מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : החלקה של הגלגל הקדמי בקו ישר

1122
19-06-2017, 22:46
אהלן,

ביום חמישי האחרון עשיתי טיפול גדול לאופנוע במוסך אצלי בעיר (שאני איתו בערך מאז שיש לי את האופנוע, שזה שנה פלוס).

על הדקה הראשונה שיצאתי מהמוסך הרגשתי שהבולם הקדמי לא כמו שצריך, ב"דיליי" קל יחסית.
בסוף הטיפול (לפני שיצאתי) הוא לקח את האופנוע לסיבוב לבדיקה כללית, משהו כמו 10 דקות. הוא נסע בסקאלה (ראיתי אחרי זה) 4 ק"מ.
לא יודע איך הוא יכל לנסוע 4 קמ ב10 דקות בתוך העיר אבל זה כבר עניין אחר.
שחזר אמר לי שהאופנוע עשר חוץ ממשהו אחד שהוא לא רלוונטי.

בכול מקרה, שיצאתי מהמוסך כמו שאמרתי הרגשתי שהבולם הקדמי לא 100%.
יומיים אחרי, בשבת בצהריים, החלטתי לבדוק אויר בגלגלים.
שני הגלגלים היו מלאים יותר ממה שהם צריכים להיות ב5-6 PSI יותר כול אחד - הוא מילא לי אוויר בגלגלים ולא טרח לבדוק הוראות יצרן.

היום בדרך לעבודה בבוקר בבלימה קלה (כמו כול בלימה רגילה אחרת) לפני באפמר הגלגל הקדמי החליק לי קצת אבל לא ייחסתי לזה חשיבות יותר מדיי.
שחזרתי מעבודה, נסעתי בקו ישר בשיפוע ירידה קל ובלמתי (כמו כול בלימה אחרת) בלימה רגילה לחלוטין לפני כיכר
על הרגע שהפעלתי את הבלמים הגלגל הקדמי החליק לי לגמרי (בקו ישר!), כמעט איבדתי שליטה על האופנוע ונפלתי אבל למזלי תפסתי שליטה על האופנוע,
ועצרתי בצד אחרי הכיכר.

אף פעם לא היו לי בעיות הבלמים. עברתי על הצמיגים, אין תקר באף אחד מהם והם כמו שצריך.

ומכאן נובעות השאלות שלי:

1. ממה זה היה יכול לנבוע? הכביש היה נקי לחלוטין, לא שמן, לא חול, ולא שום הפרעות אחרות. אני לא זוכר במאה אחוז אבל העיניים שלי תמיד על הכביש
ואין מצב שאני מפספס דברים כאלה.

2. יש מצב שעצם העובדה שרכבתי יומיים עם לחץ אוויר ב5-6 PSI גבוה יותר השפיעו על הבלמים?

3. כמו שאמרתי, הרגשתי שהבולם הקדמי לא 100% על הדקה הראשונה שיצאתי מהמוסך אבל נתתי לזה להחליק. יש קשר לדעתכם? (הוא לא התעסק בכלל עם הבולמים בטיפול חוץ מבדיקות).

ולפני שקופצים, אני יודע מה זה שימוש נכון בבולם קדמי ובאחורי, ואף פעם לא קרו לי מקרים כאלה חוץ מהיום.

mudale222
19-06-2017, 23:54
1. מלא סיבות. אני מהמר על משהו בכביש. ממש לא הכל אפשר לראות.
2. לא. 5 PSI זה מאוד זניח. יכול להיות שזה אפילו יותר מתאים למשקל שלך מאשר הלחץ אוויר הסטנדרטי שיש על המדבקות. יש הרבה אנשים שמרכיבים באופן קבוע וממלאים יותר מזה באחורי בשביל לפצות על המשקל. בכל מקרה לחץ אוויר לא קשור לבלמים.
3. שמע. השאלה היא האם התופעה חוזרת על עצמה או שזה משהו ספורדי. קרה פעם אחת וזהו. משהו שעולה לי לראש זה שאולי הדיסק התלכלך משמן או כל נוזל אחר ולכן ביציאה מהמוסך הרגשת לא רגיל אבל זה לא מסביר את הנעילה.

האם עשו לך משהו שקשור לבלמים? החליפו דיסק\רפידות\בלידינג\נוזל??
בכל מקרה אני במקומך חוזר למוסך.. תסביר את כל מה שקרה ושינסה לפתור את זה.

1122
20-06-2017, 00:34
1. מלא סיבות. אני מהמר על משהו בכביש. ממש לא הכל אפשר לראות.
2. לא. 5 PSI זה מאוד זניח. יכול להיות שזה אפילו יותר מתאים למשקל שלך מאשר הלחץ אוויר הסטנדרטי שיש על המדבקות. יש הרבה אנשים שמרכיבים באופן קבוע וממלאים יותר מזה באחורי בשביל לפצות על המשקל. בכל מקרה לחץ אוויר לא קשור לבלמים.
3. שמע. השאלה היא האם התופעה חוזרת על עצמה או שזה משהו ספורדי. קרה פעם אחת וזהו. משהו שעולה לי לראש זה שאולי הדיסק התלכלך משמן או כל נוזל אחר ולכן ביציאה מהמוסך הרגשת לא רגיל אבל זה לא מסביר את הנעילה.

האם עשו לך משהו שקשור לבלמים? החליפו דיסק\רפידות\בלידינג\נוזל??
בכל מקרה אני במקומך חוזר למוסך.. תסביר את כל מה שקרה ושינסה לפתור את זה.

לא נגע בבלמים, עבד שעתיים על האופנוע עשה מה שעשה ולכול אורך השתיים הייתי מול האופנוע כמו שוטר.
אומר לך את האמת מאוד ירד לי מהמקום ומהבן אדם, אני באמת שוקל על להחליף. עצם העובדה שגם לבוא אליו עולה לי בחצי יום עבודה.. גורם לי לחשוב אם זה בכלל שווה לי
ופשוט לראות שאם הבעיה ממשיכה ללכת למוסך אחר לעשות בדיקה על הבולם הקדמי ושיתנו לי סיקור עליו.

לצערי כול התחום הזה פרוץ ככה שאתה לא יכול לדעת אם עובדים עליך בעיניים או לא.

Tribalmistyc2
20-06-2017, 06:47
קודם כל בולמים הם בולמי זעזועים -בולם קדמי ובולם אחורי ובלמים זה ברקסים.
דיליי בבלימה אחרי ביקור במוסך יכול להיות בגלל לכלוך שומני על הדיסק שיורד עם ממיס - אציטון או אלכוהול גם יסירו שומנים.

לחץ אוויר גבוהה מידי כן משפיע על הבלימה כי הוא משפיע על האחיזה,הצמיג צריך להימרח על הכביש בצורה מבוקרת,כשלחץ האוויר גבוהה מידי הוא מקשה את הצמיג והוא לא נמרח מה שמקטין חיכוך ויוצר החלקה וחוסר אחיזה.
תוספת של 5,6 PSI כאמור לא משמעותי בצורה נחרצת אבל יכול להשפיע אז נסה לחזור למה שהיה קודם.

בקרבת או בתוך כיכרות אפשר להחליק בקלות בלי קשר לתקינות של שום דבר.

uriar
20-06-2017, 07:44
יש מצב שהוא חיזק לך את הבלם ולכן הלחיצה שאתה רגיל אליה נועלת את הגלגל? אם כן אז תבלום יותר בעדינות.

israel
20-06-2017, 08:53
אם עכשיו אתה נוסע והבלמים עובדים כשורה,
אני מהמר שפשוט היו תנאים להחלקה באותו מקום שהיית,לכלוך שומנים כלשהם,או פשוט תנאי דרך ולחיצה חזקה מידי.
אם אתה מתעקש לקשר את זה לטיפול במוסך ואתה אומר שהבחור לא נגע בבלמים אז יתכן שבמוסך היו שמנים על הרצפה/ליפט ולכלכו את הצמיג בצידי הצמיג ולא במרכזו ואם הצמיג היה מנופח ממש אזי צידי הצמיג לא נגעו בכביש ולכשהורדת את לחץ האויר מהצמיג אז גם צידי הצמיג נגעו בכביש עם השמנים המרוחים עליו וגרמו לך להחליק טיפה,למרות שאני לא חושב שזאת הסיבה והיא מופרכת למדי.
אז כפי שכתבתי בהתחלה אם כרגע הבלמים עובדים כשורה אין מה לגעת ואם אתה מרגיש משהו חריג תעצור במוסך,לא משנה איזה ותבקש שבעל מקצוע יזרוק מבט ויראה שאין שום דבר חריג בד"כ כל בעל מוסך יעשה זאת בשמחה וללא עלות .
בהצלחה

YossiSiv
20-06-2017, 16:23
בגדול, כשמנפחים יותר ממה שצריך אז שטח המגע של הצמיג עם הכביש קטן, ואז יש סיכוי גדול יותר להחלקה ולשחיקת מרכז הצמיג.
אם בטיפול פירקו גלגל קידמי אז לפעמים צריך לפמפם את הבלם כדי שהבוכנות יחזרו לתפקוד מלא. יכול להיות שגם הדיסקים התלכלכו בשמן בזמן הטיפול.
פרמטר נוסף ששווה לקחת בחשבון זה טמפרטורה של הכביש. יום חמישי היה לוהט ולפעמים בימים כאלה ננעל אצלי האחורי ממש בקלות.

לדעתי אתה פשוט סבלת מצירוף מקרים של הרבה דברים. תוריד את האויר למידה הנכונה, נקה את הדיסקים ותנהג קצת יותר זהיר... אם זה ממשיך לקרות לך ובתקווה שלא תתרסק בדרך, סע למוסך

1122
23-06-2017, 00:32
אז ככה, לאחר שהיום ששוב הגלגלים החליקו לי בדיוק באותה נקודה אני יכול להגיד בוודאות שזה הנקודה הזאת בכביש. מה כן, אלך לבדוק את הבלמים בכול זאת.

1122
30-06-2017, 18:47
היום שנסעתי בישוב שלי, מכונית עצרה בפתאומיות (שמרתי מרחק) ובלמתי (אני לא יגיד חזק כי שמרתי מרחק, סה"כ בלימה קצת יותר מרגילה, אבל לא משהו מיוחד)
עם האחורי והגלגל החליק לי לאיזה שניה ועצרתי.
למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות? אני באמת על גבול הנואש עם זה כבר.
יש לציין שאם פעם לפני שעשיתי את הטיפול לא קרה לי מצבים כאלה! גם שבלמתי פעם אחת עצירה פתאומית משוגעת ביותר וחרקתי דיסקים עם האופנוע זה לא קרה!
אני יותר משנה עם האופנוע ורק מאז הטיפול שעשיתי התחילו הבעיות.

אני יודע שזה יכול להיות הצמיגים, הדיסקים, הרפידות...אז הנה תמונות

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19554338_1860861183931813_7714028974650116233_n.jp g?oh=6d1c9a02f07ef9b62fd241805c616435&oe=59C48B90

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19553911_1860861200598478_5731238384761893436_n.jp g?oh=765ab15b54ba27ddab8aeda65d53dc75&oe=5A111CF6

מה זה יכול להיות לדעתכם? גם עברתי על הדיסק, הוא ישר.
אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי כי אין לי שום ידע בתחום בכלל..

mudale222
30-06-2017, 20:16
נשמע שנעלת אחורי - זה הכל. לא משהו נדיר בכלל.

1122
30-06-2017, 22:08
נשמע שנעלת אחורי - זה הכל. לא משהו נדיר בכלל.
כן, אבל לא ברור לי מה הגורם.
לא לחצתי חזק על הברקס בכלל.. אני רוכב על האופנוע יותר משנה ואף פעם לא קרו לי מצבים כאלה גם בהכי קיצוני.
ושים לב שדיברתי בתחילת האשכול על הקדמי - המקרה היום זה האחורי.

R86
30-06-2017, 22:24
כן, אבל לא ברור לי מה הגורם.
לא לחצתי חזק על הברקס בכלל.. אני רוכב על האופנוע יותר משנה ואף פעם לא קרו לי מצבים כאלה גם בהכי קיצוני.
ושים לב שדיברתי בתחילת האשכול על הקדמי - המקרה היום זה האחורי.

נשמע שאתה לא יודע לתפעל את האופנוע באופן נכון.
בשילוב עם העובדה שאתה חושב שהמוסך גרם לנזק כל שהוא לאחיזה של האופנוע (איזה דגם דרך אגב?)
יכול להיות שאתה מתחיל לשים לב לאיך מתנהג דו"ג בעת בלימה
בקצרה,ככל שאתה בולם חזק יותר אתה צריך להפחית לחץ מהאחורי ולהעביר לקידמי (מתאמנים וזה הופך לטבע שני)
ולגבי הלחץ אוויר,לבדוק על צמיגים קרים לחלוטין.

1122
30-06-2017, 23:08
נשמע שאתה לא יודע לתפעל את האופנוע באופן נכון.
בשילוב עם העובדה שאתה חושב שהמוסך גרם לנזק כל שהוא לאחיזה של האופנוע (איזה דגם דרך אגב?)
יכול להיות שאתה מתחיל לשים לב לאיך מתנהג דו"ג בעת בלימה
בקצרה,ככל שאתה בולם חזק יותר אתה צריך להפחית לחץ מהאחורי ולהעביר לקידמי (מתאמנים וזה הופך לטבע שני)
ולגבי הלחץ אוויר,לבדוק על צמיגים קרים לחלוטין.

CBR125
תאמין לי שאני יודע לתפעל את האופנוע שלי נכון, אני איתו למעל שנה ואף פעם המצבים האלה לא קרו לי.
אני לא טירון שלא יודע לבלום ונוסע כמו שליח בכבישים, ואני גם לא ילד בן 16. אז.. בחייאת

R86
30-06-2017, 23:42
בחייאת
נעלת אחורי,נו אז?
מה קרה?
מה הדרמה?
יש 1001 משתנים שאתה לא יכול להשפיע עליהם,תלמד להתמודד עם המצבים האלה.
האופנוע שלך נשמע תקין לחלוטין ויפה מאוד שלקח לך שנה שלמה כדי להגיע למצב של נעילת גלגל,עכשיו יש לך 2 ברירות
או לעבור לאופנוע עם ABS או ללמוד להשלים עם העובדה שאתה על דו"ג
ובקריאה נוספת של ההודעה שלך,למה בלמת רק עם האחורי? איפה הקדמי היה בתמונה?
ולגבי העובדה שאיתו שנה,אתה יכול להיות רגוע,יש אנשים שרוכבים 20 שנה ועדיין לא ידעו איך לצאת ממצב חירום או לתפעל את הכלי
למזלך אתה על 125 ששוקל גרם וחצי.

Khc
01-07-2017, 00:07
חם, האספלט רותח והצמיגים "נמרחים" עליו במיוחד בבלימות או פניות.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

1122
01-07-2017, 00:16
חם, האספלט רותח והצמיגים "נמרחים" עליו במיוחד בבלימות או פניות.

איך זה בא לידי ביטוי?

Khc
01-07-2017, 00:21
מרחק הבלימה מתארך ואולי נותן תחושת החלקה.

r-temp
01-07-2017, 01:37
אמת לאמיתה - כשחם מאוד האחיזה בכבישים מאוד ירודה (אולי בגלל כל הזהום שייש באספלט לאורך הזמן. לא ממש יודע למה זה כך אבל אם אתה רוצה להוכיח את זה תנסה לבדוק אחיזה עם רכב כשחם מאוד בחוץ - עם ארבע גלגלים זה פחות מסוכן לבדוק את התאוריה.....)

Oznik
01-07-2017, 15:23
לפני הכל...כשבדקת את הלחץ אויר והורדת אותו ללחץ התקין לפי היצרן - הצמיגים היו קרים?

ayalzo
01-07-2017, 21:56
ועוד משהו,
כשהכביש רותח וטמפרטורת הצמיג עולה, לחץ האוויר עולה יותר מכאשר קר.
בנוסף. אולי תרשום עם איזה לחץ אתה נוסע והאם מודד על צמיג קר.
הדבר היחיד שמוסך עושה שיכול לגרום לתופעה שאתה מתאר זה סידור של בלמים שלא תפקדו טוב. אולי התרגלת ללחוץ חזק וכעת אין צורך מה שגורם לנעילה מוקדמת.
עם זאת, לדעתי זה עניין של לחץ אוויר.

YossiSiv
02-07-2017, 14:08
אין שום בעיה עם האופנוע שלך. הבלמים עובדים מצויין. הבעיה היחידה זה לחץ אויר וטמפ׳ צמיג מול האספלט.
קודם כל תמלא אויר כמו שהיצרן דורש על צמיג קר (מישהו רשם ש5-6 פיאסאיי זה לא קריטי - טעות! אצלי קידמי 36, מקסימום יצרן צמיג 42, שמיים וארץ).
דבר שני, ההחלקות האלו התחילו לך מאז שנהיה חם והאספלט לוהט. צמיג קר מחליק מהר, צמיג חם מחליק גם. אחורי היום מחליק לי חופשי אבל זה לא ביג דיל (רק מחסיר פעימת לב לפעמים). פשוט תנהג זהיר יותר. אל תתן גז מיותר בסיבובים/השכבות, אל תתן ברקסים מיותרים גם כן. סע בזהירות ושמור על עצמך.

1122
05-07-2017, 20:28
טוב חברים החלקתי היום רשמית!

לי לא קורה כלום כי הייתי ממוגן כמו שצריך, גקט, כפפות, מגיני ברכיים, האופנוע קיבל הרחבה של השריטה על הפלסטיק שכבר הייתה וזהו בערך.

ונפל לי האסימון אחרי ההחלקה מה גרם לזה (וכנראה לכול מה שדיברתי עליו באשכול) - הצבע שעל הכביש.
בלמתי לפני כיכר על תחילתו של מעבר חצייה יחסית ו...בום.

מצחיק שאף אחד מאיתנו לא הזכיר או חשב על זה אפילו פעם אחת.
ייחסו לזה חשיבות ורכבו בזהירות.

Tribalmistyc2
05-07-2017, 21:16
אולי זה כי ישר רצת להאשים את המוסך על העבודה הלא טובה?

1122
05-07-2017, 21:51
אולי זה כי ישר רצת להאשים את המוסך על העבודה הלא טובה?

מוסכניק שממלא לי 5-6PSI יותר הוא חאפר מבחינתי ואני לא יחזור אליו.
ואגב, ההחלקה הזאת קרתה בגלל הצבע, אין לי שום אסמכתא לשאר הפעמים שהחליקו לי הגלגלים. שבוע הבא אלך לבדוק את הבלמים.

Tribalmistyc2
05-07-2017, 21:54
שוב,5-6 PSI זה לא מה שיגרום לך להתרסק,זה יכול לעזור לך כשאתה מתחרה אולי אבל בשוטף הלחץ אוויר שלך דינאמי ממילא בגלל מזג האוויר.
אם אתה לא מאמין לי תשיג מד לחץ אוויר ומדוד אחת לתקופה אתה תראה תנודות כל הזמן.
ותרגיש טוב מקווה שלא חטפת.

doutsh
06-07-2017, 10:58
מצחיק שאף אחד מאיתנו לא הזכיר או חשב על זה אפילו פעם אחת.
ייחסו לזה חשיבות ורכבו בזהירות.

איך מישהו יכל לנחש ספציפית שבלמת על צבע? כתבו לך בערך 5 פעמים שזה כנראה נובע ממשהו על הכביש ולא מתקלה. נכון, לא הזכירו את המילה "צבע" אבל ציפו שבתור זה שהיה שם בשטח תנסה להבין מה הוא ה"משהו על הכביש" שגרם להחלקה הספציפית.

נכתב ודובר כבר אינסוף פעמים על הצבע המחליק שבו משתמשים כדי לצבוע סימוני כביש בארצנו המתפתחת. בחורף זה בכלל זירת החלקרח. חבל שלמדת את זה בדרך הקשה ולא מקריאה בהיסטוריה, אבל לפחות יצאת בנזק מינימאלי.

ziki
06-07-2017, 11:14
תמכור את האפנוע. תעבור לצמיגים יותר רחבים.
מעברי חציה בימים לוהטים זה מתקון מעולה להחלקות.

YossiSiv
06-07-2017, 11:29
אתה רוצה להגיד שאתה רוכב למעלה משנה ועד כה לא הגעת למסקנה שהצבע על הכביש מחליק? איך שרדת את חורף?!

הצבע בארץ הוא מתחת לתקן האירופאי והאמריקאי ולא ברור בכלל איך עדיין צובעים איתו כבישים. בכל מקום אחר בעולם משתמשים בצבע על גבי צמנט חול לחספוס. יש ערים בודדות בארץ שעושות פיילוט בימים אלו (רמת גן למשל) לצבע הלא מחליק.

1122
06-07-2017, 13:14
אתה רוצה להגיד שאתה רוכב למעלה משנה ועד כה לא הגעת למסקנה שהצבע על הכביש מחליק? איך שרדת את חורף?!

הצבע בארץ הוא מתחת לתקן האירופאי והאמריקאי ולא ברור בכלל איך עדיין צובעים איתו כבישים. בכל מקום אחר בעולם משתמשים בצבע על גבי צמנט חול לחספוס. יש ערים בודדות בארץ שעושות פיילוט בימים אלו (רמת גן למשל) לצבע הלא מחליק.

כן הייתי מודע והכרתי את הנושא, אבל אני מניח שפשוט לא ייחסתי לו חשיבות ואפילו ״שכחתי״ ממנו אז זה קרה..אבל מטעויות לומדים

1122
06-07-2017, 17:51
אז עכשיו חזרתי מעבודה, נסיעה בקו ישר ומהירות שלא עוברת את ה40 קמש.
בלימה קלה ל25~ בגלל שהמכונית שמקדימה עצרה, והגלגל האחורי שוב החליק, שום סימונים על הכביש ושום כלום.
תודה רבה לכול מי שעזר, אבל בתור אחד שמכיר את האופנוע שלו וחרק איתו את הדיסקים שהיה צריך, אומנם עם ניסיון מינימאלי במכונאות - האופנוע לא תקין.
בגלל הטיפול או לא, לא ממש אכפת לי. אבל זה לא הגיוני שבפחות מחודש לאחר טיפול, 10 פעמים ויותר החליקו לי הגלגלים. שאלה גם הפעמים היחידות בכול הרקורד אגב.

תודה רבנ לכולם, אבל התשובה ברורה, מי שרוצה להתכחש - שיתכחש.

Khc
06-07-2017, 22:13
בתור אחד שמכיר את האופנוע שלו, אתה קרוב לחודש רק מעדכן את הפוסט באוסף ההחלקות, מה עם לגשת למוסך ולטפל בבעיה שלדעתך קיימת?
כבר רשמו שבבלמים לא משחקים, לא חבל על הבריאות שלך?!

א הזקן
07-07-2017, 09:08
1122, יש 2 סיבות להחלקה כמו שאתה מתאר. האחת - חיכוך קטן מדי של הצמיג עם הכביש. השנייה - נעילה של בלם.
לגבי הסיבה הראשונה - יכול להיות בגלל כביש או בגלל צמיג. אם זה קורה בכל כביש והצמיג תקין (תבדוק) אז זה לא זה.
נעילת בלמים (במקרה שלך) יכולה לקרות כשהדיסקים או הדיסקיות משומנים. נקה את הדיסק עם ממס. שפשף את הדיסקיות עם נייר זכוכית להוריד מהם כמה מ"מ.
אם זה לא זה, אז נעילת הבלם היא בגלל עודף לחץ על הדיסקיות - לחיצה חזקה מדי על דוושת (או ידית) הבלם. מהתיאורים שלך אני מאמין שזו הסיבה. שפרו לך את המערכת ואתה פשוט צריך ללמוד את האופנוע מחדש.
בהצלחה.

1122
07-07-2017, 10:10
1122, יש 2 סיבות להחלקה כמו שאתה מתאר. האחת - חיכוך קטן מדי של הצמיג עם הכביש. השנייה - נעילה של בלם.
לגבי הסיבה הראשונה - יכול להיות בגלל כביש או בגלל צמיג. אם זה קורה בכל כביש והצמיג תקין (תבדוק) אז זה לא זה.
נעילת בלמים (במקרה שלך) יכולה לקרות כשהדיסקים או הדיסקיות משומנים. נקה את הדיסק עם ממס. שפשף את הדיסקיות עם נייר זכוכית להוריד מהם כמה מ"מ.
אם זה לא זה, אז נעילת הבלם היא בגלל עודף לחץ על הדיסקיות - לחיצה חזקה מדי על דוושת (או ידית) הבלם. מהתיאורים שלך אני מאמין שזו הסיבה. שפרו לך את המערכת ואתה פשוט צריך ללמוד את האופנוע מחדש.
בהצלחה.

מה זה ממס בידיוק ואיפה אני יכול לקנות את זה?
כנ״ל לנייר זכוכית.
ושמע, נראה לי תמוה מדי שמאז הטיפול כול ההחלקות גלגל האלה קרו. מה הוא יכול היה ׳לשפר׳ בידיוק? וגם אם כו, איך הוא לא אמר לי דבר כזה? ואני אישית לא ראיתי אותו נוגע בבלמים בכלל או מה שקשור אליהם במהלך הטיפול.

YossiSiv
07-07-2017, 16:39
קפוץ לחנויות אופניים / מוסך / שמנים צבעים וכו, זה נקרא ״דיגריזר״ או חומר ניקוי בלמים. זה מסיר שמנים עם נזק מינימלי לדיסק/רפידות.
אם הוא לא נגע בכיול הבלמים ולא פירק גלגלים אז לא סביר שזו הבעיה. גם חודש נסיעה כבר היה מוריד את השומנים מהבלמים. זו לא הבעיה לדעתי.
חתך הצמיג שלך בתמונה נראה בסדר גמור והצמיגים לא נראים פגומים (מה המותג שלהם? ממליץ לך לקנות מותג מוביל! היו לי צמיגים ממותג בינוני והחלפתי למוביל - שונה לחלוטין!)

בכל מקרה, אני לא מכיר אותך ולא רוצה לקפוץ למסקנות, אבל לדעתי אתה לא רוכב נכון בהתאם לדרך ואולי ״מתפרע״ קצת איפה שלא צריך... שמור על עצמך וסע בזהירות.

ממליץ לך לקפוץ למוסך בתל אביב שנקרא ״ריינו-טייר״. תסביר להם את הבעיה, הם מקצעונים ויטפלו בך יפה.

1122
07-07-2017, 17:42
קפוץ לחנויות אופניים / מוסך / שמנים צבעים וכו, זה נקרא ״דיגריזר״ או חומר ניקוי בלמים. זה מסיר שמנים עם נזק מינימלי לדיסק/רפידות.
אם הוא לא נגע בכיול הבלמים ולא פירק גלגלים אז לא סביר שזו הבעיה. גם חודש נסיעה כבר היה מוריד את השומנים מהבלמים. זו לא הבעיה לדעתי.
חתך הצמיג שלך בתמונה נראה בסדר גמור והצמיגים לא נראים פגומים (מה המותג שלהם? ממליץ לך לקנות מותג מוביל! היו לי צמיגים ממותג בינוני והחלפתי למוביל - שונה לחלוטין!)

בכל מקרה, אני לא מכיר אותך ולא רוצה לקפוץ למסקנות, אבל לדעתי אתה לא רוכב נכון בהתאם לדרך ואולי ״מתפרע״ קצת איפה שלא צריך... שמור על עצמך וסע בזהירות.

ממליץ לך לקפוץ למוסך בתל אביב שנקרא ״ריינו-טייר״. תסביר להם את הבעיה, הם מקצעונים ויטפלו בך יפה.

הצמיגים הם הסטוק שבאו עם האופנוע.
גבר, תאמין לי שאני לא הוזה, אני מעל לשנה עם האופנוע, הרבה בלימות פתאומיות, לא חסרות לי ברקורד עצירות פתאומיות וגם כזאתי שחרקתי איתם את הדיסקים.

נכון, יש לי ידע מינימאלי במכונאות, אבל לא צריך להיות מדען גרעין שקרה משהו לאופנוע. 10+ החלקות גלגל והחלקה בפחות מחודש לא קורות סתם, בטח ובטח אם הם -אף פעם- לא קרו לי.

אני אלך למוסך ביום ראשון, נראה מה הוא אומר.

1122
07-07-2017, 17:59
עוד אפשרות שעכשיו עלתה לי לראש, תגידו מה אתם חושבים.
בטיפול הוא אמר לי שהמותחן שרשרת בצד שמאל שבור (לא ממש זוכר איך זה היה נראה האמת), אבל הוא אמר לי שהוא שבור והראה לי. אז הוא הלחים לי שם אחד חדש.
יש מצב שהוא לא איזן את השמאלי והימני כמו שצריך שהם יהיו שווים אז הגלגל לא ישר?

תמונות להמחשה, אני יודע שאי אפשר באמת לדעת דרך התמונות אם זה שווה או לא, אבל לפי העבודה שלו, תגידו לי מה אתם חושבים..

הימני -

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19731832_1871699709514627_8993111007146744218_n.jp g?oh=d1b3ad5d84677d956180f015ab8c3634&oe=59FF8E7F

השמאלי -

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19884458_1871699726181292_4754122021430486705_n.jp g?oh=ae96b4b4e73c801c9d72cc002dd3beda&oe=5A0D2CF0

YossiSiv
07-07-2017, 18:25
שאלה, אתה מחליק כל פעם לאותו הכיוון? או שגם לשמאל וגם לימין?

א הזקן
07-07-2017, 18:55
אני לא מומחה גדול, אבל הדיסק הימני נראה גמור.

1122
07-07-2017, 19:46
שאלה, אתה מחליק כל פעם לאותו הכיוון? או שגם לשמאל וגם לימין?

אין ממש צד שאני מחליק אליו, ההחלקות גלגלים האלה מרגישות כאילו עליתי על מים לשנייה שתיים, שבזמן הזה אני גם מאבד שליטה והגלגל פשוט ׳מחליק׳ לי ואני מסתכן בנפילה.

אני לא מומחה גדול, אבל הדיסק הימני נראה גמור.

איך נראה דיסק לא גמור?
איך זה הגיוני שלפני הטיפול היו לי 0 בעיות?
אם הדיסק גמור כמו שאתה אומר למה הוא אמר לי שהאופנוע עשר?

זה השאלות שלי

עכשיו, במידה והדיסק גמור. כמה יעלה הסיפור?

א הזקן
07-07-2017, 21:04
איך נראה דיסק לא גמור?
חלק. בלי מגרעת עמוקה.

איך זה הגיוני שלפני הטיפול היו לי 0 בעיות?
לא יודע להגיד לך.

אם הדיסק גמור כמו שאתה אומר למה הוא אמר לי שהאופנוע עשר?

כמו שאמרתי לך, אני מומחה קטן מאוד. גם בפסיכולוגיה ובכניסה לראש של אנשים.

זה השאלות שלי
צריך למדוד עובי של הדיסק. אם הוא קטן ממה שאמור להיות צריך להחליף. אם הוא עבה מספיק לחרוט כך שהפסים ייעלמו והמשטח יהיה חלק.

עכשיו, במידה והדיסק גמור. כמה יעלה הסיפור?

תשאל במוסך, בחנות חלקים או תסתכל באינטרנט.

עניתי בגוף ההודעה

1122
07-07-2017, 22:01
טעיתי באיך שכתבתי דרך אגב, המותחן שרשרת הימני היה שבור... שזה בעצם התמונה השנייה..אי אפשר לערוך הודעות פשוט

Tribalmistyc2
07-07-2017, 22:04
לפותח האשכול,

אל תמהר להאמין לחוות דעת של משתמשים שמודדים דיסקים דרך תמונות בפורום.
מחליפים דיסק כאשר הוא מתחת לעובי המינימלי (שלרוב יהיה רשום על הדיסק במ"מ),כאשר הוא גלי או הוא מעוקם.
דיסק מעוקם יחזיר פולסים לידית הבלם ודיסק גלי לא יעצור בצורה חלקה.

פסילה בבדיקה ויזואלית זה כאשר הדיסק מחוספס לגמרי ולא מבריק כמו הדיסק שלך.
הפסים השחורים אינם בעיה.

א הזקן
08-07-2017, 09:03
לפותח האשכול,

אל תמהר להאמין לחוות דעת של משתמשים שמודדים דיסקים דרך תמונות בפורום.

כפי שכתבתי, אני לא מומחה גדול והדיסק "נראה". כמובן שמתמונה אי אפשר לדעת בוודאות, אבל המדרגה שבין מרכז הדיסק למשטח הבלימה מרמזת על שחיקה.
מחליפים דיסק כאשר הוא מתחת לעובי המינימלי (שלרוב יהיה רשום על הדיסק במ"מ),

גם את זה כתבתי.
כאשר הוא גלי או הוא מעוקם.
דיסק מעוקם יחזיר פולסים לידית הבלם ודיסק גלי לא יעצור בצורה חלקה.

נכון, אבל יש מצב שבגלל חוסר רגישות ברגל עיקום יגרום לנעילה בלי שרוכב ירגיש קודם בפולסים.

פסילה בבדיקה ויזואלית זה כאשר הדיסק מחוספס לגמרי ולא מבריק כמו הדיסק שלך.
הפסים השחורים אינם בעיה.

בד"כ נכון, אבל הפסים הם בליטות ושקעים. אם הדיסקיות חלקות זה מוריד את שטח החיכוך, מה שעלול לגרום לנעילה. זו בדיוק הסיבה שיש את הפרוצדורה של חריטת דיסק.

עניתי לך למעלה. בסה"כ עושה רושם שלפות"ש אין ידע טכני. בסה"כ הצעתי שיבדוק את הדיסק במוסך כאפשרות להסבר לנעילת גלגל שהוא חווה.

Tribalmistyc2
08-07-2017, 09:50
המדרגה שאתה מדבר עליה "נראת" סבירה,הדיסק משומש וטבעי שהוא ישחק.
הפסים השחורים אינם מעידים על בעיה,כאמור כל דיסק בן כמה עשרות אלפי ק"מ יראה כמו בתמונה - הפסים והמגדרה.
רק דיסק שיצא מהשקית יהיה חלק,ללא פסים וללא הפרשי גובה בין המרכז החוצה.

לא חורטים דיסקים של דו"ג שבניגוד לדיסקים של רכב בגלל הפרשי העובי אני מניח.
דיסק של דו"ג דק מאוד ביחס לדיסק של רכב.

לגבי העיקום של הדיסק,
מה שגורם להחלקה בדו"ג,ברוב הגדול של המקרים הוא נעילה של הבלם הקדמי,כאן בתמונה מוצג הבלם האחורי.
לכן מוקדם מידי לדון במה שבכלל לא הוצג אפילו לא בתמונה.

1122
08-07-2017, 14:04
עניתי לך למעלה. בסה"כ עושה רושם שלפות"ש אין ידע טכני. בסה"כ הצעתי שיבדוק את הדיסק במוסך כאפשרות להסבר לנעילת גלגל שהוא חווה.

המדרגה שאתה מדבר עליה "נראת" סבירה,הדיסק משומש וטבעי שהוא ישחק.
הפסים השחורים אינם מעידים על בעיה,כאמור כל דיסק בן כמה עשרות אלפי ק"מ יראה כמו בתמונה - הפסים והמגדרה.
רק דיסק שיצא מהשקית יהיה חלק,ללא פסים וללא הפרשי גובה בין המרכז החוצה.

לא חורטים דיסקים של דו"ג שבניגוד לדיסקים של רכב בגלל הפרשי העובי אני מניח.
דיסק של דו"ג דק מאוד ביחס לדיסק של רכב.

לגבי העיקום של הדיסק,
מה שגורם להחלקה בדו"ג,ברוב הגדול של המקרים הוא נעילה של הבלם הקדמי,כאן בתמונה מוצג הבלם האחורי.

על איזה מדרגה בדיסק אתם מדברים? תוכלו לסמן בתמונה?

והדיסקים עם הסטוק של האופנוע גם, 8500 קמ

א הזקן
08-07-2017, 14:12

ציטוט אחת ההודעות של 1122 (ההדגשה שלי)

אז עכשיו חזרתי מעבודה, נסיעה בקו ישר ומהירות שלא עוברת את ה40 קמש.
בלימה קלה ל25~ בגלל שהמכונית שמקדימה עצרה, ו
הגלגל האחורי שוב החליק,
שום סימונים על הכביש ושום כלום.

Tribalmistyc2
08-07-2017, 14:34
אוקיי אז בגלל שהגלגל האחורי ננעל אתה מסיק שהדיסק עקום או שחוק מתחת למינימום של היצרן?
גלגל יכול להינעל מהרבה סיבות,הראשונות והבולטות הן טיב האספלט ואיכות הצמיג והשלישית היא יכולת השליטה באופנוע.
פותח האשכול כבר רצה להחליף את הדיסק אחרי העצה שלך,אז אני חושב שראוי לציין שחוות דעת על עובי דיסק דרך תמונה היא חסרת ערך ברוב המקרים ולא צריך לקחת אותה ברצינות.

זו הנקודה.

mudale222
08-07-2017, 16:22
זה די נדיר שיש בעיות בדיסקים של אופנועי כביש. בשטח יותר נפוץ. היה לי דיסק שפרקתי לו את כל הצורה והיה בבירור מדרגה ענקית, גם וויזואלית וגם במגע, ולא עשה שום בעיה בבלימה.

א הזקן
08-07-2017, 17:22
גלגל יכול להינעל מהרבה סיבות,הראשונות והבולטות הן טיב האספלט ואיכות הצמיג והשלישית היא יכולת השליטה באופנוע.
פותח האשכול כבר רצה להחליף את הדיסק אחרי העצה שלך,אז אני חושב שראוי לציין שחוות דעת על עובי דיסק דרך תמונה היא חסרת ערך ברוב המקרים ולא צריך לקחת אותה ברצינות.

זו הנקודה.

עכשיו אני מצטט את עצמי...

בסה"כ עושה רושם שלפות"ש אין ידע טכני. בסה"כ הצעתי שיבדוק את הדיסק במוסך כאפשרות להסבר לנעילת גלגל שהוא חווה.

תראה, טריבל, אני לא ממש מבין למה אתה מתקיף אותי. אם תקרא (אבל ממש תקרא, לא בערך, ותבין מה נכתב ולא תנסה לייחס לי דברים שלא כתבתי), אז תראה שניתחתי לפות"ש את מה שיכול לגרום לנעילה - בדיוק כמו שאתה עשית כאן אבל במילים אחרות. כתבתי שאני ממוחה קטן מאוד, ואם פות"ש רץ להחליף דיסק על סמך מה שכתבתי סימן שהוא (בדיוק כמוך) לא קרא את מה שכתבתי אלא הבין את מה שרצה.

בסופו של יום, הצעתי לפות"ש שבמסגרת חיפושיו לסיבות להחלקת האחורי יבדוק את ההתכנות שהדיסק האחורי גמור. הרי בדיוק כמו שאי אפשר לקבוע לפי תמונה שהדיסק גמור אי אפשר לקבוע שהוא תקין. לך נראה שהוא תקין? אל תבדוק. עניין שלך. בשום מקום לא אמרתי לו להחליף דיסק.

ואגב, תיקון המותחנים מעשה ע"י ריתוך בצד של הדיסק. לא יכול להיות, לדעתך, שהדיסק התעוות? אולי לא, אולי כן, לבדוק לא מזיק.

1122
08-07-2017, 17:50
לא התכוונתי לרוץ להחליף דיסק, אבל כן אני בודק את האופציות ובודק עליות במקרה של... על כול מקרה (לא שאני מחפש לחסוך).

אשמח לדעת לאיזה מדרגה בדיסק אתם מתכוונים אם תוכלו לסמן בתמונ(ות)ה של הדיסק.

מה כן, הבנתי שאם לא מכוונים את המותחן שרשרת טוב זה גורם לגלגל האחורי והקדמי להיות לא מסונכרים מבחינת "קו ישר".
האם יכול להיות מצב שזה הבעיה?
ובכלל, האם התיקון שהוא עשה נראה נורמלי? כי חסר החלק שמכסה את הברזל ואת הגימור... (כמו בתמונה של צד שמאל).

YossiSiv
08-07-2017, 23:34
מה כן, הבנתי שאם לא מכוונים את המותחן שרשרת טוב זה גורם לגלגל האחורי והקדמי להיות לא מסונכרים מבחינת "קו ישר".
האם יכול להיות מצב שזה הבעיה?
ובכלל, האם התיקון שהוא עשה נראה נורמלי? כי חסר החלק שמכסה את הברזל ואת הגימור... (כמו בתמונה של צד שמאל).

זו בדיוק הסיבה למה שאלתי אותך אם אתה מחליק לאותו הכיוון כל הזמן... אם המתיחה לא שווה, אז הגלגלים לא בקו אחד. במידה ויש בלימה חזקה אז יכול להיות שהאחורי מושך לך הצידה (מספיק מעלה אחת מהציר).
ה״ריתוך״ או מה שזה לא יהיה נראה רע מאוד. לך שים איזה כמה גרושים עד כמה מאות שקלים עבור חלק מקורי/חליפי במקום האילתור. זה כבר כיוון להתחלת טיפול בבעיה.

ד״א בנוגע לדיסק, כל עוד אין גלים או עיוותים והמשטח חלק (גם אם יש מדרגה) - הדיסק תקין. צריך לבדוק בעזרת מיקרומטר את עובי הדיסק אל מול הוראות היצרן (קליבר פשוט לא תמיד טוב כי לפעמים יש גם מדרגה בהיקף חיצוני).

המלצה שלי, תחליף מוסכניק. סע לחבר׳ה שהמלצתי לך עליהם (עברתי אליהם לאחרונה אחרי שנה אצל חאפר שהיה קרוב לי לעבודה וזה היה נוח. עכשיו אני מרוצה מטיפול אמיתי).

1122
09-07-2017, 00:54
זו בדיוק הסיבה למה שאלתי אותך אם אתה מחליק לאותו הכיוון כל הזמן... אם המתיחה לא שווה, אז הגלגלים לא בקו אחד. במידה ויש בלימה חזקה אז יכול להיות שהאחורי מושך לך הצידה (מספיק מעלה אחת מהציר).
ה״ריתוך״ או מה שזה לא יהיה נראה רע מאוד. לך שים איזה כמה גרושים עד כמה מאות שקלים עבור חלק מקורי/חליפי במקום האילתור. זה כבר כיוון להתחלת טיפול בבעיה.

ד״א בנוגע לדיסק, כל עוד אין גלים או עיוותים והמשטח חלק (גם אם יש מדרגה) - הדיסק תקין. צריך לבדוק בעזרת מיקרומטר את עובי הדיסק אל מול הוראות היצרן (קליבר פשוט לא תמיד טוב כי לפעמים יש גם מדרגה בהיקף חיצוני).

המלצה שלי, תחליף מוסכניק. סע לחבר׳ה שהמלצתי לך עליהם (עברתי אליהם לאחרונה אחרי שנה אצל חאפר שהיה קרוב לי לעבודה וזה היה נוח. עכשיו אני מרוצה מטיפול אמיתי).

אז אתה אומר לא ללכת אליו ופשוט להחליף מוסך?

אני מתכוון ללכת מחר בבוקר, אשמח אם תגיד לי מה אתה חושב.
אני חושב על ללכת אליו, להסביר לו את המצב, לראות מה הוא אומר ואז ללכת לעוד מוסך ולהשוות ולהחליט מה לעשות לפי מה שיגידו לי.

איך בידיוק זה מתבטא המראה / ריתוך / וואטאבר של המותחן שרשרת בפעילות השוטפת? זה משנה?
כאילו, זה בסה"כ בורג עם ציר. לא שאני מזלזל, אני באמת לא מבין פשוט, ואני גם לא מבין איך זה מתקשר לגלגלים אם זה מיועד בכלל לשרשרת
(אני יודע שזה משפיע על הגלגלים, אבל אף פעם לא הבנתי איך).

YossiSiv
09-07-2017, 07:51
אני לא חסיד גדול של פרידות רומנטיות... לפעמים זה סתם מוביל לוויכוחים.

מותחן השרשרת (כשהוא מתפקד כראוי) לא אמור ליצור זוית בין 2 הגלגלים, כי ציר הגלגל האחורי יושב על מסילה ואומי הידוק. המותחן מזיז את המסילה קדימה ואחורה בתוך המזלג האחורי.
אצלך המערכת לא תקינה אז אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שזו לא בעיה.
יכול להיות שחופש ואלסטיות בצד ימין (היכן שהאלתור) גורם לך להחלקות האלו.

(תיאורתית, כשבלימה בקו ישר מתבצעת נכון אז גלגל עוקב גלגל. כאשר בלימה מתבצעת לא טוב, למשל חזק בגלגל הקדמי, חלש באחורי +סטיית זוית - יוצא מצב שהגלגל האחורי יפתח החלקה ״וינסה לעקוף״ את הגלגל מהצד... זה נקרא ״אובר-סטירינג ספין״)

1122
09-07-2017, 10:13
אז ויתרתי על המוסך הרגיל והלכתי לשתיים אחרים.

הראשון אמר שהוא לא רואה משהו חריג, אחרי זה עשה סיבוב עם האופנוע ברחוב של כמה מטרים עם חריקות של הבלמים ואמר שהכול פיקס.

הלכתי למוסך שני, אמר לי אותו דבר, אין שום דבר חריג מלבד המותחן שרשרת שהעבודה שנעשתה שם נוראית והשרשרת שלי על הפנים (שאת זה כבר ידעתי בערך).

על הגלגל הוא אמר שיש מלא שמן כנראה כתוצאה מהשרשרת שמתזיזה מלא על הצמיג ואולי זה הגורם לזה.

ללא קשר הוא הציע לי החלפת שרשרת ב700-750 שקל. המחיר סביר?

ואם מישהו יוכל להגיד לי איך אני מברר על דגמים של שרשראות לאופנוע שלי - CBR125 ומספר הLINKS בשרשאות אשמח מאוד.

mudale222
09-07-2017, 16:31
פי'ץ 428, 128 חוליות. יש לך באיביי ובאמזון בגרושים (תחליט אם בא לך להחליף גם גגשים על הדרך, זה לא יעלה את המחיר בהרבה).
רק תראה שיש לך מוסך שמוכן להתקין חלקים שאתה מביא לו והוא לא מרוויח עליך גם על החלקים.

1122
09-07-2017, 17:47
פי'ץ 428, 128 חוליות. יש לך באיביי ובאמזון בגרושים (תחליט אם בא לך להחליף גם גגשים על הדרך, זה לא יעלה את המחיר בהרבה).
רק תראה שיש לך מוסך שמוכן להתקין חלקים שאתה מביא לו והוא לא מרוויח עליך גם על החלקים.
כן הוא דיבר על סט גלגש. ואני לא חושב שאזמין מחול כי לא בא לי לדחות את זה.

מה זה פי׳ץ?

וסט של DID?

1122
09-07-2017, 18:58
קיצר בדקתי לגבי השרשרת יש לי דגם שלה.

אבל אני לא מוצא כלום על המספר שיניים.
סליחה אם אני חופר..

mudale222
09-07-2017, 20:38
הגגשים זה 15 44 ממה שאני רואה באיביי. אם אתה רוצה 100% תחפש ספר רכב.

הסבר על מידות שרשרת כאן:
https://allmoto.ie/site/motorcycle-chain/

d.i.d זה שם של החברה והיא סבבה, יש עוד מוכרות כמו Rk וכו'

יש לך מלא בחירה כאן:
https://www.ebay.com/sch/Chains-Sprockets-Parts/49831/i.html?_fsrp=1&_from=R40&_nkw=cbr125r+chain&_sop=15

YossiSiv
09-07-2017, 21:58
מחליפים בדכ סט שלם (גגש אחורי +קדמי + שרשרת) כי הבלאי בדכ תואם, ואם תחליף רק שרשרת אז הגגשים הישנים יגרמו לבלאי מואץ של השרשרת החדשה. רוב המוסכים יעקמו את האף כשתביא חלפים משלך ורובם (ההגונים שבהם) יעשו לך ״הנחה״ ולא ירוויחו על החלפים אלא על העבודה עצמה.
הם יציעו לך סט מקורי או חליפי; בדכ החליפי זול יותר ולא בהכרך גרוע מהמקור כי יש אחלה מותגים טובים כמו שציינו לעיל.

סט טוב מחזיק לכ20אלף קמ, וצריך לשמן כל 500קמ, אבל גם 1000קמ יעשה ת׳עבודה.
אם לא תשמן אז זה יחתוך ת׳חיים של הסט בחצי...

בכל מקרה כלל לחיים הוא לא לשים חליפי זול (״סיני״) כשמדובר באביזר שמשפיע על הבטיחות (כגון בלמים, שרשרת, ולדעתי גם צמיגים אבל זה כבר דיון בפני עצמו)

1122
10-07-2017, 11:15
הוצע לי סט של RK O-Ring מחוזק בכ1000 שקל כולל מעמ ועבודה.

האופציה השניה זה סט רגיל RK X-Ring ב700 שקל כולל מעמ ועבודה.

כשביקשתי O-RING רגיל הבחור אמר שכול O-Ring. זה בעצם המחוזק ואין O-RING רגיל.

האם זה נכון? המחיר סביר? מאיפה נובעים ההבדלים?

1122
10-07-2017, 11:25
חושב שאקנה מחול בסוף..

אם מישהו יוכל לעזור לי בלמצוא סט של DID מעדיף שרשרת וגלגלש אשמח.

גלגל ש קדמי 15
גלגל ש אחורי 44

O-RING

ziki
23-07-2017, 14:27
http://www.moto-depot.co.il/index.php?cPath=33_36_1337&updateClicks=1337&g_scroll=0