התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שושנים באלפים

השושנים
19-06-2017, 00:13
עברו שנתיים כמעט בדיוק מהטיול הזוגי שעשינו הג'ינג'ית ואני על גבי ה-G/S1200 בפירנאיים.

הסיפור כזכור מתחיל אי שם באמצע שנות השמונים של האלף הקודמת כשבתכנון היה טיול
אופנועים באירופה מתנה לעצמי בסיום השירות הצבאי, שנדחה בעקבות מפגש חזיתי מול ג'ינג'ית
מופלאה אחת.

לאורך השנים הקפדתי להזכיר לה שאת הטיול המתוכן, שהיה המפלט שלי בשעות קשות של מסעות
ארוכים ואימונים מפרכים דחיתי "בגללה"...

לקראת ים ההולדת ה-50 שלי החלטנו להגשים אותו באמת ויצאנו למסע מדהים של 21 יום בספרד-
צרפת כשמתוכם 8 ימים ראשונים באופנוע כשאנו חוצים את הפירנאיים ומזגזגים בין דרום צרפת לספרד.

הג'ינג'ית ניווטה מהמושב האחורי, צילמה והייתה שותפה נאמה לכל ההרפתקה ודי התבאסה כשהחזרנו
את האופנוע במדריד ועלינו על רכב להמשך הדרך.

לכבוד יום ההולדת שלה החלטתי להפתיע אותה בטיול לזנזיבר רגוע רומנטי ומלא בים וחופים לבנים,
"לא !!!" הייתה התשובה, "בשום אופן לא, רוצה טיול עם אופנוע והפעם אחד ארוך..."

אז אי שם בחודש ינואר החל נרקם הטיול הבא שלנו לאלפיים, המועד נקבע לתחילת החופש הגדול
בגלל מטלות עבודה (שלה שלה) יעד היציאה היה נתון ברור העיירה לנדשוט ע"י מינכן, מקום מושבו
של הרמן ונבחר ציר "משוגע" שמתאים בדיוק לאופי של הטיולים שלנו מלא בהרבה אטרקציות תופעות טבע
ואתרים מיוחדים ששמענו עליהם במהלך החיים.

השרשור הזה מתחיל לפני הטיול, אשתדל לתאר קצת איך מתכננים טיול של שבועיים ותופרים נקודות
שאין בהם הגיון מעשי אבל מהווים אוסף של אטרקציות ונקודות חן.

לציין שכרטיסי הטיסה נרכשו כבר לפני חצי שנה וקצת אחרי זה גם הוזמנו מקומות הלינה בבתי מלון מיוחדים
(עוד תראו בהמשך) אם אצליח להסתדר עם הסלולרי שלי משם אולי אוכל גם לצרף לדף גם תמונות ואנקדוטות
בזמן אמת אם לא, תאלצו לחפש אותי בפייסבוק או להמתין עד שאחזור עם הסיפור כולו.

בינתיים עד ליציאה ב-3/7 אני אעלה קצת מתוך התכנון עם תמונות לגרות את הדמיון.

Biker boyz
19-06-2017, 11:30
מדהים.... אפשר לדעת איפה אפשר למצוא עוד נשים כאלה? :P

השושנים
19-06-2017, 12:39
לא בעלי אקספרס....

Zvika
19-06-2017, 13:22
זה לא אשה, זה יהלום.. :winner::thumbsup:

מגניב לאללה!
גם אני בתכנון לעשות טיול רכיבה באלפים בשלב מסויים.

Biker boyz
19-06-2017, 13:37
לא בעלי אקספרס....

יופי כי אני מחפש כחול לבן ישראלי (:
תהנו.

matanmalki
19-06-2017, 13:58
היי
כמה נוח היה לה במושב האחורי של הgs 1200?
עשינו טיול קצר עם אופנוע לא מתאים( 3 שעות עם הרבה הפסקות), מאז היא אומרת " אופנוע עם ספא מאחורה ! ולא אין טיול"

השושנים
19-06-2017, 17:30
ה-GS נוח ברמה אחרת לא נצפו בעיות בעבר, הקטע הוא לדעת לשלב מקטע דרך עם אטרקציה
ואז שוב רכיבה ושוב אטרקציה והפסקות קפה/פיפי.

בשלב התכנון (אני אגיע לזה המשך הפוסט בו אני מפרט איך ניגשים לתכנון) החלטתי שלא לעבור
יותר מ-300 ק"מ ביום, צריך לקחת בחשבון שמדובר ב-5 שעות רכיבה +- ויש ימים אינטנסיביים
יותר וימים שפחות בכדי להתאושש.

הרעיון המסדר הוא לישון בעיר שאותה אתם רוצים לראות, לדוגמה הגעתי לטולוז (צרפת) בשעה 17:00
אחרי רכיבה מאנדורה וביקור בכמה עיירות בדרך, התקלחנו במלון ויצאנו בערב לטייל בעיר
(כל עיר מרגישה אחרת ביום מאשר בלילה). ניצלנו את הזמן לארוחת ערב שהפכה לארוחה העיקרית,
בבוקר אכלנו במלון ויצאנו לאטרקציות שפתוחות ביום משם יצאנו ליעד הבא באזור הצהרים והגענו עם ערב
לעיר הבאה אותה רצינו, ככה מנצלים היטב את שעות היממה.

לכל זוג או קבוצה הרגלים ואהבות אחרות שצריכות לתת ביטוי בזמן התכנון לדעת למה לתת זמן.

רכיבה של שעה היא בדרך כלל גבול הריכוז והסבלנות ואז עדיף לעצור לקפה התרעננות ו/או אטרקציה.

עם הטכנולוגיה של היום ניתן לתכנן טיול עד רמה של הכרת החדר במלון מיקום תחנות דלק/קפה
שעות פתיחה של אטרקציות וזמן מומלץ לשהייה בהם. אני מעדיף להזמין מלונות מראש ככה נמנעים
בעיקר בעונת התיירות מלבזבז זמן על חיפוש ונפילות של מלונות גרועים. אבל כמו שאמרתי בהמשך
אפרט איך עושים את זה.

מקווה שעניתי על השאלה.

ilang
19-06-2017, 17:36
רגע רגע-המפכל",
זה לא גם החלום של דרזדנר מאגף חולמים
אלפים?

Dresdner
19-06-2017, 18:21
ה-GS נוח ברמה אחרת לא נצפו בעיות בעבר, הקטע הוא לדעת לשלב מקטע דרך עם אטרקציה
ואז שוב רכיבה ושוב אטרקציה והפסקות קפה/פיפי.

בשלב התכנון (אני אגיע לזה המשך הפוסט בו אני מפרט איך ניגשים לתכנון) החלטתי שלא לעבור
יותר מ-300 ק"מ ביום, צריך לקחת בחשבון שמדובר ב-5 שעות רכיבה +- ויש ימים אינטנסיביים
יותר וימים שפחות בכדי להתאושש.

הרעיון המסדר הוא לישון בעיר שאותה אתם רוצים לראות, לדוגמה הגעתי לטולוז (צרפת) בשעה 17:00
אחרי רכיבה מאנדורה וביקור בכמה עיירות בדרך, התקלחנו במלון ויצאנו בערב לטייל בעיר
(כל עיר מרגישה אחרת ביום מאשר בלילה). ניצלנו את הזמן לארוחת ערב שהפכה לארוחה העיקרית,
בבוקר אכלנו במלון ויצאנו לאטרקציות שפתוחות ביום משם יצאנו ליעד הבא באזור הצהרים והגענו עם ערב
לעיר הבאה אותה רצינו, ככה מנצלים היטב את שעות היממה.

לכל זוג או קבוצה הרגלים ואהבות אחרות שצריכות לתת ביטוי בזמן התכנון לדעת למה לתת זמן.

רכיבה של שעה היא בדרך כלל גבול הריכוז והסבלנות ואז עדיף לעצור לקפה התרעננות ו/או אטרקציה.

עם הטכנולוגיה של היום ניתן לתכנן טיול עד רמה של הכרת החדר במלון מיקום תחנות דלק/קפה
שעות פתיחה של אטרקציות וזמן מומלץ לשהייה בהם. אני מעדיף להזמין מלונות מראש ככה נמנעים
בעיקר בעונת התיירות מלבזבז זמן על חיפוש ונפילות של מלונות גרועים. אבל כמו שאמרתי בהמשך
אפרט איך עושים את זה.

מקווה שעניתי על השאלה.

באלפים 300 ק"מ זה יום רכיבה ברוטו עם עצירות להתרעננות\נופים ואוכל, לאטרקציות כמו ראפטיג, רכבלים למינהם, פסטיבלים מקומיים לא יהיה זמן.
ממליץ מאד על ראפטינג, יש בכל הרמות עם מדריך כמובן אפשר גם לעשות משהוא קצר כמו שעה עד שעתיים.

בתכלס לי מספיק רק להריח את אוויר הפסגות.

השושנים
19-06-2017, 18:21
רגע רגע-המפכל",
זה לא גם החלום של דרזדנר מאגף חולמים
אלפים?

כן מחכה לו שיצור קשר...

השושנים
19-06-2017, 18:23
באלפים 300 ק"מ זה יום רכיבה ברוטו עם עצירות להתרעננות\נופים ואוכל, לאטרקציות כמו ראפטיג, רכבלים למינהם, פסטיבלים מקומיים לא יהיה זמן.
ממליץ מאד על ראפטינג, יש בכל הרמות עם מדריך כמובן אפשר גם לעשות משהוא קצר כמו שעה עד שעתיים.

בתכלס לי מספיק רק להריח את אוויר הפסגות.

אכן, אני דיברתי על הטיול שעשיתי בתשובה לשאלה על נוחות המורכבת, לטיול הנוכחי
התכנון יותר עמוק, והדרך חושבה על פי השעות ולא על פי המרחק.

השושנים
19-06-2017, 20:05
הערת אזהרה:
ישנם דרכים רבות לתכנן טיול, חלקן אולי יותר מוצלחות משלי, השיטה שלי מתאימה לי, היא לא בהכרח
הזולה ביותר, כיוון שאני מאמץ את הפתגם של אבא שלי "כשאתה רוצה להשתכר, אל תספור את הכוסות"

בפני מגלי העולמות על שתי גלגלים ישנם כמה אפשריות, הפשוטה ביותר לצאת לטיול מאורגן, מה שצריך
זה זוג ביצים (הכתוב מופנה לנשים וגברים כאחד) ארנק תפוח והרבה מזל. היתרונות רבים, החסרונות
שזה טיול קנוי שאתה משלם על תכנון של מישהו אחר, מגיע עולה נוסע אחרי המדריך, רואה מה שנקבע
לך בזמנים של אחרים, תלוי בקבוצה ואנשים שאתה לא מכיר ובמחיר יקר יחסית. לי זה לא מתאים,
כי אם לג'ינג'ית מתחשק להאכיל את כל הברווזים באגם, היא תעשה את זה ונראה מי מסוגל לעצור אותה...

דרך נוספת היא לצאת עם אופנוע שלך לחו"ל שזה בעצם משתלם רק אם הטיול עובר את מחסום השבועיים
ויש לך כוח להתעסק עם כל פרוצדורת השילוח תיאום הזמנים הביטוחים וכד. יש בזה עניין אבל אלי זה
פחות מדבר.

הדרך האחרונה והנבחרת על ידי היא שכירת אופנוע מסוכות עם המלצות במקום היציאה. רוב הסוכנויות
היום מחזיקות מגוון אופנועים בטווח מחירים שונה ויש להם דפי אתר שניתן לבצע בקלות הזמנה צפייה
והכנה מראש של כל הדברים שתצטרך.

את ההזמנה הנוכחית ביצעתי לאחר המלצות רבות כאן: http://motorentals.de/

הכרת הסוכנות תעזור לעשות את החישוב היומי למחיר ההשכרה, כפול מס' הימים המתוכן ותסייע בהגדרת
התקציב.

צריך לזכור שכל פריט נוסף משמעו עוד כסף שכירת קסדה למשל יכולה להגיע לכדי 10 יורו ליום כפול מס'
הימים כפול מספר הרוכבים (זוג או פרד). כך גם מעיל כפפות וכד' - אני הבאתי ציוד מהבית.

השלב הבא לוודא זמינת האופנוע הנבחר אל מול מועדי הטיול שנגזרים ממועד הכרטיסים שנרכשו רצוי לעשות
את הבדיקות במקביל. וגם את הרכישות, כך מוודאים שיש כרטיסים ויש הזמנה תואמת לאופנוע מאושרת.

בחירת האופנוע היא קריטית ורצוי לדעת שגובה הרוכב והיכולת שלו תואמת את ההזמנה ובמידה ורוכבים עם
בת זוג החלק המיועד לה מתאים, חשוב מאד לזכור לקחת כלי עם מקום לציוד, אצלי אני לא מתפשר על פחות
משלוש ארגזים ואפשרת לקשור תיק נוסף.
אז יש לנו כרטיסים (מיד אגע בבחירת היעד) יש אופנוע שנגזר מבחירת היעד ואיך בעצם מתכננים את הטיול?

השושנים
20-06-2017, 08:25
בחירת היעד היא פונקציה של המון דברים והיא הולכת (כמו הזמנת האופנוע וקניית הכרטיסים) יד ביד
עם חישוב התקציב.

כמו בביצה והתרנגולות אי אפשר לקבוע מה קודם למה, בחישוב גס (שוב על פי מדרג האופנוע) צריך
לקחת בחשבון:
1. מחיר הכרטיסים-שווה לבדוק להשוות מחירים ולקחת בחשבון זמני נחיתה והמראה (שיכולים להוסיף ימי שהייה).
2. הוצאות יומיות-לנו לוקח בין 80-100 יורו ליום הכולל כניסות לאתרים, אוכל, שתייה, קניה מזדמנת וכד'.
(יש ימים שההוצאה מגרדת את תקרת התקציב ויש ימים שפחות מה שניצבר עובר לתקציב היום הבא)
3. מחיר האופנוע ליום בתוספת דלק (מדובר בערך בתדלוק כל יומיים המחיר לא גבוה אבל חשוב לדעת).
4. בתי מלון- אני אגע יותר מאוחר איך לבצע בקלות את ההזמנה וההתאמה למסלול מבחינת המחיר בסביבות 80
יורו בממוצע לזוג או אדם בחדר זוגי. חשוב לזכור המלון הוא האמצעי ולא המטרה אבל מלון נוח שממוקם
ב מקום אסטרטגי נכון חוסך כסף בחישוב הגדול וממלא מצברים ליום הבא מלון דפוק הורס!.
5. שונות-דמי מעבר, דמי שירותים (עולה כסף לעשות פיפי) אגרות כבישים, בערך 10 יורו ביום.
6. אישי- משתלם לקנות ציוד אופנועים בחו"ל. מי שיכול להרשות לעצמו לקנות קסדה/מעיל/כפפות שם, עדיף.

עכשיו להכפיל את ההוצאות היומיות בימי החופשה לקחת בחשבון שיום ההגעה ויום הטיסה חזרה נכללים בחלק
מהתחשיב, למרות שאם חוזרים לפנות בוקר משלמים עדיין על יום מלון אבל אין הוצאות יומיות ביום זה.

ישנם יעדים יקרים וישנם יעדים אטרקטיביים לא פחות שנחשבים זולים, לדוגמה אוסטריה שוויץ וגרמניה נחשבות
יקרות יותר מאיטליה סלובנייה וארצות מזרח אירופה, ספרד זולה אבל פורטגל זולה ממנה.

לכן כחלק מבחירת היעד (סבלנות נגיע גם לזה) צריך להחליט מה מועדפים יותר ימים במדינה זולה או טיול קצר
במדינה יקרה.

אז מה היה לנו עד עכשיו:
קביעת מסגרת תקציב בהתאם לרצון והעדפה בחישוב גס אל מול מספר הימים.

עכשיו אנחנו צרכים להחליט על יעד, העדפות, רצונות, ואיך מתחילים משם לקבוע מסלול חכם והגיוני.

השושנים
20-06-2017, 15:11
היעד:

בחירת היעד היא עניין אישי וכל אחד ימצא עניין במקומות אחרים,חלק יעדיפו את דרום אמריקה, או המזרח,
חלק ירחיקו למרוקו או אפריקה, לטיול ראשון או שני עדיף להתחיל לדעתי באירופה. (גם יוון זה סוג של אירופה).

אם מטרת הטיול היא הרכיבה עצמה והרצון להגיע ליעדים מסוימים הוא משני, תמיד אפשר לחפש מקום עם כבשים
מפותלים או כזה המשלב בקרבת מקום מסלול מרוצים בו ניתן לעלות עם האופנוע לסיבוב או שנים.

אם המטרה היא גם ביקור בערים ועיירות חשוב לדעת שהתנועה והמחירים בערים אלה קשה ויקרה יותר בגלל
הצפיפות.

יולי אוגוסט הם החודשים של החופש ושיא עונת התיירות כאשר באוגוסט גם האירופאים בעצמם יוצאים לחופשה
הכל יותר יקר יש עומס על יעדי התיירות הפופולריים. אם מישהו יכול להרשות לעצמו יוני וספטמבר עדיפים,
גם מבחינת מזג האוויר.

עכשיו החלק הקשה, כל אחד (ואני מתייחס גם לזוגות כאחד) צריך להבין מה הוא רוצה לראות, על מה הוא
לא מוכן לוותר ומה מבחינתו זה טאבו שהוא לא מוכן לעשות. מי שלא הולך למוזיאונים לאומנות בארץ ולא ממש
מתעניין יגלה מהר מאד שגם בחו"ל המוזיאונים לא מעניינים אותו, גם אם מוצגים בהם תמונות של שועיי עולם.

מצד שני מי שמתעניין באופנועים מכוניות שוק עתיקות שווקי אוכל פרחים ארכיטקטורה אדריכלות עיירות ימי ביניים
וכד' ימצא בכל אירופה אתרים ככל שיחפוץ.

מרגע שנבחר היעד והאתרים עוברים למעשה לשלב התכנון.

אז איך מתכננים מסלול כשרוצים לראות הרבה דברים ובעצם לא יודעי מה יש ליעדים להציע?

Dresdner
20-06-2017, 17:21
היעד:

בחירת היעד היא עניין אישי וכל אחד ימצא עניין במקומות אחרים,חלק יעדיפו את דרום אמריקה, או המזרח,
חלק ירחיקו למרוקו או אפריקה, לטיול ראשון או שני עדיף להתחיל לדעתי באירופה. (גם יוון זה סוג של אירופה).

אם מטרת הטיול היא הרכיבה עצמה והרצון להגיע ליעדים מסוימים הוא משני, תמיד אפשר לחפש מקום עם כבשים
מפותלים או כזה המשלב בקרבת מקום מסלול מרוצים בו ניתן לעלות עם האופנוע לסיבוב או שנים.

אם המטרה היא גם ביקור בערים ועיירות חשוב לדעת שהתנועה והמחירים בערים אלה קשה ויקרה יותר בגלל
הצפיפות.

יולי אוגוסט הם החודשים של החופש ושיא עונת התיירות כאשר באוגוסט גם האירופאים בעצמם יוצאים לחופשה
הכל יותר יקר יש עומס על יעדי התיירות הפופולריים. אם מישהו יכול להרשות לעצמו יוני וספטמבר עדיפים,
גם מבחינת מזג האוויר.

עכשיו החלק הקשה, כל אחד (ואני מתייחס גם לזוגות כאחד) צריך להבין מה הוא רוצה לראות, על מה הוא
לא מוכן לוותר ומה מבחינתו זה טאבו שהוא לא מוכן לעשות. מי שלא הולך למוזיאונים לאומנות בארץ ולא ממש
מתעניין יגלה מהר מאד שגם בחו"ל המוזיאונים לא מעניינים אותו, גם אם מוצגים בהם תמונות של שועיי עולם.

מצד שני מי שמתעניין באופנועים מכוניות שוק עתיקות שווקי אוכל פרחים ארכיטקטורה אדריכלות עיירות ימי ביניים
וכד' ימצא בכל אירופה אתרים ככל שיחפוץ.

מרגע שנבחר היעד והאתרים עוברים למעשה לשלב התכנון.

אז איך מתכננים מסלול כשרוצים לראות הרבה דברים ובעצם לא יודעי מה יש ליעדים להציע?

עניין של אופי אבל אני לא הזמנתי מלונות מראש (חוץ מפעם שעשיתי טיול מאורגן עם מדריך) פחות או יותר הסכמנו בקבוצה איזור וכל ערב הסתכלנו במפה והחלטנו מה עושים מחר.
זה שיש דדליין בסוף כל יום יכול להעיק למרות שמצד שני לפעמים חיפוש מלון בסוף היום לפעמים יכול להסתבך קצת תלוי בכמות המשתתפים.

השושנים
20-06-2017, 18:01
ובנוסף בתאריכים לחוצים יחסית הסיכוי למצוא מלון טוב וזול פחותים מאשר לשבת בבית ולבחור את המלון בפינצטה.

אתה מצטרף אלי לבירה?

Dresdner
20-06-2017, 23:56
יש לנו רק יומיים חופפים, ככה שאני עדיין מחפש, יעדכן אותך אם ביומיים החופפים אנחנו קרובים.

השושנים
21-06-2017, 06:47
אחלה. תיהנה.

השושנים
21-06-2017, 16:48
אז בחרנו את היעד, זו יכולה להיות ארץ אחת או שתיים וזה יכול להיות איזור גאוגרפי.

במסגרת המגבלות אנחנו יודעים את מס' הימים המבוקש, ואת מיקום הסוכנות בה נשכיר
את האופנוע, משם בעצם נדקור את המפה לראשונה אבל כמה מילים קודם.

ניתן לשכור אופנוע במקום אחד ולהחזירו במקום אחר, אני שכרתי אופנוע בברצלונה ומסרתי
אותו לאחר שמונה ימים במדריד, זה עלה לי יותר כסף (בערך עוד יום שכירות) אבל שינה
את אופי וגמישות המסלול.

האפשרות הנוספת היא לתכנן מסלול מעגלי מהסוכנות ואליה חזרה, אז איך בעצם יודעים מה לראות?

פשוט קוראים. אם היעד הנבחר הוא גרמניה (הסוכנות הנוכחית ע"י מינכן) אותי עניינה תמיד טירת
ליכטנשטיין:

http://he.bcdn.biz/Images/2014/7/17/4c93e607-5801-474a-ab59-58b15c3c1298.jpg

אז בעצם דקרתי במפה 2 דקירות האחת שם וכתובת הסוכנות, והשנייה כתובת הטירה. סיננתי בגוגל מפות הימנעות
מכבישים מהירים וכבישי אגרה, וקיבלתי את האופציה הראשונה איך להגיע וכמה זמן ייקח לי להגיע.
הגדלתי את המפה והתחלתי לעבור עד דרכים שונות להגעה מקומות נחמדים לעצירה, במקביל קראתי על מקומות
מעניינים בגרמניה והמלצות תיירים וככה ידעתי להתכוונן פחות או יותר על מסלול. כיוון שהמרחק לטירה היה בערך
שלוש שעות נסיעה מצאתי עיירות נחמדות בדרך כמעט כל שעה ואת המעניינות בהן הוספתי למסלול. את המלון ליעד
הבא בחרתי כשעה מהטירה לכיוון היעד הבא שוויץ.

השושנים
23-06-2017, 15:32
אז בחרנו יעד, דקרנו את המסלול ועכשיו צרכים לבחור מלון, החלטנו שחיפוש מלון בדקה
התשעים הוא קצת מעבר לכוחותינו או רצינו לבחור מלון שייתן לנו מקסימום תמורה, עכשיו
יש באפשרותנו לעשות מהכיסא בבית חיפוש מושכל. אבל קודם כל להגדיר לעצמינו מה אנחנו
מחפשים.

המלון אינו המטרה הוא אמצעי, ולכן רצוי למצוא מלון שייתן את המענה האמתי לכל הדרישות
הבסיסיות שלנו בתקציב הראוי.

כמה כללי אצבע:

ככל שנתרחק ממרכז העיר לפריפריה המחירים יורדים. בדרך כלל מלונות רחוקים לא גובים מחיר על חניה
או מוסיפים ארוחת בוקר חינם. מלונות אלה בגלל החיסרון שלהם במרחק מפצים בהרבה דברים אחרים.

מלונות משפחתיים קטנים באירופה או צימרים טובים נותנים מענה נהדר לילה אז לא להתקבע על מלונות רשת.

בחלקים מהמלונות באירופה אין מזגנים, יש מלונות ואכסניות שהשירותים/מקלחת משותפים. אני נמנע מהם.

בחיפוש נכון ניתן להשיג יותר תמורה לאותו הכסף.

יש מלונות שארוחת הבוקר/חניית רכב/אופנוע היא בתשלום נוסף. לשים לב.

אם מדובר בהזמנת הרבה בתי מלון בטיול אני אוהב לגוון בין מלונות משפחתיים קטנים, למלונות רשת, מלון דירות
וצימרים ,כיוון שלכל אחד מהם יתרונות ברורים משלהם.

במלון דירות ישנם לרוב מכונות ומייבשי כביסה ורצוי לשלב אחד כזה אחרי שבוע לצורך רענון הבגדים.

עיירות קטנות על הדרך, יותר ידידותיות מערים גדולות.

אם כתוב בכניסה למלון "Motorcycle friendly" הרווחתם.

בכל מלון תמצאו המון מידע אצל פקיד הקבלה, כולל מפות מקומיות ואטרקציות מעניינות, ואפילו
ניתן להזמין בהנחה מקומות למופעים/מסעדות ולשמוע המלצת מקומיים על דברים שמעניינים אתכם.

אני אוהב להזמין מקומות דרך האתר בוקייניג שנותן מענה אמתי למטייל בחו"ל כולל ביטוח מסוים שאם לא
אהבת את המלון שהזמנת הוא יעביר אותכם למקום אחר טוב יותר. קיימת אפליקציה לטלפון שנותנת
גם הסבר ומפה חיה איך להגיע למלון שלך בעזרת הוויז/גוגל מפות, מעלה את ההזמנה שלך ומונעת
את הצורך בוואוצ'ר מהבית. אני הזמנתי עד היום כ-45 מלונות דרכם ואני נחשב שם VIP ומקבל הנחה.
לציין שמעולם לא "נפלתי" בבחירת המלון להפך!

תכלס איך עושים את זה. על המפה בגוגל יש אפשרות לדקור את מקום הסיום אליו נגיע בערב ולחפש
ע"י קליק ימיני או לחצן במקרא "מה בסביבה" משם לעבור ללשונית מלונות והגוגל יעלה לכם דגלים
עם מלונות בסביבה ומחירים, כניסה לשם המלון דרך האתר תיתן את כל האופציות במלון כולל מחירים
ותמונות.

הכי חשוב לקרוא את חוות הדעת של האנשים והציון של המלון. ניתן לעשות כפי שאני נוהג
לבצע סינון ראשוני של מלונות שקיבלו ציון 9 ומעלה במחיר קבוע שלי מראש, ועוד דברים הנחוצים לי
ככה אני מקבל מלונות בהתאמה אישית.

אח"כ נכנס לתמונות של החדר ומלון בודקים קרבה לאתרים נחמדים ומסעדות ולוקחים את המועדף:

דוגמה למלון קמפיינג park am see שבחרתי באוסטריה:
https://www.booking.com/hotel/at/park-am-see.he.html?aid=376388;label=booking-name-he-YbpY05nRwkuSgF8FH1Ka5gS31623051257%3Apl%3Ata%3Ap1% 3Ap21%2C323%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138710%3Akwd-71599681697%3Alp20519%3Ali%3Adec%3Adm;sid=7407071d e4c57b7d78617f5a6784ebbb;all_sr_blocks=135439506_1 02258441_2_2_0;checkin=2017-07-10;checkout=2017-07-11;dest_id=-1987099;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;highl ighted_blocks=135439506_102258441_2_2_0;hpos=1;roo m1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=6801a05b025266b c8f327b613eb8a89bd10663beX1;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

שימו לב שבחרתי מלון יקר מעל לתקציב ומיד אסביר למה.

השושנים
23-06-2017, 18:17
אני משתדל לעבור על הדרך בה תוכנן הטיול בעיקר בצורה מסודרת על מנת להקל על אלה
שרוצים לתכנן טיול דומה בעתיד בעצמם, מדי פעם אני מכניס תובנות משלי, בחירות והעדפות
שלמדתי במשך הזמן שבעצם "עושים" את הטיול.

בשלב הבא כשאצא לטיול אמשיך לתאר את הדרך ואצרף תמונות על מנת לבדוק כמה התכנון
ענה על הציפיות.

אם לדוגמה הטיול הנוכחי שלי יהיו לי 16 לינות במלונות, (יום הנחיתה וההגעה לעיירה בה אני
לוקח את האופנוע ובנוסף עוד 14 ימי רכיבה ויום אחרון לפני הטיסה הביתה) והתקציב למלונות
עמד על כ-80 אירו ללילה, בחלק מהמלונות שילמתי פחות ולכן בעצם בתקציב נותרה אפשרות
לשדרג חלק מהמלונות ליקרים יותר.

בעקומת הרכיבה יהיו על פי התכנון ימי רכיבה ארוכים יותר שרוב היום יוקדש לתיור נופים בהרים
ופחות לעיירת, יהיו ימים "קלים" יותר שיאפשרו שחיה באגמים, רכיבה נינוחה, וכניסה לאתרים
ויהיו ימים שיקדשו לטיולים עירוניים (לוצרן טון ועוד עיירות מימי הביניים). חלוקת המלונות לוקחת
את אינטנסיביות היום ואופיו בבחירת המלון, כך שאחרי יום רכיבה "קשוח" יחכה לנו מלון מפנק,
לפני יום "קל" יהיה לנו פארק לשחייה והתרעננות, וליום האחרון יהיה מלון "מפואר" שירכך את
העצב בצורך לחזור.

כיוון שהטיול הוא בזוג ובעיקר עבורנו המלונות הנבחרים תמיד יכילו מאין מגע אישי שמדבר אלינו:

https://r.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/460/46001486.jpg

השושנים
23-06-2017, 18:49
לתזמון היציאות והכניסות למלונות יש משמעות רבה רוב המלונות יאפשרו לאורחים להישאר עד שעה 11:00
וקבלת החדרים החל משעה 14:00 ולפעמים מאוחר יותר, בקיץ באירופה מתחיל להחשיך בין השעות 21:00-20:00
מה שמאפשר יחסית הרבה זמן אור ופורס את היום לרכיבה נוחה.

גיליתי שיציאה מהמלון לאחר התארגנות בוקר באזור השעה 08:30 והגיעה למלון הבא לפני החשכה המוחלטת
עדיפה. לוח זמנים זה מאפשר הרבה תמרון ומשאיר זמן רב לאטרקציית, לדוגמה אם ביום מסוים מתוכננות 3.5
שעות רכיבה, בעצם עוד לפני ארוחת הצהרים ניתן לבקר במקום אחד ללא לחץ לצאת למקום הבא, ולהגיע בשקט
למלון, עד לשעה 19:00. עכשיו זוכרים שאמרנו שהעצירות מתוכננות או ע"י אטרקציות מעניינות או בעיר שאותה
רוצים לבקר?
אז מתקלחים מתרעננים ויוצאים לאכול ארוחת ערב בחוץ בעיר החדשה, הנהנים מחיי הלילה ובבוקר אחרי ארוחת
בוקר או במלון או במקום שמצאנו בלילה, אפשר לסייר בעיר ולבקר במקומות שפתוחים בדרך כלל בין השעות
09:00-18:00. (מבצרים, מוזאונים, טירות, וכד') ואז לצאת לכיוון היעד הבא אחרי מספר שעות שינה מכובד.

איך בחרתי את הדרך ולמה אני "תופר" את האלפיים מכל הכיוונים בהמשך.

השושנים
24-06-2017, 08:10
בעת תכנון הטיול כפי שאנחנו כבר יודעים, חשוב "להבין" את אופי האזור ומה בעצם אנו רוצים לחוות.
צריך לזכר ש-"טיול אופנועים" מתפרש שונה אצל כל אחד, הרוכבים הספורטיביים יחפשו בעיקר מסלולים
וכבישים מפותלים שמהות הטיול בגדול תהייה רכיבה רכיבה רכיבה. רוכבים רגועים יותר שמחפשים תיור
מתקדם ומאסו כבר ברמת הגולן/ציפורי/בית ג'וברין, יחפשו נופים אחרים, עיירות ציוריות והאופנוע יהיה הכלי
למעבר בנוף, רוכבי ההרפתקה יחפשו מסלולים מאתגרים וטיולי אקסטרים, כל אחד צריך לחשוב היכן הוא
ממוקם בסקלה ומשם ייגזר אופי הטיול.

בשבילי הטיול הוא התנתקות מהכל ושקיעה של פרק זמן ארוך יחסית בסגנון חיים אחר, נופים אחרים,
ונופש מהול בהרפתקה, ישנן מקומות שמנקרים לי בראש שנים ובכל טיול אני משתדל לבקר כמה מהם,
בשבילי רביצה על שפת אגם רגוע אחרי פרק רכיבה ולהאכיל את הברבורים הוא סוג של שקט השווה
מליונים.

לכל יעד יש את היתרונות והחסרונות שלו, ולכן שילוב של הרבה דברים שונים בטיול אחד יוצר גיוון ועניין
וככל שהטיול ארוך יותר הסיכוי שתגיעו למיצוי גדול יותר ויש להיזהר.

מלכודת נוספת שכדאי להיזהר ממנה היא מלכודות התיירים, באלפיים לדוגמה יש קרחונים או הרים מפורסמים
מאד שתיירים נוהגים לפקוד אותם, במיוחד החודשי הקיץ מד שני לא רחוק מכל יעד כזה ישנם הרים או קרחונים
לא פחות יפים ומתוירים פחות שם התורים נסבלים והמחירים נוחים יותר.

חשוב גם להימלט משעות העומס והפקקים ולנצל את השעות בהם עומס האנשים נמוך.

אחרי הפתיחה הארוכה הזו אנסה עכשיו לתאר לכם את הטיול שתכננתי ואנסה בעוד שבוע וקצת גם לשתף
אתכם באופן חי מתוך הטיול עצמו.
5324

השושנים
30-06-2017, 16:45
שלושה ימים לפני היציאה וההתרגשות בעיצומה, החבר האלקטרוני שלי הודיע לי שהטיסה למינכן
שהייתה מתוכננת לשעה נוחה 09:30 בבוקר יום ב' הוקדמה לשעה 06:00.

מה שאומר שבקום לקום לפנות בוקר ולצאת רעננים אצטרך לקום באמצע הלילה על מנת להגיע
לשדה התעופה, שלוש שעות קודם.

הקטע הוא שבעצם התפנה לי יום לא מתוכנן בלנדשט (העיירה בה אני שוכר את האופנוע) יפה
ככל שתהייה אין מצב "לבזבז" בה יום שלם אז...מיד התארגנתי על כמה אפשרויות מלבבות:

1. כמה קבוצות של חברים ששכרו אופנוע מהרמן והגיעו יום קודם לסדר את העניינים הרשמיים
קיבלו את האופנוע יום קודם ללא חיוב-שמבחנתי זה נחמד אבל...אי אפשר לבנות על זה.

2. נמצאה עיירה נוספת Regensburg כ-43 דקות בנסיעה ברכבת, עיר מורשת עולמית שלא
נחרבה במלחמת העולם השנייה יש בה מונומנטים רבים ועתיקות עד תקופת הרומאים.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Regensburg_08_2006_2.jpg/250px-Regensburg_08_2006_2.jpg

היופי בכל העניין שהחושך יורד באירופה בשעה 22:00 כך שבעצם ישנם המון שעות אור לטייל
וליהנות.

אז בעצם הרווחנו עוד קצת הרפתקה.

miki
30-06-2017, 16:56
תענוג... נהנה לקרוא את ההסברים - תודה לשיתוף.
אגב, לא יודע אם אתה מכיר את האפליקציה HERE WE GO
היא מאפשרת לך לנווט בלי תקשורת סלולארית, אתה חייב להוריד את המפה הרלוונטית לפני כן ורצוי ב WIFI שכן הנפחים גדולים.
חזרתי השבוע מרומניה ונווטתי רק איתה, הדיוק ראוי לציון.
ממתין לרשמים ותמונות מהטיול.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps

השושנים
30-06-2017, 17:16
כעיקרון הורדתי מפות של גוגל שניתן לנווט איתן אוף ליין, ויש כמובן וויז.

במקרה הצורך תמיד אוכל להוריד עוד.

מהארץ קניתי כרטיסי סים בין לאומיים שניתן להטעין אותם בכל פעם ע"י אפליקציה
הכרטיסים נשארים איתי גם לטיולים הבאים ככה שיהיה לי מס' טלפון קבוע לחו"ל
ויכולת הטענה בכל רגע נתון של כמות השימוש הרצויה.

הכרטיסים האלה פעלו נהדר במזרח הרחוק גם במקומות שלאחרים לא הייתה קליטה
ושמעתי עליהם דברים טובים מכל מי שניסה, במהלך הטיול אעדכן עליהם גם.

השושנים
01-07-2017, 14:48
48 שעות וקצת פחות והג'ינג'ית מחוברת לאינפוזיה כנראה בגלל התיבשות... אוי האימה....

rusty james
01-07-2017, 16:49
מקווה ששלומה הוטב!
לפחות אתם בלב אירופה ולא באיזה מדבר או ג'ונגל...

תהנו ושיהיו רק רכיבות טובות.
ובריאות טובה לשניכם.

השושנים
01-07-2017, 17:23
תודה!

השושנים
01-07-2017, 21:28
https://www.timeanddate.com/countdown/vacation?iso=20170703T06&p0=676&msg=%D7%A2%D7%95%D7%93+%D7%9E%D7%A2%D7%98+%D7%96%D 7%94+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%94&font=cursive

השושנים
02-07-2017, 07:34
לאחר לילה מלא בלהה, הג'ינג'ית מרגישה טוב יותר. היום סידורים אחרונים, הכרטיסים תוקפו.
כל המערכות עובדות...הישארו מכוונים.

השושנים
02-07-2017, 22:00
נארז, נבדק פעמיים תזוזה לכיוון שדה התעופה באמצע הלילה...

יוסי
04-07-2017, 16:13
תודה על השיתוף מעניין מאוד

dudybou
09-07-2017, 12:55
:wavey: מחכים לתמונות..
תיהנו !

השושנים
10-07-2017, 07:32
הטיול בעיצומו ואנחנו נהנים מאד. אני לא כותב כאן כרגע כי אני לא מצליח להעלות תמונות אס כשאגיע בשבוע הבא אעלה פוסט מסודר.

rusty james
10-07-2017, 09:07
:cheers2:
תמשיכו להנות ורכיבות טובות לכם השניים :)

Bambi63
11-07-2017, 08:14
שושנים, ספר איזה ציוד לקחתם, מול מה החלטת לקנות באירופה? איך הטיול? חוויות? איך האופנוע?

השושנים
13-07-2017, 08:55
כמובן כשאגיע לארץ אפרט הכל לגבי ספר הכנתי סיכום של חומר שאספתי ממקורות שונים המספר על המקום שמבקרים בו ועשיתי לי אוגדן מודפס אחר וספר אלקטרוני בסלולאר. ככה בכל מקום היה הסבר ומסלול יום מסודר.

השושנים
17-07-2017, 09:59
כרגע בשדה התעופה במינכן בדרך לארץ. היה גדול.... תובנות סיפורים ותמונות בהמשך.

erez59
20-07-2017, 04:52
כן, שושני, אתה לא חושב שהגזמת?...

השושנים
20-07-2017, 10:43
הגזמתי הגזמתי...אני יודע, המצלמה הקבועה מתה ביום השלישי לטיול קניתי אחרת ואני נאבק
כרגע איתה ועם המחשב להוריד חצי ג'יגה תמונות וסרטונים....

טייזר קטן:

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19875266_10155384677653548_6732736630490921001_n.j pg?oh=af0fcfd95a9bfc89212dd90c90dd8bec&oe=59FC38DE

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19895020_10155384492148548_4844723228961394579_n.j pg?oh=2affe6240c433f178d05bb48f6350ebf&oe=5A0C6B50

השושנים
20-07-2017, 10:45
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19665625_10155380976943548_5383477832487793203_n.j pg?oh=f45c00a4069ed254c905f19688ef6c18&oe=5A0D0FD9

erez59
20-07-2017, 10:46
חשבתי ששכרתם אופנוע...

השושנים
20-07-2017, 11:26
אופנוע אופנוע, אבל היו גם (הרבה) דברים נוספים...הישארו באזור...

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19959282_10155403017173548_5326330898190088234_n.j pg?oh=6b648962883bda4a7677d82e41641abf&oe=59F455E9

השושנים
20-07-2017, 12:40
מרגע שעזבתם לכיוון שדה התעופה, חלק גדל מהטיול כבר לא בשליטתכם, יש כל כך הרבה דברים
שעלולים להשתבש, שפשוט צריך לדעת לקבל אותם, להבין אותם ולהסתדר איתם, אנחנו הישראלים
אלופים בלאלתר שזה טוב לפעמים.

אז הפסקנו באריזה של הציוד, מה לוקחים, אני לא מתעכב על הדברים האישיים הבסיסים, בגדול
מכנסי רכיבה כפול 2 לכל אחד, בגד אחד או שתיים לערב, כלי צחצוח גילוח היגיינה מגבת אחת דקה
בגדי ים מכנס קצר סנדלים ו...זהו. פשוט קל ולא תופס מקום.

קניתי תיק ענק שמתקפל לתוך תיק קטנטן שם שמתי את כל ציוד הרכיבה, מעילים, מגני ברכיים,
כפפות, ציוד לקור (היה מיותר) בתיק השני העמיד למים שאר הדברים, תיק הליכה, ותיק קטן לג'ינג'ית
אני אפרט בהמשך.

השושנים
21-07-2017, 07:44
אחרי שהתגברתי בשיטה הכורדית על תקלת התמונות כמה תמונות להסבר.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229071_10155430896313548_7896842274501118294_n.j pg?oh=c9148593f3de9f7fa952192b9413d6b7&oe=59EEE4F2

התיק הכחול עשוי מפלסטיק דוחה מים אבל לא עמיד למים בזמן ממושך, הוא טוב בהרבה אופציות יקרות
אבל מי שזקוק לאטימה מוחלטת שימשיך לחפש, אצלנו הוא עמד במבחן גשם שוטף במשך כשעה
וחצי ורק הבגדים העליונים ספגו קצת מים באזור הרוכסן והתפרים, הלקח הוא במידה ויש ודאות לגשם
להוסיף ניילון שמכסה את הכל, אנחנו גם לא בדקנו בעת ההידוק שהרוכסן מכוסה כנדרש המחיר היה
בצורך לייבש כמה בגדים, (על כך בהמשך) נסבל!

התיק השחור הוא תיק הציוד שמתקפל לתיק קטנטן לציוד הרכיבה, נפתח רק בעת הצורך למזוודה נוספת
בהלוך ובחזור.

התיק החום הוא התיק אייתו מסתובבים בטיולים הרגלים שם שמים בקבוקי מים שניתן למלא מכל מזרקה
מחביאים את המצלמה בגשם, חומר הטיול הקלסר המכיל את הפרטים וההסברים על המקומות.

הסבר קצר, די מתסכל להגיע למקום ולא להבין מה אתה רואה יהיה יפה כמה שיהיה, בהרבה ארצות
אין הסבר מלא באנגלית ולכן בכל מקום שידעתי שאהיה הדפסתי חומר הסבר על המקום, אותו קראנו אל
מול האובייקט, מאין מדריך פרטי.

בתמונה רואים קסדה אחת, את השנייה קניתי לג'ינג'ית שם, כיוון שידעתי שיש מבחר גדול וחנות נוספת
(לואיס) בסמיכות ולכן לא היה חשש להיתקע ללא ציוד.

טריק נוסף הוא לקחת חולצות ומכנסיים ש-"בסוף הדרך" היינו כאלה שניתן לוותר עליהם אחרי השימוש,
אחרי יום מסריח או מלוכלך פשוט זורקים לפח, חוסכים את מקום הכביסה, ובכל טיול מוצאים חנות נחמדה
ולא יקרה בה ניתן לחדש חולצות ומכנסיים במידת הצורך.

בנוסף הג'ינג'ית לקח תיק צד הנתלה באלכסון על הגב, לכל אותם הפרטים שנדרשים במהלך היום,
החל ממחטות, דרך עטים פנקסים ושלל עזרים נשיים וגבריים כאחד.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155643_10155430920128548_725194399138962145_n.jp g?oh=aadac40da25dc5d3ff5a9954b7f5dc8a&oe=5A070DC3

רואים את תיק המיכל המחובר לאופנוע, זה היה אחת ההצלחות של הטיול שקיבלתי עם האופנוע, עליו בהמשך.

השושנים
21-07-2017, 08:21
כאן ניתן לראות אותו יותר בבירור,הקטע שכמעת וויתרתי עליו במעמד לקיחת האופנוע מהסכנות.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229273_10155430980963548_2310275968775150386_n.j pg?oh=101727ead34b3bd5c2a36735e8893cd8&oe=5A0B91AC

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108587_10155430965088548_5561660173085372827_n.j pg?oh=e8049090b421f240241ff1522a52aff5&oe=59EE4990

התיק הכיל כמו שאתם רואים, את בנק הכוח (סוללת הטענה למכשירים אלקטרוניים), את מנעול הקסדות, קרם הגנה
משקפיים בימים אפורים, ארנק ועוד.

כמה מילים על אלה, השימוש בוויז גוזל סוללה וכך בשעה שמטיילים ביעד הסלולרי נכנס לתיק הזה ונטען מבנק בכוח
תיק המיכל נכס לתיק החום וכך בעצם הטלפון מקבל שעות טעינה בעת הטיול. קרם הגנה חשוב בגלל הקרינה מהשלג
ובימים חמים ממש כמו בישראל, את מנעול הכספת קניתי בארץ ובעזרתו הייתי קושר את הקסדות ומעיל רכיבה של
הג'ינג'ית אל הסבל בשעת הטיול, שם אין בעיה להשאיר את האופנוע לא נעול (כולם עושים את זה) אני הקפדתי
להעביר שרוול אחד של המעיל ולכסות את הקסדות הנעולות ככה הייתה הגנה מהשמש/גשם והרווחתי מקום בארגזים
לחליפות הסערה, המעיל שלי, וציוד שלא לוקחים לטיול הרגלי.

שלושת הארגזים והתיק הכחול הם בעצם כל "הבית" שלך לימי הטיול, הם צרכים להיות יעילים, נוחים, ומסודרים
ככה שתוכל להשתמש בהם בשיא הנוחות והמהירות, בחלוקה נכונה. לכל רגע נתון.
הסבר: כשעולים לשנת לילה למלון, אין טעם לסחוב את כל ציוד הרכיבה לחדר, לכן הציוד הזה יחליף בלילה מקום
בארגזים בעוד התיק הכחול בו נמצאים הבגדים ושאר הציוד הנחוץ, אבל המיותר במשך היום יעלה אייתך לחדר.

זה מחייב כמה דקות ארגון בכל בוקר וערב.

מה בארגזים:

נתחיל מהארגז שלכאורה הכי בלתי מנוצל, הארגז האחורי שעליו מחובר התיק הכחול. שם יכנסו כל הדברים שאין
בהם צורך מידי דברים שרוצים שיישארו "לא מעוכים" ודברים שמקטינים נפח מהתיק הקשור. (סנדלים, כלי איפור,
מתנות, כביסה, ציוד עזר לאופנוע וכד'). בתיק מעליו הציוד שאין בו צורך מיידי אבל יש גישה חלקית אליו, (ביגוד
חם, ודברים שאין בעיה למעוך ושיהיו חשופים למזג האוויר). התיק נקשר ברצועת מתיחה לארגז ומעליה רשת מטען
נמתחת.

ארגז שמאל (זה שנמצא נמוך כשהאופנוע על ג'ק צד) חליפות סערה, (גם בבוקר הבהיר ביותר עלול לצפות גשם
במשך היום) וציוד חם נוסף.

לארגז השמאלי והנוח ביותר לאריזה וגישה נכנסים התיק החום, תיק הצד של הג'ינג'ית ובעצירות יוצאים משם
ובמקומם נכנס מעיל רכיבה אחד הכפפות, כל דבר אחר שלא הולך איתנו. (המטרה להיות קלים ונוחים ככל האפשר)

השושנים
21-07-2017, 08:37
קיימים תיקי מיכל בכמה גדלים וישנם צורות אריזה אחרות לדוגמה:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229075_10155430945313548_1583008689007994521_n.j pg?oh=5fd0626587ba391f6349c94497da7ee3&oe=59F1BC3D

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156003_10155430981408548_2633315896646578435_n.j pg?oh=12c34564679e481a87b267d3c317cf19&oe=59FDCFAA

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108647_10155430986098548_2151771813332336218_n.j pg?oh=53b650221443ec199b107d7093564a71&oe=5A00BEA6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229065_10155430972978548_1448406437100618488_n.j pg?oh=bc66490d2026230633b05eebdaa509e5&oe=59F03E0C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139598_10155430971038548_1851823289300832227_n.j pg?oh=41b5a50f7706c5d222ce9c9563835bf9&oe=59FBD4FE

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139751_10155430967743548_9088436322753101152_n.j pg?oh=ab7e462c52135e121602043c25c5a8eb&oe=5A0699DB

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108658_10155430959028548_2107438448772252728_n.j pg?oh=746ca922b692e6744884d4c32a159668&oe=5A011709

השושנים
21-07-2017, 08:52
אז עכשיו כשאין תירוץ לאף אחד אפשר סוף סוף להתחיל בסיפור המסע.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228711_10155430896318548_5726211105822035536_n.j pg?oh=9c22680731b8387e64c9b413b5129ce5&oe=59F01BB5

יצאנו לכיוון גרמניה לנמל התעופה במינכן, האופנוע כזכור נשכר מהרמן שמקום מושבו בעיירה לנדשוט כ-40 דקות נסיעה
משדה התעופה, הרמן (בחור חביב אוהב מאד ישראלים וחבר קרוב של רבים מהרוכבים המוכרים בארץ) דואג במעמד ההזמנה
לשאול אם תזדקק לאיסוף משדה התעופה בתשלום (50 אירו שזה התשלום גם אם תיקחו מונית באופן פרטי) ניתן להגיע גם ברכבת
לדעתי מיותר ומסורבל, לנו המתינה ביציאת הנוסעים נהגת מונית חביבה עם שיער כחול, שנתנה לנו גם הסברים על דברים
שראינו בדרך.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108442_10155430896718548_377938655719885232_n.jp g?oh=4628f9bf59cf3cdd2a60657ec75b72fd&oe=5A059F5B
לנדשוט היא עיירה חביבה שקרוב לוודאי שהייתם מחמיצים אותה אם לא הייתם שוכרים שם אופנוע, יש בה בתים צבעוניים, מבצר,
מדרחוב משגע ואנחנו נפלנו על חגיגות שנערכות אחת לארבע שנים לזכר חתונת הנסיך, אנשים מתלבשים בלבוש מסורתי, נערכים קרבות
אבירים, משתאות, פיקניקים והמון מוזיקה.
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140081_10155430903933548_2044122786878496684_n.j pg?oh=1d52b09836ff6b70b5350d539168428a&oe=59EFE2D2

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229288_10155430905538548_1458957589927828180_n.j pg?oh=87e069038bed9d15974294860de1ff13&oe=59F60E5B

את הסידורים והקניות עשינו ממש עם ההגעה משדה התעופה ומשם למלון וסיור בעיר. למחרת בבוקר הלכתי מרחק הליכה לקחתי את
האופנוע ורכבתי למלון לאריזה הראשונה.

השושנים
21-07-2017, 08:58
ככה נראית לנדשוט מהמבצר המשקיף על העיר:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108381_10155431001338548_5373172053952910878_n.j pg?oh=0d88d7f7272dde6bbbf5dbe81ba6a6b2&oe=59FFEEF2
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155768_10155431006553548_4328197361200552224_n.j pg?oh=346539abbc4695cdd1f101aec82864eb&oe=59F1A54C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228225_10155431007033548_4329726405786397193_n.j pg?oh=3ec13955189c28d904ce22ae1672a09a&oe=5A0A690B

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139900_10155431011903548_8021587132599769425_n.j pg?oh=0290a0664240c7db1d17452253ba05a4&oe=5A08AB09

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229282_10155431014083548_5731774047778975582_n.j pg?oh=cfcaf2e5c45113965d573ef9bf74119a&oe=5A00E2AE
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139623_10155431019583548_6846684016495447655_n.j pg?oh=1aba86f5778905b49a7fb2d59d1f4bbb&oe=5A0B8935

השושנים
21-07-2017, 09:08
עיר חביבה, לא צפופה, מספר אטרקציות שיעסיקו אתכם כמה שעות, נהר אחד ברווזים וחלונות זוכרים
שסיפרתי לכם שהג'ינג'ית אוהבת לצלם חלונות, אז אני אוהב דלתות ודברים ישנים.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139757_10155431015888548_950680521650277640_n.jp g?oh=e491519eb21815fc2c14a52a0efedc30&oe=59EF3778
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139665_10155431006338548_3596577399437626093_n.j pg?oh=77b868419e8427d757bfdce35c2b1bfb&oe=5A104BCB

מנעולים, לסיפור המנעולים נגיע בהמשך, כעיקרון כל נער או נערה שמאוהב, בכדי לשמר את אהבתו לעולם קונה מנעול חורט
עליו את שם האהוב/ה נועל אותו על גדר גשר וזורק את המפתח לנהר...בצרפת העירייה גזרה טונות של מנעולים שאיימו למוטט
את הגשר בגלל המשקל...ולמה אני מספר לכם? תראו בהמשך:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156176_10155431020508548_8673055717109674740_n.j pg?oh=a3430866f10e3f0c360e1fb10f000b08&oe=59F3B9C1
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108462_10155431021938548_1583006784855961889_n.j pg?oh=220551b11f83b9fc310b26f5541c2a96&oe=59F391DB

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139935_10155431023968548_1767397624918055648_n.j pg?oh=047a748aa4bbf54566fd08560be14a06&oe=5A101848

אז אחרי שראינו את העיר ארזנו ויצאנו ליום הראשון של המסע לכיוון טירת ליכטיינשטיין כ-4 שעות רכיבה מחולקות.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246363_10155431029643548_8228913145374460234_n.j pg?oh=0bed1ed3c99bc20a7178056c70c0c020&oe=5A107D71

miki
21-07-2017, 09:48
תודה לכל התמונות ההסברים והתיאורים, פשוט תענוג לקרוא. מקווה שיום אחד איישם את מה שהעלת כאן.

השושנים
21-07-2017, 10:13
ארבע שעות הן זמן רכיבה ארוך, למרות שמספר הקילומטרים לא מרשים, צריך לזכור כמה כללים:

1. זמן המאמץ המרוכז לרכיבה הוא בין שעה לשעה וחצי המוסכמים על שני הצדדים.
2. כיוון שרצינו להימנע מכבישי אגרה וכבשים מהירים משעממים, רכבנו בין העיירות הקטנות.
3. המהירות המותרת היא 50 לפני שטח בנוי, 30 בתוך העיירות, ו-בין 70-80 בכבישים חיצוניים.
4. יש המון מלכודות מהירות בכבישים, והאירופיים לא מבינים בערך...
5. על מנת שכל הצדדים במסע ייהנו יש מקומות ששיוט איטי עדיף על רכיבה מהירה.
6. באנו ליהנות ולא להשתתף בשום מירוץ, לא מהירות ולא סיבולת.

לכן בחרתי מס' נק' עצירה שנראו לי מעניינות על ציר הנסיעה שנגזר מכמה אפשריות, לפעמים בחרתי
להאריך את המסלול טיפה בכדי למצוא נק' התרעננות נהדרת, מסתבר שהגזמתי, בכל עיר כזו שעצרנו
יכולנו לבלות הרבה הרבה יותר. מה שמביא אותנו למסקנות הבאות:

1. אי אפשר לראות הכל!
2. עדיפה טעימה קלה מאשר בכלל לא.
3. טעם של עוד, הוא התבלין המעורר לטיול הבא!

עצירה ראשונה:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139632_10155430905768548_8618702487799956095_n.j pg?oh=b88faac628f757639bc58246700481c9&oe=59F0FCE9

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155957_10155430915653548_51759443845904588_n.jpg ?oh=0225f2ae9df89046b6ea50892edf7533&oe=5A10667F

כאן עצרנו לסיבוב קצר של כחצי שעה, עיר קטנה ותוססת המון בתי קפה נהר צמוד, הרבה צבע וריחות.

אז מה עושים בהפסקה כזו?
קודם כל משתחררים, משתחררים מהציוד הקסדות המעילים ומגני הברכיים, אח"כ צועדים ההליכה משחררת שרירים
מזרימה דם ונותנת חופש מתנוחת הישיבה המוגבלת. מנצלים את הזמן להשתחרר גם מצרכים, פיפי עלול להפריע לרכיבה.
דבר נוסף זה אנרגיה וערנות הלאה, עוגה טובה (סוכר) ומנה מרוכזת של קפה חזק (אספרסו כפול ארוך) פשוט ממריצה.
נושמים קצת, מצלמים, ממלאים מים וממשכים הלאה כיוון שהשעון ביום הזה מתקתק כי הטירה נסגרת בשעה 18:00.

הכלל האחרון שצריך לזכור, אם מחליטים להישאר זמן נוסף יש לקחת בחשבון שזה יבוא על חשבון משהו אחר וצריך
לעשות תעדוף נכון.

עוד שעה וחצי של רכיבה ואנחנו בעיר ULM גרמניה על גדות הדנובה.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139586_10155430914828548_4652920711614181835_n.j pg?oh=e0fea12e6030da1d39fe724981a83209&oe=5A0D7963
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228587_10155430916353548_2886297630036974064_n.j pg?oh=7ce3250119035efb816aba1897ce170d&oe=59F4CB09

עיר מקסימה שנגענו בכמה מקומות מעניינים שתכננו מראש, צריך לזכור הוויז מכוון אתכם לכיוון העיר בכללי חשוב לתת לו
נקודת ציון שמעניינת אתכם בכדי לחסוך זמן.

יצאנו לכיוון הטירה כשהשעון לוחץ...הספקנו להגיע ממש לפני הסיור האחרון בטירה בגרמנית...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139848_10155430916638548_6017971899459584916_n.j pg?oh=d58878f60a2d8b8d31d418e913982679&oe=5A0D4473

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140006_10155430913683548_1723697029687165277_n.j pg?oh=3dd1ae8cd21cc46bbac0fb1973b6ca3d&oe=59F4527F
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229188_10155430917153548_1381244349971065673_n.j pg?oh=015c4e736de5e1d544797f0e38072e41&oe=5A03290D

השושנים
21-07-2017, 10:21
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15781067_10155431132393548_978145984779884936_n.jp g?oh=20adf8a26112471aca141df5f58b1326&oe=59EFD6F6

עזבנו את הטירה ונשארו לנו עוד כשלוש שעות אור החושך מגיע באזור השעה 22:00

גם את המלון לילה בחרתי בעירה שיש בה מה לראות ככה אנחנו מסודרים לטיול לילה ובבוקר שלמחרת.

זה מה שנגלה לעין כשהגענו.
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229303_10155431141573548_782734710872303045_n.jp g?oh=7d68d36b53f963a109b4a7e6ecab8a44&oe=59F39F96
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246328_10155431156093548_4627750381996396304_n.j pg?oh=05979e515c781cdbe438b6c4f1fdbc85&oe=59F5CA13

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245711_10155431156238548_4340646161106506771_n.j pg?oh=425bc2833b040e47f16ed2ee9caa2f07&oe=59FFF656

חניית האופנוע בכניסה למלון תמיד חוויה מרעננת

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139666_10155431170718548_771689000242380123_n.jp g?oh=aac50badf2948e6caa3a51bff03a9534&oe=5A0F08C0

תם היום הראשון לרכיבה בארוחה בעיר העתיקה ולינה במלון המיוחד.

השושנים
21-07-2017, 10:28
בבוקר היום השני לאחר ארוחת הבוקר כשהכיוון שוויץ עוד הספקתי לעשות טיול בוקר קטן, זוכרים שהג'ינג'ית אוהבת לצלם חלונות?

אז בחרתי לכם מגוון קטן של חלונות עד כאן:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229067_10155431201393548_9025639361518314274_n.j pg?oh=a2aa31742c95bdb8224d46e97ae3dfdd&oe=5A03226E

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139658_10155431216603548_6870714490572150611_n.j pg?oh=2557f1e82ef0ddb979ea025d78361cc1&oe=59F86C82

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108468_10155431217318548_7021544018279718692_n.j pg?oh=de49e392b0ea5d514780a86ecf318a40&oe=59FB656B

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108384_10155431226703548_4085473198782098283_n.j pg?oh=566524841fd1fb056488629ee8fcc926&oe=59C3A8F1

כשאתם בחו"ל לא תמיד יש מישהו שיכול לצלם אתכם ביחד בדיוק ברגע שמתחשק לכם, אנחנו מצאנו פתרון:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155761_10155431229703548_1778103754253067084_n.j pg?oh=a14f42e150483fd2cce308ec356b2a2b&oe=5A04404D

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108563_10155431220333548_2859490087615296748_n.j pg?oh=69deaa78dbe0ab3d89bad258942b66a2&oe=59FFFCC3

השושנים
21-07-2017, 10:43
ממשיכים לכיוון שתי עיירות ציוריות מימי הביניים בואכה מפלי הריין, שטיין אם ריין (אבן על הנהר) ושפאווזן.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228993_10155431227183548_3276458852653354010_n.j pg?oh=414ff2843f1556a9920570763722b8fd&oe=5A10F7F5

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156177_10155431230628548_596696219153647778_n.jp g?oh=7f8b550d957804b5ceb7cabaf3737f78&oe=59F7D2A4

בשתיהן בתים מצוירים מבצר ומדרחוב הומה.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156096_10155431235303548_1450002955345030147_n.j pg?oh=5c2b34c4673cd16423fc66896a006f91&oe=59C3A968

כמה מילים על התחבורה:

לכל אורך הטיול נפגשנו בהמון רוכבי אופניים, צעירים, מבוגרים, אנשי הברזל, קבוצות טיול על אופנים ועוד ועוד, בנוסף
הצעירים בני ה-16 מתניידים על טוסטוסים קטנים בחלקם היסטוריים וחלקם חדשים, מכוניות אספנות, פתוחות, דגמי יוקרה
ואופנועים, המון אופנועים וכולם מוצאים מקומם ביחד בשלום.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229111_10155431234163548_8765687399047306301_n.j pg?oh=40ff29acbbdc8359efb6895569efab87&oe=5A07BE1B

והג'ינג'ית מצאה לה את הדברים שהיא אוהבת:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155625_10155431233123548_1893380118883948340_n.j pg?oh=8b6921efb5a37344a80fb26ae71d26d5&oe=59FC017A

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139698_10155431234428548_7162511037839620422_n.j pg?oh=237f4b9b3f6342985b25bb1040c15d83&oe=5A0C2ADF

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108533_10155431235843548_3049039406328499073_n.j pg?oh=cc44b0add78c3ee51d23a589bb37ea68&oe=59F6FD2E

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156095_10155431266323548_3736304338970730229_n.j pg?oh=d9c66859863b365516498bd780179c42&oe=5A06DF4B

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228278_10155431251498548_8111650715173802957_n.j pg?oh=2911860bea0299674fec60cf55460f40&oe=59F5E05C
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156073_10155431238628548_6254046159111742487_n.j pg?oh=c1808827182f084aabecf4c785a23e34&oe=59FC7EE7

השושנים
21-07-2017, 10:51
ואז רכבנו כשבע דקות עד למפלי הריין, כל מילה עליהם מיותרת מי שלא ראה שילך ומי שראה כבר יודע...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108407_10155430928908548_7884245447710075817_n.j pg?oh=f87b648738d87c4a651500d3a6c81f6c&oe=59F7E9EA
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19990607_10155430928273548_4288606977770545994_n.j pg?oh=cb13aed917756d41fb167257951ffcf1&oe=59EE1714https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20264777_10155430923478548_6531354044908416453_n.j pg?oh=911c1feeff7a4ec84c4403243d5cb29d&oe=59FC9672

משם למוטל על אם הדרך סטייל אמריקה, אכלנו המבורגר מצויין וראינו קצת אמריקה...
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258206_10155430921478548_2178465066886438058_n.j pg?oh=c61b6c35fa15ca3656478318b5192e60&oe=5A051206
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139772_10155430926333548_7195377770730914411_n.j pg?oh=d75c774639f71bc93ff193db8c2b568e&oe=5A1155E6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139990_10155430926868548_6563069371387782170_n.j pg?oh=cf6824da2f8f043b705ad39a7156c9e0&oe=59FECB57
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229028_10155430932908548_7570049339737908551_n.j pg?oh=b741b36dd0d1ae15a4969f72a44c8e15&oe=59FF0E28

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246346_10155431051503548_3973346458584962886_n.j pg?oh=cedf1d5d4455f7c4a0bebe8065f5182b&oe=59C4D858

השושנים
21-07-2017, 11:00
בבוקר יציאה זריזה לכיוון העיר העתיקה בלוצרן שוויץ:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155959_10155431300313548_4727186463076142576_n.j pg?oh=fdc07ef3517f47a0552516a660a8490b&oe=5A04CEF9

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155680_10155431325753548_3221126444259632541_n.j pg?oh=d1931b24c81360c17b41953a44cc4bc0&oe=5A0C78CF

אוורור בעצירות פרט מלנוח ולאוורר את עצמכם חשוב גם לאוורר את המעילים והציוד שסופגים זיעה

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108462_10155431318653548_6091779381866358056_n.j pg?oh=7626010fbd1491e4fe759d212e78b804&oe=5A083F82

הגענו ללוצרן כרגיל חניית אופנועים בהתאם לכללים הפשוטים, אל תפריע ולא תופרע והג'ינג'ית מוצאת חברים:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228763_10155431330218548_2631958856004677950_n.j pg?oh=3cd9da6c299b0902100a931e0a9f5427&oe=59F533D8
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245970_10155431336493548_5312882911695135902_n.j pg?oh=455a81fe850765cf01a70b655c2cc3a2&oe=59F4ED25

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229238_10155431338473548_4410606950994192511_n.j pg?oh=214b3772e39b2a9fd91556c221472cd4&oe=59F5949B

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228437_10155431340428548_1558189858313529541_n.j pg?oh=ffc06dc76550bbf96a356cf2da406ac1&oe=5A106A55
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108567_10155431366113548_5552686230723985050_n.j pg?oh=dbe02a35a85b80d3bc27441ea38f0d68&oe=59F45C44

לוצרן נחשבת לעיר "עשירה" אז גם המכוניות בהתאם:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108684_10155431360563548_2326249230824014473_n.j pg?oh=1c50762dcb31788e7be354ec52a42f8d&oe=59F26EB3

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156136_10155431367323548_3399235935273526924_n.j pg?oh=ac4f7b7f4642c2b93d793789d4ff74af&oe=59FC8B83

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228750_10155431372603548_7670565292703411443_n.j pg?oh=a78bde76722c3493ee5c250e96e8e4ee&oe=59C3276E

השושנים
21-07-2017, 12:30
אחרי כמה שעות נפלאות בלוצרן, מי שאוהב סגנון זה יכול להשקיע בה גם יותר מיום עברנו לעיר הבאה
העיר THON דומה במקצת ללוצרן אבל בעלת היסטוריה ומאפיינים ייחודיים וגם קרבה אותנו למלון שבו נבלה
הלילה.

שימו לב לעוצמת הירוק ועדיין המצלמה עושה לו עוול, לצערי את הריחות אי אפשר להעביר.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108365_10155431420973548_141488648703284729_n.jp g?oh=f4824530e6d3fd5f5d53630d1984ecbb&oe=5A0FC131

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155981_10155431428068548_8438610637098202627_n.j pg?oh=fb0e379163883a2c7bec3b58e33a618e&oe=59F8C4D5

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139732_10155431440103548_3856194981121273906_n.j pg?oh=e1a6698f3cd5312295c8f3c00aae307f&oe=5A116A72
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10426885_10155431552193548_8977061052243705715_n.j pg?oh=dc3737f47c8d1a2aca0493951ff3fcd0&oe=5A069F4E

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155819_10155431543318548_849605345532998413_n.jp g?oh=76faa16ff130586ccd4a6d48e8311551&oe=59EFF8D0

ביקור במצודה של טון

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15976974_10155431560918548_7013652562795594301_n.j pg?oh=62a60ec629809b96a02e2082f986b8bb&oe=59EFA617

ומשם למלון הממוקם על שפת נחל בעיירה קטנטנה

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139923_10155431568578548_5504488139741327458_n.j pg?oh=6cbadf8b2e69daa8c40be9e3c3c9a6c9&oe=59F9A0E6

גשר העץ הזה הוא גשר פעיל לתחבורה ועליו עברנו בדרך למלון.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108382_10155430921578548_5803557678047042617_n.j pg?oh=56ba11a807b44d7a59dafaeae3aa4847&oe=5A03207A

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140023_10155430927643548_8777963558870813479_n.j pg?oh=e1ac93692d9f10ce3db1e47455838252&oe=59FB9ACB

למחרת הלכנו לצוד מפלים...האמת שגם ערב קודם אבל המשמעותי היה בבוקר...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20031893_10155431587978548_8728308915560521637_n.j pg?oh=53d2788ee4d5bd70d9fdda06e5021d0b&oe=5A05FBFC

levil
21-07-2017, 18:52
למה לא על הארלי ?

השושנים
21-07-2017, 19:26
הארלי ישמר לקוסט תו קוסט בארה"ב, פעמיים גשר הזהב וכביש 66....

השושנים
22-07-2017, 10:23
זוכרים שסיפרתי לכם שיש מקומות שאני רץ אחריהן לכל מקום, אז המפל הזה הוא אחד מהם,
נתקלי בתמונת המקום באחד מהפעמים בהם חפרתי במפות והצילום של המל שנישפך על העיירה
הרשים אותי המצאתו בקרבת המסלול שלי עשתה הכל ליותר פשוט, בפועל הוא היה בעצם המפל
הגבוה הראשון הגדול שנתקלנו בו. מסתבר שלפעמים טוב שם טוב משמן טוב, ויחסי ציבור טובים
עושים עוול למקומות אחרים, דווקא המפל הזה שבשלב המוקדם של הטיול הרשים אותנו מאד,
התגלה כמה ק"מ מאוחר יותר כקטן והפחות מרשים משאר המפלים באזור, אבל זאת כבר חכמה
בדיעבד.
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139995_10155430917823548_3582734301467939530_n.j pg?oh=b5ea81c83a7fba92d305bdeb884e4b71&oe=59FC4D87

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156047_10155430922363548_2002344021629033444_n.j pg?oh=5ea7f5dbcac5c1196df015e9782a0a8a&oe=59F5B174

כמה ק"מ משם היינו אמורים לפגוש במפל המתחפר, תופעת טבע של מפל שחרץ בהר נתיב בצורת בורג,
אבל אלוהי הוייז התעקש שהגענו למקום בעוד מסביב אין כלום, לאחר מאמצים הצלחנו לקבל כיוון משוער
שהוביל אותנו להרפתקה אחרת, קרונית רכבל שמטפסת על ההר ומביאה אותך לכפר בהרים, חזרה בזמן
לתקופת "היידי בת ההרים" (הצעירים מתבקשים לחפש בגוגל).

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258515_10155431603308548_5657257585056825754_n.j pg?oh=39e56a4418c6d5d1af0c55c69e3cc21c&oe=59F082E1

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139809_10155431610158548_2558535956972590157_n.j pg?oh=9b375e0d01b322cf8369579199c69585&oe=5A0BDA02

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139680_10155431617893548_4481416818563270538_n.j pg?oh=ff33b860e28788a39cab5320a8e00f90&oe=5A05FD56

צריך לדעת לזרום עם הטעויות ואם יש משהו חשוב מאד בעת התכנון, לדעת לתת לו את המיקום המדויק,

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229022_10155431623298548_8286599962525376277_n.j pg?oh=f2320262c518d94ad48ce8b55e4a0734&oe=5A09AE2F

בטעות הזו גילינו דברים אחרים, וביציאה הלאה גילנו שהמפל שחיפשנו אכן היה בקרבת מקום, אבל אנחנו החלטנו לוותר.
יעדים רבים ונוספים מחכים לנו, הגמישות הזאת מאפשרת להתקדם ולא להיתקע.

הפרשי הגובה מרשימים בכל קנה מידה

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155678_10155431634243548_3187307804679577214_n.j pg?oh=041ddacd366e861b9c61e585a7e22caf&oe=5A0A52CD

השושנים
22-07-2017, 10:35
משם המשכנו לכיוון "גשר השטן", במהלך כל השנה באלפים ישנם כבשים שסגורים בגלל השלג ונפתחים בתקופת הקיץ
במיוחד הכבשים שעוברים בין ההרים אבל לא בהכרך מובלים לעיר גדולה, במהלך חודשי תכנון הטיול גוגל ציין שהכביש
שבחרתי סגור וכן נתן לי דרכים חלופיות להגיע ובעצם רק כחודשיים לפני הטיול הציר נפתח ואז יכולתי לבחור בציר
המעבר שמתחבר למעבר Gotthardstrasse . הרכיבה היום זה הייתה מאתגרת כיוון שבתכנון היה לכסות יותר שטח
ויותר זמן רכיבה ולהגיע בסופו של יום כמעט עד איטליה.

כמה נהניתי? אני יכול לספר שמרוב התענוג לרכוב בכביש הזה הגשר אליו כיוונתי פשוט הפתיע אותי ברגע שראיתי אותו
לא הייתי מודע למרחק וכמות הדרך שעברתי.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246038_10155431652158548_6306371190698006386_n.j pg?oh=2dbbc9ebf5944aa9472f0594b2f7bab0&oe=59F4C5D1

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258377_10155431661543548_7064820710355713226_n.j pg?oh=50a29166504a987a9e0d00908fa6a16c&oe=59F33828

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245663_10155431663278548_7392514933700665696_n.j pg?oh=824b81304a6f94f21de20ac9c9493d29&oe=5A0A25F4
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140146_10155431688308548_208172139065859000_n.jp g?oh=7a5e31c6d56f6c8a3acafe4fd6552cb9&oe=5A0E6E1C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245612_10155431714173548_4322305516396091673_n.j pg?oh=ecdd6ab8593af56c4206f09f72c85c34&oe=5A0DCF49

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258296_10155431727868548_2408102909977176257_n.j pg?oh=ae0665a9a659520c5c9f78658b435ee5&oe=5A0DC88E

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245330_10155431750348548_8663427141543551195_n.j pg?oh=6f2fd7a55fc0c6118d3ab6c7d80b76cd&oe=59F3DF7C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228342_10155431771063548_3659124144591353574_n.j pg?oh=3d37526066ea785c7c28be0b169c7b83&oe=59FF0CE7

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229227_10155431771958548_1228460918291646350_n.j pg?oh=9826b172081edb220cdc91b9e79eb4fd&oe=59EB958E

השושנים
22-07-2017, 10:38
כמה מהחברים שפגשנו בדרך:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156117_10155431763593548_3116054514047925761_n.j pg?oh=ed2554a9b23a7c4264cdd3bcc58bf2e0&oe=5A0DB517
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155928_10155431769713548_2680347795773021408_n.j pg?oh=053ba55c0b49e9a5c65eb660b386cdb9&oe=59EC0CA9

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108535_10155431772503548_336529882244511687_n.jp g?oh=ce1d11da943cb22f0777c87e32bb7f9a&oe=5A00509C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246173_10155431774898548_4750316225015447436_n.j pg?oh=aedc9c5e81573d3f397c282e69ae3a0d&oe=59F48EE4

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229204_10155431777023548_1789253313869051024_n.j pg?oh=9b7a3e7d158a9a4bb6406cde25587809&oe=5A0CEE3C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229222_10155431782218548_894506010033499685_n.jp g?oh=cc1135487d842665a9af75376761a997&oe=5A1052C9

השושנים
22-07-2017, 10:45
אחרי התרעננות שחרור אדרנלין ומנוחה המשכנו לכיוון הדירה שציפתה לנו על הר (איך לא) בסיומו של כביש
צר וטכני להחריד.

מילה אחת על נפנוף היד לשלום כאשר רואים אופנוע, נתקלתי בהמון מחוות שלום, החל מיד מושטת לשלום בצד
ואצבעות מסמנות וי, דרך הרמת האצבעות מעל ידית הקלאצ', נפנוף ברגל, בראש, ועד עשית שלום רגיל ביד,
כל אחד וסגנונו, אבל כמעט כולם עושים שלום, נחמד מרענן ונותן הרגשה טובה.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155938_10155431789278548_5527769886230084286_n.j pg?oh=911e1ca338bc4cd3e4e312bdc9153538&oe=59F56F8B

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245426_10155431791783548_1322922038231608177_n.j pg?oh=3c270878248a62553600d7fd1d8ca244&oe=5A0E6467
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108504_10155431800153548_5130815149272497289_n.j pg?oh=f9be3d25b177caedc071b8b4fb2e0f3c&oe=5A0CBA77

כאן ישנו הלילה:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108485_10155431799483548_2895175523687173843_n.j pg?oh=7999799b434d43466ff8b6719c8ee657&oe=5A120DDE

השושנים
22-07-2017, 11:18
הכיוון איטליה, אבל בדרך נעצור בשתי עיירות אחיות Montebello ו- Bellinzona שבהם שתי מבצרים שהיוו שרשרת מבוצרת שסגרה
על כל הואדי בין שני ההרים והייתה מעבר הכרחי בדרך של פעם...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156082_10155431821668548_5418700423904832168_n.j pg?oh=429089f5406dd57f750937ddb008fda4&oe=59F16A03

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155678_10155431844058548_3490797355325802730_n.j pg?oh=021dcba98e4125cebc1dcdc0cd848954&oe=5A0FF121

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229268_10155431848628548_2997825765255865793_n.j pg?oh=7dde4210132c181c62c886e88a6df828&oe=5A10BFE8

שתי העיירות הצמודות נחמדות מאד, והיו מקום נהדר למנוחה אחרי הביקור במבצרים, חלק מהמבצרים שביקרנו במהלך הטיול
הם יעדים תיירותיים ומסחטת כספים, חלקם נשמרו כמוזיאונים פעילים, וחלקם פשוט מקומות קסומים שמארחים אירועים
כגון חתונות חגיגות, אפילו סעודות מפוארות לבעלי תקציב, לכל אחד היה את הייחוד והקסם שלה.

משם המשכנו לאגם קומו באיטליה, דרך אגם לוגנו שם עשינו הפסקת גלידה וקפה שם גם שבקה המצלמה שלנו חיים.

אגם לוגנו

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108299_10155430938398548_1424318930783461199_n.j pg?oh=e6cca9d9e4ca1ef6c501f47235cee423&oe=59FDA1C4

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228737_10155430940408548_1921644484501358069_n.j pg?oh=66cac95479b711cf1a95de8c6879b0f3&oe=59EBAC0D

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108482_10155430939653548_6968949578231512982_n.j pg?oh=304340357aa77bef5d1dbde517914db6&oe=59FA5E59

משם נסיעה לעיירה קומו שעל שמה נקרא האגם כולו, בקתדרלה של קומו נתקלנו במצעד צבאי לכבוד נציג פולני שנערך
בחום של 35 מעלות...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156132_10155430957383548_142417645015947670_n.jp g?oh=686bc1474edc43e5defe36cd941df838&oe=59F929BB

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139759_10155430956843548_9182221363311836354_n.j pg?oh=b4885efaf7e3c60cf9f5bb9e079b996c&oe=59F4BD40

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228598_10155430936348548_759364635417906347_n.jp g?oh=966673333489d87d53a21bd7c4630c0a&oe=59F86ABC

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228438_10155430965688548_5316546423760124200_n.j pg?oh=25d7479cf0be87c4d33e744f757db1c5&oe=5A07BB46

ובאיטליה כמו באיטליה פוגשים הרבה:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228457_10155430958888548_4764800400777968490_n.j pg?oh=585ccbcc23e6975632dc35b4775dd7a6&oe=5A10F155

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108658_10155430959028548_2107438448772252728_n.j pg?oh=746ca922b692e6744884d4c32a159668&oe=5A011709

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20257951_10155430939343548_1067241848202624485_n.j pg?oh=6f23d84bc9fe7a1de6458a02ecc338c7&oe=59F35E0C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108556_10155430958493548_5556109876580127737_n.j pg?oh=39c249540e53f4f9690f6097482e6657&oe=59F2C99E

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156096_10155430964763548_751643612488463066_n.jp g?oh=4829b785327644d787b4eef4f3610a20&oe=59F2AC9A

אופפסס

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245528_10155430958233548_9052360324194246336_n.j pg?oh=c4f496ea5849f00684b56f4195ba042c&oe=5A078318

השושנים
22-07-2017, 11:37
בגלל החום ברחנו להרים אגם קומו למי שלא מכיר בנוי בצורת האות Y הפוכה כאשר במשולש בין שתי הרגליים
מצוי הר, היו לי שלוש דרכים להגיע למלון, אחת על שפת האגם, (דרך דומה תוכננה ליום שלמחרת) ולכן נפסלה
דרך נוספת על בסיס ההר עוקפת כפרים ומתרחקת מהאגם, והדרך הנבחרת דרך הכפרים בהר, נבחרה בעיקר
בגלל שלמעלה קר מאשר בגיהינום שלמטה...וכמובן שמדבר בכביש...טכני.

בגלל שהמצלמה שלנו מתה נאלצנו עד לקניית המצלמה החדשה (זוכרים, תקלות קורות אסור לנו להתבאס וצריך
להסתגל ולאלתר?) תאלצו להאמין לי...

למלון הנחמד הגענו בערב ואחרי ארוחת ערב מפנקת התעוררנו ליום הבא כשעל הפרק מעבר במעבורת (שלא
היה חיוני אבל מאד רציתי לחוות את החוויה) אז אחרי נסיעה קצרה לעיר Bellagio שילמנו 12 אירו והפלגנו
שלשותינו הג'ינג'ית האופנוע ואני לטירה העתיקה Castello di vezio שבגדה ממול.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155839_10155430939923548_5838705268677690167_n.j pg?oh=7cbf64b037834d8d858b44c0f46ed485&oe=59F082E6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20257992_10155430957938548_4032992785212628142_n.j pg?oh=b7949768ae609ad0579419401f866085&oe=5A0A8253

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140044_10155430938483548_649152159692833415_n.jp g?oh=9e9faae2f92c93f4688d1fc44dcc7b05&oe=5A05C3AF

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139629_10155430939393548_7797978864024556619_n.j pg?oh=3dbca9981df076d86c46efe76ec9b5fb&oe=5A0484AF
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108410_10155430943143548_2230475812318265552_n.j pg?oh=6a093c34c6712724a0b2a1c6a030cfbf&oe=5A088FF6

זה מה שפגשנו בירידה מהמעבורת לפני העליה למבצר:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139911_10155430961123548_3390238770667732169_n.j pg?oh=cacf711c574e76c28a0580f1f142b466&oe=59EF9161

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228913_10155430964668548_7375349833282571693_n.j pg?oh=8c0ce957726389fb57ef5e931acde050&oe=59FED770

השושנים
22-07-2017, 11:57
כמה מילים, שיט באגם קומו בסירת תיירים יעלה לכם כמה עשרות אירו במקרה הטוב, תצאו ותחזרו לאותו המקום
ותראו בערך את אותו הדבר שראינו מהמעברות, המעבורת יוצא למסלולים שונים באגם, כל מסלול לוקח זמן וכיוון
אחר הכי פשוט למצוא את הכיוון הרצוי ולעלות על המעבורת אליו ומרוויחים כמה פעמים, החוויה אדירה.

היום השני על האגם תוכנן כיום "קל" זוכרים שתמיד אחרי יום רכיבה "קשה" יהיה יום משחרר ללא לחץ?

בתכנון חשבנו לשלב חוף לשחייה אז אנחנו תכננו ומישהו למעלה צחק, ירד גשם...

גשם לא משבית רכיבה או שמחה, להפך רכיבה בקיץ בגשם עם ציוד טוב, היא חוויה מרעננת תרתי משמע,
תשכחו כל מה שאתם יודעים על רכיבה בגשם אצלנו, זה ממש לא אותו הדבר.

אז ביטול תכנית השחייה השאירה בידינו יותר זמן חופשי והמלון הנוסף היה ממש בקרבת מקום, יום רגוע בכייף

בחרנו בדרך הקשה לעלות למבצר, 40 דקות של עלייה (עלייה!!!) אחד מהאתגרים הכי קשים בטיול בשבועה!

אגב ניתן להגיע גם ברכיבה ממש עד למבצר. לבחירתכם.

הטיול התחיל עם איך לא...ברווזים ואימא אחת מאד דואגת (רמז, לא אימא ברווזה) לשלומם...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228657_10155430935873548_5578365195327963131_n.j pg?oh=86d1991858cbf11aacf1bd27253be318&oe=5A045EA2

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228635_10155430969698548_6245414513928626469_n.j pg?oh=65dd8a77c3590fba764886ca9b8fecff&oe=59EB7059

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155848_10155430965358548_97601619489606377_n.jpg ?oh=2ad62b1668d29abd1b53713d428e4de7&oe=59FF5E3B

כל זה עלינו ברגל!

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19642734_10155430958693548_1124875334078398593_n.j pg?oh=0e064f8c115acd592b9a838c64accd84&oe=59F91466

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245600_10155430938218548_8012218674203367003_n.j pg?oh=03c307ffc68daa2853163b87162d6435&oe=59F8FD37

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140045_10155430948148548_3898583056416022497_n.j pg?oh=80098f62d4d7774ac5f753749fc1ff48&oe=59FB2204

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155787_10155430967348548_5058778891655482752_n.j pg?oh=399619b89668351992ec649520366c2f&oe=5A003611

לא נשארנו למופע העופות הדורסים ראינו כבר כזה במקום אחר.

היציאה מכיוון המלון הייתה אמורה להיות קלה, הוויז התעקש אחרת...
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245678_10155430942238548_2984287907602919605_n.j pg?oh=81461699592c11d8383b6b8c0349334d&oe=59EDBDDA

רואים את הכביש שחוצה את הכפר?
יפה!
רואים בצד שמאל של התמונה אגם?
יפה!
שם התחלנו.
הצילום מנק השיא על ראש ההר שהגענו, ואז הוויז החזיר אותנו חזרה עד לנק ההתחלה...
משם ימינה קצר למלון...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156099_10155430937018548_287386994006453248_n.jp g?oh=5c6b8f1ff119794fb065f5d4ecdfdb42&oe=59F19B19

Bambi63
22-07-2017, 20:28
שושנים יקר, קראתי פעם נוספת וצפיתי בתמונות פעמיים, אולי יותר. מדהים שאין מילים. התמונות כל כך יפות, ברורות, אהבתי במיוחד את.... כולן. שמתי לב שאתם חובבי מארק מרקז, סחתיין על השואי עם הצביעה המדליקה. תודה שצילמת עבורי את ה w800 בתצורת הסקרמבלר, נתת לי רעיונות לקסטם את שלי.
שאלה: האם הקרוסטורר עמד בציפיות? מדוע בחרת בו ולא ב gs? שמתי לב שאין לכם מערכת קשר.. אמת? מתקשרים בטלפטיה?

השושנים
22-07-2017, 20:38
שיגעון הוויז, אחת ההמצאות שעושה את החיים קלים כל כך, פשוטים כל כך, נוחים...עד שהיא מפסיקה לעבוד,
וזה קורה הרבה, נתחיל בבחירת הרשת, סים מקומי עולה כסף ובנוסף צריך לרכוש חבילת גלישה, 1 GB די והותר
אם משתמשים בה בשכל לניווט, ומתחברים לכל מקום אפשרי כשיש WI FI חופשי ויש. אנחנו קנינו סים בין לאומי
בארץ ואפשרות לקנות חבילות בכל סכום שנרצה (כמו בכרטיס נטען) העניין שכרטיס זה תלוי ברשת עליה הוא מתעלק
וזאת מדי פעם אובדת, החכמה להכיר את הכיוון והכבישים הבסיסים ולעקוב אחרים עם על פי השילוט. וכן יש לוויז
שיגעונות שונים ומשונים. לומדים מהר מאד לחיות אייתם.

היום השמיני לטיול הוקדש לעליה חזרה בטיפוס מתמשך על האלפיים האוסטרים מכיוון איטליה כשהמטרה שוב
מקום שסקרן אותי בעקבות סיפורו הטרגי, בשנות החמישים לאחר מלחמת העולם השנייה החליטו השלטונות
באיטליה לנצל את הפרשי הגובה באזור מסוים ולעשות במקום סכר נשלט ממנו יוכלו לייצר חשמל, העניין הפעוט
של כפר מיושב שעמד במקום בו אמור להיות האגם לא באמת הפריע למישהו, וכך קיבלו כל תושבי הכפר הודעת
פינוי, כמון שהפינוי לא עבר בשקט אולם בסופו של דבר הכפר הוצף והדבר היחיד שנשאר ממנו הוא צריח הכנסיה
הבולט מעל פני המים, במהלך הפרויקט נכנסה ממשלת איטליה לחובות ולעזרתה נחלצה אוסטריה שבתמורה לחשמל
שיוצר במקום, שילמה את החובות וכך במשך 22 שנה לא זכתה איטליה והתושבים שפונו ליהנות מהפרויקט.

המקום שנקרא Curon Venosta היה מרוחק כשעתיים ועשרים מהמלון בו יישנו בלילה, אז על פי התכנון
הוסף כפר נוסף מימי הביניים בשם Glorenza, המרוחק רק שעתיים מהמלון...

הנופים נופי האלפיים הדרך דרך מתפתלת חברה טוב יש אופנוע יש מצלמה חדשה יש אז...

הכניסה לגלורנזה:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155699_10155430948963548_2901500267776965690_n.j pg?oh=9278a2bd663163eb284a570aefd58036&oe=5A0459A0

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108312_10155430938813548_8125725859429655605_n.j pg?oh=4644e06a8c75350f80481df01733c992&oe=5A01CB3D

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20257930_10155430939443548_6421816384505692662_n.j pg?oh=96ea73c2ebd9fc39d7e00395125ccde6&oe=59C316C9

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139761_10155430966648548_3802340336558985870_n.j pg?oh=c452f6d24c3fa3283bd266ff3079f611&oe=5A10253C

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258171_10155430963238548_800485042288407205_n.jp g?oh=885dbe174d581ebd21a92431bc26cc87&oe=59F56F18

השושנים
22-07-2017, 20:44
עיירה צבעונית ונהדרת בלנו בה כשעתיים בכייף ומשם עשרים דקות לונוסטה לכנסיה השקועה:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245462_10155430965003548_4659891433964686943_n.j pg?oh=d93b9d9ed0eb2e1adb5e8776bf38af89&oe=5A008BD1

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228365_10155430968498548_1817760736945063363_n.j pg?oh=dbbfc68a44974e49bda26bd8afbd99b2&oe=59F60EE6

את הלילה בילינו במלון על יד אינסברוק, לפי מה שראיתם בתמונות שווה?

השושנים
23-07-2017, 13:16
שושנים יקר, קראתי פעם נוספת וצפיתי בתמונות פעמיים, אולי יותר. מדהים שאין מילים. התמונות כל כך יפות, ברורות, אהבתי במיוחד את.... כולן. שמתי לב שאתם חובבי מארק מרקז, סחתיין על השואי עם הצביעה המדליקה. תודה שצילמת עבורי את ה w800 בתצורת הסקרמבלר, נתת לי רעיונות לקסטם את שלי.
שאלה: האם הקרוסטורר עמד בציפיות? מדוע בחרת בו ולא ב gs? שמתי לב שאין לכם מערכת קשר.. אמת? מתקשרים בטלפטיה?
השם זה רן, שושנים כינוי...\

תודה על המחמאה על התמונות, חלקן צולמו ע"י ענת אשתי (הג'ינג'ית) וחלקן על ידי.
המדהים שחלק גדול מהם צולם תוך כדי נסיעה.
יש לי חצי ג'יגה תמונות וקטעי וידאו...

מרקז כבודו במקומו מונח, הבחירה של הג'ינג'ית היתה בגלל הדוגמה ואני בגלל המותג.

הסקמבלר הנ"ל היה אחד מני רבים וסצנת האופנועים שם גדולה ומרשימה, עוד אספר על זה.

לגבי הקרוסראנר (800 סמ"ק) ולא בכדי הוא האח הקטן (מדי?) של הקרוסטורר, לי האופנוע
הרגיש חלש לצרכים הספציפיים, אין לי ספק שה-G/S של BMW היה עושה את החיים שלי קלים
יותר, זה לא שלהונדה אין כוח, אבל כאשר מגיעים לכבשים טכניים אני אוהב לרכוב על יותר מומנט
סיבובים חדים (יותר מפרסה) על שינוי גובה של מטר עד מטר וחצי עליה תלולה בהילוך שני היתה
לו קשה לשני רוכבים וציוד ונאלצתי לעבוד קשה בכדי לצאת עם כוח מהסיבוב ולפעמים נאלצתי להוריד
לראשון, אני מסייג ואומר שהרכיבה שלי לוקה בחסר ויתכן שאני עושה סוג של עוול, אבל עם הבימר
בתנאים דומים הלך לי יותר טוב. לצערי הרמן לא מחזיק בימרים בארסנל שלו, ובינו לבין היאמאהה
900 טרייסר ההונדה נחשב לנוח מאד. הג'ינג'ית היה נוח נוח וגם לי (אני לא מפונק) ובכבישים פתוחים
לא תרגיש ברגשי נחיתות, מה גם שהמהיריות שם נעו בין 90-20 לרוב בהילוכים 3-4 שם המנוע קצת
עסוק.

קניתי בארץ מערכת קשר פנים של מידלנד, העניין שהיא היתה חדשה ולא ניסינו אותה עדיין ביחד והשיקול
היה לא להכניס עוד משתנה שעלול להסיח את הדעת, ניתן לדבר בקלות עם משקף פתוח ללא בעיה.
מיגון הרוח של ההונדה מצויין.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות לך ולכולם. - רן

קיפיבןקיפוד
23-07-2017, 13:54
תענוג!

תודה על הטיול בתמונות.

השושנים
23-07-2017, 20:03
תודה, למי שעוקב ומכיר קצת את המפה, התחלנו בגרמניה הצפנו לכיוון היער השחור ומשם עברנו לשוויץ בטיפוס
על צד אחד של האלפים משם לאיטליה, ירדנו עד לאגם קומו וכעת מטפסים שוב בצד השני של ההרים לכיוון
אינסבורק שהיא עיר יפיפייה המרכז העתיק שלה מרכז כמה וכמה מבנים מרשים בניהם ארמון הופברג המתאר את
סיפור שולשלת הנסיכים והמלכים של העיר, סיור בארמון זה תמיד דבר נחמד רק שבדרך כלל אסור לצלם בפנים...

אבל בדרך עוד פגשנו כמה דברים נדירים:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108686_10155430969028548_8190117358523798773_n.j pg?oh=a2db0d99e40b41fe7f4db3e96f77ee22&oe=59F094BB

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258019_10155430970018548_7365971562726575965_n.j pg?oh=4822294c8bd73dbe5b47546abdaa7880&oe=5A0ABD15

הבניין שהג'ינג'ית קראה לו "העוגה"

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20257942_10155430978558548_7067804286128551005_n.j pg?oh=40aba1b964cf8dceea2b45e66ebb3b79&oe=59EC4191

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228577_10155430976403548_8058992972091915896_n.j pg?oh=924eccc62c46802105e2c961b2b6d25b&oe=59ECC562

משם ירדנו שוב לכיוון איטליה לאזור BOLZANO BOLZEN שוב הירידות של האלפים שוב נופים ומפלים מהממים.

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228465_10155431747908548_6985613978593097436_n.j pg?oh=adc81159ad9d5ad09980a36fb7408354&oe=59F51FFE

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156093_10155431755928548_8472878410411954956_n.j pg?oh=e9b84547421c2a909c4ba410e0dfc5cf&oe=59FC70FB

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258447_10155431988718548_4221496193691390958_n.j pg?oh=0ad53153106f9d493e803de1454df290&oe=59EBC07F
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229206_10155431905728548_4239520507026253881_n.j pg?oh=12ed1338463d0c5f4a97dbf326b1a05c&oe=5A0A94B2

עיר איטלקיה תוססת מלאה במזרקות פסלים רחובות מדהימים שבילנו בה כמה וכמה שעות,

את הלילה בילינו במלון בעיירה Bassano del grappa ומי שהשם מזכיר לו משקה מפורסם לא טועה אבל מגיע לה פוסט נפרד.

השושנים
24-07-2017, 10:05
העיירה
Bassano del grappa היא עיר עתיקה בעלת גשר עץ שעובר שיפוץ בימים אלה, בעבר הרחוק
גשר העובר מעל לנהר זורם היה מקור פרנסה ומקום השוק הקדום לעיירה הקטנה, ממש ביציאה מהגשר לתוך
החומה, כל עיר עתיקה הייתה מוקפת חומת הגנה עבה, התבססה משפחה איטלקית ידועה שעסקי הגראפה שלה
(שהוא משקה משכר) הידועה באיכותה הקפדנית הייתה שם דבר אז והיום ומייחסים לה ייצור של כ-80% משוק
הגראפה בעולם.

הגפנים וייצור המשקאות הקנו לעיר את מעמדה, ועד היום באותו המקום ממוקמת חנות המפעל ומפעלי ייצור הגראפה
שהתושבים במקום מתגאים בה.

https://fb-s-c-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20228773_10155436749568548_1302316472681322096_n.j pg?oh=1cd9ee081901fe43dc953c64a7400c9d&oe=5A06FBBD&__gda__=1508689763_1ba973178dfc660de1e7b1051afc96b f

כבן מזל אריה יש לי חולשה לאריות אבן..

https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20264813_10155436741313548_4150940432226737526_n.j pg?oh=22b9d1884f92ca6f102c90be1a3fe91f&oe=5A06B967&__gda__=1510401721_8768fb3837b50767164e2a8557676d1 a

אחרי מלחמת העולם הראשונה הקדשו האיטלקיים חלק גדול מהעיר לזכרם של החיילים שנפלו במלחמה.

https://fb-s-d-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20246461_10155436739508548_6311699522073673766_n.j pg?oh=9a54510da70c63f98eabd34c611d8574&oe=5A0566F3&__gda__=1508861485_eca53f3b26b428d539243dda4a4bf54 b

https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20228660_10155436747883548_7610957546399138778_n.j pg?oh=2b93be047ba181d1bdcdb85458b29d1c&oe=59F4144C&__gda__=1510251922_67a46cd5aebba4a3613a99256251312 4

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228601_10155436740053548_2094609932900504694_n.j pg?oh=794149ddf6bc77dc9382380d9164ede8&oe=59EF6C12

גשר העץ שעובר שיפוץ ממש כמו פעם, מטים את הנהר לכיוון אחר ע"י סכרים, ובונים יסודות חדשים, הפעם מבטון...

https://fb-s-c-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20228582_10155436746553548_2376623695476674269_n.j pg?oh=0a989237df4704b72d344644b0dcac44&oe=59EE40D2&__gda__=1509733644_c0708fc8713735a3cea08d813a2a6fc 7

חנות הגראפה המיוחסת בת כמה מאות שנים:

https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20245610_10155436746108548_7640840705071315602_n.j pg?oh=54f0f3944e35375a1c49f8697de5284e&oe=59F32F89&__gda__=1509850199_4615e28b694a0441c25281d94a3ff3b f

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/19642555_10155436758403548_900494588917586125_n.jp g?oh=42c59fc789da5803f6a914b78cf6c950&oe=59F85300&__gda__=1508553195_0ba7127f1d4ebf3382b2846cada7923 9

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20245364_10155436773873548_5503268201078886779_n.j pg?oh=d75c94e62648b5912d1b76c904532bdd&oe=59FB47C3&__gda__=1510452253_ba19837fdb6254d87eb68afa2c9b51c a

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20246337_10155436765078548_3639368193857425433_n.j pg?oh=17a34067cd01370c96986d1cb70af3a7&oe=5A0F16E4&__gda__=1510174266_35585959add1888998714aa9e84906b a

ומה יותר איטליה מאלפא?

https://fb-s-d-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20228664_10155436750323548_8774987711688181817_n.j pg?oh=8da9e0514df27a4afdc9d9b35ccff4d7&oe=5A08F14D&__gda__=1510408083_fca80ec548f7a68104d59baab3243fb 9

lokimonster
24-07-2017, 10:07
בטח שיעשו שלום - מתחת לקסדה לא יודעים שאתה יהודי.

השושנים
24-07-2017, 12:39
כמה מילים בנושא מזג האוויר באלפים, לכל אזור יש את מזג האוויר שלו, זה לא מצחיק ואמתי לחלוטין
צד אחד כשאתה מטפס על ההר יכול להיות שמשי ונהדר ומיד שתרד בצד השני גשם/ערפל וכד'.

שום דבר שצריך להשבית שמחה או להעיב על הטיול להפך, צריך רק להיות ערוכים טוב, לצפות קדימה
ולמצוא תחלופות, יש גשם שוטף שבא והולך במהירות, כמה דקות של גשם חזק שמיד אחריו הכל מתבהר
ומתייבש, יש גשם שבא בכדי להישאר זמן מה ואז שווה למצוא מקום סגור להיכנס אליו להעביר זמן.

החליפות תמיד צריכות להיות בהישג יד, לקח חשוב הכפפות והנעלים חייבים להיות אטומים למים, וחשוב
לשמור על ציוד אלקטרוני מוגן, כך גם לגבי מטען חיצוני שעל האופנוע.

אם אתם רואים את התמונה הבאה....רוצו להתמגן..:

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20247689_10155436758178548_6293251607614984948_o.j pg?oh=742a5566bf517559cd94da1ad7241507&oe=5A03A441

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t31.0-8/20229763_10155436755558548_7099217266321252778_o.j pg?oh=7b5dd55c86ec4d8afaaa7d6a41037077&oe=59F5CAAC&__gda__=1508719877_ae5cd74538a2b3a62f5dd2505d4e8ff 0

עזבנו את עיר הגראפה ואנחנו בדרך לפדובה הנמצאת כשלושת רבעי השעה מוונציה (שנפסלה בגלל מגבלת הזמן)
והחלטנו שלמרות שכבר היינו בה נבקר בה פעם אחרת בכבוד הראוי לה.

פדובה נבחרה בגלל כמה תמונות שראיתי וכמה סיפורים ששמעתי עליה אולם בעיקר הבחירה בגלל הכביש העולה
ותופר את הדרך ממנה דרך האלפיים האיטלקיים לאוסטריה.

רוב העיירות באזור דומות האחת לשנייה ואם אתה לא ערני באמת קשה לפעמים לדעת שעברת ארץ במויחד אם
תרכבו בכבישים הצדדים הקטנים, באחד מימי הרכביה עברו 3 ארצות שונות ברכיבה אחת. איטליה שוויץ אוסטריה.

אבל לכל עיר הייחוד והיופי שלה, בסופי שבוע ניתן להיתקל לא פעם בשווקים מעניינים ובהרבה נופשים מקומיים
שיוצאים להתאוורר עם רכבי האספנות/אופנועים/רכבים מדליקים שלהם. מה שמוסיף צבע ועניין בכל עיר.

לפדובה פייאצה ענקית עגולה המכיל נחל/מזרקה עגול עם פסלים ודשא ירוק מטופח:
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228225_10155436767858548_5606309168602687372_n.j pg?oh=5658dd52192c9eae387f655bf0c90eb1&oe=59F05DCE

https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20264554_10155436768943548_5278155789336295833_n.j pg?oh=aac314a0a8907fef56e714d843b84df4&oe=59ECA65D&__gda__=1510039171_e98c59c1e3ae1dde5fd8c45ac86c43a d
https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20156066_10155436773668548_4439116059972897468_n.j pg?oh=981264fa2fa1e65d57aff65a6dc4ba84&oe=5A0E2159&__gda__=1510412167_2c7794d328d789da681e7948c89cb4a 6

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228305_10155436779178548_3029943208357441815_n.j pg?oh=24b74fa8cb172ce8b7f5ae29c4bd1207&oe=59F37939
אז קנינו מדוכן סמוך דובדבנים מתוקים וישבנו בדשא לאכול...

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156134_10155436773138548_2970154662591648889_n.j pg?oh=9011221d6cfd7782e308e357480bc84c&oe=5A0183F0

אני נתתי גם לדגים אוכל, היונים הצטרפו לחגיגה סתם...

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20156131_10155436769843548_3237226483772424166_n.j pg?oh=0eeb1eaf60d60425cfce38cc75cb45fe&oe=59F9BAD5&__gda__=1509245451_bcca8fe2a28db445aaff49d5daa1ab9 f

איטליה זה ווספה ווספה זו איטליה אז טובות השתיים מהאחד:
https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20155952_10155436780668548_1656229435010732787_n.j pg?oh=b232623e4f6f5215b1b6ac3a4b0b7990&oe=59EE330E&__gda__=1508634832_9ea89f882740ba275e92c2ddb9a69b5 6

השושנים
24-07-2017, 13:00
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245430_10155436867233548_2823012360201849932_n.j pg?oh=fb9583ea2fb2dd84f53a341751ab54d9&oe=59ED0091

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20246368_10155436817118548_1677645386880230107_n.j pg?oh=421a9c526c31d7a7ef0c4e5a22b41544&oe=5A0DC0FB&__gda__=1510228005_d949b0aeb47112ee02bf123260085ab a

וככה אנחנו נראים עם החליפות
https://fb-s-d-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/20155893_10155436842638548_3627051976770087765_n.j pg?oh=17c11b249e16b5e0da632aa807bedb59&oe=59FB3362&__gda__=1510461884_65e9f61066be2cc7f9e5a62414b7fdd 7

ההרים המעשנים...

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245585_10155436871243548_9042661576462792983_n.j pg?oh=570ccd4867496661c6afd81be2e06f4e&oe=5A0C8918

ees
24-07-2017, 15:47
תודה על השיתוף, בהחלט מעורר תיאבון.
הייתי ממליץ (מבקש) לרכז הכל ב pdf, למען הנוחות והדורות הבאים.

השושנים
24-07-2017, 20:25
אז עלינו חזרה מאיטליה לאוסטריה והכביש הכי יפה באלפיים נקרא הכביש האלפיני 107 - כביש בתשלום.

אפשהו באמצע נמצא ההר הגבוה ביותר באלפים כ-3700 מטר הגרוסגלוקנר, רבבות מילים נשפכו על הכביש הזה
היוטיוב מפוצץ בסרטוני אופנועים משם, אבל כל מילה שאוסיף פשוט תתגמד אל מול החוויה מעבר לרכיבה טכנית
מדהימה עם נופים משגעים של הרים "נוזלים" וקרחוני עד, עשרות אופנועים, אופניים ורכבי יוקרה וספורט מגעים
לראות ולהראות, בראש ההר מוזיאון לכלי רכב, אופנועים ומכוניות, (בעיקר אוסטרים) והמון נוף...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258397_10155436945068548_5796864076694805275_n.j pg?oh=80739296460be5d1f36abb1ffeb9ba64&oe=5A0ABA68

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258522_10155436939068548_6834568632651468286_n.j pg?oh=168cdf04e7e120e55343ee3df335eba0&oe=59EBEEA1

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155705_10155436948528548_3654555456355270880_n.j pg?oh=0e85e0dd998b97c73cc931463fbbc18f&oe=59FA2034
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228566_10155436946313548_2262028621490422177_n.j pg?oh=33970eaf65eb7b49f32400d2d588ae2e&oe=5A0D7058
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228365_10155436942143548_5151019337061402328_n.j pg?oh=93df6b4650a58ed708a9f0e01d95598d&oe=59F6956B

איזה רכבים אוסטרים כבר יש? אתם בטח שואלים את עצמכם...

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258312_10155436946173548_644859180299740995_n.jp g?oh=e78fd1404c22786f2781a39ece308c2a&oe=5A0EA09D

לאלופים שבכם בטח לא יהיה קשה לזהות:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245455_10155436950998548_3709383586330540876_n.j pg?oh=16971e17bfa8e3cb69580d524adc1aed&oe=5A0DADB8

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20106581_10155436944773548_6487826357017129664_n.j pg?oh=7dbcee0e390bba45af9524d6274b5c4b&oe=59F484C6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155741_10155436942703548_292590498234962037_n.jp g?oh=85773898dac8835257a9b352d1ff8de9&oe=5A0C939E
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245366_10155436943983548_7954367287988806837_n.j pg?oh=dd1f184faf56e64981a1e84b89e65448&oe=5A00A018

השושנים
24-07-2017, 20:31
אבל מבחנתי יש רק גיבורה אחת בסיפור, זקנה חלשה, אנדרדוג אמיתית:

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108647_10155430986098548_2151771813332336218_n.j pg?oh=53b650221443ec199b107d7093564a71&oe=5A00BEA6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229156_10155430974088548_8791473161241938587_n.j pg?oh=03f05313c9d45fc782658b7158207ccd&oe=59FD9749

שייכת לבחורה גרמניה צעירה, שעלתה עם חברת שרכבה על וספה קצת יותר מודרנית ועמדה בכבוד בדרך ובמאמץ.

כבוד !!!

הפלג הצפוני
24-07-2017, 22:23
תמונות מהממות עם מזג אוויר נשיאותי.

יוסי
25-07-2017, 11:17
תענוג הכתיבה שלך נהנה מכל רגע
אני ממש מרגיש איתך ועם הגינגית שם באיטליה עושה תסיבובים
עושה חשק
(נהדר שאתה מעולה פרטים כולל טכנים זה יקל עלינו בעתיד)😘

השושנים
25-07-2017, 19:27
את היום של הכביש האלפיני תכננתי מראש כיום רגוע, גם בשביל לתת לו את הזמן והכבוד הראוי וגם כפיצוי
על כמה ימים של רכיבה קצת יותר "קשה" כשהמטרה הייתה פשוט להסתובב ולצוד פינות חמד כשאנחנו
לוקחים את הזמן שלנו בנחת.

כבר ביציאה מההר לכיוון סוף הכביש נתקלנו בתמונה הבאה, אם הגעתם בקריאה עד כאן, אז אני בטוח שאתם
חושבים שאתם יודעים במה מדובר...

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258443_10155436955998548_3839009793563091565_n.j pg?oh=cd92fe04b7f060d258a1bf8bbd444248&oe=59EF2A0B

אז זהו שלא...

נכנסנו לתוך ענן...כן כשאתה בגובה כזה יש מצב שהעננים, במיוחד אלה הכבדים והעמוסים מים יהיו דווקא מתחתך

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245954_10155436953363548_6979891084888769859_n.j pg?oh=712791c4283887f072f91c170368057f&oe=5A01C671

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228362_10155436954213548_6875668759527832305_n.j pg?oh=b7fad5ac42eb07480b06d92ec2a101cc&oe=59F718C0

זה מתחיל ככה...ו...

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156176_10155436955733548_7314693794069734330_n.j pg?oh=1157955f8e16e2a1dcdcb14c0ca59535&oe=59FFE20E

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156006_10155436953518548_401660255627150927_n.jp g?oh=b6eb6871af80f6c7b21b506c22743c5a&oe=59F3C218

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229230_10155436955298548_3304946576496396081_n.j pg?oh=a55c1dff1e930beb145c70cf154ac3c0&oe=5A020C08
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246066_10155436955218548_231190901944954688_n.jp g?oh=41b75196636cdadb3a7829057d6ef297&oe=59F2C272

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246428_10155436955003548_7785213159683379305_n.j pg?oh=3ff1ea37f16d188c680b6d3d6e914aaa&oe=5A04B5BE

הולך ומחריף הגשם לא יורד עליך מלמעלה אלה נדבק אליך ומתנגש בך, את המהירות אתם יכולים לקרוא לבד
וככל שהיא גדלה תדעו שהתקרבנו למלון והערפל הסמיך עבר, חסרות תמונות כי הג'ינג'ית פשוט החביאה את המצלמה
ועצמה עיניים חזק...

למזלנו המלון היה ממש בסוף הכביש על הדרך:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246157_10155436956728548_5518381581526736055_n.j pg?oh=728da4baa14747b0070f917c92d59a5d&oe=5A06DBCC

בקומה השניה חלון שלישי מימין זה החדר שלנו...

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245702_10155436956943548_1345960627606847854_n.j pg?oh=b2827652483f4427e0099759657515c2&oe=59F76E71

ככה זה נראה מרחוק, כי על פי חוקי מרפי אחרי שכבר פרקנו ציוד התבהר
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229174_10155436955688548_8177608686384906554_n.j pg?oh=ac0ae86398fd1605efb1882c89aa9e4a&oe=5A074E0B

https://www.facebook.com/rsrc.php/v3/y4/r/-PAXP-deijE.gif
https://www.facebook.com/rsrc.php/v3/y4/r/-PAXP-deijE.gif

השושנים
25-07-2017, 19:46
את הערב הרגוע העברנו בחדר נחים ומתכננים את יום המחר אז כמה תמונות מהנוף ונמשיך הלאה:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156114_10155436976438548_493860528314465309_n.jp g?oh=ceb4be14718b6d66531374f43fbfb5b9&oe=59FBB365

טיול ערב (שם הערב נמתח עד 22:00 שקיעה)

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228899_10155436980118548_3414300432187879639_n.j pg?oh=7bcc39c1fa0ed6600f4bbba65057502f&oe=59FBCB79

ומהמרפסת

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/8395_10155436985038548_4381179424603415217_n.jpg?o h=9d55c86108d88a572ccb20eba7880ace&oe=5A02FA05

הכביש המצולם הוא הסוף של כביש 107.

בבוקר קמנו והמשכנו לכיוון אגם המלכים Lake Konigsseec באגם הזה שהתושבים שומרים עליו מכל משמר
שטות רק סירות עם מנוע חשמלי משנת 1909 גם אני חשבתי שמדובר בטעות אבל כולם מתעקשים שכן.
ומיד תבינו למה...

העננים והגשם המשיכו ללוות אותנו..

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228334_10155436977763548_2669772683616650984_n.j pg?oh=4527f753b942596ed5795074cffcef7a&oe=5A077CD0

לסוסים זה לא הפריע

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20265065_10155436976113548_5371586952597848780_n.j pg?oh=d9e66f1175786289ce74aac5e491b3ba&oe=5A0294E4

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229245_10155436979153548_8545204165795129958_n.j pg?oh=da0e8af00c0c0dcb3000cd37a53168df&oe=59F996C9

אבל איך שהגענו לאגם הכל התבהר שוב...נחשו מה עשתה הג'ינג'ית..

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228367_10155436979308548_2358391454305067149_n.j pg?oh=41d8f0b3530ce04cd712443d0f4b68a7&oe=5A0405D5

ככה נראה האגם:
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245430_10155436978833548_2776323938290076987_n.j pg?oh=2b4840fd008e74b46e9416728ef2f8be&oe=5A07751B

ואלה הסירות החשמליות
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20264864_10155436975688548_7134963562879218932_n.j pg?oh=50d3039a00c551ce9673d1f4eae238db&oe=5A0D5D73

וזה כמה המים צלולים:
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229198_10155436981038548_9139958854646972574_n.j pg?oh=81e2df1c06397e33883a0cbd88f222cd&oe=5A0BDBC4

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20292645_10155436980268548_5144612561114407313_n.j pg?oh=d77153f91c6a7b22b988f7004e3aaf0a&oe=59F67C30

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229375_10155436982688548_1286986243233093650_n.j pg?oh=4b61062b244f7bc05098923852ae30ab&oe=59F00102

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245380_10155436976688548_2241972316855322186_n.j pg?oh=7362b200139069ac30f70f827d42deab&oe=59EAB852

הג'ינג'ית המופלאה:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20264568_10155436976988548_2211739404373538338_n.j pg?oh=ba97f3affe0dd2c3d02eaa07f8c42573&oe=5A052C8Dhttps://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229083_10155436985238548_4897947077012126814_n.j pg?oh=5b69d445a20902aa1a0b315042ca414b&oe=5A3695E3

השושנים
25-07-2017, 20:03
משם אחרי שיט באגם, ארוחת פרסל וקפה המשכנו בנסיעה רטובה (הכי משמעותית) לאלטשטאט העיר הכי יפה באוסטריה
ואל תאמינו לי, תבדקו בעצמכם.
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245839_10155437018988548_568024922617186508_n.jp g?oh=7481826a6fa713c4905ea9854e40e767&oe=5A0BCDA9

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228888_10155437016818548_2512116944237473143_n.j pg?oh=18616f46ac15720d0ef04b678cab4cce&oe=5A074F6A

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108327_10155430972508548_4318903091769446220_n.j pg?oh=2e994310a8e68fb1fd1b945e0df9dc31&oe=59EE7BA7

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245581_10155430974543548_9093106820721535384_n.j pg?oh=681ce09aab96fecb010f41fce125e7e7&oe=5A0AF04F

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139764_10155430978938548_4864000819069281391_n.j pg?oh=8151672a56e83976b69d7104f86ebc5c&oe=59F7F031

הגשם השוטף הסיט אותנו לתוך בית קפה מקומי קטן שם ישבנו קצת עד שייחלש וכרגיל כאשר הגענו לפארק הקמפיינג שלנו
(חכו להפתעה) הוא כמובן הפסיק לכן זכינו לתמונות הנ"ל וכמובן לארוחת ערב טעימה.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228699_10155436984363548_4725599487550795042_n.j pg?oh=4e2e65439509e2b213f3d69a0e84cd44&oe=59F35C55

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229342_10155436985008548_91780543083295251_n.jpg ?oh=12007575139bcc89647915f6762287aa&oe=59F0D651

זוכרים שסיפרתי לכם שאני בוחר את מקומות הלינה שלנו בקפדנות, אז ליליה הזה ולמחרת תוכננה שחיה שהייה בפארק הזה:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156013_10155436988688548_6994062955987529749_n.j pg?oh=6797dda3aa8d7346348602e046ce5269&oe=59FA5457

זה "הבית" שלנו ללילה:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156023_10155436987753548_2159143236641344063_n.j pg?oh=584de2ef83b4996edaf07558036e5983&oe=59F6F126

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228771_10155436987438548_956494287850664135_n.jp g?oh=dd760205d0ca8dc125805d691482fb90&oe=5A067188

אלה השכנים

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246410_10155436984113548_6791295336208461818_n.j pg?oh=f258c4e5d933df6fad2e35275189b307&oe=5A38A43F

זה האגם שרצינו לשחות בו:
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20140101_10155436986578548_298471429716139881_n.jp g?oh=9228bbe0722af9c5376fcc34dc3a4a35&oe=5A0805B9

ככה זה מבפנים, (הקרון דפוקים)
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245725_10155436985618548_5369849872202937555_n.j pg?oh=7f7f9bf8826bc7c4b97c2443d567da6d&oe=5A020042
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246499_10155436983528548_2339792928392859679_n.j pg?oh=244b793c3c3c536b6bfad14a463c693e&oe=5A0DB76E

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155952_10155436984918548_8707858468589959717_n.j pg?oh=f408765ae104cc24ec624232966f060b&oe=59F977EC

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155967_10155436989223548_3734402151078954222_n.j pg?oh=f9f7fb041109408442f0a2d7031d74dc&oe=59EBDB40

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156104_10155436990503548_8412614664877816572_n.j pg?oh=363a246b99698c67c99886bee103b230&oe=5A0ACEAF

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245757_10155436987963548_7224600923363271503_n.j pg?oh=7e3635000a1ef7982f538f3a2f5bbdc4&oe=59EF3E85

וככה זה נראה כשייבשנו ציוד:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245390_10155437008838548_1103035945357253112_n.j pg?oh=ae8f16fadaacc4c1fe26552ddc6f6dcd&oe=5A006344

השושנים
27-07-2017, 10:46
כעיקרון בשלב הזה כבר התחלתי להרגיש את הסוף, היה ברור לי שלמרות ששל התכנון וההכנות שלקחו
לי המון זמן והטיול נמשך כמו רגע קצר מדי, עדיין אינני מבין את גודל החוויות וההישג העצום.

מקום התערבב במקום, זיכרון חדש טשטש זיכרון אחר, היום בדיעבד התמונות והסדר של הסיפור בעצם
נותנים את ההבנה והתמונה המלאה, אבל אז כשאנחנו רגע לפני הסיום עוד לא ידענו, וההפתעה המתוקה
עדיין מחכה לנו מבלי שנדע...

moonshield
27-07-2017, 10:58
רן, תודה רבה על השיתוף המאוד מושקע! אני בטוח שהחוויות שמועברות במלל ובתמונות מתגמדות אל מול הדבר האמיתי. אני רק מקווה שמתישהו הבוסית אצלי תהיה בעניין של טיול כזה (מה שלא נראה באופק, לאור זה שבכל שנותי על דו''ג הרכבתי אתה פעם אחת בלבד, ועל 50 סמ''ק שבור). שיהיו לכם רק רכיבות טובות ובטוחות!

השושנים
27-07-2017, 16:44
אז למי ששרד עד עכשיו והצליח גם קצת לעקוב, עזבנו בפעם האחרונה את אלטשטאט בגשם
ללא שחיה לכיוון זלצבורג, כשבתכנון היה לבקר בשתי עיירות נחמדות על שפת אגם ויום רכיבה קל.
בגלל הגשם החלטנו להאיץ את לוח הזמנים ופשוט לעבור רק בעיירה אחת, אם ימצא חן בעינינו
נישאר בה קצת יותר ואם לא נמשיך לעיר הגדולה נגיע למלון מוקדם מאד, ונסייר בעיר עצמה שהיא
מלאה אטרקציות נחמדות, מזג האוויר היה לטובתנו וככל שהתרחקנו מאלשטאט מזג האוויר התבהר.

לזלצבורק הגענו מוקדם, אז את החפצים הפקדנו בחדר מזוודות ויצאנו לטייל בעיר למצודה העומדת
בראשה.

ככה נראית העיר מהמצודה עצמה:
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139997_10155430985318548_2771512630418142869_n.j pg?oh=461d5b52b66d41cee1ef23b489c423fd&oe=5A060FB8

וזה לא הכל

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139844_10155430984028548_8924875750050998218_n.j pg?oh=a8e8afdd48c556cd7cea6f6e3b51dcda&oe=5A032542

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258339_10155437015403548_5032398321937687022_n.j pg?oh=0c82256b7bb5070e6e2e3c9b812391eb&oe=5A05AA88

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156018_10155437008568548_7167085084542138379_n.j pg?oh=c36f18ec28facd3b9b552180e0e9a959&oe=5A023293

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20156097_10155437009193548_2884477197536745834_n.j pg?oh=66b7e54d8d4e7cd572aeaf3fe8bdfc61&oe=5A33FA1E

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155948_10155437010203548_2660127901750681345_n.j pg?oh=e1b4f94862c1ab39a42f7dbc2cb03fa2&oe=59FB8EEF

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228888_10155437009753548_3119478001158600632_n.j pg?oh=f5a239d3c84f923ff9132cc84b1f1068&oe=59FF8B02

באירופה יש מנהג שנתקלנו בו כבר כמה פעמים, מסיבת רווקות...קבוצה של חברות של הכלה והכלה יוצאות לקרוע את העיר
בתלבושות סגנוניות ואוספות "כסף" עבור החתונה...מדובר במטבעות קטנות ובתמורה אתה מקב מזכרת סמלית.

כאן הג'ינג'ית פוגשת חברות חדשות:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228829_10155437004498548_2832603492133311186_n.j pg?oh=869b05f558c2c6e39e6aadbd70d0abcb&oe=5A09575C

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20265012_10155437006148548_1909489887467431687_n.j pg?oh=4e6b224baa276a581579796705475d04&oe=59F59726

יכולתי עוד לספר ולראות לכם המון תמונות וטעמים אבל אחרי התמונה הבאה ובפוסט הבא יש לי חוב לספר לכם....
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228439_10155437007088548_8086498028551717060_n.j pg?oh=ddeee8041554030f3c2100099359b606&oe=59ECA269

השושנים
27-07-2017, 16:55
זוכרים את מנעולי האהבה, עכשיו נקבל שיעור בהגזמה!

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246397_10155437005878548_1675409882289491857_n.j pg?oh=c94434546f6290e8e16422cbe4aa91ea&oe=5A364271

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229074_10155437014458548_2505016293078450467_n.j pg?oh=c7c535896ed541efd761a5fa81f35610&oe=59F2ED69

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228547_10155437015883548_4583459580092972705_n.j pg?oh=f2aeddf5c69561b0799051d161f436b4&oe=5A340F8A

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155705_10155437011633548_6107175304467188157_n.j pg?oh=2d668eb86b03e6fd08f47032d072a0aa&oe=5A025FAA

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245398_10155437020648548_3696265843293719763_n.j pg?oh=9fd48401207c0488f46c5f12cfe5cee5&oe=5A053A5A

נפגשים בגשר הירקון, לא לשכוח להביא מנעולים...

זלצבורג היא גם מולדתו של מוצרט, ולכן בכל מני מעדניות נמכרים השוקולדים שלו כמו תכשיטים יקרים במחירים מוגזמים
לא לתפתות.
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245750_10155430976203548_3718792353323359736_n.j pg?oh=03dba1df3b5deb21cf42912651f0437e&oe=5A0AF4F0

אז אחרי שבילנו יום לילה ובוקר של יום ראשון בזלצבורק החלטנו לצאת מוקדם חזרה ללנדשוט ולהחזיר את האופנוע החלטה
שהתבררה כמוצלחת במיוחד, מישהו הכין לנו הפתעה שלא ציפינו לה...

השושנים
27-07-2017, 21:29
https://www.youtube.com/watch?v=fQlfMYBBXwY&feature=youtu.be

השושנים
28-07-2017, 09:08
ההבדל ברכיבה בין היום הראשון ליום האחרון, היה הבדל של שמיים וארץ, ביום הראשון
הייתה לנו מטרה ברורה עם שעת הגעה מוגדרת (טירת ליכטינשטיין) ובגלל שהמסלול נבחר
בכדי לראות את הטירה, הדרך הייתה אמצעי, ונק' העצירה שבחרתי לחלוקת המרחק היו כל כך
מעניינות שבפועל הזמן שבילינו בהם היה גדול משתכננתי ולכן השעון המתקתק אילץ אותנו לא פעם
פשט להמשיך הלאה, עם הרגשה שעדין לא מיצנו את המקום, צריך לזכור שביום הראשון גם מתלהבים
מהמון דברים שהופכים לשגרתיים בהמשך, וכל דבר חדש או מעניין מושך המון תשומת לב.

היום האחרון היה בסגנון פריי סטייל, היינו רוכבים מרחק קצר יחסית ללא תכניות מוגדרות, מה גם
שהחלטנו לוותר על ארמון נוסף שהיה בתכנית. בתחילת המסע קשה לוותר על מקומות שצבעת ובחרת
בבית מול המחשב, שהם בעצם היו "המסע" בדמיון וויתור עליהם בהתחלה נחשב לוויתור על המסע.

בהמשך לומדים לדעת שחוויה מחליפה חוויה, וכפר מחליף כפר אחר, והידיעה הסופית שתמיד אפשר
להחליט שבפעם הבאה (ותהיה פעם הבאה) אפשר לחזור למקומות שאהבנו ולוותר על מקומות שכבר
ראינו עוזרת מאד, היו מקומות שהתעקשנו לזכור את השמות היו מקומות שלא, ובסופו של יום החוויה
הכללית, הזיכרונות והתמונות הם מה שיישארו. אז עזבנו את זלצבורק לכיוון לנדשוט להחזיר את האופנוע
ובאמצע הדרך על רכס הרים מצאתי שרשרת מבצרים מוקפים בחומה ומגדלי שמירה מראה שאינו שגרתי
גם באירופה...כמובן שהכידון מופנה לכיוון העיירה וכיוון שהיא לא נמצא אצלנו בוויז צריך לנווט אולדסקול .
תחושה כיוון כללי...זה מה שמצאנו:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258456_10155437021338548_8334173995973918127_n.j pg?oh=75c0c31d2443afd04a705725e1728630&oe=5A36CFAF

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245453_10155437019103548_4001386195641693898_n.j pg?oh=89001ba665679d56707e4bcf0808393b&oe=5A04E0AB

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20264962_10155437022138548_360422363140508706_n.jp g?oh=88f7b3ff4a7b6c6a190f24460e2d659d&oe=5A35993E

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258336_10155437022433548_5845130847026388701_n.j pg?oh=4c4983c160d128d89fe640daa5b32854&oe=59EE8785

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155806_10155437061703548_2479519433911253927_n.j pg?oh=6e88266d5f75e0e2931a75cb8d4c5a33&oe=5A09D595

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20258338_10155437061468548_3216961174299579355_n.j pg?oh=d2552da4187da4d9d5bbc8b1c048b60e&oe=5A05DAD9

השושנים
28-07-2017, 09:29
אחת מהעיירות הקטנטנות והמקסימות שמצאנו, בדיעבד הסתבר שהמבצר מורכב מכמה וכמה מבצרים קטנים
שהיו מעונות הקיץ של נסיכי גרמניה לכל "חצר" מערך הגנה משלו, והמבנים מתפרסים על פני 1010 מטר.
קילומטר וקצת של חומות מבצר ונחשב למבצר הכי גדול באירופה...

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228355_10155437061728548_8723088237019913050_n.j pg?oh=2ce5f2cdfc69f8e4c936b328f309b0f4&oe=5A076048

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229277_10155437063288548_4398094429031298445_n.j pg?oh=8dad892ca1c144d826147d66e7c4a187&oe=59FBB10F

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245928_10155437064758548_4210398243170947425_n.j pg?oh=a7b1ffdeeac5a9061080ba6aeb3d08ee&oe=59F33679

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155899_10155437065323548_2315504924145946829_n.j pg?oh=2dcc60b44be925bcc32fadb56cb11a38&oe=5A0AA3D8
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245369_10155437064143548_3872585826559781734_n.j pg?oh=e432c914e20f720e6c5320f770e0bc35&oe=59EFAD35

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20292759_10155437062673548_2763607693697342658_n.j pg?oh=1fe0ead7c61babfcc0e92c1287f143d4&oe=59F25616

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20245769_10155437061693548_5262256600970728387_n.j pg?oh=6e14fa227d197f813f51fa25c787d948&oe=5A09A04A

וזאת העיירה כפי שהיא נצפית מהמבצר:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155931_10155437065458548_5773636009136421976_n.j pg?oh=752d20077105a796f5d04069e3cdf459&oe=5A370C2F

המבצר אינו "פלצני" כמו מבצרים אחרים שראינו והכנסה אליהם הייתה בתשלום, שם מלכודות התיירים
והרצון להפוך כל דבר לכסף הפכו אותם לממוסחרות ותיירותיות, המקום הזה נישאר כמעט אותנטי והכניסה
אליו ללא תשלום. גם הצפיפות של המבקרים אינה גדולה וניתן להתרשם וליהנות הרבה יותר מהמבצר בזלצבורק
למשל.

הרחבה התחתונה הענקית משמשת מקום מפגש לרכבים ואופנועים מעניינים ולקהל רב בגלל הגודל ויחסית לעיר קטנטונת
ההרגשה היא של קרנבל אחד גדול.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155873_10155437062898548_2275185869425142439_n.j pg?oh=660f57d602fce0e1b6feec1046ad538f&oe=5A01A10F

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229152_10155437063228548_1739544053549622335_n.j pg?oh=cc3a673c9be9780099908c2a982c2ccf&oe=5A08955B

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155774_10155437064033548_1733320376515480508_n.j pg?oh=1d53d15c0793ebb0888d3977de27db83&oe=59F757EF

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229135_10155437063488548_128639846895638672_n.jp g?oh=2c6df7067a96e93ee249ad53831ddc77&oe=5A364B9E

אז זאת העיר אפשר לחפש בגוגל:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139596_10155430976768548_4731511141913220037_n.j pg?oh=4681d2a33fb1f0931b79619a4ab9e285&oe=5A0522D2

ואלה המראות (בכל זאת פורום אופנועים)

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139765_10155430984113548_4339720172624662660_n.j pg?oh=96825c18efd6f1b6e812404e0f17417c&oe=5A06DCD3

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139796_10155430988823548_487606129147002492_n.jp g?oh=5074c4f049790a223835910a7f34dd16&oe=5A05B37D

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229308_10155430986248548_253217553428043912_n.jp g?oh=6889e5dc2ad73663a290a3fa1be74a1f&oe=5A36CE32

הבוס:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139896_10155430988303548_8939636778042618131_n.j pg?oh=13dd92ff7b2262a2574f11efda4bc036&oe=59FED2B0

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20229351_10155430982998548_1798866827668086999_n.j pg?oh=d6c3aceb23f9a897f1cd770dce33ab7a&oe=59F4098A

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155840_10155430986053548_5540920624146237684_n.j pg?oh=ff91e1da8d415e2733566cb6bbcdedae&oe=5A052C98

זכה לכמה תמונות כי זה משהו שלא רואים כל יום, אין חיה כזו:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20108616_10155430988498548_5910721540403705208_n.j pg?oh=db12458580f35ee27fe9613e745a5edf&oe=59F8CBC5

השושנים
28-07-2017, 09:32
והיו גם מכוניות, או יצירות אומנות אתם תחליטו.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139807_10155430989568548_4765029915646411924_n.j pg?oh=549b3ba1a98e53eba6ddc68f06d6403f&oe=59F36B25
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20139656_10155430984563548_818826682742540453_n.jp g?oh=abe349af89ba9a88502d3d3b1dccfabb&oe=5A0316A3
זו הייתה העיר האחרונה והמקסימה של הטיול, עיר בהפתעה שהייתה פיצוי מצוין על דברים שוויתרנו עליהם.

משם רכבנו כשעה ללנדשוט להחזיר את האופנוע להרמן לאחר שפרקנו את הציוד במלון, משם לעיר, ארוחת ערב
מקומית וחזרה ברגל למלון. במלון הזמנו מונית למחר אחרי ארוחת הבוקר לשדה התעופה.

זמן הסיכומים...

השושנים
28-07-2017, 09:38
דבר ראשון לשותפה המופלאה שלי בטיול, היא לא כותבת פה ולכן אני מביא ציטוט של מה שהיא כתבה בפייסבוק:

הרפתקה זוגית דו גלגלית באלפים
או... 40 גוונים של ירוק ...
אז מה היה לנו:
ירוקקקקק.
כל כך הרבה ירוק בכל כך הרבה גוונים ועד קצה האופק הכחול או האפור לפעמים.
אפילו החיטה צריכה להשקיע מאמץ ממוקד וכנה כדי להצהיב.
מסלול חוצה אלפים בגרמניה, שוויץ, אוסטריה ואיטליה. נופים משגעים,
שלווה, אוויר, ריחות והרבה הרבה יחד. חיכינו לזה הרבה זמן.
הרבה כבישים "מקושקשים". שנראים כמו קשקוש של ילד שרק למד להחזיק צבע . כבישים טכניים.
עם כביש "מקושקש" עולים מהר לגבהים או יורדים מהם. לפעמים עוצמים עיניים,
לפעמים פוערים לרווחה בפליאה.
מזרקות /בירזיות שמפוזרות בכל מקום בעיר עם זרם מים קרים בלתי ניפסק. אפשר לשתות,
למלא בקבוקים, לשטוף פנים....אבל אי אפשר להתחמק מהתנועה הזאת, האינסטנקטיבית,
הישראלית משהו, של לחפש איפה סוגרים את הברז....
הונדה קרוסראנר. לבן. התיידדנו מהר. נוח להפליא. 2850 ק"מ בנופים עוצרי נשימה.
סיכום ומסקנות:
יכולתי לבחור "בטן גב" בזנזיבר...
לא מתחרטת !!!
היה קשוח, מאתגר ומופלא. הרפתקה. בדיוק כמו שרציתי.
לא משנה כמה גבוה מטפסים תמיד יהיו פסגות גבוהות יותר.
יום שמתחיל בעננים וסערה יכול להתבהר ולהיפך. אז לא להתבאס אבל גם לא לפתוח פה לשטן...
חליפות סערה טובות שוות את משקלן בזהב.
לנשום עם הסיבוב עובד טוב כמו לנשום עם הצירים....
מי שאוהב לרכב צריך לקבל על עצמו את כל החבילה...
החום, הקור, הגשם, הזיעה, הסרבול בביגוד, באריזה...
יחד עם כל אלה מגיעה תחושת חופש מדהימה. לנסוע בתוך הנוף. בלי מחיצות.
לראות את הכל בלי מסגרת של חלון ובלי גג שמגביל. לנשום את הרוח. להריח הכללללל -
עשב קצוץ ופריחה, וגשם וריח של עץ במנסרות וגם חרא של פרות... כמו שאמרתי - חבילהhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/1f603.png��
ולסיום,
למסע כזה צריך לצאת עם שותף מתאים.... הצליח לי!!!
Team Shoshani on the road...
עולים על ציוד, יורדים מציוד...
בכיף, בתיאום, בהרמוניה.
ממש סדנת זוגיות...אבל מגניבהhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/1f603.png��
בשיתוף, באמון, בסבלנות, בהתחשבות והכלה...
אז תודה אהובי על שבועיים מדהימיםםם ועל יחד ממלא ומטעין מצברים.
על קור רוח וחדות בשעות של רכיבה, על חוש ההומור והפינוקים,
ובעיקר, תודה שעמדת בהסכם שלנו:
בסיבובים... אם אני עוצמת עיניים, אז אתה - לא!!!
זהו.... חוזרים לשגרהhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/1f603.png

השושנים
28-07-2017, 10:06
היו לי המון הצעות לצאת לחו"ל עם חברים, "רק הגברים" פסים, בירות, מקומות אחרים.

עבורי זה לא אותו הדבר בלי הג'ינג'ית, לא קונה אותי, סליחה.

החוויה המשותפת היא עבורי עצם העניין, ובכל זאת בדיעבד מה הייתי עושה אחרת,

החלום המושלם יהיה לצאת על אופנוע משלך (BMW G/S 1200) מזווד כנדרש,
לטיול ללא הגבלת זמן או תקציב, בחודשים יוני או ספטמבר, לפני או אחרי העונה.

לתת את הזמן הנדרש למקומות שאהבנו ולהמשיך הלאה, לשהות קצת יותר לא מספיק
בשביל להתרגל, אבל די זמן להכיר, לדעת, לנשום.

הכל עניין של טיימינג ומזל, אבל כשיש לך זמן ואורך רוח ניתן לנתב את המזל לטובתך.

מגוון: המגוון פוקח את העיניים מרגש כל פעם מחדש וכשהוא בתמהיל הנכון, לא נמאס
לך מהר מדי ואתה לא מגיע למיצוי מוקדם לבחור מלונות, אתרים, עיירות בקפידה.

לתת את הביטוי האישי והמרווח האישי לבן הזוג: לכל אחד יש את האהבות שלו הרצונות
והדברים שממלאים אותו, למזלנו לג'ינג'ית ולי המון דברים דומים, כל אחד צריך לקבל את הנתח
שלו, זה טיול בשתיים.

העלינו רעיון למשל לקחת מלון ליומיים ביום הראשון לטייל סביבו ברגל ולמחרת בסביבה הקרובה
ולחזור למקום מוכר, עשינו משהו דומה בצרפת בפעם הקודמת וזו הייתה חוויה נחמדה. זה מצריך
תכנון קצת יותר טוב אבל אפשרי בהחלט.

ציוד: חשוב שהציוד שלוקחים יהיה עמיד למים, כפפות עור קיציות לא עומדות בגשם חזק, כך גם
נעלי עבודה מעור. מעיל 4 העונות נחמד, אבל בתנאי חום של מעל 30 מעלות עדיף מעיל קיץ יעודי
לי הספיק מעיל קיץ שמעליו הרכבתי בגשם את חליפת הסערה, במקרים שהיה קצת קר אפשר בטנה
מחממת או סווצ'ר שאני העדפתי לשים.

בקיצור ניתן בהחלט לתכנן טיול כזה מהבית באמצעים פשוטים ובקלות יחסית, עדיין מסתבר שיש
מקומות שהייתי ושכחתי להכניס לכאן כמו ביקור במערת הקרח בקרחון רון, ועוד, יש מאות תמונות
ואלה שראיתם פה זה רק קצה הקרחון, תרתי משמע...

כבר במטוס חזרה התחלתי לחשוב על היעד הבא, באירופה הכל במרחק נסיעה קצרה פחות או יותר.

המרחק בין גרמניה לדנמרק הוא חמש שעות בערך מברלין עשר מלנדשוט אם לא נוסעים בכבישים מהירים.

סתם אומר.....

השושנים
28-07-2017, 10:10
אז אם יש למישהו תגובות, שאלות, רצון לחלוק משהו זוהי הבמה על לפעם הבאה...

ומילה אחרונה, בקרוב (אני מקווה) אני מחליף את הקרנף העצמתי במכונה המוכוונת יותר
לטיולים בשתיים, (קוואסקי וורסיס 1000 ככל הנראה) כשהחלום עד לפנסיה היא לזווד אותו
נכון בארגזים, נק חשמל כוח, כלי טיולים בארץ, נכון שאין מה להשוות להרפתקה בחו"ל, אבל גם
כאן ניתן למצוא מקומות קסומים, צימרים נחמדים והרפתקאות קטנות ישראליות...

אז עד לפעם הבאה להשתמע ונקווה שנהניתם לפחות כמונו. - רן

https://www.youtube.com/watch?v=Rc66Mp9u8Oc

AsafA
28-07-2017, 10:29
נראה כמו חוייה אחת גדולה.
תמונות יפות שמספרות את הסיפור, שותפה מקסימה, ונוף בלי מסגרת כפי שתיארה זאת הג'ינגית. אולי בעוד 15-10 שנה כשהילדים יגדלו אצא למסע דומה עם השותפה שלי.

השושנים
30-07-2017, 07:45
סיבות למה לא, למה לא עכשיו, למה לחכות קצת, יש למכביר (אגב כולן נכונות, אמתיות ותוקעות טריז ענק)
אבל...(ידעת שזה יבוא) ממרום גילי המתקדם\ למדתי דבר אחד או שתיים, אין סיבה לדחייה, תמיד אבל
תמיד יהיה משהו שיתקע אותך מלבצע החלטה.

תחשוב חו"ח שהיה קורה אצלך משהו דרמתי ,ניתוח או או משהו דומה,, האם לא כל העולם היה נעצר לטפל
בך?

עכשיו תחשוב על הטיול הזה כ-"טיפול נפשי דחוף, שלא ניתן לדחייה", כן זה בסדר לעצור הכל לשבוע וחצי,
למצוא סידור טוב לילדים, ולצאת לחופשה כזוג.

תאמין לי כשתחזרו תהיו הורים טובים יותר, סבלניים יותר, והרבה יותר מאושרים.

זמן הביחד שלכם כזוג חשוב לא פחות מהזמן שאתם עם הילדים, זה לא "במקום", ולא "על חשבון" זה
למענכם ולמענם.

תחשוב על זה.

lokimonster
30-07-2017, 09:36
השמוע פות"ש הצטרף לחוג הסילון ומפלס את דרכו לדנמרק.
תחושתי היא שהוא רוצה לראות כמה שיותר לפני שאירופה תתאסלם

GilS
30-07-2017, 10:12
דנמרק משעממת, תמשיך עוד כמה שעות לנורווגיה

erez59
30-07-2017, 11:00
אז עד לפעם הבאה להשתמע ונקווה שנהניתם לפחות כמונו. - רן

לא, לא נהננו לפחות כמוך... (חנטריש, היית חייב לשלוף את הקוץ, אהה?)

adixt
30-07-2017, 11:45
בפעם הבאה שאתם בשוויץ, אתם מוזמנים לבירה [emoji3]

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

TENERE660
30-07-2017, 14:32
דנמרק משעממת, תמשיך עוד כמה שעות לנורווגיה

לא...כי אוסלו היא בטח בירת האקשן העולמית !!!!:tomato2:

Dresdner
30-07-2017, 18:58
לא...כי אוסלו היא בטח בירת האקשן העולמית !!!!:tomato2:

אתה רציני? נורבגיה זה יעד מועדף על רוב האופנוענים באירופה, הדבר היחיד שעוצר אותה מלהיות יעד מספר אחת זה המחירים הגבוהים שיש שם ומזג האוויר (גם בקיץ)

GilS
31-07-2017, 00:54
אתה צודק אוסלו משעממת, סע לבורגאס

שוקון
31-07-2017, 13:35
קודם כל-לפי התגובה של הג'ינג'ית זכית באחלה פרטנרית....
ושנית-אם הפנסיה שלך לא רחוקה מידי,קח אותי בחשבון אם היעד הסופי שלך הוא הנורדקפ.....

השושנים
01-08-2017, 07:49
תודה, באמת יש לי פרטנרית נהדרת. הפנסיה שלי לא רחוקה מאד, אבל דווקא התכניות לפנסיה קצת אחרות.

כרגע זה שלב הגישושים, מנסה לבדוק מה מגרה לי את הדמיון, מה מתחשק לי לעשות ומה בכלל יש "על השולחן".

השלב הבא יהיה להעריך תקציב ולראות מה עומד בו, ומשם נתחיל שרשור (והרפתקה) חדש/ה...

erez59
01-08-2017, 10:08
תוכל לשתף בעלויות הטיול לאלפים?

השושנים
01-08-2017, 11:00
אני בדיוק מסכם הכל ברגע שיהיה משהו אעלה לכאן.

הטיול שלי היה "בלי חסכנות" ועם הרבה גחמות אישיות.

ניתן לתכנן טיול דומה בפחות הוצאות למי שמחשב .

השושנים
02-08-2017, 18:47
כמה חובות זוכרים שספרתי לכם ל קרחון הרון, אז ככה הקרחון הזה בסכנת התמוססות בגלל ההתחממות הגלובלית
הוא מאבד כ-1.5 מאורכו כל שנה ככה הוא נראה מבפנים:

https://www.youtube.com/watch?v=Odl9m7pgkKk&feature=youtu.be

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20525293_10155472840113548_2490616260886662552_n.j pg?oh=3923d45b7e2b157183f411b8758c9d65&oe=5A00CFA6

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20604651_10155472840648548_2627653013393408480_n.j pg?oh=259b08a4f075f27023423e21718f1ce7&oe=5A3348F5

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20604472_10155472842493548_4046614692893748269_n.j pg?oh=798722331998e4360414ab864e69e417&oe=59ECB748

השושנים
07-08-2017, 15:57
תוכל לשתף בעלויות הטיול לאלפים?

מבדיקה שערכתי והורדתי קניות אישיות וציוד, הטיול עלה בסביבות 32000 ש"ח.
שוב הטיול נערך ללא חסכנות ובלי חשבון על הוצאות למעט תקציב יומי נדיב למסגרת.

כנראה שמדניות הבנק בנושא השימוש בויזה בחו"ל השתנה והשנה בניגוד לשנים קודמות
חויבנו על עמלה ושינוי שערי המטבע בסכום לא מבוטל, כשהמסקנה להשתמש בויזה בתבונה
ולהצטייד ביותר כסף זר כאן בארץ.

אני מזכיר שהטיול תוכנן על פי גחמות, רצונות אישיים ופנטזיות וזהו טיול אישי תפור לנו, ניתן
להוזיל משמעותית את הטיול. או לתכנן משהו קצת קטן יותר ומסודר בפחות כסף וניתן לתכנן טיול
גם לתקציב מוגבל.

erez59
08-08-2017, 10:25
וואוו... לא מעט.
מה חלק השכרת האופנוע בהוצאה?

השושנים
08-08-2017, 11:20
90 אירו ביום כולל ביטוח מורחב, כפול ימי הטיול.
דלק 25-20 אירו ביום רכבתי 12 יום תדלקתי רק 9 פעמים.

משתנה בהתאם לאופנוע אפשר בפחות.

erez59
08-08-2017, 11:52
טוב, כנראה מה שהופך את כל הטיול הזה לחוויה, זו הג'ינג'ית שמחבקת אותך מאחור ולשמחתי, גם לי יש את הג'ינג'ית שלי...
5521

השושנים
08-08-2017, 12:00
אז יאללה בלאגן