צפייה בגרסה מלאה : הונדה NC750X או ויסטרום 650?
yonatan.s.
27-07-2017, 23:30
מתכוון להשתדרג בקרוב (בהנחה ואצליח למכור את הנוכחי בסכום סביר), ומתלבט בין 2 האקזמפלרים שבנדון.
לא ביצעתי רכיבות מבחן, מדובר בכלי לעבודה בית 30 ק"מ ביום בממוצע, לא כולל דיונים שיש לי בכל מיני מקומות בארץ - יכול להגיע ל 1000 ק"מ לחודש.
חשוב נוחות, כוח זמין, מהירות שיוט של 140 בסבבה, אמינות חיסכון, וכן גם אלמנט של פאן.
אוהב לשמור אופציה מסויימת של שטח, עם זאת אין לי כמעט זמן לטיולים.
להמלצות מניסיון אודה.
הnc יהיה יותר יעיל, אבל אנמי וחלש.
בשניהם אין שום אופציה לשטח. תשכח מזה.
באותה מידה אתה יכול לעשות שטח עם כל אופנוע כביש אחר.
נסיעות מבחן קודם כל, לא אמרת שנתונים ומסגרת תקציב
אני בעלים של NC מהמודל האחרון - הNC הוא כנראה האופנוע הכי חסכוני מעל נפח 250 שיש, די נוח בנסיעות מעל 45 דק' לפעמים מרגיש עייפות בגב תחתון ישבן (אני גבוה 1.93) שיוט 140 זה בהחלט בסבבה בשבילו.
נאמר שהוא חלש ואנמי... הוא יעיל ומכוון מטרה, מגיע למהירות שיוט מהר, 0-100 זריזים ביותר, תמיד יש כח לעקיפה, האופנוע נהנה ממומנט די גדול על חשבון מהירות סופית.
לדעתי גם מרגיש מאוד יציב, מדוייק וקל להיגוי, נוסך הרבה בטחון בתמרונים.
חסרונות קלים
תאורת הLED החדשה עובדת נהדר בחושך מוחלט כמו בנגב, האור הגבוה מצויין אבל אור הדרך מרגיש חסר בכיסוי שלו של הכביש.
מיכל דלק 14.1 , מיכל דלק של 16-17 היה פוגע בול למטרה.
X-ADV , הופעת הקטנוע הזה שהוא למעשה NC/אינטגרה מאובזר מאוד עם כמה תוספות ממש טובות קצת הוריד מקסמו של הNC בעיניי.
הנסועה שלך היא כלום לשני הכלים, גם הNC וגם הויסטרום לא ידגדג להם 1000 בחודש.
אני בעל ויסטרום 650 כ 9 חודשים, שנת 2015.
נסיעה יומית פחות או יותר כמו שלך רק שאני כן יוצא לטיולים.
אני לא יורד איתו לשטח אבל כן יצא לי לרכב איתו בשבילי עפר קשיח (לא חול עמוק כי אז מאבדים שליטה), חצץ וכו' וחייב לציין שהופתעתי לטובה.
אני כמובן מדבר על שבילים שטוחים ולא משהו טכני ואין לי כל נסיון קודם ברכיבת שטח או שבילים. פשוט כשהייתי צריך כי הכביש התחלף לחצץ, הויסטרום
אכל את זה בכיף, גם עם מורכבת וציוד אך לא לאורך זמן.
מבחינת מיכל הדלק, בטיולים ארוכים יצא לי להגיע ל 300+ ק"מ על טנק דלק אחד עד שהנורה החלה להבהב, כמובן הכל גם תלוי בצורת הרכיבה שלך אם היא מתונה או
"לחוצה".
בשבועות שאני לא יוצא לטייל ואני רק בעיר אני ממלא מיכל כל 220-250 ק"מ, כשנשאר לי עוד כ 3-4 ליט ברזרבה.
זה אופנוע ראשון שלי ואין לי ידע או נסיון קודם אבל אני חייב לציין שהוא כלי מדהים.
לאחר שמתרגלים לגודל ולמשקל גם להשתחל איתו בפקקים זה לא בעיה בכלל.
מבחינת האמינות נראה לי מיותר לציין את השם שיצא לויסטרום ולמרות שאצלי רק 9 חודשים בנתיים לא נתקלתי בשום תקלה.
במידה ואתה מתכנן גם לטייל איתו, יש לי רק מילים טובות להגיד עליו. אני מטייל עם מורכבת + תיקי צד וארגז שעל תיקי הצד אני גם קושר אוהל.
הייתי איתו פעמיים באיזור הכנרת והירדן ופעם אחת בגליל העליון באיזור מעלות/שלומי, ואני יוצא מאוזר המרכז (חולון).
הרכיבה הייתה תענוג והכל התנהל בצורה חלקה.
הויסטרום משרה תחושת ביטחון והרכיבה איתו היא דיי רגועה, אבל אם תמשוך במצערת הוא גם יגיב בהתאם ויתן מענה דיי מהיר וחזק שבתור אופנוע ראשון אותי קצת הפתיע.
בקיצור שורה תחתונה אני מאוד מרוצה ואני לא מתכנן להחליף בקרוב.
nadavh55
28-07-2017, 18:52
אני בעל ויסטרום 650 כ 9 חודשים, שנת 2015.
נסיעה יומית פחות או יותר כמו שלך רק שאני כן יוצא לטיולים.
אני לא יורד איתו לשטח אבל כן יצא לי לרכב איתו בשבילי עפר קשיח (לא חול עמוק כי אז מאבדים שליטה), חצץ וכו' וחייב לציין שהופתעתי לטובה.
אני כמובן מדבר על שבילים שטוחים ולא משהו טכני ואין לי כל נסיון קודם ברכיבת שטח או שבילים. פשוט כשהייתי צריך כי הכביש התחלף לחצץ, הויסטרום
אכל את זה בכיף, גם עם מורכבת וציוד אך לא לאורך זמן.
מבחינת מיכל הדלק, בטיולים ארוכים יצא לי להגיע ל 300+ ק"מ על טנק דלק אחד עד שהנורה החלה להבהב, כמובן הכל גם תלוי בצורת הרכיבה שלך אם היא מתונה או
"לחוצה".
בשבועות שאני לא יוצא לטייל ואני רק בעיר אני ממלא מיכל כל 220-250 ק"מ, כשנשאר לי עוד כ 3-4 ליט ברזרבה.
זה אופנוע ראשון שלי ואין לי ידע או נסיון קודם אבל אני חייב לציין שהוא כלי מדהים.
לאחר שמתרגלים לגודל ולמשקל גם להשתחל איתו בפקקים זה לא בעיה בכלל.
מבחינת האמינות נראה לי מיותר לציין את השם שיצא לויסטרום ולמרות שאצלי רק 9 חודשים בנתיים לא נתקלתי בשום תקלה.
במידה ואתה מתכנן גם לטייל איתו, יש לי רק מילים טובות להגיד עליו. אני מטייל עם מורכבת + תיקי צד וארגז שעל תיקי הצד אני גם קושר אוהל.
הייתי איתו פעמיים באיזור הכנרת והירדן ופעם אחת בגליל העליון באיזור מעלות/שלומי, ואני יוצא מאוזר המרכז (חולון).
הרכיבה הייתה תענוג והכל התנהל בצורה חלקה.
הויסטרום משרה תחושת ביטחון והרכיבה איתו היא דיי רגועה, אבל אם תמשוך במצערת הוא גם יגיב בהתאם ויתן מענה דיי מהיר וחזק שבתור אופנוע ראשון אותי קצת הפתיע.
בקיצור שורה תחתונה אני מאוד מרוצה ואני לא מתכנן להחליף בקרוב.
+100 [emoji106]
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
האנסי 750 מאוד מאכזב.
כבד ומעפן.
סטרום.
Tracer 700 . It's quick , comfortable and fun.
Its not economy as the Nc though.
good luck
פות"ש בתור אחד שהחזיק ב2 ויסטרומים בעבר
2005 , 2012
במחיר של האופנוע הזה פשוט אין לו מתחרים (במחיר שלו כי לא ניסיתי יקרים ממנו).
אופנוע שימושי כייפי לנהיגה, נוח מאוד, עם כל הכבוד להונדה ובאמת יש כבוד עם אופנועים מדהימים, אך פשוט אין להם מה לחפש מול הכיף, היציבות, גמישות המנוע, והנוחות שהסוזוקי מספק.
ואני כבר מתכנן על עוד ויסטרום חדש שלישי בקרוב :dance: (מה שנקרא "סוס מנצח לא מחליפים")
yonatan.s.
29-07-2017, 23:02
תודה רבה לכל המגיבים
האנסי 750 מאוד מאכזב.
כבד ומעפן.
סטרום.קשקוש.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
alexsupreme
31-07-2017, 14:31
האנסי 750 מאוד מאכזב.
כבד ומעפן.
סטרום.
הם בעלי אותו משקל ול-NC יש מעט יותר מומנט.
מה שאני לא מבין זה למה לאופנוע קטנועי כמו ה-NC יש מושב אחורי של סופרספורט.
קשקוש.
רכבתי על שניהם ועל עוד כמה אופנועים בחיים.אופנועים עתירי מומנט באמת.
האופנוע הזה שוקל רבע טון והוא מרגיש ככה גם כשהוא מתחיל להתגלגל.
בתור אופנוע עתיר מומנט כביכול (לא רואה את זה בדיוק מכונת וויליז אכזרית) הוא מתגלגל כמו כיסא גלגלים -זה נוסע אבל זה לא כיף לכולם.
הוא מאיץ בסדר.
מניח שזה עדיף על עגלה עם סוס... אבל בטח שלא בהרבה.
אגב עגלות הבדל המומנט זניח ביניהם. 66 ל68 ניוטון מטר
הסטרום קל יותר וחזק יותר.
גם סחיר יותר. גם כיף יותר. גם אמין יותר.
alexsupreme
31-07-2017, 22:38
רכבתי על שניהם ועל עוד כמה אופנועים בחיים.אופנועים עתירי מומנט באמת.
האופנוע הזה שוקל רבע טון והוא מרגיש ככה גם כשהוא מתחיל להתגלגל.
בתור אופנוע עתיר מומנט כביכול (לא רואה את זה בדיוק מכונת וויליז אכזרית) הוא מתגלגל כמו כיסא גלגלים -זה נוסע אבל זה לא כיף לכולם.
הוא מאיץ בסדר.
מניח שזה עדיף על עגלה עם סוס... אבל בטח שלא בהרבה.
