צפייה בגרסה מלאה : כלים מוגבלים לA1 - איך נהיה להם שוק כזה גדול ?
אני רואה הרבה מאוד כלים ביד2, דוקאטי, סוזוקי וכו'... עם הגבלות לA1, עכשיו אני שואל את עצמי... האם קנה אותם בחור בן 20, אם כן, סחטיין על עומק הכיס...
אם לא, מה ההגיון לקנות כלי מוגבל ? בשביל להמנע מלעבור טסט פשוט וקל לרשיון ללא הגבלה ? או בגלל שהם רק עכשיו הוציאו A1 וישר בא להם לקפוץ לכלי ראשון גדול ?
סתם סיקרן אותי... פשוט השוק הזה לא ברור לי...
alexsupreme
18-09-2017, 19:35
אני רואה הרבה מאוד כלים ביד2, דוקאטי, סוזוקי וכו'... עם הגבלות לA1, עכשיו אני שואל את עצמי... האם קנה אותם בחור בן 20, אם כן, סחטיין על עומק הכיס...
אם לא, מה ההגיון לקנות כלי מוגבל ? בשביל להמנע מלעבור טסט פשוט וקל לרשיון ללא הגבלה ? או בגלל שהם רק עכשיו הוציאו A1 וישר בא להם לקפוץ לכלי ראשון גדול ?
ההבדל בין כלי מוגבל לבין כלי 300 סמ״ק הוא בערך 25% כאשר אתה מקבל אופנוע טוב יותר בכל כלי מידה.
הדבר בולט במיוחד בדגמי ה500 של הונדה שעולים כמו ה-650 בני שנה של שאר היצרניות.
תזכור שמה שמעניין בכלים האלו הוא המומנט והוא לא מוגבל כלל.
מה שאני לא מבין זה מי לעזעזל קונה את כל הנינג׳ה 300 עם השוק של היום.
מה קרה?
הפסקתם לעבור טסטים זה מה שקרה
אז אתה אומר שאם עכשיו הוצאתי רשיון, כבר יותר שווה לי פשוט לקנות כלי בנפח מלא שהוגבל, כשמבחינת תקציב, זה מתקרב לכלים של ה300 ?
יש לי A אגב, סתם עניין אותי.
אתה מפספס. זה אומר שיש הרבה רוכבים חדשים שנכנסו לשוק או קיימים בעלי רישיון A2 (מוגבל ל-125 סמ"ק) ששדרגו רישיון ל-A1. הם לא יכולים לרוץ לרישיון בלתי מוגבל, לפני שסיימו שנה שלמה על A1. וזו הסיבה שנמכרו הרבה כחדשים וזו הסיבה שיש הרבה שיוצאים לשוק המשומשים.
דבר נוסף - אתה יוצא מנקודת הנחה שאופנועי רישיון A הם שאיפת הפסגות האולטימטיבית של כל הרוכבים באשר הם. זה פשוט לא נכון. יש הרבה רוכבים שבהיצע הקיים, לא רואים שום צורך להחליף לאופנוע גדול יותר או בכלל להגדיל רישיון.
ברור לי, גם אני עם רשיון בלי הגבלה, מתעניין בכלים כמו DUKE 390, זה נראה לי אחלה כלי לעיר, זול, לא יקר מאוד לתחזוקה...
אבל אם הייתי חושב על מונסטר, SV650, אפריליה למניהם... והרגע הוצאתי A1, לא הייתי מוותר על אף כוח סוס, נראה לי הגיוני להתחיל עם כלי בנפח בינוני ואז לשדרג לA ולהחליף.
אבל אולי זה רק אני...
אבל אולי זה רק אני..(c)
לי יש A1.אין לי רצון ללכת...ללמוד..שערים ..בחינות .כאשר מלא כלים בנפח "מספק" .
47 כ"ס?
ברכב שלי רק 100כ"ס-מספיק.
היית קונה פורש או פרארי מוגבלת ? (בוא נעזוב רגע שיקולי תקציב, אני יודע שהשאלה קצת קשה לעיכול :-))
TundraOG
19-09-2017, 00:38
השוק מתחלק לרוכבים שכבר רכבו על כלים קטנים יותר ורוצים לשדרג למשהו קצת יותר גדול בלי לעבור את הטרחה של שיעורים וטסט מחדש, לכן עולים בנפח מ-250/300 לכיוון ה-650/600 מוגבלים ורוכבים, לרוכבים מתחילים מבוגרים שרק הוציאו רשיון A1 ולא רואים את עצמם רוכבים על כלי בנפח קטן ורוצים "להרגיש את החלום" (ובגלל זה רואים ג'יקסרים וספורטסטרים וויסטרומים מוגבלים למיניהם), וגם לילדים בני 18-21 שלא יכולים לעשות רשיון A אז הם קונים כלי מוגבל, מסירים את ההגבלה ורוכבים עם כלי "מוגבל על הנייר" עם כ-90 כ"ס ומנוע ארבע בשורה שצורח בסל"ד הגבוהה ונמרחים על הכביש ב-250 קמ"ש.
היית קונה פורש או פרארי מוגבלת ? (בוא נעזוב רגע שיקולי תקציב, אני יודע שהשאלה קצת קשה לעיכול :-))
תצחק,אבל התחלתי לכתוב על פורש ופרארי...מחקתי.
אני עוקב בפייסבוק אחרי ushops וממש אתמול הם פרסמו 911 - כזה שתמיד רציתי.
זה - שלב אחר בחיים.
דו גלגלי - עולם אחר לגמרי,דעתי.
אני לא בטוח שכל אלה ש קופצים על 750-1000-1200 יודעים לנצל 500 בצורה טובה.רוכבים מספיק טוב,ש כבר ...כל אלה שקונים פורש 911 - מנצלים את הכוח המנוע שלו?
חלק מהם?...אולי קטן.
גם נקודה לגבי כייס הארלי -מספרים אצלם מעניינים .
אבל בטח אני דוגמא לא קלאסית מהנושא שלך.
אני עכשיו עם 250....כמה וכמה פעמים חשבתי לעלות בנפח,אבל מצד שני אומר לעצמי:
-אתה עוד צריך ללמוד ,רוכב לא מספיק טוב.
התשובה די פשוטה, והיא מתחלקת לשניים:
1. אופנוע פול-סייז מוגבל מגיע עם מכלולי שלדה, מתלים ובלמים איכותיים יותר מכלי A1 "נטו", שהם ברובם אופנועי תקציב מובהקים. הם תוכננו לעמוד בעומסים שמפעיל רוכב "מנוסה" (בעל רישיון A) עם מנוע שמפיק 70-90 סוסים. כמו שציינו מעליי - השוואה של סדרת ה-500 של הונדה (שזה בערך הכי הרבה שניתן להשיג היום ב-A1 ללא הגבלות) לאופנועי ה-600+ המוגבלים ממחישה זאת היטב.
2. נקודה שעוד לא עלתה כאן. ברוב הכלים, ניתן להוריד את ההגבלה בקלות יחסית, ולקבל אופנוע עם ביצועים הגונים. נכון שזה לא בדיוק חוקי (אם כי - אף אחד לא בודק את זה), אבל אם נתעלם לרגע מהצד הזה - אז זה מענה מצויין לקטגוריות מסויימות של רוכבים שמוגבלים ברישיונם. כך למשל, אני רכבתי 4 אלף ק"מ בחודש על דיוורז'ן 400 על 42 הכ"ס שלו בתקופת ה-A1, רובם ככולם בכבישים מהירים. אמנם הדיוורז'ן היה אופנוע עמיד בצורה יוצאת דופן, אך כשבשיוט לילי בכביש 6 החזקתי אותו במהירויות של 140-150, הרגשתי שהאופנוע מתאמץ. בין היתר, זה בא לידי ביטוי בצריכת דלק ואכילת שמן מוגברת.
עוד 200 סמ"ק ו-20 כ"ס היו משפרים את החוויה שלי כרוכב ומקטינים את הבלאי של האופנוע - מבלי לפגוע באופי הלא-מאיים שלו. במקרה של הדיוורז'ן, זה דרש להחליף את המנוע העליון למנוע של דגם ה-600 ולהחליף קרבורטורים. יצא לי להכיר בחור אחד שעשה את זה. היום, רוכב כמוני יכול לרכוש ויסטרום מוגבל ופשוט להחליף מחשב.
שיעורים, צרכים מהכלי, תקציב (לא מדבר על דגמי אנטרי לבל במחיר של A1 מוגבל), אי כשירות רישויית למשל מבחינת ראיה, עלויות אחזקה וביטוח.
A זה בהחלט נחמד אבל לאו דווקא הכרחי וחסרונו אינו מגביל אותך באופן מהותי.
Metronome_
19-09-2017, 20:21
נקודה שלא עלתה ואצלי לפחות היא סיבה מרכזית להחזיק אופנוע מוגבל.
אופנוע מוגבל A1 מסווג כהוצאה מוכרת מלאה בעוד אופנוע בדרגה A חייב בשווי שימוש.
וזה חיסכון משמעותי.
מה שמצחיק זה שמי שעושה A1 וקונה כלי מוגבל, 99 אחוז לא יודע לרכב עליו באמת.
שהיה לי את הנינגה 250, ראיתי אנשים במסלול או יום רכיבה, פשוט לא יודעים לרכב ורוכבים על כלי שגדול עליהם בהרבה
+1 לתגובה של מטרונום. כלי מוגבל בקטגוריה l2, מאפשר לעצמאים הטבות מס רציניות: זיכוי על המעמ בקניית כלי חדש , הכרה לצרכי מס בהוצאות כולל טסט, טיפולים, ביטוחים, מיגונים, ציוד רכיבה.
באמת ??? טוב לדעת!
מדובר בעצמאים
ההכרה למס לעצמאים תלויה באופי העבודה והנסיעות וכמובן ברו"ח שלך.
מכיר כאלו שאכן הצטיידו בכלי מוגבל בגלל הרו"ח שלהם, ומכיר לפחות אחד שלא (אני).
לפני שמי מיכם מתלהב מהאופציה הזו הנפתחת בפני עצמאים, קחו בחשבון שעל פי חוק עליכם גם להצהיר בביטוח החובה שהכלי משמש לעסק ועל הדרך תכינו הרבה הרבה כסף לשלם...
Yadin Tal
22-09-2017, 06:32
יש אנשים עם ניסיון שמגיל קטן רוכבים, ויש כאלה בשביל הפוזה, נכון זה שלב אידיוטי להעלות על קלים גדולים, אבל מי שעולה על כלים אני חושב שהוא לא טיפש. למרות שיש אחוז מסויים של כאלה שהם כן טיפשים. אני יכול להגיד לך מניסיון בתור אחד שעלה מקטנוע 125 סמק ל-700 סמ"ק, שכולם חשבו שאני מטומטם וכו', והייתי הולך לבצפר בכיתה יב עם אופנוע 700 סמק, אבל לא הייתי עד כדי טיפש, למדתי על האופנוע הרבה, קראתי עליו באינטרנט הרבה וניסיתי כמה שיותר ללמוד עליו, הדבר היחיד שבאמת שאני יכול להודות שהיה טיפשי, שעליתי עליו בלי לדעת הילוכים, אבל זה היה בגלל שהוא עמד אצלי קצת בבית ולא יכלתי לסוע עליו ואז לא הצלחתי להתאפק הוצאתי אותו לסיבוב אמרתי מה שיהיה, יהיה, כוס אמק! התחלתי לאט לאט הייתי על הילוך ראשון איזה שעה עד שהבנתי תקטע, לאט לאט התחלתי גם קצת לנסות להעביר הילוכים עד שהצלחתי ללמוד את הכלי. אז שוב נחזור להתחלה, לגבי הנושא שלך, אנשים קונים כלים מוגבלים כי זה בדרך כלל אנשים בני 18-21 שאין להם אפשרות ל-A, או כאלה שאין להם כוח להגדיל את הרישיון ואז קונים אופנוע A1 מוגבל ואז משחררים לו תהגבלה וככה פתרת את הפתרון של טסט, בקיצור לא חסר סיבות בשביל לקנות כלי A1.
אנשים כותבים פה על חוסר הניסיון של בעלי רישיון A1, כאילו הם עצמם נולדו עם קליפ-אונים ביד ויכולת רכיבה של ולנטינו רוסי.
עדכון חשוב: כולנו נולדו כ"רוכבים מתחילים". אין יוצאים מן הכלל בעניין הזה.
arieelberg
22-09-2017, 07:20
יש לי A1 משנת 1991, עוד לפני שכמה מכאן נולדו :)
ולא מרגיש צורך לשדרג עדיין...
Metronome_
22-09-2017, 08:52
לפני שמי מיכם מתלהב מהאופציה הזו הנפתחת בפני עצמאים, קחו בחשבון שעל פי חוק עליכם גם להצהיר בביטוח החובה שהכלי משמש לעסק ועל הדרך תכינו הרבה הרבה כסף לשלם...
לפי הגדרות הפוליסה בפול שימוש באופנוע ״פרטי״ כולל גם שימוש לצרכים עסקיים של בעל האופנוע.
לצורך הפשטות - אופנוע שנרכש ומוחזק כתחליף לרכב צמוד - נחשב פרטי.
ולא רק עצמאים - גם כשכיר, אופנוע צמוד פטור משווי שימוש בתלוש.
לפי הגדרות הפוליסה בפול שימוש באופנוע ״פרטי״ כולל גם שימוש לצרכים עסקיים של בעל האופנוע.
בבקשה תסביר, כי אני יודע שברגע שהאופנוע נכנס להוצאות כלפי רשויות המס, ההגדרה בחובה צריכה להיות תחת "בעלות: אחר" ולא "פרטי". אם יש לך מידע אחר מאד אשמח לדעת.
Metronome_
22-09-2017, 10:02
בבקשה תסביר, כי אני יודע שברגע שהאופנוע נכנס להוצאות כלפי רשויות המס, ההגדרה בחובה צריכה להיות תחת "בעלות: אחר" ולא "פרטי". אם יש לך מידע אחר מאד אשמח לדעת.
קרא את גב תעודת ביטוח החובה של הפול.
מצוין במפורש מה נחשב שימוש פרטי ומה לא.
ומה אם אופנוע אספנות משמש את העצמאי ככלי פרטי\למטרות העסק? מה דינו?
rusty james
24-09-2017, 17:35
ומה אם אופנוע אספנות משמש את העצמאי ככלי פרטי\למטרות העסק? מה דינו?
עד כמה שידוע לי, אין מזדכים על כלי רכב אספנות כלל וכלל ובשום מקרה (מעניין מה דין בית עסק שמציג כלי אספנות כחלק מהשיווק, נגיד).
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Metronome_
24-09-2017, 20:21
עד כמה שידוע לי, אין מזדכים על כלי רכב אספנות כלל וכלל ובשום מקרה (מעניין מה דין בית עסק שמציג כלי אספנות כחלק מהשיווק, נגיד).
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
למיטב להבנתי אין סיבה שאופנוע אספנות, יקבל הגדרה אחרת לעניין מיסוי ההוצאה.
כל עוד הוא באמת משמש את בעל העסק או עובדיו דינו זהה לכל אופנוע אחר.
אפילו להיפך, אופנוע אספנות גם אם הוא מסווג L3 ברישיון, הוא מוכר במלואו. (כמו גם כל אופנוע שקיבל רישוי ועלה לכביש עד דצמבר 2007).
rusty james
24-09-2017, 20:59
למיטב להבנתי אין סיבה שאופנוע אספנות, יקבל הגדרה אחרת לעניין מיסוי ההוצאה.
כל עוד הוא באמת משמש את בעל העסק או עובדיו דינו זהה לכל אופנוע אחר.
אפילו להיפך, אופנוע אספנות גם אם הוא מסווג L3 ברישיון, הוא מוכר במלואו. (כמו גם כל אופנוע שקיבל רישוי ועלה לכביש עד דצמבר 2007).
הנה, פה (סעיף ד'):
http://www.fridmanwork.com/lawyers650.html
Metronome_
24-09-2017, 22:17
הנה, פה (סעיף ד'):
http://www.fridmanwork.com/lawyers650.html
מעניין, לא הכרתי.
בכל מקרה, לעניין מיסוי מה שקובע זו ההגדרה ברישיון, מס הכנסה מתייחס לדרגת רישוי הכלי, אם אופנוע מסווג L3/L2/L1 הוא הוצאה מוכרת.
לא מכיר שמס הכנסה מחריג כלי אספנות. (התקנות בקישור הן תקנות תעבורה, יותר סביר שמטרתן הייתה למנוע גררים/מוניות/מנופים בני 30).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft