התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי (והגשמתי חלום) בדוקאטי מונסטר 1200

EGEG
09-09-2017, 21:44
טוב, אז זה סוף סוף קרה.

בגיל 46 הגשמתי חלום נעורים שקינן בי מזה זמן רב והפכתי לבעליו הגאה של דוקאטי.
ולא סתם דוקאטי (גם כי אין דבר כזה סתם דוקאטי), אלא מונסטר 1200, שנת 2016 עם אגזוזי טרמיוני אימתניים.

לפני שנדבר על הצדדים החיוביים שלו, אני חייב כמה מילים על מה שפחות הצליח בדגם הזה (חייבים קצת שלילי, אחרת מישהו עוד עשוי לחשוב שאני שתול של ההפקה או שאני לא באמת מישראל):

אז הדבר ראשון שמפריע (טוב, אני לא אגזים ואגיד ש"מפריע" היא ההגדרה הנכונה אבל זה באמת קצת מציק...) הוא תנוחת הרכיבה - המהנדס האיטלקי שהחליט למקם את שלדת (מיקרו שילדה בעצם) הצנורות מעל המנוע בצורתה הנוכחית, שכח שלמקום הזה בדיוק (מתחת למיכל ומעל המנוע למי ששכח...) צריכות להכנס הבירכיים (ולהכנס חזק כשבולמים...) וכך התחושה המתקבלת בברכיים היא כאילו חיבקתי סוס רודיאו עם צלעות מתכת.

הדבר השני (שלא באמת "מפריע", אבל באמת ממש ממש מעצבן) הוא לוח השעונים, הדש-בורד - מדובר במסך TFT צבעוני ומדוגם עם שפע של אינפורמציה ושפע אפשרויות כיוונון ודיגום אלא מה, הוא לא קריא לחלוטין בשעות היום. מעט אור שמש הופך את המסך ללא קריא גם עבור בעלי ראיית נץ.

אחרי שסיימתי לקטר , אפשר להתרווח לאחור, ולהנות.

- סליחה -

התכוונתי לרכון קדימה, להתקרב למיכל, להדק ברכיים, לסובב את המצערת לרווחה, ולהחזיק חזק. אמממממממאאאאאל'ה.

איזו יציבות והתנהגות, איזה רעש, אילו צלילים, איזו עוצמה וכמה כוח.

אין דברים כאלה. זה לא אמיתי.

לתחושה הזו של תאוצה עוצמתית וחזקה שמדביקה את העיניים לקיר האחורי הגולגולת, תולשת ועוקרת את הידיים מהכתפיים, בשילוב רעם אגזוזים של וי טווין גדול - אין תחליף, היא לא ניתנת לכימות או מדידה, אבל ההשפעה שלה נותרת גם זמן רב לאחר הרכיבה.

אני עדיין לא מצליח (או רוצה) להוריד את החיוך מהפנים...

האופנוע הזה למעשה מזמין אותך לרכב עליו גם כשהוא רק חונה על הג'ק.

הוא גורם לחיוך של ילד קטן בחנות ממתקים כשמניעים אותו ושומעים את פמפום הבסים הוי-טוויני הכל כך אופנייני למנועים האלה,
וכמובן שברגע שמתחילים לנסוע, וביחוד מעל 5000 סל"ד, שוקעת ונקלטת ההבנה למה אנחנו אוהבים אופנועים.

5651

5652

guyt
09-09-2017, 21:56
תתחדש!
הבעיה עם הברכיים היא הסיבה שבגללה לא קניתי את האופנוע הזה...
כל השאר - תענוג

ees
09-09-2017, 22:18
תתחדש וסע בביטחה.
איפה הפסיכולוג שיעשה לך ניתוח אישיות עכשיו? :)

סער666
09-09-2017, 22:20
תתחדש וסע בביטחה.
איפה הפסיכולוג שיעשה לך ניתוח אישיות עכשיו? :)
תמתין בסבלנות, הוא יגיע.

Ami
10-09-2017, 07:53
תתחדש. הצג הפריע גם לי ברכיבת מבחן

Dresdner
10-09-2017, 08:47
הבעיה אם חביקת המיכל היא לא ממש בעיה, פשוט אל תחבוק, עניין של הרגל אין בזה צורך אמיתי.

אני יודע שברוב הדרכות הרכיבה בארץ זה מה שמלמדים אבל בחו"ל למשל מלמדים ההפך (להרפות)

mastery
10-09-2017, 09:13
חחח צודקים חברים. אני אוכל את הכובע.... קבל את התנצלותי (כן אני הפסיכולוג). תתחדש!!!! ורכיבות בטוחות.

Oznik
10-09-2017, 09:25
תתחדש!!

אולי אני היחיד, אבל מציק בעין איך שהוא קשור!
לא מנסה להלחיץ, אלא להפיך - אם לא עשית ביטוח מקיף או איתורן כגון הזעקה האחרונה ממליץ בחום.

נראה בונבון של כלי, רכיבות מהנות!

EGEG
10-09-2017, 09:50
תתחדש!!

אולי אני היחיד, אבל מציק בעין איך שהוא קשור!
לא מנסה להלחיץ, אלא להפיך - אם לא עשית ביטוח מקיף או איתורן כגון הזעקה האחרונה ממליץ בחום.

נראה בונבון של כלי, רכיבות מהנות!

תודה רבה.
עשיתי מקיף+איתוראן.
לא לוקח צ'אנסים.
המנעול זה רק כי אני פולני.
מבחינת הביטוח, אם יש לך איתוראן, צריך לנעול רק את הכידון.

moonshield
10-09-2017, 10:36
תתחדש! נראה כלי תענוג!
שיהיו לך רכיבות טובות בטוחות ובעיקר מהנות (חוכמה קטנה עם כלי כזה)!!!

dudybou
10-09-2017, 10:50
תתחדש !! בהחלט הגשמת חלום ! נראה פצצה..

בדיוק בחמישי האחרון, נהגתי על רכב של חבר (יונדאי i20), וכ"כ היה חסר לי ה"הידבקות לכיסא" בכל האצה, מה שקורה כל הזמן עם האופנוע..

איך אפשר להיות עם פחית ?!

רכיבות בטוחות. שמור על עצמך ועליו..

אופנובנקיסט2
10-09-2017, 14:54
הדבר השני (שלא באמת "מפריע", אבל באמת ממש ממש מעצבן) הוא לוח השעונים, הדש-בורד - מדובר במסך TFT צבעוני ומדוגם עם שפע של אינפורמציה ושפע אפשרויות כיוונון ודיגום אלא מה, הוא לא קריא לחלוטין בשעות היום. מעט אור שמש הופך את המסך ללא קריא גם עבור בעלי ראיית נץ.

מזל טוב!! אופנוע מרגש ברמות על.

לגבי מה שכתבת למעלה, יש פתרון אחלה, שים את הTFT במצב לילה כל הזמן (בהגדרות). והנה, מסך קריא גם ביום וגם בלילה.

רכיבות בטוחות!

chase
10-09-2017, 15:14
הבעיה אם חביקת המיכל היא לא ממש בעיה, פשוט אל תחבוק, עניין של הרגל אין בזה צורך אמיתי.

אני יודע שברוב הדרכות הרכיבה בארץ זה מה שמלמדים אבל בחו"ל למשל מלמדים ההפך (להרפות)

ואיך אתה מונע מעצמך לעוף קדימה בבלימה?

אRני
10-09-2017, 15:16
אופנוע מחרמן ביותר...אני זוכר שהמונסטר יצא בצורה הזו איזו הקלה הרגשתי שהם חזרו לקו קלאסי של הדור הראשון והצליחו לוותר על כל מיני פתחי איוורור במיכל ושאר קשקושים.

תתחדש!

EGEG
10-09-2017, 15:36
חחח צודקים חברים. אני אוכל את הכובע.... קבל את התנצלותי (כן אני הפסיכולוג). תתחדש!!!! ורכיבות בטוחות.

עזוב את הכובע, הוא דוחה ולא טעים.
יצאת גבר והתנצלת, מספיק טוב בשבילי.

ees
10-09-2017, 16:57
פלוס 1

Fazer
10-09-2017, 17:08
אחלה חלום ואחלה הגשמה - ברוך הבא לעולם המונסטרים.
:-)

Dresdner
10-09-2017, 18:05
ואיך אתה מונע מעצמך לעוף קדימה בבלימה?

במוטו ג'יפי אם שמת לב חלקם בזמן בלימה לא רק שלא חובקים מיכל הם מוצאים רגל.
חביקת אובייקט חלק רק מצדדיו בבלימה חזקה לא ממש עוזר, אתה בתת מודע משתמש בידיים כדי למנוע ממך להחליק.

בכל מקרה כמו שאמרתי חביקת מיכל זה סגנון רכיבה שבישראל אימצו ובחו"ל פחות אין כאן נכון או לא רק העדפה.

chase
10-09-2017, 18:08
אני לא שואל מה נכון ומה לא, פשוט פתוח לעוד אפשרויות ולכן שאלתי.
להשען על הכידון זה ברירת מחדל של כל מתחיל, השאלה אם זה לא מעמיס עוד יותר על הבולמים מקדימה. אם אפשר אשמח אם יפצלו את הפוסטים הרלוונטים לשרשור נפרד כדי לא להעמיס אל השרשור הנוכחי.

השושנים
10-09-2017, 19:25
תתחדש. יש מדבקות אחיזה למיכל הדלק שמשפרות את תחושת האחיזה של הברכיים.

mudale222
11-09-2017, 00:24
במוטו ג'יפי אם שמת לב חלקם בזמן בלימה לא רק שלא חובקים מיכל הם מוצאים רגל.
חביקת אובייקט חלק רק מצדדיו בבלימה חזקה לא ממש עוזר, אתה בתת מודע משתמש בידיים כדי למנוע ממך להחליק.

בכל מקרה כמו שאמרתי חביקת מיכל זה סגנון רכיבה שבישראל אימצו ובחו"ל פחות אין כאן נכון או לא רק העדפה.

בשביל זה מוסיפים גריפים ומתאמנים לחבוק בכל הכוח. אחרי שאתה מתרגל את זה מספיק אתה לא נשען קדימה גם בבלימות חירום.
ותאמין לי אין כאן שום תת מודע שנשען קדימה בטעות. כשאני רוכב על חשמליים שאין מה לחבק עם הברכים אני מרגיש בכל בלימה חזקה טוב טוב איך אני נשען קדימה.
לא יודע מה עושים בgp, אבל בכביש החיבור עם האופנוע חשוב מאוד גם בלי קשר להעמסת משקל על הכידון. אם קורה משהו ואתה נכנס לאיזה החלקה או אפילו סתם מהמורה רצינית אתה רוצה להיות מחובר לאופנוע ולא להיות מטולטל לכל הכיוונים עם 0 שליטה.

מתן16
11-09-2017, 01:54
תתחדש ,נראה מדהים! אז איך ה-09 לידו?..

הוצאת את האופנוע מהחברה?..

ולמרות הביטוח מקיף , ממליץ בחום לכיסוי על האופנוע . מונע מכל מיני עיניים רעות " להלשין".

תתחדש ותהיה זהיר כמה שאפשר ..

Dresdner
11-09-2017, 08:22
בשביל זה מוסיפים גריפים ומתאמנים לחבוק בכל הכוח. אחרי שאתה מתרגל את זה מספיק אתה לא נשען קדימה גם בבלימות חירום.
ותאמין לי אין כאן שום תת מודע שנשען קדימה בטעות. כשאני רוכב על חשמליים שאין מה לחבק עם הברכים אני מרגיש בכל בלימה חזקה טוב טוב איך אני נשען קדימה.
לא יודע מה עושים בgp, אבל בכביש החיבור עם האופנוע חשוב מאוד גם בלי קשר להעמסת משקל על הכידון. אם קורה משהו ואתה נכנס לאיזה החלקה או אפילו סתם מהמורה רצינית אתה רוצה להיות מחובר לאופנוע ולא להיות מטולטל לכל הכיוונים עם 0 שליטה.

אף פעם לא חבקתי מיכל בכביש או במסלול ואין לי שום בעיה עם זה, בנוסף בבתי ספר לרכיבה באירופה לרוב לא מלמדים את זה.

במוטו ג'פי חלקם מוציאים רגל החוצה בזמן הבלימה מהלך שרוסי התחיל וחלק העתיקו

כמו שאמרתי זאת העדפה לא צורך אמיתי.

chase
11-09-2017, 11:28
ואתה לא מתעייף מכך שאתה מעביר יותר משקל לידיים בבלימה?

EGEG
11-09-2017, 11:41
תתחדש ,נראה מדהים! אז איך ה-09 לידו?..

ה MT זה שיר אחר. הוא הרבה יותר עצבני וחד, קצת מזכיר סוס רודיאו שרק מחכה להעיף את הרוכב מהגב.
למרות שהחליפו/שדרגו את הבולמים במהדורת 2017 עדיין הוא בועט ומקפץ ולא ממש נוטע ביטחון בכבישים שהם פחות ממושלמים.
כל פתיחת גז זו חגיגה שמהר מאוד יכולה להגמר בווילי או גרוע מזה. הוא ממש "שש אלי קרב". חוצמזה, לי באופן אישי מאוד הפריע
הרעש שהוא עושה בהילוך שישי/חמישי במהירות גבוהה... סוג של שריקה מעצבנת כזו (שיש האומרים שזה הרעש האופייני לטריפל בסל"ד גבוה).

הוצאת את האופנוע מהחברה?..

אחרי הסיבוב המיותר (בדיעבד) שעשיתי עם ה MT, הלכתי הפעם על יד שניה במצב מעולה. בכל זאת, לא רציתי לקחת את הסיכון. זה לא זול.

ולמרות הביטוח מקיף , ממליץ בחום לכיסוי על האופנוע . מונע מכל מיני עיניים רעות " להלשין".

בוודאי. כאן הוא ללא כיסוי למטרת התמונה (והשוויץ...)
עומד תמיד מכוסה גם אם זו הפסקה של כמה דקות.

תתחדש ותהיה זהיר כמה שאפשר ..

תודה רבה. אני משתדל מאוד. עדיין לא מכיר אותו לגמרי ונוסע בעיקר במוד Urban שזה עם מנוע חתוך ב 50% והרבה ABS וכו'.

Dresdner
11-09-2017, 13:21
ואתה לא מתעייף מכך שאתה מעביר יותר משקל לידיים בבלימה?

בשבילי זה הפוך בשימוש במיכל אני לא מרגיש שזה מוריד משקל מהידיים, אני גם לא מבין איך פיזיקלית זה יכול לעבוד כי בבלימה חזקה החיכוך בין הרגליים למיכל לא מספיק כדי לקחת עומס מהידיים.

אולי הישום באופנוע בעל תנוחות רכיבה רכונה קדימה (ספורט) זה שונה, אני לרוב רוכב על אופנועים בעלי ישיבה זקופה שם לא מצאתי הגיון לחבוק מיכל

gamgam
11-09-2017, 21:57
היה לי את דגם ה-S במשך שנתיים.

לגבי הצג, אם תעביר אותו קבוע לתצוגת לילה תוכל לראות גם ביום.

אופנוע עם תאוצות מפגרות בכל סל"ד, שגורמות לתאוצות במחזור הדם.

נשמע שאתה נהנה ממנו, ובשביל שנהנה ממנו גם אנחנו תעשה לו חסד ותצלם אותו בגובה העיניים, בלי קשירה, עדיף עם נוף ברקע ותמיד תמיד מהצד של האגזוז.
אחרת הוא נראה כמו סתם אופנוע. ואחרי שרכבת עליו אתה בטח יודע שסתם אופנוע זה לא.

תתחדש.

miki
11-09-2017, 22:39
תתחדש - רכיבות מהנות וזהירות בכביש.
כלי יפה בצבע הנכון. :thumbsup:

EGEG
12-09-2017, 09:40
היה לי את דגם ה-S במשך שנתיים.

לגבי הצג, אם תעביר אותו קבוע לתצוגת לילה תוכל לראות גם ביום.

אופנוע עם תאוצות מפגרות בכל סל"ד, שגורמות לתאוצות במחזור הדם.

נשמע שאתה נהנה ממנו, ובשביל שנהנה ממנו גם אנחנו תעשה לו חסד ותצלם אותו בגובה העיניים, בלי קשירה, עדיף עם נוף ברקע ותמיד תמיד מהצד של האגזוז.
אחרת הוא נראה כמו סתם אופנוע. ואחרי שרכבת עליו אתה בטח יודע שסתם אופנוע זה לא.

תתחדש.

צודק לגבי שתי ההערות שלך. המסך בתצוגת לילה ברור גם ביום.
מעצבן שלא חשבתי על זה לבד...

לגבי התמונה, הייתי חייב לצלם כדי שאהיה בטוח שזה אמיתי...

תודה.

Zvika
12-09-2017, 10:48
תתחדש!
כלי מגניב לאללה וסקסי ברמות.. :winner:

gamgam
12-09-2017, 21:17
צודק לגבי שתי ההערות שלך. המסך בתצוגת לילה ברור גם ביום.
מעצבן שלא חשבתי על זה לבד...

לגבי התמונה, הייתי חייב לצלם כדי שאהיה בטוח שזה אמיתי...

תודה.

*צודקת

בדרך כלל לא הייתי מתעכבת על תיקון, אבל אצלנו בעדה לא כל כך מהר מוותרים על "את צודקת"

EGEG
12-09-2017, 22:44
אכן צודקת, מתנצל. זה לא יקרה יותר...
המגזר שלך קצת בעייתי בכל מה שקשור לטיפול בטעויות... ;)