אגב עגלות הבדל המומנט זניח ביניהם. 66 ל68 ניוטון מטר
הסטרום קל יותר וחזק יותר.
גם סחיר יותר. גם כיף יותר. גם אמין יותר.
אתה מתבלבל עם ה-NC700.
http://motorcycle.com.vsassets.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/042415-Urbane-Adventurers-hp-torque-Dyno-2-633x450.jpg
https://cdn.rideapart.com/wp-content/uploads/2013%2F11%2FNC-Top-2.jpg
המשקל הרטוב הוא 214 מול 218.
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_dl650_v%2013.htm
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_nc750X%2014.htm
לגבי אמינות, לוויסטרום יש היסטוריה ארוכה יותר והוא אכן מבוסס יותר, עם שוק חלפים נרחב וזמין.
ה-NC לעומתו, עם מנוע של רכב וקיבולת גבוה יותר, כנראה יעבור גם את הויסטרום.
מבחינת סחירות אני יכול להגיד לך אישית שאני מנסה למצוא nc750 במחיר סביר והם כולם נמכרים סביב המחירון, בדיוק כמו הויסטרום.
לגבי הכיף, יש כ"כ הרבה אנשים שאמרו שהוא לא כיף וחסר נשמה שאני אפילו נוטה להאמין לכם. :)
על ה-NC לא רכבתי.
על הויסטרום רכבתי, וזאת מכונה מעולה. אופנוע נוח מאוד, מנוע חזק וגמיש, יודע לרדת לשטח קל (מניסיון). רקורד של אמינות מופלגת כבונוס.
ה-NC יהיה יותר זול בדלק ותחזוקה, ומגיע עם ערך מוסף של תא מטען מובנה.
אני הייתי בוחר בויסטרום. אני שונא הונדה בכל מקרה, ככה שאני לא אובייקטיבי.
בהינתן התקציב - הייתי מעדיף R1200GS, ק.ט.מ 1050, טנרה 1200 או ויסטרום 1000 משומש על פני קניית אחד מהשניים האלה כחדשים.
בעצם - הייתי מעדיף מולטיסטראדה 1200 או אדוונצ'ר 990 (תלוי באחוז השטח ובתקציב), ולעזאזל ההיגיון.
yonatan.s.
02-08-2017, 23:42
תקציב שנע בין 35000 ל 45000
יכול לברר לך על אדוונצר 950 בערך בסכום הזה
יכול לברר לך על אדוונצר 950 בערך בסכום הזה
אם כבר, בסכום הזה אפשר לקנות 990. תוקנו בו חלק ממחלות הילדות של ה-950.
עם זאת, האדוונצ'ר ממש לא מתאים לפות"ש...
אם כבר, בסכום הזה אפשר לקנות 990. תוקנו בו חלק ממחלות הילדות של ה-950.
עם זאת, האדוונצ'ר ממש לא מתאים לפות"ש...
האדוונצ'ר, נכנס תחת קטגוריית הכלים חסרי ההיגיון ועתירי הרגש.
ראה ערך מולטי1100
למרות שזה יתן לפותח השרשור את יכולת השטח שהוא רוצה.
האדוונצ'ר, נכנס תחת קטגוריית הכלים חסרי ההיגיון ועתירי הרגש.
ראה ערך מולטי1100
למרות שזה יתן לפותח השרשור את יכולת השטח שהוא רוצה.
"לשמור אופציה מסויימת לשטח" שקול בעיניי ל"לעלות מדרכות בכיף", כשמדובר באדוונצ'ר גדול.
לרוכב ללא ניסיון ברכיבת שטח על דו"ש או אנדורו - ללמוד מאפס על ה-ק.ט.מ יהיה קשה, כואב וכנראה מאוד, מאוד יקר.
אם ש"שטח" זאת מקסימום נסיעה קצרה עד למנגל על השבילים בבן-שמן (יש מדינות שבהן שביל כזה נחשב כביש מהיר) - אז האדוונצ'ר הוא אוברקיל מטורף.
תשמע, זו דעתי, ואני אומר אותה לפי ההבנה שלי.
יש מרחק עצום בין שביל קקל למנגל ועד דרופים של עשר מטר על צרצר.
רכיבת שטח דו"שית היא משהו באמצע.
וזה מה שהוא מחפש וזה מה שזה יתן לו ככה שאני לא נכנס לספקולציות לגבי היכולת או השימוש שלו לכאן ולכאן
אני לא מנסה למכור לו כלום.
אתה עצמך אמרת שכל דבר מעבר להונדה 500 זה אובר קיל ורוב הדברים בשוק יותר חזקים או מרגשים מהונדה 500.
אז מה זה אוברקיל? כשהאופנוע נהיה משהו מעבר לכלי תחבורה זול ושימושי? יענו כיפי?
תשמע, זו דעתי, ואני אומר אותה לפי ההבנה שלי.
יש מרחק עצום בין שביל קקל למנגל ועד דרופים של עשר מטר על צרצר.
רכיבת שטח דו"שית היא משהו באמצע.
וזה מה שהוא מחפש וזה מה שזה יתן לו ככה שאני לא נכנס לספקולציות לגבי היכולת או השימוש שלו לכאן ולכאן
אני לא מנסה למכור לו כלום.
אתה עצמך אמרת שכל דבר מעבר להונדה 500 זה אובר קיל ורוב הדברים בשוק יותר חזקים או מרגשים מהונדה 500.
אז מה זה אוברקיל? כשהאופנוע נהיה משהו מעבר לכלי תחבורה זול ושימושי? יענו כיפי?
לא.
אוברקיל - זה כשמישהו מחפש טלפון פשוט וזול לשיחות וואצאפ, ואתה מציע לו לקנות אייפון.
אוברקיל - זה כשמישהו צריך קסדה כדי לרכב על קטנוע 5 ק"מ ביום בתוך העיר, להציע לו לקנות שואי, אראי או שוברט.
אוברקיל - זה למלא שמן סינטטי מלא במובי 125.
מספיק?
אוברקיל בפני עצמו - אינו בעיה בעיניי. כל אחד שיעשה עם הכסף שלו מה שטוב לו ומסב לו הנאה - לראיה, הגאראז' שלי שמפורט בחתימה.
אבל... תראה מה הבחור מחפש.
"חשוב נוחות, כוח זמין, מהירות שיוט של 140 בסבבה, אמינות חיסכון".
בחור שנמצא הרבה בפורום, ואתה יודע שהוא רוכב על דו"שים מתונים, רוכב יומיום ללא יומרות מיוחדות. מתלבט בין 2 אופנועים שעונים לדרישות שהוא הגדיר - יעני, חסכוניים, אמינים ולא מרגשים יותר מידי. הבחור יודע מה הרוצה.
אז אתה מציע לו ק.ט.מ אדוונצ'ר. מכונה טובענית, עם יכולות גבוהות מאוד בידיים הנכונות - במחיר של אחזקה יקרה, צריכת דלק גבוהה ונוחות נחותה מהכלים שהוזכרו לעיל. מה גם, שרכישה כזאת תאלץ אותו להתפשר חזק על השנתון.
הוא לא יהנה מהיכולות של המכונה, ויסבול מהעלויות אחזקה ומתקלות זקנה.
מה שכן - אם הוא היה אומר שהאדוונצ'ר זה החלום שלו, וההיבט הכלכלי לא מעניין אותו - סבבה, הייתי זורם. מקמט את המילה "אוברקיל" וזורק לפח, כי חיים רק פעם אחת. אני בעצמי עד עכשיו מרייר מידי פעם על ה-990R, למרות שהאופנוע שבבעלותי גם הוא מיוחד, יפה ובעל אופי - ובו זמנית, מתאים מאוד לרכיבות שאני עושה.
בתמחור הזה הייתי בוחן את הונדה CB500X , אופנוע נוח מאוד ורגוע יתמודד עם הנסועה בקלות רבה ולא חסר כלים למכירה.
בתמחור הזה הייתי בוחן את הונדה CB500X , אופנוע נוח מאוד ורגוע יתמודד עם הנסועה בקלות רבה ולא חסר כלים למכירה.
יש סיבה שיש הרבה כלים כאלה למכירה
ויסטרום.
שורה תחתונה, רכיבת מבחן על כל אחד מהכלים תפתור הכל.
שורה תחתונה, רכיבת מבחן על כל אחד מהכלים תפתור הכל.
ההמלצה הכי טובה עד כה :)
יש סיבה שיש הרבה כלים כאלה למכירה
ויסטרום.כי הם פופולריים וטובים? להיט מכירות? הפלא ופלא גם הויסטרום מככב.
יש עשרים xים ו27סטרומים למכירה.
הxים נמכרים בארץ שנתיים.
הסטרומים תכף עשרים שנה.
i rest my case
ה-CB500X נופל מהויסטרום בכל פרמטר, פרט לצריכת דלק ועלויות תחזוקה - - ואני אומר את זה אחרי שרכבתי לא מעט על שניהם.
הסיבה היחידה לעבור מטראנסאלפ 650 (שהפות"ש מוכר כיום) ל-CB500X זאת תפרנות יתר.
אם כבר, הייתי מציע להסתכל לכיוון של ויסטרום 1000 במקום ה-650...
יש סיבה שהורסיס לא מוזכר פה? פספסתי משהו? הוא מתחרה הרבה יותר שקול ומתאים לויסטרום.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
יש סיבה שהורסיס לא מוזכר פה? פספסתי משהו? הוא מתחרה הרבה יותר שקול ומתאים לויסטרום.
כי הוא מגעיל אותי לרמה שאני לא טורח להזכיר אותו.
וכנראה שאני לא לבד.
וכנראה שאני לא לבד.
אוייש למה....?
וכנראה שאני לא לבד.מבחינתי הוא הטוב מבין השלושה.
אוייש למה....?
טווין מקבילי עם מסכת חרק.
הראשון היה עוד מעניין בכיעור שלו. זה טופל בדגמים הבאים - הם מכוערים בלי להיות מעניינים.
במקרה של הורסיס, לתצורת המנוע המתועבת מתווספת היסטוריה מפוארת של השסתומים שקורסים. ככל הנראה תוקן אי-שם ב-2014, אבל לא הוסיף לי סימפטיה לדגם.
"קאוואסקי ישן" אצלנו בחבר'ה זה שם נרדף לפח זבל. אופנוע שהולך בו משהו מיד אחרי שאתה אומר "די, עכשיו כבר שיפצתי ה-כ-ל!". עברו תחת ידינו לא מעט כאלה. אני עדיין חושב, שהבנדיט 400 יצא כמו שהוא יצא כי איזה מהנדס בקאוואסקי עבר לסוזוקי, והספיק לעצב את הדגם הידוע לשמצה לפני שהוא פותר בבושת פנים.
בקיצור- זה עניין של אנטיפטיה אישית שלי, ואל תצפה ממני לנימוקים מבוססים. הנה יוריער חושב שזה אחלה אופנוע - אז שימליץ עליו. אני שומר לעצמי את הזכות לשנוא ורסיסים כמה שבא לי.
ה-CB500X נופל מהויסטרום בכל פרמטר, פרט לצריכת דלק ועלויות תחזוקה - - ואני אומר את זה אחרי שרכבתי לא מעט על שניהם.
אין שום דבר תפרן בלעבור לכלי שיעשה את כל מה שהוא צריך בלי להתלונן, שים לב שאין לו זמן לטיולים, הוא צריך להגיע מA לB ולC ולחזור לA בלי להיתקע בפקקים.
שים לב למגבלת התקציב שלו, במגבלה הזאת הוא משיג 500X חדש למדי לעומת ויסטרום כמה שנים אחורה.
yonatan.s.
06-08-2017, 19:04
פספסתי איך שהוא את המשפט הגרוע הזה שלך, לא שלהיות תפרן (ואני לא) זה עלבון, אבל צורת הביטוי שלך דוחה ברמות, בערך כמו מסיכת החרק של קוואסאקי שאתה כל כך מתעב. שפר סגנון חבר פורום יקר.
אני יכול להרשות לעצמי לקנות ויסטרום חדש אבל לא בא לי...אוקיי??? אז תתמקד בלתת חוות דעת על אופנועים ולא על אנשים או על יכולות כלכליות.
כמה ק"מ זה לא מעט?
אם אני זוכר התרסקת והיית מושבת וזה התחבר ביחד עם התקופה שהחרמת את פולגז.
הויסרטום מכוער
כל סדרת הNC CBX זה אופנועים לזקנים שמעניינת אותם רק צריכת דלק ולהרכיב כמה שיותר פנסי ערפל
בעייני התנקזו לפוסט הזה כל האופנועים המכוערים ביותר שקיימים
ורסיס טראנסלפ ויסטרום
פשוט להקיא
גם המולטיסרדה שלך לא יוצא דופן
במחיר שלו אפשר היה לעשות אותו גם יפה
כמה ק"מ זה לא מעט?
אם אני זוכר התרסקת והיית מושבת וזה התחבר ביחד עם התקופה שהחרמת את פולגז.
הויסרטום מכוער
כל סדרת הNC CBX זה אופנועים לזקנים שמעניינת אותם רק צריכת דלק ולהרכיב כמה שיותר פנסי ערפל
בעייני התנקזו לפוסט הזה כל האופנועים המכוערים ביותר שקיימים
ורסיס טראנסלפ ויסטרום
פשוט להקיא
גם המולטיסרדה שלך לא יוצא דופן
במחיר שלו אפשר היה לעשות אותו גם יפה
דעות הן לא עובדות.
יופי בעיניי המתבונן.
צרכים הינם אינדיבידואליים.
ממליץ לזכור את זה.
דעות הן לא עובדות.
יופי בעיניי המתבונן.
ממליץ לזכור את זה.
המהדרין אמרו שדעות הן כמו חור בתחת, לכל אחד יש אחד.
ולכל אחד חושב שלשלו יש ריח של שושנים.
ולכל אחד חושב שלשלו יש ריח של שושנים.
מתבקשת תגובה של השושנים :boogie:
דעות הן לא עובדות.
יופי בעיניי המתבונן.
ממליץ לזכור את זה.
זוכר
בגלל זה כתבתי בעיני
בקיצור רק ויסטרום, :headbang:
טווין מקבילי עם מסכת חרק.
הראשון היה עוד מעניין בכיעור שלו. זה טופל בדגמים הבאים - הם מכוערים בלי להיות מעניינים.
במקרה של הורסיס, לתצורת המנוע המתועבת מתווספת היסטוריה מפוארת של השסתומים שקורסים. ככל הנראה תוקן אי-שם ב-2014, אבל לא הוסיף לי סימפטיה לדגם.
"קאוואסקי ישן" אצלנו בחבר'ה זה שם נרדף לפח זבל. אופנוע שהולך בו משהו מיד אחרי שאתה אומר "די, עכשיו כבר שיפצתי ה-כ-ל!". עברו תחת ידינו לא מעט כאלה. אני עדיין חושב, שהבנדיט 400 יצא כמו שהוא יצא כי איזה מהנדס בקאוואסקי עבר לסוזוקי, והספיק לעצב את הדגם הידוע לשמצה לפני שהוא פותר בבושת פנים.
בקיצור- זה עניין של אנטיפטיה אישית שלי, ואל תצפה ממני לנימוקים מבוססים. הנה יוריער חושב שזה אחלה אופנוע - אז שימליץ עליו. אני שומר לעצמי את הזכות לשנוא ורסיסים כמה שבא לי.
סאאאומוו
הרצת אותי לבדוק בכתובים, מנוע 4 בשורה.
120 כ"ס מתונים, הניתנים בצורה לינארית לידית גז מדויקת.
אופנוע נוח ולא צפוף.
מתאים לרכיבה ארוכה בזוג או ביחיד.
מנגד:
מתלים מתלתלים ברכיבה אגרסיבית. (למי קראת פרא?)
טווח טיפולים קצר ויקר. (...)
מטרו-ע.ע לוקי
אתה:
"מכוער ולא מעניין", אפשר להגיד גם על ציורים של פיקאסו.
"שסתומים קורסים", לכל ייצרן יש פשלה שהוא מת לשכוח.
לי יש סימפתיה לאומנות קונספטואלית בת"א.
הקואווסקי הישן...חדש!
"בנדיט 400" אני בטוח שאתה גם ידע מי רצח את קנדי באמת.
ריח של שושנים..חזרנו לגרביים מהטירונות?
בקיצור, הסלידה שלך מאופנוע מסוים פוגעת באובייקטיביות שלך לדעתי.
רוב הרוכבים בישראל צריכים לדעת לתפור לעצמם אופנוע על פי צרכים אמתיים
ולא על פי משאלות לב וחלומות...
סאאאומוו
הרצת אותי לבדוק בכתובים, מנוע 4 בשורה.
120 כ"ס מתונים, הניתנים בצורה לינארית לידית גז מדויקת.
אופנוע נוח ולא צפוף.
מתאים לרכיבה ארוכה בזוג או ביחיד.
השושנים: אתה מדבר על ה-1000, הוא מדבר על ה-650 שהוא אכן 2 צילינדרים.
lokimonster
07-08-2017, 09:17
צפיתי ב MCN כתבת מבחן ל 9 אדוונצרים (2015) - למעט ימאהה היו שם כל המינים והסוגים כמובן שבנפח מעל 1000 סמ"ק.
הכלי שדווקה הפתיע היה הקאוואסאקי.
אומנם הוא לא הצטיין בשום דבר מצד שני הוא לא נכשל בכלום למעט דבר אחד שזה מחירו הזול (בארה"ב וקנדה).
מראה על טעם ועל ריח אין מה להתווכח מבחינתי מה שיקבע את עתידו של האופנוע אצלי זו רמת הנוחות שהאופנוע מספק (אופי המנוע נכנס תחת הקטגוריה) לצערי אני מקובע על האופי של הבאנדיט 1.2 וכיום הGTR ואני מאמין שאחרי שרן יתרגל לוורסיס הכלי הבא יהיה עם 4 צילינדר רק חזק יותר.
לגבי מטרו יש את פרטזילה אי ביי SSC ועוד אתרים לגבי מחשב דיאגנוסטיקה סביב 2000 שקל ויש גם את זה (לכל מי שצריך סיוע המערכת שלי מתאימה לדגמי קוואסאקי עד שנת 2010 כמדומני).
כמובן שזה מצריך התעסקות ויש מצב לטעויות אבל זה מחיר הלמידה שנכון לרגע זה משתלם גם עם הטעויות.
רן הדבר היחיד שאני מוצא בוורסיס כמפריע (אני רכבתי עליו) זה מטרו (מתלים קצת רופסים תחת שימוש מאומץ /ספורטיבי אבל לא אני ולא אתה מגיעים לקצה אז זה פחות רלוונטי) מעבר לזה כלי נחמד ובשימושים שלך אני מאמין שהוא יתן לך מענה מצויין עם בונוס של מנוע 4 צילינדר.
https://youtu.be/yUvm66vynyY
yonatan.s.
07-08-2017, 09:59
נכנס לי לתקציב ב.מ.וו 700 gs. ,איך הוא לכשעצמו, ולצרכי דיון לעומת ה 800?
שושנים,
דובר על ה-650, לא על ה-1000.
כשאני כותב - זה עניין של אנטיפטיה אישית שלי, ואל תצפה ממני לנימוקים מבוססים - אני לא אובייקטיבי. ואז אתה מאשים אותי בחוסר אובייקטיביות :)
"רוב הרוכבים בישראל צריכים לדעת לתפור לעצמם אופנוע על פי צרכים אמתיים
ולא על פי משאלות לב וחלומות... " - לא מסכים. יש בין לבין. אף אחד לא חייב לרכב על מה שלא בא לו.
yonatan.s,
עם הדעות שלי לא מוצאות חן בעיניך - אתה מוזמן לדלג על ההודעות שלי.
אני לא עובד אצלך כדי שתגיד לי מה לכתוב ומה לא. אני נמצא כאן כי בא לי, וכותב מה שבא לי כל עוד זה עומד בחוקי הפורום.
כשזה לא יעמוד בחוקי הפורום, ייתנו לי באן וכמה חבר'ה פה יעשו מסיבה. לא מזיז לי יותר מידי.
ולא ידוע לי ממתי להגיד על אופנוע מסויים שהוא "לתפרנים" זה עלבון כל-כך קשה.
האופנוע הראשון שלי בכלל היה דיוורז'ן 400 בן 20, כי הייתי תפרן. אחריו בא בנדיט 1200 נבלה, מאותה סיבה. SO?
Ritalin,
לא מעט - זה כ-1500 ק"מ על הסטרום (טיול של 10 ימים ביוון).
כ-2000 ק"מ מצטברים על ה-500X (שני טיולים ביוון, מבחן של דוגיג"ים שהשתתפתי בו).
תמונת הפרופיל משם (הסטרום שוכב בשלג).
מתכוון להשתדרג בקרוב (בהנחה ואצליח למכור את הנוכחי בסכום סביר), ומתלבט בין 2 האקזמפלרים שבנדון.
לא ביצעתי רכיבות מבחן, מדובר בכלי לעבודה בית 30 ק"מ ביום בממוצע, לא כולל דיונים שיש לי בכל מיני מקומות בארץ - יכול להגיע ל 1000 ק"מ לחודש.
חשוב נוחות, כוח זמין, מהירות שיוט של 140 בסבבה, אמינות חיסכון, וכן גם אלמנט של פאן.
אוהב לשמור אופציה מסויימת של שטח, עם זאת אין לי כמעט זמן לטיולים.
להמלצות מניסיון אודה.
שתי האופציות יעמדו בדרישות היום יומיות למעט השטח והפאן.
ההונדה תהווה כלי תחבורה יום יומי מפנק ויעיל יותר מאשר הסוזוקי. בטח ובטח אם הכלי ישמש לעצירות ושהיה באזור עירוני. יתרה מכך, כעת כשה ADV בשוק, יהיו בעלי הונדה שינסו למכור את ה NC על מנת להשתדרג כך שזו הזדמנות.
יחד עם זאת, הויסטרום הוא אופנוע פרווה גומע מרחקים ושנים מוכח שמהווה חבילה שמספקת את רוב הרוכבים בעלויות נגישות ולטוב ולרע כסובארו סטיישן בעלת יכולת נשיאת ציוד אשר מתקראת בצירוף הדומה DL...
כפי שכבר הציעו... נסיעות מבחן ככל הנראה יבהירו לך מי מהן יותר או פחות קורצת.
yonatan.s.
07-08-2017, 12:35
yonatan.s,
עם הדעות שלי לא מוצאות חן בעיניך - אתה מוזמן לדלג על ההודעות שלי.
אני לא עובד אצלך כדי שתגיד לי מה לכתוב ומה לא. אני נמצא כאן כי בא לי, וכותב מה שבא לי כל עוד זה עומד בחוקי הפורום.
כשזה לא יעמוד בחוקי הפורום, ייתנו לי באן וכמה חבר'ה פה יעשו מסיבה. לא מזיז לי יותר מידי.
ולא ידוע לי ממתי להגיד על אופנוע מסויים שהוא "לתפרנים" זה עלבון כל-כך קשה.
האופנוע הראשון שלי בכלל היה דיוורז'ן 400 בן 20, כי הייתי תפרן. אחריו בא בנדיט 1200 נבלה, מאותה סיבה. SO?
האמת שבקריאה חוזרת של התגובה שלך עליה הגבתי כנ"ל, אני סבור שקראתי את דבריך באופן שטחי וסתם נדלקתי...התגובה שלי הייתה לא בפרופורציה בכלל.
רציתי למחוק את המענה שלי אבל היה מאוחר..מתנצל.
ובכל מקרה תודה על ההתייחסות שלך לפוסט שלי.
[QUOTE=KKatkov;104735]שושנים,
דובר על ה-650, לא על ה-1000.
טעות שלי, לוקח בחזרה.
כשאני כותב - זה עניין של אנטיפטיה אישית שלי, ואל תצפה ממני לנימוקים מבוססים - אני לא אובייקטיבי. ואז אתה מאשים אותי בחוסר אובייקטיביות
מי שמביע דעתו על אופנוע, ונותן המן נתוני אמת יבשים, ובסוף מכניס גם פן אישי תוך אזהרה לקורא שמדובר במידע לא אובייקטיבי זה בסדר
אבל זה לא נכון להגיד אופנוע חרא, רק בגלל שאתה לא אוהב אותו.
"רוב הרוכבים בישראל צריכים לדעת לתפור לעצמם אופנוע על פי צרכים אמתיים
ולא על פי משאלות לב וחלומות... " - לא מסכים. יש בין לבין. אף אחד לא חייב לרכב על מה שלא בא לו.
תרבות העדר בארץ או היעדר תרבות אם תרצה...מביאה בסופו של יום את הקונה ההדיוט לתקלה משמעותית.
נניח ורוכב חדש זב חוטם, חשקה נפשו במכונת לחימה משוכללת, שקיבלה רישוי תקינה בספק, רק בגלל הוספת
מערכת חשמל לכביש להבדיל מגרסת המירוץ של רוסי, ולדביל התורן יש אבא עשיר או אימא פנתרה, אז הוא יכול בלי שום
בעיה לגשת לסוכנות ולקנות כלי שמצריך אינסטינקטים של טייס קרב, 9 נשמות של חתול, ניסיון של זונה בת 50, ומזל של
נוחי דנקרנר. סתם כי בא לו...
או טמבל אחר שמפוצץ את כל מענק הפנסיה שלו על אדוונצ'ר מגושם וגדול רק בשביל לצאת פעם וחצי בחודש (בעיקר כשחם
ואישה מרשה) לטיול למעיינות שפך מגורות הנחש הצמא. כי....בא לו.
זה לא לא בסדר, זה אפילו אחלה, אבל אם הקונה יעשה ניתוח צרכים מעמיק, יעמיד את העובדות לפי הסדר וידע
לתת גוון נכון לצרכים הרצונות היכולת ולקלוע באמת למה שהוא צריך, פתאום יהיה לו גם כסף לחתן את הבת, הוא לא
יהרג בסיבוב הראשון, ויגלה שאופנוע זה לא רק השקעה ומסחטת כספים אלה באמת הנאה ותחביב מעולה.
זה לא לא בסדר, זה אפילו אחלה, אבל אם הקונה יעשה ניתוח צרכים מעמיק, יעמיד את העובדות לפי הסדר וידע
לתת גוון נכון לצרכים הרצונות היכולת ולקלוע באמת למה שהוא צריך, פתאום יהיה לו גם כסף לחתן את הבת, הוא לא
יהרג בסיבוב הראשון, ויגלה שאופנוע זה לא רק השקעה ומסחטת כספים אלה באמת הנאה ותחביב מעולה.
אתה מגזים. אני מבין שזה כדי להעביר נקודה, אבל בכל זאת, בחייאת. זה לא "או ג'וימקס או R1". יש מספיק באמצע.
אחלוק מניסיוני האישי:
בשנת 2010 הוצאתי רישיון A1. מי שזוכר את השוק האופנועים דאז - זוכר שהיה יבש, מאוד יבש.
הדרישות שלי מהאופנוע היו התניידות של כ-100 ק"מ ביום, רובם ככולם בכבישים בינעירוניים מהירים, וטיולים בסופ"ש. ניסיון רכיבה אפסי, מן הסתם, כנ"ל ניסיון אפסי במכונאות.
התקציב שעמד לרשותי כחייל משוחרר, שהתחיל בהייטק במשכורת רעב היה 15K לאופנוע ומיגון, שנלקחו בהלוואה מהבנק.
הרבה אנשים חכמים ומנוסים הסבירו לי באריכות שעלי לבלוע את הצפרדע, לקנות קטנוע 250 משומש, ולרכוש אופנוע עם הילוכים בעוד שנה, כשאשדרג ל-A.
מה היה בשוק האופנועים?
יוסאנגים ב-15-20K, נינג'ה 250 ב-30K+ (משומשים).
YBR,CBF ועגלות למינהן (גם מחוץ לתקציב).
אופנועי שנות ה-90 - דיוורז'ן 400 (ספורט-טורינג), GPX250 (ספורט, יעני), CB250/GN (כנ"ל - עגלות). אלה נסחרו ב-7-12 (תלוי במצב, "אופנוע בית שימוש" עד "נבלה עייפה").
החיפוש הצטמצם ל-GPX/דיוורז'ן, כאופנועים שבכל זאת יש להם מנוע.
אחרי זה ראיתי דיוורז'ן - ואז הבנתי שאני לא רוצה שום A1 אחר. חודש של הנאה, תאונה, שיפוץ, קניית עוד דיוורז'ן ששימש אותי ל-40 אלף ק"מ... זאת כבר היסטוריה.
נכון שג'וימקס היה יוצא משתלם יותר. אבל היי - אני לא מצטער על הבחירה ה"שגויה" שלי.
אותו דבר היה בקניית אופנוע A. שקלתי דיוורז'ן 600 (הישן, 400 עם מנוע מוגדל), בנדיט 600 ואולי כמה כלים חדשים יותר (שלא רציתי בגלל קירור נוזל - קטע אידיאולוגי שכזה). התקציב היה 20-25 בלחץ, בשנת 2011 - זה לא היה הרבה לקניית אופנוע טוב. רציתי ספורט-טורינג פשוט לתחזוקה, נוח לרכיבות ארוכות, ולא מאיים מידי לרוכב עם נסיון מועט (יחסית).
החכמים, אמרו שויסטרום תפור עלי. הוא גם נכנס (גבולי) בתקציב. אבל... לא רציתי להיות חלק מהעדר שרכוב על ויסטרום.
כמה חודשים לפני שהוצאתי רישיון, קפצתי עם חבר לאיזה בחור נחמד, שמכר GSX-R לשיפוץ. אותו בחור רכב על בנדיט בצבע בורדו. בקשתי לשבת על האופנוע ו... אחרי שהוצאתי A, אותו אופנוע עלה למכירה - ורכשתי אותו. אז עוד לא הייתה לי דרך לדעת, שהנבלה הזאת תשרת אותי ב-4 שנים ו-100 אלף ק"מ הבאים, תוך כדי שאני משפץ אותה מכלול אחרי מכלול.
ואתה יודע מה?
אני עדיין לא מצטער שלא קניתי אז ויסטרום - למרות שזה היה כמעט בוודאות חוסך לי כסף וכאב ראש.
כי חלומות נועדו להגשמה.
בחום הישראלי הייתי מתעניין איזה מהם צולה את הרגליים במיוחד בנסיעה עירונית
Sent from my XT1650 using Tapatalk
נכנס לי לתקציב ב.מ.וו 700 gs. ,איך הוא לכשעצמו, ולצרכי דיון לעומת ה 800?
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/11448-התייעצות-ויסטרום-650-2017-במוו-f700gs?highlight=F700gs
בחום הישראלי הייתי מתעניין איזה מהם צולה את הרגליים במיוחד בנסיעה עירונית
Sent from my XT1650 using Tapatalk
גם פקטור, בעלים של NC, המנוע שלו לא מייצר חום בכלל , טוב לא מפתיע שרוב הזמן אתה על 3000-4000 סלד :)))
nadavh55
11-08-2017, 20:06
בתור אחד שעשה 2 קיימים עם יומיות של 220 קמ , הויסטרום ממש לא צולה רגליים.
nadavh55
11-08-2017, 20:11
* 2 קייצים
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft