צפייה בגרסה מלאה : איך החלטתי לוותר על הקטנוע/אופנוע.....אחרי 33 שנה
אז זהו כנראה......:omfg:
בגיל 51 לאחר 33 שנות רכיבה אני יושב בבית עם קרסול מפורק לגורמים. עם ברגים לאורך ולרוחב אני חושב...
כן תתפלאו זה לא קרה לי מעולם ולא מכיר הרבה כאלה.ללא תאונה או החלקה.
בגיל 18 קיבלתי רישיון ללא הגבלה. לאחר לימוד על סוזוקי 400 GS.
קניתי את האופנוע הראשון פנטיק קבלרו.אדום מדהים משהו כייפי בצורה מדהימה
הייתי רוכב איתו לצבא (לוחם בקריה)
ומאז עברו אצלי וספות .קטנועים. ואופנועים כמעט מכל סוג....
תמיד הייתי זהיר !!! חוץ מפה ושם דוח מהירות הכל היה סבבה.
וזהו בשנת 2008 גילית את הטימקס.....משהו מכובד .יפה. זריז.מושך ורכבתי עליו באהבה הייתי קונה ומוכר אותם ב 5000 שח מעל המחירון מרוב ששמרתי עליהם.
כאדריכל אהבתי את העיצוב את הנוחות.והכי כייף את החסכון בזמן לגשת לכל מקום....
עד ליום ג 15.6 שבו רכבתי לפגישת עבודה וגברת נחמדה החליטה שלא טוב שאני עוצר בעצור והחליטה לעקוף אותי מימין ולהוריד לי את הרגל....
אז...
לא משנה מה תעשו .כמה תהיו זהירים.
כמה תסתכלו.כמה תצפו.כמה תדמינו מה הן יכולות לעולל וכן לרוב זה הן.
מדברות בטלפון מתאפרות מנהלות שיחה עם החברה. ודורסות ופוגעות שוברות והורסות חיים.
לא יעזור. תסתכלו שאתם רוכבים.אין אישה נוהגת בלי לדבר בטלפון.
וזה מה שאמרה לאחר התאונה:
" מאיפה באת לא ראיתי אותך"
אז זהו שלא באתי עמדתי בעצור נתתי זכות קדימה.
את באת וטיפסת עלי וניסית להרוג אותי.
ניתוח קשה כל הלילה ....סמים נגד כאבים גבס
אי אפשר לעבוד.
אי אפשר לישון.
בגלל מטומטמת שלא מכבדת חוקי תנועה.
החלטתי !!! ואני מאמין שאעמוד בזה.אני עובר לרכב....
כן זה עצוב מבחינתי.אבל באמת מה לעשות? יש לי 3 ילדים מתוקים.
בת זוג אהובה.
ומשרד שכייף לבוא אליו בבוקר.
לא בא לי למות בגלל מטומטמת.
shaykram1989
21-06-2017, 17:43
קיבלתי עצבים,"מאיפה באת לא ראיתי אותך" נשמעת כמו כפרה מצויה. מאחל לך החלמה וחזרה לשגרה במהירה, אולי גם תחזור לרכב יום אחד.
מה בעניין הסוגייה המשפטית? מעבר לפיצויים מהביטוח האם ניתן לתבוע אותה תביעה אזרחית?
Sent from my T5 using Tapatalk
החלמה מהירה.
אני מקווה שתשקם במהרה.
סה"כ - ב-33 שנים שרכבת, חסכת לעצמך כמה שנים של עמידה בפקקים, וקבלת אינספור שעות של הנאה - על האופנוע, עם המשפחה, עם חברים.
כעת, אתה משלם את החשבון - כי אין ארוחות בחינם.
לגיטימי להחליט שאינך מעוניין לקחת את הסיכון יותר, גם אם אתה ממזער אותו ברכיבה זהירה ומודעת. הוא אף פעם לא יורד ל-0.
באותה מידה - לגיטימי להשתקם, לחזור לרכב לעוד 33 שנים של כיף ויעילות.
בכל מקרה, את ההחלטה האמיתית תקבל מאוחר יותר. כרגע יש לך רק משימה אחת, שבה תשקיע את כל הכוח (הפיזי והנפשי) שיש לך - והיא להשתקם כמה שיותר טוב, ולחזור כמה שיותר מהר לנהל חיים מלאים. זאת עבודה במשרה מלאה, אבל התוצאה מתגמלת.
מאחל לך המון בריאות (אני יודע שזה נשמע כמו בדיחה עצובה כשאתה על פירוקסט וטראג'ין). על תוותר על שיקום אורטופדי - זה הרבה יותר יעיל מלהחלים בבית. כשאתה כבר אחרי התאונה, אין לך דרך לשנות את מה שקרה - אבל יש לך בחירה איך לקבל את זה. תנסה לקחת את זה כעוד חוויה (קשה) בחיים - אם תצליח, הרווחת.
lokimonster
21-06-2017, 18:01
משתתף בכאבך אבל קצת מסתייג מהכללה על המין הנשי.
ואם כבר בהכללות עסקינן אם זה היה גבר ייתכן ו"העבודה" הייתה יסודית יותר.
תרגיש טוב ואכן דו"ג זה מסוכן.
מאמין שתחזור.
להפצע אפשר בכל מיני דרכים..
באוטו , באופניים (אני בגיל 40 ריסקתי את עצם הבריח + ניתוח ופלאטה\ברגים + משבר גיל 40..
אבל זה עובר..
וחוזרים.
החלמה מהירה.
כואב לי לקרוא. להפצע בתאונה זה דבר אחד, אבל להפצע בתאונה כזו זה מתסכל כפליים.
מקווה שתמצא את הדרך לחזור לרכב גם אם זה יהיה לפנאי ולא בדרך לעבודה.
רפואה שלמה!
מסכים עם החברים פה. אי אפשר לברוח מהסכנה ומהגורל. באותה מידה יכול נהג סמיטרלר להירדם ולמחוץ אדם שעצר באדום ברמזור. לכן תשתקם תתחזק אבל בויתור על האופנוע לא תמנע מעצמך סכנות ואת מה שהגורל החליט בשבילך.
2 Strokes
21-06-2017, 18:33
מבין אותך לגמרי, אתה רוצה לחזור הביתה.
בייחוד כשיש ילדים, אבל לא נורא ברכב תוכל גם לשים את המקל הליכה.
שתי שאלות שעלו לי מיד:
1. איזה עונש קיבלה הנהגת?
2. מה קורה היום עם אדון T?
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
פותש' יקר.
קודם כל מאחל לך החלמה מהירה.
תחשוב למשל שחס ושלום היית נדרס עיי'נהג /נהגת במעבר חצייה - אז מה לא היית חוצה יותר מעבר חצייה..?
מציע לך לתת לזמן זמן, להתרפא ואז להגיע להחלטה שקולה.
33 שנה לא הולך ברגל..
אגב יש עוד פתרון לניהול סיכון.
או לעבור לרכיבת סופש"
או לשטח.
צ'או ובריאות מהירה.
nihrider
21-06-2017, 18:37
החלמה מלאה ומהירה.
אופני כושר זאת דרך טובה להחזיר את הקרסול למצב עבודה תקין (כמובן תלוי בפגיעה, תתיעץ עם רופא).
אני לא חושב שאתה קורבן של המין הנשי, לדעתי אתה קורבן של משרד התחבורה:
אין רמת הכשרה מספקת אצל נהגים
אין אכיפה של חוקי תנועה בסיסיים
אין תחבורה ציבורת איכותית בשביל אנשים שלא רוצים לדעת לנהוג כמו שצריך ועושים את זה מתוך הכרח
ענישה של עברייני תנועה היא בדיחה לעומת הנזק שנגרם
תדבר בהקדם עם עורך דין, במידה ולא עשית זאת עדיין.
מעצבן...
מסכים עם רוב .אכן -אם רכב לפני מזגזג -95% אשה משחקת עם טלפון.
כותבת הודעות... מסתקלת .. לא ידע מה-אבל עובדה,זה מה שאמי רואה יום- יום .
ושיהיה קנס 10000 שייח-לא מפריע כי אין אכיפה.\
והמשפת "לא ראיתי אותך..." בטח כבר קלסיקה
nihrider
21-06-2017, 18:40
מאמין שהיא לא ראתה, אבל אולי זה קשור לזה שהיא בדיוק שלחה סמס או התעסקה בהכל חוץ מהכביש.
Ser Jorah Mormont
21-06-2017, 18:52
מזדהה לגמרי. גם אני אחרי תאונה, כבר חודשיים בבית. מתלבט בעצמי אם לחזור לרכוב אחרי שאחלים.
תהיה חזק ורפואה שלמה.
בתחילת הקריאה הרגשתי סימפטיה.
אבל עבר לי.
לפני הכל מתנצל על חטיפת השרשור אבל אתם התחלתם.,
אני חושב שגברים ונשים נוהגים בדיוק אותו דבר. הכוונה היא, מזעזע! תו"כ נתיתנת תשומת לב להכל חוץ מהכביש.
לאחר שזה נאמר, בואו לא נהיה מורבידים מדי: (תנסו לצפות עד הסוף)
https://www.youtube.com/watch?v=eX6gZkaHmmY
(אגב, מסתבר שבמקומות אחרים בעולם הבינו שנשים וגברים אשמים בתאונות באותה מידה ולא עושים הנחות בביטוח למגדר מסוים)?
nadavh55
22-06-2017, 07:26
לעניין הנשים\גברים.
במשך שנה וחצי עשיתי חיפה - תל אביב יום יום, כ 220 קמ ביום ובערך 3 שעות במסתכם.
הרבה כביש עברתי בימים האלו ואני יכול לסכם לך חד וחלק שנשים חולות נפש בכביש.
ראיתי סיטואציות םשוט דפוקות, איך הן לחוצות בנהיגה / מתעסקות בכל דבר אחר/ נוהגות כאילו רק הם על הכביש.
כל הכמעטים וגם התאונות (2) היו 95 אחוז נשים. ובאמת שאין לי איזה אגנדה נגדם ואני מבלבל פה את השכל.
נשים בדרך כלל עושות תאונות פחות מגברים אבל ההתנהגות שלהם בכביש זה פשוט הזיה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
החלמה מהירה!
זה שיש אשה אחת "מטומטמת" (שאינה יודעת לנהוג) - לא אומר שכל הנשים כאלו. בהחלט אני מסכים שככלל נשים וגברים נוהגים אחרת ועדיין אם הייתי יכול לבחור בין רק נהגות לרק נהגים בדרך בה אני רוכב הייתי בוחר בנהגות ללא היסוס.
nihrider
22-06-2017, 09:14
הייתי בוחר ברובוטים, לא הייתי נותן לאף אחד לנהוג בכביש. פחות הרוגים ופצועים.
אז מה אתה עושה כאן בכלל?
תמכור את האופנוע ותעבור לתחבורה ציבורית.
אני רק אניח את זה כאן .נשים זהירות ונהוגות טוב יותר מגברים
http://www.oryarok.org.il/?p=1767
http://www.israelhayom.co.il/article/458265
http://www.kikar.co.il/217082.html
torquser
22-06-2017, 14:16
משתתף בכאבך אבל קצת מסתייג מהכללה על המין הנשי.
ואם כבר בהכללות עסקינן אם זה היה גבר ייתכן ו"העבודה" הייתה יסודית יותר.
תרגיש טוב ואכן דו"ג זה מסוכן.
הלוואי והיית צודק אבל לצערי הוא צודק.
torquser
22-06-2017, 14:20
הבעיה מהנסיון שלי היא לא במידת הזהירות. אי מסכים שנהגות נוטלות פחות סיכונים מגברים אבל וזה אבל גדול. ושוב מנסיוני האישי בלבד, בכל פעם שראיתי נהג עושה משהו שלא קשור לתנועה סביבו לעיתים בצורה מגוחכת ולעיתים מסוכנת (לדוגמה לקחת את כל היציאה בחירייה מ4 לאיילון ברברס), תמיד אבל תמיד זו היתה נהגת.
גילוי נאות, כותב שורות אלה מודה שבת הזוג שלו נהגת טובה ממנו ברכב (וכמה שזה מצחיק מתעבת נהגות).
מאחל לך החלמה מהירה.
אני מייחל ליום שיעברו לנהיגה אוטונומית, נכון גם לנו כרוכבים אולי יהיה עם זה כמה מגבלות, אבל אם פעם נהיגה הייתה העניין, היום נהיגה היא נטל... אנשים רוצים לעשות הכל חוץ מלנהוג.
זמן הגה זה זמן ללא תקשורת, ללא פייסבוק, ללא וואסטאפ... אז מנסים לשלב בין השניים במקביל וזאת התוצאה.
דו גלגלי, זה הכלי היחידי שעדיין עצם הנהיגה בו, היא העניין... זה לא רק להגיע, זה איך אתה מגיע. ונכון שיש גם רוכבים שמסמסים ובטלפון, אבל עדיין לדעתי אי אפשר להשוות, רוכבי דו גלגלים נוהגים פי כמה יותר ספורטיבי, וזה דורש ריכוז ומודעות לכביש פי כמה מכל נהג רכב.
שכחת להוסיף - "לפי הסטטיסטיקה של אור ירוק".
מה שמייד הופך את זה למשמעותית פחות משכנע. כי אני לא מאמין שב"אור ירוק" יש נהגים טובים - משמע, הם גם לא יכולים להעריך את איכות הנהיגה של אחרים :)
או, בצורה קצת פחות מנומסת - "לא מעניין אותי מה "אור ירוק" חושבים".
שכחת להוסיף - "לפי הסטטיסטיקה של אור ירוק".
מה שמייד הופך את זה למשמעותית פחות משכנע. כי אני לא מאמין שב"אור ירוק" יש נהגים טובים - משמע, הם גם לא יכולים להעריך את איכות הנהיגה של אחרים :)
או, בצורה קצת פחות מנומסת - "לא מעניין אותי מה "אור ירוק" חושבים".
בכל מקרה מדובר רק על "תאונות קטלניות" אז קטועי גפיים וצמחים למינהם לא נכללים פה.
אני מייחל ליום שיעברו לנהיגה אוטונומית, נכון גם לנו כרוכבים אולי יהיה עם זה כמה מגבלות, אבל אם פעם נהיגה הייתה העניין, היום נהיגה היא נטל... אנשים רוצים לעשות הכל חוץ מלנהוג.
אתם באמת חושבים שנהיגה אוטונומית תהיה טובה לדו"ג?
הרי כל ההיגיון של מכוניות אוטונומיות הוא מניעת תאונות ופקקים ע"י מכוניות שמדברות אחת עם השניה ועם הכביש וטסות במהירות מכסימלית בלי להתנגש.
נראה לכם שכולם ייסעו בדבר כזה, ויתירו לדו"ג להסתובב לא קשור ונובח על הכביש, מנוהג ע"י אדם עם בעיות ריכוז, לחץ להגיע הביתה, והערכת מרחקים בעייתית (הכל ביחס למחשבי המכוניות)?
נפלתם על השכל.
כשתהיה חובה למכוניות אוטונומיות (נגיד רק בתוך הערים בשלב ראשון), זה יבוא יחד עם חוק "מי שלא במכונית אוטונומית לא נמצא על הכביש".
אחלה פריחה תהיה אז לכלי שטח.
לא נעים לי להגיד אבל מה לעשות אישתי השנייה נוהגת יותר טוב ממני והרבה גברים.
בגלגול הקודם או הבא היתה כנראה נהגת מילוט..
סטטיסטיקה היא דרך נפלאה לשווק שקר. אין פה נתונים של כמה ק״מ לשנה עושות נשים וכמה גברים.
צריך יחס של יחס תאונות לק״מ נהיגה ע״מ להבין מי נהג זהיר או בטוח יותר.
יש יותר נשים בעלות רשיון שאינן נוהגות בפועל מגברים כאלה.
יש יותר נהגים מקצועיים גברים מנהגות מקצועיות - הק״מ השנתי של נהגים כאלה הוא עצום. ברור שהסיכוי שנהג שעושה 100 אלף בשנה יהיה מעורב בתאונה גבוה משל נהגת שנוסעת 5000 ק״מ לשנה.
וכו׳.
לפות״ש:
לא יודע כמה זמן ביום אתה מבלה בנהיגה של בית-עבודה וכיו״ב.
לי זה לוקח 20 דקות ביום באופנוע, שעה ועשר דקות ברכב 4 גלגלי.
לכאורה אני חוסך 50 דקות ביום - שזה חלק נכבד מהיממה. אבל זה הרבה יותר. למה?
אני מבלה בערך 10 שעות בעבודה. 6 בשינה. כל מיני דברים מסביב - אוכל סידורים וכיו״ב נגיד עוד 4 שעות.
על זה תוסיף את הנסיעות. יוצא שהאופנוע חוסך שליש מהזמן הפנוי שלי בערך. זה משמעותי מאד בעיני - מאריך את הזמן שאני חי פי 3!
לי זה שווה את הסיכון.
וזה כמובן רק העניין הפרקטי - בלי להתייחס מההנאה מהאופנוע :)
מההתבוננות שלי....
קודם כל אני חושב שהניידים זה מחלה חוצת מין ומגדר, גם הגברים וגם הנשים מתעסקים בטלפון וזה גורם להסטת תשומת לב מהכביש.
משהו שאני שם לב אצל נשים ופחות רואה אצל הגברים זה התעסקות בדברים נוספים חוץ מהטלפון...איפור, ילדים, תהלים (אני יודע נשמע הזוי, אני רואה לא מעט בנות ישראל קוראות תהלים בבוקר בזמן הנהיגה).
מצד שני אצל גברים יש תופעת הערסיות שאני פחות מזהה אצל נשים. לדוגמא לחתוך אותך ולהכנס לך לנתיב, למרות שהוא שם לב אליך....
moonshield
22-06-2017, 19:27
פוט''ש היקר,
קודם כל אני כואב את כאבך ומאחל לך החלמה מהירה וטובה (כאמור הרבה פיזיו רק יכול לעזור).
חבר טוב מהעבודה עשה תאונה על דו''ג לפני כמעט שנה (ריסק את השוק במסלול סופרמוטו בבית שאן) והחליט לרדת מהתחום. היום, אחרי שיקום כמעט מלא ושנה של נסיעות בגוש דן בפחית הוא מדבר קצת אחרת.
בעניין (אי) תרבות הנהיגה בכלל וההתפלגות המגדרית בכל מה שקשור לנהגים חארות, אני מסכים עם קודמי, רוצחים בפוטנציה יש משני הצדדים, ושום דבר לא מבטיח שאם זה היה גבר שהחליט להכיר מקרוב את הקרסול שלך הוא לא היה גם מנסה למזג את הטימקס שלך עם המנוע שלו. יחד עם זאת, על פי רוב, נהגות נוטות להתעסק יותר בדברים שלא קשורים לנהיגה (''מאיפה באת??") בעוד גברים מתייחסים לכביש כאל שלהם ויחתכו או יידחפו בלי בושה.
אצלי הדו''ג חוסך כמעט שעתיים ביום, ומאפשר לי גמישות וניידות מלאות ובעיקר זמן איכות עם הילדים, משהו שכמעט ולא היה לי עם פחית או תח''צ.
מאחל לך החלמה ושיקום מהירים, ומי יודע, לחזור לרכוב אפשר תמיד.
nihrider
22-06-2017, 21:37
אז מה אתה עושה כאן בכלל?
תמכור את האופנוע ותעבור לתחבורה ציבורית.
אתה דואג לי? מה עם ה 1.25 מיליון אנשים שנהרגים כל שנה בכבישים בעולם?
כמה בריכות של דם זה? 6.25 מיליון ליטרים של דם חם כל שנה.
אם הבחירה היא לקרקע את כל רוכבי הדו"ג וכל נהגי המכוניות/משאיות/מוניות בעולם או לחסוך חצי מהמספר הזה, אני אשן טוב מאוד בלילה.
אופנועים יהיה אפשר במסלול או בכבישים יעודיים.
אתה דואג לי? מה עם ה 1.25 מיליון אנשים שנהרגים כל שנה בכבישים בעולם?
כמה בריכות של דם זה? 6.25 מיליון ליטרים של דם חם כל שנה.
אם הבחירה היא לקרקע את כל רוכבי הדו"ג וכל נהגי המכוניות/משאיות/מוניות בעולם או לחסוך חצי מהמספר הזה, אני אשן טוב מאוד בלילה.
אופנועים יהיה אפשר במסלול או בכבישים יעודיים.
אכפת לי רק מעצמי, כידוע - ומעוד כמה אנשים. איתם יש לי קשר הדוק בהרבה מהתדיינות בפורמים. אלה אנשים שביקרו אותי בבי"ח מדי ערב, שהרימו אותי בשטח כשהאופנוע נפל עליי, שסחבו אותי בעליה שלא יכולתי לעלות בכוחות עצמי - ואני עשיתי את אותו הדבר עבורם.
אנשים שתמיד היו שם כשהיתי צריך אותם, בלי להבחין בין יום ללילה, ומצפים ממני לאותו דבר.
אני ואחוז נכבד מהאנשים האלה אוהבים לרכב על אופנועים. בכביש הציבורי, במסלול ובשטח. אנחנו יודעים שאנשים אחרים נהרגים מידי יום, ועדיין כל בוקר אנחנו עוטים ציוד רכיבה ומתניעים את האופנוע. לפעמים, זה מכה גם במעגל מעט יותר קרוב - בפורום, למשל.
אנחנו רוצים להמשיך לרכב, ומספרי הסטטיסטיקה הם לא סיבה טובה מספיק לוותר על הנוחות וההנאה. ואני אתנגד לכל מה שבא לקחת לי את הכידון מהידיים.
אגואיסטי? כן. אבל אני לרגע לא טענתי שאני טלית שכולה תכלת.
בקרוב זה קורה, מכוניות אוטונומיות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft