מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ב.מ.וו: מחירו של ה-F800R יורד ב-14 אלף ש"ח

אביעד אברהמי
09-10-2017, 14:02
דלק מוטורס מורידה משמעותית את מחירו של ה-F800R החדש שהגיע ארצה לאחרונה; המחיר החדש: 70 אלף ש"ח.

http://fullgaz.co.il/?p=126081

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2017/10/P90241363_highRes_bmw-f-800-r-11-2016.jpg

Ami
09-10-2017, 15:17
חסרים לו 2 צילינדרים

אברי
09-10-2017, 17:00
זה טוב שב.מ וו נכנסת כמתמודדת אמיתית לקטגוריית הביניים.

Dresdner
09-10-2017, 21:14
חסרים לו 2 צילינדרים

זה לא מה שאומר שאר העולם, אופנועי 4 בשורה הפכו לנישה וזה עוד בזמן שיותר קל להכניס אופנוע 4 בשורה לתקן יורו 4 מאופנועים בעלי תצורת מנוע אחרת.

Busy
09-10-2017, 21:24
מסקרן -"made in..."

strelok89
09-10-2017, 21:24
מהלך מבורך

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

ayalzo
09-10-2017, 22:03
לא אם תשאל כל מיני נפגעי מטרו אהמ... אהמ...

matan27
09-10-2017, 22:34
בעולם בו SV חדש עולה 45 וזה עולה 70....עדיין הפרש רציני, רציני מדיי על אף התג המכובד והגאדג'טים.

strelok89
09-10-2017, 23:25
עם כל הכבוד לSV הוא לא בליגה של הF800
אם כבר הדיוק 690,שיבר המונסטר זה המתחרים שלו .

tanin
10-10-2017, 01:31
תיקון.. sv לא מוגבל זה 46. ועדיין התמורה הכי טובה לכסף בארץ

Busy
10-10-2017, 08:44
למה להשוות מאזדה 3 וב.מ.וו סידרה 3. -מי נותן יותר "תמורה"?

Vaderom
10-10-2017, 09:51
למה להשוות מאזדה 3 וב.מ.וו סידרה 3. -מי נותן יותר "תמורה"?

כי זו השוואה לגיטמית עבור אנשים שקונים ערך ולא סמל.

Paz
10-10-2017, 10:34
מהלך מבורך, לטעמי אפשר לרדת עוד, עכשיו אנחנו כבר בטוחים שהיבואנים מכרו לנו שקרים כל השנים האלה, לנוכח גל ההוזלות והמחירים האטרקטיביים של השנה האחרונה, מה SV , למשפחת ה 07 במבצע של 54K וכלה במחירים האטרקטיביים של סוזוקי, קאוואסקי, אפריליה וגם המונסטר החדש והבסיסי.

השושנים
10-10-2017, 11:00
חגיגות החורף מתחילות, מי יבכה, מי יזכה, ולמי אין תקציב לקנות משחקים...

שחקנים חדשים בזירה, הכפר הגלובלי הצטמצם עוד, כולם רוצים למכור לשוק קטן, יש אינטרנט,
אי ביי, ונסיעות לחו"ל, הלקוחות כבר לא שבויים של אף אחד...

המחירים ירדו על אפם וחמתם של היבואנים, מחירי הטיפולים והחלפים ירדו, כי למרות הכל יש שוק
חופשי, קהל הלקוחות השתנה הוא כבר לא תמיד פראייר, הוא מודע למה שקורה סביבו, הוא רציני,
דעתן, אי אפשר למרוח אותו יותר.

מי שלא ידע לשחק לפי הכללים החדשים, ימצא עצמו מהר מדי בחוץ, אימפריות נפלו, אז לא לעולם
חוסן.

דווקא אלה שיהיו גמישים במחשבה, בשירות, במחירים, בהוגנות ובמקצועיות ישרדו, האחרים יגרשו
זבובים.

Biker boyz
10-10-2017, 14:29

שחקנים חדשים בזירה, הכפר הגלובלי הצטמצם עוד, כולם רוצים למכור לשוק קטן, יש אינטרנט,

המחירים ירדו על אפם וחמתם של היבואנים, מחירי הטיפולים והחלפים ירדו, כי למרות הכל יש שוק
חופשי, קהל הלקוחות השתנה הוא כבר לא תמיד פראייר, הוא מודע למה שקורה סביבו, הוא רציני,

מי שלא ידע לשחק לפי הכללים החדשים, ימצא עצמו מהר מדי בחוץ, אימפריות נפלו, אז לא לעולם
חוסן.

דווקא אלה שיהיו גמישים במחשבה, בשירות, במחירים, בהוגנות ובמקצועיות ישרדו, האחרים יגרשו
זבובים.

+10000
רוצה לספר סיפור של "מריחה", התעניינתי באופנוע יד 2 מאחד מסוכנות התיווך בארץ,ששאלתי למחיר האופנוע קיבלתי הצעה של 20 אלף מעל המחירון, הבעתי תמיהה רבה לפשר העניין ואמרתי תודה אבל לא תודה, הסוחר התחיל לפרט לי את "התוספות" שיש על האופנוע וציין בפניי פול סיסטם של אחת החברות המוכרות בעלות של 17 אלף ש"ח ושיש קבלות על זה ושאני אבדוק מול היבואן, פה טיפה התעצבנתי ופשוט ציינתי בפניו שהוא לא מדבר עם בנאדם שהוא שנה או שתיים בתחום ואל תמרח אותי או תשקר לי, כי גם תפסיד לקוח עתידי אולי וגם אי פרגון רב מצידי לחברי. לא עוברות 5 דקות והוא שולח לי הודעה שאני צודק והוא בדק ופתאום המחיר ירד ב8 אלף. שאלתי אותו אז המחיר של האופנוע גם יורד בהתאם? אומר לי מה פתאום זה עדין אופנוע ברמה גבוהה והוא מוכן להוריד אלפיים מהדרישה שלו. אמרתי לו תודה רבה ולהתראות.... לא יותר קהל שבוי וגם חובה עלינו להיכנס איתם לוויכוחים כאלה ולהוציא את השקר החוצה מולם ולא מאחורי הגב שלהם.

gal.l
10-10-2017, 16:54
למה לא לחלוק איתנו את שם הסוכנות כדי שאנשים לא יכוו ממנה?

strelok89
10-10-2017, 17:21
תיקון.. sv לא מוגבל זה 46. ועדיין התמורה הכי טובה לכסף בארץ

תשמע גם סקס אנאלי זה תמיד עובד ,ואחלה תמורה מאוד קל למצוא מתאים ל2 המינים .
עדיין השיטה הרגילה בסוף עובד טוב יותר אפילו שיקרה יותר :smoke:

Biker boyz
10-10-2017, 18:14
למה לא לחלוק איתנו את שם הסוכנות כדי שאנשים לא יכוו ממנה?

כי הוא הודה בטעותו ומבחינתי זה סוגר את העניין.
הסיפור שהבאתי לא היה בשביל להכפיש סוכנות, אלא בשביל להראות שצריך להתווכח ולגרום להם להודות בטעות שלהם... גם אם המחיר עצמו של הכלי לא ירד למחיר ריאלי.

נעם 1
10-10-2017, 21:02

חוסן.

זבובים.

הכל נכון.
רק שאת כברת הדרך הבאה בעלויות לא ניתן יהיה לעשות לעולם כל עוד נהיה מדינה קטנה שכולה כשל שוק אחד גדול.

כי הוא הודה בטעותו ומבחינתי זה סוגר את העניין.
הסיפור שהבאתי לא היה בשביל להכפיש סוכנות, אלא בשביל להראות שצריך להתווכח ולגרום להם להודות בטעות שלהם... גם אם המחיר עצמו של הכלי לא ירד למחיר ריאלי.

תשובתך מרגיזה. אתה העמדת אותו במקומו.
את ההדיוט הבא שיעבור אצלו בסוכנות הוא ישחיל מבלי למצמץ. וכאן אתה עושה לנו שירות דב. ולמה אתה בטח שואל...
בצעדי הראשונים בעולם של שני גלגלים השחילו אותי פעמיים. בשני המקרים בסוכנות תיווך. בפעם הראשונה מכרו לי XT 500 שמספר השלדה והמנוע היו הדברים היחידים הראויים בו. מכרו לי אופנוע מסכן חיים. בפעם השנייה מכרו לי DR 600 עם נשם פרוץ בתיבת המנוע.
העובדה שלא ריפו את ידיי עומדת לזכותי. אני כאן אתכם אל אף שחטפתי סטירות מצלצלות מאנשי הענף בתחילת דרכי. אני מניח שיש רבים אחרים שבחרו לא להמשיך לרכב. חבל.

איללכא...וסוכות שמח

matan27
12-10-2017, 19:37
עם כל הכבוד לSV הוא לא בליגה של הF800
אם כבר הדיוק 690,שיבר המונסטר זה המתחרים שלו .

עדיין- כל אלו שהזכרת בהשוואה של עלות תועלת לא יצדיקו את ההפרש.
בסוף באף אחד מהכלים הללו לא מדובר בפאר היצירה, או בכלי הדגל של היצרן. מדובר בגרסאות
נישה זולות שנועדו לקהל צעיר. אז אם אנחנו מבינים שחוץ מהסמל, אנחנו לא מקבלים את התמורה
המצופה מהמותג (במחירים בארץ) בהיבטים של טכנולוגיה וקדמה אז בוא נדבר דוגרי. מדובר בכלים
פשוטים יחסית, שנעשו בהם אי אלו עיגולי פינות וחיתוכים על מנת שיתרימו לתקציב של צעירים בחו"ל-
בארץ מה לעשות הדבר לא כך.

אז נקנה SV חדש. נאבזר אותו במתלים איכותים, מערכת פליטה, מחשב, ועד אי אלו אביזרים ומותרות והגענו
ל55 אלף ש"ח- עדיין 15 פחות מהמתחרים לפני הוצאות נלוות...

עופר אבניר הרימו את הכפפה ונתנו איתה סטירה בפנים לכל היבואנים שעכשיו רצים סביב הזנב של עצמם, וזאת
התוצאה- אז בוא נמשיך עם המגמה הזאת ונראה את כל הענף חוזר למציאות.

lokimonster
15-10-2017, 12:04
דבר נפגע המטרו:
אז הוזילו ועדיין אנו משלמים הרבה מעבר למה שאנו היינו משלמים אם נניח היה יבואן נוסף לBMW (אני לא לוקח בחשבון את המסוי שזו סאגה אחרת).
אבל כאמור בשוק "מצומצם" כמו שלנו בו המדינה מגינה על היבואנים למה שיאפשרו לנו להנות מתחרות אמיתית ולרכוש את הBMW שלנו בסוכנות בראמאללה או עמאן או קהיר (מיסוי זה מיסוי).

Yigal
15-10-2017, 21:55
עדיין- כל אלו שהזכרת בהשוואה של עלות תועלת לא יצדיקו את ההפרש.
בסוף באף אחד מהכלים הללו לא מדובר בפאר היצירה, או בכלי הדגל של היצרן. מדובר בגרסאות
נישה זולות שנועדו לקהל צעיר. אז אם אנחנו מבינים שחוץ מהסמל, אנחנו לא מקבלים את התמורה
המצופה מהמותג (במחירים בארץ) בהיבטים של טכנולוגיה וקדמה אז בוא נדבר דוגרי. מדובר בכלים
פשוטים יחסית, שנעשו בהם אי אלו עיגולי פינות וחיתוכים על מנת שיתרימו לתקציב של צעירים בחו"ל-
בארץ מה לעשות הדבר לא כך.

אז נקנה SV חדש. נאבזר אותו במתלים איכותים, מערכת פליטה, מחשב, ועד אי אלו אביזרים ומותרות והגענו
ל55 אלף ש"ח- עדיין 15 פחות מהמתחרים לפני הוצאות נלוות...

עופר אבניר הרימו את הכפפה ונתנו איתה סטירה בפנים לכל היבואנים שעכשיו רצים סביב הזנב של עצמם, וזאת
התוצאה- אז בוא נמשיך עם המגמה הזאת ונראה את כל הענף חוזר למציאות.

כבודו של הSV במקומו מונח, באמת אופנוע אגדה לאורך השנים, כלי תחבורה מעולה אבל... איפה הוא ואיפה הבימר, תעבור על המכלולים והמפרטים שורה אחרי שורה, תגלה שבבימר יש הרבה יותר שורות.

KKatkov
16-10-2017, 09:47
יותר שורות במפרט זה לא מה שעושה אופנוע.
הבימר הוא אופנוע טוב, אך די משעמם. טווין מקבילי במיטבו, עושה אסוציאציות להונדה CBF500 משודרג.
כך לפחות הרגיש עבורי ה-F800ST ממודל 07'.

Dresdner
16-10-2017, 11:44
משום מה המגזינים בארץ ובעולם הכניסו פעם לראש של כולם שטווין מקבילי זה משעמם, אישית לא מצאתי שום שיעמום בסופר טנרה 750 או בוורסיס 650, בשניהם היה מומנט שמתחיל מנמוך וסאונד לא רע בכלל.
היום אגב אף אחד לא חוזר על השטות הזאת.

KKatkov
16-10-2017, 12:17
משום מה המגזינים בארץ ובעולם הכניסו פעם לראש של כולם שטווין מקבילי זה משעמם, אישית לא מצאתי שום שיעמום בסופר טנרה 750 או בוורסיס 650, בשניהם היה מומנט שמתחיל מנמוך וסאונד לא רע בכלל.
היום אגב אף אחד לא חוזר על השטות הזאת.

רכבתי על ורסיס, CBF500 (הישן), ה-500-ים של הונדה (חדשים),KLE,F800ST GS500 ו-GPX250.
פרט ל-GPX - הם כולם היו משעמים. צפויים מדי, עם ויברציה דומה (ולא ממש נעימה) בסל"ד גבוה, צליל דומה (בלי הפעימות הלא סדירות של הוי-טווין, ובלי היבבה של ה-4 בשורה). מנועים בסדר גמור - אבל רחוקים מהדוקאטי או מהבנדיט 1200 שלי מבחינת ה"רגש" שהם מעוררים.
דווקא ה-GPX, למרות הצליל המבאס שלו בסרק, נשמע ומרגיש כיפי ברגע שפותחים לו ת'שושנה. אבל זה מנוע שנבנה מלכתחילה לחיות בסל"ד גבוה ולהרגיש ספורטיבי, בשונה מהאולארונדרים שציינתי.
רכבתי גם על XSR700, שאמור להיות מעניין יותר. בפועל - הרושם שלי ממנו היה של אופנוע חלק למשעי (לפחות בסל"ד בינוני-פלוס), שהחלפת הילוכים בו משפיעה רק על מצב מחט הסל"ד, ולא על הצליל או על הדחף שהוא מייצר. תחושת ה"משעמם" הייתה חזקה במיוחד, משום שעליתי עליו מיד אחרי שירדתי ממונסטר 821...

danielk
16-10-2017, 15:11
משום מה המגזינים בארץ ובעולם הכניסו פעם לראש של כולם שטווין מקבילי זה משעמם

אני מעריך שזה הולך להשתנות עם ה790 החדש שKTM מוציאה בנובמבר הקרוב :)

KKatkov
16-10-2017, 15:47
אני מעריך שזה הולך להשתנות עם ה790 החדש שKTM מוציאה בנובמבר הקרוב :)

קשה לי להאמין.
הכי רחוק שהלכו עם "לשנות את זה" - אלה ימאהה עם הקראנק 270 מעלות שלהם ב-TDM.
גם ה-TDM לא היה להיט (רכבתי על ה-850). KLE מגודל.
דווקא את הסופר-טנרה 750 ממש אהבתי. עדיין מרייר עליו, והייתי רוצה אחד כזה בחניה כשיהיה אספנות.
אולי יש כאן אלמנט של התאמה בין תצורת המנוע לייעוד...

Dresdner
16-10-2017, 17:22
רכבתי על ורסיס, CBF500 (הישן), ה-500-ים של הונדה (חדשים),KLE,F800ST GS500 ו-GPX250.
פרט ל-GPX - הם כולם היו משעמים. צפויים מדי, עם ויברציה דומה (ולא ממש נעימה) בסל"ד גבוה, צליל דומה (בלי הפעימות הלא סדירות של הוי-טווין, ובלי היבבה של ה-4 בשורה). מנועים בסדר גמור - אבל רחוקים מהדוקאטי או מהבנדיט 1200 שלי מבחינת ה"רגש" שהם מעוררים.
דווקא ה-GPX, למרות הצליל המבאס שלו בסרק, נשמע ומרגיש כיפי ברגע שפותחים לו ת'שושנה. אבל זה מנוע שנבנה מלכתחילה לחיות בסל"ד גבוה ולהרגיש ספורטיבי, בשונה מהאולארונדרים שציינתי.
רכבתי גם על XSR700, שאמור להיות מעניין יותר. בפועל - הרושם שלי ממנו היה של אופנוע חלק למשעי (לפחות בסל"ד בינוני-פלוס), שהחלפת הילוכים בו משפיעה רק על מצב מחט הסל"ד, ולא על הצליל או על הדחף שהוא מייצר. תחושת ה"משעמם" הייתה חזקה במיוחד, משום שעליתי עליו מיד אחרי שירדתי ממונסטר 821...

ומצד שני יש אופנועים עם מנוע "לא משעמם" שמשעממים, זה לא תצורת המנוע אלה איך ולמה כיוונו אותו.

לגבי הקטמ עם מנוע טווין מקבילי, אחד כזה כבר נראה ברחובות אוסטריה, הבעיה היא שהוא לא דומה לאבטיפוס שהוצג.

strelok89
16-10-2017, 22:12
קשה לי להאמין.
הכי רחוק שהלכו עם "לשנות את זה" - אלה ימאהה עם הקראנק 270 מעלות שלהם ב-TDM.
גם ה-TDM לא היה להיט (רכבתי על ה-850). KLE מגודל.
דווקא את הסופר-טנרה 750 ממש אהבתי. עדיין מרייר עליו, והייתי רוצה אחד כזה בחניה כשיהיה אספנות.
אולי יש כאן אלמנט של התאמה בין תצורת המנוע לייעוד...
והבמוו גם מאוד מיוחד במנוע שלו הוא קראנק 360
הוא ממש לא מתנהג כמו השאר שרשמתה

לטעמי הוא צפוי (כמו כל במוו כולל רכב גרמני), הוא חלק והוא נוסע ומפנק.
מצד שני לא תגיד שהוא חלש

Matan27
פעם רכבתה על הבמוו או האפריליאה או הדוקאטי?
לפי מה שאתה אומר ממש לא...
האסוי לא מתקרב לאף אחד מאלה לא בכוח לא במתלים, לא באבזור ולא בשום דבר.
האסוי הוא אופנוע יפני טיפוסי, זה כלי בן 20 שנה או יותר שעובר כל מיני שדרוגים בדרך.

אם תשווה אסוי חדש ל2002 לא תראה הרבה הבדלים.
רוצה דוגמאות של דברים קטנים של ה800 כמו ברקסים ברמבו
Abs 8 של בוש
למי יש כזה ביפנים? אר 1 2017 עם כזה
הבמוו מ2006 עם כזה
מערכת קאנבאס מלאה, אין ליפנים כלל

שילדה מעולה של אפריליאה,
דברים קטנים כמו לדוגמא אין פיוזים בכל האופנוע
וינקרים שמכבים עצמם
או דבר פשוט כמו עבודה בלי wasted spark

טיפולים הרבה יותר מרווחים ונוחים וזולים בהרבה

אפילו שזה דגם כניסה זה עדיין דגם שמשקף את מה שהחברה יודעת ליצר.

matan27
19-10-2017, 22:22
כבודו של הSV במקומו מונח, באמת אופנוע אגדה לאורך השנים, כלי תחבורה מעולה אבל... איפה הוא ואיפה הבימר, תעבור על המכלולים והמפרטים שורה אחרי שורה, תגלה שבבימר יש הרבה יותר שורות.

שיבושם להם. שורה תחתונה מה אתה מרגיש, ובמבחן ראש בראש אני מבטיח לך שלא היו מוצאים יותר מדיי הבדלים.

והבמוו גם מאוד מיוחד במנוע שלו הוא קראנק 360
הוא ממש לא מתנהג כמו השאר שרשמתה

לטעמי הוא צפוי (כמו כל במוו כולל רכב גרמני), הוא חלק והוא נוסע ומפנק.
מצד שני לא תגיד שהוא חלש

Matan27
פעם רכבתה על הבמוו או האפריליאה או הדוקאטי?
לפי מה שאתה אומר ממש לא...
האסוי לא מתקרב לאף אחד מאלה לא בכוח לא במתלים, לא באבזור ולא בשום דבר.
האסוי הוא אופנוע יפני טיפוסי, זה כלי בן 20 שנה או יותר שעובר כל מיני שדרוגים בדרך.

אם תשווה אסוי חדש ל2002 לא תראה הרבה הבדלים.
רוצה דוגמאות של דברים קטנים של ה800 כמו ברקסים ברמבו
Abs 8 של בוש
למי יש כזה ביפנים? אר 1 2017 עם כזה
הבמוו מ2006 עם כזה
מערכת קאנבאס מלאה, אין ליפנים כלל

שילדה מעולה של אפריליאה,
דברים קטנים כמו לדוגמא אין פיוזים בכל האופנוע
וינקרים שמכבים עצמם
או דבר פשוט כמו עבודה בלי wasted spark

טיפולים הרבה יותר מרווחים ונוחים וזולים בהרבה

אפילו שזה דגם כניסה זה עדיין דגם שמשקף את מה שהחברה יודעת ליצר.

אני מת על הקביעות. אם אני אומר שבעבר רציתי לרכוש F800R ובאופן כללי אני אוהב את הכלי (יותר את הדור הקודם אגב)
אז סביר להניח שלפחות עשיתי נסיעת מבחן, או שתיים.

בשורה התחתונה מבלי להכנס לפרטים. לF800R בשנת 2017 אין זכות קיום, בטח לא בישראל.
שידחפו בו מצדי את כל מכלולי העולם. בסוף מדובר על אופנוע נייקד בינוני, עם מנוע ישן ומחיר מופרז.

בוא נשאל שאלה כזאת- לפני ההוזלה של הבימר מטרו הורידו את מחיר הMT10 ל90 אלף ש"ח. כלומר על הנייר 5 אלף הפרידו
בין ה800 לMT10. בוא תגיד לי שהיית קונה את הבימר במחיר הזה כשיש לך כל כך הרבה כלים מעולים.

זה אז. היום ב70 אלף ש"ח המחיר יותר הגיוני. עם זאת עדיין הציבור יעדיף לשים עוד 5 אלף ולקבל 09 חדש. או לחסוך כמה אלפים ולקבל
Z900, דיוק 690 R (!)...יודע מה? אפילו את המונסטר החדש.///

בקיצור- לא תמיד רשימת המכלולים מנצחת.

השושנים
20-10-2017, 09:21
כלי הרכב בכלל והאופנועים בפרט הולכים לקבל בשנים הבאות את הכאפה של החיים שלהם.

תקנות זיהום האוויר, הירוקים, הפוליטיקלי-קורקט ושאר ירקות מסרסים חונקים את המנועים והאופנועים.

הוצאת מנועי הבערה הפנימית אל מחוץ לחוק באירופה תיסחף אחריה את שאר העולם.

רוב היצרניים ימשכו עד לרגע האחרון מנועים קיימים חנוקים ומסורסים ויפתחו מנועים חשמל ומימן.

שנות ה-50-70 בארה"ב שבהם בנו מפלצות נהיגה מעניינות הפכו להיסטוריה ואספנות.

אופנוע יעיל מרובה בקרות שקט ואנמי יהיה דומה לחברו ללא קשר לתצורת המנוע שלו והדבר
היחידי שיבדיל בסופו של דבר בין אופנוע לאופנוע הוא הסמל של מיכל הדלק.

כשמגדלים אותך בתוך קובייה ואוסרים עליך להיות שונה כולם יהיו בסוף מרובעים.

הטכנולוגיה דומה המכלולים דומים נישאר רק העיצוב והנפח, למה אף אחד לא חושד ביאבוסה שהוא
אופנוע משעמם, הבימר GS1200 בעדריו מדהים?

הרוכב יכול להתאים כלי לאופי הרכיבה שלו, לסגנון שלו, לפוזה. אבל בסופו של יום בארץ בה כל
אחד יכול להחזיק אופנוע אחד ואולי גם רכב משומש (אני מדבר על רוב הרוכבים). הצורך גובר על הרגש
ההוצאות מרסנות את החשק, ואנחנו בתרבות העדר רוכבים על הכלי הכי פרקטי ומשעמם.

תחלס מה עדיף עדיף בפקק בכניסה לאיילון תלתנוע, קטנוע, הונדה גולדווינג, דוקאטי מולטיסטרדה, או זירו?

Dresdner
20-10-2017, 12:41
כלי הרכב בכלל והאופנועים בפרט הולכים לקבל בשנים הבאות את הכאפה של החיים שלהם.

תקנות זיהום האוויר, הירוקים, הפוליטיקלי-קורקט ושאר ירקות מסרסים חונקים את המנועים והאופנועים.

הוצאת מנועי הבערה הפנימית אל מחוץ לחוק באירופה תיסחף אחריה את שאר העולם.

רוב היצרניים ימשכו עד לרגע האחרון מנועים קיימים חנוקים ומסורסים ויפתחו מנועים חשמל ומימן.

שנות ה-50-70 בארה"ב שבהם בנו מפלצות נהיגה מעניינות הפכו להיסטוריה ואספנות.

אופנוע יעיל מרובה בקרות שקט ואנמי יהיה דומה לחברו ללא קשר לתצורת המנוע שלו והדבר
היחידי שיבדיל בסופו של דבר בין אופנוע לאופנוע הוא הסמל של מיכל הדלק.

כשמגדלים אותך בתוך קובייה ואוסרים עליך להיות שונה כולם יהיו בסוף מרובעים.

הטכנולוגיה דומה המכלולים דומים נישאר רק העיצוב והנפח, למה אף אחד לא חושד ביאבוסה שהוא
אופנוע משעמם, הבימר GS1200 בעדריו מדהים?

הרוכב יכול להתאים כלי לאופי הרכיבה שלו, לסגנון שלו, לפוזה. אבל בסופו של יום בארץ בה כל
אחד יכול להחזיק אופנוע אחד ואולי גם רכב משומש (אני מדבר על רוב הרוכבים). הצורך גובר על הרגש
ההוצאות מרסנות את החשק, ואנחנו בתרבות העדר רוכבים על הכלי הכי פרקטי ומשעמם.

תחלס מה עדיף עדיף בפקק בכניסה לאיילון תלתנוע, קטנוע, הונדה גולדווינג, דוקאטי מולטיסטרדה, או זירו?

אני רואה את העתיד קצת אחרת, האיחוד האירופי חורק ותסיסה בקרב תושביו מורגשת, המפלגות הימניות שתוספות תאוצה ביבשת אומנם בעד איכות הסביבה אבל לא בכל מחיר
במיוחד אם זה יפגע בכלכלה (וזה פוגע).
נכון להיום יש הרבה הצהרות בלי שום גיבוי לגבי הפסקת יצור מנוע הבערה הפנימית באירופה.
אירופה כבר עכשיו לא עומדת ביעדים שנקבעו לפני 10 שנים למה שזה ישתנה בקרוב?

אלטרנטיבה למנוע בעירה פנימית תצליח רק ע"י כוחות השוק החופשי ולא ע"י הגבלות והטבות של הממשלות.
בארצות הברית היצרנים עברו למנועים קטנים יותר בגלל עליית מחירי הדלק והדרישה של הציבור

השושנים
20-10-2017, 14:28
אני רואה את העתיד קצת אחרת, האיחוד האירופי חורק ותסיסה בקרב תושביו מורגשת, המפלגות הימניות שתוספות תאוצה ביבשת אומנם בעד איכות הסביבה אבל לא בכל מחיר
במיוחד אם זה יפגע בכלכלה (וזה פוגע).
נכון להיום יש הרבה הצהרות בלי שום גיבוי לגבי הפסקת יצור מנוע הבערה הפנימית באירופה.
אירופה כבר עכשיו לא עומדת ביעדים שנקבעו לפני 10 שנים למה שזה ישתנה בקרוב?

אלטרנטיבה למנוע בעירה פנימית תצליח רק ע"י כוחות השוק החופשי ולא ע"י הגבלות והטבות של הממשלות.
בארצות הברית היצרנים עברו למנועים קטנים יותר בגלל עליית מחירי הדלק והדרישה של הציבור

נכון, אבל עם חרב כזו שמונפת באוויר אף יצרן לא יסתכן וישקיע בפיתוח של מנוע חדש תוך סכנה שהמנוע העתידי
עלול להיות אסור בשימוש.

כך שבפועל מנועים שיפתחו עד נק' מסוימת ימשיכו הרבה מעבר.

נעם 1
21-10-2017, 10:57
נכון, אבל עם חרב כזו שמונפת באוויר אף יצרן לא יסתכן וישקיע בפיתוח של מנוע חדש תוך סכנה שהמנוע העתידי
עלול להיות אסור בשימוש.

כך שבפועל מנועים שיפתחו עד נק' מסוימת ימשיכו הרבה מעבר.

אתה באמת רואה את מנועי הבעירה הפנימית נזרקים לפח ההיסטוריה בטווח זמן נראה לעין?
אפילו רכבים היברידים הם עדיין לא הרוב. גם אם תוסיף עליהם רכבים חשמליים.
מנועי בעירה פנימית הם כרגע האפשרות היחידה הסבירה. וזה לא שהם ממש מוצלחים. נצילות נמוכה וזיהום אויר הופכים אותם לבלתי נסבלים לטווח הארוך.

בכל מקרה, מצד אחד אתה טוען שאף יצרן לא יסתכן בפיתוח מנוע חדש ומנגד אתה טוען שזה לא משנה כי עם הבקרות והרגולציה כל המנועים והאופנועים יהיו קופי פייסט. נו, באמת.
ואם הדוגמא היא מכוניות אמריקאיות משנות החמישים עד שנות השבעים של המאה שעברה. עם הנוסטלגיה והעובדה שהן וינטג' איני מתווכח אבל בוא נזכור שהרכבים האלה היו פח אשפה דינמי באופן אבסולוטי גם ביחס לטכנולוגיה שהייתה זמינה בשנים הללו.

איללכא...ועוד שנים נסובב מצערת שתשפוך דלק לתא הבעירה

lokimonster
21-10-2017, 11:53
נראה לי ( לא בדוק או מבוסס על נתונים) שעיקר ההברידיות נרכשות על ידי חברות ליסינג והשכרה לטובת ציי רכב.
היו לנו ( דרך העבודה) הונדה ג'אז הייבריד הונדה פורסייט הברידית ולשמחתי ( המערכת ההברידית בהונדה הייתה גרועה ואפילו מסוכנת ) וכיום טויוטא אוריוס שאני חייב לציין שהיא מפתיעה לטובה.
אני מאוד מקווה שנישאר עם כלי רכב מונעי בעירה פנימית למרות שלעיתים הנסיעה החרישית כאשר רק המנוע החשמלי עובד היא נחמדה ( חניון סופר או תנאים מסויימים בכביש).

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Busy
21-10-2017, 12:48
Toyota Mirai נמכרת כבר מזמן,יכל להיות האתיד כבר ...אבל זה לא הנושא BMW F800

levil
21-10-2017, 13:07
מנועי בעירה פנימית הם כרגע האפשרות היחידה הסבירה. וזה לא שהם ממש מוצלחים. נצילות נמוכה וזיהום אויר הופכים אותם לבלתי נסבלים לטווח הארוך.

בכל מקרה, מצד אחד אתה טוען שאף יצרן לא יסתכן בפיתוח מנוע חדש ומנגד אתה טוען שזה לא משנה כי עם הבקרות והרגולציה כל המנועים והאופנועים יהיו קופי פייסט. נו, באמת.
ואם הדוגמא היא מכוניות אמריקאיות משנות החמישים עד שנות השבעים של המאה שעברה. עם הנוסטלגיה והעובדה שהן וינטג' איני מתווכח אבל בוא נזכור שהרכבים האלה היו פח אשפה דינמי באופן אבסולוטי גם ביחס לטכנולוגיה שהייתה זמינה בשנים הללו.

כן, אפילו לא צריך את האכיפה של תקני זיהום האויר למרות שאני בעד, פשוט מאוד ההתקדמות הטכנולוגית ביחד עם כוחות השוק יעשו את שלהם,
ולא תהיה שום הצדקה כלכלית להחזיק רכב עם מנוע בעירה פנימית.
תדלוק לעומת טעינה יקר פי 10, ובמקרה של רוכשי הטסלה S עד לפני מספר חחודשים הטעינה היא חינם לכל חיי הרכב (מדובר על אורך חיים של 750000 ק"מ, באופנוע אני מניח שהיחס ישמר או אפילו גדול יותר ) .
הוצאות תחזוקה הרבה יותר קטנות ברכב חשמלי ובמיוחד באופנועים עם מנועים מרובי הסל"ד והשחיקה בהתאם. הפשוטת המכנית והוצאות השוטפות על אנרגיה מכריעות כל רכישה עם השענות על שיקולים כלכליים.

Dresdner
21-10-2017, 17:16
כן, אפילו לא צריך את האכיפה של תקני זיהום האויר למרות שאני בעד, פשוט מאוד ההתקדמות הטכנולוגית ביחד עם כוחות השוק יעשו את שלהם,
תדלוק לעומת טעינה יקר פי 10, ובמקרה של רוכשי הטסלה S עד לפני מספר חחודשים הטעינה היא חינם לכל חיי הרכב (מדובר על אורך חיים של 750000 ק"מ, באופנוע אני מניח שהיחס ישמר או אפילו גדול יותר ) .
הוצאות תחזוקה הרבה יותר קטנות ברכב חשמלי ובמיוחד באופנועים עם מנועים מרובי הסל"ד והשחיקה בהתאם. הפשוטת המכנית והוצאות השוטפות על אנרגיה מכריעות כל רכישה עם השענות על שיקולים כלכליים.

כל הנתונים מראים שבשוק חופשי נכון להיום טסלה כמעט ולא הייתה נמכרת, במדינות שהיא נמכרת יש התערבות ממשלתית חזקה כמו הורדת מיסים, עמדות טעינה חינם וחניה חינם במרכזי הערים.

טסלה עצמה לא מרויחה נכון להיום שקל אחד, עלות יצור הרכב היא מחירו לציבור.
המפעל הענק שהיא פתחה לא מצליח לתפקד והרכבים עדיין נבנים ברובם בעבודת יד.

ברגע שטסלה תעלה מחיר וההטבות מהממשלות יעלמו כך גם הרכב החשמלי.
אבל מה שיקרה הוא שהרכב החשמלי לא השתלם כלכלית אבל יחייבו אותך לקנות כזה ע"י רגולציה.
בגרמניה על כל ליטר יש 70 סנט מס לא צריך להיות גאון מה יקרה שההכנסות מהמס הזה יעלמו, כבר עכשיו מדברים על המונפול של אגאסי שזה שקע נפרד להטענה שבו החשמל ימוסה בצורה שונה מהחשמל בבית.

נעם 1
21-10-2017, 19:39

טסלה זה כמו חיפושית, רכב לכל פועל.
קיבולת הסוללה קטנה מדי ובהתאם טווח השימוש. מהירות הטעינה גם היא עדיין לא טובה מספיק. שקלתי בזמנו להחליף את הטרנסאלפ בזירו בדיוק בגלל אותם שיקולים כלכליים שאתה מדבר עליהם ואז הבנתי שבאופן השימוש שלי באופנוע הייתי מתעסק כל היום בכמה סוללה נותרה לי ובאם אצליח להגיע הביתה. ולהגיע הביתה זה וואחד שיקול. שיקול שגובר על כל היתרונות הכלכליים הגלומים באופנוע חשמלי.

איללכא...וסובבו בגז

השושנים
21-10-2017, 22:31
אי שם לפני עשור או קצת יותר אסרו נסיעה של מכוניות עם קרבורטור בתוך הערים הגדולות באירופה, בתקופה הזאת ראיתי באיטליה הררי מכוניות בנות שלוש ארבע שנים
בתור לגריטה בערימות אחת על השנייה.

עד לתאריך היעד אז הם יהפכו לאבן שאין לה הופכין במיוחד בארצות כמו גרמניה אוסטריה וכד' שלא מבינות בערך...

המנועים של היום נמצאים בתוך סד אילוצים כשכל ייצרן מנסה להגיע לטופ האפשרי, אז כן יש גבול ליצירתיות...

פח אשפה או לא פח אשפה, כשאין הגבלה על מה שאתה עושה, היצירה אולי פח זבל אבל רחוקה מלהיות משעממת.

בכחול.

Dresdner
22-10-2017, 00:24
בכחול.

לגבי רכבי היורו 2 ומרכזי הערים עד היום זה רק במספר יחסית קטן בערים מרכזיות וגם שזה התחיל הייתה אפשרות לשים ממיר קטליטי במחיר שבעל רכב יכול להרשות לעצמו ולשדרג לתקן גבוה יותר.

עדיין אני רואה רכבי יורו 2 בכבישים עם איזה סבא חביב שקנה את הרכב לפני 20 שנה וממשיך לנהוג בו.

כמויות הרכב שראיתה לא חיכו לגריטה הם חיכו לאונייה שתיקח אותם לאפריקה כדי שימשיכו לזהם שם, צביעות אירופאית במיטבה.

levil
22-10-2017, 08:01
כל הנתונים מראים שבשוק חופשי נכון להיום טסלה כמעט ולא הייתה נמכרת, במדינות שהיא נמכרת יש התערבות ממשלתית חזקה כמו הורדת מיסים, עמדות טעינה חינם וחניה חינם במרכזי הערים.

טסלה עצמה לא מרויחה נכון להיום שקל אחד, עלות יצור הרכב היא מחירו לציבור.
המפעל הענק שהיא פתחה לא מצליח לתפקד והרכבים עדיין נבנים ברובם בעבודת יד.

ברגע שטסלה תעלה מחיר וההטבות מהממשלות יעלמו כך גם הרכב החשמלי.
אבל מה שיקרה הוא שהרכב החשמלי לא השתלם כלכלית אבל יחייבו אותך לקנות כזה ע"י רגולציה.
בגרמניה על כל ליטר יש 70 סנט מס לא צריך להיות גאון מה יקרה שההכנסות מהמס הזה יעלמו, כבר עכשיו מדברים על המונפול של אגאסי שזה שקע נפרד להטענה שבו החשמל ימוסה בצורה שונה מהחשמל בבית.

התייחסתי לעלות השוטפת, לא לעלות רכישת טסלה S,
טסלה זה רק הסנונית הראשונה, אבל אני לא רואה שום סיבה מדוע רכב חשמלי לא יהיה חייב להיות זול יותר מרכב מקביל באותה קטגוריה, מבלי סיבסוד.
יש הרבה פחות חלקים ומערכת ההנעה פשוטה בהרבה.
חוצמזה, יש את השברולט בולט עם טווח של 380 ק"מ, ואת הרנו זואי החדשה עם טווח של 400 ק"מ ובמחיר בסביבות ה 20K .

Dresdner
22-10-2017, 09:13
התייחסתי לעלות השוטפת, לא לעלות רכישת טסלה S,
טסלה זה רק הסנונית הראשונה, אבל אני לא רואה שום סיבה מדוע רכב חשמלי לא יהיה חייב להיות זול יותר מרכב מקביל באותה קטגוריה, מבלי סיבסוד.
יש הרבה פחות חלקים ומערכת ההנעה פשוטה בהרבה.
חוצמזה, יש את השברולט בולט עם טווח של 380 ק"מ, ואת הרנו זואי החדשה עם טווח של 400 ק"מ ובמחיר בסביבות ה 20K .

זה לא סנונית ראשונה, הניסאן ליף הרנו זואי הסמארט פור טו ועוד נמכרות כבר שנה שנתיים.
נכון להיום המצברים יקרים מאד וזה המרכיב הגדול ברכב.
אם מגדילים את הטווח המחיר עולה, הטסלה מודל 3 היא טסלה s בקטן אבל בלי כל מערכות האלקטרוניקה ובלי הטווח של הs והמחיר 40k.

רנו זואי עם טווח של 400 ק"מ ומחיר של 20k איפה?
זה רק אם מוכרים אותה במחיר עלות

א הזקן
22-10-2017, 09:17

טעות נפוצה. הדלק ה"ירוק" העתידי יהיה, כנראה, מימן או מתנול ועדיין לא ברור אם יהיה יעיל יותר בשימוש בתא דלק או במנוע שריפה פנימית.

תדלוק לעומת טעינה יקר פי 10

לא נכון. זה עניין של מיסוי בלבד.

,הוצאות תחזוקה הרבה יותר קטנות ברכב חשמלי ובמיוחד באופנועים עם מנועים מרובי הסל"ד והשחיקה בהתאם. הפשוטת המכנית והוצאות השוטפות על אנרגיה מכריעות כל רכישה עם השענות על שיקולים כלכליים.

לקחת בחשבון את החלפת כל מערך המצברים כל כמה שנים?

strelok89
22-10-2017, 20:09
שיבושם להם. שורה תחתונה מה אתה מרגיש, ובמבחן ראש בראש אני מבטיח לך שלא היו מוצאים יותר מדיי הבדלים.

אני מת על הקביעות. אם אני אומר שבעבר רציתי לרכוש F800R ובאופן כללי אני אוהב את הכלי (יותר את הדור הקודם אגב)
אז סביר להניח שלפחות עשיתי נסיעת מבחן, או שתיים.

בשורה התחתונה מבלי להכנס לפרטים. לF800R בשנת 2017 אין זכות קיום, בטח לא בישראל.
שידחפו בו מצדי את כל מכלולי העולם. בסוף מדובר על אופנוע נייקד בינוני, עם מנוע ישן ומחיר מופרז.

בוא נשאל שאלה כזאת- לפני ההוזלה של הבימר מטרו הורידו את מחיר הMT10 ל90 אלף ש"ח. כלומר על הנייר 5 אלף הפרידו
בין ה800 לMT10. בוא תגיד לי שהיית קונה את הבימר במחיר הזה כשיש לך כל כך הרבה כלים מעולים.

זה אז. היום ב70 אלף ש"ח המחיר יותר הגיוני. עם זאת עדיין הציבור יעדיף לשים עוד 5 אלף ולקבל 09 חדש. או לחסוך כמה אלפים ולקבל
Z900, דיוק 690 R (!)...יודע מה? אפילו את המונסטר החדש.///

בקיצור- לא תמיד רשימת המכלולים מנצחת.
רגע אתה משווה אמטי 09 לאף 800?
ניחא מונסטר או דיוק שהם שונים לחלוטין מה800אר
אגב חד משמעית קונה 800 ולא אמטי 10 כלי גם מתחזקים לא רק קונים
ולהגיד שלא מורגש הבדל בין ה800 לאסוי ואפילו האמטי 09 מבחינת מכללים זה בדיחה
מספיק לעלות ל160 ולקבל את הנפנופי זנב של ה09

נעם 1
22-10-2017, 21:08
בכחול.

בקטום.
KTM שמעו על מותו המוקדם של מנוע שתי פעימות אז הם רצו לעשות את זה http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A7-%D7%98-%D7%9E-250300exc-tpi-%D7%94%D7%96%D7%A8%D7%A7%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7/
שיתאים גם ליורו 5 ויורו 6.

גם הביואל, כמו אותם רכבים נוסטלגים, שמעכו לקובייה היה רחוק ממשעמם. רק שהוא היה יצירה. לא יצירה מוטורית.

איללכא...והנה הדוגמא ההפוכה. הדוקאטי 916, היצירה המוטורית האבסולוטית.

KKatkov
23-10-2017, 11:16
רגע אתה משווה אמטי 09 לאף 800?
ניחא מונסטר או דיוק שהם שונים לחלוטין מה800אר
אגב חד משמעית קונה 800 ולא אמטי 10 כלי גם מתחזקים לא רק קונים
ולהגיד שלא מורגש הבדל בין ה800 לאסוי ואפילו האמטי 09 מבחינת מכללים זה בדיחה
מספיק לעלות ל160 ולקבל את הנפנופי זנב של ה09

"נפנופי זנב"?
אתה מגזים בטירוף. ה-MT מתנהג בסדר גמור עד למהירותו המירבית (כ-225, מוגבל אלקטרונית), כל עוד אתה לא דורש ממנו חדות של אופנוע ספורט.
היתרונות של ה-F800 הם בעלויות האחזקה בידידותיות לרוכב עם ניסיון מועט. מבחינת ריגוש - אין לו מה לחפש ליד ה-MT-09.
במיוחד בשבילך - מבחן השוואתי:
http://moto-magazine.ru/tests/mototsikly-i-skutery/bembi-protiv-dinozavrov/

השושנים
23-10-2017, 12:28
בקטום.

איללכא...והנה הדוגמא ההפוכה. הדוקאטי 916, היצירה המוטורית האבסולוטית.

איך אומרים באיטלקית פחחחח....???

נעם 1
23-10-2017, 17:58
איך אומרים באיטלקית פחחחח....???

באיטלקית אומרים CARBON FIBER או FIBERGLASS או סתם פלסטיק.
חומרים כאלה, שפחחים ואוהבי פח מזלזלים בהם. וכמה חבל שהוציאו את המוסקיטו המשירות בחיל האוויר...אין כמו עץ.

איללכא...

levil
23-10-2017, 20:04
טעות נפוצה. הדלק ה"ירוק" העתידי יהיה, כנראה, מימן או מתנול ועדיין לא ברור אם יהיה יעיל יותר בשימוש בתא דלק או במנוע שריפה פנימית.
לא נכון. זה עניין של מיסוי בלבד.
לקחת בחשבון את החלפת כל מערך המצברים כל כמה שנים?

העלות של פרישת רשת הפצת מימן או מתנול והבעייתיות בהובלה לתחנות תדלוק יקרות מידי,זול יותר לבנות תחנת כח המתבססת על מקור אנרגיה חדש, להמיר אותו לחשמל ולהפיץ אותו ברשת החשמל הקיימת כבר.
אולי ענין של מיסוי אבל בפקטור יעילות, מנוע חשמלי יעיל פי 3 ממנוע שריפה פנימית, זה עדיין פקטור מכריע כלכלית.

השושנים
23-10-2017, 20:08
נכון להיום מגבלת המרחק ומחירי המצברים (שייצורם מזהם יותר) הם המגבלה העיקרית.

ולדעתי יעברו עוד שנות דור עד שטכנולוגיה הזו תהיה זמינה ושמישה כמו מנועי הבנזין.

Mortar
23-10-2017, 21:58
יש זיהום, ויש זיהום.

יש פסולת גרעינית מתחנות כוח, יש זיהום משריפת גז, משריפת פחם, משריפת נפט...
וגם זיהום מתחנת כוח רחוקה מהעיר, או שהארובה שלה מסננת חלקיקים מסוכנים לנשימה, וזורקת את שאריות השריפה לא לתוך ריכוז אוכלוסיה - עם זה אפשר לחיות נכון להיום.

אבל לקבל אגזוז של משאית דיזל, לתוך פרצוף של תינוק או ילד קטן, או סתם כותב שורות אלה... זה כבר סיפור אחר, או פקקי ענק של עשרות אלפי מכוניות שכמעט עומדות במקום עם מנוע עובד, מה שקורה כל יום כמעט בגוש דן, זה זוועה.

גם אם כל הרכבים היו צריכים לעבור לחשמל, ותחנות הכוח היו צריכות לעבוד כפול, הזיהום ה"בעייתי" היה נמוך בהרבה.
באיזור המחייה שלך, היה לך אוויר לנשימה.

לא שזה סבבה לייצר פסולת גרעינית ולשלוח אותה לאפריקה שיאכלו שם חרא, או בכלל לזהם... אבל העידן שבו מרכזי הערים הפכו להיות פקק ענק של תנורים קרוב מאוד להסתיים בשעה טובה.
מהעשן המסרטן של שתי הפעימות כבר נגמלנו, היעד הבא זה הדיזל (שלא ברור לי איך אחרי פרשת פולקווסגאן והגילוי הסופי שהוא מסרטן לנו את החיים, זה לא יצא מחוץ לחוק) ואחריו יגיע הבנזין.

strelok89
24-10-2017, 09:29
"נפנופי זנב"?
אתה מגזים בטירוף. ה-MT מתנהג בסדר גמור עד למהירותו המירבית (כ-225, מוגבל אלקטרונית), כל עוד אתה לא דורש ממנו חדות של אופנוע ספורט.
היתרונות של ה-F800 הם בעלויות האחזקה בידידותיות לרוכב עם ניסיון מועט. מבחינת ריגוש - אין לו מה לחפש ליד ה-MT-09.
במיוחד בשבילך - מבחן השוואתי:
http://moto-magazine.ru/tests/mototsikly-i-skutery/bembi-protiv-dinozavrov/
כניראה האמטי לא אוהב שמנים אני רכבתי על ה09 סטריט ראלי

Dresdner
24-10-2017, 09:40
יש זיהום, ויש זיהום.

יש פסולת גרעינית מתחנות כוח, יש זיהום משריפת גז, משריפת פחם, משריפת נפט...
וגם זיהום מתחנת כוח רחוקה מהעיר, או שהארובה שלה מסננת חלקיקים מסוכנים לנשימה, וזורקת את שאריות השריפה לא לתוך ריכוז אוכלוסיה - עם זה אפשר לחיות נכון להיום.

אבל לקבל אגזוז של משאית דיזל, לתוך פרצוף של תינוק או ילד קטן, או סתם כותב שורות אלה... זה כבר סיפור אחר, או פקקי ענק של עשרות אלפי מכוניות שכמעט עומדות במקום עם מנוע עובד, מה שקורה כל יום כמעט בגוש דן, זה זוועה.

גם אם כל הרכבים היו צריכים לעבור לחשמל, ותחנות הכוח היו צריכות לעבוד כפול, הזיהום ה"בעייתי" היה נמוך בהרבה.
באיזור המחייה שלך, היה לך אוויר לנשימה.

לא שזה סבבה לייצר פסולת גרעינית ולשלוח אותה לאפריקה שיאכלו שם חרא, או בכלל לזהם... אבל העידן שבו מרכזי הערים הפכו להיות פקק ענק של תנורים קרוב מאוד להסתיים בשעה טובה.
מהעשן המסרטן של שתי הפעימות כבר נגמלנו, היעד הבא זה הדיזל (שלא ברור לי איך אחרי פרשת פולקווסגאן והגילוי הסופי שהוא מסרטן לנו את החיים, זה לא יצא מחוץ לחוק) ואחריו יגיע הבנזין.

נפלת בפח הפייק ניוז של הדיזל.
אז הנה כמה עובדות:
1. אין שום בעיה עם דיזל יורו 6 (עם ADBLUE) בהשוואה למנוע בנזין ואפילו בכמה פרמטרים הוא נקי יותר
2. כמו אנטנות סלולריות עדיין אין הסכמה על מה מזיק, בגרמניה חוקי הבטיחות בעבודה מאשרים לעובד להיות חשוף לכמות חלקיקים כתוצאה משריפת דיזל גדולה מזאת ממה שמנוע דיזל יורו 4 מפיק, אז בעבודה מותר וברחוב לא?
3. מנוע דיזל חסכוני יותר בדלק ו VW יצרו מנועים שעברו את ה20 קילומטר לליטר ויצרו יותר ממונט מרכב בנזין מה שהפך את רכבי ההיבריד למיותרים ואכן בגרמניה הפריוס לא זכה להצלחה כמו במקומות אחרים.

Yigal
24-10-2017, 12:40
אז הנה כמה עובדות:
1. אין שום בעיה עם דיזל יורו 6 (עם ADBLUE) בהשוואה למנוע בנזין ואפילו בכמה פרמטרים הוא נקי יותר
2. כמו אנטנות סלולריות עדיין אין הסכמה על מה מזיק, בגרמניה חוקי הבטיחות בעבודה מאשרים לעובד להיות חשוף לכמות חלקיקים כתוצאה משריפת דיזל גדולה מזאת ממה שמנוע דיזל יורו 4 מפיק, אז בעבודה מותר וברחוב לא?
3. מנוע דיזל חסכוני יותר בדלק ו VW יצרו מנועים שעברו את ה20 קילומטר לליטר ויצרו יותר ממונט מרכב בנזין מה שהפך את רכבי ההיבריד למיותרים ואכן בגרמניה הפריוס לא זכה להצלחה כמו במקומות אחרים.לגבי 3... זה לא אלמנטרי בדיזל? יותר מומנט ו 20 קמל זה צפוי...

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Mortar
24-10-2017, 16:19
אז הנה כמה עובדות:
3. מנוע דיזל חסכוני יותר בדלק ו VW יצרו מנועים שעברו את ה20 קילומטר לליטר ויצרו יותר ממונט מרכב בנזין מה שהפך את רכבי ההיבריד למיותרים ואכן בגרמניה הפריוס לא זכה להצלחה כמו במקומות אחרים.

אתה נפלת בפח כנראה,
כי אני יודע על בשרי שכשאני ליד מנוע דיזל, אני נחנק חד משמעית בלי בדיקות מעבדה, אם אני אהיה בפקק של מכוניות דיזל אני יכול למות.

אין לי וויכוח שיש היום מנועי דיזל חסכוניים יותר מבנזין עם שפע מומנט.
פייק ניוז זה איך שבודקים את המנועים, קודם כל, יש בדיקות שמתבצעות על כלים חדשים מהניילון, על כביש מישורי... אף אחד לא מספר לך מה קורה למנוע הזה אחרי ששנה רכב מסחרי פתח לו את הצורה, תהיה בטוח, שהטבלאות משתנות.

נכון שיש פתרונות לזיהום, גם יש התקן לאגזוז שעוזר, אבל חוץ מהאגזוז, ראש המנוע בעצמו פולט מזהמים כשהמנוע מתחיל להיות בלוי ואין אטימה מוחלטת, יוצאים גם גזי פליטה מראש המנוע עצמו - את זה מישהו בודק ? ובכלל האם המדינה צריכה לקחת את הסיכון שמישהו התקין עכשיו חלק על האגזוז שמנוע זיהום, והוא מותקן טוב, ולהכשיר עוד שוטרי תנועה ובקרי זיהום אוויר שיעצרו מכוניות ויבדקו את זה ? זה לא עובד העניין הזה.

כשגרתי בספרד החליפו את כל המוניות בדרום להיברידיות, ההבדל העצום בשקט (רעש של מונית דיזל ליד החלון שלך באמצע הלילה, זה גם זיהום) והאוויר הנקי היה עולם אחר מבארץ.

אני עובד במשלוחים, כשאני עובר ליד רכב חשמלי או היברידי אני רוצה לנשק את הנהג.

בכל מקרה, לפלוט מזהמים באופן מרוכז לתוך רחוב עמוס ביצורים חיים (ואפילו צמחים) זה כבר היה צריך להיות היסטוריה.

ziki
24-10-2017, 16:58
ישנם מדינות רציניות בעולם שיאסרו מכירה של רכבים בעלי מנוע בעירה פנימי.בעוד פחות מ 10 שנים
לא זה לא בדיחה.ובינונו לטובת האנושות הם גם צודקים. (הילדים שלי לא צריכים לקבל את ה 4 בשורה לפרצוף או את המשאית זבל עם הדיזל.)
אני רוכב בוקר בוקר על אופנוע בנפח 1150 סמ"ק 4 בשורה לפקקים של כביש החוף. יש הצדקה? ברור שלא. מזהם ? ברור שכן. טוב לכולם בטוח לא. טוב לי בטוח כן(-:
טובת הבודד אינה יכולה לבוא מעל טובת הכלל ולכן תאסר מכירת אופנועים\רכבים\אוטובוסים שמזהמים .

היה מנוע?
אם תאושר תוכנית התחבורה של המדינה לשנים 2018-2029, דבר שנראה די סביר לנוכח ההסכמה המתגבשת בין ארבע המפלגות הפוליטיות הגדולות שם – צפויה נורבגיה להיות המדינה הראשונה בעולם שאוסרת באופן מוחלט את מכירתם של כלי רכב בעלי מנועי בעירה פנימית, וזאת כבר החל בעוד תשע שנים.

Mortar
24-10-2017, 17:33
מעבר לעבודה שזה עצוב מבחינת תרבות מוטרית, ועצוב ברמת הרוכב הבודד או איזה רכב ספורט אקזוטי שיעלם מהעולם... זה דבר מבורך מאוד בעיני.

strelok89
24-10-2017, 17:43
אתה נפלת בפח כנראה,
כי אני יודע על בשרי שכשאני ליד מנוע דיזל, אני נחנק חד משמעית בלי בדיקות מעבדה, אם אני אהיה בפקק של מכוניות דיזל אני יכול למות.

פייק ניוז זה איך שבודקים את המנועים, קודם כל, יש בדיקות שמתבצעות על כלים חדשים מהניילון, על כביש מישורי... אף אחד לא מספר לך מה קורה למנוע הזה אחרי ששנה רכב מסחרי פתח לו את הצורה, תהיה בטוח, שהטבלאות משתנות.

נכון שיש פתרונות לזיהום, גם יש התקן לאגזוז שעוזר, אבל חוץ מהאגזוז, ראש המנוע בעצמו פולט מזהמים כשהמנוע מתחיל להיות בלוי ואין אטימה מוחלטת, יוצאים גם גזי פליטה מראש המנוע עצמו - את זה מישהו בודק ? ובכלל האם המדינה צריכה לקחת את הסיכון שמישהו התקין עכשיו חלק על האגזוז שמנוע זיהום, והוא מותקן טוב, ולהכשיר עוד שוטרי תנועה ובקרי זיהום אוויר שיעצרו מכוניות ויבדקו את זה ? זה לא עובד העניין הזה.

כשגרתי בספרד החליפו את כל המוניות בדרום להיברידיות, ההבדל העצום בשקט (רעש של מונית דיזל ליד החלון שלך באמצע הלילה, זה גם זיהום) והאוויר הנקי היה עולם אחר מבארץ.

בכל מקרה, לפלוט מזהמים באופן מרוכז לתוך רחוב עמוס ביצורים חיים (ואפילו צמחים) זה כבר היה צריך להיות היסטוריה.
אתה משווה רכב דיזל עם מערכות egr וזיהום מנוטרלות שעוברים טסטים בלי לבוא עם הרכב בכלל זה לא באמת מדד

Dresdner
24-10-2017, 22:38
אתה נפלת בפח כנראה,

ואני חשבתי שתכתוב משהוא עם נתונים והוכחות אבל במקום קיבלתי תשובה ילדותית

Mortar
25-10-2017, 05:31
מצטער אבל עם כל הכבוד לנתונים על אקסל, המבחן האמיתי הוא מבחן השטח.
אתה רואה על הכביש רכבים עם עשן שחור סמיך ורועשים... וזה אך ורק דיזל, אתה נחנק - רק מדיזל.

אני לא אומר שאין פיתוחים של מנועי דיזל חדש, באיחוד האירופאי חמים מאוד על מנועי דיזל כרגע ויש משבר רציני בנושא וגם איזורים שבהם יש איסור כניסה לרכבי דיזל (בעתיד הקרוב), ובכלל המוניטין של המנוע הזה מאוד מאוד נפגע, עדיין יצרני המכוניות לא זנחו את הטכנולוגיה ועדיין מפתחים מנועים חדשים, אבל... במבחן השטח נכון להיום, הדיזל מפסיד בענק מבחינת זיהום אוויר.

אם ב2020 יגיע מנוע דיזל שיהיה אפשר לדחוף את הפרצוף שלך לתוך האגזוז שלו ולהריח שושנים, בבקשה שיגיע.

Dresdner
25-10-2017, 09:07
מצטער אבל עם כל הכבוד לנתונים על אקסל, המבחן האמיתי הוא מבחן השטח.
אתה רואה על הכביש רכבים עם עשן שחור סמיך ורועשים... וזה אך ורק דיזל, אתה נחנק - רק מדיזל.

אני לא אומר שאין פיתוחים של מנועי דיזל חדש, באיחוד האירופאי חמים מאוד על מנועי דיזל כרגע ויש משבר רציני בנושא וגם איזורים שבהם יש איסור כניסה לרכבי דיזל (בעתיד הקרוב), ובכלל המוניטין של המנוע הזה מאוד מאוד נפגע, עדיין יצרני המכוניות לא זנחו את הטכנולוגיה ועדיין מפתחים מנועים חדשים, אבל... במבחן השטח נכון להיום, הדיזל מפסיד בענק מבחינת זיהום אוויר.

אם ב2020 יגיע מנוע דיזל שיהיה אפשר לדחוף את הפרצוף שלך לתוך האגזוז שלו ולהריח שושנים, בבקשה שיגיע.

בגרמניה אחוז המכוניות הפרטיות בעלות מנוע דיזל גדול יותר מהבנזין, לא נתקלתי בעשן שחור אפילו לא מהאוטובוסים, שנות השמונים עברו כבר אבל אתה חייב להבין שהזיהום הגדול ביותר מכל מנוע בעירה פנימית הוא בלתי נראה ככה שעשן שחור הוא לא מדד.

כמו שכתבתי המשרד לבטיחות בעבודה בגרמניה מאשר רמה גבוה יותר של חלקיקים מסרטנים מאשר מה שדיזל יורו 4 פולט מה שאומר שהמומחים לא ממש החליטו על רף שמשקף את המציאות.
הפיתוחים שאתה מדבר עליהם כבר קיימים שנים ומ2017 לכל רכב דיזל באירופה יש את מערכת הadblue, כבר עכשיו המחוקקים מצהירים שרכבים בעלי adblue ימשיכו להיכנס למרכזי הערים לפחות עד שגם רכבי הבנזין לא יורשו להיכנס.
אז שלא יעבדו עליך

א הזקן
25-10-2017, 09:25
העלות של פרישת רשת הפצת מימן או מתנול והבעייתיות בהובלה לתחנות תדלוק יקרות מידי,זול יותר לבנות תחנת כח המתבססת על מקור אנרגיה חדש, להמיר אותו לחשמל ולהפיץ אותו ברשת החשמל הקיימת כבר.
אולי ענין של מיסוי אבל בפקטור יעילות, מנוע חשמלי יעיל פי 3 ממנוע שריפה פנימית, זה עדיין פקטור מכריע כלכלית.

אתה כנראה לא ממש מעודכן.
מתנול הוא נוזל שפחות מסוכן מבנזין. אין בעיה להשתמש בכל הכלים והשיטות שמשתמשים בהם היום עבור בנזין.

עבור מימן - לא מדובר על הובלה, אחסון ושימוש במימן גזי. מדובר על חומר סופח מימן שישחררו לפי דרישה (למשל בחימום או בהקרנה באור באורך גל מסוים). מסתבר שזה כלכלי אם המתקן מכיל כ-5% מימן במשקל.

ב"מקור אנרגיה חדש" אני מבין שאתה מתכוון לאנרגיה מתחדשת (רוחות, שמש וכד'). אלו אינם מקורות רציפים ולכן יש צורך לאגור את האנרגיה ולשחחרה לפי הצורך. מכיוון שמצברים אינם ולא יהיו אף פעם אמצעי אחסון יעילים לאנרגיה (הקיבולת פרופורציונית לשטח האלקטרודה, המשקל לנפח) אין טעם לאגור בצורה של חשמל ולהשתמש בצורה אחרת - יש הפסדים גדולים. לכן חלק נהעבודות שנעשות היום הם הפיכה של אנרגיית שמש למימן בצורה ישירה בתהליך פוטוכימי.

מנוע חשמלי, בתחום היעיל שלו, יעיל פי 2-3 ממנוע בנזין (יעילות מנועי טורבו מודרניים מגרדת את ה-50%). כמות האנרגיה למשקל של המצברים הטובים ביותר היא פי 10-20 פחות מבנזין. יעילות של תאי דלק נמוכה אפילו מיעילות של מנוע בנזין. לכן, לעוד הרבה שנים, מנוע השרפה הפנימית יהיה האמצעי היעיל ביותר לניצול אנרגיה לתנועה, גם אם ישרוף מימן או מתנול.

ziki
25-10-2017, 15:26
בשעה זאת שנת 2017 הפיתרון המוצע היא הסוללה. לא סתם טסלה עושה חייל בבורסה. אנשים מאמינים בחזון.ומאמינים בסוללה כתחליף למנוע בעירה פנימית.
למזלי נסעתי באחת בחו"ל (הוסעתי) ותשמע הטסלה עדיפה על כל מכונית סלון שישבתי בה בשנים האחרונות. השקט מופתי. המהירות אסטרונומית. עלויות אחזקה נמוכות ונסיעה אוטונומית כמעט מושלמת.
אז למה להתעקש לזהם? להרעיש ? טיפולים? שמנים ? דלק ?
אני לא אומר שסוללה אינה מזהמת ---להפך
אך כרגע סוללות הן הפתרון הנבחר.

השושנים
25-10-2017, 16:48
מסיבה פשוטה שנכון להיום הגבול הטכנולוגי שלהם אינו עומד בסטנדרט הנדרש
לשימוש פשוט והמוני כמו מנועי הבעירה הפנימית.

עד שלא תקום תשתית ראויה להטענה גם בבתים משותפים וחניונים פתוחים,
עד שטווח הנסיעה לא יעבור את הגבול הקיים, אין לה זכות קיום.

פריצה טכנולוגית לא עומדת בפתח ולראייה המכוניות החשמליות הומצאו כבר
בשנות העשרים של האלף הקודמת ולא התקדמו הרבה מאז.

הסבת מערך כלי הרכב בעולם לשימוש בחשמל תיקח עוד שנים רבות כך שבפועל
למרות היעילות לכאורה והניקיון אולי רק הנינים שלי יזכו לנהוג ברכב חשמלי יעיל
נציל עם תשתית מסודרת.

mudale222
25-10-2017, 17:21
מה שאתה אומר בקיצור.... זה... שעד שטסלה לא יגיעו לארץ.. :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:

levil
25-10-2017, 17:38
ממש לא שנים רבות, יש כבר עתה סוללות בשלב אב-איפוס יענו במעבדות עם פי 3 נפח, עכשיו בוא נעגל את זה לאיזור ה 2000 ק"מ טווח,
אני חושב שלא מעט נהגים סוגרים נסועה כזו בחודש, בשביל פעם בחודש אני מוכן לנסוע לתחנת הטענה ולחכות 20 דקות או חצי שעה, מי שנוהג יותר נניח פי 2
לא ירתע מ"תדלוק" פעם בשבועיים.
אין גם פתרון טכני חוץ מהטענה של פי 3 יותר זמן ברשת הביתית כאשר הקיבולת תגדל, חוץ מבתים פרטיים אף אחד לא ירצה להשאיר את האוטו 12-16 שעות מחובר לטעינה ביתית איטית. זה ישאר אופציה למקרי חירום, שתמיד תהיה זמינה.

במקור אנרגיה חדש אני מתכוון לכל מקור אנרגיה, זה תקף אלא אם המקור והגנרטור קטנים מספיקים ועוצמתיים מספיק כמו למשל הE-CAT של רוסי, אם לא יתברר כפלופ.

Dresdner
25-10-2017, 19:48
בשעה זאת שנת 2017 הפיתרון המוצע היא הסוללה. לא סתם טסלה עושה חייל בבורסה. אנשים מאמינים בחזון.ומאמינים בסוללה כתחליף למנוע בעירה פנימית.
למזלי נסעתי באחת בחו"ל (הוסעתי) ותשמע הטסלה עדיפה על כל מכונית סלון שישבתי בה בשנים האחרונות. השקט מופתי. המהירות אסטרונומית. עלויות אחזקה נמוכות ונסיעה אוטונומית כמעט מושלמת.
אז למה להתעקש לזהם? להרעיש ? טיפולים? שמנים ? דלק ?
אני לא אומר שסוללה אינה מזהמת ---להפך
אך כרגע סוללות הן הפתרון הנבחר.

"עושה חייל בבורסה" זה גם יכול להיות מתכון לבועה ובלי קשר זה לא מדד להצלחה כי הבורסה לא תמיד משקפת את מצב השוק.

טסלה לא מרויחה על המכוניות שהיא מוכרת, הם מסתמכים על יצור המוני בעתיד אבל הכל יכול ליפול כמו בית קלפים.

הרכב החשמלי נכון להיום קיים רק בגלל התערבות ממשלתית בכל העולם.

Mortar
25-10-2017, 20:46
בגרמניה אחוז המכוניות הפרטיות בעלות מנוע דיזל גדול יותר מהבנזין, לא נתקלתי בעשן שחור אפילו לא מהאוטובוסים, שנות השמונים עברו כבר אבל אתה חייב להבין שהזיהום הגדול ביותר מכל מנוע בעירה פנימית הוא בלתי נראה ככה שעשן שחור הוא לא מדד.

כמו שכתבתי המשרד לבטיחות בעבודה בגרמניה מאשר רמה גבוה יותר של חלקיקים מסרטנים מאשר מה שדיזל יורו 4 פולט מה שאומר שהמומחים לא ממש החליטו על רף שמשקף את המציאות.
הפיתוחים שאתה מדבר עליהם כבר קיימים שנים ומ2017 לכל רכב דיזל באירופה יש את מערכת הadblue, כבר עכשיו המחוקקים מצהירים שרכבים בעלי adblue ימשיכו להיכנס למרכזי הערים לפחות עד שגם רכבי הבנזין לא יורשו להיכנס.
אז שלא יעבדו עליך

אני מאמין לך ואני יודע גם שבגרמניה וגם בריטניה, יש רוב לדיזל בכביש או 50/50...

אבל, אני מזמין אותך לרחוב אלנבי ביום שישי בלילה, בוא תראה צי מוניות מרצדס שהנהגים שלו מתגאים בזה שרכבים האלה עברו כבר 500,000 ק"מ ועדיין עובדים כמו סוסים, ויוצא ממנו זיהום שנראה לי שהוא חלק מהפתרון הסופי.
או את העשן שיוצא מרכבת ישראל, מנועי דיזל כמובן, שמשרד הבריאות כבר איים לסגור את תחנת רכבת השלום עקב זיהום חריג.

העתיד הוא תמיד ירוק יותר, ההווה מאוד בעייתי.

מבחינתי היום זה בושה שרכבים מסחריים כמו מוניות, לא מחויבות בחוק להיות היברדיות, וגם אוטובוסים כמובן.

אגב הבשורה האחרונה של מנועי בעירה פנימית - HCCI
https://www.youtube.com/watch?v=OVWZFdb_AGc

Dresdner
25-10-2017, 21:01
אני מאמין לך ואני יודע גם שבגרמניה וגם בריטניה, יש רוב לדיזל בכביש או 50/50...

אבל, אני מזמין אותך לרחוב אלנבי ביום שישי בלילה, בוא תראה צי מוניות מרצדס שהנהגים שלו מתגאים בזה שרכבים האלה עברו כבר 500,000 ק"מ ועדיין עובדים כמו סוסים, ויוצא ממנו זיהום שנראה לי שהוא חלק מהפתרון הסופי.
או את העשן שיוצא מרכבת ישראל, מנועי דיזל כמובן, שמשרד הבריאות כבר איים לסגור את תחנת רכבת השלום עקב זיהום חריג.

העתיד הוא תמיד ירוק יותר, ההווה מאוד בעייתי.

מבחינתי היום זה בושה שרכבים מסחריים כמו מוניות, לא מחויבות בחוק להיות היברדיות, וגם אוטובוסים כמובן.

אגב הבשורה האחרונה של מנועי בעירה פנימית - HCCI
https://www.youtube.com/watch?v=OVWZFdb_AGc

זה שלא אוכפים את התקן בישראל לאחר שהרכב נמסר לבעליו לא קשור בכלל לאיכות הסביבה, זאת בעיה מקומית.

רכב דיזל (adblue) מיתר את ההיבריד ולכן אני רק יכול להניח שזה לא מסתדר עם אג'נדה כל שהיא ולכן רוצים לחסל את הדיזל ולא משנה אם יצא ממנו ריח פרחים.

רכב היברידי גם מזהם מבחינת יצור המצברים וגם מזהם בגלל שהוא שורף דלק, והוא צורך בנזין כמו רכב דיזל בלי מצברים, לא מצליח לראות את ההגיון בזה.

Mortar
25-10-2017, 21:47
האספקט הכי קריטי בזיהום של כלי רכב נכון להיום, הוא הזיהום האוויר הישיר ברחוב.
לא החור באוזון, לא גזי חממה, לא זיהום בזמן יצור הרכב, לא עלויות חשמל... אלא מהאגזוז לריאות.
אני לא מבטל את כל שאר הדברים, יש להם חשיבות גדולה, אבל בסופה של שרשרת המזון, זה האגזוז והוא הבעיה הגדולה ביותר כרגע.

לרכב היברדי שזכה למלא את המצברים שלו בנסיעה מהירה / בלימה וכו', יש אפס פליטת מזהמים וכמות רעש אפסית בנסיעה עירונית איטית ממוצעת.
למנועי דיזל ובנזין - אין, וגם למנועים שיש להם stop-start זה פי'צר נחמד לרמזורים, פחות לזחילה בפקק.

האכיפה בישראל על מזהמים, היא עלובה, אני רואה הרבה רכבים בכביש שהיו צריכים לקבל קנס גבוהה והורדה מהכביש עקב זיהום ולא מטפלים בהם.
אבל באופן כללי, להסתמך כל הזמן על פקחים ושוטרים ובוחנים, זה אולי טוב בפנטזיות של האיחוד, אבל בתכלס בעולם האמיתי זה לא קורה כמו שצריך, ואני מעדיף רכב נקי מלכתחילה מאשר רכב שכל הזמן צריך לפקח עליו אם הוא הגזים בשתייה, או שחסר לו איזה התקן אגזוז AFTERMARKET או שהבעלים שלו התקמצן על ADBLUE וכו'.

וגם העובדה שמנועי דיזל בנויים כל כך חזק בגלל הכוחות שהבוכנה צריכה לשאת, זה מצד אחד מעולה כי זה מבטיח אורך חיים מאוד גדול למנוע, וזה דבר חשוב שאני לא מזלזל בו.
אבל מנוע זקן הוא מנוע מזהם, מאוד. זאת גם הסיבה שאתה רואה מוניות שעושות על אותו מנוע כבר מאות אלפי קילומטרים, נוסעות בלי הפסקה כל היום, דווקא במקומות הכי מאוכלסים (כי שם יש כסף) ואחראיות להרבה מאוד זיהום אוויר בערים.

השושנים
26-10-2017, 07:43
השרשור הזה קיבל תפנית נחמדה מהנושא המקורי, אולי שווה לפצל ולתת כותרת ראויה על מנת להכניס לדיון כאלה שדילגו עליו.

דיברתי עם מישהו מהטכניון שחזק בתחום ולדבריו למרות התערבות אין ספור של בעלי אינטרסים הכיוון ברור.
בשוק הזה מעורבים כוחות אדרים הממומנים במיליארדים (תחשבו מה צפוי לקרות למדינות הנפט שזו עיקר פרנסתם).

אבל...הטכנולוגיה עוד לא בשלה במלואה ובכדי להפוך את העניין למציאותי צריכות להתקבל החלטות גלובליות עולמיות
ויד קשה. ההשקעה מטורפת ולא כל המדינות יכולת להרים פרויקטים כאלה ללא סיוע עולמי.

בקיצור המציאות תשכתב את ההחלטות שהתקבלו ועד שלא תהיה פריצת דרך משמעותית, הנושא ידשדש נוגע לא נוגע...

השושנים
26-10-2017, 09:47
הממשלה החדשה בהולנד הודיעה בהחלטה שאפשר לכנותה דרמטית, כי עד שנת 2030 יסתיים עידן האנרגיה המופעלת באמצעות פחם במדינה. בין היתר ההחלטה כוללת גם איסור על תדלוק בבנזין וסולר ברחבי המדינה. עד 2030 כאמור ייסגרו כל תחנות הכוח הפחמיות כולל שלוש תחנות שהוקמו רק ב-2015, וזאת למרות הביצועים הטובים שלהן.

והמשמעות של ההכרזה הדרמטית היא איתות דרמטי לשוקי החשמל כיום, כי כל השקעה בטכנולוגיה המסתייעת בתחנות כח פחמיות באירופה היא השקעה תחת סיכון ניכר.

מה זה אומר עלינו, בישראל?

משרד האנרגיה כבר הכריז כי יפחית משמעותית את צריכת הפחם בייצור חשמל, אך מעבר להצהרה, עלינו לשאוף לצמצם כמעט לחלוטין את השימוש בפחם הן מסיבות בריאותיות וסביבתיות והן מהיבטים כלכליים.

ziki
26-10-2017, 11:24
אנחנו אוהבי הבנזין והדיזל. נעמוד בצד ונראה איך רכבת הסוללות \המימן\ אטום יחליפו את אהבתנו..
לא בטוח שהם יהיו פחות מוצלחים הבנין.
מי שיש לו זמן מוזמן לקרוא מאמר מרתק בנושא נטיות השוק לרכבים.
https://www.mckinsey.com/industries/automotive-and-assembly/our-insights/trends-in-electric-vehicle-design?cid=other-eml-alt-mip-mck-oth-1710

Dresdner
26-10-2017, 12:16
הממשלה החדשה בהולנד הודיעה בהחלטה שאפשר לכנותה דרמטית, כי עד שנת 2030 יסתיים עידן האנרגיה המופעלת באמצעות פחם במדינה. בין היתר ההחלטה כוללת גם איסור על תדלוק בבנזין וסולר ברחבי המדינה. עד 2030 כאמור ייסגרו כל תחנות הכוח הפחמיות כולל שלוש תחנות שהוקמו רק ב-2015, וזאת למרות הביצועים הטובים שלהן.

והמשמעות של ההכרזה הדרמטית היא איתות דרמטי לשוקי החשמל כיום, כי כל השקעה בטכנולוגיה המסתייעת בתחנות כח פחמיות באירופה היא השקעה תחת סיכון ניכר.

מה זה אומר עלינו, בישראל?

משרד האנרגיה כבר הכריז כי יפחית משמעותית את צריכת הפחם בייצור חשמל, אך מעבר להצהרה, עלינו לשאוף לצמצם כמעט לחלוטין את השימוש בפחם הן מסיבות בריאותיות וסביבתיות והן מהיבטים כלכליים.

זה עבר כחוק בהולנד?
אתה יודע הכרזות זה נחמד מעשים זה משהוא אחר.
כל המדינות שחתומות על הסכם קיוטו לא עמדו ביעדים

levil
26-10-2017, 12:37
רק לפני מספר שבועות בתכנית שהיתה ב NS על זיהום אויר ומעבר לאנרגיות נקיות, התראיין מנהל בחברת רכבות מטען הגדולה בעולם משיקגו,
הוא אמר כי ביום פעילות אחת הרכבות בחברתו שורפות 15 מיליון ליטר דלק, החברה החלה בתוכנית מעבר להנעה במימן.

ziki
26-10-2017, 13:05
בריטניה וסין הקטנה יצאו בהצהרה שלא תורשה מכירת רכבים בעלי מנוע בעירה פנימית משנת 2040.
זה נותן המון רוח גבית לפיתוח מערכות הנעה לא מזהמות.
סין שוק הרכב הגדול בעולם כיום.

A growing movement to eventually ban combustion engine cars has received a boost with a statement from China — the world’s largest car market — that it is studying such a move.

Comments by a senior government official published on Sunday signalled that China might soon join the UK and France. Both countries recently announced they would prohibit the production of diesel and petrol cars by 2040.*

Dresdner
26-10-2017, 16:01
בריטניה וסין הקטנה יצאו בהצהרה שלא תורשה מכירת רכבים בעלי מנוע בעירה פנימית משנת 2040.
זה נותן המון רוח גבית לפיתוח מערכות הנעה לא מזהמות.
סין שוק הרכב הגדול בעולם כיום.

A growing movement to eventually ban combustion engine cars has received a boost with a statement from China — the world’s largest car market — that it is studying such a move.

Comments by a senior government official published on Sunday signalled that China might soon join the UK and France. Both countries recently announced they would prohibit the production of diesel and petrol cars by 2040.*

סין עושה רק מה שטוב לכלכלה שלה, זיהום אוויר ממש לא מעניין אותם, זה כמו שלוב ואיראן במועצת זכויות האדם באו"ם.
אם ב2040 זה לא יפגע בצמיחה שלהם הם יעשו את זה אבל אם כן יפגע הם לא.