התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בשיפוץ קרבורטור של דוקאטי (Mikuni BDST 38)

Fazer
16-08-2017, 22:16
אני רוצה לפרק את הקרבורטור מהאופנוע, לפרק אותו לגורמים, ולשפץ אותו, ואני תוהה:
1. עד כמה התהליך הזה מסובך למתחילים.
2. מה צריך לכלול קיט שיפוץ - ממה שראיתי באיביי, קיטים מכילים בעיקר אטמים כאלו ואחרים, ואני תוהה אם זה לא צריך לכלול גם מחטים, ג'טים, ברגים, או כל דבר אחר.
3. הבנתי שהתהליך המומלץ הוא ניקוי בהתזת סודה, שאמור לנקות את הקרבורטור למצב חדש. לפי מה שראיתי באיביי, ספקים שעוסקים בניקוי בהתזת סודה אלו בעיקר מפעלים גדולים שעושים פרויקטים משמעותיים. האם יש מישהו שיכול לעשות ניקוי קטן כזה?

אשמח לכל עזרה, תובנה, טיפים, וכדומה שיעזרו לי ללמוד מנסיונם של אחרים ובשאיפה לעשות כמה שפחות טעויות.

KKatkov
17-08-2017, 17:31
אלה בערך החלקים שתצטרך אם אתה מתכוון לשפץ קרב' ישן מקצה לקצה:
1. כל הגומיות. של ברגי התערובת, מכסי תא מצוף, לפעמים של הדיזות או תשבות המצופים (תלוי בקרב'), אלה שיושבות על חיבורי הגופים, אלה של הצ'וק.
2. מחטי תא מצוף. אם אפשר להחליף גם את התושבות שלהן, כדאי.
3. דיאפרגמות.
4. בקרבורטורים מסויימים - מחטים ראשיות. תלוי בדגם, לרוב המחטים האלה לא נשחקות כ"כ.
הדיזות בד"כ לא נשחקות, וניקוי יסודי עם חומרים אגרסיביים (קרב' קלינר, טינר וכו') ואויר דחוס מספיק. כנ"ל המעברים בקרב' - שים שכל המעברים הקטנים מקבלים ניקוי יסודי.
בנוסף, לפירוק של קרב' באופנוע ישן, הייתי קונה מראש מניפולדים (הרבה פעמים אחרי פירוק/הרכבה המניפולד הישן נסדק ומתחיל למשוך אויר).
אם הגומיות של האירבוקס יבשות מאוד - להושיב הכל למקום יהיה קשה (היו לי מצבים שזה היה ברמת ה-"בלתי אפשרי" באופנוע בן 20), אז אולי כדאי לרכוש גם אותן.

עיקר הבעיה בעבודה שאתה נכנס אליה היא אפילו לא השיפוץ עצמו (אם כי, זאת עבודה לא פשוטה). משטח עבודה סטרילי, ספרות טכנית, זהירות והקפדה יאפשרו לך לבצע ניקוי ושיפוץ יסודי.
הבעיה היא לכוון את הקרב' כראוי אחרי ההרכבה - גובה דלק, מצב אופטימאלי של ברגי הפיילוט וכו'. שם העבודה הקשה ביותר.

Fazer
17-08-2017, 21:27
אני תוהה אם זו עבודה שהיא במסגרת יכולותיו של חובב שאומנם יש לו ידיים ימניות, אבל אף פעם לא התנסה בעבודה כזו. המחשבה שלי היא שאם אני מאבד את הצפון, אני תמיד יכול לארוז את כל החלקים בשקית ולשלם למישהו שיסיים את העבודה... בהנחה שלא עשיתי יותר מדי נזקים בלתי הפיכים.

לגבי הכיוונון, הבנתי שזה מאוד בעייתי, אבל זה - כמאמר הפתגם - דיה לצרה בשעתה, ויתכן בהחלט ששם אני אעזר באנשי מקצוע. מה שלי חשוב הוא להביא את הקרב' לרמת גימור גבוהה, ואני לא מאמין שיהיה לי קל להשיג את זה עם אנשי מקצוע, או שזה יעלה הון.

YossiSiv
18-08-2017, 13:50
אם זה פעם ראשונה שאתה מבצע טיפול בסדר גודל כזה, עדיף שזה לא ייתבצע על כלי שאתה משתמש בו בזמינות גבוהה כי דברים עלולים להשתבש... עדיף שיהיה לך בשלוף מוסך שיהיה בהיכון לקבל את העבודה. זו עבודה ברמה גבוהה, לא החלפת שמן...

Fazer
18-08-2017, 17:35
תודה!
מדובר על דוקאטי שעומד כבר בערך 4 שנים, ושאני מנסה לאט לאט להחזיר למצב נסיעה.

Tribalmistyc2
18-08-2017, 20:45
שיפוץ קרבורטור זה לא הליך מסובך או בעיתי הוא דורש עדינות ועבודה מסודרת.
אם זו הפעם ה -1 שאתה נפגש עם קרבורטור מומלץ להתחיל בקטן ולהתקדם אם כי לא חובה.

בסיום החלפת החלקים מכוונים 4 דברים.

כיוון מצופים - פעולה פשוטה (בד"כ הקבלה לגוף המאייד) ובהרבה מקרים נעשית לפי העין בלבד.

כיוון ברגי פיילוט - סוגרים את הברגים עד הסוף ובעדינות ופותחים אותם - בד"כ 2.5 סיבובים (בדוק בספר).

סנכרון מצערות - נעשה בעזרת מד שאפשר לאלתר או לקנות
Throttle Body Synchronization tool.

כיוון סל"ד - נעשה בסיום סנכרון מצערות,כשהמנוע חם מקבעים אותו בטווח הרצוי.

Fazer
19-08-2017, 09:56
תודה!

מצאתי כאן (http://www.litetek.co/Carb_Kit_Ducati.html) ופה (http://www.motorcycleclassics.com/mc-how-to/ducati-mikuni-carbs-zmmz17mazhur) הסברים ודיאגרמות שימושיים.

אני אתחיל מלהזמין את קיט השיפוץ מאיביי, וכשזה יגיע אני אפרק את הקרבורטורים (תיבת האויר כבר בחוץ, כך שפירוק הקרב' אמור להיות קל יחסית), אתחיל מניקוי חיצוני ואתקדם משם.

Dada
19-08-2017, 22:45
כשהתעניינתי במוסך על פעולה כזאת גם, הפחידו אותי שלפרק יהיה קל ולהרכיב לא אסתדר... אתה אמיץ. אני עוקב אחרי השרשור, אז תמשיך לעדכן ואל תשכח תמונות!
בהצלחה!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Tribalmistyc2
20-08-2017, 08:31
הפחדות של מוסכניק...לא תמיד אובייקטיבי.

Vaderom
20-08-2017, 09:35
טיפ קטן - אין דבר כזה - מסודר מידי. במיוחד לא למישהו מתחיל שזו הפעם הראשונה שלו.
קל למסמס את זה בפירוק, כי נראה לך שאתה זוכר בדיוק מה אתה עושה. יומיים אחרי זה אתה לא תזכור כלום.
תארגן מלאאאא קופסאות קטנות וגדולות ושקיות זיפלוק. תצלם כל בורג וקפיץ שאתה מפרק ומאיפה פירקת אותו ובאיזה סדר, תשים בשקית/קופסה ותרשום מה זה ומאיפה הגיע.
תשתמש בצילומים בסדר הפוך להרכבה. אתה תגיד לעצמך תודה.

שעיר בגב"ב
20-08-2017, 13:44
יש המון סרטונים טובים ביוטיוב,
תתחיל מזה.
בגדול כל הקרבורטורים עובדים על אותו עיקרון
ואתה לא חייב למצוא את הדגם הספציפי שלך, אלא
להבין את העיקרון:
דיזה ראשית
דיזת פיילוט
מחט ראשית
חליל המחט
בוכנה ודיאפרגמה
מצוף
מעברי אוויר ודלק וכו'...

החלק הטריקי ביותר בכיוון קרב'
הוא כיוון המצוף ,למרות שטריבל כתב שזה לא קשה, בפעם הראשונה זה לא כל כך פשוט.

ואל תקשיב למורידי הסטלה למיניהם,
נסה בעצמך רק ככה לומדים.
בשביל זה גם יש פורום וישמחו לעזור
לך פה!

ואל תקפוץ גבוה מדי:
אין צורך בהתזת סודה, נקה טוב טוב
חיצונית עם נפט ומברשת רכה.
ניקוי פנימי יסודי של הקרב' בספריי
קרב' ורצוי מאוד לחץ אוויר בכל המעברים.

בערכת שיפוץ חשובים בעיקר האטמים
ופחות חשוב להחליף דיזות ומחטים אלא
אם כן פגומות (רואים בעין).

Fazer
20-08-2017, 14:58
מצאתי סרטון (https://www.youtube.com/watch?v=d8i_BheVJqs) על פירוק הקרבורטורים בדוקאטי - חבל שלא מצאתי אותו לפני שפרקתי את תיבת האויר, היה חוסך לי קצת עבודה.

Fazer
20-08-2017, 16:57
מדהים מה 23 שנים של הזנחה עושות לאופנוע - רק כצללתי לנבכי האופנוע (תרתי משמע) גיליתי חיבורים מאולתרים, צינורות שהולכים משום מקום לשום מקום אחר (כנראה סוגים שונים של נשמים שפעם היו מחוברים למשהו) ודברים שמחוברים באזיקונים במקום בנדים ממתכת או קליפסים יעודיים (דוקאטי דוקאטי, אבל בכל זאת...).

אז היום היו לי כמה דקות פנויות שהוקדשו לפירוק הקרבורטורים, ועכשיו כל שנותר הוא לחכות שקיט השיפוץ יגיע, ולהתחיל לעבוד. מה שכן, כיון שהרבה צינורות בסביבות הקרבורטור היו מחוברים לכלום, אני צופה הרפתקאה מעניינת בסוף שיפוץ הקרב' בניסיון להבין מה הולך לאן.

(רציתי לשתף בתמונות, אבל לא מצליח להעלות תמונות כחלק מההודעה - לא ברור לי למה)

KKatkov
20-08-2017, 17:08
שיפוץ קרבורטור זה לא הליך מסובך או בעיתי הוא דורש עדינות ועבודה מסודרת.
אם זו הפעם ה -1 שאתה נפגש עם קרבורטור מומלץ להתחיל בקטן ולהתקדם אם כי לא חובה.

בסיום החלפת החלקים מכוונים 4 דברים.

כיוון מצופים - פעולה פשוטה (בד"כ הקבלה לגוף המאייד) ובהרבה מקרים נעשית לפי העין בלבד.

כיוון ברגי פיילוט - סוגרים את הברגים עד הסוף ובעדינות ופותחים אותם - בד"כ 2.5 סיבובים (בדוק בספר).

סנכרון מצערות - נעשה בעזרת מד שאפשר לאלתר או לקנות
Throttle Body Synchronization tool.

כיוון סל"ד - נעשה בסיום סנכרון מצערות,כשהמנוע חם מקבעים אותו בטווח הרצוי.

לגבי כיוון ברגי פיילוט:
הערך בספר הוא רק נקודת התחלה. באופנוע ישן (או עם רכיבים לא מקוריים - מע' פליטה, פילטר אוויר וכו') הערך שייתן את תגובת המצערת הטובה ביותר בד"כ יהיה שונה מהערך בספר.

Fazer
20-08-2017, 22:07
בעיה: הברגים בקרבורטור הם JIS - איפה משיגים מברג כזה בארץ?

Tribalmistyc2
21-08-2017, 06:46
לגבי כיוון ברגי פיילוט:
הערך בספר הוא רק נקודת התחלה. באופנוע ישן (או עם רכיבים לא מקוריים - מע' פליטה, פילטר אוויר וכו') הערך שייתן את תגובת המצערת הטובה ביותר בד"כ יהיה שונה מהערך בספר.

אם ישנה הפרדה בין כל הדברים שצריכה להיות ביניהם הפרדה (יניקות אוויר או דלק לא רצויות) וקידום ההצתה מתפקד כמו שצריך לא רואה איך זה מתקשר לגיל האופנוע.

ayalzo
21-08-2017, 07:53
בד"כ המברגים שמגיעים בערכת כלים של האופנועים/קטנועים היפנים הם jis.
אם לא,
יש בערכות ביטים.

ayalzo
21-08-2017, 07:57
לא יכול לערוך. יש לך גם כאן:

http://www.toptool.co.il/hebrew/Product.aspx?Product=1150&Category=106&SubCategory=135

ובעלי אקספרס. מלא.

KKatkov
21-08-2017, 15:49
אם ישנה הפרדה בין כל הדברים שצריכה להיות ביניהם הפרדה (יניקות אוויר או דלק לא רצויות) וקידום ההצתה מתפקד כמו שצריך לא רואה איך זה מתקשר לגיל האופנוע.

קומפרסיה משתנה (לא תמיד בצורה אחידה בין הצילינדרים), שינויים של מע' פליטה וכמות האוויר שנכנסת דרך הפילטר.
לכל אלה יש השפעה על מילוי הצילינדר או על הואקום שנוצר בו.
זה עוד לפני שמייחסים לגובה מעל פני הים וטמפרטורת האויר.
הערך שניתן בספר הוא "כלל אצבע" למנוע חדש. הוא הבסיס שממנו אתה מכוון כדי להגיע לתגובת המצערת הטובה ביותר.
בדיוק בשביל זה בורג הפיילוט קיים - כדי לאפשר לך משחק עדין עם התערובת בסרק, ולתת לך את היכולת לבצע התאמות לתנאים שונים.

Tribalmistyc2
21-08-2017, 17:00
קומפרסיה משתנה (לא תמיד בצורה אחידה בין הצילינדרים), שינויים של מע' פליטה וכמות האוויר שנכנסת דרך הפילטר.
לכל אלה יש השפעה על מילוי הצילינדר או על הואקום שנוצר בו.
זה עוד לפני שמייחסים לגובה מעל פני הים וטמפרטורת האויר.
הערך שניתן בספר הוא "כלל אצבע" למנוע חדש. הוא הבסיס שממנו אתה מכוון כדי להגיע לתגובת המצערת הטובה ביותר.
בדיוק בשביל זה בורג הפיילוט קיים - כדי לאפשר לך משחק עדין עם התערובת בסרק, ולתת לך את היכולת לבצע התאמות לתנאים שונים.

שינויים במערכת הפליטה \ יניקה והלחץ האטמוספרי או הטמפ' של האוויר לא קשורים לגיל המנוע.
לבורג הפיילוט גם אין השפעה מעבר לרבע מצערת ולכן ההתאמות שהוא יוכל לבצע מוגבלות.
ההתאמות שאתה מדבר עליהן מתבצעות על ידי כיוון כללי יותר - דיזות,מחט ומרססים כאשר ברירת המחדל של הבורג ברוב המקרים נשארת סביב ה 2.5.

אתה צודק בקומפרסיה - היא הדבר היחיד ששייך לגיל.

שעיר בגב"ב
22-08-2017, 23:54
מדהים מה 23 שנים של הזנחה עושות לאופנוע - רק כצללתי לנבכי האופנוע (תרתי משמע) גיליתי חיבורים מאולתרים, צינורות שהולכים משום מקום לשום מקום אחר (כנראה סוגים שונים של נשמים שפעם היו מחוברים למשהו) ודברים שמחוברים באזיקונים במקום בנדים ממתכת או קליפסים יעודיים (דוקאטי דוקאטי, אבל בכל זאת...).

(רציתי לשתף בתמונות, אבל לא מצליח להעלות תמונות כחלק מההודעה - לא ברור לי למה)

למה אתה מתכוון בצינורות שלא הולכים לכלום?
מבחינת צינורות "שלא מובילים לכלום", אמור להיות צינור נשם שמתחבר לאזור החלק העליון
ואמור להיות צינור ניקוז/עודפים מתחתית הכוסית.

Fazer
23-08-2017, 19:53
למה אתה מתכוון בצינורות שלא הולכים לכלום?

היו לפחות שני צינורות שאני מניח שהם צינורות עודפים, כיון שהם תועלו לתחתית המנוע ויצאו שם - אבל בקרבורטור הם לא היו מחוברים לכלום, פשוט היו מונחים באזור הכללי של הקרבורטור. יש עוד צינור שלמיטב הבנתי אמור להיות נשם ולהתחבר לאחד ממשולשי הפלאסטיק שיש בחלק הקדמי של השלדה, אבל הוא לא היה מחובר לכלום. כשאני אגיע להרכיב את הקרבורטור מחדש, אני מעריך שתהיה לי עבודה ארכיאולוגית לעשות (+אני אצטרך למצוא איפה קונים צינורות חדשים).

הזמנתי עכשיו אז קיט השיפוץ הזה (http://www.ebay.com/itm/172721194873)- בררתי במקור על קיט מקורי של מיקוני, אבל רצו עליו משהו כמו 290 פאונד (לפני משלוח לארץ, מיסים ושאר שטויות). עכשיו אני צריך להזמין מברג JIS, ולמצוא איפה קונים נפט כדי לנקות איתו את הטינופת מהקרב'.

אחרי שיהיה לי את הכל, כל מה שישאר זה לבקש מאשתי להקצות לי מקום בבית.... :omfg:

YossiSiv
24-08-2017, 10:31
סליחה על הבורות אבל למה צריך ציוד מיוחד לברגי JIS? הסטנדרט היפאני תואם סטנדרט ISO או DIN מטרי. ההבדל העיקרי הוא בראש הבורג (שמגיע עם פלאנג׳)... לסט בוקסות מטרי יש מידה מתאימה גם ל״ראשי JIS״. תקנו אותי אם אני טועה, זו פשוט פעם ראשונה שאני נתקל במישהו שמחפש מברג לJIS...

YaronNahum
24-08-2017, 10:39
ברגי jisמוטב לפתוח עם מברג מתאים, אחרת קיים סיכוי סביר לחרישה של הבורג. למרות שהם נראים דומים, ישנם מספר הבדלים.
http://www.webbikeworld.com/motorcycle-tools/jis-screwdrivers/
קצת הסבר על ההבדלים

ולקנות אפשר מכאן
https://www.amazon.com/Hozan-JIS-4-JIS-Screwdriver-3rd/dp/B00A7WAHTU#

Sent from ...

YossiSiv
24-08-2017, 11:17
הבנתי, תודה על ההסבר. אני לקחתי בחשבון יותר לכיוון של ברגי JIS ״סט״ משושים (מה שאני מכיר מהאופנועים היפאנים ה״צעירים״ שהיו לי (שנות ה90 ומעלה). אחרי שראיתי את הלינק ששמת, הבנתי את ההבדל בין ראשי הביטים שיש לי עבור מברגה.

אז בגדול אם יש לך גישה חופשית לבורג, פשוט כדאי לקנות סט ביטים כמו שיש בכל חנות, בדכ זה זול וכולל אינספור ביטים של פיליפס או JIS במקרה הזה...

שעיר בגב"ב
24-08-2017, 14:57
על הדרך מומלץ מאוד להחליף את כל הברגים לברגי
אלן.
כמובן לוודא שהאורך והתבריג זהים.

Fazer
24-08-2017, 16:19
למה להחליף לברגי אלן?

שעיר בגב"ב
24-08-2017, 22:10
כי הברגים המקוריים נוטים לעשות בעיות בפתיחה ונוטים
להיחרש...
ואז זה מציק לך ואתה מנסה בכל זאת לפתוח
והם רק מתפוררים עוד...
ואתה מתחיל להזיע כי אתה עובד בחוץ כי אתה מוכן לנקיון עם הספריי קרבורטור ואתה לא רוצה שהוא יסריח לך את הסלון (הממוזג) והתסכול הופך לעצבים...
ובהתחלה אין לך נסיון אז אתה לא חושב לתפוס את הראש עם ג'בקה וגם אם כן תמיד יש איזה בורג אחד שהג'בקה כל הזמן מחליקה ממנו, ואוגוסט עכשיו וחם וכאמור אתה לא בסלון הממוזג שלך.
וכוסאומו החום הזה למה תמיד אני נזכר בדברים באוגוסט?
מה רע בנובמבר? למה לא בנובמבר לעזעזל בן זונה של קרבורטור מזדיין!! למה באוגוסט?!!

לכן אלן

Fazer
24-08-2017, 23:23
נו, ההסבר הזה בהחלט עושה שכל :-)

YossiSiv
25-08-2017, 09:00
I can relate.

אתמול שטפתי את האופנוע ב18:00.. איזה גהינום... לא נוגע בו עד החורף.

YaronNahum
25-08-2017, 18:20
כי הברגים המקוריים נוטים לעשות בעיות בפתיחה ונוטים
להיחרש...
ואז זה מציק לך ואתה מנסה בכל זאת לפתוח
והם רק מתפוררים עוד...
ואתה מתחיל להזיע כי אתה עובד בחוץ כי אתה מוכן לנקיון עם הספריי קרבורטור ואתה לא רוצה שהוא יסריח לך את הסלון (הממוזג) והתסכול הופך לעצבים...
ובהתחלה אין לך נסיון אז אתה לא חושב לתפוס את הראש עם ג'בקה וגם אם כן תמיד יש איזה בורג אחד שהג'בקה כל הזמן מחליקה ממנו, ואוגוסט עכשיו וחם וכאמור אתה לא בסלון הממוזג שלך.
וכוסאומו החום הזה למה תמיד אני נזכר בדברים באוגוסט?
מה רע בנובמבר? למה לא בנובמבר לעזעזל בן זונה של קרבורטור מזדיין!! למה באוגוסט?!!

לכן אלןכפי שהסברתי קודם, אם לא משתמשים ב מברג המתאים , הברגים נחרשים.
אם משתמשים במברגים המתאימים הבורג לא נחרש.
למרות שהבורג נראה דומה הוא שונה.

Sent from ...