מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע איטלקי

Busy
23-09-2017, 18:15
היתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על מוטוגוצ', אגוסטה , דוקאטי.
אם באמת יש בהם משהו מיוחד או זה סתם שמות מנופחים של פעם .
סיבה להוציא יתר כסף ,כולל טיפולים\חלקים?

אברי
23-09-2017, 18:30
מוטוגוצי לא עומדים באותו הקו של דוקאטי ואמוי.

Busy
23-09-2017, 18:37
אחד כמוך, היה יכול להוציא עוד כמה מילים.
לא?
לאיטלקים יש פרארי,למבורגיני,מזראטי... וגם פיאט.
אבל מוטוגוצ' -זה לא פיאט?

אברי
23-09-2017, 19:00
מוטוגוצי זה כמו אנפילד בעיניי, אופנועים מיושנים מאוד (להבנתי הבסיסית מאוד), חלק מאוד אמינים וחלק דולפים יותר שמן מהצי העיראקי.
אבל הכל שמועות ואין לי ניסיון על איטלקי

ניסיון על איטלקי אין לי.
מה שכן - לא אגיד שלא שקלתי להחליף את היפני שלי תמורת קאפונורד או ntx1200.

אגב 2 - שחכת את אפריליה.

rusty james
23-09-2017, 19:55

אגב 2 - שחכת את אפריליה.

רכבתי ונהנתי על הקאפונורד 1200, האופנוע הכי נוח שיצא לי לרכוב עליו. נקודה.
זללן דלק כמו חזיר יבלות. אבל הלוך חזור ת"א - סדומעRד בלי עצירה פרט לתדלוק ובלי צרימה ולו קלה בגב או בישבן (ואני עם פריצת דיסק, כן?)

#אלה היו 60 שניות של גניבת שרשור, חזל"ש :smoke:

zoharrad
23-09-2017, 19:57
שקלתי לקנות ועשיתי קצת מחקר על גוצ'י עם המסקנות הבאות:
1. מאז שפיאג'ו קנו אותם, בעיות האמינות נפתרו ברובן
2. מכנית כלי פשוט מאוד אין הרבה שיתקלקל
3. נכנס לקטגוריית "אופנוע עם נשמה". זה לא כלי יפני מדוייק לטוב ולרע (הכנס כאן הערות לגבי מדינת הייצור של כלי יפני כלשהו כאן)
4. חששתי קצת לגבי זמינות מוסכים אמינים. ממה שהבנתי אפשרי למצוא במידה ולא תרצה לטפל אצל היבואן. חלפים לא אמורים להיות יקרים
5. התמחור שלהם בארץ לדעתי ולצערי לא הולם את הסגמנטים עליהם מתחרים הדגמים השונים שמיובאים לארץ
6. שוק יד שניה קצת אנמי כי זה לא כלי נפוץ. מצד שני, רוב אלו שראיתי מפורסמים לא נשארו לנצח ביד 2 ונמכרו בזמן די סביר

בגדול החלטתי שהכלי הבא שלי כנראה יהיה גוצי אבל יש עוד הרבה זמן עד שזה יקרה

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Busy
23-09-2017, 21:27
zoharrad -על מה אתה רוכב היום ?

zoharrad
23-09-2017, 21:30
zoharrad -על מה אתה רוכב היום ?על הונדה Rebel חתיך וכיפי. השאיפה לגוצי נגנזה לעת עתה כי כשרציתי לקנות לא היו דגמים מוגבלים לרכיבת מבחן והיו חסרים לי כ 10,000 שח וסבלנות :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Lestoren
23-09-2017, 23:40
שווה כל שקל.

גילוי נאות: ראה את החתימה :tomato2:

iec
24-09-2017, 04:03
היתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על מוטוגוצ', אגוסטה , דוקאטי.
אם באמת יש בהם משהו מיוחד או זה סתם שמות מנופחים של פעם .
סיבה להוציא יתר כסף ,כולל טיפולים\חלקים?

עד שלא תרכב לא תבין באמת את ההבדל העצום בין אופנוע איטלקי לאופנוע יפני .

Mortar
24-09-2017, 06:10
קטע, גם אני לאחרונה חולם הרבה על אופנועים, במיוחד איטלקים... גם הסתכלתי הרבה על מוטוגוצי לאחרונה. האמת שהמחיר של הV7 לא נראה מאוד מאיים (למרות העובדה שאין לי חצי שקל בבנק). וגם יש מונסטרים במחירים הגיוניים ביד2 וגם אפריליות למינהם.
בכל מקרה, אני אאלץ ל"הסתפק" בקטנוע איטלקי מס'2, ומחכה לי תקופה מעניינת עם הבברלי שצריך להגיע כל יום.

Busy
24-09-2017, 08:54
עד שלא תרכב לא תבין ....
כמו שיש כאן שורש שלם על הארלי.
צריך "להגיע" ל הבנה מה זה איתלקי?
או כמו Mortar -אני גם התיישבתי על
הV7 ואמרתי לעצמי "..לא נורא...אפשר"
אבל מוטוגוצ' זה לא דוקטי.
ומה עם טיפולים\חלקים -באמת יקר?

Dresdner
24-09-2017, 09:57
רק הערה קטנה, נראה שכל ההתיחסות כאן למוטו גוצי קשורה למודל אחד בלבד הv7 שהוא אופנוע נישה לא מתפשר.

KKatkov
24-09-2017, 10:56
חיפוש היה עוזר לך. נכתבו בפורום לא מעט פוסטים של בעלי כלים איטלקים, בעיקר בעלי דוקאטי.
בקצרה - אופנועים לא מתחלקים ל"איטלקים" ו"יפאנים".
אם מעניין אותך מוטו-גוצי V7 - אז תשאל פרטני לגבי ה-V7, כי התשובות שתקבל לגביו יהיו כנראה שונות מתשובות שתקבל לגבי מוטו-גוצי סטלביו או נורג', ובטח שיהיו שונות מתשובות שתקבל לגבי מולטיסטראדה 1200, אפריליה טואונו או MV AUGUSTA.
בקיצור - מה אתה רוצה לדעת? איזה דגם מעניין אותך?

אברי
24-09-2017, 11:19
רק הערה קטנה, נראה שכל ההתיחסות כאן למוטו גוצי קשורה למודל אחד בלבד הv7 שהוא אופנוע נישה לא מתפשר.

הv9לא שונה לדעתי.

Busy
24-09-2017, 12:30
אחד,שהוא "מבין"(לפחות חושב כך)זרק משפט :
-אזוב את האיטלקים,נכון יש להם את"זה" ...אבל,יקרים בטיפולים\חלפים וכיו ולא חסר בעיות.
רציתי לדעת אם יש כאלה שגם חושבים כך.

KKatkov
24-09-2017, 12:49
אחד,שהוא "מבין"(לפחות חושב כך)זרק משפט :
-אזוב את האיטלקים,נכון יש להם את"זה" ...אבל,יקרים בטיפולים\חלפים וכיו ולא חסר בעיות.
רציתי לדעת אם יש כאלה שגם חושבים כך.

בטוח שיש עוד כאלה שחושבים כך, ויש כאלה שחושבים אחרת. השאלה מי מהם מדבר על סמך עובדות, ומי מדבר על סמך שמועות.
אני לא נכנס לדיונים עם רס"ן שמועתי. לא מעניין אותי לחפור לשם החפירה עצמה, או כדי להוכיח ש"אחד שמבין" הוא מטומטם עם בטחון עצמי מופרז.

אם יש לך שאלות קונקרטיות לגבי חיים עם אופנוע איטלקי - אני מתנייד על דוקאטי כבר שנתיים (שבמהלכן עברנו 48 אלף ק"מ).
היה שרשור של בחור עם היפר 796, ששאל לגבי אמינות ואורך חיים צפוי של דוקאטי. תמצא אותו, תעבור עליו - היה שם לא מעט מידע. אם יהיו לך שאלות נוספות אחרי זה - אשמח לענות.

Mמהר
24-09-2017, 12:50
דוקאטי ואפריליה באמת מרגישים אחרת מאופנועים יפנים. מצד שני אופנוע כביש של קטמ מזכיר בתחושה את האיטלקים. לדעתי זאת לא הגאוגרפיה אלא בתצורת מנוע שלדה מתלים.

iec
24-09-2017, 15:09
כמו שיש כאן שורש שלם על הארלי.
צריך "להגיע" ל הבנה מה זה איתלקי?
או כמו Mortar -אני גם התיישבתי על
הV7 ואמרתי לעצמי "..לא נורא...אפשר"
אבל מוטוגוצ' זה לא דוקטי.
ומה עם טיפולים\חלקים -באמת יקר?

החלקים מעט יותר יקרים, אבל הטיפולים מתבצעים כל 15,000 ק"מ כך שההפרש הופך לקטן יותר.

Guccii800
24-09-2017, 17:24
אופנוע קודם היה דוקאטי, אופנוע נוכחי MV AGUSTA.
אחרי שרכבת על אופנוע איטלקי, קשה לחזור לאופנוע יפני!!!

כRובי
24-09-2017, 17:29
מוטוגוצי זה כמו אנפילד בעיניי, אופנועים מיושנים מאוד (להבנתי הבסיסית מאוד), חלק מאוד אמינים וחלק דולפים יותר שמן מהצי העיראקי.
אבל הכל שמועות ואין לי ניסיון על איטלקי

ניסיון על איטלקי אין לי.

אגב 2 - שחכת את אפריליה.

לא הבנתי את פשר ההודעה שלך: אתה מתחיל בכך שהבנתך היא בסיסית בלבד, ושהיא נובעת משמועות בלבד. אתה ממשיך ואומר שמעולם לא רכבת על כלי שכזה ובטח שלא היית בעלים שכזה. אם כך, מאיפה הקביעה הכה נחרצת לגבי רמת הכלים ואמינותם? מאיפה הנחרצות לגבי נזילות שמן וכו'? לא עדיף פשוט לא להגיב כשלא יודעים?

אני אומנם עובד בשיווק אופנועי מוטו גוצי, אבל עוד לפני כן, הייתי לקוח מן המניין של אופנועי המותג. שמעתי את "השמועות" לגבי אמינות - כשחוקרים לעומק מגלים שמדובר על אנשים שהיו להם אופנועים מוזנחים בשנות ה-80 (אחרי שהיבואן דאז פשט את הרגל וכולם אלתרו חלקים במסגריה המקומית). מאז עברו 30 שנים... 30!
כבר יותר מעשור שנים שאין שום בעיה באופנועים הללו ואמינותם טובה מאוד מאז שנרכשו על ידי פיאג'ו (הקונצרן הדו גלגלי הגדול באירופה).

אברי
24-09-2017, 19:43
אדון כרוב יקר.
בזמנו חשבתי לקנות גוצי במקום המפלץ הנוכחי.
ואז קראתי. וקראתי וקראתי וקראתי.
הii והסטון בחול זכו במוניטין מפוקפק במיוחד.
הפורומים מוצפים בתקלות חוזרות במנועים ואיכות הרכבה בינונית ומטה.

אגב, השבוע עקף אותי בחור עלv9, מכיוון שהוא חשב שאם אני נוסע מהר ממנו ואני בימני זה בטח מרוץ.
בערך 200 מטר אחרי זה חתך ימינה שלושה נתיבים לתוך השול ועצר עצירת חירום מאונך לתנועה, אופנוע כבוי.
לא עצרתי לראות מה קרה לו, בתור נציג אבניר, אני ממיח שהוא הגיע למוסך-רוצה לשפוך אור על מה קרה?

אגב
אם יגיע לך סטלביו לטרייד שלך הודעה פרטית
יש גוצי ויש גוצי

zoharrad
24-09-2017, 19:58
@Busy במהלך הבירורים שלי על גוצי V7 דיברתי עם מוכר בחנות באנגליה (באתי לשם לקנות ציוד, כך שלא היה לו שום אינטרס ״לדחוף״ לי משהו) והוא אמר דברים דומים למה שכרובי כתב למעלה. ברגע שפיאג׳ו נכנסו לתמונה בעיות האמינות של גוצי נכחדו ברובן. נכון, היו כמה בעיות עם מחשב המנוע ב V7 II אבל הן נפתרו, וליבואנים יש גישה מלאה לשדרוגי ECU במידה וצריך. קיבלתי גם מידע טוב מכרובי ומ KKatkov על זמינות מוסכים וטיפולים בפורום הזה, שעזרו להפיג חששות משמועות האמינות הרופפת שאפפו את ה V7 (שלגביו התענייתי ספציפית).

צריך לזכור שגם ליצרנים אחרים יש בעיות, כולל ריקולים (ב.מ.ו, ימאהה הם הראשונים שעולים לראש), כי מדובר בסוף במכונה ופס ייצור ותקלות תמיד יהיו. יותר חשוב להבין איך יבואן מתמודד עם בעיות שכנראה תמיד יצוצו, מאשר לבסס החלטה על שמועות וחצאי אמיתות, וזה נכון לגבי כל אופנוע.

אם האופנוע מתאים לך מבחינת סגנון, מימדים, תנוחה, מחיר וכו׳ ואתה חי בשלום עם אופיו הנישתי שמשליך בעיקר על שוק יד 2, (כמו מספר יצרנים אחרים, לא בהכרח איטלקים), לדעתי אין לך מה לחשוש. אני בטוח שאם תקנה ותתחרט, תוכל למכור בלי להפסיד יותר מדי, כך שזו אף פעם לא חתונה קתולית :)

עדכן מה החלטת בסוף אם בכלל

Dresdner
24-09-2017, 20:23
אדון כרוב יקר.

אגב, השבוע עקף אותי בחור עלv9, מכיוון שהוא חשב שאם אני נוסע מהר ממנו ואני בימני זה בטח מרוץ.
בערך 200 מטר אחרי זה חתך ימינה שלושה נתיבים לתוך השול ועצר עצירת חירום מאונך לתנועה, אופנוע כבוי.
לא עצרתי לראות מה קרה לו, בתור נציג אבניר, אני ממיח שהוא הגיע למוסך-רוצה לשפוך אור על מה קרה?

אגב
יש גוצי ויש גוצי

אז לפי זה להונדה יש הרבה בעיות כי יצא לראות כמה בצד הדרך והבעלים שלהם עם פרצוף המום כי כנראה אמרו להם שהונדה לא מתקלקל.

אתה מודה לזה שמה שכתבת הוא ממש לא יכול להיחשב כסטיסטיקה רצינית? גם בפורומים של כל סוגי האופנועים תמצא ים בעיות, שהיה לי וי סטרום 1000 הפורום הייתי צריך יומיים קריאה רק להתעדכן בכל הבעיות

אברי
24-09-2017, 20:32
אז לפי זה להונדה יש הרבה בעיות כי יצא לראות כמה בצד הדרך והבעלים שלהם עם פרצוף המום כי כנראה אמרו להם שהונדה לא מתקלקל.

אתה מודה לזה שמה שכתבת הוא ממש לא יכול להיחשב כסטיסטיקה רצינית? גם בפורומים של כל סוגי האופנועים תמצא ים בעיות, שהיה לי וי סטרום 1000 הפורום הייתי צריך יומיים קריאה רק להתעדכן בכל הבעיות

אמת. זה לא סטטיסטיקה אבל מחלות חוזרות זו נחלתן של אופנועי נישה כמו הגוצי.
שוב, לא מבין גדול במיוחד, לא מייצג שום סטטיסטיקה ושום יבואן.
אבל אם תחפש תראה שאלו אותן התקלות.

ilang
24-09-2017, 22:36
1-לאופנובנק לא היה גוצי?
2-דרזדנר לא מבין מה יש לך נגד הונדה. שתמיד אתה חייב להכניס לה..?
גוצי מול הונדה...
3. אומרים שלא יודעים לטפל באיטלקיות בארץ.
ואני בכלל פטריוט איטלקי.

כRובי
25-09-2017, 07:55
אדון כרוב יקר.

אגב
יש גוצי ויש גוצי

כנראה שלא קראת מספיק. אחרת היית יודע שה-II זו סדרת המנועים של כל דגמי ה-V7 והסטון זה שם הדגם (רמת גימור). אם היית קורא מספיק, לא היית מתייחס לשניהם כאל 2 דגמים נפרדים. כמו שאמרו לך קודם - תקרא גם בפורומים של ימאהה וב.מ.וו ותגלה שלא הכל שירי הלל. כשנכנסים לפורומים ייעודים של מותגים ודגמים, רוב העיסוק שם הוא בתקלות או בתוספות. לא משתמשים בפורומים הללו כדי להעלות תכנים המפארים את הדגם.

לגבי ה-V9 ש"נתן לך בראש" (:smoke:) ולכן העדפת לראות בעצירתו הפתאומית כ"תקלה", הנה שפיכת אור על מה שכנראה קרה: זה רק ה-WISHFULL THINKING שלך :biggrin:. אני לא שמעתי לאחרונה על V9 שהגיע למוסך בשל תקלה.

בואו בבקשה נסכם כולנו שאם מישהו בפורום מבקש חוות דעת על אופנוע, אלו שעונים כותבים רק אם יודעים. ולא על סמך דוד של השכן אמר לי או "קראתי בפורום בחו"ל אז זה בוודאי יותר אמיתי, ונכון יותר סטטיסטית, הרי הוא כותב באנגלית!".

אם הפורום יאמץ נורמות אחרות, הוא יהיה כמו סתם עוד קבוצת פייסבוק..

Dresdner
25-09-2017, 08:23
1-לאופנובנק לא היה גוצי?
2-דרזדנר לא מבין מה יש לך נגד הונדה. שתמיד אתה חייב להכניס לה..?
גוצי מול הונדה...
3. אומרים שלא יודעים לטפל באיטלקיות בארץ.
ואני בכלל פטריוט איטלקי.

אין לי דבר נגד הונדה, אני משתמש בהונדה כדוגמא להבדלים בין מיתוס למציאות.
הפורמים של הונדה כמו פורומים אחרים מלאים בתקלות.
אני חושב שבשנים האחרונות האיכות של הונדה ירדה בזמן שהאיכות האיטלקית עלתה והם נפגשו עכשיו באמצע

Busy
25-09-2017, 10:57
אני מבין שיש אופנוע טוב ו פחות טוב ללא כשר איפה הוא מיוצר.
בכל אופן,עדיין יש כזה מוסג "איטלקי" שאפשר לקשר לו תכונות ש אין לאחרים?
גם-כולם מיוצרים באיטליה ?
בטח חלקים כמו מחשב מיוצרים בסין או מדינות המזרח?

1cohen
25-09-2017, 11:00
כשהחלטתי לעבור מעולם הקטנועים לעולם האופנועים עשיתי רכיבת מבחן על אחד MT, וגם על אחד CB (חדשים).
בסוף קניתי אפריליה משומש בן 7, יד 6, ואני עדיין מחייך מאוזן לאוזן כל בוקר כשאני עולה עליו... :smoke:

KKatkov
25-09-2017, 11:36
כנראה שלא קראת מספיק. אחרת היית יודע שה-II זו סדרת המנועים של כל דגמי ה-V7 והסטון זה שם הדגם (רמת גימור). אם היית קורא מספיק, לא היית מתייחס לשניהם כאל 2 דגמים נפרדים. כמו שאמרו לך קודם - תקרא גם בפורומים של ימאהה וב.מ.וו ותגלה שלא הכל שירי הלל. כשנכנסים לפורומים ייעודים של מותגים ודגמים, רוב העיסוק שם הוא בתקלות או בתוספות. לא משתמשים בפורומים הללו כדי להעלות תכנים המפארים את הדגם.

לגבי ה-V9 ש"נתן לך בראש" (:smoke:) ולכן העדפת לראות בעצירתו הפתאומית כ"תקלה", הנה שפיכת אור על מה שכנראה קרה: זה רק ה-WISHFULL THINKING שלך :biggrin:. אני לא שמעתי לאחרונה על V9 שהגיע למוסך בשל תקלה.

בואו בבקשה נסכם כולנו שאם מישהו בפורום מבקש חוות דעת על אופנוע, אלו שעונים כותבים רק אם יודעים. ולא על סמך דוד של השכן אמר לי או "קראתי בפורום בחו"ל אז זה בוודאי יותר אמיתי, ונכון יותר סטטיסטית, הרי הוא כותב באנגלית!".

אם הפורום יאמץ נורמות אחרות, הוא יהיה כמו סתם עוד קבוצת פייסבוק..

אני מניח שאתה זוכר מי קנה את ה-RACER שלך, כך שאני מעודכן היטב בסיפוריו של האופנוע שלך-לשעבר.
בשלב הזה, יש לי הרבה מה להגיד על גוצי V7 מבחינת אמינות (אפשר להגיד שמניסיון). עוד יותר "יש לי מה להגיד" על מוסך היבואן והאנשים שעובדים שם.
כרוב, אני פשוט ממש מחבב גוצי ולא רוצה להרוס את השוק ל-10 יחידות שנמכרות כאן בשנה :)

Dresdner
25-09-2017, 16:25
אני מבין שיש אופנוע טוב ו פחות טוב ללא כשר איפה הוא מיוצר.
בכל אופן,עדיין יש כזה מוסג "איטלקי" שאפשר לקשר לו תכונות ש אין לאחרים?
גם-כולם מיוצרים באיטליה ?
בטח חלקים כמו מחשב מיוצרים בסין או מדינות המזרח?

בגדול אתה צודק אבל אפשר קצת להכליל ולומר שחברה כמו אפרליה ובמוו הביאו את האלקטרוניקה לאופנועים, מיפן זה לא היה מגיע ביוזמתם.
כמו כן אופנועים אירופאים לרוב מגיעים עם חלקים טובים יותר כמו בולמים בלמים, כידונים ועוד כבר באופנועי התקציב שלהם.
אישית אני מרגיש שמבחינה ארגונומית הם נוחים לי יותר אבל זה סוביקטיבי.
והפרט הכי חשוב הוא העיצוב שם האיטלקים משלימים את החוויה הכללית

KKatkov
25-09-2017, 17:01
אולי אני רומנטיקן חסר תקנה - אבל אני מרגיש, שבכלים מסוימים, כל אדם מצוות המפעל שם חלקיק מהנשמה שלו בתוך האופנוע שהוא תכנן, הרכיב או בדק.
ואז המכונה יוצאת... חיה. יש לה מצבי רוח, ימים טובים וימים רעים, היא נעלבת כשמדברים אליה לא יפה, אבל כשמבקשים מכל הלב - היא תעשה מאמץ, ותניע עם מצבר מת "פעם אחרונה, רק כדי להגיע הביתה".
בדיוורז'ן 400 שלי היו חלקיקי נשמות של יפאנים מפעם. אלה שמתחילים לעבוד בחברה בגיל 20, ולא מחליפים מקום עבודה עד הפנסיה. אלה שהיו מתנצלים, כשהם מבקשים חופשת מחלה אחרי התקף לב.
לבנדיט 1200 היו חלקיקי נשמות של יפאנים צעירים יותר. אלה שמורידים את החליפות והעניבות בסופ"ש, ויוצאים לאיזה מסיבה מפוקפקת. ואוהבים אופנועים, כן.
והדוקאטי מולטיסטראדה... מעיד כנראה שבאיטליה גם ragazzi עובדות בפס ייצור. יש בה כמה חלקיקי נשמה של בחורות, ועוד כאלה עם אופי :)

Mortar
25-09-2017, 20:26
אתם שומעים על תקלות מיוחדות מקטנועים חדשים ?
של SYM ? של ימאהה ? של הונדה ? של פיאג'יו ?
לא.
פה ושם, יש איזו בעיה קטנה שמטפלים בה... אני לא מכיר כלים ששופכים מנוע או שיש להם בעיות כרוניות...

אז איפה כבר יכולה להיות בעיה ? בשלדה ? לא נראה לי, בצמיגים וגלגלים ? לא... בבולמים ? פחות... בכידון ? במושב ???
בקיצור, גם אם חס וחלילה תהיה לכם בעיה במנוע, זה יטופל במסגרת אחראיות.

לא הייתי חושש לקנות היום אף כלי. אפילו BENELLI שהוא איטלקי תוצרת סין.

מה שכן היה מפריע לי זה בעיות כמו פליטת חום קיצונית, כמו שאנשים ציינו שהיה באפרליות, או סתם דברים לא כיפים באופנוע, לא נוח, מנוע מאעפן וכו'...

אברי
25-09-2017, 20:45
מורטר אתה טועה.
לסופר טנרה היו בעיות טיימינג שהיו גומרות מנועים מהר מאוד.
הטללבר (בולמים קדמיים) בgs1200 -ספינת הדגל של ב.מ.וו היו פורקים את עצמם מהשלדה (מיסב תפוח שהיה משתחרר). לדעתי כל ליין 2017 הושבת, שלא נדבר על הרוכבים שאשכרה לקחו לשטח את האופנוע שטח שלהם.
קוואסאקי החזיקה את הליין של הורסיס מ2009 עד 2014/15
עם שסתומים שהיו מחזירים את נשמתם לבורא באקראי.

כל החברות התכחשו לפגמים שהיו בכלים שלהם והיו קטלניים.
צא מהסרט שהעולם הגון

כל עוד מספיק אופנועים לא נכשלו ואף אחד לא יתקן לך כלום.
אין כזה דבר אמינוץ יפנית/גרמנית בדיוק כמו שטין דבר כזה חוסר אמינות איטלקי - הקץ' בפרטים הקטנים.
גוצי היא חברת נישה כמו אנפילד והארלי.
שחוץ מלעבור להזרקה כל תכנון נשאר מיושן וזהה פחות או יותר (להבנתי הדלה) ללא שינוי , משמע אופנועי נישה.
כמו שkktov אמר, אופנוע עם נשמה.
אני אנסח קצת אחרת - גוצי מייצרים אופנועים עם נשמה של בחורה

Busy
25-09-2017, 20:50
המשפט האחרון משאיר שאלות

Mortar
25-09-2017, 21:07
אתה רוצה להגיד לי שהיבואן של BMW התנער מכל אחראיות ? וכך גם היצרן ?

אגב הורסיס באופן מפתיע זה אחד מהכלים הכי נמכרים בעשור האחרון... ואני רואה אותם על הכביש נוסעים.
אני לא אומר שאין דבר כזה בעיות אמינות, ואני לא אומר שאין דבר כזה תקלות חוזרות ומבאסות, גם ברכבים חדשים כמובן...

אבל כל עוד אין לך דגם שאומרים לך ספציפית - תזהר אל תתקרב, אז אין אפשרות לדעת.

זה גם תלוי אם אתה קונה חדש מיבואן, או כלי יד2 עם מעט ק"מ, לעומת כלי בן 5-10 שנים שעבר כמה ידים טובות וכמעט 100 אלף ק"מ - אז נראה מי אמין ומי לא.
אבל אני מניח שבשביל בנאדם שקונה כלי חדש מהחברה ונוסע עליו שנה שנתיים שלוש, 30 אלף+-, ואחרי זה ממשיך הלאה... לרוב לא נתקל בבעיות הרציניות.
יכול להיות גם טיפול לא נכון של מכונאים, רכיבה אגריסיבית והחלפת שמן לא בזמן, בעיות קטנות שמכונאי התעלם מהן והפכו להיות בעיות גדולות וכו'.

בקיצור, אני באופן אישי לא הייתי מפחד לקנות מוטוגוצי חדש או עם ק"מ נמוך, בטח שגם לא דוקאטי.

אופנוע נישה ? בהחלט, אבל יותר מפחיד אותי אם אין לו מכונאים טובים בארץ שמטפלים בו, יותר מהכל.

אברי
26-09-2017, 00:55
ב.מ.וו העולמית התכחשה לזה עד שמישהו שבר את עמוד השדרה.
הסיפור שלו דיי מפורסם.
לדעתי משותק הבחור

אצל קוואסקי התפוצצו גם ב20 ו30 אלף קילומטר.

אברי
26-09-2017, 00:55
המשפט האחרון משאיר שאלות

הפכפך, אבל מוציא ממך אמוציות

אברי
26-09-2017, 01:05
אתה רוצה להגיד לי שהיבואן של BMW התנער מכל אחראיות ? וכך גם היצרן ?

אגב הורסיס באופן מפתיע זה אחד מהכלים הכי נמכרים בעשור האחרון... ואני רואה אותם על הכביש נוסעים.
אני לא אומר שאין דבר כזה בעיות אמינות, ואני לא אומר שאין דבר כזה תקלות חוזרות ומבאסות, גם ברכבים חדשים כמובן...

אבל כל עוד אין לך דגם שאומרים לך ספציפית - תזהר אל תתקרב, אז אין אפשרות לדעת.

זה גם תלוי אם אתה קונה חדש מיבואן, או כלי יד2 עם מעט ק"מ, לעומת כלי בן 5-10 שנים שעבר כמה ידים טובות וכמעט 100 אלף ק"מ - אז נראה מי אמין ומי לא.
אבל אני מניח שבשביל בנאדם שקונה כלי חדש מהחברה ונוסע עליו שנה שנתיים שלוש, 30 אלף+-, ואחרי זה ממשיך הלאה... לרוב לא נתקל בבעיות הרציניות.
יכול להיות גם טיפול לא נכון של מכונאים, רכיבה אגריסיבית והחלפת שמן לא בזמן, בעיות קטנות שמכונאי התעלם מהן והפכו להיות בעיות גדולות וכו'.

בקיצור, אני באופן אישי לא הייתי מפחד לקנות מוטוגוצי חדש או עם ק"מ נמוך, בטח שגם לא דוקאטי.

אופנוע נישה ? בהחלט, אבל יותר מפחיד אותי אם אין לו מכונאים טובים בארץ שמטפלים בו, יותר מהכל.

היופי במוטוגוצי שהכל בחוץ ואם יש לך ידיים טובות, ציוד מתטים וספר מכונה מאוד קל לתחזק אותם מאשר המוסכניקים המורשים

KKatkov
26-09-2017, 10:45
אנסה לעשות קצת סדר...
1. קודם כל, אצל כל יצרן יש סיכוי ליפול על אופנוע עם בעיות.
דברו עם מכונאי במוסך יבואן... אני שומע על מנועים של ZX-10, R1 וכו' עם אלפי ק"מ בודדים שמקבלים אוברהול במסגרת אחריות. זה קורה.
גם לטימקסים עושים מנועים באחריות, ולא מעט. קורה.צריך להבדיל בין "אופנוע לימון" (קורה גם ליפנים, וקורה להם הרבה יותר כשהם מורכבים בתאילנד/טאייואן/פיליפינים) לבין בעיה מושרשת בדגם, שקורת בהרבה אופנועים וניתן להתייחס אליה כ"תופעה" אופיינית.
בעיית השסתומים של הורסיס הייתה מושרשת - היה באטץ' גדול של שסתומים שיוצרו פגומים. מי שקיבל שסתום כזה - אכל אותה.
בעיית מותחני טיימינג רועשים ב-CBR-ים ישנים גם היא מושרשת.
ויש עוד כמה דוגמאות.

לגבי מוטוגוצי: מה שבעייתי (במידה זאת או אחרת) זה הסיכוי לקבל אופנוע לימון, והעובדה שהאופנוע לא תוכנן להיות יעיל, שקט וחף מבעיות כמו אופנוע יפני מודרני. בשילוב עם מוסך מרכזי שקשה לסמוך עליו - זה יוצר רתיעה אצל רבים. ב-V7 כל מכונאי ממוצע+ יכול בקלות (יחסית) לטפל לבד, והאופנוע כנראה יאריך ימים. במקרה של הסטלביו או הנורג' מדובר כבר בליגה אחרת - הן מבחינת היקפי העבודה בהגעה למכלולים השונים, והן מבחינת כמויות האלקטרוניקה שעלולה לגרום להפתעות לא נעימות (זוכרים את המבחן של הסטלביו בפולגז עם בעיית חשמל בשלושה מהלכים?).

Dresdner
27-09-2017, 09:48
אנסה לעשות קצת סדר...
1. קודם כל, אצל כל יצרן יש סיכוי ליפול על אופנוע עם בעיות.
דברו עם מכונאי במוסך יבואן... אני שומע על מנועים של ZX-10, R1 וכו' עם אלפי ק"מ בודדים שמקבלים אוברהול במסגרת אחריות. זה קורה.
גם לטימקסים עושים מנועים באחריות, ולא מעט. קורה.צריך להבדיל בין "אופנוע לימון" (קורה גם ליפנים, וקורה להם הרבה יותר כשהם מורכבים בתאילנד/טאייואן/פיליפינים) לבין בעיה מושרשת בדגם, שקורת בהרבה אופנועים וניתן להתייחס אליה כ"תופעה" אופיינית.
בעיית השסתומים של הורסיס הייתה מושרשת - היה באטץ' גדול של שסתומים שיוצרו פגומים. מי שקיבל שסתום כזה - אכל אותה.
בעיית מותחני טיימינג רועשים ב-CBR-ים ישנים גם היא מושרשת.
ויש עוד כמה דוגמאות.

לגבי מוטוגוצי: מה שבעייתי (במידה זאת או אחרת) זה הסיכוי לקבל אופנוע לימון, והעובדה שהאופנוע לא תוכנן להיות יעיל, שקט וחף מבעיות כמו אופנוע יפני מודרני. בשילוב עם מוסך מרכזי שקשה לסמוך עליו - זה יוצר רתיעה אצל רבים. ב-V7 כל מכונאי ממוצע+ יכול בקלות (יחסית) לטפל לבד, והאופנוע כנראה יאריך ימים. במקרה של הסטלביו או הנורג' מדובר כבר בליגה אחרת - הן מבחינת היקפי העבודה בהגעה למכלולים השונים, והן מבחינת כמויות האלקטרוניקה שעלולה לגרום להפתעות לא נעימות (זוכרים את המבחן של הסטלביו בפולגז עם בעיית חשמל בשלושה מהלכים?).

"והעובדה שהאופנוע לא תוכנן להיות יעיל"
מאד מעוניין לשמוע הסבר למה שכתבת

iec
27-09-2017, 12:11
אופנוע קודם היה דוקאטי, אופנוע נוכחי MV AGUSTA.
אחרי שרכבת על אופנוע איטלקי, קשה לחזור לאופנוע יפני!!!

כל מילה בסלע...כאחד שהיה פריק של אופנועים יפנים משנת 90 בערך אני חייב לומר שאני מרגיש פספוס שעליתי על איטלקי רק לפני 3.5 שנים... התמכרות טוטאלית וחוויה מוטורית שלא הייתה לי באף יפני חדש ככל שיהיה.
לא שהיפנים חרא...הם פשוט לא מרגשים אותי בשיט לעומת האיטלקי שגם אחרי 3.5 שנים כשאני עולה עליו הלב מפרפר כאילו הרגע קניתי אותו.

Busy
27-09-2017, 12:46
סוף סוף מישהו מבטא את התשובה,לשאלה שלי.
רק לא ממש מובן יחס לV7 שה גוצ' -הוא כן בחגורה?...או טיפה בצד מכל ה"איטלקים" -נאמר כאן "נישה"

KKatkov
27-09-2017, 14:00
"והעובדה שהאופנוע לא תוכנן להיות יעיל"
מאד מעוניין לשמוע הסבר למה שכתבת

בבקשה.
כשיצרן בא לייצר דגם כלשהו - הוא עושה "פרופיל" של הקונה הפוטנציאלי, וממפה את סדרי העדיפויות שלו.
כשהוא בונה את הדגם בהסתמך על ה"פרופיל" הזה, הוא משקיע יותר במקומות שחשובים לאותו "קונה X", ובשאר המקומות - הוא מטפל אחר כך, תחת מגבלות של זמן ותקציב.

אני מניח, שהרשימה שלפיה גוצי בונים הולכים נראת בערך כך (עם הבדלים בין דגם לדגם, מן הסתם):
פרמטרים בעלי חשיבות גבוהה:
*"גן" המותג. האופנוע צריך להיות מזוהה בקלות כגוצי.
*צליל, תחושת "ברזל אמיתי".
*איכות ויזואלית (כיאה לאופנוע "בוטיק") - מנופים, בתי מתגים, חיפויים, לוח שעונים צריכים לייצר תחושת "יוקרה".
*עיצוב.

פרמטרים בעלי חשיבות בינונית:
*התנהגות כביש (במקרה של ה-V7. מניח שבנורג' ובסטלביו זה היה פרמטר עיקרי).
*נוחות רכיבה (המתלים לא חייבים להציב סטנדרט תעשייתי חדש ביכולות הגיהוץ שלהם).
*בלמים - צריכים להיות מספקים, אבל זה לא אופנוע ספורט. שוב - בדגמי הטורינג/אדוונצ'ר המצב שונה.
*קלות תפעול. מי שרוצה הונדה - בכל מקרה יקנה הונדה.

פרמטרים בעלי חשיבות נמוכה:
*עלות אחזקה (רק שלא יצא גבוה מדי, "כמו כולם" זה בסדר).
*צריכת דלק.
*הספק מנוע.

אופנועי מוטו-גוצי הם אופנועי נישה, והיצרן מודע לזה היטב. הם לא הולכים להתחרות בהונדה NC750 או ב-CBR500. מי שקונה גוצי, קונה אותו עם העיניים, האוזניים והלב - ולא לפי חישוב רציונלי של עלויות אחזקה וירידת ערך. לכן, פרמטרים של "יעילות" (עלויות אחזקה, ירידת ערך, צריכת דלק) משניים לפרמטרים אסטטיים ושיקולי מסורת. דוגמאות? קירור אויר פוגם בצריכת הדלק ובהספק, תצורה עם 2 בולמים מאחור פוגמת בהתנהגות הכביש ובנוחות הרכיבה, ואפשר כנראה להמשיך את הרשימה.
זה לא אומר, שה-V7 למשל הוא אופנוע גרוע או לא יעיל בהגדרה. יש הרבה דברים נכונים בנוסחה שלו. זה רק אומר, שהוא לא הולך להתחרות מהבחינת יעילות ב-NC750 - לא כי מהנדסיו ניסו ולא הצליחו, אלא כי הם לא ניסו בכלל. וטוב שכך.

yyt
27-09-2017, 14:27
פה קבור הכלב.
כל אחד עם הכוס תה שלו..
לי, עושה את זה היפנית שלי. אני מתרגש גם שאני רק מסתכל עליה :02.47-tranquillity:
מצד שני .. לא הייתי עם אטלקיה אף פעם..

Dresdner
27-09-2017, 17:49
בבקשה.
כשיצרן בא לייצר דגם כלשהו - הוא עושה "פרופיל" של הקונה הפוטנציאלי, וממפה את סדרי העדיפויות שלו.
כשהוא בונה את הדגם בהסתמך על ה"פרופיל" הזה, הוא משקיע יותר במקומות שחשובים לאותו "קונה X", ובשאר המקומות - הוא מטפל אחר כך, תחת מגבלות של זמן ותקציב.

אני מניח, שהרשימה שלפיה גוצי בונים הולכים נראת בערך כך (עם הבדלים בין דגם לדגם, מן הסתם):
פרמטרים בעלי חשיבות גבוהה:
*"גן" המותג. האופנוע צריך להיות מזוהה בקלות כגוצי.
*צליל, תחושת "ברזל אמיתי".
*איכות ויזואלית (כיאה לאופנוע "בוטיק") - מנופים, בתי מתגים, חיפויים, לוח שעונים צריכים לייצר תחושת "יוקרה".
*עיצוב.

פרמטרים בעלי חשיבות בינונית:
*התנהגות כביש (במקרה של ה-V7. מניח שבנורג' ובסטלביו זה היה פרמטר עיקרי).
*נוחות רכיבה (המתלים לא חייבים להציב סטנדרט תעשייתי חדש ביכולות הגיהוץ שלהם).
*בלמים - צריכים להיות מספקים, אבל זה לא אופנוע ספורט. שוב - בדגמי הטורינג/אדוונצ'ר המצב שונה.
*קלות תפעול. מי שרוצה הונדה - בכל מקרה יקנה הונדה.

פרמטרים בעלי חשיבות נמוכה:
*עלות אחזקה (רק שלא יצא גבוה מדי, "כמו כולם" זה בסדר).
*צריכת דלק.
*הספק מנוע.

אופנועי מוטו-גוצי הם אופנועי נישה, והיצרן מודע לזה היטב. הם לא הולכים להתחרות בהונדה NC750 או ב-CBR500. מי שקונה גוצי, קונה אותו עם העיניים, האוזניים והלב - ולא לפי חישוב רציונלי של עלויות אחזקה וירידת ערך. לכן, פרמטרים של "יעילות" (עלויות אחזקה, ירידת ערך, צריכת דלק) משניים לפרמטרים אסטטיים ושיקולי מסורת. דוגמאות? קירור אויר פוגם בצריכת הדלק ובהספק, תצורה עם 2 בולמים מאחור פוגמת בהתנהגות הכביש ובנוחות הרכיבה, ואפשר כנראה להמשיך את הרשימה.
זה לא אומר, שה-V7 למשל הוא אופנוע גרוע או לא יעיל בהגדרה. יש הרבה דברים נכונים בנוסחה שלו. זה רק אומר, שהוא לא הולך להתחרות מהבחינת יעילות ב-NC750 - לא כי מהנדסיו ניסו ולא הצליחו, אלא כי הם לא ניסו בכלל. וטוב שכך.

אתה קבעת שהוא לא יעיל למה שאתה מחפש, אבל אני רכבתי עליו והוא מאד יעיל בתנועה אורבנית למשל.

לגבי אחזקה וצריכת דלק היה לי ביואל 1200 קירור אוויר מנוע מיושן אבל סופר חסכוני לנפח וסופר זול לאחזקה, אין שרשרת, אין כיוון שסתומים אין מערכת קירור, החלפת שמן וזהוא.

Busy
27-09-2017, 19:15
סופר חסכוני לנפח וסופר זול לאחזקה, אין שרשרת, אין כיוון שסתומים אין מערכת קירור, החלפת שמן וזהוא.נשמע כמו חלום

Dresdner
27-09-2017, 21:03
נשמע כמו חלום

באמת חלום, האופנוע הזה גרם לי לחשוב שהקידמה לא ממש עשתה טוב למנועים.
מומנט טוב 100 כח סוס עם צליל מעולה וזה משתגר קדימה בטירוף בזמן שהמנוע סופר פשוט אין שם כמעט כלום ומה שיש רובסטי כאילו תכננו את זה שיחזיק פצצת אטום.
רק הנוחות עליו הרסה את החגיגה כי אני צריך אופנוע שיאפשר לי לשבת עליו מהבוקר עד הערב עם עצירות רק לתידלוק.

על הV7 רכבתי עוד בשנתו הראשונה גם שם לפי דעתי המנוע פנינה אמיתית אם כי חלש יותר.
יש לאופנוע הזה קסם, וכמו שכתבתי בפורום פול גז הישן שככלי שני הוא היה הבחירה שלי, כל בוקר לרכב עליו לעבודה בסייל זה בדיוק תפור עליו.

KKatkov
28-09-2017, 11:58
באמת חלום, האופנוע הזה גרם לי לחשוב שהקידמה לא ממש עשתה טוב למנועים.
מומנט טוב 100 כח סוס עם צליל מעולה וזה משתגר קדימה בטירוף בזמן שהמנוע סופר פשוט אין שם כמעט כלום ומה שיש רובסטי כאילו תכננו את זה שיחזיק פצצת אטום.
רק הנוחות עליו הרסה את החגיגה כי אני צריך אופנוע שיאפשר לי לשבת עליו מהבוקר עד הערב עם עצירות רק לתידלוק.

על הV7 רכבתי עוד בשנתו הראשונה גם שם לפי דעתי המנוע פנינה אמיתית אם כי חלש יותר.
יש לאופנוע הזה קסם, וכמו שכתבתי בפורום פול גז הישן שככלי שני הוא היה הבחירה שלי, כל בוקר לרכב עליו לעבודה בסייל זה בדיוק תפור עליו.

אני מאוד אוהב מקוררי אוויר, ואכן הקדמה (בדמותן של תקנות הפליטה) עושה רע למנועים. אין לי מה להעיד על הביואל - לא רכבתי עליו, אבל אני מאוד אוהב את המנוע 1100 של הדוקאטי שלי (בלתי נסבל בסל"ד נמוך עקב אותן תקנות פליטה) ושל הבנדיט 1200 שהיה לי.
אני לא יודע איך אתה מגדיר "יעילות". ההגדרה שלי (שאני מניח, שהיא גם ההגדרה הרווחת) למנוע יעיל - הינה מנוע חזק מספיק עבור שימושי המכונה שבה הוא מותקן, ובו זמנית - חסכוני בדלק, שקט, עם טווח סל"ד שימושי רחב, ללא ויברציות, עם פליטת חום מינימלית.
המנוע של ה-V7 לא יעיל בפרמטרים האלה. הוא לא יעיל בשום פרמטר, פרט לפשטות תחזוקה. המנוע הזה מווברץ מאוד, צורך לא מעט דלק יחסית לביצועים שהוא מספק, פולט חום רב בתנועה עירונית צפופה ומשמיע מגוון רעשים מכאניים.
ה-V7 אחלה אופנוע, עם טונות של אופי וכאריזמה, והמנוע שלו מתאים בול לאופנוע. מאוד נהניתי לרכב עליו, מאוד אוהב את צליל המנוע הגס, ואת התנודות גל-הינע כשנותנים מכות גז בעמידה, ואת הדחיפה שהוא מספק (עד שהוא נגמר, מוקדם מדי). אם זאת, בפרמטרים רציונליים - המנוע שלו רחוק מאוד מלהיות "פנינה". לראיה, אף אחד לא רץ להעתיק את ה"פנינה" הזאת.
וי-טווין "פנינה" - זה המנועו של הוי-סטרום 650. מנוע שמצליח להיות גם יעיל, וגם לא משעמם.

Dresdner
28-09-2017, 13:51
אני מאוד אוהב מקוררי אוויר, ואכן הקדמה (בדמותן של תקנות הפליטה) עושה רע למנועים. אין לי מה להעיד על הביואל - לא רכבתי עליו, אבל אני מאוד אוהב את המנוע 1100 של הדוקאטי שלי (בלתי נסבל בסל"ד נמוך עקב אותן תקנות פליטה) ושל הבנדיט 1200 שהיה לי.
אני לא יודע איך אתה מגדיר "יעילות". ההגדרה שלי (שאני מניח, שהיא גם ההגדרה הרווחת) למנוע יעיל - הינה מנוע חזק מספיק עבור שימושי המכונה שבה הוא מותקן, ובו זמנית - חסכוני בדלק, שקט, עם טווח סל"ד שימושי רחב, ללא ויברציות, עם פליטת חום מינימלית.
המנוע של ה-V7 לא יעיל בפרמטרים האלה. הוא לא יעיל בשום פרמטר, פרט לפשטות תחזוקה. המנוע הזה מווברץ מאוד, צורך לא מעט דלק יחסית לביצועים שהוא מספק, פולט חום רב בתנועה עירונית צפופה ומשמיע מגוון רעשים מכאניים.
ה-V7 אחלה אופנוע, עם טונות של אופי וכאריזמה, והמנוע שלו מתאים בול לאופנוע. מאוד נהניתי לרכב עליו, מאוד אוהב את צליל המנוע הגס, ואת התנודות גל-הינע כשנותנים מכות גז בעמידה, ואת הדחיפה שהוא מספק (עד שהוא נגמר, מוקדם מדי). אם זאת, בפרמטרים רציונליים - המנוע שלו רחוק מאוד מלהיות "פנינה". לראיה, אף אחד לא רץ להעתיק את ה"פנינה" הזאת.
וי-טווין "פנינה" - זה המנועו של הוי-סטרום 650. מנוע שמצליח להיות גם יעיל, וגם לא משעמם.

בזמן רכיבה לא הרגשתי וברציות יותר מידי בV7 וגם אלו שכן אתה מרגיש (כמו בכל אופנוע) עדיפות בתדר שלהם מלמשל 4 בשורה שגורמות לנימול כפות הידיים.

לגבי צריכת דלק בV7 לא בדקתי כי הוא היה מושכר (למי איכפת) אבל בביואל שהיה לי גם ברכיבה חזקה לא הייתי יורד מ18 ק"מ לליטר שזה נתון מעולה למנוע 1200 עם 100 כח סוס וים מומנט.

Busy
09-10-2017, 19:43
לפני כמה ימים עברתי בחנות דוקאטי,רציתי לראות מונסטר 797 וגם סקראמבלר ,אחרי הבנתי ששניהם קיימים לA1.
המונסטר 797 נירא ממש מדליק.
לא קיים משום מה ביד2,אפילו ברשימת דגמים.
למה?
ה796 -כן יש ,וגם יש כמה A1 -אבל נירא שונה מ797 .
מה הבדל בינהם בגדול?

KKatkov
09-10-2017, 20:18
ה-797 החליף את ה-796 כדגם כניסה למשפחה., והושק בארץ לפני כחודשיים.
מדובר בדגם חדש עם אותו מנוע שעבר התאמות ליורו 4.
פורסמה עליו כתבה באתר לא מזמן, אם היית קורא אותה - היית עונה לעצמך על השאלה.

Busy
09-10-2017, 20:34
אני קורא את הכל הכתבות של פול-גז,כולל.
מדי פעם ,יש הבדל מה כותבים ב"כתבות" ואנשים פשוטים יותר.