צפייה בגרסה מלאה : צריך המלצה לצמיגים
Guccii800
01-05-2017, 11:39
האופנוע mv agusta brutale 1090, רוכב יחסית חזק.
הצמיג המקורי פירלי רוסו 3 החזיק 4500 ק"מ, הוחלף במצלר Z8 שהחזיק כ-9000 ק"מ.
לא רוכב מסלול, מחפש אחיזה טובה אבל שיהיה אורך חיים סביר.
מה ההבדל בין רוסו 3 לרוסו 2?
חוץ מהמצלר שאותו אני מכיר הוצע לי pirelli angel gt, איך הוא?
בקיצור, צריך המלצה לצמיגי ספורט תיור שיתנו אחיזה טובה עם אורך חיים נורמלי (ברור לי שזה אחד על חשבון השני).
תודה,
Yuv_Coehn
01-05-2017, 12:36
היה לי angel gt לכמה אלפי ק"מ עד שמכרתי את האופנוע.
לצרכים שלי אז הוא נורא התאים והיה אחלה, אבל למיטב זיכרוני הוא יותר על הצד התיורי מאשר הספורטיבי. לא בטוח שזה מה שאתה מחפש, וגם לאופנוע שלי היה בערך חצי מהכח שלך...
אגב, עשו מבחן השוואתי מאוד גדול בmcn עם מלא צמיגי ספורט-תיור, זה יכול לעזור לך קצת להסגר על מה לחפש.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Milk-Inc
01-05-2017, 12:40
רוכב על Z1000 עם פירלי אנג'ל גי טי, ומבסוט לגמרי מהאחיזה ואורך החיים (עושה כ230 ק"מ ביום, בכל ימות השבוע למעט שבת)
Guccii800
01-05-2017, 14:16
איך המישלין ביחס למצלר ולפירלי ומה ההבדל בין הרואד 3 ל- 4?
Yuv_Coehn
01-05-2017, 18:04
איך המישלין ביחס למצלר ולפירלי ומה ההבדל בין הרואד 3 ל- 4?
ה-4 החליף את ה-3 ואמור להיות צמיג טוב יותר באופן כללי.
אני עם הרואד 4 כבר המון זמן (סט שני שלי) ואני מבסוט ממש גם ברכיבות יותר חזקות. הם גם מחזיקים (לי) המון זמן...
בסופו של דבר ההבדלים (בין צמיגים טובים מאותה קטגוריה) הם בעיקר בתחושה/נוחות.
המבחן של MCN:
https://www.youtube.com/watch?v=EzcgeHLZMvw
ממליץ לך לראות.. הוא יענה על הרבה מהשאלות שלך.
strelok89
01-05-2017, 19:27
אתה רוצה את הדגמים עם פלדה כפולה.
נגיד z8o
Angel gt a
Road 4 gt
Road attack 2 gt
Sent from my m3 note using Tapatalk
Guccii800
01-05-2017, 19:57
אתה רוצה את הדגמים עם פלדה כפולה.
נגיד z8o
Angel gt a
Road 4 gt
Road attack 2 gt
כן, ספורט תיור את ה z8 יש לי עכשיו מבחינת אחיזה הוא בסדר החזיק לי משום מה 9000 ק"מ, בערך חצי ממה שהם החזיקו לי על ההיאבוסה.
מכל ארבעת האופציות שרשמת מה עדיף, או אולי יש אופציות טובות יותר?
strelok89
01-05-2017, 22:54
כי שמתה z8 שזה הדגם הענתיקה שכבה בודדת.
אתה רוצה z8o שזה הדגם החדש יחסית עם שכבה כפולה
ב סידרת ה z8 יש 4 תתי דגמים
Z8
Z8c
Z8m
Z8o
עכשיו בגדול כולם זה לפי אופי ויעוד.
גם אם תשים אנג'ל גיטי רגיל תקבל אורך חיים דומה לz8
אותך מעניין Angel gt a שים לב לאות a זה מסמן שכבה כפולה.
זה יספק לך 20-35 אלף לערך תלוי אופי
nitzann84
01-05-2017, 23:01
הרואד 4 טוב על רטוב, הוא טוב ליום יום ומחזיק הרבה. הבעיה איתו שהוא תיור-תיור ספורט, ולכן במאמץ הוא אובר מתחמם ומאבד אחיזה, הפירלי יותר ספורטיבי פחות טוב על רטוב ומעולה על יבש גם ברכיבה חזקה, ולפי דעתי הוא הצמיג הטוב ביותר לדרישה שלך. על המצלר לא היה לי אז לא אוכל לתת חוות דעת, אוסיף ואומר שלחבר יש כאלה על 600 אומנם, אבל הוא היה מרוצה מאוד. לי על הcb הכי התאים הפירלי לצרכים של רכיבה ויום יומית ולתת בראש בסופש.
nitzann84
01-05-2017, 23:03
הרואד אטאק לי באופן אישי היה מרעיד את האופנוע במהירות גבוהה. וממנה ששמעתי בכל הפעמים שניסיתי לאזן אותם. אני לא הראשון שהתלונן
Dresdner
01-05-2017, 23:14
הרואד אטאק לי באופן אישי היה מרעיד את האופנוע במהירות גבוהה. וממנה ששמעתי בכל הפעמים שניסיתי לאזן אותם. אני לא הראשון שהתלונן
עם רוד אטאק איבו כמה אלפי קילומטרים בלי שום בעיה כולל רכיבות על 200 קמ"ש, צמיג מעולה, לא מוצא שום דבר רע בו, אחיזה ביבש וגשם מעולה, נשאר לראות רק כמה זמן יחזיק
Dresdner
01-05-2017, 23:24
כי שמתה z8 שזה הדגם הענתיקה שכבה בודדת.
אתה רוצה z8o שזה הדגם החדש יחסית עם שכבה כפולה
ב סידרת ה z8 יש 4 תתי דגמים
Z8
Z8c
Z8m
Z8o
עכשיו בגדול כולם זה לפי אופי ויעוד.
גם אם תשים אנג'ל גיטי רגיל תקבל אורך חיים דומה לz8
אותך מעניין Angel gt a שים לב לאות a זה מסמן שכבה כפולה.
זה יספק לך 20-35 אלף לערך תלוי אופי
לפי אתר פירלי לאנג'ל גיטי יש bi-compund ללא קשר לA ה A spec הוא מחוזק כדי להתאים לאופנוע כבד יותר או/ו עם ציוד ושני רוכבים אבל כמו שנאמר שניהם בעלי שיכבה כפולה
גם הבחור כאן מסביר את זה בתחילת הסירטון
https://youtu.be/CEhuy4_ZfIA
Guccii800
02-05-2017, 07:36
נראה לי שאלך על הפירלי
strelok89
02-05-2017, 09:25
לפי אתר פירלי לאנג'ל גיטי יש bi-compund ללא קשר לA ה A spec הוא מחוזק כדי להתאים לאופנוע כבד יותר או/ו עם ציוד ושני רוכבים אבל כמו שנאמר שניהם בעלי שיכבה כפולה
גם הבחור כאן מסביר את זה בתחילת הסירטון
לא שכבה כפולה.
תרכובת כפולה יש לכל האנגל גיטי.
שכבה כפולה יש ל a
ו שכבה אחת יש לגיטי הרגיל.
אגב אני שחקתי 3 סטים של רואד אטאק 2 גיטי
אומנם האנג׳ל GT וגם מצלר הם צמיגים טובים ויספקו לך יותר ק״מ פר שקל, אך יחד עם זאת, נראה לי שעדיף בכל זאת ללכת על הצד הרך של פירלי שמספק יותר אחיזה וביטחון גם אם מתבלה מהר יותר.
Guccii800
02-05-2017, 17:14
אומנם האנג׳ל GT וגם מצלר הם צמיגים טובים ויספקו לך יותר ק״מ פר שקל, אך יחד עם זאת, נראה לי שעדיף בכל זאת ללכת על הצד הרך של פירלי שמספק יותר אחיזה וביטחון גם אם מתבלה מהר יותר.
ומה אתה מציע?
הם לא מספקים רק יותר ק"מ פר שקל, הם גם יותר מתאימים לשימוש יומיומי לאורך כל השנה, בהשוואה לצמיג ספורטיבי:
- יתנו אחיזה עדיפה בצמיג קר ושלא עובד בעומס גבוה.
- יותר אחיזה בכביש רטוב.
וסך הכל - דוקא יותר ביטחון בשימוש יומיומי.
הם לא מספקים רק יותר ק"מ פר שקל, הם גם יותר מתאימים לשימוש יומיומי לאורך כל השנה, בהשוואה לצמיג ספורטיבי:
- יתנו אחיזה עדיפה בצמיג קר ושלא עובד בעומס גבוה.
- יותר אחיזה בכביש רטוב.
וסך הכל - דוקא יותר ביטחון בשימוש יומיומי.
מדוייק! אני עם סט של הפירלי-קידמי כבר 20K ואחורי 10K, רוכב ביומיום ומאוד מרוצה, גם בעיר כי מתחמם מהר מאוד, הרבה בטחון ברטוב.
metzeler roadtec 01
תפור עליך ויותר טוב מכל הספורט-תיור שתוארו פה (תקרא השוואה של מצלר)
strelok89
02-05-2017, 23:28
אלינה הוא לא יקבל שום שיפור אם לא יקנה את הדגם שיכבה כפולה גם ב01 הוא מגיע עם אותיות משהו כמו hwm או משהו כזה.
כל הספורט תיור שכבה יחידה בערך מספקים אורך חיים זהה.
Guccii800
03-05-2017, 05:43
לא רשמתי בהתחלה, האופנוע לא בשימוש יומיומי, בגדול הוא יוצא רק בשבתות וגם זה לא תמיד, לא רוכב בגשם אם הוא לא הפתיע אותי, למרות שהנסועה השנתית שלי לא גבוהה במיוחד עדיין מעדיף צמיג שיחזיק יותר, למרות שאני רוכב יחסית חזק, אפילו חזק מאוד, אף פעם לא הרגשתי יותר מידי את ההבדלים באחיזה בין צמיג ספורט לספורט תיור.
strelok89
03-05-2017, 07:29
אני כן רוכב יומיומי , כן מידי פעם משחרר את הקוף ומשתולל במסלול או מגרש סגור.
יש הבדל בין צמיג ספורטיבי אבל ההבדל לא גדול מאוד , צמיג ספורט תיור מודרני הוא מאוד משוכלל .
בצמיגים הטובים על יבש זה ככה:
ROAD ATTACK 2 GT - מספק כ20 אלף מעולה על יבש , מזכיר יותר צמיג ספורט ונמצא בתחום ההכי ספורטיבי בספורט תיור, כרגע אין בארץ אצל היבואן.
ANGEL GT A - מספק כ 30 אלף ק"מ ,בנוי לקצב נסיעה מהיר מתמשך , טוב על יבש פחות טוב על רטוב.
Z8O - נמצא בידיוק באמצע של הספורט תיור , הוא לא מצטיין בכלום אבל סבבה על רטוב וסבבה על יבש ופרופיל מאוד ניטרלי, חי כ 27 אלף.
MICHELIN PILOT ROAD 4 GT - חי המוון זמן סביב ה35 אלף, צמיג שהכי תיורי מבין הספורט תיור, מדהים על קר ויבש. בחום קיצוני הוא מתחמם יותר מידי ומאבד אחיזה , אז בעצם מי שמחפש מהירות גבוהה קבועה או לרכב הרבה בגוש דן בשרב לא כדאי אותו.
ROADTEC 01 HWM - זה שידרוג של הZ8O זה אותה תרכבות עם שיפור בפרופיל תוספת חריצי פינוי מים מה שמשפר את הצמיג על רטוב על חשבון אחיזה על יבש במקצת.
*AVON STORM 3D - צמיג לא מוכר ששמתי עכשיו , אין לי מושג כמה זמן יחזיק אבל לפי המבנה הוא אמור לחיות המון. זמן חימום מעולה , אחיזה מעולה על יבש (רטוב עוד לא היה אז לא יודע) פרופיל עצל יותר מה ROAD ATACK 2 GT הוא מזכיר יותר את ה ANGEL אבל טיפה עצל ממנו לכיוון ה Z8 אם כי קצת ספורטיבי יותר מ Z8.
Dresdner
03-05-2017, 10:14
לא שכבה כפולה.
תרכובת כפולה יש לכל האנגל גיטי.
שכבה כפולה יש ל a
ו שכבה אחת יש לגיטי הרגיל.
אגב אני שחקתי 3 סטים של רואד אטאק 2 גיטי
ונגיד שכן למרות שלא ראיתי שום איזכור של שיכבה כפולה רק ציון למרכב מחוזק, הSPEC A הוא לאופנועים כבדים (במשקל) או רוכבים כבדים עם מורכב וציוד, אני לא רואה איך צמיג כזה מתאים לMV, הוא אומנם יכול לקבל יותר קילומטרים איתו אבל במחיר של צמיג עם דפנות קשיחות מידי
שרשור מדהים בדיוק בזמן גם בשבילי. אני כנראה אלך על האנג׳ל
אגב, לפי מבחנים בחול שמתי לב שישנם צמיגים שמותאמים ללכת רק כסט קדמי ואחורי שימו לב. זה משהו שבעיקר רלוונטי לכביש רטוב.. הקדמי בנוי לעזור לאחורי עם פיזור המים וככה יש יותר אחיזה מאחור.
strelok89
03-05-2017, 11:40
ונגיד שכן למרות שלא ראיתי שום איזכור של שיכבה כפולה רק ציון למרכב מחוזק, הSPEC A הוא לאופנועים כבדים (במשקל) או רוכבים כבדים עם מורכב וציוד, אני לא רואה איך צמיג כזה מתאים לMV, הוא אומנם יכול לקבל יותר קילומטרים איתו אבל במחיר של צמיג עם דפנות קשיחות מידי
ידידי ההבדל במדרס ולא הדפנות.
הוא יקבל מדרס קשיח יותר ששומר יותר על הצורה שלו ולא נמרח תחת עומס של גז.
וזה לא רק לאופנועים כבדים זה לאופנועים כבדים או רוכבים בזוג או אופנועים עם הרבה מומנט.
ה800 שלי לא כבד ולא רוכב בזוג אבל אני מקבל אחיזה משופרת עם יותר זווית פניה עם צמיג שכבה כפולה.
ושלא נדבר על פי 2-2.5 אורך חיים.
צמיגים שכבה יחידה בנויים לספורט 4 בשורה יפני דל מומנט
Dresdner
03-05-2017, 17:26
וזה לא רק לאופנועים כבדים זה לאופנועים כבדים או רוכבים בזוג או אופנועים עם הרבה מומנט.
ה800 שלי לא כבד ולא רוכב בזוג אבל אני מקבל אחיזה משופרת עם יותר זווית פניה עם צמיג שכבה כפולה.
שיצרן כותב מחוזק הכוונה לכל הצמיג, לדפנות יש את החלק החשוב ביותר בנשיאת המשקל.
לפי היצרן SPEC O לא אמור להיות מורכב על אופנוע כמו שלו או יותר נכון הוא יאבד קצת משהוא כדי לקבל משהוא שלא בטוח שהוא צריך, הכל עניין שלהתאים את הצמיג הנכון לאופנוע.
strelok89
03-05-2017, 17:28
ידידי שוב פעם על הדופן רשום כמה שכבות בצד וכמה במדרס. ההבדל נטו בעוד שכבה במדרס בלבד
Dresdner
03-05-2017, 21:48
ידידי שוב פעם על הדופן רשום כמה שכבות בצד וכמה במדרס. ההבדל נטו בעוד שכבה במדרס בלבד
לפי זה אין סיבה ליצר את הGT הרגיל כי הרי SPEC A מחזיק יותר זמן ומי לא ירצה את זה? לכן מה שאני טוען זה שיש כאן טרייד אוף, אתה מקבל יותר ממשהוא אחד על חשבון משהוא אחר לכן הGT הרגיל עדיין מיוצר לצד הSPEC A, אתר היצרן לא מזכיר את עניין השכבות אבל הוא כן כותב למה הSPEC A מיועד, מן הסתם החסרונות לא יופיעו שם.
strelok89
04-05-2017, 09:36
ברור שיש טרייד אופ שוב פעם.
600 4 בשורה רוצים רגיל כי אין להם מומנט כמעט.
כנ"ל 1000 4 בשורה בקטגוריה שלהם הם עם מעט מומנט.
נגיד סיבי 1000/באנדיט הם סייג כי הם 180/55-17 הם מקבלים את השכבה כפולה.
וי טוינים מקבלים שכבה כפולה
הברוטאלה זה ביניים כזה, אפשר גם וגם השכבה כפולה יתעווט פחות תחת עומס ויהיה זריז ויציב יותר אבל עם שטח מגע קטן יותר במקצת
Dresdner
04-05-2017, 10:12
ברור שיש טרייד אופ שוב פעם.
600 4 בשורה רוצים רגיל כי אין להם מומנט כמעט.
כנ"ל 1000 4 בשורה בקטגוריה שלהם הם עם מעט מומנט.
נגיד סיבי 1000/באנדיט הם סייג כי הם 180/55-17 הם מקבלים את השכבה כפולה.
וי טוינים מקבלים שכבה כפולה
הברוטאלה זה ביניים כזה, אפשר גם וגם השכבה כפולה יתעווט פחות תחת עומס ויהיה זריז ויציב יותר אבל עם שטח מגע קטן יותר במקצת
היצרן לא מתייחס למומנט בהקשר לA
תשמע אתה פשוט ממציא נתונים ומדבר שטויות... אתה ממליץ לאנשים להתקין צמיגים שלא מתאימים לאופנועים שלהם ועוד מנמק את זה...
דרך אגב.. אולי אתה לא מרכיב, וגם אין לך הרבה ציוד, אבל יכול להיות שהרוכב שיושב לך על האופנוע קצת.. איך אומרים? בעל עצמות כבדות? ובגלל זה אתה מרגיש את השיפור ביחס אלייך..
strelok89
05-05-2017, 08:32
IDOIFR
ולפי מה קבעתה שאני ממציא נתונים?
בוא נשמע מה ההבדל בין הדגמים ולמה בכלל קימת שכבה יחידה?
https://youtu.be/lPmFb2iMu80
כל מי שלא אופנוע ספורט עדיף לשים שכבה כפולה.
אותו סיפור גם כאן.
צמיגים עם שכבה בודדת זה משהו חדש שפותח במיוחד לאלה שרוכבים יומיום על cbr600/r6/r1 וכו...
כל שאר הכלי מקבלים שכבה כפולה, בארץ אין מודעות לזה וכולם בעצם שמים שכבה בודדת כשהיא ברוב המקרים הלא מתאימה
Dresdner
05-05-2017, 21:04
בסירטון השני הוא אומר במפורש שהA זה לבהמות תיור.
אל תשכח שהGT הרגיל הוא ספורט תיור מלחתכילה.
בכל מקרה בגרמניה שיש הרבה מודעות לא ישימו spec A על MV כי הם הולכים לפי הוראות יצרן הצמיגים.
strelok89
06-05-2017, 08:10
נכון אבל ספורט תיור שהולך לסופר ספורטים.
אם אני שם גיטי על ה800 שלי וניסיתי, אי אפשר להגיע לגשש ברגלית פשוט אי אפשר.
תמיד הצמיג נשחק ממש מהר ועם תבנית שחיקה לא אחידה של חוסר בלחץ אוויר.
ואצלי זה 800 ששוקל 200 קילו רטוב. לקרוא לו בהמה כבדה זה קצת מוגזם.
ברגע שעוברים לשכבה כפולה מקבלים התנהגות יציבה בהרבה, אורך חיים של מעל 20 אלף.
ויכולת להגיע לגשש של הרגלית בלי מאמץ
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft