צפייה בגרסה מלאה : Rc390 מנוע התפוצץ
שבוע טוב לכולם !
אתמול באתי לצאת לרכב מערד לאילת, משהו כמו 10 דק אחרי שהתחלתי לרכב המנוע פשוט קירטע לשנייה, הגלגל האחורי ננעל ועוד שנייה החלקתי עד שהתאשתי ולחצתי על הקלאץ, המנוע נכבה וכיסיתי את הסוויץ ולא ניסיתי להניע יותר, היה מלא שמן על האופנוע כאילו שהמנוע התפוצץ והוא העלה גם עשן ..
חשוב לי לציין שאני כל יום בודק שמן בעינית ומים, היה שמן ולא היה שום מנורת אזהרה כלשהי שנדלקה..
הזמנתי גרר ומחר האופנוע צריך להגיע לסוכנות ktm בבאר שבע
השאלה שלי מה אתם חושבים שקרה למנוע?
האופנוע רק בן 10 חודשים בערך ויש לו סך הכל 4500 קילומטר (!!)
זה הגיוני שדבר כזה יקרה בכלל אחרי כלכך מעט קילומטר שהאופנוע נסע?
והאחריות אמורה לסדר לי את זה, הם יחליפו לי מנוע או איך זה עובד?
נסעת חזק על המנתק?
ממש ממש לא
120 קמש סך הכל
שבוע טוב לכולם !
אתמול באתי לצאת לרכב מערד לאילת, משהו כמו 10 דק אחרי שהתחלתי לרכב המנוע פשוט קירטע לשנייה, הגלגל האחורי ננעל ועוד שנייה החלקתי עד שהתאשתי ולחצתי על הקלאץ, המנוע נכבה וכיסיתי את הסוויץ ולא ניסיתי להניע יותר, היה מלא שמן על האופנוע כאילו שהמנוע התפוצץ והוא העלה גם עשן ..
חשוב לי לציין שאני כל יום בודק שמן בעינית ומים, היה שמן ולא היה שום מנורת אזהרה כלשהי שנדלקה..
הזמנתי גרר ומחר האופנוע צריך להגיע לסוכנות ktm בבאר שבע
השאלה שלי מה אתם חושבים שקרה למנוע?
האופנוע רק בן 10 חודשים בערך ויש לו סך הכל 4500 קילומטר (!!)
זה הגיוני שדבר כזה יקרה בכלל אחרי כלכך מעט קילומטר שהאופנוע נסע?
והאחריות אמורה לסדר לי את זה, הם יחליפו לי מנוע או איך זה עובד?
לא אמור לקרות.
כנראה שאכן מדובר בתקלת ייצור, אמורים לתקן או להחליף לך את המנוע באחריות.
יש לך תמונות של המנוע? מאיפה השמן נזל?
שאלה נוספת - מי עשה לך את הטיפול האחרון?
יש מצב שעף לך בורג הריקון, שלא היה סגור כראוי.
האם בבדיקות שמן שעשית, קרה שהיית צריך להוסיף?
לא אמור לקרות.
כנראה שאכן מדובר בתקלת ייצור, אמורים לתקן או להחליף לך את המנוע באחריות.
יש לך תמונות של המנוע? מאיפה השמן נזל?
שאלה נוספת - מי עשה לך את הטיפול האחרון?
יש מצב שעף לך בורג הריקון, שלא היה סגור כראוי.
האם בבדיקות שמן שעשית, קרה שהיית צריך להוסיף?
לא ראיתי בידיוק מאיפה עף השמן, היה שמן על כל הקפיץ ועל אזור הגלגל האחורי והמנוע, בגלל זה היה עשן לדעתי
ולא היה צריך להוסיף טיפת שמן, כמו כן לא נדלקה שום מנורה או המנוע לא התחמם
וטיפול הרצה התבצע בסוכנות של ktm בחיפה
Tribalmistyc2
13-08-2017, 22:04
מנוע שמשפריץ שמן ומעלה עשן = היה בו הרבה שמן.
אין קשר.
לפי התיאור נשמע שהבלוק נשבר מבפנים זה בד"כ קורה כשהטלטל נשבר באמצע - כשל מכני.
אין קשר.
זה לא שהמנוע עישן כשהוא עבד לפני שהוא נדפק, רק אחרי שקרה מה שקרה לכן זה לא עודף שמן, מה גם שבדקתי תמיד ןלא היה חסר ולא הוספתי או משו כזה
לא ראיתי בידיוק מאיפה עף השמן, היה שמן על כל הקפיץ ועל אזור הגלגל האחורי והמנוע, בגלל זה היה עשן לדעתי
ולא היה צריך להוסיף טיפת שמן, כמו כן לא נדלקה שום מנורה או המנוע לא התחמם
וטיפול הרצה התבצע בסוכנות של ktm בחיפה
אצל רביב?
אצל רביב?
אין לי מושג אחי
אצל רביב?
לא חושב שיש מישהו אחר שמטפל בKTM חיפה .
פות"ש, באמת לא חושב שיש לך מה לדאוג, 4500 ק"מ המנוע באמת עדיין בתול, ואם אתה מציין שבדקתה שמן, תבדוק שאין מכה חיצונית על בלוק המנוע, במידה ואין, אז 99% שמדובר בכשל מכאני, משאיר 1% לנס כלשהו :)
Tribalmistyc2
14-08-2017, 09:47
אין קשר.
זה לא שהמנוע עישן כשהוא עבד לפני שהוא נדפק, רק אחרי שקרה מה שקרה לכן זה לא עודף שמ, מה גם שבדקתי תמיד ןלא היה חסר ולא הוספתי או משו כזה
הכוונה הייתה שהיה לך מספיק שמן לפני שזה קרה ושמפלס השמן לא שייך למה שקרה לך - טיפול הרצה לא קשור לזה.
הבלוק שלך כנראה נשבר מבפנים - החוצה בגלל כשל מכני שכנראה מקורו בטלטל (רכיב מרכזי בלב המנוע) ורוב השמן שהיה בו (בתוך המנוע) עף החוצה כשחלק ממנו עף על האגזוז - האגזוז חם מאוד ושמן שבא איתו במגע נשרף ומכאן העישון.
"יצא המרצע מן השק"
חברים עדכון:
המוסכניק היה צריך לשלוח את התמונות לאוסטרים שיחליטו אם לוקחים על זה אחריות או לא, הוא מצידו אומר שזה שימוש לא נכון.
בינתיים ביקשתי מהמנהל הראשי של השירות לקוחות של ktm אופנוע חלופי, סידר לי תוך 3 ימים אופנוע ואפילו הביא לי אותו בגרר מתל אביב לבאר שבע.
באמת שמבחינת שירות לקוחות אין לי מילה אחת רעה להגיד, אמנם הביאו לי rc200 חלופי אבל עדיין השירות היה באמת מדהים, חזר אליי כל פעם לעדכן אותי ובאמת היה ממש אחלה.
לגבי האופנוע שלי, האוסטרים החליטו לקחת אחריות וביקשו מהמוסכניק רשימה של כל החלקים שהלכו, הוא פשוט שלח להם רשימה של כל חלקי הצנוע כי כולו פשוט שבור לגמרי , הם אישרו מנוע חדש בניילון ותוך שבוע - שבועיים אני אמור לקבל אותו!
Dresdner
26-08-2017, 09:11
תענוג לקבל שירות כזה רק חבל שהמוסכניק היה חייב לדחוף את חוות הדעת שלו שמאשימה את הלקוח אבל למרות זאת יופי של שירות נותנים שם בKTM
moonshield
26-08-2017, 10:39
מסכים איתך, בהחלט רמת שירות שלא ידועה או מוכרת כאן. לעומת זאת ההתנהגות של המוסך כאן היא התנהגות קלאסית של נותן שירות בארץ- קודם להאשים את הלקוח, במטרה להתנער ככל יכולתו ממתן שירות ואחריות (כאילו שהתיקון יוצא לו ישירות מהכיס ולוקח לילדים שלו את האוכל מהשולחן) . מזל שהפטרון לא מתנהל בסטנדרטים ישראלים.
זה לא משהו "חדש" או "מוזר" בשבלם.אם להוסיף לזה התנערות ואי לקיחת אחריות על מקרים כאלה,אפשר להרוס את המותג במדינה קטנה די בקלות
מסכים איתך, בהחלט רמת שירות שלא ידועה או מוכרת כאן. לעומת זאת ההתנהגות של המוסך כאן היא התנהגות קלאסית של נותן שירות בארץ- קודם להאשים את הלקוח, במטרה להתנער ככל יכולתו ממתן שירות ואחריות (כאילו שהתיקון יוצא לו ישירות מהכיס ולוקח לילדים שלו את האוכל מהשולחן) . מזל שהפטרון לא מתנהל בסטנדרטים ישראלים.
לצערי אתה צודק
עכשיו השאלה עולה - של מי השירות הטוב?
של היקים באוסטריה או של היבואן?
שלא תכלילו דברים שלא צריך להכליל..
רק אומר.
מה שאני לא אהבתי זה שהמוסכניק היה צריך לדחוף את החוות דעת שלו. הוא בסך הכל מבצע העבודה ואין לי שום מילה בעניין, הוא בהתחלה התחיל ואמר שזה קרה כיוון שנסעתי בלי מים ושהרדיאטור היה ״כמעט ריק״ המשיך מזה שאני וכל האנשים הצעירים בגילי לא יודעים לרכב ואז קבע שימוש לא נכון.
בישביל מה הוא צריך לדחוף את החוות דעת שלו? הוא עושה את העבודה ומקבל כסף או ממני או מהאוסטרים וזה הכל.
אבל לעניינו, באמת שירות מדהים. הייתי בשוק. אנחנו לא רגילים למשל שנציגים ונותני שירות חוזרים אלינו, המנהל שירית לקוחות חזר אליי עם כל עדכון, אפילו מספר פעמים ביום, הסביר לי למה לקח צאופנוע 3 ימים להגיע אליי, דיבר יפה בכבוד בנימוס, לא ניסה להתנער ממני ועשה את מירב המאמצים לארגן לי אופנוע. באמת שבחווית שירות כזאת בחיים לא נתקלתי
הכול טוב ויפה... אבל (ויש תמיד) למזלך ה
אוסטרים לקחו אחריות.
אים לא? ... מה זה שווה אם אתה בטוח בצדקתך
הכול טוב ויפה... אבל (ויש תמיד) למזלך ה
אוסטרים לקחו אחריות.
אים לא? ... מה זה שווה אם אתה בטוח בצדקתך
ע"ע 2 אופנועי MT09 עם חורים במנוע
ע"ע 2 אופנועי MT09 עם חורים במנוע
אחד היה עם אבן והשני קיבל אגזוז לא תיקני שלא הותאם לאופנוע.
אבן יכולה לחורר מנוע?
סיפור קצת קשור בנוגע ליבואן בארץ מבחינת השירות:
כשקניתי את האופנוע שלי מ-KTM בארץ נאמר לי שהוא יגיע בתאריך מסויים שבו הייתי אמור לצאת מהמוצב לכמה ימים בבית ובסוף היה איחור עם המשלוח מחו״ל, הנציג מכירות הציע לי לקחת ליום יומיים חופשה ההם מהצבא את האופנוע הדגמה שלהם, בינתיים השירות שלהם מעל המצופה וזה בהחלט ייתרון בקנייה.
אין מה להשוות לmt כי היבואן הוא יבואן אחר. ברגע שיבואן נכנס, אבל באמת, לטובת הלקוח, הסיכוי לקבל עזרה מהיצרן עולה.
מעבר לכך. כבר היו יבואנים שלקחו על עצמם את העלויות ואח"כ שברו את הראש מול היצרן.
חבל שיבואן קטם לא מייבא גם יפנים.
אין מה להשוות לmt כי היבואן הוא יבואן אחר. ברגע שיבואן נכנס, אבל באמת, לטובת הלקוח, הסיכוי לקבל עזרה מהיצרן עולה.
מעבר לכך. כבר היו יבואנים שלקחו על עצמם את העלויות ואח"כ שברו את הראש מול היצרן.
חבל שיבואן קטם לא מייבא גם יפנים.
הלוואי.
אז ככה זה-כמה שהמוצר איכותי יותר,יבואן יכול להיות בשקט, לתת פחות שרות ולהרויח מהאיכות של המוצר .
אבן יכולה לחורר מנוע?
במהירות גבוהה בוודאי, הקדמי הקפיץ לו אבן (לכאורה) לקייס.
נאמר אבן במשקל 100 גרם שפוגעת בקייס במאה קמש (27 מטר בשניה). פוגעת במנוע בעוצמה של 55 קילו לסנטימטר.
זה המון.
Tribalmistyc2
27-08-2017, 06:46
האבן לא פגעה בקייס היא פגעה באגן השמן.
האגן דק וחלש ביחס לקייס.
האבן לא פגעה בקייס היא פגעה באגן השמן.
האגן דק וחלש ביחס לקייס.
זה קרטר חיצוני שם?
לא רוצה להתערב בשרשור שלא קשור אלי, אבל אם כבר ערבת אותי... למה אתה סתם אומר שהאגזוז היה לא תקני שלא תואם לאופנוע? מה נדבקת בקדחת הפייק ניוז, כיף לך להמציא דברים על אחרים ממוחך הקודח ולסמוך על זה שרוב הקוראים לא מכירים את העובדות?
במקרה זה היה אגזוז אקרפוביץ' שיוצר בדיוק לדגם של ה MT09 שעליו הורכב (https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/road/14814?brandId=41&modelId=339&yearId=4126), והוא ניתן לרכישה בסוכנויות ימאהה ברחבי העולם (זה שבארץ הוא לא נמכר זה בגלל חוסר חוקיות לכביש הציבורי על פי תקינה אירופאית.)
לא רוצה להתערב בשרשור שלא קשור אלי, אבל אם כבר ערבת אותי... למה אתה סתם אומר שהאגזוז היה לא תקני שלא תואם לאופנוע? מה נדבקת בקדחת הפייק ניוז, כיף לך להמציא דברים על אחרים ממוחך הקודח ולסמוך על זה שרוב הקוראים לא מכירים את העובדות?
במקרה זה היה אגזוז אקרפוביץ' שיוצר בדיוק לדגם של ה MT09 שעליו הורכב (https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/road/14814?brandId=41&modelId=339&yearId=4126), והוא ניתן לרכישה בסוכנויות ימאהה ברחבי העולם (זה שבארץ הוא לא נמכר זה בגלל חוסר חוקיות לכביש הציבורי על פי תקינה אירופאית.)
וחוץ מלהלביש אותו, עשית כיוונונים כלשהם?
זה שאין לו תקינת כביש אומר שהוא למרוץ בלבד, זאת אומרת אגזוז ביצועים.
עשית פורטינג? תזמון הצתה חדש? משהו?
לא נכנס לדיון הזה פה, זה לא הפוסט שלי. זה לא מנומס כלפי פוט"ש.
אתה מוזמן להיכנס לשרשור המקורי או לשאול בפרטי אם אתה באמת רוצה פרטים. רק ציינתי שלא דייקת בזה שהאגזוז לא מותאם לאופנוע. אם אתה מצטט מפוסטים של אחרים, כדאי להכיר אותם קודם :)
עניין של מינוח
בכל השאר?
בכל אופן זה פורום ציבורי.
בגדול זבש''ך.
אברי, אתה יודע מה זה "פורטינג"?
או שאתה סתם זורק מילים לאוויר?
אברי, אתה יודע מה זה "פורטינג"?
או שאתה סתם זורק מילים לאוויר?
אני יודע.
זה לא קשור.
להבנתי אפשר לסיים כל ויכוח בזריקת שמות טכניים שהצד השני לא מכיר.
עכשיו הוא ילך לגוגל ויחפש פורטינג ואחרי שהוא יכלה ויגלה שבכלל אלו שינויים שעושים לשסתומי יניקה ופליטה בצילינדר כדי להגביר נצילות מנוע. (כי היצרן המנוול בטח אוהב שהמנועים שלנו מסורסים ואמינים)
אבל עד שהוא יראה יוזמה השרשור יהיה בן כמה ימים ולאף אחד לא יהיה אכפת.
איך אני שולח לך את הבירה ההיא?
אני יודע.
זה לא קשור.
עכשיו הוא ילך לגוגל ויחפש פורטינג ואחרי שהוא יכלה ויגלה שבכלל אלו שינויים שעושים לשסתומי יניקה ופליטה בצילינדר כדי להגביר נצילות מנוע. (כי היצרן המנוול בטח אוהב שהמנועים שלנו מסורסים ואמינים)
וואלה, אתה תפשן תחת!
(לשמחתי מסתבר) לא מכיר אותך באופן אישי, אבל קצת צניעות לא תזיק לך.
תופש או תופס? :c0305:
אני יודע.
זה לא קשור.
לא נכון.
א) בפורטינג מגדילים ומחליקים את המעברים שהשסתומים אוטמים, להגדלת זרימת האויר ביניקה או זרימת גזי הפליטה.
ב) פורטינג עושים בראש המנוע, לא בצילינדר ולא בבלוק בו הוא נמצא.
ג) בפורטינג לא מגבירים את נצילות המנוע אלא את הספקו בטווח סל"ד צר יותר בד"כ על חשבון פריסת ההספק על תחום רחב יותר.
להגביר את נצילות המנוע אומר יותר אנרגיה באותה או פחות השקעה, כלומר תקבל מנוע חזק יותר עם אותה צריכת דלק ואותה אמינות,
או אותו הספק ומנוע יותר חסכוני.
תצטרך לפחות להעלות יחס-דחיסה ע"ח האמינות, או לפתח טכנולוגיה אחרת משהו שדורש תקציב וידע יקר משמעותית ממה שנמצא בסדנאות השיפורים הקיקיוניות בבני-ברק וחולון.
Shasha127
28-08-2017, 11:10
או בקיצור אל תשתמש במושגים שאין לך מושג לגביהם.
Tribalmistyc2
28-08-2017, 12:07
לא נכון.
א) בפורטינג מגדילים ומחליקים את המעברים שהשסתומים אוטמים, להגדלת זרימת האויר ביניקה או זרימת גזי הפליטה.
ב) פורטינג עושים בראש המנוע, לא בצילינדר ולא בבלוק בו הוא נמצא.
א.החלקת מעברים פוגעת בהיווצרות רסס ואינה מומלצת,המומלץ הוא חיספוס.
יותר גדול זה לא בהכרח יותר טוב - הנכון לומר הוא שינוי בגודל ובזווית המעבר בשביל לקבל מילוי יותר טוב בטווח הסל"ד שאתה מדבר עליו.
http://www.interload.co.il/upload/3799710.jpg
ב.במנוע דו פעימתי הפורטינג נעשה גם בבלוק וגם בצילינדר.
אופנובנקיסט2
28-08-2017, 12:39
כיף לראות את אברי יוצא אהבל גמור בכל דיון שהוא משתתף בו.
עוד אחד לאוסף. בסוף הוא ילמד.
mudale222
28-08-2017, 12:49
ממה שהבנתי עדיף בכלל לא לעשות פורטינג אם לא חייבים כי לא תמיד יוצא מי יודע מה.
א.החלקת מעברים פוגעת בהיווצרות רסס ואינה מומלצת,המומלץ הוא חיספוס.
יותר גדול זה לא בהכרח יותר טוב - הנכון לומר הוא שינוי בגודל ובזווית המעבר בשביל לקבל מילוי יותר טוב בטווח הסל"ד שאתה מדבר עליו.
ב.במנוע דו פעימתי הפורטינג נעשה גם בבלוק וגם בצילינדר.
כן, ידוע לי, ב"החלקה" מדובר יותר על הורדת קצוות ובליטות קטנות, אבל לא מתאים בשרשור הזה להכנס לפרטי פרטים, זה לא נושאו.
אברי התייחס לשסתומים, אני לא מכיר מנוע דו-פעימתי עם שסתומים.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft