צפייה בגרסה מלאה : כמה מילים על אופנוע סלילים ויוקר המחיה – או איך דופקים אותנו.
היי שלום,
רציתי לשתף כאן אתכם את החוויה שעברתי שבסופה חסכתי המון כסף, ואני מקווה שגם לכם או לחלק ממכם רעי הרוכבים זה יעזור.
אז נתחיל....
לפני כמה שבועות רכשתי אופנוע ליטר, כזה שיש לו את האותיות RR בשם, ואני שמח וטוב לב,
עם הזמן ראיתי שההנעה שלו חלשה, קשה לסטרטר לזוז, לקחתי אבומטר (רב מודד, פלוק הבנתם), בדיקת טעינה פשוטה הראתה לי שהמצבר עומד על 12 וולט בקושי, לאחר שהנעתי ובדקתי ראיתי שאני מקבל טעינה של 12.1 וולט בסרק ועד 12.9 וולט ב 5000 סל"ד.
חשבתי בהתחלה שאולי המצבר לא תקין, חיברתי אותו למטען (50 שקל באייבי מומלץ להחזיק בבית), וראיתי שהוא נטען כהלכה ולאחר הטעינה יש לו מתח קבוע של 13.5 וולט.
אז הבנתי שאין ברירה וכנראה צריך להחליף סלילים........
בדיקה בכמה מקומות הניבה את אותן הסכומים – להחליף סלילים או לשפץ אותם ליתר דיוק עולה כולל עבודה וליפוף סכום שנע סביבות ה 1200 שקלים תלוי מוסך. כאשר 650 הולכים למלפף והשאר זה עבודה.
החלטתי שאני לא משלים עם רוע הגזרה והתחלתי לחקור.
מסתבר שסלילים עולים בין 120 ₪ ל 500 ₪ באייבי, אמרתי מתאים והזמנתי את הסלילים שעולים 120 שקלים (כן סינים נחזור לזה), בנוסף באופנוע שלי אין אטם בצד של הסלילים אז יש אפשרות או לקנות אטם חליפי ב 10 דולר או דבק סיליקון מיוחד למנועים (כמה שקלים בארץ דבק גרמני).
הורדתי את הספר רכב, נכנסתי – ותודה לאלוהי היוטיוב, לאינטרנט וצפיתי כיצד מחליפים סלילים באופנוע שלי ספציפית (יש לכולם נראה לי).
צפיתי באנשים טובים מכל העולם שמסבירים היטב מה ואיפה לבדוק ואיך לפרק ולהרכיב.
מהספר רכב קבלתי את המידע על הכוח של הסגירה של הברגים (בשביל זה השגתי מפתח מומנט).
לאחר שבועיים הגיעו הסלילים, נראה טוב אריזה קטנה נהדר.
התחלתי את העבודה, צריך להסיר את הפיירינג צד שזה לא סיפור בכלל צריך מפתח הלן וזהו, ואז שחררתי את הברגים של המכסה סלילים, מראש אמרו ביוטיוב להכין מיכל לקלוט שאריות של שמן ואכן כך עשיתי.
שהוצאתי את המכסה סלילים הבנתי כמה המצב שם היה חמור (וזה שהמוכר אמר שהוא החליף אותם – שקרן) רובם היו שרופים (יש תמונות).
טוב פרקתי את הסלילים השרופים וניקיתי את המכסה שלהם משמן ושאריות דבק שנשארו, בהתחלה עם סמרטוט לאחר מכן סבון כלים ומברשת.
הרכבתי את הסלילים חזרה, מרחתי את הדבר בדיוק כפי שהוסבר, וסגרתי את הדופן עם מפתח מומנט (חשוב !) בלחץ של 12 ניוטון – מטר או בלחץ של 1.2 ק"ג, זה ידית עם ברז שמכוונים ללחץ הרצוי.
הנחתי לאופנוע לילה שהכול יתייבש שם ובבוקר בודק טעינה.....
בסל'ד סרק האופנוע נותן לי 13.1, וב 5000 סל'ד אני מקבל 13.9.
אז הבנתי שיש לי בעיה בעוד מקום, בדיקה פשוטה של המתח שיוצא ישירות מהסלילים מראה שהסלילים החדשים מוציאים 14.6 ! וולט בסרק, מה שאומר שהם עובדים מושלם.
ניגשתי למייצב מתח (או מיישר זרם או סטטור), שם בבדיקה של ההתנגדות שלו או בבדיקה פשוטה של מתח ראיתי שהוא לא תקין, מקבל 14.6 מוציא 13.1 בסרק.
מיישר זרם זה קוביית מתכת שיש לה 2 פלאגים בדרך כלל – הראשון זה כניסה של הסלילים והשני יוצא אל האופנוע, קל מאוד לפרק אותו 2 ברגים סך הכול.
למזלי תודות ליוטיוב, כאשר הזמנתי את הסלילים הזמנתי מיישר זרם – תיכף נגיע לעלויות.
אבל בגלל שהוא לא הגיע עוד אז אמרתי אולי יש בארץ........
הפנו אותי חברים למקום שאני לא אציין את שמו, אך הוא מתמחה במכירת חלקים מפירוק זה מה שהם עושים שם.....
תקשיבו טוב – המחיר למיישר זרם חדש מקורי בפארטזילה הוא 123 דולר.
המחיר למישר זרם משומש מקורי באייבי הוא סביב 75-150 דולר.
המחיר למיישר זרם חליפי – 50 שקל.
המחיר במקום שלא נגיד את שמו, משומש מפירוק – 700 שקלים + מע"מ !!!.
הזמנתי את החלק של ה 50 שקל החליפי.
עכשיו יש טעינה מעולה, כל העלות שלי הייתה 170 שקלים ושעתיים עבודה ברגוע ממש ברגוע.
חברים אומרים שהמיישר זרם הוא סיני ולא יחזיק המון זמן – אמרתי להם שאני מזמין עוד 5 ...
אותו הדבר לגבי סלילים אומרים יחזיק 20- 30 אלף אולי, אז אמרתי שאני מזמין עוד 2 שיהיה בצד.
מה שאני מנסה להגיד הוא שאפשר אחרת.
מעט כלי עבודה, שעתיים של צפייה ביוטיוב, ואפשר לעשות המון ולחסוך הון תועפות.
אם הייתי מתקן במוסך העלות שלי הייתה מגיעה לסכום של 2100 שקלים.
שלמתי 170 שקלים.
כאן זה המקום להגיד לחברה שמוכרת חלפים מפירוק – אנו לא פריירים ! חלק מפירוק צריך לעלות שליש ממחירו כחדש, תפסיקו לעשוק רוכבים זה לא יפה.
אני מקווה שעזרתי במעט לחלק מהרוכבים כאן.
RoadSwimmer
03-10-2017, 10:30
סחתן! כול הכבוד, וגם נראה שנהנת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה מאוד! פספסת את החלק המעניין - איך ליפפת.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אחלה פוסט שבעולם, מקווה שתפרסם בעוד מקומות, נגיד בקבוצות גדולות בפייסבוק, מחירי החלפים בארץ יקרים מדי (באיפוק).
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
kanter.m
03-10-2017, 11:31
יפה מאוד! פספסת את החלק המעניין - איך ליפפת.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הוא לא ליפף, קנה חליפי ב-120 ש"ח
חוץ מהקטע של שימוש בחליפי סיני אני מסכים איתך בהכל
lokimonster
03-10-2017, 12:03
כל הכבוד.
אני מצטרף לאברי לגבי הסיני - ייתכן שאני טועה אבל לדעתי מיישר זרם תקול יכול לעלות מחיר יקר.
קודם כל - מזל טוב על סיום מוצלח של העבודה.
אכן תחזוקה עצמאית והזמנת חלקים מאיביי יכולה לחסוך כסף רב.
אבל.. לא הייתי רוצה לקנות ממך את האופנוע. למה?
כי אתה נמצא (כנראה, ובלי לזלזל) - באותו שלב של מכונאי מתחיל, שבו כשרואים חלק סיני ב-50 דולר, ואותו (כביכול) חלק מקורי ב-120 - קונים את הזול. למה לשלם יותר?
מעבר לזה, שאני אישית לא מוכן אחרי 20 אלף שוב לפתוח מכסה סלילים ולבצע את העבודה - אני בעיקר לא מוכן להיתקע שוב. וזה שווה לי את ההפרש בעלות החלקים.
הלאה... מיישר סיני. סבבה, לא אכפת לך שהוא יכשל. חשבת על כל האפשרויות של איך מיישר זרם כושל?
הרי זה לא יהיה בהכרח כמו המיישר הקודם. יכול להיות, שהוא יגרום לטעינת יתר של 16V - וייקח איתו את המצבר, שעלותו 400-700 שקל.
יכול להיות, שהוא יגרום להתחממות - ויתיך את הקונקטור שנכנס אליו.
הרי זה זבל סיני. אין לדעת.
כנ"ל עם הסלילים - מאיפה לך לדעת איך יכשלו הסלילים שקנית?
אז אתה מסכן אופנוע של 40-50-60 אלף שקל, בשביל לחסוך כמה שקלים בקניית רכיבים סיניים (במקום קניה של מקורי משומש עם ק"מ נמוך או חדש בחו"ל).
ולעניין הסגירה... נחמד שאתה עובד עם ידית מומנט, אבל דווקא בסגירת מכסה צד זה לא קריטי. ידית קטנה ורגש יעשו את העבודה.
מה שכן - הסגירה מתבצעת לא עם "אטם או סיליקון". היא מתבצעת עם אטם מקורי או תחליפי איכותי. חדש. כל פעם (אלא אם הוא ירד בשלמותו, מה שלא קורה בד"כ).
סיליקון - זה פלסטר לשבועיים, אם אתה ממש חייב לרכב על האופנוע, והאטם עדיין בדורך לארץ. זה לא פתרון קבע. לאורך זמן, חתיכות הסיליקון שגלשו פנימה בסגירה ייתלשו ויללכו לטייל במנוע, תוך כדי שהן סותמות (אולי) מעברי שמן.
על האופנוע העיקרי שלי, שנועד לשמש אותי שנים רבות, תוך כדי שהוא מפגין אמינות גבוהה ככל הניתן - שום חלק סיני לא עולה. באופנועי פרוייקט, איפה שיכולת ההשקעה מוגבלת - כן, לפעמים, תלוי איזה חלק.
זאת הגישה שלי אחרי כ-8 שנים של תיקון, שיפוץ ופרוייקטים על מגוון אופנועים.
אני מאמין, שבעוד כמה שנים - גם אתה תגיע למסקנה שהזול נוטה לעלות ביוקר...
קודם כל - מזל טוב על סיום מוצלח של העבודה.
אכן תחזוקה עצמאית והזמנת חלקים מאיביי יכולה לחסוך כסף רב.
אבל.. לא הייתי רוצה לקנות ממך את האופנוע. למה?
כי אתה נמצא (כנראה, ובלי לזלזל) - באותו שלב של מכונאי מתחיל, שבו כשרואים חלק סיני ב-50 דולר, ואותו (כביכול) חלק מקורי ב-120 - קונים את הזול. למה לשלם יותר?
מעבר לזה, שאני אישית לא מוכן אחרי 20 אלף שוב לפתוח מכסה סלילים ולבצע את העבודה - אני בעיקר לא מוכן להיתקע שוב. וזה שווה לי את ההפרש בעלות החלקים.
הלאה... מיישר סיני. סבבה, לא אכפת לך שהוא יכשל. חשבת על כל האפשרויות של איך מיישר זרם כושל?
הרי זה לא יהיה בהכרח כמו המיישר הקודם. יכול להיות, שהוא יגרום לטעינת יתר של 16V - וייקח איתו את המצבר, שעלותו 400-700 שקל.
יכול להיות, שהוא יגרום להתחממות - ויתיך את הקונקטור שנכנס אליו.
הרי זה זבל סיני. אין לדעת.
כנ"ל עם הסלילים - מאיפה לך לדעת איך יכשלו הסלילים שקנית?
אז אתה מסכן אופנוע של 40-50-60 אלף שקל, בשביל לחסוך כמה שקלים בקניית רכיבים סיניים (במקום קניה של מקורי משומש עם ק"מ נמוך או חדש בחו"ל).
ולעניין הסגירה... נחמד שאתה עובד עם ידית מומנט, אבל דווקא בסגירת מכסה צד זה לא קריטי. ידית קטנה ורגש יעשו את העבודה.
מה שכן - הסגירה מתבצעת לא עם "אטם או סיליקון". היא מתבצעת עם אטם מקורי או תחליפי איכותי. חדש. כל פעם (אלא אם הוא ירד בשלמותו, מה שלא קורה בד"כ).
סיליקון - זה פלסטר לשבועיים, אם אתה ממש חייב לרכב על האופנוע, והאטם עדיין בדורך לארץ. זה לא פתרון קבע. לאורך זמן, חתיכות הסיליקון שגלשו פנימה בסגירה ייתלשו ויללכו לטייל במנוע, תוך כדי שהן סותמות (אולי) מעברי שמן.
על האופנוע העיקרי שלי, שנועד לשמש אותי שנים רבות, תוך כדי שהוא מפגין אמינות גבוהה ככל הניתן - שום חלק סיני לא עולה. באופנועי פרוייקט, איפה שיכולת ההשקעה מוגבלת - כן, לפעמים, תלוי איזה חלק.
זאת הגישה שלי אחרי כ-8 שנים של תיקון, שיפוץ ופרוייקטים על מגוון אופנועים.
אני מאמין, שבעוד כמה שנים - גם אתה תגיע למסקנה שהזול נוטה לעלות ביוקר...
אני אסביר את עצמי טוב יותר, האופנוע הוא CBR1000RR, למזלי לאופנוע הזה יש קהילת פורומים עצומה, ששם שואלים ועוזרים, לפני שהזמנתי את החלקים אכן בדקתי לגבי החלקים הסינים, לסלילים עצמם יש 97 תגובות חיוביות וגם בפורומים החברה עם אותו האופנוע אומרים שזה עובד מצוין ללא תקלות, למען הסר ספק הרכבתי מד טעינה באופנוע שעולה גרושים ומראה לי בכל רגע כמה טעינה מקבל המצבר, שימושי.
לגבי המיישר זרם, יש פיוז שמפריד אותו מהמצבר, במידה וקורה משהו אני גם יראה את זה על המסך וגם ישרף הפיוז.
לגבי הסגירה של הדופן - לאופנוע הזה אין מהחברה אטם מקורי, הוא במקור נסגר עם סיליקון מיוחד - ויש סיליקון זול ראיתי, ויש את היקר שמשמש למנועים גרמניים בעיקר ועולה 60 שקל לטיובה קטנה, בזה השתמשתי, אם מורחים בדיוק כמה שצריך וסוגרים לא לפי רגש - לפי מה שהיצרן מצהיר בדיוק, זה עובד ועובד טוב.
לגבי כמה זמן העסק מחזיק ? בפורומים של הונדה בחו'ל מדברים על 27 אלף מייל שזה בערך 31 אלף ק"מ, היות ואני בשנה נוסע אולי 7-8 אלף זה מספיק לכמה שנים טובות.
הגישה שלך נכונה - הזול עולה ביוקר בדרך כלל, אבל יש זול ויש זול ויש טוב ויש גנבה (בארץ למשל), אני בטוח שאת רוב החלקים שלך אתה גם מזמין מחו'ל.
וראיתי שהמוכר מארה"ב שמצהיר על סלילים מארה"ב מוכר בפועל את אותם הסלילים.
יש סלילים יקרים יותר - 300 שקלים מחברה אמריקאית ידועה שם, גם שם בפורומים המליצו עליהם למי שנוסע המון יחסית.
אם ואני יראה שמה שעשיתי גורם לבעיות אני הראשון שיכתוב את זה כאן ואספר על הפקת לקחים.
אתם יכולים לפרסם את זה איפה שאתם רוצים זה מידע לציבור הרוכבים.
lokimonster
03-10-2017, 12:32
ברוחהדברים של קקטוב
לפני שנים רבות הייתה לי יאווה.
כלי מצויין לכשעצמו.
בעת רכיבה שיגרתית היאווה נעמדה ויצא ממנה ריח של עשן ( לא של הדו"פ).
בדיקה זריזה חשפה שמערכת החשמל נשרפה.
כאמור הסיבה לכך הייתה מיישר זרם שהתקלקל ושרף את כל הצמות.
לשמחתי הייתה לי עוד יאווה אז הוחלפו הצמות מתגים וכו'.
אני לא רוצה לדמיין את העלויות של תיקון מערכת חשמל בקאוואסאקי.
ברוחהדברים של קקטוב
לפני שנים רבות הייתה לי יאווה.
כלי מצויין לכשעצמו.
בעת רכיבה שיגרתית היאווה נעמדה ויצא ממנה ריח של עשן ( לא של הדו"פ).
בדיקה זריזה חשפה שמערכת החשמל נשרפה.
כאמור הסיבה לכך הייתה מיישר זרם שהתקלקל ושרף את כל הצמות.
לשמחתי הייתה לי עוד יאווה אז הוחלפו הצמות מתגים וכו'.
אני לא רוצה לדמיין את העלויות של תיקון מערכת חשמל בקאוואסאקי.
בהונדה יש פיוז שמפריד את המישר זרם מהמערכת חשמל.
זו כבר קצת קלישאה, אבל הסינים של היום זה לא הסינים של כמה שנים אחורה.
נכון, דברים שקשורים למערכת הבלימה לא אחפש אצלהם, אבל במדינה שמרכיבה לכל העולם אלקטרוניקה, דווקא בחשמל לא הייתי חושש.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
torquser
03-10-2017, 13:15
חבר שלי ואני טבענו את כלל האצבע לחלקי חילוף בישראל ושמו הוא כלל 9. כדי לדעת כמה חלק חילוף יעלה לך באינטרנט, ברר את מחירו בישראל וחלק ב9.
לגבי מוסכים בישראל, אמנם פראיירים לא מתים, אבל הם בהחלט מתחילים להתפכח והלתמעט.
חבר שלי ואני טבענו את כלל האצבע לחלקי חילוף בישראל ושמו הוא כלל 9. כדי לדעת כמה חלק חילוף יעלה לך באינטרנט, ברר את מחירו בישראל וחלק ב9.
לגבי מוסכים בישראל, אמנם פראיירים לא מתים, אבל הם בהחלט מתחילים להתפכח והלתמעט.
לגבי המוסכים, בשעות עבודה יש מחיר גלוי וזכותו של אדם להרוויח את לחמו, הבעיה שבחלקים - כאן יש קופון גדול מאוד וזה מה שמרגיז.
זו כבר קצת קלישאה, אבל הסינים של היום זה לא הסינים של כמה שנים אחורה.
נכון, דברים שקשורים למערכת הבלימה לא אחפש אצלהם, אבל במדינה שמרכיבה לכל העולם אלקטרוניקה, דווקא בחשמל לא הייתי חושש.
אין שום קשר בין התאגיד האמריקאי שמייצר אלקטרוניקה במפעל שלו בסין עם פיקוח הדוק על האיכות לבין האלקטרוניקה במיישר הזרם הסיני ב50 שקל שאתה קונה באיביי.
לפותח השרשור - הייתי שוקל להחליף את המיישר הסיני במיישר מקורי, אפילו משומש מאופנוע חדש עד כמה שיותר.
למיישרים האלה יש כל מיני בעיות שלא תמיד תגלה אותן מקריאה בפורומים.
כן, אנשים שמים אותם וכותבים שזה עובד. זה אכן עובד. לזמן מה. ואז אותו בן אדם שכתב בפורום שזה עובד לרוב לא חוזר לספר שזה כבר לא...
רוב המיישרים הזולים לא באמת "סוחבים" את ההספק המוצהר עליהם. בנוסף, החוטים דקים מידי לרוב וזו נקודת כשל נוספת.
יש להם נטיה למות מהר ובמפתיע (במקרה הטוב) או לשרוף רכיבים מסביבם (במקרה הרע) ולא תמיד הפיוז של המערכת טעינה יציל אותך, מנסיון עגום.
ההפרש למיישר איכותי, לטעמי, לא שווה את הסיכון.
אחלה סבבה וכל הכבוד לך.
רק חבל שאתה לא מפרסם את שם העסק...
אחלה סבבה וכל הכבוד לך.
רק חבל שאתה לא מפרסם את שם העסק...
איזה עסק? שגובה מחירים מופקעים על חלקים?
זה פחות או יותר כולם. מן מעגל קסמים שכזה...
לפני תקופה עשיתי טיפול כמו שלך. ראה כאן:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=7095
אמור להופיע בנושא הזה קישור לאתר שממנו קניתי חלקים. מדובר על אתר יפני שמוכר מיישרים וחיווט איכותי, מה שלא הזכרת כאן. ממליץ לך בחום רב להחליף את החיווט לחיווט איכותי ואת הקונקטורים לאיכותיים מוגני מים. בהצלחה
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
alexsupreme
03-10-2017, 16:48
איזה עסק? שגובה מחירים מופקעים על חלקים?
זה פחות או יותר כולם. מן מעגל קסמים שכזה...
על כל אחד שקונה מחו״ל יש מאות עד אלפים שעוברים את הטיפול במוסך למרות המחיר.
אם אנשים ממשיכים לבוא למרות המחירים, למה שהשיטה תשתנה?
torquser
03-10-2017, 17:59
לגבי המוסכים, בשעות עבודה יש מחיר גלוי וזכותו של אדם להרוויח את לחמו, הבעיה שבחלקים - כאן יש קופון גדול מאוד וזה מה שמרגיז.
התייחסתי לחלקי חילוף. בחלקי חילוף הם לעיתים גוזרים קופונים של עד 500%.
כל הכבוד לפותח שרשור!
גם אני החלפתי סלילים (stator coil) בסוף שבוע.
עוד כמה מילים שיכולים לעזור לאבחן את התקלה בטעינה ולהחליף סלילים בצורה יעילה.
1. ניתן לגלות תקלה בסלילים במדידה AC.
לנתק כבל יוצא מסליל למיישר ולהתניע מנוע בסרק. למדוד מתח AC בין 3 חוטים (3 פזות). עם שלוש מדידות לא שוות יש תקלה (קצר) בסליל.
2. בכל (ברוב) האופנועים סלילים במכסה מנוע בצד שמול. ניתן להעמיד את האופנוע בשיפוע לצד ימים כדי למנוע נזילה והחלפת שמן. כמובן עם מנוע חם, שכל השמן יוצא מהמכסה והסלילים.
3. להדק את הברגים לפי הספר עם מפתח מומנט ו- loctite אם נדרש.
ביקור(ים) במוסך ייקח יותר זמן מתיקון בעצמי.
Tribalmistyc2
03-10-2017, 19:15
"סיליקון" איכותי (וטרי) שמיושם נכון יחזיק זמן רב - חשוב לנקות היטב את אזור המגע משומנים ולהמתין 24 שעות לפחות לפני השימוש.
חומר אטימה יעודי עשוי להחזיק אפילו יותר מאטם מוכן.
חומר אטימה יעודי עשוי להחזיק אפילו יותר מאטם מוכן.
תסביר בבקשה
מה יש להסביר? לך תקנה שפופרת טריבונד ותבין לבד
מה יש להסביר? לך תקנה שפופרת טריבונד ותבין לבד
אני לא מבין למה חומר אטימה שמישהו מורח עדיף על אטם מוכן.
זו אמירה מאוד החלטית..
זה לא מה שנכתב, נכון?
אני לא מבין למה חומר אטימה שמישהו מורח עדיף על אטם מוכן.
זו אמירה מאוד החלטית..
"עשוי" זה או שכן או שלא
זה לא מה שנכתב, נכון?
לא.
אבל לא חשוב.
לגבי שם העסק אני לא רוצה לעשות שיימינג, זה מקום שמוכר חלקים משומשים לאופנועים בתל אביב, לגבי הסגירה עם הסיליקון, יש חברות שמשתמשות בזה ויש שלא, אם זה מיושם כהלכה אז אין בעיה וזה עובד ומחזיק שנים על גבי שנים.
מבחינת מיישר הזרם - אני בדקתי את זרימת המתח במה שהיה לי וקבלתי תוצאה של 530, בחליפי קבלתי תוצאה של 490, המקורי תקין נותן 460 בערך, לפי היצרן הטווח הוא בין 420-500.
כך שזה גבולי, יתכן כי בעתיד אני אכן אזמין את המיישר המקורי מפרטזילה ויסגור את הנושא, בינתיים זה מספק אותי.
החברה בפורומים של הונדה ויש אתר שלם לכל דגם ממש מ 500-600-1000 RR ועד VFR וכן הלאה אתר שלם רק לדגם ספציפי, הם רושמים הכל, מה טוב מה רע ומה הולך ומעדכנים בשוטף.
עוד משהו - הבחנתי שיש קושי להניע את האופנוע שהוא חם. השלב הבא הוא להחליף COIL לכל ארבעת המצתים וגם את המצתים על הדרך, אני כמובן יעדכן כאשר זה יבוצע, מה העלות של הסיפור וכן הלאה, בנתיים ראיתי שסט שלם עולה 300 שקלים - לא סיני אמריקאי, נראה מה המחיר בארץ שלנו.
המטרה שכתבתי את הפוסט הזה היא לפתוח את אופן המחשבה לרוכבים, ניתן לאחר מחקר טוב ובריא לתקן לבד או בעזרת חבר ולחסוך המון המון כסף, אני לא אומר עכשיו לכו לפתוח מנועים ולכוון שסתומים, אני אומר שלרוב הבעיות ולרוב התקלות יש דרך אחרת, צריך וזה חשוב - כלי עבודה טובים, רצון, לשבת לפני כן בשקט בלילה ולחקור בגוגל על התקלה טיפול, ולבצע.
לא מבין.
תהרגו אותי אבל אני לא מבין איך מישהו מסוגל לסכן אופנוע יקר, מסובך ומורכב בחלקים אלמוניים
בעבודה לא מקצועית אם הרבה אמונות תפלות ורצון טוב.
ראיתי כבר "גאונים" שהרסו אופנוע חדש בשטיפה עם חומרים לא מתאימים.
ראיתי אופנועים שאיבדו עצמם לדעת בגלל הרכבה "פשוטה" של אתתים סיניים זולים.
ראיתי אופנועים יקרים להחריד אם "תוספות" סיניות זולות מעלי אקספרס.
ראיתי שימוש בחלקים לא מתאימים, ראיתי שימוש ברפידות בלם לא מתאימות שגמרו את הדיסיקים.
ראיתי שימוש בכלי עבודה לא נכונים שגרמו נזק לאופנוע.
ראיתי שימוש בשמנים לא נכונים, תוספות לשמן/דלק, שגרמו לבעיות.
ראיתי הרבה עוולות בשם החיסכון חוסר הידע והמחשבה שגם אני יכול לבד.
ברכיבים אלקטרונים יש טולרס (מנעד) טעות שאותו מאפשר היצרן לקבל מעבר אליו עלול להגרם
נזק אמתי לאופנוע.
ככל שהאופנוע יותר מסובך וחדש (כל אופנוע שעומד בתקינה של השנים האחרונות כזה) מרווח
הטעות קטן. מחשב המנוע יודע לפצות ולתקן טווח מוגבל של חלקים מיצרים שונים וכל השאר הוא ברירת
מחדל, מה שבפועל פוגם בביצועי האופנוע או באמינות שלו.
התערבות לא מקצועית במערכות קריטיות באופנוע למרות מאות סרטונים ביו טיוב עלולה להיגמר רע מאד.
במיוחד אצל אלה שלא באמת מבינים.
זה לא שאני אומר לא לטפל באופנוע, זה לא שאני אומר לא לחסוך, לצערי יש גם המון "מכונאים" שלא
מבינים דבר באופנוע שלך והורסים אותו, אבל צריך לדעת ולהבין.
בארצות נאורות עם כל שינוי בדגם האופנוע היצרן שולח את מכונאי המוסך להשתלמות ולימוד על ההבדלים
בין הדגמים וללימודים על השינויים שעבר האופנוע, איזה מוסך בארץ באמת שולח את האנשים שלו ללמוד?
אף אחד לא ייתן לחבר שראה סרטים ביו טיוב לתקן לו את השיניים, או לבצע בו ניתוח פשוט. אז למה באופנוע כן.
Bengolan
04-10-2017, 10:07
רן ידידי
הסיבה לכך לדעתי , היא שילוב של מחירי החלקים וכפי שציינת רמת המקצועיות של המכונאים בארץ ( לא שאין כאלה שהם בעלי יכולות מדהימות )
אבל בסופו של יום רווח של מוסך הוא גם מחלקים וחלפים , צריך לזכור זאת.
בנגו
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
לא מבין.
תהרגו אותי אבל אני לא מבין איך מישהו מסוגל לסכן אופנוע יקר, מסובך ומורכב בחלקים אלמוניים
בעבודה לא מקצועית אם הרבה אמונות תפלות ורצון טוב.
ראיתי כבר "גאונים" שהרסו אופנוע חדש בשטיפה עם חומרים לא מתאימים.
ראיתי אופנועים שאיבדו עצמם לדעת בגלל הרכבה "פשוטה" של אתתים סיניים זולים.
ראיתי אופנועים יקרים להחריד אם "תוספות" סיניות זולות מעלי אקספרס.
ראיתי שימוש בחלקים לא מתאימים, ראיתי שימוש ברפידות בלם לא מתאימות שגמרו את הדיסיקים.
ראיתי שימוש בכלי עבודה לא נכונים שגרמו נזק לאופנוע.
ראיתי שימוש בשמנים לא נכונים, תוספות לשמן/דלק, שגרמו לבעיות.
ראיתי הרבה עוולות בשם החיסכון חוסר הידע והמחשבה שגם אני יכול לבד.
ברכיבים אלקטרונים יש טולרס (מנעד) טעות שאותו מאפשר היצרן לקבל מעבר אליו עלול להגרם
נזק אמתי לאופנוע.
ככל שהאופנוע יותר מסובך וחדש (כל אופנוע שעומד בתקינה של השנים האחרונות כזה) מרווח
הטעות קטן. מחשב המנוע יודע לפצות ולתקן טווח מוגבל של חלקים מיצרים שונים וכל השאר הוא ברירת
מחדל, מה שבפועל פוגם בביצועי האופנוע או באמינות שלו.
התערבות לא מקצועית במערכות קריטיות באופנוע למרות מאות סרטונים ביו טיוב עלולה להיגמר רע מאד.
במיוחד אצל אלה שלא באמת מבינים.
זה לא שאני אומר לא לטפל באופנוע, זה לא שאני אומר לא לחסוך, לצערי יש גם המון "מכונאים" שלא
מבינים דבר באופנוע שלך והורסים אותו, אבל צריך לדעת ולהבין.
בארצות נאורות עם כל שינוי בדגם האופנוע היצרן שולח את מכונאי המוסך להשתלמות ולימוד על ההבדלים
בין הדגמים וללימודים על השינויים שעבר האופנוע, איזה מוסך בארץ באמת שולח את האנשים שלו ללמוד?
אף אחד לא ייתן לחבר שראה סרטים ביו טיוב לתקן לו את השיניים, או לבצע בו ניתוח פשוט. אז למה באופנוע כן.
היי, נתחיל בזה שאני לא עובד בצורה לא מקצועית ולא לא צריך להתפלל, יש לי ניסיון במכונאות רכב ואופנועים (לאבא הייתה תחנת מוניות ואת הטיפולים אני הייתי עושה להן), לגבי שמנים וכיוצא בזה או שטיפה לא נכונה או חלקים מעלי אקספרס, כל אחד ושיקולו הפרטי ואין אנו צריכים לנסות להבין אותו,
מבחינת כלי עבודה נכונים - יש לי הכל, סיגנט, כמה סטים שלמים, אני לעולם לא מתפשר על איכות של כלי עבודה, כל הבדיקות הספציפיות נעשו גם עם אבומטר על מנת לבדוק פעם ראשונה פעם שנייה ופעם שלישית ושלישית שהמערכת מתפקדת היטב, וכל זה למעט יוטיוב נעשה צעד אחר צעד עם ספר מכונאי מלא של האופנוע, כולל כל הבדיקות.
לגבי המנעד - גם אותו בדקתי ורשמתי באחת התגובות שלי מה הטווח של היצרן ספציפית.ספציפית האופנוע בן 11 אז הוא לא כל כך חדש, לפני זה היה לי דוקאטי, שם חסכתי הון תועפות בטיפולים כולל רצועות טיימינג.
אין סוף לאנשים שטועים, אבל אם אתה ניגש לכל עבודה עם מחקר יסודי ובהמון סבלנות ועם כלי עבודה טובים, ויש לך ראש על הכתפיים, אין סיבה שלא.
guyx1992
04-10-2017, 11:51
אני חושב שבעידן של היום רוב התחזוקה הבסיסית (החלפת שמנים \ רפידות \ דיסקים וכו'), לא כולל להיכנס לקרביים של המנוע אפשר לעשות בבית ולא צריך ניסיון רב שנים.
מה שכן אני חושב שצריך לעשות זה תמיד לעשות הכנה מוקדמת :
- להכין שטח עבודה נוח
- לוודא שיש לך מספיק זמן כדי לעשות את העבודה בהנחה שהכל משתבש, כלומר אם אני צריך להיות איפשהו עוד 3 שעות אני לא אעשה שום דבר, אפילו לא משהו זוטר כמו החלפת שמן (לך תדע מה יקרה ואיך תתקע)
- לוודא שיש לך את כל כלי העבודה הנחוצים. הרבה פעמים נכנסתי למשהו שלא באמת היה לי את הכלים המתאימים (תכונה שירשתי מאבא שלי), וחשבתי שאני אצליח לאלתר איכשהו ובסוף הבנתי שאני צריך את החלק הספציפי וסתם צריך להחזיר הכל.
- לראות איזה 3 סרטונים ביוטיוב + לקרא מדריכים באינטרנט, על האופנוע הספציפי שלך זה מעולה אם יש, אבל גם לכלים דומים אחרים זה יעזור (כלומר אם יש לי R1 כנראה שלא אסתכל על סרטונים שמדגימים על הארלי). כנראה שהבעיות שאתה תיתקל בהן, מישהו אחר כבר נתקל בהן ופתר את זה איכשהו. אפשר לבוא מוכן.
הדבר הכי חשוב לדעתי זה פשוט לחשוב עם עצמך אם זה משהו שאתה מוכן לקחת על עצמך, זה משהו נבנה עם הזמן ועם הטיפולים שכבר עשית. כלומר הייתי בונה קודם את הביטחון שלי בסביבת האופנוע בכך שאעשה טיפולים פשוטים יחסית, החלפת שמנים, נוזלי קירור וכו'. זה יתן לך ביטחון ואתה תכיר יותר את האופנוע.
הרבה פעמים סתם עם כמה שעות פנויות יצא לי לפתוח את האופנוע בלי מטרה מסוימת, סתם להוריד פלסטיקה ולראות איך דברים מחוברים שם ומה מוביל למה.
עוד טיפ שעוזר, זה לעשות טיפולים עם חבר. אפילו לא חבר אופנוען, סתם מישהו עם ראש על הכתפיים שיהיה לך סבבה להיות איתו, כי גם הרבה פעמים יכול לעזור שמישהו איתך ("תחזיק את האופנוע ישר אני אסתכל במד שמן", "תרים את הגלגל האחורי באוויר" וכו') וגם אם אתה נתקע במשהו שלא ציפית, זה סתם נחמד שמישהו איתך :cheers2:
עוד משהו קטן, לפעמים צריך גם לעשות את השיקול של כמה זה יעלה לי במוסך שאני סומך עליו לעומת כמה זמן\כוח\כסף\סיכון יעלה לי לעשות לבד. נניח החלפת צמיג אני לא אעשה לבד אף פעם, המחיר של החלפת צמיג + איזון הוא בד"כ לא טירוף ולבד אני מסתכן בהריסת צמיג בעלות כמה מאות שקלים וגם האיזון שאעשה לו ידנית תמיד יהיה נחות ממה שמוסך יעשה לי.
כמובן אבל כמובן, שאני לא מעודד אף אחד לעשות שום דבר והכל על אחריותכם בלהבלהבלה.
שעיר בגב"ב
04-10-2017, 13:15
מעטות מאוד הפעמים בהן השארתי
אופנוע במוסך ולא נעשה נזק כלשהו.
אם זה ברגים שחסרים,
ברגים שלא הודקו נכון,
חלקים שנשברו/נשרטו,
אטמים ש"נשכחו" ובכך
הושמדו מיסבים שונים
ועוד...
עדיף ללמוד ולהרוס בעצמך בהתחלה, אז לפחות אתה יודע מה לא תקין ולא מגלה
את זה בדיעבד (או מתרסק חס וחליחה ואף
אחד לא יידע שזה בכלל מכונאי חאפר).
2 Strokes
04-10-2017, 17:09
תקשיב, כל הכבוד.
כל פעם שיש לי שריטה מנפילה על כלי דרשו הון בארץ על פלסטיקה.
התחלתי לפרק, לשייף, לצבוע ולהרכיב.
אני משקיע אז כל השיוף לוקח לי יום בערך ועוד יום צביעה ובום. כלי חדש.
מקסימום 3 ימים עם הדבקה של איפוקסי בטון + השיוף שלו.
אני חושב שרוב אוכלוסיית ישראל (קטנועים/אופנועי רבע) צריכים להפסיק ללכת למוסכים ורק ככה ירדו המחירים.
נ.ב.
אני חושב שהפורום הזה צריך לפתוח בתוך החלק הטכני לשונית חדשה "ועכשיו אתם" או משהו בסגנון.
וכל מי שמטפל בכלי שלו שפשוט יעלה סרטון עם הסברים, זה יעזור לאחרים במקום ללכת למוסך.
לוקחים לאנשים 250 ש"ח על החלפת מנורה, לוקחים לאנשים 500 ש"ח על החלפת משקולות, 300 ש"ח על שרשרת... הזיה
תחשבו על זה מנהלי הפורום, בבקשה.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
המחירים המטורפים של המוסכים ואנשי המקצוע מביאים את האנשים לנסות למצות את הפוטנציאל החבוי שבהם.
ההתעסקות עם כלי עבודה גורמת לנו להבין שאנחנו יכולים לבד,זה משליך גם על תיקונים בתוך הבית,
נכון שזה סיכון נכון שזה אולי יקח יותר זמן אבל הגאווה וההרגשה הטובה שזה נותן לך שתיקנת משהו בעצמך.
גם אם זה המאוורר בחדר ילדים ,זה שווה הכל .אם פעם הייתי הולך למוסך בכדי לתקן דברים , אז היום אני מנסה לחקור ולבדוק אם אני יכול לבד.
אם אני רואה שזה מסובך,(לא מתעסק עם חשמל לדוגמה)
אני מוותר, אם זה דברים פשוטים יותר אני מתקן לבד.,כך גם עם מוצרים בבית.
קצת חוש טכני וסבלנות זה כל מה שצריך.
lokimonster
04-10-2017, 19:23
אני חושב שאנו פחות צריכים לבוא בטענות למוסכים.
אני מוכן לשלם יותר למוסך ולדעת שהמכונאי שבע ומרוצה מאשר מכונאי שבא ואומר כוס אמו העבודה.
צריך לזכור שאלו ברובם עסקים קטנים יחסית שאוכלים חרא מהמיסוי שמושת עליהם כגון ארנונה שילוט משרד התחבורה כיבוי וכמובן שגעונות משתנים של רישוי העסקים.
אני לא אומר שהחלפת מנורה אמורה לעלות 200 שקל ואני יכול להעיד שגם מיסטר מוטו וגם y.d לא גבו ממני על זוטות כגון החלפת מנורה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
Tribalmistyc2
04-10-2017, 20:11
אני חושב שאנו פחות צריכים לבוא בטענות למוסכים.
בהקשר המיסוי נכון המוסך הישר סך הכל מעביר את הגזרה ללקוח.
הטענות מופנות כלפי היבואן והמדינה.
רציתי להגיד כמה דברים.
אני עשה\מתקן לבד,הרבה דברים-לא מ סיבה שרוצה לחסוך בעיקר ,אבל כי אני חובב וגם אני משקיע בדברים קטנים מסביב,ששום מוסכניק לא יעשה לי.
המשפט-אם אתה רוצה שזה יהיה משהו שנעשה היטב ,עשה זאת בעצמך
מה מעצבן אותי-כשה על עבודה "החלפה שמן" גובים על העבודה ...נגיד 250 שייח עוד מוכרים לך שמן ב230 שייח שעולה בחנות (אבל ממש ממול!) 100 שייח ...אולי.
למה?... כך!
מובן שהמוסך רוצה להרוויח -תרוויחו,אבל לא כך.
מצד שני-אני טכנאי מעבדה אלקטרוניקה.מתקן כמה סוגים של מעגלים-לפעמים תקלות ממש רציניות וקשות ,השקעתי די ידע, זמן ומעמץ בשביל לפתור אותם.
מגיע אזה לקוח,על רכב די יקר,עוד עם מדבקה משהו "XXX-TRONIX" ,בטוח שגם משכורת שלו פי כמה וכמה(5-7-10) עולה על שלי ... ומתווכח על כול שקל עלות התיקון...שעות.
-....למה כלכך יקררררר? ...למה אני צריך לשלם?...
בטח על עבודה שלו ,הוא בטוח שמגיע לו.
לי.....-לא?
למה?.... כך!
"כך זה בארץ!"(C)
נ.ב.
אני חושב שהפורום הזה צריך לפתוח בתוך החלק הטכני לשונית חדשה "ועכשיו אתם" או משהו בסגנון.
וכל מי שמטפל בכלי שלו שפשוט יעלה סרטון עם הסברים, זה יעזור לאחרים במקום ללכת למוסך.
לוקחים לאנשים 250 ש"ח על החלפת מנורה, לוקחים לאנשים 500 ש"ח על החלפת משקולות, 300 ש"ח על שרשרת... הזיה
תחשבו על זה מנהלי הפורום, בבקשה.
בבקשה, קיים כבר שנים:
http://fullgaz.co.il/forums/forumdisplay.php/24-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%99%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9D
וגם:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/310-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%94-%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%95%D7%9B%D7%95-%D7%96%D7%94-%D7%9B%D7%90%D7%9F
...
במידה ויופיעו בפורום שרשורי פרוייקטים (שרשורים עם צילומי טיפול והסברים) כפי שהיו בפולגז - הקישורים אליהם יפורסמו כאן.
כפי שאתה יכול לנחש, עדיין לא היו שרשורים כאלה.
guyx1992
05-10-2017, 13:10
מה שיותר מעניין אותי זה איפה אתם עובדים על האופנוע בהנחה שגרים בבניין בלי חנייה?
עד עכשיו הייתי עובד בבית של ההורים שהיה בית פרטי אבל עכשיו גם הם עברו לבניין.
lokimonster
05-10-2017, 14:49
האמת שאחד הדברים שמתסכלים אותי שאין לי פינה ראויה לעבודה על כלי הרכב.
זה אמור להשתנות בשנים הקרובות כשהבית הבא הדבר הראשון שאני בודק זה חנייה ונגישות.
האמת שאחד הדברים שמתסכלים אותי שאין לי פינה ראויה לעבודה על כלי הרכב.
זה אמור להשתנות בשנים הקרובות כשהבית הבא הדבר הראשון שאני בודק זה חנייה ונגישות.
וזה לא מספיק, בעוונותיי נכנסתי לכמה (וכמה) מוסכי אופנועים בטיוליי האחרונים באירופה
אני מדבר על מוסכים בגרמניה, שוויץ, אוסטריה וסדנה באיטליה.
רובם של BMW אז יכול להיות שהסטנדט שהם מציבים גבוה, אבל גם מוסך של הונדה/יאמהה
בגרמניה מאתגר כל מוסך שפגשתי בארץ.
נתחיל מהניקיון והסדר המופתי בפנים, דרך עגלת שירות אישית לכל רופא...סליחה מכונאי,
מחשב בנק' הבקרה מחולק למפרט הכלי המטופל על פי מספר שלדה והכולל כל הטיפולים שנעשו לו
המתועדים אישית, דרך חיבור דיאגנוזה למחשב היצרן לבדיקת חריגות ויכולת של שינויים מרחוק מהחברה
עצמה (או ממני שנותן להם שירות, לא בדקתי).
הכלים הם של היצרן ומתאימים בצורה מושלמת, חלקם מכוסים במעטפת גומי למניעת שריטות במטופל.
כלים יעודים לחלקים מסוימים, וערכת טיפול מושלמת. זאת אומרת המכונאי מקבל פרט לחלק שהוא מחליף
את כל הדברים הנחוצים לו לטיפול עד לשיבה האחרונה ולא צריך לעזוב את העמדה ולו לרגע.
לרשות כל מכונאי עומד מכונאי בכיר שמפקח על העבודה נותן תשובות או עזרה נדרשת ומוודא ביצוע נאות.
בתום הטיפול לפני ההרכבה הסופית הוא גם עובר על נעשה וחותם.
יש חשיבה מרובה על נוחות העובדים ועל המשקלים אותם הם מרימים ולכן רוב ההרמות מתבצעות ע"י
מגבהים מיוחדים הידרוליקה וחשמל כשהכל מדוד. גם לנושא התאורה של המכונאי ניתנת תשומת לב,
ואין נק' חשוכות כשהוא מטפל באופנוע.
בקיצור לעבוד על אופנוע מודרני צריך הרבה יותר מפלאייר פטנט וסט כלים של אבא מהצבא.
lokimonster
15-10-2017, 12:46
מחשב דיאגנוסטיקה כבר יש לי
נשאר רק לחפש את הבית המתאים למחשב
וזה לא מספיק, בעוונותיי נכנסתי לכמה (וכמה) מוסכי אופנועים בטיוליי האחרונים באירופה
אני מדבר על מוסכים בגרמניה, שוויץ, אוסטריה וסדנה באיטליה.
רובם של BMW אז יכול להיות שהסטנדט שהם מציבים גבוה, אבל גם מוסך של הונדה/יאמהה
בגרמניה מאתגר כל מוסך שפגשתי בארץ.
נתחיל מהניקיון והסדר המופתי בפנים, דרך עגלת שירות אישית לכל רופא...סליחה מכונאי,
מחשב בנק' הבקרה מחולק למפרט הכלי המטופל על פי מספר שלדה והכולל כל הטיפולים שנעשו לו
המתועדים אישית, דרך חיבור דיאגנוזה למחשב היצרן לבדיקת חריגות ויכולת של שינויים מרחוק מהחברה
עצמה (או ממני שנותן להם שירות, לא בדקתי).
הכלים הם של היצרן ומתאימים בצורה מושלמת, חלקם מכוסים במעטפת גומי למניעת שריטות במטופל.
כלים יעודים לחלקים מסוימים, וערכת טיפול מושלמת. זאת אומרת המכונאי מקבל פרט לחלק שהוא מחליף
את כל הדברים הנחוצים לו לטיפול עד לשיבה האחרונה ולא צריך לעזוב את העמדה ולו לרגע.
לרשות כל מכונאי עומד מכונאי בכיר שמפקח על העבודה נותן תשובות או עזרה נדרשת ומוודא ביצוע נאות.
בתום הטיפול לפני ההרכבה הסופית הוא גם עובר על נעשה וחותם.
יש חשיבה מרובה על נוחות העובדים ועל המשקלים אותם הם מרימים ולכן רוב ההרמות מתבצעות ע"י
מגבהים מיוחדים הידרוליקה וחשמל כשהכל מדוד. גם לנושא התאורה של המכונאי ניתנת תשומת לב,
ואין נק' חשוכות כשהוא מטפל באופנוע.
בקיצור לעבוד על אופנוע מודרני צריך הרבה יותר מפלאייר פטנט וסט כלים של אבא מהצבא.
רנצ'וק, בדקת מחירי טיפולים ושירות במוסכים בחו"ל והשוואת לארץ?
אני רשום בשני פורומים של בעלי BMW, יש שם רוכבים מארה"ב אוסטרליה ואנגליה.. הם עושים כמה שיותר טיפולים לבד!!!
למה?, כי המחירים של הטיפולים שם שחיטה רבתי לעומת מחיר הכלים (ואתה יודע ששם זה פחות מחצי מחיר מפה כמעט כל כלי, חדש ומשומש..), ולפי מה שזכור לי לא מעט מהטיפולים עולים יותר מבארץ אפילו.
ולדעתי כמו בכל תחום יש טובים ויש פחות, כך גם במוסכים ומכונאים - גם בארץ וגם בחו"ל.
נכון, פה זה רפובליקת בננות ביחס לשם, אם אתה מחזיק כלי שהוא נישה ויש הרבה כאלה (שזה לא מעט מהכלים הגדולים וכולל מיצרנים שבכלל לא מיובאים - טריומף משוש נפשך למשל), תתחיל לגדל זרועות וקשרים עם חו"ל ואם אתה מוצא מכונאי שמוכן לטפל בכלי והוא גם אמין, תתחתן איתו !!! :calm:
וחוץ מהסופר טנרה שהיה לי כמה חודשים בסוף שנות ה 90' או ה ZZR1100 (שעל פניו גם נחשב לנדיר כבר ובכל ה 7 שנים איתו אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שהזמנתי חלקים ממטרו..), תמיד היו לי כלים "מיוחדים/נישה" אפשר להגיד.. למרות שחלק מהם יובאו ע"י יבואן סדיר לא אומר שיש זמינות חלקים הרי והמחירים פחות מכילייה.
Lestoren
19-10-2017, 01:17
רנצ'וק, בדקת מחירי טיפולים ושירות במוסכים בחו"ל והשוואת לארץ?
אני רשום בשני פורומים של בעלי BMW, יש שם רוכבים מארה"ב אוסטרליה ואנגליה.. הם עושים כמה שיותר טיפולים לבד!!!
למה?, כי המחירים של הטיפולים שם שחיטה רבתי לעומת מחיר הכלים (ואתה יודע ששם זה פחות מחצי מחיר מפה כמעט כל כלי, חדש ומשומש..), ולפי מה שזכור לי לא מעט מהטיפולים עולים יותר מבארץ אפילו.
ולדעתי כמו בכל תחום יש טובים ויש פחות, כך גם במוסכים ומכונאים - גם בארץ וגם בחו"ל.
נכון, פה זה רפובליקת בננות ביחס לשם, אם אתה מחזיק כלי שהוא נישה ויש הרבה כאלה (שזה לא מעט מהכלים הגדולים וכולל מיצרנים שבכלל לא מיובאים - טריומף משוש נפשך למשל), תתחיל לגדל זרועות וקשרים עם חו"ל ואם אתה מוצא מכונאי שמוכן לטפל בכלי והוא גם אמין, תתחתן איתו !!! :calm:
וחוץ מהסופר טנרה שהיה לי כמה חודשים בסוף שנות ה 90' או ה ZZR1100 (שעל פניו גם נחשב לנדיר כבר ובכל ה 7 שנים איתו אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שהזמנתי חלקים ממטרו..), תמיד היו לי כלים "מיוחדים/נישה" אפשר להגיד.. למרות שחלק מהם יובאו ע"י יבואן סדיר לא אומר שיש זמינות חלקים הרי והמחירים פחות מכילייה.
אחת מהסיבות הנוספות שבגללן הרבה מעדיפים לטפל לבד היא העובדה שהאחריות נשמרת גם אם טיפלת לבד בבית.
אחת מהסיבות הנוספות שבגללן הרבה מעדיפים לטפל לבד היא העובדה שהאחריות נשמרת גם אם טיפלת לבד בבית.
עוד משהו שלא תופס בארץ - ישר יאשימו אותך ברשלנות פושעת ונזק קרדינלי שנגרם למנוע רק בגלל שהחלטת לקחת מברג ולהחליף נורת איתות לבד :eek3::omfg:
אקפיץ את השרשור של קובי:)
גם לי הלכו סלילים, גם אני לא רוצה לשלם 2000+- שקל בארץ
https://www.ebay.com/itm/Statore-generatore-Generator-stator-Ktm-Duke-690-Abs-12-15/152329243343?epid=733967868&hash=item237787cacf:g:LFQAAOSw-0xYNcxd&vxp=mtr#shpCntId&autorefresh=true
מה אומרים על זה?
לא מרכיב לבד, אתן למוסך מורשה להרכיב, אין לי בעיה לשלם 250 שקל לשעת עבודה .
אם המוצר בקישור משומש אני ממליץ לך לחפש חדש.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft