מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בחירה קשה

shaykram1989
16-08-2015, 00:42
שלום לכולם,

שמי שי אני חדש פה, בן 26, גר בקריות ולפני שנתיים התרסקתי עם קטנוע לא שלי, בלי ביטוח וכמובן שבלי מיגון.
רכבתי אחרי בחור שהיה אמור 'לחנוך' אותי כשליח, הוא רכב מהר וניסיתי לצאת גבר ולעמוד בקצב שלו,בסביבה שלא הכרתי, ללא נסיון וללא שום היכרות עם הכלי, duke 125 של שליחים, מד המהירות לא עבד כך שאין לי מושג כמה מהר רכבתי, לקחתי סיבוב רחב, רק שפתאום גדר ההפרדה התקרבה יותר מדי, נעלתי עליה מבט וקפאתי.
למזלי זה נגמר בשבועיים גבס, שבר קל בפיקה שמאל.

העניין הוא, שההתרסקות התרחשה כשבוע אחרי שהוצאתי רשיון, ולמעשה זו היתה הפעם הראשונה שרכבתי על דו"ג מחוץ לשיעורים.

מאותו זמן רכבתי רק מספר פעמים בתוך המגרש אצל המורה שלי, דרור קליין, בטוח שחלקכם מכירים..

ההיגיון הבריא אומר להתרחק מדו"ג כמו מאש, וכמובן שכל האנשים הקרובים מזהירים אותי לא לחשוב על זה אפילו, אבל עדיין, הלב כן רוצה..

דעתכם?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

ducati boy
16-08-2015, 02:23
בחצי השנה הראשונה שלי היו לי בערך 4 החלקות והגעתי למיון אחרי שהחלקתי והקטנוע 180 קילו נפל לי על הרגל, אם הלב רוצה כמו שאתה אומר מתגברים על הפחד ועולים חזרה עם הזמן אתה תשתפר כרוכב ותדע לזהות סכנות הרבה יותר טוב משהתחלת(לראיה בשלוש שנים האחרונות שלי לא הייתה לי החלקה אחת )

אברי
16-08-2015, 05:06
תשאל את דרור מה הוא חושב שכדאי לך לעשות, וקח את זה כמו תורה מסיני.
מעטים המורים שיש להם יותר עניין אישי בתלמידים שלהם מאשר דרור.
אם הוא יגיד לך לוותר, תוותר. הוא יודע מה הוא אומר.

assafm25
16-08-2015, 08:14
הלב לעולם לא יסלח לך אם תוותר כך בגלל טעות .
זה היה יכול להגמר אחרת לכאן או לכאן אבל לפחות למדת לקח חשוב. אם לא החשוב ביותר במי שרוצה להיות אופנוען.

לא עולים על כלי ללא מיגון וללא ביטוח !!!

מעיל,כפפות ,מגני ברכיים חשובים לא פחות מקסדה!!!

גם אני חוטא לפעמים ונוסע ללא מעיל אך זה לא הופך אותי לחכם או צודק מאחרים.

תעשה שיעורים,תצבור ביטחון על הכביש וברכישת הכלי ישר תקנה ציוד איכותי שילווה אותך בצעדייך הראשונים בתחום.

אני התחלתי על אופנועים לפני כ6 שנים בערך, מאותו רגע אני עם ציוד מלא, התחלתי סתם בגלל נוחות ולהתחמק מפקקים אבל היום אני לא מסוגל בלי.

הכי חשוב סע בזהירות ושניפגש רק ברמזורים אדומים :).

בהצלחה

uriar
16-08-2015, 08:21
נראה שאת הלקח למדת ואת הטעויות הפנמת. סע בזהירות.

JohnnyDee
16-08-2015, 09:32
כשנופלים, קמים בחזרה.
לאט לאט, אבל קמים.

Voller
16-08-2015, 10:03
תכנס לזה עם ראש בוגר יותר ואחראי יותר ! האופנוע יודע לנסוע לאט ובזהירות ( במקרה ואין דיבילים על הכביש ) .
ממליץ לך לברר לגבי קורס רכיבה מתקדמת , שמעתי שזה מאוד עוזר!
בהצלחה

Paz
16-08-2015, 11:28
אנחנו לא כאלה אובייקטיביים פה אתה יודע, אבל עושה רושם שאתה בחור בוגר ואחראי שלמד את הלקח.
אם זה מה שמרגיש לך נכון תחזור לרכב בזהירות.

shaykram1989
16-08-2015, 11:33
תודה רבה על התשובות חברים

זה בדיוק מה שחשבתי לעשות, לחזור לרכב, הפעם מהסיבות הנכונות עם הציוד המתאים ועם כלי חדש, בקצב שלי.

ואברי, דרור מאשר 😀

Maayanst
16-08-2015, 17:22
כמעט כולם נופלים/מחליקים/מתרסקים ואני מניחה שאחוז קטן מאוד באמת יורד מהתחום אחרי התאונה.
זה מפחיד רצח לעלות עוד פעם על משהו שאתה לא סומך עליו למרות שאתה יודע שהטעות היא שלך.
בגלל זה מתחילים שוב לאט, עם מיגון מלא והרבה רצון להשתפר.
זה מגיע מתישהו.. הפחד הנוראי הזה מלהחליק מכל דבר קטן או לאבד שליטה משתחרר,
ואז אתה נהנה :)
אל תפרוש! תחזור.. בקצב שלך ועם המון סבלנות לאופנוע/קטנוע שיהיה.
בהצלחה :)

ItayK
16-08-2015, 20:17
שמע, אחרי תאונה ונס גדול (היה פה) אני משקשק מפחד, ומשתוקק לחזור לרכב. המזל הגדול שלי הוא שאין לי כסף לאופנוע חדש וזה קונה לי זמן לחשוב. בנתיים אני כנראה אשדרג את הרישיון, שיהיה, ונראה מה עושים עם המלחמה הזאת של הראש מול הלב. מזל שהכפרה אוהבת אופנועים ולא מטילה וטו.

אפשר לחזור בקטן, בשביל להתרגל ולהראות למשפחה שהכל בסדר.

Sent from my iPhone

shaykram1989
16-08-2015, 20:53
משקשק מפחד ומשתוקק לחזור לרכב זה אכן תיאור מדויק, רק נשמע שהתאונה שלך היתה קצת יותר קשה משלי. בא לך לשתף?

כרגע התכנית הנוכחית היא לקנות קטנוע חדש בכיוון של G-dink ולרכב רק בתוך העיר עד שאצבור שוב ביטחון ובבוא הזמן אשדרג את הרישיון וגם את הכלי, אבל עכשיו אני כבר מפנטז.

ItayK
16-08-2015, 21:11
משקשק מפחד ומשתוקק לחזור לרכב זה אכן תיאור מדויק, רק נשמע שהתאונה שלך היתה קצת יותר קשה משלי. בא לך לשתף?

כרגע התכנית הנוכחית היא לקנות קטנוע חדש בכיוון של G-dink ולרכב רק בתוך העיר עד שאצבור שוב ביטחון ובבוא הזמן אשדרג את הרישיון וגם את הכלי, אבל עכשיו אני כבר מפנטז.

כנס לקישור של ג׳יימס בחתימה שלי.
כולם מדברים על התגברות על הפחד מהחלקות. הפחד האמיתי הוא מפני אותם נהגים שמורידים אותך לדייט אינטימי עם האספלט כשאתה רוכב כמו שצריך.

Sent from my iPhone

shaykram1989
16-08-2015, 21:47
ג'יימס.. עכשיו נפל האסימון.

ד"ר ויסטרום
18-08-2015, 21:49
לצערנו, בארץ לומדים להוציא רישיון, לא מלמדים אותך באמת לרכב.
חובה לעבור קורס נהיגה מסודר!!
גם תהנה יותר עם הכלי שלך, ובטח שתרכב בטוח יותר

אברי
19-08-2015, 15:41
לצערנו, בארץ לומדים להוציא רישיון, לא מלמדים אותך באמת לרכב.
חובה לעבור קורס נהיגה מסודר!!
גם תהנה יותר עם הכלי שלך, ובטח שתרכב בטוח יותר
תלוי איפה למדת.
ואם זה היה כזה חובה וכל הטררם... היו מחייבים אנשים לעשות את זה

Eladi7
28-08-2015, 00:24
+1
קורס נהיגה יתן לך את היסודות האמיתיים הפעם של הרכיבה
כלי מסוכן - ללא ספק
אבל אם החלטת סופית שאתה מתכוון לרכב החוויה ההיא דווקא תתרום לך בלהבין כמה אלים וכואב לפגוש את הכביש,בתקווה שלא יקרה עוד כמובן