צפייה בגרסה מלאה : החזר כספי על ציוד מיגון לאחר תאונה
Ser Jorah Mormont
26-04-2017, 15:05
היי,
לצערי עברתי תאונה לפני כשבוע וחצי. לנזקים של האופנוע יש לי ביטוח מקיף, ולנזקי הגוף (שבר בעצם הבריח ובצלעות), כבר שכרתי עו"ד לנזקי גוף.
השאלה שלי היא - האם יש לי אפשרות לקבל החזר מהביטוח המקיף על הנזקים של ציוד המיגון שלי? אני מדבר בעיקר על הקסדה היקרה (שואי NXR), ומגיני הברכיים. גם הדיבורית נשברה. המעיל נראה שלם והנעליים משופשפות אבל נראות שמישות. הכפפות קרועות אבל גם ככה היו בסוף חייהם.
ערכתי חיפוש בפורום אבל לא הצלחתי למצוא משהו רלוונטי.
תודה ורכיבות זהירות,
אבי
לצערי, לא. ביטוח המקיף הוא לאופנוע עצמו. לא לציוד הרוכב.
אם חס וחלילה היית נפגע על ידי רכב אחר שיש לו ביטוח צד ג', היית יכול לנסות לתבוע אותם על הנזק הכללי נגרם לרכוש\ציוד שלך.
mudale222
26-04-2017, 15:16
עקרונית לא. הביטוח מקיף בדרך כלל מכסה את המחירון של האופנוע בלי תוספות ששמת עליו ובלי ציוד.
(והחובה מכסה נזקי גוף וכו')
אני זוכר שברכבים יש אפשרות להוסיף לביטוח מקיף עוד אביזרים שיש ברכב (כמו מערכות יקרות וכו') בתוספת מחיר אבל לא שמעתי שמישהו עשה את זה עם ציוד מגן באופנוע.
בכל מקרה לנסות אף פעם לא מזיק.
Ser Jorah Mormont
26-04-2017, 15:19
באסה.. תודה על התשובה הזריזה.
הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר ושפשוף במשקף, אבל היא עדיין שלמה חוץ מפלסטיק אחד של חורי האוורור שנפל. יש דרך לדעת אם היא עדיין שמישה? מסכנה.. בקושי בת חצי שנה.
shaykram1989
26-04-2017, 16:02
עזוב את הציוד עכשיו, תעדכן אותנו מה קרה בתאונה? מה חומרת הפציעות שלך? מה הנזק שנגרם לאופנוע?
שתהיה החלמה מהירה ותחזור לרכב בהקדם.
Sent from my T5 using Tapatalk
nihrider
26-04-2017, 16:27
הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר ושפשוף במשקף, אבל היא עדיין שלמה חוץ מפלסטיק אחד של חורי האוורור שנפל. יש דרך לדעת אם היא עדיין שמישה?
בגדול, ברגע שהייתה בתאונה, החומר הסופג של הקסדה נדחס וכבר לא יעשה את העבודה בתאונה הבאה...
אני לא יודע אם בסנטר עצמו יש ספוג, אבל אם הקסדה חטפה מכה וזה גרם לראש שלך לפגוע בקלקר אז לא הייתי לוקח איתה סיכון יותר.
moonshield
26-04-2017, 16:41
מסכים עם shaykram1989, עזוב את הציוד, איך אתה מרגיש? כמה חמורות הפגיעות שלך? מה הנזק שנגרם לאופנוע? איך קרתה התאונה?
אני אישית יוצא מנקודת הנחה שרוב הציוד הוא חד פעמי, ואחרי שהוא היה "בשימוש" פעם אחת, הוא כנראה יצטרך להתחלף.
תרגיש טוב חבר, ותחזור לרכוב במהרה ובבטחה!
mudale222
26-04-2017, 17:02
בעיקרון על הsafe side אמורים להחליף קסדה אחרי כל תאונה שהיא נגעה בכביש...
בפועל אני (ורק אני זה לא המלצה לאף אחד) לא מחליף קסדה אלא אם היה בום\תק מהקסדה. שריטות והחלקות לא.
Ser Jorah Mormont
26-04-2017, 17:05
תודה על הדאגה חברים.
התאונה קרתה בזמן טיול באיזור עין כרם. כנראה שנתקעתי בבור שהיה בכביש ועפתי מהאופנוע על צד שמאל ישר על הכתף. יש לי שברים בעצם הבריח ובצלעות, ומכות יבשות באגן ובירך. לגבי חומרה, אני אהיה מושבת לכמה חודשים...
האופנוע נפגע רק בצד השמאלי. ידית הילוכים וידיות רגליים של רוכב ומורכב נשברו, וכידון עקום. כל השאר - נזקים קוסמטיים בפלסטיקה.
אני יודע שציוד הוא לרוב חד פעמי. סתם מתבאס שהקסדה היפה שלי הולכת לפח בגיל כ"כ צעיר. אגב, אם לא היתה לי קסדה מלאה, הייתי שובר את הלסת בוודאות. תעשו לעצמכם טובה ואל תשתמשו בקסדות פתוחות.
Ser Jorah Mormont
26-04-2017, 17:06
בעיקרון על הsafe side אמורים להחליף קסדה אחרי כל תאונה שהיא נגעה בכביש...
בפועל אני (ורק אני זה לא המלצה לאף אחד) לא מחליף קסדה אלא אם היה בום\תק מהקסדה. שריטות והחלקות לא.
הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר. לא הייתי קורא לזה החלקה. אעלה תמונה בקרוב.
shaykram1989
26-04-2017, 17:27
יצא לי לפתוח סנטר עם קסדה מלאה, מבין בדיוק על מה אתה מדבר.
כל פעם שאני רואה רוכב עם קסדת חצי או נפתחת במצב פתוח בא לי לנער אותו חזק ולהסביר לו כמה חשובה הלסת וכמה חבל אם ירסק אותה.
אני יודע שלא מגבסים צלעות, אבל מה עושים עם שבר בעצם הבריח? אני מניח שהתפנית באמבולנס? כמה זמן היית מאושפז?
Ser Jorah Mormont
26-04-2017, 17:38
השבר בבריח הוא עם תזוזה. בינתיים אני עם מקבע כתף.. אם העצם לא מתחילה להתאחות תוך חודש, צריך לעשות ניתוח.
כן, אמבולנס. למזלי היו באיזור אנשים טובים (גם רוכבים) שגרים בסביבה. הם הביאו עגלה ולקחו את האופנוע למחסן שלהם ושמרו לי עליו לכמה ימים עד שהזמנתי גרר לתל אביב. אם אתם כאן - שוב המון תודה. אין עליכם.
הייתי בבית חולים משהו כמו 8 שעות. לא היה צורך לאשפז כי אין מה לעשות עם זה (בינתיים) חוץ מלקחת משככים ולנוח.
mudale222
26-04-2017, 17:38
הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר. לא הייתי קורא לזה החלקה. אעלה תמונה בקרוב.
אז שחרר ממנה.... :c0204:
באסה אבל זה החיים
Ser Jorah Mormont
27-04-2017, 11:52
תמונה של הקסדה:
4980
חבר שעשה תאונה עם נזק דומה לשלך (ואפילו אותה קסדה)
כן קיבל מהביטוח איזשהו זיכוי, אני לא זוכר בדיוק את הסכום אבל זה היה בערך 20% מערך הציוד או משהו בסגנון.
Ser Jorah Mormont
27-04-2017, 16:30
אתה יודע באיזו חברת ביטוח? אני מניח שאתה מתכוון לביטוח מקיף?
בשביל 20% לא בטוח ששווה לטרוח..
rusty james
27-04-2017, 21:04
תמונה של הקסדה:
4980
כן.
ככה נראית קסדה שהצילה את בעליה ומקומה בהיכל התהילה, או בפח...
:headbang: העיקר שאתה פה איתנו. keep on Rolling
MasterOz
28-04-2017, 01:30
לצערי, לא. ביטוח המקיף הוא לאופנוע עצמו. לא לציוד הרוכב.
אם חס וחלילה היית נפגע על ידי רכב אחר שיש לו ביטוח צד ג', היית יכול לנסות לתבוע אותם על הנזק הכללי נגרם לרכוש\ציוד שלך.
אני לא מסכים עם הקביעה הזו!
קסדה מחוייבת בחוק, קסדה אינה נתנת למחלוקת ואינה ניתנת למשא ומתן.
תבעתי את הביטוח המקיף פעם וקיבלתי את ההחזר כחלק מהנזק על האופנוע.
חד וחלק, אפשר לקבל את כל מחיר הקסדה לפי שוויה בישראל, זאת מאחר שאי אפשר בלעדיה.
אם יש לך רוטווילר נושך..סליחה, עו"ד טוב...הוא יכול לדאוג לעניין.
לצערי הרב זו "חגורת הבטיחות" היחידה של הרוכבים ולא כל ציוד המגן שהם קונים,
רק בגלל שהיא מחוייבת בחוק, היא "חלק" בלתי נפרד מהכלי עליו רוכבים...
הרי אי אפשר לרכוב בלעדיה...וממילא, רוכב ללא קסדה, הוא "לא חוקי"
אז אם אני חייב לפי חוק לחבוש קסדה, אם היא חלק שאינו נפרד מהאופנוע,
אם זה אביזר בטיחות מס'1 שבלעדיו אי אפשר בכלל לרכוב...
תחזירו לי את הכסף שהוא-האביזר או היא-הקסדה עלו לי.
חד וחלק ללא עוררין, קסדה היא חלק בלתי נפרד מהאופנוע!
אם מישהו לא חושב כך...שיסביר לי למה.
mudale222
28-04-2017, 03:16
כי כמה שזה נחמד להחליט שקסדה היא חלק מהאופנוע... היא לא.
וביטוח מקיף זה ביטוח לרכוש שמכוסה בחוזה.. אז אם הרכוש שמכוסה בחוזה הוא רק אופנוע אז רק אופנוע ישולם.
אבל מכיוון שאתה אומר שהצלחת לקבל החזר וגם עוד מישהו כאן רשם שהוא הצליח אז אני אסתום..
Ser Jorah Mormont
28-04-2017, 05:46
יש לי עו"ד לנזקי גוף, לא רכוש. קראתי את הפוליסה של ביטוח ישיר ולא מוזכרת שם קסדה או ציוד בטיחות.
תתבע את הרשות המקומית על הבור,אם זה היה מפגע ברמה שגרמה לך להחליק אני מאמין שיש עילה לתביעה.
Ser Jorah Mormont
28-04-2017, 10:55
לדעתי זה היה מחוץ לשטח שיפוט של רשות מקומית כלשהי. לתבוע את נתיבי ישראל לא נשמע כמו תענוג גדול. בכל מקרה אשאיר את הנושא לבדיקת העו"ד.
לדעתי זה היה מחוץ לשטח שיפוט של רשות מקומית כלשהי. לתבוע את נתיבי ישראל לא נשמע כמו תענוג גדול. בכל מקרה אשאיר את הנושא לבדיקת העו"ד.
אם זה בור בור אז דווקא את נתיבי ישראל יהיה לך יותר קל, הם יותר מתקדמים מהרשויות המקומיות.
הכי חשוב תתעד את הבור , ותמדוד אותו עם סרגל בתמונה גודל +ועומק
MasterOz
29-04-2017, 01:39
...אבל מכיוון שאתה אומר שהצלחת לקבל החזר וגם עוד מישהו כאן רשם שהוא הצליח אז אני אסתום..
יש לי עו"ד לנזקי גוף, לא רכוש. קראתי את הפוליסה של ביטוח ישיר ולא מוזכרת שם קסדה או ציוד בטיחות.
קסדה באמת לא מוזכרת, זה לא אומר שלא תקבל החזר...אל תעצבנו...
דוגמה קלאסית! http://www.anatbarda.co.il/articles_item.aspx?id=31
ובקטנה http://www.fridman-adv.com/lawyer133021.html
זה הכל עניין של היגיון ועורך דין שיודע את העבודה...
למשל, אם יש לי ביטוח חובה בתוקף ורכבתי בלי קסדה,
נפלתי ונחבלתי בראש...מה לדעתכם תאמר חברת הביטוח?
היא תטען שיש לי רשלנות תורמת וממילא ללא קסדה אסור לרכוב,
הפועל היוצא יהיה שחברת הביטוח תנסה להתנער בגין העדר הקסדה...נכון? הגיוני?
אם כך...למה לא ההיפך?
רכב הבחור עם קסדה שמכריחים אותו לחבוש, זה בכלל לא קשור לביטוח המקיף.
הקסדה יכולה להיות או חלק מהאופנוע או חלק מגוף הרוכב, זה ממש לא משנה...
גם הבגדים שלו, הרי אתם לא מצפים שירכוב עירום, נכון? (גם זה נוגד את החוק)
הבעיה היא, שכולכם מוותרים מראש. מישהו "שכח" את עניין הקסדה בכוונה ואתם תמשיכו להיות פראיירים.
אז יש מחלוקת אם ניזוקו מכנסי ג'ינס בשווי 1000 ש"ח כי יכול היה הרוכב ללבוש מכנסיים בשווי 100 ש"ח.
אבל קסדה? זה חוק! ואם זה חוק...זה חלק בלתי נפרד. אם זה בלתי נפרד...
זה לא מעניין אותי מה כתוב, אני רוצה החזר על השווי שלה - חד וחלק.
רוצים בחברת הביטוח להתווכח על שווי שימוש, בלאי סביר...זכותם,
אבל לדעתי האישית זה חלק מהאופנוען ואני חושב בכלל שביטוח החובה צריך לשלם על הנזק.
יתרה מזאת, שיגידו תודה שלא נשברה או עפה מהראש, אחרת היו משלמים פי אלף על פגיעה פיזית.
אני לא וויתרתי...מה שאתם עושים או תעשו, זה כבר הבעיה שלכם.
Ser Jorah Mormont
29-04-2017, 05:14
אז ביטוח חובה.. זה נשמע הגיוני מה שאתה כותב. העניין הוא שבהודעה הראשונה כתבת החזר מהביטוח המקיף... אז אני קצת מבולבל.
בכל מקרה - אתייעץ עם העו"ד. תודה על התשובות!
Biker boyz
29-04-2017, 07:14
אני אסביר, ברגע שאתה מפעיל את הביטוח שלך ותובע אותו על נזקי גוף כל עוד אין לך ביטוח מקיף אתה יכול להכניס את ציוד המיגון שלך שרכבתי אתו ונפגע. כמובן בהצגת חשבוניות של עלות הקנייה של כל פריט כולל תמונות על הנזקים. אולם ברגע שזה תביעה נגד הביטוח שלך מדובר פה יותר בשיטת מצליח אם הביטוח יכיר בזה או לא.
אם היה מדובר בתאונה שצד ב' פגע בך, בהערכת שמאי לנזק האופנוע אתה אומר לו גם להכניס את ציוד המיגון(למרות שזה לא חובה ואתה יכול לעשות זאת בעצמך מול סוכנת הביטוח שלך).
במקרה שלך יש לך עו"ד לנזקי גוף, זה אותו דבר, את האחוזים שלו הוא מקבל בכל מקרה, תורה לו להכניס גם את ציוד המיגון שלך לתביעה, כי זה גם בתחום תפקידו בתור עו"ד שלך, אם הוא מסרב או אומר שהוא לא מומחה בזה, תחליף עו"ד!.
בכל מקרה, אם אין לך הבנה גדולה מידי ממליץ לך לפנות לעו"ד שיטפל לך בתיק ויקבל את האחוזים לפי החוק שמגיעים לו. ככלל ממליץ לך לעקוב אחרי העבודה שלו ולראות את הפעולות שלו שתלמד למקרה הצורך לעתיד.
אין שום קשר בין הביטוחים השונים לבין חובת חבישת קסדה.
ביטוח חובה - מכסה נזקי גוף בלבד - הוצאות רפואיות, אבדן ימי עבודה ופיצויי כאב וסבל. לא יכסה שום נזק אחר ולא משנה איזה פלפולים משפטיים תמצאו.
ביטוח מקיף - מכסה בדיוק מה שרשום בפוליסה. לא מצויינת קסדה? היא לא מכוסה.
הדרך היחידה לקבל החזר על ציוד מיגון היא להפגע ע"י צד ג', אז ניתן לתבוע ממנו כל נזק שנגרם לכם ולא מכוסה ע"י הביטוח. לרבות מוניות, ימי עבודה וציוד שניזוק בתאונה.
Sent from my MI MAX using Tapatalk
MasterOz
01-05-2017, 09:56
אאודי...אתה טועה ומטעה.
האר את עיני.
MasterOz
03-05-2017, 18:00
צריך להבין משהו, גם השופט צריך להבין...
מצד אחד, קסדה אינה מכוסה בביטוח חובה, שם יש ביטוח גוף בלבד.
מצד שני, היא אינה מכוסה במסגרת ביטוח מקיף כי אינה חלק מהאופנוע.
מצד שלישי...אי אפשר לרכוב בלעדיה, אז או שהיא חלק מהגוף או חלק מהאופנוע...זה לא ממש משנה לי.
אני תבעתי אותה בבית משפט וזכיתי, הבאתי קישור באחת ההודעות למשפט של מישהו אחר...
אני שוב מסביר שאם העו"ד הוא טוב ומאמין בעצמו ובמקרה...הוא יקבל החזר על קסדה!
אם הרוכב הינו צלם, יש מצב שלא יקבל את הכסף עבור המצלמה שלו,
אם הרוכב הוא בעלים של שעון ברייטלינג ששויו 50 אלף דולר...סביר להניח שגם הוא לא יקבל פיצוי.
אבל...מילא שאתם (לא אני) מוותרים על ביגוד שנקרע לכם, כאילו שיכולתם לרכוב ערומים...
אבל לוותר על אביזר שהחוק מחייב אתכם לחבוש?
לא...או שאתם מטומטמים או שאתם פשוט נותנים לחברות הביטוח לזיין אתכם שוב ושוב.
אם היה ספק לרגע...אם רכבתם ללא קסדה ונפגעתם בראש, חברת הביטוח היתה מפצה אתכם?
שאלתי את זה כבר ולא קיבלתי תשובה...
כי אנחנו יודעים שהביטוח היה טוען שמלכתחילה רכבתם באופן לא חוקי ולכן לא מגיע לכם פיצוי.
אז אם רכבתי באופן חוקי, עם קסדה, משמע...הגנתי על ראשי ועל כספי הביטוח...
זאת...לעומת האפשרות להיות פגוע ראש ומשוקם שנים בבית לווינשטיין...וגם אז לא מגיע לי פיצוי???
זה שהקסדה נופלת בין הכיסאות זה נכון, אבל אני לא אוותר לביטוח ואני מקווה שגם אתם לא.
אם לא הארתי את עינייך...אז גם פרוג'קטור רב עוצמה לא יאיר.
אני עברתי תאונה עם אופנוע לפני כמה שנים הקסדת אראי שהייתה לי השתפשה על האספלט הביטוח דרש הוכחה שאכן הקסדה נפגעה ניגשתי לאופנועית והביאו לי מסמך שאומר שאם הקסדה עברה תאונה צריך לשלוח אותו ליפן לבדיקות על מנת לאמוד את ה הנזק אם יש הגשתי את המסמכים כמובן שהיה לי ביטוח מקיף והבאתי להם פיזית את הקסדה והם זיכו אותה בעלותה שוב זה היה לפני הרבה שנים ואני לא יודע אם זה מקובל היום אבל שווה לך לנסות תיגש ליבואן של הקסדה שיוציא לך מסמך רשמי שהקסדה צריכה לעבור בדיקה או לחלופין שהיא פסולה לשימוש תגיע איתה ועם המסמך פיזית לסוכן ביטוח עם הקבלה של העלות שלה ותקווה לטוב לי זה עבד וקניתי קסדה חדשה בכסף בהצלחה
MasterOz
05-05-2017, 20:15
בחייאת אופיר...סימני פיסוק!!! מה נהיה?
עברתי תאונה עם אופנוע לפני כמה שנים, קסדת אראי שהייתה לי השתפשה על האספלט.
הביטוח דרש הוכחה שאכן הקסדה נפגעה. ניגשתי לאופנועית נתנו לי מסמך שאומר שאם הקסדה עברה תאונה,
צריך לשלוח אותו ליפן לבדיקות על מנת לאמוד את הנזק, אם יש. הגשתי את המסמכים, כמובן שהיה לי ביטוח מקיף
והבאתי להם פיזית את הקסדה. הם זיכו אותה בעלותה. שוב זה היה לפני הרבה שנים ואני לא יודע אם זה מקובל היום,
אבל שווה לך לנסות. גש ליבואן של הקסדה שיוציא לך מסמך רשמי שהקסדה צריכה לעבור בדיקה,
או לחלופין שהיא פסולה לשימוש. תגיע איתה ועם המסמך פיזית לסוכן הביטוח עם הקבלה של העלות שלה
ותקווה לטוב. לי זה עבד וקניתי קסדה חדשה בכסף. בהצלחה.
מצא את ההבדלים!
א. שני הקישורים שהבאת עוסקים בתביעה ממונית כנגד הפוגע (וחברת הביטוח שביטחה אותו בצד ג') - טרחת לקרוא אותם לפני שהדבקת את הקישור? נו באמת.
ב. החוק (חוק הפלת"ד, שמסדיר את ביטוח החובה ואת הכיסוי שלו. נעים להכיר) קובע שביטוח החובה מכסה את הנזקים שציינתי מעלה - הוצאות רפואיות, אבדן כושר עבודה (כולל ימי עבודה) ופיצויי כאב וסבל.
שום עו"ד - גם אם יהיה מומחה בקריאה יוצרת - לא יוציא מביטוח החובה את עלות הקסדה. אם אתה אומר שעורך הדין שלך הצליח (מביטוח החובה!) שלח לי (גם בהודעה פרטית) את מספר התיק ואשמח לאכול את הכובע.
בנוגע לביטוח מקיף - כל אחד והפוליסה שלו. אם ציוד מיגון מופיע בפוליסה, הרי שהוא מכוסה.
ג. שופט לא מבין, שופט גם לא צריך להבין. שופט פונה לחוק. יש לך טענות? פנה למחוקק שיעדכן את החוק בהתאם.
ד. טיעונים מהרגש נחמדים מאוד. נציג חברת הביטוח אולי אפילו יזיל דמעה לפני שיבעט אותך מבית המשפט וידרוש הוצאות.
אתה מפספס עיקרון יסודי בדיני ביטוח - פוליסה מכסה בדיוק מה שרשום בה. לא משנה מה החוק מחייב או מה נראה לך שחסכת לחברת הביטוח בכך שהתמגנת.
ה. כל הדוגמאות שהובאו שבהן התקבל פיצוי היו תביעה כנגד הפוגע או ביטוח מקיף שכלל קסדה. לא ראיתי דוגמא אחת שבה ביטוח חובה שילם על קסדה או כל ציוד אחר.
להמשיך או שתביא פרוג'קטור?
צריך להבין משהו, גם השופט צריך להבין...
מצד אחד, קסדה אינה מכוסה בביטוח חובה, שם יש ביטוח גוף בלבד.
מצד שני, היא אינה מכוסה במסגרת ביטוח מקיף כי אינה חלק מהאופנוע.
מצד שלישי...אי אפשר לרכוב בלעדיה, אז או שהיא חלק מהגוף או חלק מהאופנוע...זה לא ממש משנה לי.
אני תבעתי אותה בבית משפט וזכיתי, הבאתי קישור באחת ההודעות למשפט של מישהו אחר...
אני שוב מסביר שאם העו"ד הוא טוב ומאמין בעצמו ובמקרה...הוא יקבל החזר על קסדה!
אם הרוכב הינו צלם, יש מצב שלא יקבל את הכסף עבור המצלמה שלו,
אם הרוכב הוא בעלים של שעון ברייטלינג ששויו 50 אלף דולר...סביר להניח שגם הוא לא יקבל פיצוי.
אבל...מילא שאתם (לא אני) מוותרים על ביגוד שנקרע לכם, כאילו שיכולתם לרכוב ערומים...
אבל לוותר על אביזר שהחוק מחייב אתכם לחבוש?
לא...או שאתם מטומטמים או שאתם פשוט נותנים לחברות הביטוח לזיין אתכם שוב ושוב.
אם היה ספק לרגע...אם רכבתם ללא קסדה ונפגעתם בראש, חברת הביטוח היתה מפצה אתכם?
שאלתי את זה כבר ולא קיבלתי תשובה...
כי אנחנו יודעים שהביטוח היה טוען שמלכתחילה רכבתם באופן לא חוקי ולכן לא מגיע לכם פיצוי.
אז אם רכבתי באופן חוקי, עם קסדה, משמע...הגנתי על ראשי ועל כספי הביטוח...
זאת...לעומת האפשרות להיות פגוע ראש ומשוקם שנים בבית לווינשטיין...וגם אז לא מגיע לי פיצוי???
זה שהקסדה נופלת בין הכיסאות זה נכון, אבל אני לא אוותר לביטוח ואני מקווה שגם אתם לא.
אם לא הארתי את עינייך...אז גם פרוג'קטור רב עוצמה לא יאיר.
MasterOz
07-05-2017, 22:06
אל תמשיך, הכל בסדר. אנחנו שני קווים מקבילים.
אל תאכל את הכובע, אל תתבע את מה שמגיע לך, תמשיך להתנהג בדיוק כמו שכתוב.
תמוך בשיטה הקלוקלת, תוציא לאחרים את הרוח מהמפרשים, תמשיך בהתנשאות.
אתה צודק, השיטה צודקת, כולם סבבה ואני מטומטם.
לך בדיוק לפי המחוקק ועזוב אותי לנפשי...
הכל בסדר...אני עייף, אין לי יותר מה להוסיף.
נפלאות הדיון באינטרנט.
האשמת אותי שאני 'טועה ומטעה'. עכשיו אני 'הולך לפי המחוקק', 'מתנשא', 'תומך בשיטה קלוקלת'.
אבל לפחות אני לא מפזר שטויות ברשת ומייעץ לאנשים להוציא את כספם על עורכי דין בנסיון להלחם בטחנות רוח.
פשוט את גלימת לוחם הצדק, תודה בטעותך, תתנצל וסיים את הסיפור.
Ser Jorah Mormont
07-05-2017, 23:37
מכיוון שאתם ממשיכים להתווכח, אז אעדכן. דיברתי עם העו"ד שלי לפגיעות גוף ותשובתו כדלהלן: "קסדה? זה רכוש, לא קשור אלי. אתה צריך לתבוע את המקיף בשביל זה."
אז כל עוד אין תקדים משפטי למקרה של החזר כספי על קסדה בתאונה עצמית, נראה לי שאין על מה לדבר.
Kenderkin
08-05-2017, 10:27
עוז יקיר, אני חושב שאתה חורג בעצמך מכללי הפורום בסגנון הכתיבה שלך, קח נשימה עמוקה חביבי :)
למה שעוז ישקר/ימציא דבר כזה?
מודה, לא מכיר אותו אישית (אולי יום אחד זה יקרה) אלא רק מהפורום - אבל הוא עבר מזמן את הגיל שרוצה להרשים את הסובבים...
Ser Jorah Mormont - השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול היא עד כמה את רציני בכוונה שלך לקבל החזר כספי על הקסדה, השאלה השניה (בהנחה והתשובה לשאלה הראשונה היא "רציני מאוד") צריכה להיות אם למישהו יש המלצות על עו"ד שהתנסה בנושא, אולי (ואולי לא) עוז אפילו יגיד לך מי העו"ד שעזר לו.
Ser Jorah Mormont
08-05-2017, 18:35
כנראה שלא מספיק רציני. אני לא הולך להחליף עו"ד רק בשביל זה. אבל אם עוז הצליח לקבל החזר על קסדה מביטוח חובה בבית משפט, סימן שיש תקדים משפטי, ואז הוא יכול פשוט להפנות אותי אל הקייס הזה.
mudale222
08-05-2017, 19:00
גם אני לא מבין איך זה אפשרי אבל גם guyt אמר שהוא מכיר מישהו שקיבל החזר (חלקי, אבל קיבל).
כנראה שלא מספיק רציני. אני לא הולך להחליף עו"ד רק בשביל זה. אבל אם עוז הצליח לקבל החזר על קסדה מביטוח חובה בבית משפט, סימן שיש תקדים משפטי, ואז הוא יכול פשוט להפנות אותי אל הקייס הזה.
א. ביקשתי ממנו את מספר התיק. תגובתו מופיעה מעלה.
ב. גם בהנחה וקיימת פסיקה כזו (ואני בספק רב, כמו שפירטתי). בהנחה והיא לא עברה את בית משפט השלום היא אינה מחייבת אף שופט לפסוק לפיה.
mudale222
08-05-2017, 23:20
אם היא לא עברה בית משפט שלום אז איזה פסיקה היא עברה?
(אלא אם "בית דין שלום בשבתו כבית דין לתעבורה" לא נחשב בעיניך)
עברה את בית משפט השלום - משמע עלתה למחוזי והלאה.
MasterOz
09-05-2017, 10:50
נפלאות הדיון באינטרנט.
האשמת אותי שאני 'טועה ומטעה'. עכשיו אני 'הולך לפי המחוקק', 'מתנשא', 'תומך בשיטה קלוקלת'.
אבל לפחות אני לא מפזר שטויות ברשת ומייעץ לאנשים להוציא את כספם על עורכי דין בנסיון להלחם בטחנות רוח.
פשוט את גלימת לוחם הצדק, תודה בטעותך, תתנצל וסיים את הסיפור.
אז ככה, אתה טועה, אתה מתנשא, אתה הולך לפי מה שכתוב ולא מגדיל ראש, אתה בהחלט תומך בשיטה הקלוקלת.
אני לא מפזר שטויות ואין לי עניין לפזר אותן, לא יעצתי לאף אחד לשכור עורך דין ובטח שלא להוציא את כספו.
אתה חצוף אבל על זה אני מוותר לך, את גלימת לוחם הצדק אשאיר לעצמי,
לא אודה בטעות כי אין כזו...ובטח שלא אתנצל, כי אין לי על מה ובטח שלא בפניך.
אני מציע ומבקש שתעצור כאן.
עוז יקיר, אני חושב שאתה חורג בעצמך מכללי הפורום בסגנון הכתיבה שלך, קח נשימה עמוקה חביבי :)
איזה מזל שיש אנשים טובים כמוך, אני רץ לשתות מים קרים מיד ארי שאקח נשימה עמוקה. תודה עבור העצה.
א. ביקשתי ממנו את מספר התיק. תגובתו מופיעה מעלה.
ב. גם בהנחה וקיימת פסיקה כזו (ואני בספק רב, כמו שפירטתי). בהנחה והיא לא עברה את בית משפט השלום היא אינה מחייבת אף שופט לפסוק לפיה.
השנה היתה 1997, אני על קימקו קטן מחליק על כתם שמן.
לחברה בה עבדתי היה עו"ד שתבע בשמי את הפציעות הקלות,
בנוסף קיבלנו פיצוי מלא על קסדת שואי שהיתה לי והצגנו חשבונית קניה.
את נעלי הנייקי שהשתייפו, הג'ינס שנקרע ושאר פריטים לא ספרו בכלל.
אין לי פרטי תיק, אין לי שמות ואין תאריכים מדוייקים.
מתאים לכם? סבבה. לא מתאים לכם? גם סבבה.
אני מציע לכל מי שחושב שיש לו תרבות דיון...לשקול מילים והתנסחות.
באופן רגיל אני לא ממשיך אחרי שאני כותב שהתעייפתי, הפעם חרגתי.
אני מציע למי שחושב שיש לי אינטרס עלום להפיץ שטויות באוויר, לחשוב אם כדאי להמשיך את ההתנצחות הזו.
shaykram1989
09-05-2017, 15:05
מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים נוטים להתנגד נחרצות לכל מה שסותר את השקפת העולם הלרוב מאוד מצומצמת שלהם. גם אם הרעיון שהם מתנגדים לו יכול להטיב עימם.
אופנובנקיסט
09-05-2017, 16:49
קורא את השרשור ומזדעזע שוב.
מנהל בפורום מייעץ לבנאדם ממשאלות לב, ולא פעם ראשונה
מנסיון שלי, כשאתה מתווכח עם MASTEROZ, גם אם הוא טועה, ברגע שאתה נכנס איתו לפינה אין לך סיכוי. הוא חייב לנצח אותך ויהי מה.
יצא לי לראות מספר נושאים בפורום שבהם עוז "שלף" מהמותן מה שלדעתו נכון והפך את זה למציאות.
אני חייב להגיב פה, זה חוסר אחריות משווע שחבר בצוות פולגז עובד מה"בטן", מעוות מציאות ועוד נותן לאנשים עצות על בסיס שקרי. זה לא לעניין ולא מכבד את המקום.
מה שעוד יותר מביך זה שגם כששמים מולו עובדות, הוא מתקפל לגישת ה"עזוב אותי, אני יודע שאני צודק ואתה טועה, אז שחרר", ועדיין בלי לספק הוכחות.
audi צודק בכל מה שהוא כתב. ביטוח לא מכסה לך ציוד. תתקשר לסוכן הביטוח שלך ותראה שהוא אומר את אותו הדבר.
אם כן הצלחת לקבל מהביטוח תשלום על ציוד, חובת ההוכחה היא עליך. וכל עוד אתה ממציא תירוצים למה אין לך הוכחות זה אפילו יותר מביך מהטיעונים.
שיהיה לכולם יום טוב.
עמרי גוטמן
09-05-2017, 21:05
רגע חברים...
ביטוח מקיף לא מכסה אביזרים וקסדה היא אביזר. תביעה למקיף נעשית לפי דיני ביטוח (ובעיקר חוק חוזה הביטוח 1980).
יתכן שישנם שופטים היום שיסכימו לפסוק תשלום עבור קסדה; כיום אין חברות ביטוח שמשלמות על קסדה.
תביעה צד ג' (כלפי רכב אחר, או רשות מקומית) מתנהלת לפי דיני נזיקין ולכן ניתן לתבוע את כל הנזק שנגרם, בלי קשר למהו (קסדה, אופנוע, מחשב נייד וכו')
MasterOz
10-05-2017, 00:58
קורא את השרשור ומזדעזע שוב.
מנהל בפורום מייעץ לבנאדם ממשאלות לב, ולא פעם ראשונה - מותר לגמרי, אני לא מכופף לאף אחד את היד ומכריח.
מנסיון שלי, כשאתה מתווכח עם MASTEROZ, גם אם הוא טועה, ברגע שאתה נכנס איתו לפינה אין לך סיכוי. הוא חייב לנצח אותך ויהי מה.
ספר לכולם על הנסיון שלך ותן גילוי נאות, שגם אני אדע על מה מדובר.
יצא לי לראות מספר נושאים בפורום שבהם עוז "שלף" מהמותן מה שלדעתו נכון והפך את זה למציאות.
עכשיו חובת ההוכחה עליך. שלף מהמותן? זאת אומרת שאני הוזה או שקרן שהופך דברים לא נכונים למציאות?
אני חייב להגיב פה, זה חוסר אחריות משווע שחבר בצוות פולגז עובד מה"בטן", מעוות מציאות ועוד נותן לאנשים עצות על בסיס שקרי. זה לא לעניין ולא מכבד את המקום.
חוסר אחריות? מה זה עניין בטיחותי? ושוב אתה קורא לי שקרן, או שלא הבנתי?
מה שעוד יותר מביך זה שגם כששמים מולו עובדות, הוא מתקפל לגישת ה"עזוב אותי, אני יודע שאני צודק ואתה טועה, אז שחרר", ועדיין בלי לספק הוכחות.
audi צודק בכל מה שהוא כתב. ביטוח לא מכסה לך ציוד. תתקשר לסוכן הביטוח שלך ותראה שהוא אומר את אותו הדבר.
לרגע לא אמרתי שביטוח מכסה ציוד, אמרתי שבהתעקשות נכונה, אפשר לקבל החזר.
אם כן הצלחת לקבל מהביטוח תשלום על ציוד, חובת ההוכחה היא עליך. וכל עוד אתה ממציא תירוצים למה אין לך הוכחות זה אפילו יותר מביך מהטיעונים.
ממציא, הא? פעם שלישית שקראת לי שקרן!
שיהיה לכולם יום טוב.
יש לך 24 שעות להסביר את כל מה שכתבת, אחרת אתה עף לצמיתות.
אסביר, אם יש לך דעה עלי ואתה רוצה לנהל איתי ויכוח, אתה אמור לעשות את זה בפרטי...
לא עשית את זה וחשבתי אם לכתוב לך אישית או פומבית...פתחתי פומבית, עכשיו תורך.
יש לך בדיוק נסיון אחד, כי הפכת את זה לאישי.
MasterOz
10-05-2017, 01:02
במחשבה שניה, קראתי את כל 40 ההודעות שכתבת...שיקרתי, אני לא מחכה 24 שעות,
4 דקות הספיקו לי להבין עם מי יש לי עסק.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft