התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הקאסטום הראשון שלי...



נוריאל
14-09-2017, 22:54
עד היום היו לי בעיקר קטנועים 125 להתניידות בתוך העיר, אני כיום מחפש קאסטום a1
יוסאנג gv250
דיאלים daydtar250
קיוואי blackster250
הונדה REBEL500
קוואסקי volcan s 650

אלו האופציות שלי כמובן שההונדה והקוואסקי בראש סדר עדיפויות השאלה אם בתור התחלה זה לא יותר מדי? ואם כן מה ה"מועדף" הנחות יותר מבין היוסאנג דיאלים וקיוואי. מבחינת שקט נפשי נקרא לזה.

תודה לעונים :)

ALF
14-09-2017, 23:37
תעשה נסיעת מבחן גם על רויאל אנפילד.

YaronNahum
15-09-2017, 04:51
אם כבר קאסטום , תעשה נסיעת מבחן גם על הארלי בסוכנות. יש גם ספורטסטר a1

Sent from ...

uriar
15-09-2017, 09:30
אם אתה יכול להרשות לעצמך את שני האחרונים ברשימה אז תמחק את הראשונים. הם לא יותר מידי לאופנוע ראשון ועדיפים פי אלף על האחרים.

zoharrad
15-09-2017, 17:02
אני בעליו הגאה של הונדה רבל 500 כבר חודשיים, אחרי טיפוס מקטנוע דיאלים S3. לא בדקתי את הקסטומים של דיאלים ויוסאנג, אבל ישבתי על הקיוואי ולא אהבתי (מה גם שחיפשתי משהו בנפח יותר גדול).

השנקל שלי בנושא הם:

1. הרבל 500 מושלם כאופנוע למתחילים. נמוך, יציב, קל, די סלחן, שפע כוח בהילוכים נמוכים לגיבוי במקרה של שילוב הילוך לא נכון, ומעודד נסיעה מאוד רגועה
2. מרווח הטיפולים ועלות החלפים של הרבל לעומת הקוואסקי היוו אצלי שיקול מכריע לטובת ההונדה, מה גם שלא היה קוואסאקי מוגבל לרכיבת מבחן
3. קח בחשבון שרבל זה כלי שצריך לקסטם קצת בעוד כמה גרושים (תלוי בתקציב ודמיון). אני הוצאתי 250 ש״ח על ריפוד המושב ו 700 ש״ח על מגן רוח אוניברסלי. הקוואסאקי מגיע עם מערכת Ergo-Fit שאמורה לתת לך יכולת קביעת תנוחת רכיבה יותר טובה / מתאימה למבנה הגוף שלך
4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. לא יודע איך זה בקוואסאקי
5. קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 לא ישאיר לך הרבה רזרבות כוח / מהירות בכבישים בין-עירוניים ומהירים. אופנוע בנפח 500-650 לא מחייב אותך לנסוע מהר אבל כן נותן לך את השקט הנפשי שכשצריך קצת כוח / מהירות הם זמינים. במילים אחרות, זה לא ש 500 סמ״ק זה ״יותר מדי״ אלא ש 250 סמ״ק זה ״פחות מדי״, גם לרוכב מתחיל, כמובן אם המטרה היא נסיעה משולבת עירוני / בין עירוני / מהיר.

מוזמן לדבר איתי בפרטי אם אתה רוצה עוד מידע / רשמים / המלצות.

רכיבות טובות ומהנות

Busy
15-09-2017, 18:57
zoharrad שקלת הארלי ?

zoharrad
16-09-2017, 09:01
zoharrad שקלת הארלי ?

לא ממש. לא בתקציב שלי וקצת פחות עונה על הצרכים שלי כרגע. אני עושה הרבה נסיעות עירוניות וצריך כלי קצת יותר קל וצנום. אגב, למרות שלא רכבתי על הוולקן, המשקל שלו לעומת ההונדה השפיע על ההחלטה שלי לא ללכת עליו. האופנוע הבא יהיה כנראה גוצי, אבל ימים יגידו. לי ול Rebel יש עוד הרבה קילומטרים יחד

crazyclown
16-09-2017, 16:20
מבין כל מה שרשמת עדיפות לRebel. בנוסף, אמנם לא קסטום אבל כלי רטרו מצוין זה הסקרמבלר Sixty2 או רגיל (מוגבל A1) של דוקאטי, או מוטוגוצי V7.

miki
17-09-2017, 18:39
4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. הכסאות המקוריים במרבית הקאסטומים הם דראעק ...גדול... מאוד! זה אופייני למרבית הנפחים, לא תמצא הרבה קאסטומים נוחים לרכיבות ארוכות עם הכיסא המקורי .
5. קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 לא ישאיר לך הרבה רזרבות כוח / מהירות בכבישים בין-עירוניים ומהירים. אופנוע בנפח 500-650 לא מחייב אותך לנסוע מהר אבל כן נותן לך את השקט הנפשי שכשצריך קצת כוח / מהירות הם זמינים. במילים אחרות, זה לא ש 500 סמ״ק זה ״יותר מדי״ אלא ש 250 סמ״ק זה ״פחות מדי״, גם לרוכב מתחיל, כמובן אם המטרה היא נסיעה משולבת עירוני / בין עירוני / מהיר.

מצטרף להמלצה לקנות אופנוע בנפח \ כ"ס מירבי שהרשיון מאפשר. במידה ואתה רוכב בבינעירוני זה חשוב ביותר.
טיפ נוסף ... אני ועוד אחד מהכותבים כאן התלהבנו מקאסטום. שנינו רכשנו קאסטומים כמעט במקביל, הוא מכר את שלו, ואני עדיין לא .
הקסטום נוח להפליא בחנייה. ... הקאסטום מתהדר (בד"כ) בכסאות רחבים , כידון רחב ותנוחת רכיבה חבלז"ת ... רק שכשאתה מתחיל את הרכיבה ועובר איזה 30-40 ק"מ אתה לפתע מבין שיש איבר בגוף שקורים לו עכוז, והוא מתחיל לכאוב מהר מאוד... רוצה לרכוב בכביש הררי? אין בעייה, רק קח בחשבון שמרווח ההטייה מוגבל והרכיבה איטית (יחסית).
מציע לך בחום לרכוב על קאסטום טרם הרכישה ולא לחזור על הטעות שלי ושל חברי הטוב ...

zoharrad
17-09-2017, 18:46
מצטרף להמלצה לקנות אופנוע בנפח \ כ"ס מירבי שהרשיון מאפשר. במידה ואתה רוכב בבינעירוני זה חשוב ביותר.
טיפ נוסף ... אני ועוד אחד מהכותבים כאן התלהבנו מקאסטום. שנינו רכשנו קאסטומים כמעט במקביל, הוא מכר את שלו, ואני עדיין לא .
הקסטום נוח להפליא בחנייה. ... הקאסטום מתהדר (בד"כ) בכסאות רחבים , כידון רחב ותנוחת רכיבה חבלז"ת ... רק שכשאתה מתחיל את הרכיבה ועובר איזה 30-40 ק"מ אתה לפתע מבין שיש איבר בגוף שקורים לו עכוז, והוא מתחיל לכאוב מהר מאוד... רוצה לרכוב בכביש הררי? אין בעייה, רק קח בחשבון שמרווח ההטייה מוגבל והרכיבה איטית (יחסית).
מציע לך בחום לרכוב על קאסטום טרם הרכישה ולא לחזור על הטעות שלי ושל חברי הטוב ...איזה קאסטומים רכשתם?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

miki
17-09-2017, 18:48
איזה קאסטומים רכשתם?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הוא XV950 (אם אינני טועה).
אני עם XV1900 .

lokimonster
18-09-2017, 08:17
לא טעית XV 950 יפיפה אמין ולהבדיל מהארלי היה יכול להיות קישוט נהדר לסלון (הוא לא נוזל שמן).

האמת שהXV 1900 וה XV950 מאוד שונים באופי ה950 ממדים יותר קטנים ויש לו אופי שובב ( היה אפשר להנות איתו בכבישים מפותלים כל עוד הם ללא מהמורות).
אבל כאמור הדמיון הוא חום מנוע שמגיע ישר למפשעה נוחות שמוגבלת לקילומטרים ספורים כמובן מוגבל ביחס לאופנועים אחרים בכבישים טכניים (ה950 קצת פחות אבל זה עלה לי במחיר הרגליות) וכאמור קצב רכיבה של 110 קמ"ש בערך מעבר לזה הופך למאבק לא נעים.

אם יהיה לי תקציב לא מוגבל בהחלט אני יחזיק לי איזה צ'ופר עם מנוע גדול ככלי שני לרכיבה לבתי קפה הסמוכים לבית אבל ככלי יום יומי לטווחים ארוכים ממליץ לך לחשוב שוב.

kanter.m
18-09-2017, 09:05
zoharrad (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/10266-zoharrad) שאלה, אני גם התחלתי לפזול לכוון קסטום בנפח שקצת מעל 700 סמ"ק. היום רוכב על cb500x.
מה הכוונה?: "
4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. "????
מושב קשה\לא נוח? ריפוד שונה יפתור את הבעיה או תנוחת הישיבה לא טובה פשוט? (על שלי עושה רכיבות של 300-500 ק"מ בלי בעיה ואני די סובל מכאבים בגב תחתון)

zoharrad
18-09-2017, 10:54
zoharrad (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/10266-zoharrad) שאלה, אני גם התחלתי לפזול לכוון קסטום בנפח שקצת מעל 700 סמ"ק. היום רוכב על cb500x.
מה הכוונה?: "
4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. "????
מושב קשה\לא נוח? ריפוד שונה יפתור את הבעיה או תנוחת הישיבה לא טובה פשוט? (על שלי עושה רכיבות של 300-500 ק"מ בלי בעיה ואני די סובל מכאבים בגב תחתון)זה נובע משילוב של מושב עם ריפוד בסיסי ותנוחת ישיבה שהיא לא רכונה ולא זקופה אלא באמצע.

מושב אפשר לפתור עם ריפוד / בנייה מחדש / החלפה. יש מושבים חלופיים לקניה, אבל לא ברור עדיין כמה הם איכותיים.

תנוחת ישיבה אפשר לתקן עם כיוון זווית וגובה כידון

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

lokimonster
18-09-2017, 12:24
זה מעבר לריפוד.
תנוחת ישיבה לא טבעית שמפעילה לחץ על האגן התחתון בשילוב מתלים בסיסים בעלי מהלך קצר שמבטיח שכל בור ישדר לך ישירות לגב התחתון.
תנוחת ישיבה ( בייחוד אם אין משקף רציני שיסיט את הרוח) שמתנגדת לרוח ( החל מפלג גוף עליון ונגמר באימונים לפני לידה בגלל המלחמה ברוח שמנסה לפסק את הרגליים.

מבירורים שערכתי למושב חליפי יש חברות בחו"ל שמייצרות מושבים חליפיים ( לפחות לימאהה הארלי וקאוואסאקי אני מניח שאפשר יהיה לתאם אותם גם לכלים אחרים בקלות יחסית) אבל העסק לא זול.
לחילופין מריו באום פה בארץ הקודש ששמעתי עליו דברים טובים ועובד עם חומרים סופגי אנרגיה (ג'ל או משהו כזה).
אבל ופה האבל הגדול הגב עדיין נושא בעומס הגוף מהווה מפרש ואני שואל את עצמי האם זה שווה את זה אני בחרתי למכור את הXV ולחזור לאופנועי ספורט תיור.

תוכל לקרוא על מסכת העינויים שלי פה ( (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/5677-דו״ח-שימוש-xv950/page13?highlight=bolt)היו גם קצת הנאות אבל כאמור בסוף חזרתי לאופנוע אמיתי)

Busy
18-09-2017, 13:07
למען האמת היתי בטוח שמנוע 950 לדוגמה יאפשר יותר חופש תנוע מ

כאמור קצב רכיבה של 110 קמ"ש בערך מעבר לזה הופך למאבק לא נעים
גם לגבי נוחות ישיבה ,ישבתי על הVOLCAN ,הרגשתי די נוח.זה רק הרגשה ראשיני?
הבנתי בשבלי,אם להחליף אופנוע,לי חשובים שני דברים.
אחד זה-מומנט ושני נוחות ישיבה.
אז איזה סוג אופנוע יותר עונה לדרישות אלה?
או זה הכול אישי?

miki
18-09-2017, 13:22
גם לגבי נוחות ישיבה ,ישבתי על הVOLCAN ,הרגשתי די נוח.זה רק הרגשה ראשיני?
או זה הכול אישי?
גם אצלי הפנטזייה היתה קאסטום גדול. כפי שכתבתי מקודם , אי אפשר להשליך מישיבה (ללא רכיבה רצינית ) על האופנוע אם הוא נוח או לא. אצלי, אם תשב על האופנוע תגיד מייד, זה האופנוע הכי נוח שישבתי עליו. זה האופנוע היחיד עליו אני רוכב ונוגע במורכב כדי לוודא שהוא עדיין שם (במקרה זו אשתי אז מותר :biggrin: ) לכאורה, נוחות מירבית לרוכב ולמורכב יש כ"כ הרבה מקום שאתה לא מרגיש מורכב גם אם הוא גדול.
אבל ... אחרי כל 50 ק"מ אנחנו עוצרים....כי הטוסיק כואב ... הגב כואב ... חייבים לנוח. הרכיבה עליו מעייפת. נכון, אני יכול להזמין קורבין או מוסטאנג... אבל אני לא בנוי להוצאה של 700$ בחו"ל וכשיגיע ארצה יעלה למעלה מאלף $ עם כל המיסים שקורעים אותך כאן.
שב על האופנוע בחנייה, תגיד שאני משוגע שאין אפשרות שהאופנוע לא נוח ... במציאות היוצרות מתהפכות.
לכן, מי שקונה קאסטום, מוטב שיבין שהאופנועים יפים, מיוחדים לטוב ולרע.
דבר נוסף: קאסטום מחייב טיפול מתמיד, האופנוע חייב להיות מבריק ומצוחצח אחרת תתחיל לראות חלודות וכו' ... כואב הלב לרכוב איתו בגשם. אצלי הוא לא יוצא אפילו אם הכביש רטוב. אני ממרק אותו, מורח עליו וקס ומשחות ייעודיות. נכון, זו תרפיה עבורי , אבל זה גוזל זמן.
לוקי הרחיב את הדיבור בשרשור שלו על נפלאות הקאסטום, כדאי להקדיש את הזמן ולקרוא.

lokimonster
18-09-2017, 13:27
המנוע בXV 950 הרגיש מצויין סביב ה110 וידע לשייט בסדר סביב ה145 אם אני זוכר נכוןן

ממשפחת ה"קאסטומים" שהצגת הוולקן והרבל הם עם מנוע רוחבי 2 צילינדרים ואני לא בטוח שהם יתנו לך את התחושה של מנוע V2 למרות שמהרשימה שלך אני מניח שהייתי הולך על אחד מהם.

לדעתי הSV650 עשוי לתת לך מענה מצויין בחבילה קומפקטית וטובה ( אולי פחות זוהרת מהקאסטומים) וכבונוס מנוע V2 ומחיר טוב.

נ.ב תנסה לערוך רכיבת מבחן - רצוי בתנאי נסיעה יומיים שלך - מרחק וזמן) ולפי זה להחליט.

Busy
18-09-2017, 14:04
גם אצלי הפנטזייה היתה קאסטום גדול\ענק
אמת-לא חשבתי על הvolcan,רק על סיגנון ישיבה.
אני לא רואה את עצמי על אופנוע גדול.
הסתכלתי לכיוון רבל,מוטוגוצי,או אולי הארלי ספורטסטר-משהו בסיגנון.
פשוט התיישבתי לבדוק איפו נוח יותר.
הבעייה יכלה להיות בין "נוח לשבת" ו"נוח לנסייה למרחקים"


למרות שמהרשימה שלך
זה שורש לא שלי,אז מתנצל,פשות גם חושב לאיזה כיוון ללכת.

שוב,אם לדבר על אופי ישיבה רק,ראיתי שנגיד ל שכרות ב אירופה די נפוץ GS1200 BMW או R1200 -למה?
הוא "נוח"?
על
SV650 למרחקים יהיה פחות כעבי גב מ רבל לדוגמה?

miki
18-09-2017, 14:43
שוב,אם לדבר על אופי ישיבה רק,ראיתי שנגיד ל שכרות ב אירופה די נפוץ GS1200 BMW או R1200 -למה?
הוא "נוח"?
על SV650 למרחקים יהיה פחות כעבי גב מ רבל לדוגמה?
אל תשווה GS1200 או RT 1200 לקאסטום.
לא סתם קאסטום אינו נפוץ בהשכרת אופנועים. הוא בד"כ לא נוח למרחקים ארוכים.
מאחר ורכבתי גם על GS וגם על קאסטום יכול לומר לך שאלו שני עולמות שונים בקונספט האופנוענים.
עניין כאבי הגב מאוד אינדיווידואלי לכל אחד מאיתנו. אבל המאחד את חלקנו הגדול (ותקרא מבחני דרכים) הוא אי הנוחות בקאסטום לרכיבות ארוכות.
יש הארליסטים שלא מעניין אותם שום אופנוע אחר זולת הארלי, מבחינתם זה שיא השיאים באופנוענות. כל אחד ונטיית הלב שלו.
השורה התחתונה צריכה להיות: רכיבת מבחן לפני קנייה כדי שתבין מה זה קאסטום. בסופו של יום אתה תעשה מה שאתה רוצה, אבל אנחנו כאן כדי להציב לך תמרור שאומר שים לב שלא כל הנוצץ זהב.

Busy
18-09-2017, 19:33
יש מצב שאני לא מתבטא מובן.
כל הדוגמאות לצורך השווה צורת הישיבה.
קודם חשבתי שישיבה "ספורטיבית" הכי בעייתית וכמה שמתיישר -נוח יותר.
וזה הקאסטום .
אים זה מואד אישי -סיפור טיפה אחר.
הבעייה היא-אני לוקח מבחן נסייה, בוחר מה הכי טוב,הכול נוח ויפה,אני שמח...ואחרי טיול ארוך מתברר לי שממש(בום!) יש לי כאבים.

YaronNahum
19-09-2017, 01:06
גש לסוכנות של הארלי, בקש נסיעת מבחן קצת ארוכה על ספורטסטר. תוכל לעבור בנסיעה כזאת מעל 60 קמ.
שם תוכל להחליט.
ומי שאמר שלא משכירים קאסטום, כנראה לא שכר בארהב. ושם הנסיעות הן למרחקים.

Sent from ...

lokimonster
19-09-2017, 07:09
יש הבדל עצום בין ספורטסטר ו xv950 של ימאהה לבין דגמי תיור מהג'אנר בהם הרוכב מוסתר מאחורי חופה ענקית.

ועדיין אני חושב שמבחינת בטיחות אקטיבית ( מתלים שיוט בלמים זוויות הטיה וכו') הם יהיו נחותים מאופנעי ספורט תיור או דגמי הbmw שהוזכרו פה

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

kanter.m
19-09-2017, 10:53
הבנתי משיחה עם רופא אורטופד שגם רוכב שיש הסבר די פשוט, ברגע שיושבים עם רגליים קדימה כמו בקסטום, יש לחץ על החוליות התחתונות של הגב, ברגע שמקפלים רגליים אחורה, כמו בדו"ש, הלחץ מהחוליות מופחת. ראיתי מישהו עם וולקן ששם רגליים על הרגליות האחוריות וזה פתר לו את הבעיה של הכאבי גב... בסוף החליף לקוסאקי 900...