התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שלומית מלכה בלי קסדה - ארוע שיכול להגביר מודעות

Tsachi
14-08-2017, 14:38
העובדה שסלב ולא אדם פשוט מהרחוב נפצע קשה עקב רכיבה בלי קסדה. לדעתי עכשיו נראה הרבה יותר אנשים עם קסדה והורים לילדים דואגים שייחבשו קסדה.

נ.ב
הורים לילדים שקונים להם אפניים חשמליים וקורקיניטים ונותנים להם לרכב בלי מיגון - אתם חסרי אחריות ושהילד שלכם יהפוף לצמח - אל תלינו אלא על עצמכם.

מצמץ
14-08-2017, 15:19
אהבתי את ההתייחסות העניינית שלך ואז את היציאה הטורטית בנ.ב. :)ֿ

לצערי המקרה הנוכחי לא ישנה דבר. מי שמתרשל כיום כנראה שגם יתרשל מחר כיוון שלהם זה לא יקרה... יתרה מזאת, בתל אביב רוב רוכבי הדו״ג אינם ממוגנים ולמעשה לבושים קצר עם כפכפים. על כן, מדוע שהסובבים אותם באופניים וקורקינט יתלבשו אחרת או יחבשו קסדה ראויה?

אברי
14-08-2017, 16:13
קורקינט חשמלי בלי קסדה על המדרכה.
איך זה קשור אליי?
שילמה ביטוח זאתי?

mudale222
14-08-2017, 18:02
כמו שאתה יכול לראות כאן זה לא יגביר מודעות:
https://news.walla.co.il/item/3088978

לא חושב שזה בכלל קשור למודעות. כמעט כולם יודעים פחות או יותר את הסכנות. פשוט שמים זין.

השושנים
14-08-2017, 19:35
פחחח....היום רוכב MT 07 בירושלים מכנסיים קצרות כפכף פלסטיק שקר וגופיה, עם קסדת שארק
כאחרון התל אביבים...

אין שכל אין דאגות.

אברי
14-08-2017, 19:45
בשבילי האופניים החשמליים הם כלי רכב לכל דבר. עם רכישתם רכשתי את הקסדה, אפילו רכשתי ביטוח צד ג' כמו שמפעילים בעת נסיעה ברכב. בתחילת דרכי שכחתי לקחת קסדה וממש הרגשתי פחד. אני ממש רוכב אופנוע לכל דבר"

בהחלט.

johnny drama
15-08-2017, 11:57
עם המדינה המפגרת פה לא אתפלא שעכשיו יעבירו "חוק שלומית מלכה" או משהו מטופש בסגנון.

תמיד מחכים שיקרה משהו ואז מעבירים חוק.

KKatkov
15-08-2017, 13:12
מה אכפת לכם?
מי שרוצה לרכב בלי קסדה, שירכב. זה הראש שלו ולא שלכם.
במקרה של אופניים חשמליים - אין למתחסדים אפילו את עילת "בגללו מעלים לי את הביטוח".
שחררו כבר.

moonshield
15-08-2017, 13:13
אוסיף ואומר, שכראה החוק שיחוקק יהיה כזה שלא יתן מענה אמיתי לבעיית האופניים החשמליים באשר הם, אלא רק יאפשר גביית כספים לטובת בעלי אינטרסים כאלו ואחרים (חברות ביטוח, יצרני אפודים זוהרים, יבואני קסדות ספציפיות וכו'....) או מתן קנסות לא פרופורציונלים למי שכן רוכב בצורה אחראית (הרי איך יתנו קנס לילד בן 14 שרוכב עם חבר על הרמה, טלפון ביד אחת, נגד כיוון התנועה וחוצה צומת באדום?).

Tsachi
15-08-2017, 14:30
יש אנשים שמתייחסים לבטיחות שלהם כל כך בזלזול שזה פשוט נשגב מהבנתי. זה לא משחק מחשב עם שלוש פסילות, טעית פעם אחת, רק פעם אחת, ואתה עלול לשלם על כך בחייך.
לא מאמינים לי? תשאלו את נהג המשאית אמש בכביש 4. אה כן, הוא כבר כנראה לא יוכל לענות לכם.

KKatkov
15-08-2017, 17:13
יש אנשים שמתייחסים לבטיחות שלהם כל כך בזלזול שזה פשוט נשגב מהבנתי. זה לא משחק מחשב עם שלוש פסילות, טעית פעם אחת, רק פעם אחת, ואתה עלול לשלם על כך בחייך.
לא מאמינים לי? תשאלו את נהג המשאית אמש בכביש 4. אה כן, הוא כבר כנראה לא יוכל לענות לכם.

פעם, הסלוגן של אלפא רומיאו היה "זה שאתה נושם - לא אומר שאתה חי". אני מאוד מתחבר אליו, כמו גם לסלוגן החדש (שאני שומע בו בעיקר ציניות קודרת) - "Last chance to drive".

האדם המודרני מעריך את החיים שלו יותר מידי. אז הוא נושם... בזהירות. כדי לא לקבל הרעלת חמצן חלילה.

moonshield
17-08-2017, 11:28
קראתי היום משהו שדי הטריד אותי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5003699,00.html
זה יכול להיות תקדים מסוכן שיוכל לשמש כתירוץ כמעט מושלם להעלאת מחירי ביטוח החובה:
"...העלאת מחירי הביטוח הינה הכרחית כדי לכסות על רוכבי האופניים החשמליים..." או שקר אחר בסגנון.
וכמו רוב הדברים כאן, מחירי הביטוח יעלו מיידית אך כל הרגולציה הנוספת שקשורה לאופניים החשמליות כמו חקיקת חוקי רישיון והחלתם, אכיפה אקטיבית של חוקי התנועה על כל אותם רוכבים, הקמת תשתיות נאותות וכו', היא תיקח הרבה רבה זמן, מה שיאפשר ניפוח הארנק של חברות הביטוח והמדינה על הגב של האזרחים, שוב.

Jack_R1
17-08-2017, 11:46
האדם המודרני מעריך את החיים שלו יותר מידי. אז הוא נושם... בזהירות. כדי לא לקבל הרעלת חמצן חלילה.

אי אפשר לקבל הרעלת חמצן בלחץ אטמוספרי, בשביל זה צריך 160% חמצן - לא משהו שאפשר לקיים בטבע.
כדי לקבל הרעלת חמצן, חייבים לרדת מתחת לפני המים, אפילו עם חמצן 100%, או להיכנס לתא לחץ.
אם אדם נושם בזהירות וחושב על הרעלת חמצן - הוא כנראה צולל, ואם הוא צולל - אז זה כנראה לא מתיישב עם הקו של המשפט שלך.

אבל זה אוף ואני סתם מציק :)

mudale222
17-08-2017, 19:17
קראתי היום משהו שדי הטריד אותי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5003699,00.html
זה יכול להיות תקדים מסוכן שיוכל לשמש כתירוץ כמעט מושלם להעלאת מחירי ביטוח החובה:
"...העלאת מחירי הביטוח הינה הכרחית כדי לכסות על רוכבי האופניים החשמליים..." או שקר אחר בסגנון.
וכמו רוב הדברים כאן, מחירי הביטוח יעלו מיידית אך כל הרגולציה הנוספת שקשורה לאופניים החשמליות כמו חקיקת חוקי רישיון והחלתם, אכיפה אקטיבית של חוקי התנועה על כל אותם רוכבים, הקמת תשתיות נאותות וכו', היא תיקח הרבה רבה זמן, מה שיאפשר ניפוח הארנק של חברות הביטוח והמדינה על הגב של האזרחים, שוב.

זה בית משפט שלום או בקיצור הערכאה הנמוכה ביותר.. זה לא מחייב אף שופט\בית משפט.
דבר כזה לא יקבע ע"י איזה שופט בצורה כזאת.
אם באמת יקבע בסוף שהם זכאים לפיצויים ע"פ פלת"ד אז כמעט בטוח שזה יגרור תשלומים על ידם בדרך כלשהיא, בין עם זה טסט שנתי או תיאוריה או ביטוח וכו'.

moonshield
18-08-2017, 11:28
אם באמת יקבע בסוף שהם זכאים לפיצויים ע"פ פלת"ד אז כמעט בטוח שזה יגרור תשלומים על ידם בדרך כלשהיא, בין עם זה טסט שנתי או תיאוריה או ביטוח וכו'.

תראה, מה שאמרת נשמע הגיוני, הבעיה ששיקולי הגנבה הממוסדת בתחום הביטוח לא בהכרח עובדים לפי שיקולים הגיוניים. עוד דבר שיהיה בוודאות בעייתי זה מה עושים עם כל האלפים שבבעלותם אופניים/קורקינטים חשמליים/האברבורד וכל שאר הכלים הממונעים חשמלית, שגילם נמוך מגיל האחריות הפלילית. איך תגרום לזה שהם יעברו את ההכשרות המתאימות, ישלמו על הביטוח, או יעברו את מבחן הכשירות? לדעתי זה המכשול העיקרי בכל עניין העיגון החוקי.

mudale222
18-08-2017, 16:29
איך אתה לא רואה את כל הילדים האלה נוסעים על קטנועי 50 סמ"ק?
זה עניין של חקיקה וענישה. אם כולם יודעים שזה עבירה פלילית עם סנקציות קשות כמו שלילות ותיקים פליליים\משפטים וכו', אז כולם מתיישרים יפה מאוד.
בכל מקרה, זה כרגע לא על הפרק. אני חושב ששני הדברים לא טובים. לא שיהיו זכאיים לפיצויים מפלתד ולא שיעשו רישיונות וכו'.