מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מבקש את עזרתכם בנבכי הדו"ג

Jarrett
22-08-2015, 13:55
שלום לחברי הפורום,
יש לי שאלות רבות ואני ממש לא סגור על עצמי בשום צורה, ואשמח לשמוע את חוות דעתכם בתקווה לקבל כיוון.
ובכן,
החלטתי לעבור ל דוגלגלי בגלל הפקקים. פשוט נשברתי מהנסיעה באיילון ןמהעובדה ש 15 קילומטר לוקחת 50-55 דקות.
אני לומד לרשיון A1, הגובה 187, 110 ק"ג, בן 43.
המטרה שלי היא נסיעה של 30 ק"מ ביום, (כאמור 15 ק"מ לכיוון), ופה ושם נסיעות קצרות בעיר.
יש לי התלבטות בין חדש לישן, כמו כן בין הדגמים הבאים xmax, xevo, Joymax. או אולי בכלל MP3.
האם יש ייתרונות בפרמטרים שונים של האחד על השני, או שמא מדובר בניואנסים?
מה לגבי הסחירות של כל אחד מהם? האם יש הבדלים בסחירות? (בהינתן שמצב הקטנוע טוב)
מה הקילומטראז שיכול לעשות קטנוע מסוג כזה?
כמה כסף מפסיד אופנוע כזה בשנתיים? (אמיתי, ולא ע"פ מחירון)
חשוב לציין שחשוב שיהיה לי מקום לתיק ספורט בגודל ביינוני.

תודה רבה ומראש לעונים.

ronen_sch
22-08-2015, 14:17
ברוך הבא....
לבטים לגבי חדש ישן זה בעיקר יכולת פיננסית. הכי כיף לקבל כלי חדש ולקרוע את הניילונים.
לגבי הכלים עצמם ה Xmax היה בזמנו מוביל החבורה,
ישנם מבחני השוואות פה ובאתרים אחרים:
http://wheelz.co.il/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-250-%D7%A1%D7%9E%D7%A7/

סקירה ישנה מ 2007 שתתן מבט כללי : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3367967,00.html

השוואה יותר מעודכנת : http://wheelz.co.il/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-250-%D7%A1%D7%9E%D7%A7/

ה MP3 הוא יקר יותר באופ משמעותי, נכון הגלגל הנוסף הוא אקסטרא בביטחות אבל ההפרש מוגזם.
ה JoyMax התעדכן לאחרונה ב ABS ואם אני לא טועה הוא היחידי ב 250 עם היכולת הזו וזהו + ענק לטובתו, זה הרבה מעבר מסתם ניואנס לטעמי, בנוסף להיותו הכלי האהוב על רבים ולכן הוא סחיר (וגם גניב)

לגבי ירידת ערך בשנתיים תבדוק ביד 2 מה מפרסמים ותחשב, +- 25%-30%, אין מחירון מסודר שיגיד בדיוק.

ק"מ זה תלוי איך שומרים, אבל יכול להגיע ל 80 בטיפול נכון (ויש כאלו שגם יותר),
אני אישית לא הייתי קונה כלי מעל 20 אם אתה מתווכן להוסיף כ 10K כל שנה

ronen_sch
22-08-2015, 14:27
עוד אפשרות ששוה אולי לשקול
סליבר בלייד של קיוואי
http://myinnova125i.blogspot.co.il/2014/08/05-8-2014.html

nihrider
22-08-2015, 20:05
זה עדיין עולה 16000?
נראה ממש חמוד

רכבת על כזה? אתה מסכים עם הנאמר בבלוג?

ronen_sch
22-08-2015, 20:46
זה עדיין עולה 16000?
נראה ממש חמוד

רכבת על כזה? אתה מסכים עם הנאמר בבלוג?

האמת לא רכבתי, ולא סגור על המחיר, אבל אני זוכר שפורסם בעוד מקום , אולי בפול גז לפני שמת.
אבל באמת למחיר הזה זו מציאה.....
האתר שלהם מאוד לא ברור כמו הרבה מיבואני רכב, אתר של ילד בן 12, אבל זה סיפור אחר

nihrider
22-08-2015, 21:02
המצב של האתרים של היבואנים הזוי לגמרי.
האתרים של זירו והונדה סבירים, אפילו טובים.
גם של בליץ מוטורס סביר, וגם של לונסיון סביר אבל לשני אלה יש מעט מאוד דגמים אז יותר קל לבנות להם אתר.
אבל אלה דוגמאות ליבואנים קטנים שכן מצליחים להרים אתר, אז קיווי צריכים להתאפס על עצמם (מי היבואן שלהם?)

nihrider
22-08-2015, 21:11
ויש לקיווי קטנוע ב7000 אבל הוא נראה פחות מרשים יחסית לקטגוריה שהוא נמצא בה.

ל250 יש יותר כוחות סוס מלאופנוע שלי :cool:, לעומת זאת ה125 טיפה חלש לקטגוריה

ALF
23-08-2015, 06:55
אני אומר בוא תעשה נסיעת מבחן...
loncin.co.il
גילוי נאות - אני קשור ללונסין.

Jarrett
23-08-2015, 08:45
תודה Ronen על התגובה המפורטת והמאוזנת. למדתי.

Jarrett
23-08-2015, 09:33
אני אומר בוא תעשה נסיעת מבחן...
Loncin.co.il
גילוי נאות - אני קשור ללונסין.

שלום alf, אני אהיה גלוי איתך ואשתף אותך בבליל המחשבות שלי שחלקן נובעות מבורות ומחששות לא מאומתות, אבל הן מקננות, ואין לי דרך להפריכן.
המחיר אכן נראה אטרקטיבי באופן יחסי. אני לומד כיוום על סוזוקי gw250, שממנו אני נהנה מאוד, וגם הוא אופציה שהיתה על הפרק.
כשאני בוחן את האופציה של מה שאתה מציע מול הסןזוקי (להלן האופציה היקרה) עולות הנקודות הבאות, שלעניות דעתי אין עליהם תשובה.
אמינות, איכות - סוזוקי קשורה למסורת ארוכת שנים של איכות ואמינות.
בטיחות (אולי הסעיף החשוב) - איכשהו לתחושתי, בכל הקשור לצמיגים סוזוקי מגיע עם צמיגים איכותיים ביותר , בעוד שלא ראיתי אזכור לשם הצמיגים של לונסין.
סחירות ושירות - סחירות של כלי מוכר יהיה טוב מכלי בחדירה. החשש כמובן ממצב שבו לא ניתן יהיה למכור את הכלי, ובסופו של דבר הופך את מחיר הזול ליקר. השירות וחלקי החילוף גם הם פרמטר של הצלחת המותג, והמשוואה בהתאם אומרת, הצלחה שווה לחלקי חילוף, בעוד שאי הצלחה בהחדרת המותג שווה במשמעותה ל"אין חלקי חילוף", והצלחת החדרת המותג חייבת בהוכחה. לא?

ALF
23-08-2015, 19:17
שלום alf, אני אהיה גלוי איתך ואשתף אותך בבליל המחשבות שלי שחלקן נובעות מבורות ומחששות לא מאומתות, אבל הן מקננות, ואין לי דרך להפריכן.
המחיר אכן נראה אטרקטיבי באופן יחסי. אני לומד כיוום על סוזוקי gw250, שממנו אני נהנה מאוד, וגם הוא אופציה שהיתה על הפרק.
כשאני בוחן את האופציה של מה שאתה מציע מול הסןזוקי (להלן האופציה היקרה) עולות הנקודות הבאות, שלעניות דעתי אין עליהם תשובה.
אמינות, איכות - סוזוקי קשורה למסורת ארוכת שנים של איכות ואמינות.
בטיחות (אולי הסעיף החשוב) - איכשהו לתחושתי, בכל הקשור לצמיגים סוזוקי מגיע עם צמיגים איכותיים ביותר , בעוד שלא ראיתי אזכור לשם הצמיגים של לונסין.
סחירות ושירות - סחירות של כלי מוכר יהיה טוב מכלי בחדירה. החשש כמובן ממצב שבו לא ניתן יהיה למכור את הכלי, ובסופו של דבר הופך את מחיר הזול ליקר. השירות וחלקי החילוף גם הם פרמטר של הצלחת המותג, והמשוואה בהתאם אומרת, הצלחה שווה לחלקי חילוף, בעוד שאי הצלחה בהחדרת המותג שווה במשמעותה ל"אין חלקי חילוף", והצלחת החדרת המותג חייבת בהוכחה. לא?

היי
אני יענה לך על השאלות.
המחיר יותר מאטרקטיבי.
לונסין הוא יצרן המנועים הגדול בסין ואפילו נבחר על ידי חברות אחרות כמו bmw לייצר להם מנועים ואפילו חלפים אחרים.
בטיחות- האופנוע מגיע עם צמיגים של cst ואם אתה חושש מהם אתה מוזמן להחליף למה שאתה רוצה ועדיין חסכת הרבה אלפי שקלים :)
שירות - חברת המאגר עובדת משנת 1948 בישראל והיא אחת החברות הגדולות בענף הרכב מה שאומר שאתה יכול להיות רגוע לגבי חלפים ושרות.
אתה מוזמן לחפש תלונות על השרות שלנו ואו לדבר עם מי שקנה מאיתנו ... (יש לפחות 1 בפורום הזה)
אני אישית מוכן להתחייב שכל חלק שתזמין תקבל תוך גג 72 שעות ולא חשוב איפה אתה בארץ.בכל יום יוצאים אצלנו רכבים לכל הארץ ומספקים חלפים.
כמו כן יש לנו התחייבות לספק חלפים מול משרד התחבורה לפחות ל7 שנים מרגע מכירת הכלי.
נראה לך שנרצה לאבד את הרישיון שלנו בגלל חלק לאופנוע?
אבל הכל מתחיל בנסיעת מבחן- אולי תגלה שהוא לא מתאים לך ואז הכל דיבורים.צור קשר וצא נסיעת מבחן :)

ohadifrach
23-08-2015, 23:51
לא רוצה לבלבל אותך עוד יותר אבל למה להינעל על דגמים ספציפיים ולא לפתוח את האופציות גם לדגמים אחרים?
הרודווין 250 של דיאלים למשל יכול להיות מעולה עבורך אם אתה מחפש כלי אמין שכמעט ולא רואה מוסך.

ronen_sch
24-08-2015, 07:01
חשבתי שאתה מעונין בקטנוע, אבל אם אתה נפתח לעולם האופנועים יש עוד אופציות. מה התקציב שלך?

Jarrett
24-08-2015, 08:15
חשבתי שאתה מעונין בקטנוע, אבל אם אתה נפתח לעולם האופנועים יש עוד אופציות. מה התקציב שלך?

30 פלוס מינוס.
ממש לא יפריע לי לקנות כלי בן שנה.

Jarrett
24-08-2015, 16:18
מבטיח לתת לזה נסיון

ronen_sch
24-08-2015, 18:27
אז אני הייתי מכוון אותך להונדה cb500f תבדוק כלים מודל 2014.
תוסיף ארגז, ותקבל אופנוע עם ABS , פשוט וזול לתחזוקה, וגם מהנה לרכיבה.
http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfoTest.aspx?ContentID=3158

Jarrett
25-08-2015, 15:33
אז אני הייתי מכוון אותך להונדה cb500f תבדוק כלים מודל 2014.
תוסיף ארגז, ותקבל אופנוע עם ABS , פשוט וזול לתחזוקה, וגם מהנה לרכיבה.
http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfoTest.aspx?ContentID=3158

תודה שוב רונן.
Cb500f הוא אופנוע יקר.מעל 50 אלף חדש.עושה רושם שמדובר בכלי קצת גדול עלי (חזק מדי למתחיל כמוני).

nihrider
25-08-2015, 17:03
Cb500f הוא לא כלי חזק במיוחד ונחשב מתאים למתחילים

rol
25-08-2015, 18:07
אני התחלתי עם cb500f לפני חצי שנה, עברתי איתו כבר 10,000 קמ.
לדעתי, זה כלי מעולה להתחיל עליו.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

ronen_sch
25-08-2015, 21:21
תודה שוב רונן.
Cb500f הוא אופנוע יקר.מעל 50 אלף חדש.עושה רושם שמדובר בכלי קצת גדול עלי (חזק מדי למתחיל כמוני).

התחלת את הדיון שאתה לומד a1 ומעוניין בקטנוע בגלל שאתה עדין בשיעורים ואתה לומד על אופנוע לטעמי המעבר ל 500 ככלי ראשון יהיה קל.
על איזה כלי אתה לומד עכשיו?
ה 500 נועד בדיוק לאנשים כמוך, כלי פשוט , זול לתחזוקה ונותן הרבה מעבר.
אין ספק שפה אתה זז הרבה מעולם הקטנועים שאיתו פתחת, אבל כל אחד מתחבר לדבר אחר.
אם אתה בלב עם אופנוע, לך על הדגם הזה (אין טעם לאופנוע 250) . אם אתה בקטנוע נחזור לדיון המקורי

Jarrett
25-08-2015, 23:30
התחלת את הדיון שאתה לומד a1 ומעוניין בקטנוע בגלל שאתה עדין בשיעורים ואתה לומד על אופנוע לטעמי המעבר ל 500 ככלי ראשון יהיה קל.
על איזה כלי אתה לומד עכשיו?
ה 500 נועד בדיוק לאנשים כמוך, כלי פשוט , זול לתחזוקה ונותן הרבה מעבר.
אין ספק שפה אתה זז הרבה מעולם הקטנועים שאיתו פתחת, אבל כל אחד מתחבר לדבר אחר.
אם אתה בלב עם אופנוע, לך על הדגם הזה (אין טעם לאופנוע 250) . אם אתה בקטנוע נחזור לדיון המקורי

אתחיל עם תודה על נכונותך.
כפי שכתבתי אני עדין לא סגור על עצמי. אופנוע יכול להיות אופציה טובה.
אני לומד על סוזוקי gw250 אינזומה, שהוא כלי נחמד מאוד ואפילו שוקל לגביו.
לגבי ה cbf500, לא מצאתי יד שניה. חדש עולה מעל 50 אלף שהם יותר ממה שהתכוונתי להוציא על אופנוע.

אוסיף 3 דברים לגבי החשיבות של הדברים לגבי.
1. בטיחות (אם אופנוע בטיחותי מקטנוע אעדיף אופנוע)
2. אמינות ואיכות
3. סחירות.

אני מתייחס לכלי כאל כלי תחבורה יעיל.

ronen_sch
25-08-2015, 23:39
יש הרבה כלים ביד 2
הדגם נקרא cb500f
יש שם 500 אחרים עם שמות דומים. שים לב.
גם מעניין לבדוק את השפעת המיסוי על הכלי.
לגבי סחירות לדעתי הרבה יותר מהסזוקי שאתה לומד עליו.
והמעבר מאחד לשני באמת יהיה לך קל

nihrider
26-08-2015, 00:16
סתם לסבר את האוזן,
האינזומה שוקל 200 קילו, האופנוע שלי שוקל 140 קילו.
זה לא אופנוע 250 מושלם

ואם אתה מחפש בטיחות אז כדאי משהו עם abs

ronen_sch
26-08-2015, 09:32
בכל מה מקרה כנראה המזל לטובתך עם עדכון המחירים בכלים בנפח הנמוך ביניים במידה ותבחר אופנועים

nihrider
26-08-2015, 10:09
הייתי שוקל ברצינות נינג'ה 250 sl או z250 sl

30 אלף לחדש

וכל עוד מצוק הביטוח נשאר כמו שהוא אז אתה מרוויח

רוכב על 2
26-08-2015, 11:26
ברוך הבא.
אני אוסיף לך את דעתי האישית, ששונה קצת ממה שכתבו מעלי.
רשמת בהתחלה שהסיבה המרכזית שאתה מחפש שינוי היא הפקקים.
אני מניח שאתה רוצה כלי שיביא אותך לעבודה וחזרה בצורה נוחה וקלה.
לדעתי האישית קטנוע עונה לזה בכמה רמות יותר מאשר אופנוע.
נכון - אופנוע יותר מרגש והרבה יותר נעים בנסיעה בכביש פתוח, אבל קטנוע הרבה יותר פרקטי.
אפשר להתנייד עם אופנוע בפקקים, ואפשר להתאים אותו עם ארגזים לציוד אבל מבחינת נוחות הוא אף פעם לא יגיע לרמה של הקטנועים שמיועדים בדיוק לזה.
יש הבדל מהותי (גדול מאד) בין נהיגה מגיל צעיר על אופנוע והכרה של החסרונות שלו, לבין מעבר מרכב לדו גלגלי.
אתה תגלה מהר מאד שיש דברים שהיום אתה בכלל לא נותן עליהם את הדעת ומחר הם יהיו שונים מהותית.
זה נכון גם לגבי צורת הנהיגה והבנת הכביש (עצה קטנה שמישהו נתן לי פעם בתחילת הדרך - תנהג כאילו כולם מנסים להרוג אותך בכוונה) וגם לגבי ההתנהלות היום יומית.
הדוגמה הכי הכי פשוטה להבדל כזה הוא שבחורף יש לי קבוע מגבת בתיק צד כדי שאם חניתי במקום לא מקורה אני אוכל לנגב את המושב. לא זוכר שזה קרה לי באוטו :).
אם מדברים על ההבדל בין אופנוע לקטנוע אז דוגמה פשוטה היא ימי גשם. נגיד, לא כזה שאתה תעדיף לנסוע בתחבורה ציבורית אלא כזה שיש שלוליות על כל הכביש. מעבר לזה שהנהיגה היא יותר מסובכת, אני מניח שאתה רוצה להגיע יבש לעבודה. קטנוע נותן הגנה טובה לרגליים מקדימה, ואופנוע לא.
יש עוד כמות עצומה של דוגמאות אבל אני אקצר.
אני ממליץ שתעשה את המעבר בהדרגה - תקנה קטנוע מנהלים נוח וטוב.
אם תתלהב תמיד תוכל להחליף ולשדרג לאופנוע.
איבוד הערך בסדרי גודל שאתה מדבר עליהם הוא פחות חמור מרכבים, בעיקר אם תשמור על הקטנוע.
לי אישית היה בעבר ג'וימקס שמאד אהבתי אבל גם אחרים הם מצויינים.
בהצלחה

nihrider
26-08-2015, 11:50
רוכב על 2 צודק לגמרי.
אתה הולך לרכוב כל יום לעבודה.
קטנוע יהיה יותר נוח (בהרבה! גם יש לו אחסון וגם הוא מגן עליך יותר ממזג האוויר)
אופנוע יהיה יותר כיף (ואולי טיפה יותר זול לאחזקה) וימשוך יותר תשומת לב

כדאי שתעשה קצת נסיעות מבחן ותראה למה אתה מתחבר יותר

נגיד אתה מגיע לנסיעת מבחן ואומר לעצמך "אני לא מבין כלום באופנועים, אין טעם לנסיעת המבחן"
אבל אחרי 5 נסיעות כאלה אתה כבר מתחיל להרגיש הבדלים בין הכלים.
ואפילו שווה לחזור על הנסיעה הראשונה כדי לראות אם ההרגשה שלך השתנתה.