צפייה בגרסה מלאה : סרטון של ׳כמעט׳ מנסיעה לכנרת בשבוע שעבר
נסעתי על סביב 100 קמש בכביש החוף שלפתע נוצר פקק פתאומי.
https://youtu.be/KIJHBp_S3hA
RoadSwimmer
11-09-2017, 17:23
נסעתי על סביב 100 קמש בכביש החוף שלפתע נוצר פקק פתאומי.
https://youtu.be/KIJHBp_S3hA
תודה על השיתוף, חשוב ביותר!
האם הישיבה הגבוהה נתנה אפשרות להבחנה מוקדמת של ההאטה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
כן, חיובי, ביום יום.
אבל במצב כזה כמו בסרטון כל מה שראיתי זה נתיב בריחה אז לא ממש זוכר.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
לא, רק אחורי הפעיל אייביאס.
הייתה לי חריקה קלה משום מה עד שהאיביאס נכנס לפעולה.
בקשמי הצלחתי לבלום "בעדינות" בלי להפעיל איביאס.
מה המסקנות שהסקת?
כיצד תמנע מצב חירום כזה פעם הבאה?
לפעמים זה קורה..פקק בהפתעה...
לרוב נראה לי שזה נובע מחוסר ריכוז רגעי (מחשבות, זמזומים, מבט לא על הכביש) שגורם לאי שמירת מרחק או אי שמירת מרחק מלכתחילה. (מישהו לפעמים סופר 21-22?)
שמח שזה נגמר בשלום ואם כבר מגיעים למצב כזה, טוב שיש abs.
תודה על השיתוף!
למה לבלום בעדינות אם יש abs? תן לחיצה בכל הכוח.
למה לבלום בעדינות אם יש abs? תן לחיצה בכל הכוח.
כי ב"לחיצה בכל הכוח" אתה מאבד אפקטיביות בלימה, יחסית לביצוע בלימה "לפי הספר".
ABS זה גיבוי למצב שהרוכב טועה בבלימה, ולא תחליף לטכניקה.
למה לבלום בעדינות אם יש abs? תן לחיצה בכל הכוח.להפך, בלימה מבוקרת מורידה את הפאניקה בבלימה ועוזרת בתכנון מסלול בריחה, לדעתי לפחות.
מה המסקנות שהסקת?
כיצד תמנע מצב חירום כזה פעם הבאה?באותו רגע אם תסתכל שוב על הסרטון הסתכלתי על הרכב מימיני שעקפתי, בדקתי שהוא לא מתכוון לסטות לכיווני, במזל הסטתי את המבט בזמן.
מסקנה? לא לבדוק אם סוטים לכיוון שלי? נראה לי שלא אפשרי.
אני חושב שהתגובה שלי הייתה דיי טובה.
מה שאתה מתאר הוא מצב ידוע.
מסיטים את המבט למראה או הצידה וכשמחזירים אותו מגלים שהרכב שלפניך בלם. זה קורה בעיקר בנסיעה בתנועה כשמסיטים מבט לפני מעבר נתיב.
הפתרון הוא לעשות את הסטת המבט כשאתה בתפר בין שני נתיבים. כך גם אם בלמו לפניך אתה משתחל בין הטורים.
וכמובן,
מבט רחוק רחוק קדימה במהלך הרכיבה. (ברור שלכולם יש רגעים של חוסר ריכוז).
Biker boyz
11-09-2017, 20:25
אני לא חושב שהייתי מתנהגת אחרת ממך בתנאי הכביש, אם הייתי רוכב כמוך מנהלתי בנסיעה הזאת.
אני חושב אבל שהיה לך מזל גדול שהרכב שהיה לפנייך בבלימה שלו בשביל לא להיכנס ברכב מקדימה ברח שמאלה לשול וככה נתן לך נתיב בריחה טוב יותר מאשר בריחה לשול השמאלי ולקיר הפרדה.
השנקל שלי, למרות שיש כאלה שיתנגדו לדברי, אבל זאת הסתגלות הרכיבה שלי עד היום, אני לא רוכב באמצע הנתיב אלא אמצע נתיב צמוד לימין יותר בשביל עקיפות קבועות בין מכוניות וגם לעולם לא בנתיב השמאלי לאורך זמן, מתמקם בנתיב האמצעי ויכול לגוון בעקיפות שלי שאני נתקל במסת מכוניות ויכול לדעת מאיזה כיוון יהיה לי יותר רווח לעבור בניהם.
שוב מדגיש, יכול להיות שהרבה לא יסכימו איתי, אבל מצאתי שזה מוריד לי את כמהעטים ב85% ואת ההפתעות ב90%.
לחיצה חזקה על הבלם שיש מערכת abs מוציאה מרחק בלימה טוב יותר אצל רוב הרוכבים ברוב המקרים. לוקח זמן להפנים שבבלימת חרום אתה לוחץ על הבלם הכי חזק שאפשר ונותן לabs לעבוד ולא בולם הדרגתי. אני מאמין שזה נבדק בתנאים מבוקרים ביותר מאתר אופנועים אחד.
mudale222
11-09-2017, 20:34
בעייתי ממש.. ישר הזכיר לי את זה:
https://www.youtube.com/watch?v=aTqoSXXxK_M
לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות. אולי לשמור על עוד קצת מרווח מהרכב מקדימה..
moonshield
11-09-2017, 21:02
קרה לי כמה פעמים בפחיות, למזלי עדיין לא על האופנוע. לדעתי הגבת כמו שצריך, אני לא בטוח שהייתי משקיע הרבה זמן במבט ימינה אלא 'סומך' על המראות. מעבר לזה, טוב שבחרת בנתיב המילוט שבחרת ולא לכיוון השול.
לחיצה חזקה על הבלם שיש מערכת abs מוציאה מרחק בלימה טוב יותר אצל רוב הרוכבים ברוב המקרים. לוקח זמן להפנים שבבלימת חרום אתה לוחץ על הבלם הכי חזק שאפשר ונותן לabs לעבוד ולא בולם הדרגתי. אני מאמין שזה נבדק בתנאים מבוקרים ביותר מאתר אופנועים אחד.
נבדק, וזה הפוך ממה שאתה מתאר.
להפך, בלימה מבוקרת מורידה את הפאניקה בבלימה ועוזרת בתכנון מסלול בריחה, לדעתי לפחות.באותו רגע אם תסתכל שוב על הסרטון הסתכלתי על הרכב מימיני שעקפתי, בדקתי שהוא לא מתכוון לסטות לכיווני, במזל הסטתי את המבט בזמן.
מסקנה? לא לבדוק אם סוטים לכיוון שלי? נראה לי שלא אפשרי.
אני חושב שהתגובה שלי הייתה דיי טובה.
היא הייתה מספיק טובה כדי שזה יגמר בברכיים רועדות - משמע, היא עמדה במבחן המציאות.
אם זאת - עצם העובדה שנאלצת להגיב בפאניקה, מעידה על תכנון לקוי.
אם לא תפיק לקחים - תמצא את עצמך שוב בסיטואציה דומה. זאת הגישה שלי לפחות.
כשרכבתי באירופה גיליתי שיש מקומות רבים שבשניה שהם מזהים האטה בתנועה הם מפעילים 4 וינקרים. כך נוצרת שרשרת שמזהירה אחד את השני וגורמת להרבה פחות הפתעות.
מאז שראיתי כמה זה אפקטיבי אני פועלת כך.
אם ננסה לאמץ את המנהג נוכל לעזור אחד לשני להימנע ממצבים כאלה.
כמובן שעל אופנועים זה פחות רלוונטי, אבל רובנו גם נהגים.
היא הייתה מספיק טובה כדי שזה יגמר בברכיים רועדות - משמע, היא עמדה במבחן המציאות.
אם זאת - עצם העובדה שנאלצת להגיב בפאניקה, מעידה על תכנון לקוי.
אם לא תפיק לקחים - תמצא את עצמך שוב בסיטואציה דומה. זאת הגישה שלי לפחות.מסכים איתך לחלוטין.
להבא אשמור יותר על מרחק.
רואים שגם הרכב ממול נלחץ ובלם חזק... פעלת בסדר גמור והתחמקת... לדעתי בנהיגה ספורטיבית במהירות גבוהה יותר מהתנועה (20-30 קמ"ש יותר, לא 80) ובמגמת עקיפה, קל יותר להמנע ממקרים כאלה, וגם רואים יותר טוב את הזרימה, כי אתה כל הזמן עסוק בלחפש איפה הכביש זורם מהר יותר ואיפה הכביש ריק.
דווקא נסיעה "רגועה" מאחורי רכב מסוכנת יותר לדו גלגלי לדעתי, אני תמיד מנסה לברוח לשטח ריק ולעקוף בנסיעה.
במקרה הזה רואים שדווקא התנועה הייתה מהירה יותר בנתיבים הימיניים ולא בשמאלי, אני הייתי מנסה להתחבר לימני כבר לפני ולתת יותר גז, ואז אולי לחזור לשמאלי.
היית עם מורכב/ת?חיובי, שעפה עליי ועוד התנצלה [emoji1]
רואים שגם הרכב ממול נלחץ ובלם חזק... פעלת בסדר גמור והתחמקת... לדעתי בנהיגה ספורטיבית במהירות גבוהה יותר מהתנועה (20-30 קמ"ש יותר, לא 80) ובמגמת עקיפה, קל יותר להמנע ממקרים כאלה, וגם רואים יותר טוב את הזרימה, כי אתה כל הזמן עסוק בלחפש איפה הכביש זורם מהר יותר ואיפה הכביש ריק.
דווקא נסיעה "רגועה" מאחורי רכב מסוכנת יותר לדו גלגלי לדעתי, אני תמיד מנסה לברוח לשטח ריק ולעקוף בנסיעה.
במקרה הזה רואים שדווקא התנועה הייתה מהירה יותר בנתיבים הימיניים ולא בשמאלי, אני הייתי מנסה להתחבר לימני כבר לפני ולתת יותר גז, ואז אולי לחזור לשמאלי.מסכים איתך וככה אני גם בד"כ רוכב אבל דווקא בסרטון רואים שהתנועה זורמת בכל הנתיבים, עקפתי 2 רכבים מימיני רק שפתאום הנציב השמאלי נעצר לגמרי ואז כל ההמשך נעמדו בפקק.
אגב, שכחתי לציין שהייתי עם תיקי צד במצב המורחב שלהם עם אוהל קשור על אחד מהם, דבר שמנע ממני לנוע בחופשיות בין רכבים, רק כשיש מרווחים גדולים ולכן זה מקשה על התמרון והזגזוג בין רכבים.
כשאני עם התיקים אני מעדיף לרכב מנהלתי ורק כשהכביש והדרך מאפשרים לנוע בחופשיות אז אני מרשה לעצמי לזגזג.
Yuv_Coehn
12-09-2017, 10:14
לא, רק אחורי הפעיל אייביאס.
הייתה לי חריקה קלה משום מה עד שהאיביאס נכנס לפעולה.
בקשמי הצלחתי לבלום "בעדינות" בלי להפעיל איביאס.
אולי זה רק אני, אבל כשאני צריך לתת ברקס מכל הלב כמו במקרים כאלה אני בכלל לא לוחץ על האחורי... במקום לחשוב האם האחורי נעול (מה שקרה לך ובלבל אותך כמו שאמרת) אתה יכול להחליט אם להעמיס עוד על הקידמי/ לתכנן נתיב בריח. בבלימות בעוצמות כאלה כמעט ואין עליו משקל והקידמי עושה מעל 90 אחוז מהעבודה... אבל אולי זה רק אני... וגם אין לי ABS.
לגבי למעוך את הבלם ולתת לABS לעבוד, זה בטוח פחות יעיל משימוש נכון והדרגתי בבלם. ממליץ לכם לנסות במגרש סגור למעוך את הברקס באוטו ולהסתמך על הABS ואז לנסות בלימה הדרגתית.
לגבי כל השאר - כולם עושים טעויות... לא חושב שאפשר לשנות משהו חוץ מלנסות להשיג יותר שדה ראייה שאולי היה מונע את כל זה מראש, אבל קשה לראות מהסרטון אם זה בכלל אפשרי. מזל שיצאת בסדר ;-)
ללא ספק מפחיד.
אולי זה רק אני, אבל כשאני צריך לתת ברקס מכל הלב כמו במקרים כאלה אני בכלל לא לוחץ על האחורי... במקום לחשוב האם האחורי נעול (מה שקרה לך ובלבל אותך כמו שאמרת) אתה יכול להחליט אם להעמיס עוד על הקידמי/ לתכנן נתיב בריח. בבלימות בעוצמות כאלה כמעט ואין עליו משקל והקידמי עושה מעל 90 אחוז מהעבודה... אבל אולי זה רק אני... וגם אין לי ABS.
אם תעמיס על הקידמי, איך תתכנן מסלול בריחה? או במילים אחרות ההיגוי שלך ייפגע קשות אם תעשה זאת.
אתה צריך להעביר משקל אחורה, לא להעמיס על הכידון והבחלט לבלום גם עם הבולם האחורי. מה ההגיון לבלום רק עם הקידמי כשבאותו זמן הגלל האחורי רוצה להמשיך קדימה ללא בלימה?
חיובי, שעפה עליי ועוד התנצלה [emoji1]
בגלל זה אני שואל.
כשאופנוע מזווד ובעומס מלא, חשוב מאוד להבין שהאופנוע עובד אחרת.
אם היית רק אתה היית מספיק לעצור בלי לדפוק שמה זיג לצד.
שמור על מרחק בטיחות גדול יותר כשאתה עם עוד מישהו.
בטיולים עם מסה גדולה (ציוד+מורכב) אני יודע שההיגוי שונה, הבלימה שונה, ולא לטובה.
זו התיחסות שונה לגמרי לרכיבה, נסיעה יותר איטית+שמירת מרחק גדולה הרבה יותר.
בגלל זה אני שואל.
כשאופנוע מזווד ובעומס מלא, חשוב מאוד להבין שהאופנוע עובד אחרת.
אם היית רק אתה היית מספיק לעצור בלי לדפוק שמה זיג לצד.
נכון מסכים ולכן כשאנחנו בנסיעה ארוכה עם ציוד יש בנינו הסכם שהיא מדי פעם מזכירה לי שאנחנו לא אופנוע כרגע.
ברגע זה ספציפית בזווית של העין כל הצד הימני של הכביש זרם אז זה מה שהרגיש לי, שהכל זורם.
לא ציפיתי שפתאום תהיה עצירה פתאומית בפקק.
בוש (הגרמניים) אומרים שחוק מספר אחד בבלימת ABS זה לבלום כאילו אין ABS.
אם תעמיס על הקידמי, איך תתכנן מסלול בריחה? או במילים אחרות ההיגוי שלך ייפגע קשות אם תעשה זאת.
אתה צריך להעביר משקל אחורה, לא להעמיס על הכידון והבחלט לבלום גם עם הבולם האחורי. מה ההגיון לבלום רק עם הקידמי כשבאותו זמן הגלל האחורי רוצה להמשיך קדימה ללא בלימה?
איך בדיוק העברת משקל אחורה מסייעת לך בביצוע פעולת היגוי?
הסבר פיזיקאלי בבקשה. אני לא הבנתי.
mudale222
12-09-2017, 16:27
בלי קשר לאם זה עוזר או לא עוזר - הדרך היחידה להעביר משקל אחורה זה להאיץ (או לשבת אחורה אבל די זניח) - קצת בעייתי להאיץ כשרוצים לבלום :tongue:
איך בדיוק העברת משקל אחורה מסייעת לך בביצוע פעולת היגוי?
הסבר פיזיקאלי בבקשה. אני לא הבנתי.
ממה שאני מבין מקורסים וכו אז ככה.
הצמיג מסוגל להתמודד עם כמות עומס מסוימת.
עכשיו בלימה יוצרת עומס על הצמיג וגם פקודת היגוי יוצרת עומס על הצמיג.
אם אתה מוריד מהעומס שהבלימה מעמיסה על הצמיג (ע"י שימוש בבלם האחורי) אתה "מפנה מקום" לעומס של פקודת היגוי.
FoxLight
12-09-2017, 19:34
רואים שבדיוק הסתכלת ימינה(לא יודע למה), זה קרה בגלל זה.
פשוט להיות ערני יותר ולוותר על הסתכלות לצדדים שלא לצורך.
גם לי קרה בלימת דיי חזקה בגלל רכב שהחליט לעבור פתאום נתיב, למזלי נסעתי לאט יותר כי הייתי עם מורכבת שזו הייתה פעם ראשונה שלה מסכנה.
שמור מרחק חביבי אל תתפתה לנסוע כמו שאר המתאבדים למרות שזה קשה
לגבי למעוך את הבלם ולתת לABS לעבוד, זה בטוח פחות יעיל משימוש נכון והדרגתי בבלם. ממליץ לכם לנסות במגרש סגור למעוך את הברקס באוטו ולהסתמך על הABS ואז לנסות בלימה הדרגתית.
לגבי כל השאר - כולם עושים טעויות... לא חושב שאפשר לשנות משהו חוץ מלנסות להשיג יותר שדה ראייה שאולי היה מונע את כל זה מראש, אבל קשה לראות מהסרטון אם זה בכלל אפשרי. מזל שיצאת בסדר ;-)
ללא ספק מפחיד.
אולי זה תלוי באיזה כלי רוכבים, אבל בנסיון שלי, תמיד תמיד תמיד, עדיף להתחיל בבלימה חזקה על האחורי, לחשוב אם רוצים לשנות מסלול, אם כן לזרום לנתיב פנוי ומהר לבלום עם הקידמי גם.
אם מתחילים ישר לבלום עם הקידמי, כל המשקל עף קדימה, אין אפשרות בכלל לפנות, ואם שוברים חזק אז יש סיכוי גדול לאבד את הקידמי ולהחליק. והברקס האחורי מאוד חלש ולא משפיע.
עדיף לתת בלימה חזקה על האחורי וחלקיק שנייה אחרי להכניס חזק את הקידמי. זאת אגב הסיבה שלא אהבתי את המערכת של הונדה של הבלימה המשולבת, גם במיוחד בכניסה לפניות שרציתי לזרוק קצת תחת ולהשכיב, בכלל בכלל אני לא מעוניין בבלימה ולא הקלה ביותר על הקידמי.
בוש (הגרמניים) אומרים שחוק מספר אחד בבלימת ABS זה לבלום כאילו אין ABS.
בתנאים אידיאליים זה נכון אבל בלימת חרום זה מצב חרום ובמצב חרום רוב האנשים לא מסוגלים לבצע פעולות מורכבות והדרגתיות בנוסף לעיבוד נתונים נוסף כמו תנאי אחיזה באותו רגע, בגלל זה אני הרגלתי את עצמי ללחוץ על הבלמים חזק ומהר תוך הסתמכות על הabs. זאת פעולה פשוטה שאפשר לעשות מהר גם בתנאי לחץ וזה נותן באופנוע שלי לפחות מרחק בלימה מעולה.
Yuv_Coehn
13-09-2017, 17:08
אם תעמיס על הקידמי, איך תתכנן מסלול בריחה? או במילים אחרות ההיגוי שלך ייפגע קשות אם תעשה זאת. ההיגוי יהיה כבד יותר אבל האופנוע יפנה כמו גדול
אתה צריך להעביר משקל אחורה, לא להעמיס על הכידון והבחלט לבלום גם עם הבולם האחורי. מה ההגיון לבלום רק עם הקידמי כשבאותו זמן הגלל האחורי רוצה להמשיך קדימה ללא בלימה? האחורי, הקדמי וגם הגוף שלך, כולם רוצים להמשיך באותו כיוון....
זה שאתה בולם חזק לא צריך להיות קשור לזה שאתה אמור לדעת לאן לברוח בשום צורה.
לגבי ההיגוי, אתה רוצה לתת פקודת היגוי קצרה ולשנות כיוון כדי להתחמק, אתה לא מחפש להוריד ברך. לכן זה בסדר ואפילו מומלץ לנסות להוריד כמה שיותר מהירות כמה שיותר מהר, שזה אפשרי רק עם הקידמי, לתכנן מסלול בריחה, להרפות מהבלם במידת הצורך ולשנות כיוון.
אגב, המשקל יעבור קדימה גם אם אתה לוחץ רק על האחורי. אם תבלום רק עם האחורי במקום להעמיס על גלגל שיכול לספק לך אחיזה בבלימה (הקידמי), אתה לקחת אחיזה מגלגל שמאבד אחיזה ככל שתבלום איתו (אחורי), מה שמבלבל אותך עוד יותר! ועכשיו במקום להתמקד בהתחמקות אתה מתמקד בלא להחליק כי האחורי זורק...
אולי זה תלוי באיזה כלי רוכבים, אבל בנסיון שלי, תמיד תמיד תמיד, עדיף להתחיל בבלימה חזקה על האחורי, לחשוב אם רוצים לשנות מסלול, אם כן לזרום לנתיב פנוי ומהר לבלום עם הקידמי גם. כשיש זמן אתה צודק לגמרי וזה מה שאני עושה. אבל אם פות"ש היה עושה את זה כאן הוא היה עכשיו בגבס...
אם מתחילים ישר לבלום עם הקידמי, כל המשקל עף קדימה, תלמד להעביר משקל ולהתמודד עם בלימות חריפות, זה די הכרחי אין אפשרות בכלל לפנות, יש, פשוט דרוש מאמץ גדול יותר וכמובן שלא תוכל להגיע לזוויות חדה (השכבה) ואם שוברים חזק אז יש סיכוי גדול לאבד את הקידמי ולהחליק צריך לעשות הכל במינון הנכון, . והברקס האחורי מאוד חלש ולא משפיע.
עדיף לתת בלימה חזקה על האחורי אתה סותר את עצמך. האחורי חלש אבל אתה מתחיל עם האחורי? במקרים כמו בסרטון כשאין זמן להחליט, מתחילים בבלימה חזקה (וזה רק עם הקידמי) וחלקיק שנייה אחרי להכניס חזק את הקידמי. זאת אגב הסיבה שלא אהבתי את המערכת של הונדה של הבלימה המשולבת, גם במיוחד בכניסה לפניות שרציתי לזרוק קצת תחת ולהשכיב, בכלל בכלל אני לא מעוניין בבלימה ולא הקלה ביותר על הקידמי. הבלם הקידמי הוא החבר שלך בשעת צרה, הוא החבר שלך ברכיבה ספורטיבית, וכשהוא עובד חזק האחורי מייתר לחלוטין את הבלם האחורי כי הגלגל שלו כמעט באוויר. ממליץ לך בחום לקחת קורסי רכיבה, שימוש נכון בקידמי זה בסיסי ואני אישית לא הייתי עולה על 2 גלגלים בלי שאני יודע להשתמש בו כמו שצריך.
Yuv_Coehn
13-09-2017, 17:13
בתנאים אידיאליים זה נכון אבל בלימת חרום זה מצב חרום ובמצב חרום רוב האנשים לא מסוגלים לבצע פעולות מורכבות והדרגתיות בנוסף לעיבוד נתונים נוסף כמו תנאי אחיזה באותו רגע, בגלל זה אני הרגלתי את עצמי ללחוץ על הבלמים חזק ומהר תוך הסתמכות על הabs. זאת פעולה פשוטה שאפשר לעשות מהר גם בתנאי לחץ וזה נותן באופנוע שלי לפחות מרחק בלימה מעולה.
בכל תנאים, במיוחד בתנאים לא אידיאליים כמו גשם שיש חשיבות גדולה יותר להעמיס בהדרגה על הקידמי (אני מדבר על זמן שהוא בערך חצי שניה מ0% עד למקסימום שהכביש יכול לתת לך לפני שהקידמי ננעל).
ממליץ לך לתרגל (כשאפשר ופנוי!!) לחיצה הדרגתית על הבלמים כדי להבין מתי ה-ABS נכנס לפעולה. וכך יעלה הביטחון שלך, השליטה שלך באופנוע תשתפר, ומי יודע, אולי זה יעזור לך להמנע מתאונה...
מי שכל הזמן בולם בכיף שלו ואף פעם לא מתרגל עצירות חזקות ואת העומסים שבאים ביחד איתן, בחיים לא יצליח לתפקד כראוי במקרים כאלו.
ממה שאני מבין מקורסים וכו אז ככה.
הצמיג מסוגל להתמודד עם כמות עומס מסוימת.
עכשיו בלימה יוצרת עומס על הצמיג וגם פקודת היגוי יוצרת עומס על הצמיג.
אם אתה מוריד מהעומס שהבלימה מעמיסה על הצמיג (ע"י שימוש בבלם האחורי) אתה "מפנה מקום" לעומס של פקודת היגוי.
לא הקשבת טוב בקורס.
כדי לבצע פעולה שמוציאה את האופנוע משווי המשקל ולא ליפול, אתה צריך אחיזה.
ככל שעל הצמיג שמבצע את הפעולה יש יותר משקל - כך יש לו יותר אחיזה.
לכן, לפני פעולת היגוי חריפה אתה צריך להעמיס את הקדמי. בכניסה לפניה - אתה סוגר את הגז (שווה ערך לבלימה עדינה), מעמיס את הקדמי ומבצע היגוי.
היציאה היא המקום שבו אתה פותח בהדרגה את הגז ומעביר את המשקל אחורה - מה שבתורו, מאפשר לך לפתוח יותר ויותר גז, כי האחיזה באחורי עולה.
עם זאת - כדי למנוע אי-הבנות, אני חייב לסייג את הדברים.
ביצוע היגוי ביחד עם בלימת חירום - לא עובד, מכמה סיבות.
הראשונה - קרובה למה שאמרת. גם עם תוספת המשקל, יש גבול לאחיזה בקדמי, והפעלת כוח נוסף עלולה לחרוג מגבולות האחיזה.
השניה - בלימה מיישרת את האופנוע, ומקשה על ההיגוי.
השלישית - הבלימה סוגרת את מהלך המתלה הקדמי, והוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם שיבושים במהלך פעולת ההיגוי.
הרביעית - היעדר אחיזה מספקת מאחור (משום שהמשקל עבר קדימה) בסבירות גבוהה יגרום לזנב לברוח ("לזרוק") בזמן ההיגוי. הרוכב הממוצע כנראה לא יצליח להשתלט על האופנוע במצב הזה.
לכן, חמיקה בהפתעה לרוב נראת כך:
1. הרוכב בולם אינסטינקטיבית, ומעמיס את הקדמי.
2. הרוכב מבין שבלימה לא נותנת מענה לסכנה, משחרר את הברקס, שובר מבט ליציאה ומבצע היגוי. המשקל עדיין נמצא מלפנים עקב הבלימה, ויש אחיזה בקדמי.
3. הרוכב מייצב את האופנוע בנתיב החדש.
חמיקה שתוכננה מראש, נראת כך:
1. הרוכב שובר מבט ליציאה בסגירה של הגז (העמסה לקדמי).
2. הרוכב מבצע פעולת היגוי, ותוך כדי חוזר לגז כדי לייצב את האופנוע.
3. זהה לקודם.
לא הקשבת טוב בקורס.
כדי לבצע פעולה שמוציאה את האופנוע משווי המשקל ולא ליפול, אתה צריך אחיזה.
ככל שעל הצמיג שמבצע את הפעולה יש יותר משקל - כך יש לו יותר אחיזה.
לכן, לפני פעולת היגוי חריפה אתה צריך להעמיס את הקדמי. בכניסה לפניה - אתה סוגר את הגז (שווה ערך לבלימה עדינה), מעמיס את הקדמי ומבצע היגוי.
היציאה היא המקום שבו אתה פותח בהדרגה את הגז ומעביר את המשקל אחורה - מה שבתורו, מאפשר לך לפתוח יותר ויותר גז, כי האחיזה באחורי עולה.
עם זאת - כדי למנוע אי-הבנות, אני חייב לסייג את הדברים.
ביצוע היגוי ביחד עם בלימת חירום - לא עובד, מכמה סיבות.
הראשונה - קרובה למה שאמרת. גם עם תוספת המשקל, יש גבול לאחיזה בקדמי, והפעלת כוח נוסף עלולה לחרוג מגבולות האחיזה.
השניה - בלימה מיישרת את האופנוע, ומקשה על ההיגוי.
השלישית - הבלימה סוגרת את מהלך המתלה הקדמי, והוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם שיבושים במהלך פעולת ההיגוי.
הרביעית - היעדר אחיזה מספקת מאחור (משום שהמשקל עבר קדימה) בסבירות גבוהה יגרום לזנב לברוח ("לזרוק") בזמן ההיגוי. הרוכב הממוצע כנראה לא יצליח להשתלט על האופנוע במצב הזה.
לכן, חמיקה בהפתעה לרוב נראת כך:
1. הרוכב בולם אינסטינקטיבית, ומעמיס את הקדמי.
2. הרוכב מבין שבלימה לא נותנת מענה לסכנה, משחרר את הברקס, שובר מבט ליציאה ומבצע היגוי. המשקל עדיין נמצא מלפנים עקב הבלימה, ויש אחיזה בקדמי.
3. הרוכב מייצב את האופנוע בנתיב החדש.
חמיקה שתוכננה מראש, נראת כך:
1. הרוכב שובר מבט ליציאה בסגירה של הגז (העמסה לקדמי).
2. הרוכב מבצע פעולת היגוי, ותוך כדי חוזר לגז כדי לייצב את האופנוע.
3. זהה לקודם.
מצחיק...
מעבר לזה שאתה מתיימר לדעת מתי אני מקשיב ומתי אני לא אתה נוגד פה את עצמך שוב ושוב. בפסיקה הראשונה אתה שולל את מה שאני אומר (דעה לגיטימית) ואז אתה נוגד את מה שכתבתה בפסיקה שניה.:c0305:
ושלא תצטרך לנחש עלי דברים רק שתדע שאימוני היגוי ובלימה עשיתי כל אחד מהם כמה פעמיים אז גם אם הבעיות קשב וריכוז שלי נראה לי שתפסתי את העניין די טוב.
אז סה"כ אני חושב שאנחנו אומרים את אותו דבר, שבסופו של דבר יש לך כמות עומס מסוימת שאתה יכול להפעיל על צמיג (שמשתנה בהתאם לתנאי הכביש, משקל, מזג אוויר, לחץ אוויר וכו) את ה100% הזה אתה יכול לחלק בין בלימה להיגוי אבל אתה לא יכול לעבור את ה100% הזה שיש לך (מרקז יכול אבל אתה אני ושאר האנושות לא יכולים).
אז אם נחזור לשאלה המקורית ברגע שאתה מוסיף בלם אחורי אתה גורם לחלק מהמשקל/עומס לעבור אחורה. נכון שכדי להגיע לבלימה טובה אתה צריך להעביר משקל לצמיג הקידמי (בהדרגה כמובן) מה שמגדיל את שטח צמיג שנוגע הכביש מה שמגדיל אתה אחיזה שזאת כל המטרה. אבל ברגע שאתה עושה גם וגם אז הבולגם הקידמי נסגר מה שמועך את הצמיג לכביש מה שכמו שאמרנו קודם, מה שמוסיף עוד אחיזה רק שעכשיו אתה גם מוסיף עוד בלימה מהאחורי (לא הרבה אבל זה גם משהו), מאזן את האופנוע בגלל ששני הבולמים תחת עומס ולא רק אחד (אופנוע יותר מאוזן = יותר יציב שזה עוזר בין השאר בהיגוי) ומצמצם את האפשרות לעלות לסטופי (מה שגם מוסיף לך ליכולת בלימה).
אבל מה אני יודע? אפילו להקשיב אני לא עושה נכון. אז אני אומר כזה דבר. לך למגרש מבודד ותעשה ניסויים. תראה ותרגיש את ההבדלים ותחליט מה הכי טוב בשבילך ולך עם זה.
אה וכן קורסים תמיד עוזר. יש שם מדריכים שיודעים יותר טוב מאיתנו (זייני השכל פה על המקדלת) אפשר לשאול שאלות ולהתאמן על זה במגרש סגור כאשר בודקים ומתקנים אותך.
ואם ננעל לך הבולם, סע למוסך ותבדוק אותו. אם הוא תקין אתה צריך לשדרג/לכוון אותו שיתאים למימדים/סיגנון הרכיבה שלך.
בכל תנאים, במיוחד בתנאים לא אידיאליים כמו גשם שיש חשיבות גדולה יותר להעמיס בהדרגה על הקידמי (אני מדבר על זמן שהוא בערך חצי שניה מ0% עד למקסימום שהכביש יכול לתת לך לפני שהקידמי ננעל).
ממליץ לך לתרגל (כשאפשר ופנוי!!) לחיצה הדרגתית על הבלמים כדי להבין מתי ה-ABS נכנס לפעולה. וכך יעלה הביטחון שלך, השליטה שלך באופנוע תשתפר, ומי יודע, אולי זה יעזור לך להמנע מתאונה...
מי שכל הזמן בולם בכיף שלו ואף פעם לא מתרגל עצירות חזקות ואת העומסים שבאים ביחד איתן, בחיים לא יצליח לתפקד כראוי במקרים כאלו.
אני לא חושב שאתה מבין באיזה חיסרון אתה פועל במצב חרום אמיתי וכמה קשה לבצע פעולות מורכבות בפרק זמן קצר שיש לעבד מידע ולהגיב. במצב חרום כל שבריר שנייה חשוב ולחיצה הדרגתית על הבלם עלולה להיות בתנאים מסויימים רחוקה מאידיאלית ולהשאיר הרבה מרחק בלימה מיותר על הכביש. אני לא אומר לא לבלום הדרגתי בשום מצב אני אומר להתרגל להיות יעיל עיקבי וקצר בבלימת חרום ושיש abs איכותי זה אומר לחיצה מהירה וחזקה אחורי וקידמי.
yuv - אני שליח כבר 10 שנים כמעט, אני נוסע כמעט כל יום שעות בגוש דן... היה לי גם תקופה עם אופנוע פרטי קטן... אני לא מתיימר לדעת הכל, יש סיכוי שבכלים מסוימים עדיף לנהוג קצת אחרת.
אבל מהנסיון שלי, שבינתיים השאיר אותי חי ושלם ותאמין לי שהיו לא מעט מקרים... להתחיל כל בלימת חירום בברקס אחורי חזק ורגע אחרי ברקס קידמי חזק עובדת.
יכול להיות שיש שיטות אחרות יעילות לבלימה... אבל בלי ABS, כשצריך גם לתמרן, לדאוג לנתיב מילוט לפעמים, ולדאוג לא להחליק ולאבד קידמי, מצאתי שזאת הדרך שעובדת הכי יעיל.
Yuv_Coehn
13-09-2017, 21:15
מצחיק...
מעבר לזה שאתה מתיימר לדעת מתי אני מקשיב ומתי אני לא אתה נוגד פה את עצמך שוב ושוב. בפסיקה הראשונה אתה שולל את מה שאני אומר (דעה לגיטימית) ואז אתה נוגד את מה שכתבתה בפסיקה שניה.:c0305:
ושלא תצטרך לנחש עלי דברים רק שתדע שאימוני היגוי ובלימה עשיתי כל אחד מהם כמה פעמיים אז גם אם הבעיות קשב וריכוז שלי נראה לי שתפסתי את העניין די טוב.
אז סה"כ אני חושב שאנחנו אומרים את אותו דבר, שבסופו של דבר יש לך כמות עומס מסוימת שאתה יכול להפעיל על צמיג (שמשתנה בהתאם לתנאי הכביש, משקל, מזג אוויר, לחץ אוויר וכו) את ה100% הזה אתה יכול לחלק בין בלימה להיגוי אבל אתה לא יכול לעבור את ה100% הזה שיש לך (מרקז יכול אבל אתה אני ושאר האנושות לא יכולים).
צודק לגמרי עד לכאן. לכל צמיג באמת יש גבול אחיזה שאותו אנחנו לא רוצים לעבור.
אז אם נחזור לשאלה המקורית ברגע שאתה מוסיף בלם אחורי אתה גורם לחלק מהמשקל/עומס לעבור אחורה. נכון שכדי להגיע לבלימה טובה אתה צריך להעביר משקל לצמיג הקידמי (בהדרגה כמובן) מה שמגדיל את שטח צמיג שנוגע הכביש מה שמגדיל אתה אחיזה שזאת כל המטרה. אבל ברגע שאתה עושה גם וגם אז הבולגם הקידמי נסגר מה שמועך את הצמיג לכביש מה שכמו שאמרנו קודם, מה שמוסיף עוד אחיזה רק שעכשיו אתה גם מוסיף עוד בלימה מהאחורי (לא הרבה אבל זה גם משהו), מאזן את האופנוע בגלל ששני הבולמים תחת עומס ולא רק אחד (אופנוע יותר מאוזן = יותר יציב שזה עוזר בין השאר בהיגוי) ומצמצם את האפשרות לעלות לסטופי (מה שגם מוסיף לך ליכולת בלימה).
יש פה סתירה פיזיקלית... אתה לא יכול "להעמיס" על הבולם האחורי ככל שאתה נותן בו יותר ברקס. הוא נפתח עם הברקס (כל ברקס, לא משנה קדימה או אחורה) ולא נסגר. זה מה שאני מנסה להגיד, ככל שתבלום יותר (לא חשוב עם איזה בלם) לאחורי תהיה פחות אחיזה כי ישב עליו פחות משקל, כי בבלימה המשקל עובר קדימה.
אבל מה אני יודע? אפילו להקשיב אני לא עושה נכון. אז אני אומר כזה דבר. לך למגרש מבודד ותעשה ניסויים. תראה ותרגיש את ההבדלים ותחליט מה הכי טוב בשבילך ולך עם זה.
אה וכן קורסים תמיד עוזר. יש שם מדריכים שיודעים יותר טוב מאיתנו (זייני השכל פה על המקדלת) אפשר לשאול שאלות ולהתאמן על זה במגרש סגור כאשר בודקים ומתקנים אותך.
ואם ננעל לך הבולם, סע למוסך ותבדוק אותו. אם הוא תקין אתה צריך לשדרג/לכוון אותו שיתאים למימדים/סיגנון הרכיבה שלך.
אני לא חושב שאתה מבין באיזה חיסרון אתה פועל במצב חרום אמיתי וכמה קשה לבצע פעולות מורכבות בפרק זמן קצר שיש לעבד מידע ולהגיב. במצב חרום כל שבריר שנייה חשוב ולחיצה הדרגתית על הבלם עלולה להיות בתנאים מסויימים רחוקה מאידיאלית ולהשאיר הרבה מרחק בלימה מיותר על הכביש. אני לא אומר לא לבלום הדרגתי בשום מצב אני אומר להתרגל להיות יעיל עיקבי וקצר בבלימת חרום ושיש abs איכותי זה אומר לחיצה מהירה וחזקה אחורי וקידמי.
אנחנו מסכימים על זה שמרחק בלימה מיותר על הכביש זה רע.
הבלימה ההדרגתית שאני מדבר עליה היא כ"כ מהירה וקצרה ככה שהיא לא מבזבזת מרחק, להפך. אם תנסה להביא את הצמיג שלך מנסיעה רגילה לברקס טוטלי של 100% הוא יגיע לסף נעילה או ינעל לזמן קצר, ה-ABS יסרס לך את הבלימה, הצמיג יתאושש, ועד שכל המשקל יעבור קדימה והבלימה תתחיל להיות יעילה אתה תגלה שגם כאן שרפת לא מעט מטרים חשובים בניסיון להאט.
אתה מוזמן אגב לבדוק את זה עם אוטו.
אני ממש לא אומר ש-ABS זה חרא או לא יעיל, להפך. באופנוע שלי אין ABS והלוואי והיה לי. אבל למערכת הזאת יש מגבלות וכדאי לדעת לעבוד איתה.
yuv - אני שליח כבר 10 שנים כמעט, אני נוסע כמעט כל יום שעות בגוש דן... היה לי גם תקופה עם אופנוע פרטי קטן... אני לא מתיימר לדעת הכל, יש סיכוי שבכלים מסוימים עדיף לנהוג קצת אחרת.
אבל מהנסיון שלי, שבינתיים השאיר אותי חי ושלם ותאמין לי שהיו לא מעט מקרים... להתחיל כל בלימת חירום בברקס אחורי חזק ורגע אחרי ברקס קידמי חזק עובדת.
יכול להיות שיש שיטות אחרות יעילות לבלימה... אבל בלי ABS, כשצריך גם לתמרן, לדאוג לנתיב מילוט לפעמים, ולדאוג לא להחליק ולאבד קידמי, מצאתי שזאת הדרך שעובדת הכי יעיל.
וואלק אם זה עבד לך 10 שנים, מי אני שאתווכח ;-)
יש פה סתירה פיזיקלית... אתה לא יכול "להעמיס" על הבולם האחורי ככל שאתה נותן בו יותר ברקס. הוא נפתח עם הברקס (כל ברקס, לא משנה קדימה או אחורה) ולא נסגר. זה מה שאני מנסה להגיד, ככל שתבלום יותר (לא חשוב עם איזה בלם) לאחורי תהיה פחות אחיזה כי ישב עליו פחות משקל, כי בבלימה המשקל עובר קדימה.
שמע, אני יכול לחפור לך פה עד מחר, אני יכול להביא לך ציטוטים ממקורות אחרים כמו הציטוט הזה:
Applying the front brake and/or chopping the throttle, in contrast, will transfer an adverse amount of weight onto the front tire and test tire traction limits, which could ultimately result in a crash. In all cases, using the rear brake will flatten the bike out and make it steer a small amount slower, but the added stability quickly offsets what’s lost in regards to agility
לקחתי מהאתר הזה http://www.sportrider.com/sportbike-riding/riding-skills-series-using-rear-brake אחרי חיפוש קצר בגוגל.
אבל סביר להניח שזה גם לא יעזור. אז אני אומר תשפוט בעצמך ותעשה ניסוי באיזה כביש מבודד או מגרש ריק. תתחיל בלימה עם הקידמי ואז תוסיף את האחורי ותיראה אם אתה מרגיש את התחת של האופנוע עולה או יורד (אתה יכול להעזר במישהו שיסתכל מהצד ויגיד לך מה הוא רואה אם אתה לא מרגיש שינוי). אתה יכול גם לעשות את הניסוי הזה רק עם בלם אחורי.
או עוד ניסוי שאפשר לעשות. תעמיס את הבלם הקידמי לנקודה שהאופנוע כמעט עולה לסטופי ואז תוסיף את הבלם האחורי. לפי מה שאתה אומר בשלב הזה האופנוע אמור להתחיל לעלות לסטופי. (ספויילר: הוא לא יעלה).
ז אם נחזור לשאלה המקורית ברגע שאתה מוסיף בלם אחורי אתה גורם לחלק מהמשקל/עומס לעבור אחורה
זה פשוט - פאקינג - לא- נכון.
בכתבה שאתה צרפת (בלי לקרוא אותה, כנראה) - יש את הצירופים הבאים:
ברקס אחורי מוריד את הגלגל הקדמי (מעמיס אותו):
"Professional riders use the rear brake to keep the front end down under acceleration. If you’re riding anything smaller than a superbike-spec literbike, then you’ll rarely feel the need to touch the pedal at the exit of a corner, but it’s a skill worth being comfortable with in case you find the front end rising excessively at the exit of any particular corner."
הברקס האחורי לא יעיל בבלימה חזקה, כי אין משקל על הגלגל האחורי:
"The difference is that on the track, aggressive braking transfers an abundance of weight toward the front of the bike. With very little weight left on the rear wheel, the rear brake becomes noticeably less effective."
להמשיך?
זה פשוט - פאקינג - לא- נכון.
בכתבה שאתה צרפת (בלי לקרוא אותה, כנראה) - יש את הצירופים הבאים:
ברקס אחורי מוריד את הגלגל הקדמי (מעמיס אותו):
"Professional riders use the rear brake to keep the front end down under acceleration. If you’re riding anything smaller than a superbike-spec literbike, then you’ll rarely feel the need to touch the pedal at the exit of a corner, but it’s a skill worth being comfortable with in case you find the front end rising excessively at the exit of any particular corner."
הברקס האחורי לא יעיל בבלימה חזקה, כי אין משקל על הגלגל האחורי:
"The difference is that on the track, aggressive braking transfers an abundance of weight toward the front of the bike. With very little weight left on the rear wheel, the rear brake becomes noticeably less effective."
להמשיך?
כן תמשיך, תסביר לי שוב איך אני לא מקשיב למשהו או קורא משהו. :wtf:
(היה לי הרגשה שמישהו יביא חלק מהכתבה הזאת בלי לקרוא את הכל (כן אני קראתי אותה כמה פעמיים).
אני מבין מאיפה הבילבול שלכם. כן נכון בלימה ולא משנה מאיפה היא מגיע "מעבירה משקל קדימה" אבל זאת חשיבה מאוד חד מימדית. יש עוד כוחות שפועלים בזמן בלימה ושימוש בבלם האחורי מוסיף עוד אלמנטים למשוואה הזאת. שהתוצאה של זה היא שהזנב של האופנוע קצת שוקע וזה מאזן את האופנוע מה שנותן את היכולת לפנות יותר בקלות.
עכשיו הציטוט הראשון שצירפתה מדבר על רוכבים מקצועיים על אופנועי סופרספורט ליטר ברכיבה ספורטיבית במסלול וסביר להניח שאף אחד פה לא כזה. אני מניח שצירפתה את הציטוט בלי לקרוא אותו כי השתי המילים הראשונות זה "רוכבים מיקצועים" וכמה מילים אחרי זה הוא מסביר שמשתמשים בזה כדי ליצב את האופנוע בזמן פניה במצבים מסוימים (לא מדבר בכלל על בלימה).
ובקשר לציטוט השני כנראה גם אותו לא קראתה כי הוא מתחיל ב"ההבדל על מסלול המרוצים" שזה אומר שזה לא מדבר על רכיבה מנהלתית בכביש ציבורי ששם אתה לא בולם באגרסיביות כמו על מסלול המרוצים ולכן כן יש לך מרחב פעולה עם הבלם האחורי.
שזה בדיוק מה שהוא אומר פה
Weight transfer under deceleration will directly affect how often you’ll use the rear brake, and here’s where the racetrack versus street argument gets interesting. The difference is that on the track, aggressive braking transfers an abundance of weight toward the front of the bike. With very little weight left on the rear wheel, the rear brake becomes noticeably less effective.
והציטוט הזה
On the street, the rear brake can be used more effectively simply because you’re using less braking force and consequently there is more weight on the rear tire to use for braking traction
עכשיו די לדבר בתאוריות ולאתגר את חוקי הפיזיקה מעל דפי הפורום.
צאו אחוצה לעולם האמיתי ותעשו ניסויים: בלימה רק עם הקידמי, רק עם האחורי, עם שניהם ותנסו לעשות את זה גם תוך כדי פניה ותיראו מה קורה באמת.
תיראו שברגע שמוסיפים בלם אחורי הזנב קצת שוקע וההיגוי נעשה יותר קל.
אני גם מוכן לעשות את זה מעניין עם התערבות קטנה.
תמצא לך מרגש ריק. צבור מהירות ותתחיל בלימה מתונה עם הבלם הקידמי בלבד. עכשיו תוסיף את הבלם האחורי.
אם אני טועה והזנב של האופנוע עולה אני יהיה הביץ' שלך פה בפורום לשבוע. זה אומר שאחרי כל פוסט שלך אני מוסיף את ההודעה הזאת: " KKatkov הוא המלך, KKatkov יודע הכי טוב וKKatkov תמיד צודק"
אם אני צודק אתה נרשם לקורס רכיבה ואחרי זה לוקח אימון בלימה.
מה אתה אומר? אין לך ממש מה להפסיד פה (כמובן אם אני טועה תצטרך להוכיחך את זה עם סרטון או משהו).
Yuv_Coehn
14-09-2017, 20:23
חבר, קודם כל קח את הכל באיזי... לא צריך להתרגש מכל שורה שאנשים פה כותבים ולקחת אישית.
אתה מסבך פה משהו פשוט אז אחזור לעובדות שאנחנו יודעים:
לכל צמיג יש מקסימום אחיזה שהוא יכול לספק, מעבר לזה הוא ינעל/יחליק.
פעולת הבלימה (כל בלימה) מעבירה משקל קדימה. ככל שתבלום יותר, יעבור יותר משקל קדימה.
כאשר עובר משקל קדימה יש פחות משקל באחורה.
כאשר על צמיג יש פחות משקל, הוא אוחז פחות טוב (בהנחה שלא עברנו את המקסימום עומס עליו).
אתה מוזמן לחבר את הנקודות ולבלום כאוות נפשך באיזה בלם שתבחר, אבל בבקשה, אל תטעה פה אנשים עם עובדות שלא מסתדרות, לא בפיזיקה ולא בעולם האמיתי.
לגבי הציטוט שממש אהבת:
On the street, the rear brake can be used more effectively simply because you’re using less braking force and consequently there is more weight on the rear tire to use for braking traction
זה לא ממש תופס כשאתה מועך את הברקס על כביש החוף בבלימה כמו הבחור שלנו פה. אומר לך תכלס - כשאני רוכב ספורטיבי אני בולם הרבה פחות חזק ממה שהוא בלם. כמובן שכשלא בולמים חזק משתמשים בשני הבלמים. אבל כשבולמים חזק.... אתה יודע כבר מה אני הולך להגיד.
שמור מרחק חביבי אל תתפתה לנסוע כמו שאר המתאבדים למרות שזה קשה
זאת אמורה להיות המסקנה העיקרית פה.
אני בפקקים נמצא בשול השמאלי, אבל במצבך, עם מורכבת ואופנוע רחב, עדיף להתנהל כמו רכב, עם 1.5-2 שניות של מרחק.
אל תשכח שרכב בולם יותר קצר ממך. (אולי יותר מאסה, אבל הרבה יותר אחיזה).
לגבי הויכוח של הבלימה, הנוסחה בבלימת חירום - 20% אחורי ו-80 קדמי. לא בהתנפלות על הידיות, אלא בסחיטה נחושה.
אני לא הרבה על ה כביש.אבל,היום לדוגמה-חוזר מתל אביב לחולון.
10 דקות .
"כמעת" תאונה ,בחור על קטנוע עוקף מימין רכב עם איתות ימינה... למזלו כמעת.
בכניסה לחולון,טי-מקס(בטח...) "גונב" רמזור וכמעת מתנגש בקטנוע אחר,ש"גונב" -... על מעבר חצייה של הולכי רגל..
לי-...אין מילים.
מסכנים את עצמם ואת האחרים.
אני תמיד רוכב בצידו הימני של הנתיב כמה שיותר קרוב לפס ההפרדה בין שני הנתיבים.
היתרונות שלדעתי קיימים בצורת המיקום הזה על הכביש הם:
היתרון הראשון שהמיקום בצמוד לפס ההפרדה נותן לי את היכולת לראות רחוק יותר מאשר כמו שאתה רכבת בצידו השמאלי והרכב שלפניך הסתיר לך את המשך הכביש, נראה לי שהיית קצת בעליה.....(אני רוכב על אופנוע ספורט ונמצא נמוך יותר ממך).
היתרון השני: הוא היכולת להתחמק לשני הכוונים, ימינה או שמאלה, ממכשולים שיצוצו בכביש.
היתרון השלישי: אני נמצא במראות של שני הרכבים, גם במראה של הרכב שלפני וגם במראה של הרכב שמימיני.
היתרון השלישי: אני נמצא במראות של שני הרכבים, גם במראה של הרכב שלפני וגם במראה של הרכב שמימיני.
אופטימיות משהוא ואפילו אם כן, זה לא אומר שמסתכלים במראות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft