צפייה בגרסה מלאה : החרמה של קטנוע ע"י המשטרה
שלום לכלום,
כבר כמה שנים שיש לי רישיון A2 ואני נוסע על כלים קטנים מהבית לעבודה ולשאר הסידורים.
בשנה האחרונה יש בבעלותי פיג'ו סאטליס 125 סמ"ק משנת 2011, שלמרות שאין לו טיפה שוק יד שנייה בארץ, אני השגתי אותו במחיר טוב מאוד ואני מאוד נהנה ממנו בזמן שהוא נמצא ברשותי.
בשישי האחרון אני נוסע בערך ב-12 בלילה על איילון וניידת משטרה מורידה אותי לשוליים. אני שואל את השוטר מה העניין, והוא עונה לי שאין לי רישיון לנסוע על הקטנוע הזה. אני כמובן אומר לו שזה קטנוע שמצריך את דרגת הרישוי הנמוכה ביותר, וכל מי שיש לו רישיון לדו גלגלי רשאי לנסוע עליו. לאחר כמה דקות של בדיקה השוטר חוזר אליי ומראה לי שברישיון של הקטנוע כתוב שההספק שלו הוא 14.96 כוח סוס, ולי מותר לנסוע על כלים עם הספק מקסימלי של 14.9. מפה לשם מגיע קצין תנועה, עורך לי שימוע במקום, מזמן אותי למשפט על נהיגה ללא רישיון ומזמין גרר שיקח את הקטנוע שלי למגרש הקרוב, לאחר שזה הוחרם ל-30 יום הקרובים.
עכשיו, ברור לי שמבחינת החוק היבש מאוד, אכן ביצעתי פה סוג של עבירת תנועה, רציתי אבל לדעת אם מישהו פעם נתקל במקרה כזה, של קטנוע 125 שלא עומד בדרישות של הרישיון המינימלי? או אם למישהו יש ניסיון וטיפים לתת לי לגבי מה שצפוי במשפט ומה כדאי להגיד לשופט? חשוב לציין שיש לי עבר תנועה נקי, ומלבד דו"ח על מעבר באור אדום מלפני 13 שנה לא קיבלתי אפילו דו"ח אחד.
תודה מראש על העזרה,
גור
ממליץ בחום לב לגשת עם זה לעורך דין לענייני תעבורה. לצערי (או לשמחתי) אין לי מישהו להמליץ עליו מהיכרות אישית.
אולי, אבל רק אולי, בדיקה על Dyno שיכולה להראות שהמנוע כבר מזמן לא יכול להפיק מעל 14.9 כ"ס - תוכל להועיל פה. באמת שאני סתם זורק השערה. אין לי מושג.
בכל מקרה, חייב להגיד ששוטר שמחפש רוכב רק על העניין הזה, על פאקינג 0.06 כ"ס (מה עושים עם כזה הפרש בכלל?), חוטא לתפקיד שלו. יש עבירות מסכנות חיים בכל מקום שאליו הוא רק יביט, ובמיוחד באיילון וסביבתו, והוא מתעסק בזה. נכון, זה החוק וכו', אבל זה שווה ערך מבחינתי לבזבוז זמן על מתן דו"ח על אי שימוש באיתות. כשיגיע היום שלא ישאר יותר על מה לתת דו"חות - סבבה. אבל כל יום נהרגים אנשים על שטויות, ולא בגלל 0.06 כ"ס.
אגב, דו"ח על אור אדום זה לא עבר תנועה נקי, זה עבר נקי יחסית. שזה גם סבבה ומכובד, אבל מי שיחפש אותך בקטנות סביא להניח שייתפס לזה... אל תתן להם סיבה.
** עריכה **
יש מצב שהוא חשב שאתה רוכב על דגם ישן יותר (2006?) שבמקור הפיק בערך כפול כ"ס מהדגם של 2010 ואילך. לא שזה משנה הרבה את המצב, אבל אולי יכול להסביר למה הוא חיפש בכח להוריד אותך מהכביש ואז כשגילה שזה הדגם החדש יותר החליט שלא לוותר למרות הכל.
Tribalmistyc2
08-07-2017, 22:41
אין לי משהו מועיל לכתוב אבל השוטר שסידר לך את ה"חוויה" שכח לעשות את העבודה שהוא באמת אמור לעשות, זה ממש התעמרות באזרח.
אם תגיע למשפט ולשופט תהיה טיפת היגיון הוא יגחך וישלך אותך לדרכך.
Shasha127
08-07-2017, 22:47
תתי אדם וזבל אנושי, אין מילים
mudale222
08-07-2017, 23:20
פנה לעו"ד טוב, אני מאמין שיוציא אותך כמעט בלי כלום במשפט.
ממה שהבנתי התחילו להכניס לניידות מכשיר שבוחן כל מספר של אופנוע\רכב שלפניו ואם הנהג בשלילה או רישיון לא בתוקף\מתאים אז קופצת להם התראה. יכול להיות שזה המקרה ומהרגע שזה קפץ הוא חייב לטפל בזה (כמו ששוטר\פקח לא יכול לבטל דו"ח מהרגע שניתן).
אבל כן, שמוקיות חסרת רחמים :frustrated:
חברים, תודה רבה על התגובות.
מרגיע קצת לדעת שאני לא היחיד שרואה את האבסורד שבעניין הזה.
ההתלבטות שלי לגבי לקיחת עו"ד קשורה בעיקר לעלות הכלכלית של העניין. מבאס אותי לחשוב שמלבד ה-1500 ש"ח שתעלה לי האחזקה של הכלי בתקופת ההחרמה אני אצטרך להוסיף עוד כמה אלפי שקלים לעו"ד... אני באמת מניח שרוב השופטים ישחררו אותי מזה כמעט בלי כלום, אני פשוט מפחד שכמו שנפלתי על קצין בלי טיפת הגיון אני אפול על שופט בלי הגיון, ואז אני יכול למצוא את עצמי במצב לא פשוט (החוק היבש קובע מאסר בפועל לנהיגה ללא רישיון...:eek3:).
בכל מקרה, עד המשפט אני אשדרג את הרישיון ל-A1, קראתי שזה עשוי להקל קצת על העיניינים...
ולחשוב שהקצין רשם בדו"ח שביצעתי עבירה "חמורה ומסכנת חיים" בכך שנהגתי על קטנוע שמגיע בלחץ ל-110 קמ"ש...:frustrated:רק ההליכה שלי ושל חברה שלי ב-12 בלילה על השוליים של איילון הייתה פי אלף מסכנת חיים...
mudale222
09-07-2017, 00:33
זה רעיון טוב לשדרג לA1 עד המשפט זה באמת עוזר מאוד.
99.9% שאתה לא מקבל מאסר בפועל.
אתה צריך לקחת את התיק ממשטרת התנועה ולקבוע עם התביעה.
אם אתם לא מצליחים להגיע להסדר נורמלי (מבחינתך, כל דבר שהוא יותר מאיזה חודש שלילה + קנס+נקודות+תנאי -זה לא ממש סביר), אז כנראה תהיה חייב לשלם לעו"ד.
TheDevilInside
09-07-2017, 02:38
אשתף מהנסיון שלי-
אמנם לא מקרה זהה, אבל דומה, עבירה שלפי החוק היבש הייתי אשם, לפי ההגיון הבריא לא. לא לקחתי עו"ד, הגעתי לבית משפט עם כל ההוכחות והטענות שלי. לפני שהשמעתי אותן לשופט, הוא שאל-האם העובדה נכונה? עניתי "כן, אבל.." נעניתי שאין אבל, אם העברה בוצעה, (ואצלך היא הייתה) הוא חייב להטיל עלי עונש מינימלי (חצי שנה שלילה במקרה שלי). אחרי זה שאל אם אני מעוניין להתעיץ עם עו"ד-עניתי שכן, והוא קבע דיון חוזר. לדיון החוזר לקחתי עו"ד, שהוציא אותי בנזק מינימלי.
bikerider
09-07-2017, 03:27
אין ל*בלים האלה מה לעשות חוץ מלחפש רוכב שהאופנוע שלו סוטה ב0.2 כ"ס ממה שכתוב רשיון לא יאמן...
אני קראתי פעמיים לוודא שאני מבין נכון את הסיפור...
פשוט לא להאמין... שלילת רשיון והחרמה של כלי רכב על חצי כוח סוס הפרש.
לדעתי שופט עם שכל, לא יתרגש מהבדל של אחוז בהגבלת כוח סוס... ועל זה החרמה של כלי זה הגזמה פראית ובלתי מידתית, זה פשוט אבסורד.
אני רוצה להאמין שאפילו בלי עורך דין אפשר לדבר להגיון.
מסוג הסיפורים ל"צינור".
אגב מתוך וויקיפדיה על כוח סוס:
כוח סוס (כ"ס) הוא יחידת מידה לא תקנית להספק.
הספק של כוח סוס אחד מוגדר כהספק של כוח המסוגל להרים 75 ק"ג לגובה 1 מטר בשנייה אחת. לדוגמה: מנוע שיש לו הספק של 100 כוחות סוס מסוגל להרים 750 ק"ג לגובה 10 מטר בשנייה אחת.
הגדרה נוספת קיימת היא שכוח סוס הוא שווה ערך ל-736 ואט, שהם 33,000 ליברות-רגל לדקה.
כוח סוס איננה יחידת מידה מטרית, והיא איננה חלק ממערכת היחידות הבינלאומית (SI). כוח סוס הוא מושג מיושן, אם כי בהקשרים מסוימים השימוש בו עדיין נרחב. המושג לא מצוי בשימוש בשיח המדעי, הן בשל העדר הגדרה תקנית ומקובלת, הן בשל חוסר הנוחות הנובעת מהיעדר קשר בינה לבין מערכת ה-SI, והן בשל קיומה של יחידת המידה התקנית ואט. עם זאת, יחידת המידה עדיין נמצאת בשימוש נרחב למטרות מדידת הספק של מנועים בתעשיות הרכב, הרכבות וכלי התעופה וכן להגדרת הספק במזגנים ויחידות קירור.
רשיון A2 - סוג רישיון: אופנוע עד 14.6 כוחות סוס ועד 11 קילוואט
מתוך הSPEC של הסאטליס 125 :
Power: 15.00 HP (10.9 kW)) @ 9750 RPM
10.9kW !!!
זאת אומרת, שעל פי יחידות המידה המטריות, המדויקות יותר, הכלי הזה נופל בהגדרה תחת הרשיון ומותר לך לרכב עליו.
העובדה שיש סטייה של אחוז ביחידת כוחות הסוס הלא מדויקת והלא מדעית, צריכה להתבטל בעבודה שלפי ההגדרה המדויקת יותר, הכלי שלך תואם לרשיון. עד 11KW.
בנוסף מתוך הערך HORSE POWER:
Two common definitions being used today are the mechanical horsepower (or imperial horsepower), which is approximately 746 watts, and the metric horsepower, which is approximately 735.5 watts.
בחוק הישראלי לא מצויין על איזה סוג כוח סוס מדבר החוק.
יכול להיות שהחוק מדבר על כח סוס מכני, וברשיון הרכב היצרן התייחס לכוח סוס מטרי... אז בפועל זה צריך להיות מעט פחות כוח סוס.
With the implementation of the EU Directive 80/181/EEC on January 1, 2010, the use of horsepower in the EU is permitted only as a supplementary unit.
באירופה כבר 7 שנים, כוח סוס זאת יחידת עזר בלבד, ככה שהיחידה הרישמית שיש להתייחס אליה בלבד זו קילוואט.
מקווה שזה עוזר.
פות"ש שים לב: הרישיון שלך תקף עד 14.6 ולא עד 14.9 כ"ס.
שוטר לא יודע כמה כ"ס יש באמת והוא חייב להסתמך על מה שכתוב ברישיון.
אם אתה חושב שהנתונים ברישיון אינם נכונים, תשיג מכתב מהיבואן ואתו תלך למשרד הרישוי ותשנה את הרישיון. אז תוכל לבקש ביטול הדו"ח.
בכל מקרה, כדאי לך לעשות רישיון A1.
אני בטוח שכל אחד יאמין לך שטעית בתמימות (מי חשד שקטנוע 125 לא יתאים ל-A2) אבל עברת על החוק.
במידה והמספר ברישיון נכון, תעשה רישיון A1 הכי מהר שאתה יכול, ואז תכתוב בקשה לביטול. תסביר את הטעות התמימה ושכבר יש לך רישיון מתאים. אם לא יבטלו תוכל לקחת עו"ד כדי למזער את הנזק.
lokimonster
09-07-2017, 09:07
נתחיל בהרגעה - לכלא אתה לא תיכנס גם אצל הקבלן תיקים הכי גדול ( קבלן תיקים = שופט).
מה שכן רצוי לקחת עוכר דין טוב שידע להוציא אותך ללא נזקים.
כפי שציין MORTAR אתה נופל באזור אפור ואני מניח שגם ביטחת את הכלי בביטוח מתאים ואני מניח שזה מחזק את הטענה שלך שרכבת כחוק והטעות היא אינה רק שלך.
הייתי מנסה ליצור קשר עם התובע בצירוף מה שMORTAR והטיעון של הביטוח ולהסביר להם שהם מבזבזים את זמנם ייתכן שהוא ישתכנע והעניין יסגר ללא משפט.
rusty james
09-07-2017, 09:08
אני רק שאלה,
מה כתוב ברשיון הרכב של הקטנוע?
L1 או L2
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
אגב מתוך וויקיפדיה על כוח סוס:
כוח סוס (כ"ס) הוא יחידת מידה לא תקנית להספק.
הספק של כוח סוס אחד מוגדר כהספק של כוח המסוגל להרים 75 ק"ג לגובה 1 מטר בשנייה אחת. לדוגמה: מנוע שיש לו הספק של 100 כוחות סוס מסוגל להרים 750 ק"ג לגובה 10 מטר בשנייה אחת.
הגדרה נוספת קיימת היא שכוח סוס הוא שווה ערך ל-736 ואט, שהם 33,000 ליברות-רגל לדקה.
כוח סוס איננה יחידת מידה מטרית, והיא איננה חלק ממערכת היחידות הבינלאומית (SI). כוח סוס הוא מושג מיושן, אם כי בהקשרים מסוימים השימוש בו עדיין נרחב. המושג לא מצוי בשימוש בשיח המדעי, הן בשל העדר הגדרה תקנית ומקובלת, הן בשל חוסר הנוחות הנובעת מהיעדר קשר בינה לבין מערכת ה-SI, והן בשל קיומה של יחידת המידה התקנית ואט. עם זאת, יחידת המידה עדיין נמצאת בשימוש נרחב למטרות מדידת הספק של מנועים בתעשיות הרכב, הרכבות וכלי התעופה וכן להגדרת הספק במזגנים ויחידות קירור.
רשיון A2 - סוג רישיון: אופנוע עד 14.6 כוחות סוס ועד 11 קילוואט
10.9kW !!!
זאת אומרת, שעל פי יחידות המידה המטריות, המדויקות יותר, הכלי הזה נופל בהגדרה תחת הרשיון ומותר לך לרכב עליו.
העובדה שיש סטייה של אחוז ביחידת כוחות הסוס הלא מדויקת והלא מדעית, צריכה להתבטל בעבודה שלפי ההגדרה המדויקת יותר, הכלי שלך תואם לרשיון. עד 11KW.
בנוסף מתוך הערך HORSE POWER:
Two common definitions being used today are the mechanical horsepower (or imperial horsepower), which is approximately 746 watts, and the metric horsepower, which is approximately 735.5 watts.
בחוק הישראלי לא מצויין על איזה סוג כוח סוס מדבר החוק.
יכול להיות שהחוק מדבר על כח סוס מכני, וברשיון הרכב היצרן התייחס לכוח סוס מטרי... אז בפועל זה צריך להיות מעט פחות כוח סוס.
With the implementation of the EU Directive 80/181/EEC on January 1, 2010, the use of horsepower in the EU is permitted only as a supplementary unit.
באירופה כבר 7 שנים, כוח סוס זאת יחידת עזר בלבד, ככה שהיחידה הרישמית שיש להתייחס אליה בלבד זו קילוואט.
מקווה שזה עוזר.
מידע שימושי!
תודה! :worship:
10.9kW !!!
אני מבין את מה שאתה אומר, אבל ברישיון הרכב לא מצויין ה-KW, בכל מקרה נראה לי שבארץ ההגבלה הזאת נוספה בשביל קטנועים חשמליים. אני מניח ששווה לציין את זה במשפט, אבל לא יודע כמה השופט יתחשב בזה.
נתחיל בהרגעה - לכלא אתה לא תיכנס גם אצל הקבלן תיקים הכי גדול ( קבלן תיקים = שופט).
אני לא באמת דואג שאני אכנס לכלא.... אבל גם שלילה של כמה חודשים זה משהו שממש יפגע בי, ואני לא חושב שמגיע לי. בכל מקרה, מצאתי פסק דין של מישהו שגם נסע על קטנוע יותר גדול בטעות (לא יודע כמה יותר גדול), והשופט שלח אותו עם 1000 ש"ח קנס ובלי שלילה. אני אשתמש בזה כתקדים במשפט.
אני רק שאלה,
מה כתוב ברשיון הרכב של הקטנוע?
L1 או L2
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
אני אסתכל ברישיון של הרכב כשאחזור מהעבודה, אבל עכשיו כשאני בודק באתר של משרד התחבורה אני רואה ש-L1 זה אופנוע עד 14.916 כ"ס. קצת מטופש בהתחשב בזה שרישיון A2 הוא עד 14.6 כ"ס, לא?
moonshield
09-07-2017, 11:28
אם אני לא טועה, לרישיון A2 מותר לרכוב על כל מה שברישיון שלו כתוב L1 (שזה בד"כ עד 125 סמ"ק ו 11KW). אם המדינה לא רושמת נכון את הכלים, איך אתה האזרח הקטן אמור לדעת מה לעשות עם זה?
אחר כמה דקות של בדיקה השוטר חוזר אליי ומראה לי שברישיון של הקטנוע כתוב שההספק שלו הוא 14.96 כוח סוס, ולי מותר לנסוע על כלים עם הספק מקסימלי של 14.9. מפה לשם מגיע קצין תנועה, עורך לי שימוע במקום, מזמן אותי למשפט על נהיגה ללא רישיון ומזמין גרר שיקח את הקטנוע שלי למגרש הקרוב, לאחר שזה הוחרם ל-30 יום הקרובים.
http://www.xn--4dbcyzi5a.com/2015/07/%D7%9B%D7%AA%D7%91-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%AA-%D7%A7%D7%A0%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A1-%D7%91%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%99-3-%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D/
בהצלחה!
אם אני לא טועה, לרישיון A2 מותר לרכוב על כל מה שברישיון שלו כתוב L1 (שזה בד"כ עד 125 סמ"ק ו 11KW). אם המדינה לא רושמת נכון את הכלים, איך אתה האזרח הקטן אמור לדעת מה לעשות עם זה?
אתה לא טועה:
http://rishuy.mot.gov.il/he/driving/licence/categories/3088-cat-a2
MasterOz
10-07-2017, 00:31
אגב, דו"ח על אור אדום זה לא עבר תנועה נקי, זה עבר נקי יחסית. שזה גם סבבה ומכובד, אבל מי שיחפש אותך בקטנות סביא להניח שייתפס לזה... אל תתן להם סיבה.
זו אמנם עבירה...אבל בבית המשפט אי אפשר להתיחס אליה.
רק לעבירות שנעשו בעשר שנים האחרונות. כל מה שעבר עליו עשר שנים לא קביל בבית המשפט
והתובע המשטרתי לא יכול אפילו להציג עבירות כאלו לפני השופט.
הרישיון שלך ללא ספק מתאים לרישיו רכב L1
בכל מקרה קח עו"ד
מחכים לשמוע שנעשה צדק ויצאת מבית המשפט זכאי
לקטנוע כזה בכלל מותר לנסוע על איילון ?
בטח שמותר, גם ל50 סמ"ק מותר
johnny drama
13-07-2017, 12:36
בטח שמותר, גם ל50 סמ"ק מותר
בטוח?
הבנתי שיש תקינה חדשה לגבי זה...
moonshield
13-07-2017, 12:57
כל רכב שיכול להגיע למהירות המינימלית יכול לנסוע בכביש מהיר.
TheDevilInside
13-07-2017, 17:00
כל רכב שיכול להגיע למהירות המינימלית יכול לנסוע בכביש מהיר.
יכול, ומורשה.
[QUOTE=Shasha127;102212]תתי אדם וזבל אנושי, אין מילים[/QUOTE
" תתי אדם וזבל אנושי " ???
אתה חייב להכנס לפרופורציות.
התגובה שלך היא בושה וחרפה, אתה יודע שאולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הם שוטרים שמתגברים מחוזות אחרים בהם מחבלים דוקרים ויורים ב - " תתי אדם וזבל אנושי ".
אולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הצילו פעם רוכב אופנוע,הולך רגל או סתם אזרח חביב עם תגובות מטומטמות ?
אז כמו שאמרתי קצת פרופורציה גם אם אותם " תתי אדם וזבל אנושי " עושים טעויות .
Shasha127
14-07-2017, 11:55
אין שום פרופורציות לפעולה מטונפת כזאת של לסבך לבן אדם את החיים ואת הכיס בגלל 0.3 כ"ס והפרש שהתגלה בתום לב מוחלט ובאשמת משרד התחבורע שלא דואג שהדברים יהיו ברורים לאדם הפשוט.
השוטרים האלו הם זבל אנושי והנה אני כותב לך שוב שיהיה לך ברור הם ***זבל אנושי ותתי אדם*** שהם בוחרים לפעול ככה על עניין פעוט כזה במקום לעשות את העבודה שלהם נאמנה.
בין האנשים עלובי הנפש האלו שלובשים מדים לבין שוטרים אמיתיים שעובדים עם משמעות ומחויבות לתפקיד שלהם (ותתפלא יש לי גם כמה חברים כאלו) שבחלקו הגדול הוא למען האזרח ולא נגד האזרח (!!!) קיימת תהום עמוקה ורחבה מאוד, אז תעשה לי טובה ואל תנסה בכלל להצדיק פעולה מטונפת כזאת.
לסיכום אני רוצה לאמר לך שוב אם לא הייתי ברור - השוטרים האלו שעשו את המהלך הזה ביודעין ובכוונה תחילה לעשות נזק לבחור הם תתי אדם וזבל אנושי, חד משמעית.
אביעד אברהמי
14-07-2017, 12:51
אם הקטנוע שנת 2011, צריך להיות כתוב ברישיון הרכב שלו לאיזה רישיון נהיגה הוא מתאים ובאיזו קבוצת רישוי הוא - L1, L2 או L3.
מה כתוב אצלך?
whiterabbit
14-07-2017, 17:35
מדינת חלם, אני לא מאמין למקרא עיניי, זה נשמע כמו בדיחה גרועה.. אני לא מבין גדול בחוק ומשפט אבל אני די בטוח שאתה תצא מזה זכאי..
אין שום פרופורציות לפעולה מטונפת כזאת של לסבך לבן אדם את החיים ואת הכיס בגלל 0.3 כ"ס והפרש שהתגלה בתום לב מוחלט ובאשמת משרד התחבורע שלא דואג שהדברים יהיו ברורים לאדם הפשוט.
השוטרים האלו הם זבל אנושי והנה אני כותב לך שוב שיהיה לך ברור הם ***זבל אנושי ותתי אדם*** שהם בוחרים לפעול ככה על עניין פעוט כזה במקום לעשות את העבודה שלהם נאמנה.
בין האנשים עלובי הנפש האלו שלובשים מדים לבין שוטרים אמיתיים שעובדים עם משמעות ומחויבות לתפקיד שלהם (ותתפלא יש לי גם כמה חברים כאלו) שבחלקו הגדול הוא למען האזרח ולא נגד האזרח (!!!) קיימת תהום עמוקה ורחבה מאוד, אז תעשה לי טובה ואל תנסה בכלל להצדיק פעולה מטונפת כזאת.
לסיכום אני רוצה לאמר לך שוב אם לא הייתי ברור - השוטרים האלו שעשו את המהלך הזה ביודעין ובכוונה תחילה לעשות נזק לבחור הם תתי אדם וזבל אנושי, חד משמעית.
נו שיהיה... ושבת שלום לכולם
אם הקטנוע שנת 2011, צריך להיות כתוב ברישיון הרכב שלו לאיזה רישיון נהיגה הוא מתאים ובאיזו קבוצת רישוי הוא - L1, L2 או L3.
מה כתוב אצלך?
ברישיון של האופנוע אכן כתוב שהוא L2, שזה באמת משחק לרעתי.
הקו הגנה העיקרי שלי מתבסס על מה שכתוב בתקנות התעבורה תשכ"א:
"רישיון נהיגה דרגה A2 הוא רישיון לנהוג באופנוע שנפח מנועו עד 125 סמ"ק ושהספק מנועו אינו עולה על 11 קילווט (להלן – KW),
(14.916 כוח סוס ) ובלבד שהיחס בין ההספק למשקל העצמי לא יעלה על 0.1 KW לקילוגרם."
ביקשתי מהיבואן את המפרט הטכני המלא של הקטנוע ואכן מצויין שם שההספק הוא 11KW והנפח 124.8 סמ"ק. אני הולך לטעון שלא מצוייין בחוק סוג האופנוע עליו מותר לנהוג (L1, L2 וכ'ו), ושהקטנוע שלי עומד בשני הקריטריונים העיקריים של סמ"ק ו-KW, ואילו כ"ס נמצא בסוגריים ובגלל זה פחות משמעותי. אם השופט לא יקבל את הטענה הזאת אני אזכיר לו שמדובר בסטייה של 0.044(!) כ"ס, ושאת העונש שלי כבר קיבלתי רק בעצם זה שהחרימו לי את הכלי.
בנוסף אני כמובן אזכיר את העובדה שהשוטרים הנחמדים השאירו אותי ואת חברה שלי לצעוד ב-12 בלילה על איילון, בלי בכלל לבדוק איך אנחנו מתכוונים לצאת משם. מקווה שזה ייתן להם קצת פרופורציות לגבי דברים מסוכנים באמת.
בכל מקרה, עו"ד אני לא מתכוון לקחת. כבר עלה לי מספיק כסף השיט הזה. אם אני אקבל עונש חמור אני אקח אחד ואערער על העונש.
Shasha127
18-07-2017, 22:21
אתה תגיע לתובעת לפני שתגיע לשופט. תסביר לה את הדברים, סיכוי סביר שתשוחרר לדרכך.
אתה תגיע לתובעת לפני שתגיע לשופט. תסביר לה את הדברים, סיכוי סביר שתשוחרר לדרכך.
אני לא נוטה לעשות את זה, אבל - חחח.
בלי קנס ונקניקיה הוא לא יוצא מפה. התובעת לא פראיירית. יש לה פה קייס סגור לקנס לכל הפחות, למה שהיא תוותר?
אני אפותע מאוד אם היא תסכים לנפנף את זה בלי לפחות לנסות לדחוף קנס.
אגב - יכול להיות שווה בפני עצמו. אבל זה לא פותר לך את הבעיה שהקטנוע לא חוקי לרכיבה.
יש לי רעיון נוסף.
תנסה ללכת ליבואן, אם הוא עדיין קיים, ולנסות להשיג דרכו אישור להספק האמיתי של המנוע בכ"ס.
עם האישור הזה תלך למשרד הרישוי ותשנה את הרישום של הכלי לL1.
עם הניירת הזאת לך לשופט ותסביר לו.
ברגע שיש בידיך ניירת מטעם המדינה שמאשרת שמותר לך לנהוג בכלי, בעצם השופט יכול אולי לתת לך קטנה על זה שרכבת על הכלי שלא לפי החוק הישב, אבל מכיוון שזו טעות ברישום, זו עבירה פעוטה יותר.
אל תדמיין לרגע שאם תבוא לשופט עם טענות בעל פה על מה היחס בין כ"ס לKW הוא יקשיב לך. הוא לא. אתה תקבל צינור יפה מאוד.
בכל אופן, אני אישית אשמח מאוד (!!) אם תעדכן מה נסגר בסוף.
יש לי רעיון נוסף.
תנסה ללכת ליבואן, אם הוא עדיין קיים, ולנסות להשיג דרכו אישור להספק האמיתי של המנוע בכ"ס.
עם האישור הזה תלך למשרד הרישוי ותשנה את הרישום של הכלי לL1.
עם הניירת הזאת לך לשופט ותסביר לו.
ברגע שיש בידיך ניירת מטעם המדינה שמאשרת שמותר לך לנהוג בכלי, בעצם השופט יכול אולי לתת לך קטנה על זה שרכבת על הכלי שלא לפי החוק הישב, אבל מכיוון שזו טעות ברישום, זו עבירה פעוטה יותר.
אל תדמיין לרגע שאם תבוא לשופט עם טענות בעל פה על מה היחס בין כ"ס לKW הוא יקשיב לך. הוא לא. אתה תקבל צינור יפה מאוד.
בכל אופן, אני אישית אשמח מאוד (!!) אם תעדכן מה נסגר בסוף.
הטענות שלי הן ממש לא בע"פ. יש לי את המפרט הטכני שקיבלתי מהיבואן (מוטוספורט מבית דוד לובינסקי), ויש את מה שכתוב בפקודת התעבורה. השאלה היחידה זה איך השופט יפרש את זה, ואם הוא יבין את האבסורד שבאשמה ואת הענישה המוגזמת שכבר קיבלתי.
בכל מקרה, מבטיח לעדכן בתוצאות, אפילו אם זה יהיה מאחורי סורג ובריח....:adoration::adoration::adoration:
פשוט זרקו אותך באמצע איילון?
הגרר של האופנוע לפחות לא הציע להקפיץ אותך לתחנה או למגרש או משהו?
ואם הייתם נדרסים שניכם?
mudale222
19-07-2017, 01:34
נו מעולה! אז אין בעיה בכלל... יישפט בהיעדרו והופה נסגר עוד תיק.
אביעד אברהמי
19-07-2017, 09:35
ברישיון של האופנוע אכן כתוב שהוא L2, שזה באמת משחק לרעתי.
הקו הגנה העיקרי שלי מתבסס על מה שכתוב בתקנות התעבורה תשכ"א:
"רישיון נהיגה דרגה A2 הוא רישיון לנהוג באופנוע שנפח מנועו עד 125 סמ"ק ושהספק מנועו אינו עולה על 11 קילווט (להלן – KW),
(14.916 כוח סוס ) ובלבד שהיחס בין ההספק למשקל העצמי לא יעלה על 0.1 KW לקילוגרם."
ביקשתי מהיבואן את המפרט הטכני המלא של הקטנוע ואכן מצויין שם שההספק הוא 11KW והנפח 124.8 סמ"ק. אני הולך לטעון שלא מצוייין בחוק סוג האופנוע עליו מותר לנהוג (L1, L2 וכ'ו), ושהקטנוע שלי עומד בשני הקריטריונים העיקריים של סמ"ק ו-KW, ואילו כ"ס נמצא בסוגריים ובגלל זה פחות משמעותי. אם השופט לא יקבל את הטענה הזאת אני אזכיר לו שמדובר בסטייה של 0.044(!) כ"ס, ושאת העונש שלי כבר קיבלתי רק בעצם זה שהחרימו לי את הכלי.
בנוסף אני כמובן אזכיר את העובדה שהשוטרים הנחמדים השאירו אותי ואת חברה שלי לצעוד ב-12 בלילה על איילון, בלי בכלל לבדוק איך אנחנו מתכוונים לצאת משם. מקווה שזה ייתן להם קצת פרופורציות לגבי דברים מסוכנים באמת.
בכל מקרה, עו"ד אני לא מתכוון לקחת. כבר עלה לי מספיק כסף השיט הזה. אם אני אקבל עונש חמור אני אקח אחד ואערער על העונש.
אין לי ספק שעם אישור מהיבואן ומהיצרן שמדובר בכלי לרישיון A2 בעל 11 KW אתה מסדר את העניין הזה.
הטענות שלי הן ממש לא בע"פ. יש לי את המפרט הטכני שקיבלתי מהיבואן (מוטוספורט מבית דוד לובינסקי), ויש את מה שכתוב בפקודת התעבורה. השאלה היחידה זה איך השופט יפרש את זה, ואם הוא יבין את האבסורד שבאשמה ואת הענישה המוגזמת שכבר קיבלתי.
בכל מקרה, מבטיח לעדכן בתוצאות, אפילו אם זה יהיה מאחורי סורג ובריח....:adoration::adoration::adoration:
בהצלחה! מחזיק אצבעות ששופט יהיה שופט צדק ולא חותמת גומי לקנסות כמו שזה היה אצלי.
אביעד אברהמי
19-07-2017, 09:53
אני מצרף כתבה שפרסמנו ב-11 על טעות ברישוי של הוסקוורנה TE125. המקרה דומה, ואני בטוח שתוכל עם עזרה של היבואן לסדר את זה. אפילו בלי עו"ד.
טעות ברישוי – האופנוע 'קפץ כיתה'
כמה בדיוק זה 11 קילוואט? 14.6 כ"ס? מסתבר שלא, ויש פה אפילו סיפור מעניין
לפני 4 שנים, ב-1.1.07, נכנסו לתוקפן בארץ תקנות הרישוי האירופאיות. התקנות קבעו קטגוריות חדשות לכל רישיונות כלי התחבורה ודירוגן. התקן האירופאי אומץ במלואו, והעולם הד-גלגלי הישראלי עבר מהפכה, ובמיוחד בקטגוריית הרישוי הקטנה – לא עוד 50 סמ"ק דו-פעימתיים אלא מנועי 125 סמ"ק מרובעי פעימות. לקטגוריית הרישוי הזו קראו A2 ודירוג הכלים היה L1, שאומר עד 125 סמ"ק ו-11 קילוואט. קטגוריית הביניים A1 (רישוי כלים L2) לא מוגבלת יותר בנפח אלא בהספק – 25 קילוואט. הקטגוריה הגדולה נשארה כמו קודם, כלומר לא מוגבלת.
מכיוון שבישראל קילוואט אינה יחידת הספק מדוברת ומקובלת, המירו במשרד התחבורה את ערך ההספק לכוחות-סוס, יחידה מקובלת יותר כאן. כך נקבע שקטגוריית A2 תהיה מוגבלת ל-14.6 כ"ס ו-A1 ל-33 כ"ס. כך הוחלט ולא היו בעיות מיוחדות. אבל מישהו מכם בדק פעם כמה הם באמת 11 או 25 קילוואט בהמרה לכ"ס? גם אנחנו לא. פשוט קיבלנו את הדברים כמו שהם, ולא התגלו בעיות מיוחדות.
לאחרונה דווקא כן התעוררה בעיה. אחד הרוכשים הראשונים של ההוסקוורנה TE125 החדש, אשר קיבל את האופנוע בתחילת ינואר, גילה להפתעתו שברישיון הרכב האופנוע מופיע כ-L2, כלומר מתאים לרישיון נהיגה A1 על אף שמדובר במנוע בנפח 125 סמ"ק עם 11 קילוואט. בסעיף ההספק נכתב 14.9 כ"ס, וזו הסיבה שבגינה האופנוע 'קפץ כיתה' לקטגוריה גבוהה יותר. הסתירה בין שני הנתונים גרמה לנו לקחת מחשבון ולבדוק כמה הם בדיוק 11 קילוואט, והתוצאה שהתקבלה היא 14.95 כ"ס. משמע – ה-TE125 צריך להיות בקטגוריית L1, כלומר מתאים לרישיון A2.
כאן החל תהליך שלמרבה ההפתעה לקח מעט מאד זמן וסופו הוא טוב. נציג של קמור, יבואנית הוסקוורנה לישראל, ניגש למשרד התחבורה עם הנתונים, כולל נתוני המרה מדויקים מקילוואט לכוח-סוס, והצביע על הטעות. במשרד התחבורה היו מספיק פתוחים כדי להבין שאכן מדובר בטעות, והחלו בהליך מזורז לתיקון המעוות.
תוך פחות משבועיים כבר הוצאו רישיונות רכב חדשים לכל ה-TE125 שעלו על הכביש, עם קטגוריית הרישוי המתאימה, אבל לא פחות חשוב – במשרד התחבורה הגדירו מחדש את מקדם ההמרה בין קילוואט לכוח-סוס, כך שכעת על פי משרד התחבורה רישיון A2 יוגבל ל-125 סמ"ק ו-14.9 כ"ס ורישיון A1 יוגבל ל-33.9 כ"ס. דובר משרד התחבורה אישר בפנינו את הדברים, ומסר כי נתון ההספק הקובע בתקנות הוא 11 קילוואט ל-A2 ו-25 קילוואט ל-A1, וכי בקרוב מאד תעודכנה התקנות גם בנתוני ההספק בכוחות-סוס המעודכנים.
אחרי כל הסיפור הזה, לנו יש מוסר השכל חשוב – בדקו ברישיונות שדרגת הכלי שעליו אתם רוכבים תואמת לדרגת רישיון הנהיגה שלכם, שכן אם יש חוסר התאמה ביטוח החובה אינו תקף.
בנוסף, מגיעות כאן כמה מילים טובות. ראשית ליבואני הוסקוורנה, 'קמור', שפעלו בזריזות וביעילות לתיקון העיוות, לקחו אחריות מלאה, יידעו את רוכשי הכלים על הבעיה ודאגו לכלים חלופיים עד לפתרונה. ככה לדעתנו צריך להתנהל יבואן מול לקוחות. אך בנוסף מגיעה פה מילה טובה גם לנציגי משרד התחבורה, על הפתיחות והרצון הטוב לקבל ביקורת, להבין שיש בעיה אמיתית, שמהותה הוא טכני בלבד, ולהביא לפתרונה מהר ככל האפשר, לרווחת כולם.
אז תרשמו לעצמכם. מעתה אמרו A2 – עד 125 סמ"ק 14.9 כ"ס, A1 – עד 33.9 כ"ס.
לא מאמין למה שאני קורא. פותח השירשור,בהצלחה תעדכן פה!
אני מצרף כתבה שפרסמנו ב-11 על טעות ברישוי של הוסקוורנה TE125. המקרה דומה, ואני בטוח שתוכל עם עזרה של היבואן לסדר את זה. אפילו בלי עו"ד.
מדהים. תודה!
אביעד אברהמי
19-07-2017, 18:43
הכי חשוב זה להבין שהקטנוע שלך מיוצר כ-A2 (באירופה זה כבר נקרא A1), ושהטעות פה בארץ היא טעות טכנית.
קפוץ ליבואן ותביא אישור שהכלי אכן 11KW והוא עומד ב-A2.
nihrider
20-07-2017, 10:18
איך עשיתם את ההמרה בין KW לכוחות סוס?
אני לא מתמצא בהמרה אבל באתרים באינטרנט זה יוצא 14.751
http://www.aqua-calc.com/convert/power/kilowatt-to-horsepower
עריכה:
(http://www.aqua-calc.com/convert/power/kilowatt-to-horsepower)http://www.rapidtables.com/convert/power/kw-to-hp.htm
יש כמה סוגים של כוחות סוס
mechanical horsepower 14.751
electrical horsepower 14.745
mechanical horsepower 14.959
עריכה:
(http://www.aqua-calc.com/convert/power/kilowatt-to-horsepower)http://www.rapidtables.com/convert/power/kw-to-hp.htm
זאת באמת שאלה טובה אם מתייחסים ל-mechanical או ל-metric.
כמובן שבמדינת חלם אין לך שום סיכוי להבין איך הדברים האלה מחושבים.
בלי קשר, כ"ס היא יחידת כוח מיושנת בדיוק מהסיבות האלה, שאין לה הגדרה מספיק מדוייקת וחד משמעית, וזאת הסיבה שבאירופה התקינה מתייחסת רק לקילוואט. כמובן שבישראל יעברו עוד כמה שנים טובות שזה יקרה גם.
אז תרשמו לעצמכם. מעתה אמרו A2 – עד 125 סמ"ק 14.9 כ"ס, A1 – עד 33.9 כ"ס.
A1 33.9?
לא התכוונת 47.9?
אביעד אברהמי
21-07-2017, 15:26
A1 33.9?
לא התכוונת 47.9?
זו כתבה מ-2011, לפני שהגדילו מ-25KW ל-39 KW.
אביעד אברהמי
21-07-2017, 15:27
עריכה:
חפש כוח סוס מטרי - CV, לא HP.
nihrider
21-07-2017, 23:51
השלישי זה מטרי, לא יודע איך העתקה פשוטה הפכה לפרוייקט :(
איך אתה יודע שבמשרד התחבורה משתמשים במטרי?
אביעד אברהמי
23-07-2017, 23:03
השלישי זה מטרי, לא יודע איך העתקה פשוטה הפכה לפרוייקט :(
איך אתה יודע שבמשרד התחבורה משתמשים במטרי?
בארץ משתמשים רק במטרי.
שלום חברים,
לאחר כמה דחיות ועיכובים, המשפט בסוף התנהל לפני כמה שבועות.
לפני המשפט הצלחתי להשיג הודאה באימייל מאיזה בכיר במשרד הרישוי שהודה שהקטנוע המדובר אמור להיות בקטגוריה A2, ובגלל טעות ברישום אצלם הוא נרשם כ-A1.
עם האימייל הזה נכנסתי למשפט, אבל התובעת לא הסכימה להאמין שהאימייל אמיתי, אז השופטת דחתה ב-30 יום כדי שהתביעה תוכל לבדוק את אמינות המייל...
עוד לפני שהיה דיון נוסף ניגשתי עם אותו מייל לראש מחלקת תביעות במחוז תל אביב ופחות או יותר הכרחתי אותה לבטל את האישום (ובאותה הזדמנות לבטל לי גם דו"ח על רכיבה עם אופניים על מעבר חצייה...).
אז קיצר, תודה רבה לכל חברי הפורום על כל העצות, ותודה מיוחדת לעמית המנהל after-sale של ד.ל.ב. מוטוספורט על העזרה הבכלל לא מובנת מאליה.
תודה על העדכון. סיפור עצוב - לא יכלת לשלוח לתובעת ווטסאפ שתשחרר אותך ותשחק אותה מופתעת? מקווה שבסוף הכל יסתדר לך - בהצלחה!
תודה על העדכון. סיפור עצוב - לא יכלת לשלוח לתובעת ווטסאפ שתשחרר אותך ותשחק אותה מופתעת? מקווה שבסוף הכל יסתדר לך - בהצלחה!
חח אני אזכור לעשות את זה פעם הבאה שיתפסו אותי נוהג על צוללת ללא רישיון...
פשוט זרקו אותך באמצע איילון?
הגרר של האופנוע לפחות לא הציע להקפיץ אותך לתחנה או למגרש או משהו?
ואם הייתם נדרסים שניכם?
האמת שזה ממש מעניין אותי העניין הזה, היו מעורבות לפחות 3 ניידות, אחת של השוטר, שניה של הבוחן תנועה, והגרר.
אף אחד מהם לא הציע להקפיץ אתכם לכל מקום שהוא לא איילון בלילה?
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft