התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איביאס חסר וצמיגים בr3

Tilbalisti
06-09-2017, 10:49
שלום חברה
קניתי r3 שרשום ברשיונות שיש איביאס .
אבל לאחר שחבר הסתכל על האופנוע הוא אמר לי שפירקו את האיביאס ... מאיפה אוכל לקנות חדש ? איבי / בארץ ? כמה בערך יעלה הסיפור ?

והשאלה השניה , אם אין לי את המכונה שיש בפנצריות - שמלבישה ומורידה צמיגים מהגאנט - יש לי סיכוי להחליף לבד ? איך ?

עריכה
שכחתי לשאול
לגבי כיוון שסתומים .. אפשר הסבר איך עושים ומה צריך בשביל זה ? פשוט מוסכים שוחקים באיזה 600 שקל על הכיוון הזה

KKatkov
06-09-2017, 11:48
שלום חברה
קניתי r3 שרשום ברשיונות שיש איביאס .
אבל לאחר שחבר הסתכל על האופנוע הוא אמר לי שפירקו את האיביאס ... מאיפה אוכל לקנות חדש ? איבי / בארץ ? כמה בערך יעלה הסיפור ?

והשאלה השניה , אם אין לי את המכונה שיש בפנצריות - שמלבישה ומורידה צמיגים מהגאנט - יש לי סיכוי להחליף לבד ? איך ?

עריכה
שכחתי לשאול
לגבי כיוון שסתומים .. אפשר הסבר איך עושים ומה צריך בשביל זה ? פשוט מוסכים שוחקים באיזה 600 שקל על הכיוון הזה

1. במקום לדבר עם החבר המבין שלך - פאקינג בדוק האם יש ABS. תאיץ ל-15-20 קמ"ש, ותן ברקס אחורי חזק. תראה האם הגלגל ננעל או לא.
אני לא מאמין שמישהו במטרו פירק את ה-ABS, והרעיון שלך "להביא מאיביי" ABS (שאת קיומו באופנוע אתה לא יודע לבדוק) נשמע לי מוזר. לא מצליח להבין את צורת החשיבה שלך.
2. לא, אתה לא תצליח להחליף לבד. גם אם תצליח להוריד את הצמיג עם כפות (מה שיהיה מאוד קשה במקרה של צמיג כביש) - אתה תשרוט את הג'אנט, ולא תצליח לעשות איזון - מה שיגרום לרעידות בנסיעה. העבודה בהחלפת צמיגים לא יקרה במיוחד (בעיקר בפנצ'רייה ולא במוסך אופנועים יעודי) ולא מצדיקה את רכישת הציוד (שעולה אלפי שקלים).
3. הסבר על כיוון שסתומים תמצא ב-service manual. אני מאמין שתוכל גם למצוא סרטון ביוטיוב.
600 שקל לכיוון שסתומים זה עוד זול. למחיר הזה יש סיבה, זה לא כי "שוחטים" אותך, אלא כי זאת עבודה שדורשת פירוק משמעותי, והיא לוקחת כמה שעות. במידה והיא לא מבוצעת כמו שצריך, פוטנציאל הנזק למנוע עצום. אין בעיה לעשות את העבודה הזאת לבד אם אתה יודע מה אתה עושה, ויש לך את כל הכלים והחלקים הדרושים. אם לא, כדאי שלא תעשה אותה לבד פעם ראשונה. במקרה של מנוע עם underbucket shims (אני מאמין שזה המצב ב-R3) אתה תגרום נזק בסבירות של 90 אחוז.

Tilbalisti
06-09-2017, 12:07
1. במקום לדבר עם החבר המבין שלך - פאקינג בדוק האם יש ABS. תאיץ ל-15-20 קמ"ש, ותן ברקס אחורי חזק. תראה האם הגלגל ננעל או לא.
אני לא מאמין שמישהו במטרו פירק את ה-ABS, והרעיון שלך "להביא מאיביי" ABS (שאת קיומו באופנוע אתה לא יודע לבדוק) נשמע לי מוזר. לא מצליח להבין את צורת החשיבה שלך.
2. לא, אתה לא תצליח להחליף לבד. גם אם תצליח להוריד את הצמיג עם כפות (מה שיהיה מאוד קשה במקרה של צמיג כביש) - אתה תשרוט את הג'אנט, ולא תצליח לעשות איזון - מה שיגרום לרעידות בנסיעה. העבודה בהחלפת צמיגים לא יקרה במיוחד (בעיקר בפנצ'רייה ולא במוסך אופנועים יעודי) ולא מצדיקה את רכישת הציוד (שעולה אלפי שקלים).
3. הסבר על כיוון שסתומים תמצא ב-service manual. אני מאמין שתוכל גם למצוא סרטון ביוטיוב.
600 שקל לכיוון שסתומים זה עוד זול. למחיר הזה יש סיבה, זה לא כי "שוחטים" אותך, אלא כי זאת עבודה שדורשת פירוק משמעותי, והיא לוקחת כמה שעות. במידה והיא לא מבוצעת כמו שצריך, פוטנציאל הנזק למנוע עצום. אין בעיה לעשות את העבודה הזאת לבד אם אתה יודע מה אתה עושה, ויש לך את כל הכלים והחלקים הדרושים. אם לא, כדאי שלא תעשה אותה לבד פעם ראשונה. במקרה של מנוע עם underbucket shims (אני מאמין שזה המצב ב-R3) אתה תגרום נזק בסבירות של 90 אחוז.

הבנתי תודה על הפירוט על החלפת צמיגים לבד ויתרתי , על הכיווון שסתומים אני אראה סרטון ואבדוק אם אני יכול לעשות את זה בלי חשש או שאני אוותר
לגבי האיביאס כניראה לא הסברתי טוב , אין איביאס במאה אחוז ..( אני נועל גלגל כמעט כל יום) זה לא ממטרו זה יד 2...
לא מבין מה הבעיה להביא מאיבי ? זה לא שאני לא יודע לבדוק פשוט לא בדקתי כי לא חשבתי שאנשים כאלה חארות שלוקחים לך תאיביאס.
כמה עולה העניין ? ומאיפה אפשר להשיג כי חיפשתי באיבי abs r3 וזה רק מביא את האופנוע ... או שאתה ממליץ בארץ על מקום..?
אם זה פועל לפי דגמים אשמח אם אתה יודע מה הדגם איביאס שלי.
תודה

uriar
06-09-2017, 12:27
יש ל-R3 כפתור לביטול המערכת? מי מפרק כזה דבר? אם אכן פורק האופנוע לא יעבור טסט.

Tilbalisti
06-09-2017, 13:22
יש ל-R3 כפתור לביטול המערכת? מי מפרק כזה דבר? אם אכן פורק האופנוע לא יעבור טסט.

מאיפה לי לדעת מי מפרק את זה מאוד מוזר וזה לא בוטל דרך המערכת ... החלק שיש על הגלגל והחוט שנהם חסרים ... פשוט פירקו לי את זה

אברי
06-09-2017, 13:28
במקום לחפש לקנות אייביאס אולי תלמד לרכב בצורה שבה אתה לא נועל גלגל, ואם כבר נעלת גלגל, שזה יהיה מכוון, נאמר בפניות.

אברי
06-09-2017, 13:29
אגב,למה אתה צריך לכוון שסתומים?

Tilbalisti
06-09-2017, 14:05
במקום לחפש לקנות אייביאס אולי תלמד לרכב בצורה שבה אתה לא נועל גלגל, ואם כבר נעלת גלגל, שזה יהיה מכוון, נאמר בפניות.

אחי בלי להעליב זה תגובה לא חכמה
איביאס זה למצבי לחץ שאתה נותן בבום ברקסים בגלל הבהלה אם אני יודע לרכב בלי לנעול או לא זה לא משנה כי בזמן שלפני תאונה אתה מבוהל .. אני רוצה להתקין בלי קשר לזה שננעל לי הגלגל.. מסכים שאפשר להשתפר אבל זה עדיף לבטיחות -
בקשר לכיוון שסתומים לא דחוף רשום שצריך רק לבדוק בטיפול ובטיפול הבא מכוונים אז אני לא לחוץ גם מוסכניק מורשה חבר נסע על האופנוע ואמר שאין צורך לבדוק עכשיו לפי הנסיעה

uriar
06-09-2017, 14:14
מאיפה לי לדעת מי מפרק את זה מאוד מוזר וזה לא בוטל דרך המערכת ... החלק שיש על הגלגל והחוט שנהם חסרים ... פשוט פירקו לי את זה
זה כמו שתקנה רכב בלי מזגן, או בלי ברקסים בכלל. אם היתה מערכת אפשר יהיה להחזיר אותה. זול זה לא יהיה...

זה נושא לשרשור אחר אבל נחמד שאתה חושב שאין צורך במערכת הזאת אבל מה שאתה חושב לא רלוונטי למציאות.

אברי
06-09-2017, 14:23
זה כמו שתקנה רכב בלי מזגן, או בלי ברקסים בכלל. אם היתה מערכת אפשר יהיה להחזיר אותה. זול זה לא יהיה...

זה נושא לשרשור אחר אבל נחמד שאתה חושב שאין צורך במערכת הזאת אבל מה שאתה חושב לא רלוונטי למציאות.
רוכב רק עם איי בי אס.
יודע לתפעל את הכלי במהירות גבוהה גם בלי.
זה יקירי ההבדל.

KKatkov
06-09-2017, 15:04

אולי תציין שזאת דעתך האישית ולא תורה מסיני?
לדעתי האישית, ABS זה פיצ'ר נחמד, אבל בהחלט ניתן להסתדר בלעדיו.
נאמר בהסתמך על ניסיון הרכיבה הלא-קטן שלי, ועל דורות של אופנוענים, שהסתדרו ללא ABS.

לפות"ש: אני לא מבין, קנית אופנוע חדש או משומש?

Tilbalisti
06-09-2017, 15:08
נאמר בהסתמך על ניסיון הרכיבה הלא-קטן שלי, ועל דורות של אופנוענים, שהסתדרו ללא ABS.

משומש , מסכים שלא חייבים איביאס אבל עדין אני מעוניין להחזיר אותו ושיהיה לי אופציה לבטל ולהחזיר כשארצה .

KKatkov
06-09-2017, 15:56
משומש , מסכים שלא חייבים איביאס אבל עדין אני מעוניין להחזיר אותו ושיהיה לי אופציה לבטל ולהחזיר כשארצה .

תעבור על דיאגרמת החלקים של האופנוע.
תראה איזה חלקים חסרים אצלך.
תזמין ותתקין.
לפי התיאור שלך, נשמע שמה שחסר זה החיישן (אולי נפגע בתאונה ולכן הוסר).

Tilbalisti
06-09-2017, 16:34
תעבור על דיאגרמת החלקים של האופנוע.
תראה איזה חלקים חסרים אצלך.
תזמין ותתקין.
לפי התיאור שלך, נשמע שמה שחסר זה החיישן (אולי נפגע בתאונה ולכן הוסר).

להזמין מאיפה ? יש באיבי ? ומחיר יש לך סביבות ?

עריכה
אחלה מצאתי :
https://www.ebay.com/itm/112487182198

https://www.ebay.com/itm/192202054309

שני אלה חסרים לי .. עכשיו מה לעשות :
יש לי עוד חבר עם ר3 אז להתסכל אצלו לאן החוט הולך ולראות אם יש לי את החלק הזה - הסתדרתי
אם אין אז נדפקתי (או שזה בכלל מתחבר לסקאלה ? )
או שיש לך רעיון אחר ?
והאם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו בהרכבה ?

KKatkov
06-09-2017, 16:51
להזמין מאיפה ? יש באיבי ? ומחיר יש לך סביבות ?

עריכה
אחלה מצאתי :
https://www.ebay.com/itm/112487182198

https://www.ebay.com/itm/192202054309

שני אלה חסרים לי .. עכשיו מה לעשות :
יש לי עוד חבר עם ר3 אז להתסכל אצלו לאן החוט הולך ולראות אם יש לי את החלק הזה - הסתדרתי
אם אין אז נדפקתי (או שזה בכלל מתחבר לסקאלה ? )
או שיש לך רעיון אחר ?
והאם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו בהרכבה ?

שים לב להכל, כי נשמע שאתה לא מכיר את המערכת. אני לא מכיר את ה-R3, ואני לא יכול להגיד לך איזה חוט לחבר לאן.
שב עם הספר, תבין לאן הולכים החיווטים, תראה איך מבצעים פירוק, הרכבה ובדיקה של המערכת. תקפיד לעבוד לפי הספר, עם הכלים והחומרים המתאימים.
תעשה שיעורי בית, בקיצור.

Tilbalisti
06-09-2017, 17:09
שים לב להכל, כי נשמע שאתה לא מכיר את המערכת. אני לא מכיר את ה-R3, ואני לא יכול להגיד לך איזה חוט לחבר לאן.
שב עם הספר, תבין לאן הולכים החיווטים, תראה איך מבצעים פירוק, הרכבה ובדיקה של המערכת. תקפיד לעבוד לפי הספר, עם הכלים והחומרים המתאימים.
תעשה שיעורי בית, בקיצור.

אחלה תודה , שיהיה בהצלחה

uriar
06-09-2017, 19:34

לא, זו דעתך האישית, לא דעתי האישית. זה המצב בעולם ובעוד שנים ספורות לא יהיה כלי רכב בעולם שיימכר ללא המערכת. כבר עכשיו (ובעצם כבר שנים רבות) היא מחוייבת בהמון כלי רכב ומקנה הנחות בביטוח וכו'. אז זו לא דעתי האישית כמו שחגורת בטיחות זו לא דעתי האישית - אבל גם עם החגורות וגם עם האיי בי אס אני מסכים ב-100% שהן מערכות בסיסיות ומצילות חיים.

strelok89
06-09-2017, 21:02
אולי פשוט תצלם לנו מהצד של הקליפר את הגלגל הקידמי?

KKatkov
07-09-2017, 11:32
לא, זו דעתך האישית, לא דעתי האישית. זה המצב בעולם ובעוד שנים ספורות לא יהיה כלי רכב בעולם שיימכר ללא המערכת. כבר עכשיו (ובעצם כבר שנים רבות) היא מחוייבת בהמון כלי רכב ומקנה הנחות בביטוח וכו'. אז זו לא דעתי האישית כמו שחגורת בטיחות זו לא דעתי האישית - אבל גם עם החגורות וגם עם האיי בי אס אני מסכים ב-100% שהן מערכות בסיסיות ומצילות חיים.

הטיעון שלך חלש - זה שעוד אנשים (מקבלי החלטות במשרדי תחבורה, לצורך העניין) - חולקים איתך את דעתך האישית, לא עושה את דעתך לדבר האחד והיחיד שנכון בעולם הזה.
להגיד "אופנוע בלי ABS זה כמו אופנוע בלי ברקסים"... פייספאלם.
אז רגע, מר יוריער - לדוקאטי שלי אין ברקסים? לטענתך בלמתי מ-150 עם סוליות הנעליים בדרכי לעבודה היום?

uriar
07-09-2017, 13:31
הטיעון שלך חלש - זה שעוד אנשים (מקבלי החלטות במשרדי תחבורה, לצורך העניין) - חולקים איתך את דעתך האישית, לא עושה את דעתך לדבר האחד והיחיד שנכון בעולם הזה.
להגיד "אופנוע בלי ABS זה כמו אופנוע בלי ברקסים"... פייספאלם.
אז רגע, מר יוריער - לדוקאטי שלי אין ברקסים? לטענתך בלמתי מ-150 עם סוליות הנעליים בדרכי לעבודה היום?אם הדעה שלי היא דעה של עוד אנשים, רוב האנשים, והיא גם החוק - אז היא לא אישית.

ayalzo
07-09-2017, 13:48
עם כל הכבוד לכל גיבורי העל כאן בפורום,
אמרו כבר ואמרו נכון. ביום שתהיו מופתעים, אבל באמת, 99 אחוז מכם יתנפלו על הבלמים.
אני רוכב כל יום, והרבה,
יש ימים עם מעל 300 ק"מ (ולא כחלק מטיול אלא כשגרה).
רוב הרכיבות שלי הן בגוש דן.
עברתי כשלושה או ארבעה קורסי רכיבה, ואני מתרגל מדי פעם במגרש.
בכמעט כל מצבי החירום אני מצליח לבלום טוב או לחמוק (ונכון שאם הופתעתי אז אשמתי שלא חזיתי את זה).
הנקודה היא שעם כל הנסועה הזאת מדי פעם אתה כן מופתע או שהיית מרוכז במשהו אחר, זה אנושי וסטטיסטית זה קורה.
כשאני מופתע מאוד (מודגש עם קו תחתון), קורה שאני בולם בכל הכוח.
אז אתם יכולים להסתגר ביהירות שלכם, אבל עובדתית, abs מציל חיים. ואם יש אופציה לקנות כלי עם abs הוא יקבל עדיפות.
(גילוי נאות, כל האופנועים והקטנועים שהיו שלי באופן פרטי היו בלי, למזלי יוצא לי לרכב הרבה על כלים יותר מתקדמים ולקבל פרופורציות).

KKatkov
07-09-2017, 16:51
uriar, הבנתי אותך. אתה אזרח טוב, שומר חוק, דואג לביטחונו האישי, ומבחינתך "מציל חיים" זה ביטוי שווה ערך למקודש. רוכב על קטנוע כי זה פרקטי ונחמד, תוך כדי שאתה משתמש בכל האמצעים כדי להפחית את "הסיכוי למות" (עוד מינוח שאני שומע הרבה).
אני לא כזה, ובהקשר של אופנועים זה בא לידי ביטוי בכך שאני רואה אופנוע כמנוע, שמשדך לשלדה עם מתלה, גלגלים וברקסים - וכל השאר זה פיצ'רים נחמדים, אך לא הכרחיים. אני לא היחיד שחושב כך - אז לפי התיאוריה שלך, גם הדעה שלי לא בדיוק "אישית".
אני לא מנסה לשכנע אותך לעבור למחנה שלי - איש באמונתו יחיה. תרכב על מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה. אבל, כשמגיע בחור צעיר, ושואל על חשיבות ה-ABS - כמו שאתה תיתן את הפרספקטיבה שלך, אני אתן את הפרספקטיבה שלי. לויכוחים שלנו בנושא אפשר פשוט לעשות קופי-פייסט משרשור לשרשור, כי הם חוזרים על עצמם.

ayalzo, מה נהיה מהאופנוענים של היום? מילא הקטנוענים שנוסעים ברגוע בית-עבודה וכל מה שמעניין אותם זה להגיע בשלום.
אתה רוכב כדי "להציל חיים" או כדי להינות? איך הזהירות (יש שיגידו פחדנות) שגורמת לצירוף המילים המכובס "מציל חיים" להופיע בכל דיון וכל כתבה - מסתדרת בכלל עם הבחירה לרכב על אופנוע, ועל אחת כמה וכמה - על אופנוע כבד?
לא מנסה להקניט ולא מזלזל. רק מתפלא.

בכל מקרה - הדיון הזה גלש הרחק מנושאים טכניים, ואני מציע למנהלים להעביר אותו לכללי. או לאחד עם שרשור דומה מלפני כמה ימים.

אברי
07-09-2017, 17:27
אם הדעה שלי היא דעה של עוד אנשים, רוב האנשים, והיא גם החוק - אז היא לא אישית.

האמנם?
רוב האופנוענים בעולם לא רוכבים עם אייביאס ורובם לא מתים.

mudale222
08-09-2017, 01:56
עם כל הכבוד לכל גיבורי העל כאן בפורום,
אמרו כבר ואמרו נכון. ביום שתהיו מופתעים, אבל באמת, 99 אחוז מכם יתנפלו על הבלמים.
אני רוכב כל יום, והרבה,
יש ימים עם מעל 300 ק"מ (ולא כחלק מטיול אלא כשגרה).
רוב הרכיבות שלי הן בגוש דן.
עברתי כשלושה או ארבעה קורסי רכיבה, ואני מתרגל מדי פעם במגרש.
בכמעט כל מצבי החירום אני מצליח לבלום טוב או לחמוק (ונכון שאם הופתעתי אז אשמתי שלא חזיתי את זה).
הנקודה היא שעם כל הנסועה הזאת מדי פעם אתה כן מופתע או שהיית מרוכז במשהו אחר, זה אנושי וסטטיסטית זה קורה.
כשאני מופתע מאוד (מודגש עם קו תחתון), קורה שאני בולם בכל הכוח.
אז אתם יכולים להסתגר ביהירות שלכם, אבל עובדתית, abs מציל חיים. ואם יש אופציה לקנות כלי עם abs הוא יקבל עדיפות.
(גילוי נאות, כל האופנועים והקטנועים שהיו שלי באופן פרטי היו בלי, למזלי יוצא לי לרכב הרבה על כלים יותר מתקדמים ולקבל פרופורציות).

אני בספק רב אם זה נכון מה שאתה אומר. למעט רוכבים מאוד חדשים (נגיד פחות משנה וותק) האינסטינקט הוא אף פעם לא לבלום חזק מדי.
אם כבר הבעיה תהיה הפוכה - אנשים לא בולמים מספיק חזק כי מפחדים לנעול.
אני אישית מעולם לא נעלתי בטעות קדמי (אחורי כן) גם שמאוד הופתעתי ואני לא מחזיק מעצמי איזה רוכב על.

Tilbalisti
08-09-2017, 14:13
חברה מצטער להידחף לדיון אבל לא מצאתי סרטון שמסביר איך לפרק איביאס או להרכיב או איזה תמונה אם מישו יכול לעזור ....

mudale222
08-09-2017, 15:55
סביר להניח שלא שתמצא.. זה גם כלי חדש וגם זה לא פעולה שגרתית בכלל. לא אמורים לגעת בABS בכלל.
תחפש בספר רכב: https://drive.google.com/file/d/0B_ylgcAlPrSlckx2SWVjSEhwcFU/view

Tilbalisti
08-09-2017, 16:08
ראיתי את זה לא עוזר במיוחד ... אי אפשר להבין מי זה כלום

Jack_R1
08-09-2017, 20:25
אם אתה לא מצליח להבין מזה משהו, אין לך מה לנסות להרכיב את ה-ABS לבד. עדיף שמראש תיתן את זה לפחות למישהו שיודע לקרוא ולהבין מה כתוב בספר הרכב.

Tilbalisti
11-09-2017, 15:22
למי אני אביא? למוסכים אין מושג

אברי
11-09-2017, 15:39
למורשה ימאהה יש מושג.

KKatkov
12-09-2017, 15:22
למי אני אביא? למוסכים אין מושג

אממ...
קודם כל, סלח לי - אבל נשמע שגם לך אין כל-כך... בלי להעליב, כן? כולם התחילו מאיפשהו.
אם תיגש למוסך נורמאלי ולא לחאפרים שיעשו לך "בזול", אני בטוח שיהיה שם מישהו שיש לו מושג.