צפייה בגרסה מלאה : שינוי יחס העברה ב CB500X
שלום חברים , שנה טובה
ברשותי CB500X 2016
לא אוהב לרכב בסל"ד גבוה ולא במהירות גבוהה מ 120 -130
כרגע האופנוע נוסע במהירות 100 קמ"ש בסלד 5000 לערך (שזה מרגיש לי קצת "עסוק" מידי)
האם ניתן לשנות את יחס העברה למצב כזה שהוא יסע במהירות 110 קמש" ב 5000 סל"ד ?
ואיך זה ישפיע עליו מעבר לכך באופן כללי
אשמח לתובנות גם ממי שעשה זאת
תודה וחג שמח
אתה צריך אופנוע עם מנוע דיזל.
אתה צריך אופנוע עם מנוע דיזל.
למה מנוע דיזל? מה הקשר?
מנוע דיזל מתפקד באופן תקין עם סל'ד נמוך.
מה זה 5000 להונדה שהוא " עסוק" מדי?
סל'ד נמוך מדי - לא עושה טוב למנוע.
בסדרה 500 סמ"ק של הונדה 5000 סל"ד זאת בדיוק הנקודה שהמנוע אוהב
תטפס ל6000 הוא ירגיש מתאמץ יותר
במקומך לא הייתי מתעסק עם זה
" מתאמץ" - זה קרוב לאיזור ה" אדום" .
תנו למנוע לתפקד כהוא מתוכנן וחשוב - טיפולים.
אם יוצא יותר למנוע בסל'ד גבוהה ,הייתי מחליף שמן גם בין הטיפולים שממליץ יצרן
סל'ד נמוך מדי - לא עושה טוב למנוע
לא הצלחתי להבין,אבל כנראה הבעיה אצלי...
בכל מקרה לפות"ש, שינוי יחס השיניים בין גלגל"ש קידמי ואחורי יעשה את מה שאתה מחפש.
תתיעץ עם מישהו שעוסק בזה
ניסיתי.
הסברים טכניים בעברית לא צעד חזק שלי.
להקטין גלגל שיניים אחורי בשן אחת, פרקטיקה מקובלת.
או טרייד לnc750x, משייט 120 על 3000 סל"ד.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אצלי 5000 סל"ד נותנים 107 קמ"ש. זאת נקודת ביקורת בשבילי שאני אכן נמצא בהילוך שישי, בהעדר חיווי מצב הילוכים (לא מכיר מישהו שלא חיפש את ההילוך השביעי בהונדה...).
ב-6000 סל"ד אני בערך ב-127 קמ"ש, אני משייט בד"כ ב-130. לא מרגיש שהאופנוע מתאמץ יתר על המידה, זה עדיין מתחת שיא המומנט ויש רזרבה לעקיפה. מה שכן - 1000 הסל"ד הנוספים משפיעים באופן בולט על צריכת הדלק.
שינוי יחס ההעברה כפי שאתה רוצה, כדי לקבל מהירות גבוהה יותר בסל"ד מנוע נתון, יפגע במומנט. אני אישית לא הייתי מתעסק עם זה, בטח בשביל כמה קמ"ש בודדים.
(לא מכיר מישהו שלא חיפש את ההילוך השביעי בהונדה...)..
נכון!
Tribalmistyc2
22-09-2017, 11:43
סל'ד נמוך מדי - לא עושה טוב למנוע.
מנוע דיזל מייצר הרבה מומנט בסל"ד נמוך.
כמו גם מנוע בנזין 500 עם 2 בוכנות כי הן גדולות.
יחס מומנט\סל'ד CB500 כול כך מוצלח -למה לקלקל זה ש בהונדה תכננו ובנו ?
כי לבחור "
מרגיש לי קצת "עסוק"?
..טוב,אני שלי כבר אמרתי
Guy , I had cb500x for 2 years so I understand
what you are talking about .
Buy tracer 700 - 120 mph at 5000 rpm
kanter.m
23-09-2017, 13:56
gay44, השידרוג הכי טוב שעשיתי אצלי באופנוע cb500x שנת 2016, זה להחליף את הגלג"ש הקידמי ל-16 שניים (עבודה של חצי שעה מתחת לבית). ההילוכים נעשו יותר "ארוכים". בנסיעה מנהלתית ב130 קמ"ש הטורים על 5500.המחשב דלק מראה על 26 ק"מ לליטר. בעליות של נס הרים אתה יכול להשאר ב-3 רוב הזמן מגיב מעולה ואפשר לסחוב את ההילוך עד 90 כמו כלום.
כתבתי בפורום על זה בעבר, הזמנתי את הגלגל מאתר אנגלי - 18לירות. בארץ אצל אבנוע מצאתי בסביבות 180 ש"ח. אגב גם ספידומטר התחיל להראות מהירות אמחתית ולא 12 קמ"ש פחות. 130 זה 130.....
gay44, השידרוג הכי טוב שעשיתי אצלי באופנוע cb500x שנת 2016, זה להחליף את הגלג"ש הקידמי ל-16 שניים (עבודה של חצי שעה מתחת לבית). ההילוכים נעשו יותר "ארוכים". בנסיעה מנהלתית ב130 קמ"ש הטורים על 5500.המחשב דלק מראה על 26 ק"מ לליטר. בעליות של נס הרים אתה יכול להשאר ב-3 רוב הזמן מגיב מעולה ואפשר לסחוב את ההילוך עד 90 כמו כלום.
כתבתי בפורום על זה בעבר, הזמנתי את הגלגל מאתר אנגלי - 18לירות. בארץ אצל אבנוע מצאתי בסביבות 180 ש"ח. אגב גם ספידומטר התחיל להראות מהירות אמחתית ולא 12 קמ"ש פחות. 130 זה 130.....
אחלה,
ניראה לי שאלך על זה
FoxLight
23-09-2017, 22:56
ככה זה אופנועים, 5000 סל"ד ומהירות 100 זה נמוך.
הכל בסדר, גם תראה שבכוונה עצבו את המד סל"ד שעד 3-4 אין לך צורך דיוק של סל"ד.
אז לנסוע על סל"ד 5 זה בסדר ואפילו נמוך כי אתה נוסע רק 100.
אחלה,
ניראה לי שאלך על זה
אבל תבדוק אולי הצריכת דלק עולה או אם יש איזשהו הבדל בבלאי המכלולים.
כי נראה שזה חשוב לך ובגלל זה אתה נוסע עד סל"ד 5
ומה אתה מפסיד במהלך הזה?
פחות מומנט?
יותר קשה "ליצור" מהירות?
באופן יחסי כמובן.
kanter.m
24-09-2017, 10:03
ומה אתה מפסיד במהלך הזה?
פחות מומנט?
יותר קשה "ליצור" מהירות?
באופן יחסי כמובן.
לא הבנתי את השאלה, סה"כ אני מעביר את התחושות שלי מהרכיבה, המנוע בהונדה די גמיש כך שלדעתי יש די מומנט זמין בכל שלב, אם לא אז מורידים הילוך וגם אז יש לך גמישות בסל"ד. אני פשוט לא אוהב לראות את הקו האדום מתקרב. אגב הבוקר בדקתי -- ב-3, 90 קמ"ש מתחיל לגרד את ה7000 סל"ד והיה קצת עליה. כך שגם ברכיבה ספוטיבית לדעתי יש יותר גמישות.
אני אחדד
מבחינה מכאנית, מה בעצם גורר השינוי של הגלגל שיניים?
פחות מומנט?
kanter.m
25-09-2017, 10:05
אני אחדד
פחות מומנט?
מבחינה מכנית, אתה צודק, ברגע שהגדלת גלג"ש קדמי המומנט בסל"ד נתון קטן, אבל ניתן לפצות ע"י שינוי ההילוך או הגדלת הטורים.
אני אחדד
פחות מומנט?
המומנט שהמנוע מוציא לא משתנה.
תפקידה של התמסורת היא לבצע המרה של סיבובי המנוע לסיבובי הגלגל האחורי ביחס כזה או אחר.
יש 6 יחסים (הילוכים) שבהם אתה שולט בזמן הרכיבה.
אחרי הגיר, יש עוד "הילוך" - והוא נקבע ע"י היחס בין הגלג"ש הקדמי לאחורי.
נוח להסתכל על זה כאנלוגיה לאופני הרים:
גלגל"ש קטן מקדימה, גדול מאחורה - קל לסובב את הדוושות, אבל המהירות הסופית נמוכה (גם כשהרוכב מסובב מהר, הגלגל מסתובב לאט. כל סיבוב של הדוושות גורם לגלגל לעשות, נניח, חצי סיבוב).
גלגל"ש גדול מקדימה, קטן מאחורה - קשה לסובב את הדוושות, אבל המהירות המירבית גבוהה (כל סיבוב של הדוושות גורם לגלגל לעשות כמה סיבובים שלמים).
לכן, אם באופנוע תגדיל את הגלגל"ש הקדמי או תקטין את האחורי - אתה תקטין את הסל"ד לאותה מהירות (110, נניח) באחוז מסויים. בתמורה, אתה תאבד מה"סחיבה" ותאלץ להשתמש יותר בהילוכים נמוכים. עד כמה זה מורגש - תלוי באופי הרכיבה ובאופי המנוע.
אני חושב שבמקרה של ה-500, שמנועו מאוד גמיש מאוד וחי בעיקר בסל"ד ביניים, רוכב רגוע שלא מרכיב הרבה ירגיש שהשינוי לטובה וה"טרייד" משתלם.
עדכון..
החלפתי את הגלגל שיניים הקידמי ל 16 במקום ל 15
יש קצת יותר משיכה בהילוכים הראשונים על חשבון כח , אבל בשורה התחתונה האופנוע עובד פחות טוב ונימרץ בכל ההילוכים וגם היתרון בהילוך השישי קטן מהצפוי.
בשורה התחתונה - עבורי זה עבד פחות טוב , החלפתי בחזרה לגלגל שיניים המקורי.
תוספת שכן עברה עבורי ובצורה מעולה זו הגבהה ששמתי למגן הרוח הקיים(שגם בתצורתו הגבוהה, לא ממש הגן על הראש מהרוח) עולה לא זול ( כ800 ש"ח ) אבל מאפשר לרכב במהירויות 100 ומעלה ללא בעיית רוח כמעט בכלל, בעוד שקודם לכן זה ממש הווה מטרד.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft