מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : איך מגביהים Zero Fx?

Jaron Breitman
14-05-2017, 11:34
אהלן-אהלן,
אני רוצה להגביה קצת את הזירו Fx שלי. איך אני עושה את זה?
אגב, הוא כבר נראה הרבה יותר טוב מאז הפעם האחרונה שהעליתי תמונות. הוא כבר לא עכבר העיר יותר.
תודה.
ירון.50735074

אRני
14-05-2017, 11:47
לפני שנוגעים במתלים אפשר:
להגביה מושב, להנמיך רגליות ולהגביה כידון.
השינויים הללו אמורים לספק, אני בגובה שלך או טיפה יותר ורוכב על האופנוע במצב סטוק בכביש. אם הייתי משתמש בו לשטח הייתי מבצע את אותם שינויים כפי שהמלצתי לך.

כמו כן מומלץ להסיר איתותים או להחליף בקטנים שלא ישברו.

Jaron Breitman
14-05-2017, 12:33
לגבי מתלים: מישהו החליף מתלים? למתלה הקדמי יש מהלך קצר - ולא אתנגד אם יהיה לו מהלך ארוך יותר ועל הדרך שיהיה גם גבוה יותר.
לגבי הגבהת מושב - איך אני עושה את זה?
לגבי הנמכת רגליות - איך?
לגבי הכידון - הכידון שלי כבר מוגבה.
לגבי איתותים - האם יש איתותים פריקים (שניתנים לפירוק) בניתוק מהיר? מוריד בשטח, מחזיר אח"כ? מרור שאני לא מתכוון להמשיך עם אלו כך. אגב - או כאלה שהם מתקפלים פנימה כמו אנטנה?
ירון.

levil
14-05-2017, 12:57
האם ברכיבת שטח יש צורך בכידון רחב יותר בגלל ההתנגדות הגדולה יותר להפנייה ?

Jaron Breitman
14-05-2017, 13:56
רחב יותר ממה שה- Fx מגיע איתו? לא נראה לי.

JohnnyDee
14-05-2017, 15:59
איתותים אפשר לקנות כאלה שמתחברים על הטלסקופים וכשתיפול הם לא יפגעו.
אחוריים תמיד הייתי נוסע בלי..
יותר נכון נשברו פעמיים ונמאס לבזבז כל פעם 60 ש"ח.

Jaron Breitman
14-05-2017, 16:25
אני רוצה מאותתים חיבור מהיר. קליק - ומתחבר. נראה לי עניין פשוט מאד. אם אין כזה - אני אייצר את זה. :-)

אRני
14-05-2017, 18:54
לגבי מתלים: מישהו החליף מתלים? למתלה הקדמי יש מהלך קצר - ולא אתנגד אם יהיה לו מהלך ארוך יותר ועל הדרך שיהיה גם גבוה יותר.
לגבי הגבהת מושב - איך אני עושה את זה?
לגבי הנמכת רגליות - איך?
לגבי הכידון - הכידון שלי כבר מוגבה.
לגבי איתותים - האם יש איתותים פריקים (שניתנים לפירוק) בניתוק מהיר? מוריד בשטח, מחזיר אח"כ? מרור שאני לא מתכוון להמשיך עם אלו כך. אגב - או כאלה שהם מתקפלים פנימה כמו אנטנה?
ירון.

חסר מהלך זה אומר שאתה מגיע לסגירת מתלה לעיתים קרובות? גם אחרי כיוון מתלים (עומס קפיץ וכו')? קשה לי להאמין, תתחיל בכיוון רגיל. אם אתה שוקל הרבה אולי תצטרף להחליף קפיצים.
אם הגובה מפריע לך יש מגביהי כידון במידות שונות.
מושב - מסירים את הכיסוי, מוסיפים ספוגים וריפודים, מחזירים את הכיסוי. אפשר לבד או אצל רפד.
הנמכת רגליות - ככל העולה על רוחך. חורטים תושבת חדשה עם נקודת חיבור נמוכה יותר, או מנמיכים בצורה גסה עם פלאח. תשאיר כאופציה אחרונה כרגע.
איתותים - אין קושי לעשות את מה שאתה רוצה פשוט ברוב העולם אין בכך צורך - אבל יהיה מאוד מגניב שתייצר כאלו.
המקוריים בעלי תושבות גומי מתקפלות אבל גם הם כנראה ישברו בנפילה.

JohnnyDee
14-05-2017, 21:35
אפשרי לאלתר משהו עם חיבורים מהירים, אבל לדעתי תפרק לגמרי ואולי תקנה מחרשה עם איתותים ותרכיב רק בטסט איתותים מקוריים.

Jaron Breitman
15-05-2017, 10:33
חסר מהלך זה אומר שאתה מגיע לסגירת מתלה לעיתים קרובות? - גם בלי סגירת מתלה: מהלך קצר אומר ספיגת הרבה כח בזמן קצר = יותר כח עובר לידיים. אני מעדיף את המתלים שלי יותר "סיטרואניים". עניין של העדפה.
גם אחרי כיוון מתלים (עומס קפיץ וכו')? קשה לי להאמין, תתחיל בכיוון רגיל. אם אתה שוקל הרבה אולי תצטרף להחליף קפיצים. - לא שוקל הרבה. אבל, כאמור למעלה.
אם הגובה מפריע לך יש מגביהי כידון במידות שונות. - הכידון מוגבה. במצב עמידה אני בסדר, אבל בכל זאת, אני יושב "מדי פעם", ואז - זה מאד נמוך.
מושב - מסירים את הכיסוי, מוסיפים ספוגים וריפודים, מחזירים את הכיסוי. אפשר לבד או אצל רפד. - אני אלך על זה. יש שם פוטנציאל לאיזה 3 ס"מ, שזה לא רע.
הנמכת רגליות - ככל העולה על רוחך. חורטים תושבת חדשה עם נקודת חיבור נמוכה יותר, או מנמיכים בצורה גסה עם פלאח. תשאיר כאופציה אחרונה כרגע. - לא מתכוון להנמיך רגליות. זה ממש כמו להנמיך ציפיות מהאופנוע... :-). עוד לא שם.
איתותים - אין קושי לעשות את מה שאתה רוצה פשוט ברוב העולם אין בכך צורך - אבל יהיה מאוד מגניב שתייצר כאלו. - אשתף.
המקוריים בעלי תושבות גומי מתקפלות אבל גם הם כנראה ישברו בנפילה. - התושבות גומי האלה מוכרות לי... התרומה שלהם תסתכם, לכל היותר, בכך שהם יעכבו את השבירה במאית שניה בזמן ההתרסקות...

זירו1
15-05-2017, 11:12
הפכתי את המחרשה המקורית למחוררת. קלה יותר ופחות מגושמת. מתאימה מאוד לשטח.
לגבי איתותים, פשוט לקנות איתותי לד קטנים ולהתקין במקום הקיימים.
כל הבלקיות של החלק האחורי נעלמה, וכעת הרבה יותר מתאים לשטח.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170515/ee613bb6648ab01a67a84ee39d35c800.jpg

rusty james
15-05-2017, 11:33
שאלה לגבי החירור - האם לא החלשת בעצם את המבנה של המחרשה?
בשטח יש יותר רעידות ומכות לזנב האופנוע.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

זירו1
15-05-2017, 11:40
לא מרגיש ככה. בשתי הקורות המרכזיות לא נגעתי. מחזיק יופי

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Jaron Breitman
15-05-2017, 12:24
אני פשוט חושב שבשטח (רוב הזמן שלי) - לא צריך איתות בכלל, ועל הכביש - צריך איתות תקני. האיתות הממוצע הזה - נראה לי "לא פה ולא שם". אבל - תודה על הרעיון. אני אוריד את האיתות המקורי בכל אופן.
לגבי חירור המחרשה - בכמה הקטנת את המשקל? זה משמעותי?

זירו1
15-05-2017, 12:26
לא שקלתי, אבל משמעותי גם במראה הפחות מגושם.
האיתות עושה עבודה מצויינת, ואין צורך להוסיף ולהוריד, מאוד פרקטי. שווה לשקול בכל זאת

Sent from my XT1585 using Tapatalk

אRני
18-05-2017, 12:29
גם בלי סגירת מתלה: מהלך קצר אומר ספיגת הרבה כח בזמן קצר = יותר כח עובר לידיים. אני מעדיף את המתלים שלי יותר "סיטרואניים". עניין של העדפה.

אצלי עם מתלי SHOWA יש כיוונים מלאים ואפשר להתאים ברמה טובה לכל סוג רכיבה. אני לא זוכר אילו יש אצלך, מה שנת הייצור?