מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אופנועי מערכת: הק.ט.מ 125 של אביעד - חלק שלישי

אביעד אברהמי
19-08-2015, 10:17
הקרב על קבלת האופנוע של אביעד עבר למישור המשפטי - ויש התפתחויות מעניינות

http://wheelz.co.il/?p=95763

CookieMonster
19-08-2015, 11:11
באמת כל הכבוד על העקשנות וההתמדה. מתסכל לראות שממדינתנו הרשויות תמיד נגד האזרח הקטן ושומר החוק . לרובנו אין את זמן הקשרים והמשאבים להאבק במערכת הטיפשה, העצלנית והאדישה- שעסוק בלהיות "חכמה על חלשים" וחלילה שתשרת את האדם מהיישוב (אלא אם כן מדובר במקורב או בעל ממון כזה או אחר). החוצפה של אותו אדם שרכש את האופנוע הגנוב היא עזות מצח וחוצפה שלא תיאמן, כמו כן הגישה של אותו יועץ המשפטי פשוט מקוממת: המשטרה פשוט פוטרת עצמה מתפקידה להגן על האזרחים. רק בישראל *הקורבן* אשם עד שהוכח אחרת.

robif
19-08-2015, 11:50
בהצלחה, אני מקווה שתצליח להחזיר אותו.

ronen_sch
19-08-2015, 12:50
משפט שלמה, חצי חצי?

zx2r
19-08-2015, 13:10
משפט שלמה, חצי חצי?

כן רק שבמקרה הזה יש סימנים מזהים על "התינוק" .

nihrider
19-08-2015, 13:22
משפט שלמה, חצי חצי?

אני גם בעד לחתוך את הגנבים ל2

doutsh
19-08-2015, 14:32
משפט שלמה, חצי חצי?

מה חצי חצי?
גם אם נניח שלאביעד אין שום הוכחה שהאופנוע שלו והוא לא יקבל אותו, הבנאדם השני קנה אופנוע שבמקרה הטוב הוא חשב שהוא מוברח ובמקרה הפחות טוב ידע שהוא גנוב, אז על מה בדיוק מגיע לו חצי?
מגיע לו תיק פלילי ובעיטה בתחת.

shaig
19-08-2015, 14:36
יש הוכחות שהקונה ידע שזה גנוב?

doutsh
19-08-2015, 14:42
אני לא רואה איך אפשר להוכיח את זה...
הוא ידע שהאופנוע עם שטר מכר ולא עם רישינות (מן הסתם הם לא הלכו לדואר לעשות העברת בעלות) ככה שהוא בטוח ידע שהאופנוע לא חוקי מסיבה כלשהי.
הוא יכול לטעון שהוא חשב שהוא "סתם" מוברח.
אבל כמו שאביעד כתב, דגם האופנוע בשטר המכר לא תואם את דגם האופנוע האמיתי, ומספרי השלדה והמנוע מחוקים.
קשה לי להאמין שהוא לא שם לב לדברים האלה...

nihrider
19-08-2015, 16:14
הוא לא רק קנה, הוא מנסה למכור רכוש גנוב

ALF
19-08-2015, 17:40
קורא שוב ושוב ועדיין לא מאמין :(

ducati boy
19-08-2015, 17:42
שיהיה בהצלחה אביעד,
אבל לא הבנתי הבחור שהגיע לבית המשפט זה הגנב או בחור שקנה מהגנב?

shaig
19-08-2015, 17:49
אני לא רואה איך אפשר להוכיח את זה...
הוא ידע שהאופנוע עם שטר מכר ולא עם רישינות (מן הסתם הם לא הלכו לדואר לעשות העברת בעלות) ככה שהוא בטוח ידע שהאופנוע לא חוקי מסיבה כלשהי.
הוא יכול לטעון שהוא חשב שהוא "סתם" מוברח.
אבל כמו שאביעד כתב, דגם האופנוע בשטר המכר לא תואם את דגם האופנוע האמיתי, ומספרי השלדה והמנוע מחוקים.
קשה לי להאמין שהוא לא שם לב לדברים האלה...
קל להזדהות ולהתלהם, אבל תחשבו איזה בעסה לקנות כלי אפור עם שטר מכר בהרבה כסף, ואז לגלות שמישהו תובע בעלות עליו.
יתכן והמוכר נוכל ויתכן שהוא תמים, אם אין הוכחה, השופט בבעיה.

ronen_sch
19-08-2015, 18:37
החצי חצי שכתבתי זה היה בצחוק. מי שקונה סחורה ממקור מפוקפק או עם תיעוד בעייתי שותף בצורה זאת או אחרת לפשע

Mמהר
19-08-2015, 20:54
יש התייחסות מפורטת למצב כזה בחוק, על פניו לא נראה שה"קונה" עומד בקריטריונים כדי לשמור על בעלות הכלי.
"תקנת השוק"

דינגו
20-08-2015, 00:03
יש התייחסות מפורטת למצב כזה בחוק, על פניו לא נראה שה"קונה" עומד בקריטריונים כדי לשמור על בעלות הכלי.
"תקנת השוק"
בדיוק. הקונה צריך לקנות מהסוחר רכב את הרכוש הגנוב בתום לב.
אם הוא קנה בחצי ממחיר המחירון אופנוע, שפרטיי המנוע והשילדה מחוקים ומוטבעים מחדש, קשה יהיה לו לשכנע שופט שהוא תם לב.

doutsh
20-08-2015, 10:43
קל להזדהות ולהתלהם, אבל תחשבו איזה בעסה לקנות כלי אפור עם שטר מכר בהרבה כסף, ואז לגלות שמישהו תובע בעלות עליו.
יתכן והמוכר נוכל ויתכן שהוא תמים, אם אין הוכחה, השופט בבעיה.

שים לב - זה לא כלי אפור!
לכלי אפור יש רישיונות והוא רשום במשרד הרישוי והוא יובא לארץ כחוק.
הכל הזה נמכר עם שטר מכר ועל כן הוא יכול להיות אחד מהבאים:
- מוברח לארץ בצורה לא חוקית, כמו כל המוטוקרוסים עד חוק הספורט המוטורי
- גנוב עם שטר מכר מזויף.

בשני המקרים כשאתה קונה כזה אופנוע אתה מודע לזה שאתה עושה מעשה לא חוקי ושאם תתקל בשוטר תאבד את הכלי ואת כספך. במקרה השני אתה גם דופק בנאדם ולא רק את המדינה.
בכל מקרה, לא מרחם על אף אדם שקונה כך אופנוע, והוא לא יכול להיות תמים בעיניי.