צפייה בגרסה מלאה : מגיני ברכיים - רוצה לדעת אם כדאי
אהלן, בכוונתי להזמין מיגון לברכיים.. הבעיה - זו יכולה להישמע כמו שאלה פארודית מטופשת אבל... לא הצלחתי להבין אם המגיני ברכיים האלו וואן סייז ואם כדאי בכלל להזמין אותם במקום להוציא 300-400 שקל על תכלס דיי פשוטות ( לפחות אחרי מה שראיתי במטרו.. ) הלינק מתחת - אצרף גם תמונה סתם ליתר ביטחון
תודה רבה לעוזרים
https://he.aliexpress.com/item/Motorcycle-Kneepad-Knee-Gurad-Protector-Men-Equipment-Protective-Gears-Protection-Freely-Motocross-Guards-Racing-Moto-Sport/32793486656.html?spm=2114.010108.3.59.AkykhH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10 065_10151_10068_10172_10084_10083_10080_10082_1008 1_10110_10136_10137_519_10111_10060_10112_10155_10 113_10114_437_10154_10056_10055_10054_10182_10059_ 303_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_100 52_10053_10142_10107_142_10050_10051-10102,searchweb201603_2,ppcSwitch_5&btsid=2a89663f-116f-4066-8880-1e0a47775354&algo_expid=fc41bfd5-a25f-4dc0-98b0-18da3ae364a3-6&algo_pvid=fc41bfd5-a25f-4dc0-98b0-18da3ae364a3
http://i68.tinypic.com/vhykbd.png
Yuv_Coehn
03-07-2017, 21:30
אל תזמין שום מוצר בטיחות מאליאקספרס. יש אחלה דברים באתר הזה - אבל במוצרי בטיחות הסינים, והאתר הזה ספציפית, ממש לא שם.
המוכרים שם משקרים (או פשוט לא מודעים) לגבי התקנים והמוצר הזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית שתקשור לרגל ברצועה.
לא חסר מגיני ברכיים זולים באתרים אחרים. תתחיל לחפש ב-motoin.de או fcmoto ותשווה מחירים מול איביי.
אל תזמין שום מוצר בטיחות מאליאקספרס. יש אחלה דברים באתר הזה - אבל במוצרי בטיחות הסינים, והאתר הזה ספציפית, ממש לא שם.
המוכרים שם משקרים (או פשוט לא מודעים) לגבי התקנים והמוצר הזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית שתקשור לרגל ברצועה.
לא חסר מגיני ברכיים זולים באתרים אחרים. תתחיל לחפש ב-motoin.de או fcmoto ותשווה מחירים מול איביי.
באמת לא לקחתי בחשבון את עניין המוצרים הסינים.. חבל האמת שגם בניתי על צבי צב משם ועוד כמה אביזרי בטיחות.. בכל אופן תודה על המענה :)
אגב באתר motoin.de כל המוצרים שם אמינים וטובים באופן מוחלט? ז"א אין שם מוצרים נגיד ב 1000 שקל ששווים 30, גם מבחינת בטיחות?
ונגיד כפפות באלי אקספרס.. גם לא כדאי לגעת?
לשאלה הקודמת, מגיני ברכיים באופן כללי לא כולם ONESIZE
לאלו בעלי המידות יש 2 מידות (גדול / קטן)
לשאלה הקודמת, מגיני ברכיים באופן כללי לא כולם ONESIZE
לאלו בעלי המידות יש 2 מידות (גדול / קטן)
כן אני הבנתי שיש עוד מידות.. השאלה אם ספציפית הדגם שציינתי כאן הוא וואן סייז.. אגב יש לך מושג אם זה איכותי? תכלס זה עולה 40 דולר כשמיגון דומה לזה עולה 300 שקל בארץ.. אז אתה מאמין שהמוצר איכותי?
nihrider
04-07-2017, 08:19
עזוב כמה זה עולה ואיך זה נראה, השאלה היא ממה זה עשוי וכמה עמיד זה.
אני מזכיר כתבה שהייתה פה על חיקוי סיני שנראה זהה למקורי אבל עשוי מבד עדין:
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%99%D7%96%D7%94%D7%A8%D7%95-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%95%D7%AA/
shaykram1989
04-07-2017, 08:25
הבדלי המחירים הם בדרך כלל עצומים בכל מה שקשור לציוד רכיבה. את אותם המגינים שקישרת לפה מעלי אקספרס ניתן גם למצוא באיביי, אם אתה חושש מחיקויים. אני אישית הייתי מזמין ומנסה, מקסימום הלכו 120 שקל.
Sent from my T5 using Tapatalk
הבדלי המחירים הם בדרך כלל עצומים בכל מה שקשור לציוד רכיבה. את אותם המגינים שקישרת לפה מעלי אקספרס ניתן גם למצוא באיביי, אם אתה חושש מחיקויים. אני אישית הייתי מזמין ומנסה, מקסימום הלכו 120 שקל.
לא אכפת לי על הכסף, במידה ומגיע אליי הציוד - איך אני יודע אם זה פח סיני או משהו טוב?
shaykram1989
04-07-2017, 10:15
שאלה קצת מוזרה, כשאתה קונה מעיל של דיינז בחנות ציוד בארץ ב2500 שקל, איך אתה יודע שזה אורגינל ולא חיקוי? אתה מניח שזה אורגינל כי המעיל נראה איכותי והוא עולה לך 2500 שקל וקנית אותו בחנות רשמית.
אתה באמת יודע אם המעיל הזה יצא מהמפעל של דיינז? לא.
אין ערבויות לכלום, בטח לא כשקונים באינטרנט.
יש לך ספקות? רוצה לישון טוב בלילה? לך לחנות ציוד וקנה ב300 שקל.
Yuv_Coehn
04-07-2017, 10:50
כן אני הבנתי שיש עוד מידות.. השאלה אם ספציפית הדגם שציינתי כאן הוא וואן סייז.. אגב יש לך מושג אם זה איכותי? תכלס זה עולה 40 דולר כשמיגון דומה לזה עולה 300 שקל בארץ.. אז אתה מאמין שהמוצר איכותי?
מה שקובע איכות של ציוד זה שני דברים:
1 - האם זה עומד בתקנים שנקבעו (CE, DOT, EN וכו')
2 - כמה זה נוח ולא מורגש
בתכלס רוב המגינים יעשו את אותה העבודה (במידה והם בעלי אותו תקן). ההבדל הוא בנוחות ולכן ההפרשים במחירים.
שאלה קצת מוזרה, כשאתה קונה מעיל של דיינז בחנות ציוד בארץ ב2500 שקל, איך אתה יודע שזה אורגינל ולא חיקוי? אתה מניח שזה אורגינל כי המעיל נראה איכותי והוא עולה לך 2500 שקל וקנית אותו בחנות רשמית.
אתה יודע שזה האורגינל כמו שאתה יודע שהכסף שהוצאת מהכספומט הוא לא מזוייף כי זה הקונצנזוס. בלי האפשרות לבטוח במוכרים המדינה שלנו לא הייתה מתנהלת כמו שהיא.
כשאתה קונה באינטרנט מאתר עם מוניטין אפשר להיות בטוח שלא תקבל חיקוי סיני.
אגב, גם עליאקספרס מוכרים הרבה מוצרים מקוריים (רחפנים של DJI, פלאפונים ולפטופים...) ואתה יכול להיות בטוח שאתה קונה את המקור כשאתה קונה את זה מהם.
רק כמו בעולם האמיתי, צריך לבדוק שהמוכר הוא בעל מוניטין ולא חאפר, בדיוק כמו שלא היית קונה פלאפון חדש בחצי מחיר מאיזה דוכן אקראי בשוק הכרמל.
בטח שאתה יכול לדעת שאתה קונה מקורי, אתה מקבל עם זה תגיות שמחוברות לציוד שלך ותעודת מוצר
shaykram1989
04-07-2017, 12:43
בטח שאתה יכול לדעת שאתה קונה מקורי, אתה מקבל עם זה תגיות שמחוברות לציוד שלך ותעודת מוצר
צודק, לא דוגמה הכי טובה.
Liit2104
04-07-2017, 13:12
היו לי אותם, אחלה מגינים לשטח וכן הם ONE SIZE
moonshield
04-07-2017, 13:26
סתם כדי לדעת, אם הזייפן הצליח להוציא זיופים של מעילים/כפפות וכו', נראלך שהוא לא יכול לזייף גם את התגיות ואת תעודת המוצר? מה יותר 'קשה' לזייף מעיל או תגית?
סתם כדי לדעת, אם הזייפן הצליח להוציא זיופים של מעילים/כפפות וכו', נראלך שהוא לא יכול לזייף גם את התגיות ואת תעודת המוצר? מה יותר 'קשה' לזייף מעיל או תגית?
פתרון הכי פשוט - אל תקנה מאתרים / חנויות סוג ז׳ בשביל לנסות לחסוך בכסף והכול יהיה בסדר.
לפני כשנה רכשתי מגנים "רכים" מאלי אקספרס , משמע מצופי בד כדי לא לשרוט את המיכל.
מרגישים איכותיים מאוד, צורת הלבישה קצת מעיקה (שרוול) אבל הכל מרגיש איכותי וחושב במקום.
כמו שרשמו לפני, צריך לדעת ממי לקנות באלי, פידבקים ודירוג המוכר חשובים מאוד.
הלינק שממנו קניתי למי שמעוניין / או רוצה לרכוש דגם אחר מאותו מוכר:
Scoyco K16 Protective kneepad Motorcycle equipment Knee Protector Sports MTB Scooter Racing Guards Riding rodilleras motocross
http://s.aliexpress.com/Yrim6Vja
(from AliExpress Android)
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
מרגישים איכותיים מאוד, צורת הלבישה קצת מעיקה (שרוול) אבל הכל מרגיש איכותי וחושב במקום.
Scoyco K16 Protective kneepad Motorcycle equipment Knee Protector Sports MTB Scooter Racing Guards Riding rodilleras motocross
קודם כל תודה, אבל המיגון שמתיישב על הברך נראה רך כזה כמו ג'לי.. לא יודע אם זה יכול לבלום פגיעה ישירה לברך כמו פלסטיק :/ -דעות?
יש פלסטיק קשיח מתחת, ואכן הכל מצופה בג'ל רך מבחוץ
FoxLight
05-07-2017, 17:55
לא אכפת לי על הכסף, במידה ומגיע אליי הציוד - איך אני יודע אם זה פח סיני או משהו טוב?
אתה מרגיש את האיכות, אין הבדל עצום בין הפלסטיק הקשיח שחברה מוכרת משתמש וחברה סינית, ההבדל האיכויות הוא בעיקר בבד. אני לא מדבר על מוצרים מעור.
אבל הטקסטיל הוא בדרך כלל דיי אותו הדבר.
לדעתי מגני ברכיים אפשר לקנות סינים.
זה דוגמה למוצר סיני שחברה מוכרת היית לוקחת עליו מלא כסף והבדל היה בעיקר קוסמטי וברמת ה"גימור" גבוה יותר אבל מבחינת הגנה אולי 10% יותר טוב.
כי אין כלכך איך לשפר את זה, המגן צריך להיות בד עם ספוג קשיח ו/או פלסטיק וטקסטיל עבה מסביב, אין כל כך מה לשנות. ובארץ היו מוכרים לך כזה ב 400 ש"ח
פוקס, הגימור ברמה גבוהה מאוד. הגומי עבה ולא מאבד את כושר האלסטיות שלו, יש פסי סיליקון למניעת החלקה על הרגל , התפרים מחזיקים מעמד וטרם נפרמו.
ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.
מותג לא מציל ממוות.
אהלן, בכוונתי להזמין מיגון לברכיים.. הבעיה - זו יכולה להישמע כמו שאלה פארודית מטופשת אבל... לא הצלחתי להבין אם המגיני ברכיים האלו וואן סייז ואם כדאי בכלל להזמין אותם במקום להוציא 300-400 שקל על תכלס דיי פשוטות ( לפחות אחרי מה שראיתי במטרו.. ) הלינק מתחת - אצרף גם תמונה סתם ליתר ביטחון
תודה רבה לעוזרים
https://he.aliexpress.com/item/Motorcycle-Kneepad-Knee-Gurad-Protector-Men-Equipment-Protective-Gears-Protection-Freely-Motocross-Guards-Racing-Moto-Sport/32793486656.html?spm=2114.010108.3.59.AkykhH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10 065_10151_10068_10172_10084_10083_10080_10082_1008 1_10110_10136_10137_519_10111_10060_10112_10155_10 113_10114_437_10154_10056_10055_10054_10182_10059_ 303_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_100 52_10053_10142_10107_142_10050_10051-10102,searchweb201603_2,ppcSwitch_5&btsid=2a89663f-116f-4066-8880-1e0a47775354&algo_expid=fc41bfd5-a25f-4dc0-98b0-18da3ae364a3-6&algo_pvid=fc41bfd5-a25f-4dc0-98b0-18da3ae364a3
http://i68.tinypic.com/vhykbd.png
הפשוטות ב300-400 במטרו זה בדיוק אותו הדבר כמו מאלי אקספרס רק עם מדבקה אחרת (נכון ללפני כמה שנים) הייתי רוכב עם כאלה בשטח והם אכלו מלא פיצוצים והיה יופי.
אני מקווה שזאת ציניות משובחת, כי אז אתה תשמח לראות את התוויות של הכפפות פוקס שקניתי בהודו, החזיקו יותר מהכפפות עצמן.
Yuv_Coehn
07-07-2017, 17:04
ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.
מותג לא מציל ממוות.
שאמור להיות גם חומר סופג אנרגיה, אחרת החתיכת פלסטיק לא עשתה כלום.
יש 2 סוגים עיקריים של מיגוןף רך וקשה בדרך כלל הקשה עשןוי פלסטיק והמיגון הרך עשוי מאותו חומר של המיגון במעילים, בחנויות בארץ המחירים לא כל כך גבוהים צריך קצת לחפש באזור שוקן ,אני רוכב עם מגינים של SPIDI מיגון רך
shaykram1989
08-07-2017, 01:51
לא חקרתי את הנושא לעומק אבל ברך שברתי ולדעתי גם חתיכת פלסטיק בעובי כמה ס"מ היתה מספיקה בשביל לחסוך ממני חודשים של סבל.
בקסדה יש צורך בחומר סופג אנרגיה כי בתוך הגולגולת יש מח שלמעשה צף במים, בברכיים אין.
חפש בפייסבוק ב-לוח זולו
יש הרבה מגני ברכיים יד שניה במצב מעולה
Yuv_Coehn
08-07-2017, 11:30
לא חקרתי את הנושא לעומק אבל ברך שברתי ולדעתי גם חתיכת פלסטיק בעובי כמה ס"מ היתה מספיקה בשביל לחסוך ממני חודשים של סבל.
בקסדה יש צורך בחומר סופג אנרגיה כי בתוך הגולגולת יש מח שלמעשה צף במים, בברכיים אין.
תחשוב על זה ככה - כשאתה נופל מהאופנוע על הברך, הברך שלך בתנועה עד שהיא פוגשת משהו שעוצר אותה. אם המשהו הזה יעצור אותה מהר מדי, היא תשבר. אם היא תעצור בצורה מספיק מבוקרת ומדורגת הסבירות שהיא תשבר יורדת. כנ"ל לגבי קסדות וגולגולת, רק ששם המיגון צריך להיות הרבה יותר אפקטיבי כמו שציינת.
חתיכת פלסטיק לא סופגת שום אנרגיה, היא אולי עוזרת לפזר את המכה על שטח קצת רחב יותר (ויכול להיות שזה מועיל במידה מסוימת). בסופו של דבר הברך צריכה לעצור וזה לא כזה משנה אם מה שעוצר אותה זה אספלט או חתיכת פלסטיק שקשורה אליה כי המכה עוברת באותה עוצמה (החוק השלישי של ניוטון - האספלט מעביר את הכח לפלסטיק
הפלסטיק מעביר לרגל...)
מה שהופך מיגון ליעיל זה פיזור שטח המכה על שטח גדול יותר והעברת האנרגיה שעוברת בהדרגה, וזה חייב להיות השילוב של השניים כדי שזה יהיה יעיל.
אני ממש לא טוען שצריך לקנות מגינים ב600 שקל מינימום, פשוט אומר תבדקו מה אתם קונים ותוודאו שזה באמת עומד בתקנים. וזה שהמוכר באליאקספרס כתב שזה עומד בתקן, לא מבטיח שזה נכון. יש מספיק מגיני ברכיים בטווחי מחירים האלה שעומדים בתקנים בוודאות, לא מבין למה להתעקש דווקא על אלו.
Yuv_Coehn
08-07-2017, 12:20
חשוב לי להבהיר משהו: יש 2 סוגים של מגיני ברכיים.
רכים (נראים כמו בד/ג'לי) וקשיחים.
ההבדל בייעוד שלהם הוא שהקשיח מוגן בפלסטיק ופועל כמו סוג של סליידר בעת הנפילה כדי שהמיגון לא ייאכל מהאספלט, אבל לפלסטיק אין שום תכונות שמגינות על הרגל (ואם יש הן זניחות). הדבר היחיד שחשוב הוא "הספוג" שמתחת לפלסטיק שסופג את המכה, כלומר כל מגן ברך קשיח בנוי כמו הרך רק שהלבישו עליו חתיכת פלסטיק.
ועוד משהו ששמתי לב - לכל מגן שקניתי או שהגיע עם ציוד רכיבה (חלק מהמעיל או חליפת רכיבה) יש עליו תוית של התקנים שהוא עומד בהם.
בקישורים של אליאקספרס שהובאו כאן אין את הפתקים האלה כי כנראה זה פשוט לא עומד בשום תקן. מה שכן יש זה הצהרה של המוכר שזה עומד בתקן CE. באיזה תקן CE? לא יודעים. :confused2:
וזה אתה אומר בתור?
תחשוב על זה ככה - כשאתה נופל מהאופנוע על הברך, הברך שלך בתנועה עד שהיא פוגשת משהו שעוצר אותה. אם המשהו הזה יעצור אותה מהר מדי, היא תשבר. אם היא תעצור בצורה מספיק מבוקרת ומדורגת הסבירות שהיא תשבר יורדת. כנ"ל לגבי קסדות וגולגולת, רק ששם המיגון צריך להיות הרבה יותר אפקטיבי כמו שציינת.
חתיכת פלסטיק לא סופגת שום אנרגיה, היא אולי עוזרת לפזר את המכה על שטח קצת רחב יותר (ויכול להיות שזה מועיל במידה מסוימת). בסופו של דבר הברך צריכה לעצור וזה לא כזה משנה אם מה שעוצר אותה זה אספלט או חתיכת פלסטיק שקשורה אליה כי המכה עוברת באותה עוצמה (החוק השלישי של ניוטון - האספלט מעביר את הכח לפלסטיק
הפלסטיק מעביר לרגל...)
זה כל מה שאתה צריך, להפוך את המכה מחדה לכהה ולהעביר אותה הלאה.
מה קשור הכוח השלישי של ניוטון יותר מכל חוק אחר?!
הסיבה שבקסדות יש חומר סופג היא בגלל כמו שכתבו פה, המוח צף לו ב CSF ואם אתה נוגח במשהו נייח המוח מאיץ לו בתוך ה CSF ונמרח על הבפנוכו של הגולגולת. לכן החומר הסופג קורס לאט בשביל להקטין את התאוצה של המוח.
אני מבין שגם בברך יש סכנה שהפיקה תאיץ הלאה ותקבל זעזוע ברך, אבל זעזוע ברך זה משהו שאני מוכן לחיות איתו.
מה שהופך מיגון ליעיל זה פיזור שטח המכה על שטח גדול יותר והעברת האנרגיה שעוברת בהדרגה, וזה חייב להיות השילוב של השניים כדי שזה יהיה יעיל.
ואתה חושב שהספוגים שבתוך המגן עושים את זה כי בשם שלהם יש את השורש ס-פ-ג, אבל חתיכת פלסטיק לא?
אני ממש לא טוען שצריך לקנות מגינים ב600 שקל מינימום, פשוט אומר תבדקו מה אתם קונים ותוודאו שזה באמת עומד בתקנים. וזה שהמוכר באליאקספרס כתב שזה עומד בתקן, לא מבטיח שזה נכון. יש מספיק מגיני ברכיים בטווחי מחירים האלה שעומדים בתקנים בוודאות, לא מבין למה להתעקש דווקא על אלו.
מאותה סיבה שאתה מתעקש על תקנים.
Yuv_Coehn
08-07-2017, 15:19
וזה אתה אומר בתור?
בתור אחד שלמד את זה באוניברסיטה וקרא על זה לא מעט, כנראה בניגוד אליך
לא, זה לא.
כדי להסביר שהכביש מעביר את הכח למגן שבתורו מעביר את המכה לברך מאחר והפלסטיק לא סופג כלום והוא פשוט מתווך בין האספלט לברך (כח נורמלי בין הפלסטיק לכביש, וכח נורמלי בין הפלסטיק לאספלט). החוק הראשון לא רלוונטי פה (אין התמדה) ועל התאוצה של הברך דיברתי בשאר הפיסקאות. זה למה החוק השלישי יותר קשור פה משאר החוקים.
הסיבה שבקסדות יש חומר סופג היא בגלל כמו שכתבו פה, המוח צף לו ב CSF ואם אתה נוגח במשהו נייח המוח מאיץ לו בתוך ה CSF ונמרח על הבפנוכו של הגולגולת. לכן החומר הסופג קורס לאט בשביל להקטין את התאוצה של המוח.
מסכים, וזה לא סותר דבר ממה שכתבתי
אני מבין שגם בברך יש סכנה שהפיקה תאיץ הלאה ותקבל זעזוע ברך, אבל זעזוע ברך זה משהו שאני מוכן לחיות איתו.
זעזוע ברך? ברצינות?
ואתה חושב שהספוגים שבתוך המגן עושים את זה כי בשם שלהם יש את השורש ס-פ-ג, אבל חתיכת פלסטיק לא?
לא. כי החומרים סופגי אנרגיה הם חומרים סופגי אנרגיה. אתה משום מה מחליט להתעלם מהפרט הזה
אני מתעקש על תקנים כי זה מוכח במעבדה שהם מעבירים פחות כח לאיבר שהם שומרים עליו.
עדיין לא הבנתי על מה אתה מתעקש חוץ מלבלבל פה את כולם עם שטויות שאתה כותב בביטחון רב.
לפי ההגיון שלך אפשר לעטוף את כל הגוף בחתיכות פלסטיק וזה פשוט יפזר את המכה. תנסה לשווק מגן גב שהוא חתיכת פלסטיק ונראה אם מישהו יקנה את זה.
בשנות ה40 או 50 (לא זוכר ולא חשוב ממש) במרוצים בנו את המכוניות כמה שיותר חזקות במחשבה שכמה שיותר חזק = כמה שיותר מגן. מכוניות היו מתרסקות על קירות ונשארות שלמות כאשר הנהג בפנים היה מת.
תסתכל היום על מכוניות פורמולה 1. בכל תאונה הן מתפרקות לגורמים כדי לפזר ולספוג את האנרגיה (בדומה לחומרים סופגי אנרגיה שאנחנו מדברים עליהם) ולהעביר פחות עוצמה לגוף הנהג ע"י כך שהשינוי בתנע של המכוניות מתרחש בפרק זמן גדול יותר.
ובנימה קצת יותר מדעית - החוק השני של ניוטון:
F=dp/dt
בהנחה שהשינוי בתנע dp קבוע בתאונה (כלומר אנחנו מאיצים איבר גוף שלנו ממהירות X למהירות של העצם שפגענו בו כמו פגוש של מכונית או אספלט של כביש) והמשתנה היחיד הוא פרק הזמן שהשינוי בתנע מתרחש בו (dt), ככל ש-dt ישאף ל-0 הכח שלנו F, שהוא כמובן הכח שעובר לגוף, יגדל, וככל שנגדיל את dt הכח יקטן.
מה שאתה התקשת להבין מקודם זה שלעצמות/ראש/מוח/ברכיים/מרפקים שלנו יש כח מרבי שהם יכולים לעמוד בו לפני שהם נשברים. מה שהמיגון עושה זה להאריך את פרק הזמן שהאיבר שלך מואץ בו (ע"י העצם הפוגע) ולהפחית את השינוי בתנע ובכך את הכח שעובר לאיבר, ובסופו של דבר לדאוג שהוא לא נישבר במידה והמכה לא מוגזמת.
בהנחה שתקח שני מגינים בעלי אותו שטח מגע (בין האיבר לאספלט), ובאחד יהיה חומר סופג אנרגיה והשני יהיה סתם חתיכת פלסטיק, חד משמעית יעבור פחות כח לאיבר שלבש את המגן עם החומר סופג אנרגיה.
תפסיק להטעות פה את כולם כאילו המגינים שאיזה סיני שלא יודע אנגלית מוכר הן באותה רמה של חברות כמו Forcefield וכו'. בא לך לקנות לעצמך? שיהיה לך לבריאות גבר, אבל אל תשכנע פה אנשים אחרים שמוצרים חסרי תו-תקן ושלא נבדקו בשום מקום הם בטוחים לשימוש, בשביל זה יש לך פורומים אחרים.
וזה אתה אומר בתור?
בתור אחד שלמד את זה באוניברסיטה וקרא על זה לא מעט, כנראה בניגוד אליך
זה יפה שלמדת באוניברסיטה על חתיכות פלסטיק קשורות ברצועה.
באיזה חוג זה?
לא, זה לא.
מממ... כן, זה כן.
כדי להסביר שהכביש מעביר את הכח למגן שבתורו מעביר את המכה לברך מאחר והפלסטיק לא סופג כלום והוא פשוט מתווך בין האספלט לברך (כח נורמלי בין הפלסטיק לכביש, וכח נורמלי בין הפלסטיק לאספלט). החוק הראשון לא רלוונטי פה (אין התמדה) ועל התאוצה של הברך דיברתי בשאר הפיסקאות. זה למה החוק השלישי יותר קשור פה משאר החוקים.
כן, אבל נראה שכל הדיבור שלך פה יוצא מהנחה של מעבר מתנועה לסטטיות מוחלטת, מה שבפועל בדר"כ לא קורה.
כמו גם שאתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהפלסטיק לא צמוד לך לברך ויש בו אלסטיות מסויימת
מסכים, וזה לא סותר דבר ממה שכתבתי
זעזוע ברך? ברצינות?
כן, זעזוע ברך.
תבדוק בגוגל, גורם תמותה ידוע
לא. כי החומרים סופגי אנרגיה הם חומרים סופגי אנרגיה. אתה משום מה מחליט להתעלם מהפרט הזה
אני מתעקש על תקנים כי זה מוכח במעבדה שהם מעבירים פחות כח לאיבר שהם שומרים עליו.
עדיין לא הבנתי על מה אתה מתעקש חוץ מלבלבל פה את כולם עם שטויות שאתה כותב בביטחון רב.
.................................................. .................................................. ...........................
לפי ההגיון שלך אפשר לעטוף את כל הגוף בחתיכות פלסטיק וזה פשוט יפזר את המכה. תנסה לשווק מגן גב שהוא חתיכת פלסטיק ונראה אם מישהו יקנה את זה.
בשנות ה40 או 50 (לא זוכר ולא חשוב ממש) במרוצים בנו את המכוניות כמה שיותר חזקות במחשבה שכמה שיותר חזק = כמה שיותר מגן. מכוניות היו מתרסקות על קירות ונשארות שלמות כאשר הנהג בפנים היה מת.
תסתכל היום על מכוניות פורמולה 1. בכל תאונה הן מתפרקות לגורמים כדי לפזר ולספוג את האנרגיה (בדומה לחומרים סופגי אנרגיה שאנחנו מדברים עליהם) ולהעביר פחות עוצמה לגוף הנהג ע"י כך שהשינוי בתנע של המכוניות מתרחש בפרק זמן גדול יותר.
ובנימה קצת יותר מדעית - החוק השני של ניוטון:
F=dp/dt
בהנחה שהשינוי בתנע dp קבוע בתאונה (כלומר אנחנו מאיצים איבר גוף שלנו ממהירות X למהירות של העצם שפגענו בו כמו פגוש של מכונית או אספלט של כביש) והמשתנה היחיד הוא פרק הזמן שהשינוי בתנע מתרחש בו (dt), ככל ש-dt ישאף ל-0 הכח שלנו F, שהוא כמובן הכח שעובר לגוף, יגדל, וככל שנגדיל את dt הכח יקטן.
מה שאתה התקשת להבין מקודם זה שלעצמות/ראש/מוח/ברכיים/מרפקים שלנו יש כח מרבי שהם יכולים לעמוד בו לפני שהם נשברים. מה שהמיגון עושה זה להאריך את פרק הזמן שהאיבר שלך מואץ בו (ע"י העצם הפוגע) ולהפחית את השינוי בתנע ובכך את הכח שעובר לאיבר, ובסופו של דבר לדאוג שהוא לא נישבר במידה והמכה לא מוגזמת.
בהנחה שתקח שני מגינים בעלי אותו שטח מגע (בין האיבר לאספלט), ובאחד יהיה חומר סופג אנרגיה והשני יהיה סתם חתיכת פלסטיק, חד משמעית יעבור פחות כח לאיבר שלבש את המגן עם החומר סופג אנרגיה.
תפסיק להטעות פה את כולם כאילו המגינים שאיזה סיני שלא יודע אנגלית מוכר הן באותה רמה של חברות כמו Forcefield וכו'. בא לך לקנות לעצמך? שיהיה לך לבריאות גבר, אבל אל תשכנע פה אנשים אחרים שמוצרים חסרי תו-תקן ושלא נבדקו בשום מקום הם בטוחים לשימוש, בשביל זה יש לך פורומים אחרים.
תראה, מר חבר פורום יקר. שטויות אני לא רשמתי פה.
להזכירך, השאלה המקורית הייתה אם לקנות זולים ממטרו או מאלי-אקספרס.
אני עניתי לו שנכון ללפני כמה שנים זה היה בדיוק אותו המוצר.
אתה אמרת שזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית קשורה ברצועה.
בשונה ממך, שלמד על מגיני ברכיים באוניברסיטה, לי יצא לקנות כאלה זולים ולרכב איתם כמה שנים בשטח ולחטוף אין ספור מכות בברכיים ובלי לצאת עם יותר מזעזוע-ברך קל.
עכשיו, זה גם מאוד נחמד שאתה יודע מה אני הבנתי/לא הבנתי (זה גם למדת באוניברסיטה?) אבל תופתע לגלות שאני יודע שעצם יכולה להישבר בעומס מסויים (מי היה מאמין???)
זה גם יפה שהכנסת לי לפה (או למקלדת) שהמגינים הסיניים של מוכרים שלא יודעים אנגלית הם באותה הרמה של מגינים מהחברות המובילות , דבר שמעולם לא טענתי או אפילו חשבתי לטעון.
ולא, אני גם לא בא לשכנע אף אחד, מצידי תרכב על האופנוע שלך בתוך טנק שעשוי משלד קרבון שעומד בכל תקן אפשרי ושיקרוס במכה ואפילו לא תרגיש שהתרסקת, או שתרכב ערום, באמת שלא אכפת לי.
הבן-אדם שאל שאלה, עניתי לו מה שאני יודע, זה רעיון של פורום. ואפרופו פורום, זה ממש חמוד מצידך להמליץ לי על פורומים אחרים, אבל תן איזה לינק, משהו, תהיה חבר.
Yuv_Coehn
08-07-2017, 20:24
תראה, מר חבר פורום יקר. שטויות אני לא רשמתי פה.
להזכירך, השאלה המקורית הייתה אם לקנות זולים ממטרו או מאלי-אקספרס.
אני עניתי לו שנכון ללפני כמה שנים זה היה בדיוק אותו המוצר.
אתה אמרת שזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית קשורה ברצועה.
בשונה ממך, שלמד על מגיני ברכיים באוניברסיטה, לי יצא לקנות כאלה זולים ולרכב איתם כמה שנים בשטח ולחטוף אין ספור מכות בברכיים ובלי לצאת עם יותר מזעזוע-ברך קל.
עכשיו, זה גם מאוד נחמד שאתה יודע מה אני הבנתי/לא הבנתי (זה גם למדת באוניברסיטה?) אבל תופתע לגלות שאני יודע שעצם יכולה להישבר בעומס מסויים (מי היה מאמין???)
זה גם יפה שהכנסת לי לפה (או למקלדת) שהמגינים הסיניים של מוכרים שלא יודעים אנגלית הם באותה הרמה של מגינים מהחברות המובילות , דבר שמעולם לא טענתי או אפילו חשבתי לטעון.
ולא, אני גם לא בא לשכנע אף אחד, מצידי תרכב על האופנוע שלך בתוך טנק שעשוי משלד קרבון שעומד בכל תקן אפשרי ושיקרוס במכה ואפילו לא תרגיש שהתרסקת, או שתרכב ערום, באמת שלא אכפת לי.
הבן-אדם שאל שאלה, עניתי לו מה שאני יודע, זה רעיון של פורום. ואפרופו פורום, זה ממש חמוד מצידך להמליץ לי על פורומים אחרים, אבל תן איזה לינק, משהו, תהיה חבר.
להזכירך אתה שאלת אותי בתור מה אני עונה לך. אז עניתי. אתה יכול להסתלבט עד מחר, אבל אם לא בא לך לשמוע את התשובה פשוט אל תשאל.
בלי לזלזל ביכולות רכיבה שלך (שבאמת אין לי מושג מה הן), אין שום קשר בין זה שיצאת מכמה נפילות בשטח (שהפגיעות שם קלות יותר ממה שרוכב עובר בתאונת דרכים) לבין להמליץ על המגן הזה.
תסלח לי, אבל אתה זה שאמרת "ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.". בא לך להתווכח עם כל מה שכתבתי (לטעון שהאלסטיות של הפלסטיק משפיעה במשהו זה די מגוחך, וגם לא הנחתי מעבר לסטטיות... וגם אם כן זה לא משנה בכלום את המשוואות)? סבבה. אתה צודק, אני, וויקיפדיה, כל תעשיית הביגוד מגן, כל ניסוי שאי פעם נערך בתחום וגם וניוטון טועים.
לא הייתי צריך להכניס לך כלום לפה, זה משתמע מהרצאה במכניקה שהעברת בתחילת הדף.
ח' היקר, אני באמת לא נהנה להכנס לוויכוחים עם אנשי פורום אקראים שאין לי מושג מי הם. אבל הדיבור פה באשכול התחיל להיות קצת מגוחך והיה לי חשוב להכניס לפה את הזווית המדעית, ולא רק את הניסיון שלך.
בא לך להמליץ על המגינים? תמליץ, לא אמרתי על זה כלום.
לי היה חשוב להעביר שמבדיקות שנעשו יש לפעמים הבדלים של מאות אחוזים (!) בין הכח שעובר במגן חרטא למגן טוב, לעומת החוות דעת שהעברת שנפלת עם זה בשטח.
לא ברור לי אם פות"ש מתכוון לרכב בכביש איתם או לא (מניח שכן מאחר וזה בפורום כללי) אבל העוצמות שיכולות לעבור בתאונה בכביש גבוהות משמעותית מנפילה בשטח, מאמין שאתה מודע לזה.
השנקל שלי -
לא הייתי לוקח את הסיכון בלהזמין משהו סיני,
אלא אם כן מדובר במשהו זניח.
היה כאן פוסט בעבר בו הראו,
סרטון שמקורו ביוטיוב אם אני לא טועה,
ובו כפפות מזויפות מול מקוריות.
הכפפות המזויפות נשחקו מהר או עלו באש, אני כבר לא זוכר....
מה שכן - יש עניין למקורי מול חיקוי,
ולא כל פעם שצריך לשלם עוד גרוש או שניים,
זה רק כי דופקים אותנו.
לא הייתי לוקח את הסיכון.
אגב -
לא מזמן רכשתי מגיני ברכיים,
ההפרש לא הצדיק הזמנה מחו"ל.
היה כאן פוסט בעבר בו הראו,
סרטון שמקורו ביוטיוב אם אני לא טועה,
ובו כפפות מזויפות מול מקוריות.
הכפפות המזויפות נשחקו מהר או עלו באש, אני כבר לא זוכר....
ההפרש לא הצדיק הזמנה מחו"ל.
לא בדיוק פוסט או סרטון - יותר כתבת תחקיר: http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%99%D7%96%D7%94%D7%A8%D7%95-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%95%D7%AA/
נכון...
לזה בדיוק התכוונתי!
תודה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft