיים, מציק גם ב-X. אני נמוך (172) וזה מציק לי קצת בנסיעות ארוכות.
בדיוק מהסיבה הזו ננעלתי על הויסטרום.
משהו בכיפוף ברכיים לא הסתדר לי ב X ואני בגובה שלך.
על הויסטרום אני אני יכול לרכב כל היום וחוץ מכאבים בגידים באצבעות ביד שמאל אני לא מרגיש כלום בברכיים/גב.
מה גם שה-X הרגיש לי זול ופשוט מידי ביחד לויסטרום.
לגבי מה ש airwolf אמר, שעם ה-X קשה לעבור במקומות מסויים בעיר.
הויסטרום הרבה יותר כבד ומאסיבי.
כן, בהתחלה היה מוזר וקשה לזגזג בפקק.
אבל אחרי חמישה חודשים איתו השתפרתי ממש וזה לא מורגש.
בזחילה ממש איטית זה קצת מורגש אבל לא נורא, מורידים רגליים לרצפה וזוחלים לאט לאט.
לא נעים לי מהונדה כי הרי אני לא מתכוון לקנות חדש, עדיין לעשות זאת?
כבר עשית,לא? ולא רק עם הונדה.
Thelegend
08-04-2017, 20:49
כרוכב על CB500F כמה התייחסויות:
- לגבי הרוח התייחסתי בפוסט אחר. לא כיף אבל לא קריטי. מה שאני לא מבין איך הנקודה הזו עולה כל פעם בהקשר של F לעומת X. מה הקשר? יש אינסוף נייקדים וסטריט פייטרים בנפחים והספקים כפולים מה-CB500, לא שמעתי מישהו שמתלונן שהוא לא יכול לרכוב על כלי כזה מעל 130 קמ"ש בגלל הרוח...
- יש יתרון (קל) ל-F לעומת ה-X בעיר, בגלל רוחב הכידון (הפרש של 3 ס"מ). לא נשמע הרבה אבל לפעמים עושה הבדל ביכולת המעבר בין רכבים. כבר קרה לי שעברתי במקומות שה-X נאלץ לוותר. עם זאת באמת מדובר בשיקול משני.
- מושב: אתמול חזרתי מעוד טיול של מעל 300 ק"מ. מעולם לא הרגשתי שהמושב מציק לי, יכולתי להמשיך עוד. אני לא יודע איך זה ב-X (המושב טיפה שונה). אם כבר הייתי שמח שהמושב היה טיפה גבוה יותר כי לפעמים כיפוף הברכיים מציק לי (אני 1.83 מ'). דווקא בתחום הזה ל-X יש יתרון לגבוהים.
- SV650: אכן מתמודד שמשנה את החוקים במחיר שלו, אופציה שלא היתה כשקניתי את ה-F שלי. לא יודע אם הייתי בוחר בו, כי אני לא כ"כ מתחבר לצורה שלו, ובמיוחד לפנס העגול, בעוד שה-CB500F של 2016 "עשה לי את זה" ועדיין עושה. בסוף לאופנוע צריך להתחבר גם בלב ובנשמה, ולא רק בשכל. שים לב שנושא הרוח תקף גם לכלי הזה...
גם נכון, דווקא אין לי בעיה עם הצורה של הSV650 אבל אין להם כלי מוגבל שהם נותנים לעשות עליו נסיעות מבחן כך שלא אוכל לבדוק אותו.
לגבי ענייני הרוח וההבדל בעיר לצערי יצא לי רק 30 דקות עם כל אחד, קצת איילון וקצת בתוך העיר ולא ממש שמתי לב להבדלים אבל אין ספק שלא ניסיתי מספיק.
Thelegend
08-04-2017, 20:51
כבר עשית,לא? ולא רק עם הונדה.
עשיתי נסיעת מבחן של חצי שעה עם כל כלי ולא שעתיים עם כל אחד.
מה אתה אומר? שפשוט להתקשר להגיד שלא סגור על עצמי ואני מתלבט בין הX לF ולעוד אופנוע מחברה אחרת ושאני מבקש נסיעת מבחן של שעתיים על כל אחד?
בין אם אתה קונה חדש או לא, אתה לא צריך להרגיש לא נעים בלקחת מהם רכיבה נוספת לשעתיים.
אל תשכח שאחרי הכל במידה ותבחר בהונדה, הם הרוויחו לקוח שירכוש מהם חלפים ועל זה הווח הגדול שלהם.
אלא אם כן אתה מתכוון לייבא בעצמך.
Thelegend
09-04-2017, 12:23
אתם לא מאמינים אבל אתמול בערב במשחק כדורגל קרעתי את שריר התאומים ולא מסוגל לדרוך על הרגל וכאבים חבל על הזמן. בכל מקרה אני אעשה את הנסיעות מבחן הארוכות יותר אבל אקבע אותם לצערי רק לעוד כשבוע שבועיים עד שלפחות אתחיל לדדות(זה קרה ברגל ימין).
חלום האופנוע רק קיבל מכה קטנה בכנף...
Ser Jorah Mormont
09-04-2017, 13:28
לפחות לא קרעת את הירך האחורי.. אני קרעתי לפני ארבע שנים, גם בכדורגל, וזה עדיין מציק לי. תרגיש טוב!
nihrider
09-04-2017, 13:34
אתם לא מאמינים אבל אתמול בערב במשחק כדורגל קרעתי את שריר התאומים ולא מסוגל לדרוך על הרגל וכאבים חבל על הזמן. בכל מקרה אני אעשה את הנסיעות מבחן הארוכות יותר אבל אקבע אותם לצערי רק לעוד כשבוע שבועיים עד שלפחות אתחיל לדדות(זה קרה ברגל ימין).
חלום האופנוע רק קיבל מכה קטנה בכנף...
זה הזמן לעבור לפיאג'יו MP3
Thelegend
10-04-2017, 11:24
נראה לי שלא אלך על הSV650 מכיוון שהוא עולה 44K ואומנם הוא חדש אבל זה חורג מהתקציב בהרבה.
נראה לי אלך על CB500X או CB500F שנת 2014 או 2015 שזה אומר בין 30 ל35 אלף?
מה אתם אומרים?
כמו כן אז מה תכלס עדיף לנסיעות באזור תל אביב 15 קמ לכיוון ובסופשים טיולים ברחבי הארץ, הX או הF? כמה ההבדל ביניהם באמת משנה?
תודה
Ser Jorah Mormont
10-04-2017, 13:10
כבר פירטנו כאן את ההבדלים.. לך על מה שעושה לך את זה, ויותר נוח לך.
תראה בנוגע לחדש או יד שניה, גם לי הייתה התלבטות אבל שים לב למשל שאופנוע CB500F עולה חדש כ 47K ושנת 2016 עולה 40K ושנת 2015 35K ושנת 2014 30K כך שגם אם תקנה יד שניה אז תוך שנה אתה מאבד לפחות כ 5K ולכן באופנועים כאלו שהם לא אופנועים שעולים מעל 50K יכול להיות שכן שווה לך חדש או ללכת על הSV650 המוגבל החדש שעולה 44K שגם הוא אני מניח שתוך שנה ירד ערכו בקצת יותר מ5K.
יכול שחברי הפורום שיותר מלומדים ממני יכולים לענות על זה יותר טוב.
לגבי ההתלבטות בין הX לבין הF אני הלכתי על הF אך ורק בגלל שהוא קצת יותר "קרבי" ויותר אהבתי את הצורה שלו ולגבי טיולים ארוכים לצערי עוד לא יצא לי אז לא יכול לומר לי האם הלך לי הצוואר או הגב או התחת כו'.
Thelegend
14-04-2017, 12:45
תודה לכולם אז החלטתי בסוף ללכת על ה500F ובקרוב אעדכן לגבי התלבטות בין 2-3 אופנועי יד 2 כאלו.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft