מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : לומד נהיגה על A1 ומרגיש שאני לא לומד כמו שצריך.

ModChiP
06-06-2017, 02:35
התחלתי ללמוד נהיגה על A1 לפני כשבוע.
היום היה לי את השיעור השני.
מה שחשוב לי זה לדעת איך להתנהל בכביש כמו שצריך, אני מרגיש שכרגע אני לומד איך לעבור טסט ולא איך לנהוג.
בשיעור בעיקר עושים שמיניות וגם אני רואה תלמידים שעוד מעט ניגשים לטסט, והם פשוט מתרגלים שמיניות במשך כל הזמן של השיעור.
זה נראה לי קצת מוזר, ככה זה אמור להיות?
גם קרה לי היום שבזמן פניה בטעות הגברתי את הגז ולקח לי זמן עד שהשתלטתי על האופנוע שלא יברח לי.
בעיקר בלבול קליל בין הגז לקלאץ.
עצות?

moonshield
06-06-2017, 08:34
תראה, בתור רוכב וותיק (סוג של) עם רישיון פחית בן 18, ורישיון a2 בן 13, רוב מה שעשיתי בשיעורי a1 היה השמיניות הארורות (ולראיה, הן הכשילו אותי בכמה טסטים). אם יש לך ניסיון כביש בסיסי, 3 שנים לפי מ. הרישוי, אז כל ההתנהלות בכביש תהיה לך קלה. הצורה שבה מבחני הרישוי עובדים היא שאתה נבחן תחילה במגרש (שמיניות, סללום, קו איטי) ואם אתה עובר את זה אז אתה נבחן בכביש. מניסיון אישי ומעדויות של מורי רכיבה רוב הנבחנים נופלים במגרש ולכן עיקר התרגול הוא במגרש.

alexsupreme
06-06-2017, 11:13
כל עניין השמיניות והסיבובים מחוץ למגרש לא נועדו ללמד אותך להתמודד עם מצבים תאורתיים בכביש אלא ללמד אותך להרגיש מספיק בנוח על האופנוע כדי שתוכל להתרכז בכביש וליישם את הידע התאורתי.
כביכול אחרי 15 שעות החובה אתה אמור להיות מוסגל לתפעל את האופנוע בלי בעיה בכל תנאי דרך, ללא דאגות וללא נפילות.

אם אתה רוצה ללמוד איך לשרוד בג׳ונגל הישראלי, יש קורסים יעודיים אחרי שאתה כבר עם רשיון והם מומלצים בחום.