צפייה בגרסה מלאה : מה עמדתכם בעניין שדרוג האופנוע - מכלולים וכ״ד
RoadSwimmer
31-10-2017, 01:13
עוקב אחר הבחור הזה (https://www.youtube.com/channel/UCO01kfVjA8T84BKBOKJjT2Q) ביוטיוב.
נראה שמבין עניין ומחליף מכלול אחר מכלול ב XSR900 שלו, פחות קוסמטיקה יותר דברים פרקטיים.
החליף אגזוז, צינורות בלמים, בולמים אחורי וקדמיים, ברז לריקון הקרטר במקום הבורג, ועוד.
בסה״כ נראה שמתיחס לאופנוע כאל משהו שברור שצריך להחליף ולהתאים את האופנוע לצרכים ולמאווים האישיים.
נראה שהוא לא עוף מוזר בטריטוריה שלו.
מצד שני כאן בארץ הקודש רווחת הדיעה שלא כדאי לעשות זאת כיוון שזה כסף זרוק ולעולם לא תתקבל 10% מההשקעה במכירת האופנוע.
לכן אם מעוניין במכלולים משופרים כדאי:
1. להיות מודע שלא יהיה לזה כול ערך במכירה.
2. למכור את האופנוע ולקנות אופנוע בעל מכלולים משופרים.
איזה מסלול / כיוון היתם לוקחים אתם? למה?
בכל הדברים ברשימה שכתבת כאן (לא נכנסתי לקישור).
אין יותר מידי דברים שהם משפרי יכולת.
הדבר היחידי שאפשר לקרוא לו שיפור הוא המתלים שהבחור החליף לטענתך. כל השאר חרטא בפיתה.
Dresdner
31-10-2017, 05:23
פחות או יותר מה שאני הייתי עושה עם אופנועים יפנים עד שהתחלתי לקנות תוצרת אירופה והם באים כבר עם רובם מהמפעל.
אומנם מבחינה כספית אין החזר אבל מבחינת שיפור יכולות דינמיות לדעתי שווה אבל כמובן כל אופנוע לגופו.
זוהי תשובה מאד בעייתית כי אין כאן נכון או לא נכון.
שדרוג יכול לקחת את האופנוע לכיוונים מצוינים או להפוך אותו לבדיחה.
החלפת אגזוז מקורי באגזוז מתוצרת מכובדת יכולה להקל במשקל האופנוע
ולהוסיף לו סוסים אבל לפגוע באיכות חיים של הרוכב ובסביבה.
החלפת הבולמים לבולמים אוליאהנס נראית נהדר ונותנת תמורה מדהימה
למי שבאמת צריך, אבל לרוב הרוכבים הבולמים המסופקים עם האופנוע
יתאימו בול. ולא ישאירו אותו מרושש.
החלפת צופר דרדלה בצופר עצמתי יכולה להיות נהדרת או מזיקה.
באופנועים זולים בהם נעשתה פשרה בין מחיר נוח לחלפים איכותיים
לפעמים יש מקום לשיפור על פי הצרכים (האמתיים) של הרוכב.
יש אופנועים בהם נדרשת החלפה של חלקים בגלל "מחלות ילדות"
או בעיות שחלקים "אפטר מרקט" יודעים לפתור.
בכל מקרה כבר ראיתי אופנועים מכובדים שמתביישים בתכשיטים
זולים, שיפורים בהם נראה האופנוע כמו מלכת הדראג של עזה.
לגבי שוק היד השנייה במדינה ברשותך אני לא אגיב, אין הבנה
אמתית אבל יש המון דעות קדומות, אופנה, ותרבות עדר.
אני הייתי מתחיל בשיפור הרכיבה לרמה כזאת שאוכל להרגיש את כל השיפורים שתיארת
Dresdner
31-10-2017, 10:39
במיוחד באופנועים שנקראים אופנועי תקציב החלפת בולם אחורי ו"טיפול" בקידמי יהיה מורגש גם בקו ישר לרוכב מתחיל
RoadSwimmer
31-10-2017, 11:04
בגדול זה נכון ומסכים איתך לחלוטין
הנקודה היא שמכלולים מסוימים באופנועים מסוימים (אם נקח לדוגמה את ה MT) יכולים לתפקד טוב בעיר אך כאשר יוצא למרחבי ה twistys כול רוכב גם הלא מנוסה ירגיש את הזנב המקפץ.
עכשיו נשארת הדילמה, האופנוע טוב, המנוע מצוין אולי ע״י החלפת הבולם האופנוע מקבל שידרוג לרמה חדשה לגמרה.
דילמה או לא?
אגב, במיוחד רוכב מתחיל לא יוכל להשתפר ללא הרגשת ביטחון שהאחורי יציב ונעוץ באספלט. לכן זה לא רק הרוכב זה השילוב.
יש הרבה אנשים שמתייחסים לאופנוענות כתחביב. חלק מהכיף בתחביב זה גם ההתעסקות עם האופנוע, והחלפת חלקים (גם אם לא באמת צריך).
בארץ לצערי מה שמעניין הרבה רוכבים זה "איך ישמור ערך עוד חודשיים כשאמכור אותו".
תופעה קלאסית של דור הy.
התחביב הזה בארץ כן ניתן ליראות אצל בעלי הארלי,פחות מעניין להם "שמירת ערך"
עוקב אחר הבחור הזה (https://www.youtube.com/channel/UCO01kfVjA8T84BKBOKJjT2Q) ביוטיוב.
נראה שמבין עניין ומחליף מכלול אחר מכלול ב XSR900 שלו, פחות קוסמטיקה יותר דברים פרקטיים.
החליף אגזוז, צינורות בלמים, בולמים אחורי וקדמיים, ברז לריקון הקרטר במקום הבורג, ועוד.
בסה״כ נראה שמתיחס לאופנוע כאל משהו שברור שצריך להחליף ולהתאים את האופנוע לצרכים ולמאווים האישיים.
נראה שהוא לא עוף מוזר בטריטוריה שלו.
מצד שני כאן בארץ הקודש רווחת הדיעה שלא כדאי לעשות זאת כיוון שזה כסף זרוק ולעולם לא תתקבל 10% מההשקעה במכירת האופנוע.
לכן אם מעוניין במכלולים משופרים כדאי:
1. להיות מודע שלא יהיה לזה כול ערך במכירה.
2. למכור את האופנוע ולקנות אופנוע בעל מכלולים משופרים.
איזה מסלול / כיוון היתם לוקחים אתם? למה?
הבעיה נמצאת בשאלה שלך.
אתה מביא דוגמה של בחור שמשפר/משנה את האופנוע לטעמו האישי.
ואז אתה קופץ לנושא הכלכלי של הפסד במכירה. אין שום קשר בין הדברים.
אם מה שמעניין אותך זה ההיבט הכלכלי - רנה אופנוע פופולארי עם שוק טוב, שמור אותו מקורי ועם קבלות ממוסך ידוע, ואז תמכור בהפסד מינימאלי.
אם מה שמעניין אותך זה האופנוע שאתה חי איתו, אז אני לא רואה שום סיבה לא לשפר בו נקודות שהן לא לטעמך (ע"ע מתלים ב-MT-09, צינורות בלם ברוב ביפאנים הישנים וכו'). ואז - למה לך למכור אופנוע שמתאים לך כמו כפפה ליד?
RoadSwimmer
31-10-2017, 12:49
הבעיה נמצאת בשאלה שלך.
אתה מביא דוגמה של בחור שמשפר/משנה את האופנוע לטעמו האישי.
ואז אתה קופץ לנושא הכלכלי של הפסד במכירה. אין שום קשר בין הדברים.
אם מה שמעניין אותך זה ההיבט הכלכלי - רנה אופנוע פופולארי עם שוק טוב, שמור אותו מקורי ועם קבלות ממוסך ידוע, ואז תמכור בהפסד מינימאלי.
אם מה שמעניין אותך זה האופנוע שאתה חי איתו, אז אני לא רואה שום סיבה לא לשפר בו נקודות שהן לא לטעמך (ע"ע מתלים ב-MT-09, צינורות בלם ברוב ביפאנים הישנים וכו'). ואז - למה לך למכור אופנוע שמתאים לך כמו כפפה ליד?
תודה על ההבהרה, אולי הנקודה ברורה לך ואין לך כול ספק לכאן או לכאן.
לי יש ולכן השאלה עלתה.
ברור שאם האופנוע מתאים לך כמו כפפה לא תרצה למכור. אנו מדברים על נקודת ההחלטה המוקדמת בהם האופנוע לא מתאים כמו כמו כפפה ודורש שיפורים כאלו או אחרים כדי להיות כזה. האם תחליף את האופנוע או תשפר את נקודות החולשה שלו מתוך ידיעה שבסכום שהשקעת כדי לשפר יכולת לקנות אופנוע שמתקרב להיות כפפה או להשקיע בשיפורים הנדרשים.
אלו שני מסלולים שונים עם השלכות על הערך העתידי של השקעתך.
וכמו שאמרת כבר למעלה, אופנוענות היא לא הגיונית ואין טעם לחפש היגיון או החזר כספי להשקעה כזו או אחרת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על ההבהרה, אולי הנקודה ברורה לך ואין לך כול ספק לכאן או לכאן.
לי יש ולכן השאלה עלתה.
ברור שאם האופנוע מתאים לך כמו כפפה לא תרצה למכור. אנו מדברים על נקודת ההחלטה המוקדמת בהם האופנוע לא מתאים כמו כמו כפפה ודורש שיפורים כאלו או אחרים כדי להיות כזה. האם תחליף את האופנוע או תשפר את נקודות החולשה שלו מתוך ידיעה שבסכום שהשקעת כדי לשפר יכולת לקנות אופנוע שמתקרב להיות כפפה או להשקיע בשיפורים הנדרשים.
אלו שני מסלולים שונים עם השלכות על הערך העתידי של השקעתך.
וכמו שאמרת כבר למעלה, אופנוענות היא לא הגיונית ואין טעם לחפש היגיון או החזר כספי להשקעה כזו או אחרת.
כל עוד הסכומים לא מטורפים - למה שלא תשקיע?
לא יחזור, אז לא יחזור. כל עוד מדובר באופנוע שנקנה בסבירות גבוה לתקופה ארוכה - למה לא "לאבד" עוד כמה אלפי שקלים, ולהינות ממנו יותר?
RoadSwimmer
31-10-2017, 13:04
כל עוד הסכומים לא מטורפים - למה שלא תשקיע?
לא יחזור, אז לא יחזור. כל עוד מדובר באופנוע שנקנה בסבירות גבוה לתקופה ארוכה - למה לא "לאבד" עוד כמה אלפי שקלים, ולהינות ממנו יותר?
זה בדיוק הדיון שלי עם עצמי וכנראה מחפש צידוק להשקעה לא הגיונית.
האם השקעה של 6kשח בבולם אחורי מוצדקת על אופנוע שערכו הוא 60kשח או פחות?
יהיו כאלו שיגידו לא וכאלו שיגידו כן, וכאלו שיגידו תלוי ברכיבה.
ואז כבר חזרנו לנקודת ההתחלה. [emoji3]
באמת דיון פתוח בלי תשובה חד משמעית אם כי בכל מקרה - כלכלי זה לא אלא אם מדובר בשיפור עמדה הכרחי לפני מכירה בקטע של צמצום נזקים.
לדעתי ללא קשר לעניינים כלכליים, ככלל נדרשים להשקיע בדברים אלמנטריים כגון שדרוג צמיגים, צופר/ים, מצבר, אמצעים ויזואליים ואח׳ ומשם כבר זה באמת נתון לטעם אישי ולכיס.
lokimonster
31-10-2017, 13:26
מצמץ לא נעים לי לומר אבל אתה השקעת ביבחוש שלך לא מעט
שששש!... שאשתי לא תשמע! (והיד עוד נטויה... גם של אשתי...).
לא נשאר לי עוד הרבה מה לשפר בו (אם כי תמיד ניתן למצוא עוד משהו לרשימה) והדברים האחרונים כבר הגיעו בדואר אך טרם הורכבו.
lokimonster
31-10-2017, 13:52
אתה צריך לגרור את אישתך לאחד המפגשים אולי היא תיתרכך קצת
הטעות שלך זה שאתה חושב שאופנוע זה השקעה מניבה.
אופנוע זה כמו שקית בייגלה, מהרגע שפתחת זה מאבד מהערך.
כל.השיפורים והאבזורים שהוספת לאופנוע עבור הנוחות והסגנון שלל הם לא בהכרח טעמו או לנוחותו של הקונה. (אני לא אשלם שקל יותר ממה שאופנוע סטוק שווה אם יש לו אגזוז תחליפי סופר יקר כי לדעתי זה מיותר, ואני תמיד אעדיף את הסטוק).
בנוגע לשיפורי מתלים - בהינתן והם מכוונים לסגנון הרכיבה שלך ולא לשלי מדוע שאשלם עליהם?
כמו שאמרו לך - תקנה אופנוע שמתאים לך. אל תתאים את עצמך לאופנוע ואל תתאים את האופנוע אליך.
שדרוג מתלים לאופנוע כמו אמטי 09 נגיד, יעלה לך באיזור העשיריה, ואם כבר דחפת את התקציב מעלה למה שלא תקנה אופנוע יותר טוב
אתה צריך לגרור את אישתך לאחד המפגשים אולי היא תיתרכך קצת
אולי???
הטעות שלך זה שאתה חושב שאופנוע זה השקעה מניבה.
אופנוע זה כמו שקית בייגלה, מהרגע שפתחת זה מאבד מהערך.
אם קנית אופנוע ואתה מתכוון להחזיק אותו מעבר לממוצע בארץ שווה לדאוג לו.
כל.השיפורים והאבזורים שהוספת לאופנוע עבור הנוחות והסגנון שלל הם לא בהכרח טעמו או לנוחותו של הקונה.
(אני לא אשלם שקל יותר ממה שאופנוע סטוק שווה אם יש לו אגזוז תחליפי סופר יקר כי לדעתי זה מיותר,
ואני תמיד אעדיף את הסטוק).
אז זה נכון אבל לא בכל המקרים, אגזוז איכותי שנועד לשפר ביצועים ולא רק רעש שווה משקלו בזהב.
אם החלטתי לשים כזה אז אני עושה את זה בשבילי ולא למען הקונה שאחרי.
בנוגע לשיפורי מתלים - בהינתן והם מכוונים לסגנון הרכיבה שלך ולא לשלי מדוע שאשלם עליהם?
שוב אתה אולי לא צריך אבל כשהרכבתי אופנוע עשיתי זאת בשבילי מתאים לך סחטיין לא מתאים, להשתמע...
כמו שאמרו לך - תקנה אופנוע שמתאים לך. אל תתאים את עצמך לאופנוע ואל תתאים את האופנוע אליך.
נכון ולא נכון, קניתי אופנוע חדש מאד רציתי את הארגזים המקוריים, לא היה לי תקציב בזמן הקנייה זה לא
אומר שבעוד שנה לא אוסיף אותם. ועוד תוספות ככל שארצה ואבנה לי את אופנוע החלומות שלי.
שדרוג מתלים לאופנוע כמו אמטי 09 נגיד, יעלה לך באיזור העשיריה, ואם כבר דחפת את התקציב מעלה למה שלא תקנה אופנוע יותר טוב
כי לא חייבים לעשות הכל המכה אחת אפשר לרכוש חלקים לאט לאט לאורך זמן ואז כשבשל הזמן להרכיב אותם על האופנוע.
תשובות בכחול.
תשובות בכחול.
תשובות בצבע ברירת מחדל.
אין שום קשר בין זה שהכלי מאבד מהערך שלו לבין לדאוג לו.
אתה מבלבל פה תפוזים ואגסים ביחד.
לא מאמין בסיפורי אגזוזים הם זניחים (לי הבטיחו שפול סיסטם תוציא לי עוד 12 כוח סוס מהמנוע לפי היצרן - לא קונה את זה).
אתה מפספס את הנקודה שלי ברוב העניין - שיפורים שהבעלים עושה לרכב כדי להתאים את הרכב אליו לא יתאימו או יהיו נחשקים על ידי הרוכש. (לראייה קרוזרים שעברו אובר קאסטומינג)
אני נניח לא הייתי קונה כלי עם שיפורי ביצועים/מנוע/וריאטור מכיוון שמעבר לזה שלכ ככה רצה היצרן, זה מעיד על אופי השימוש בכלי.
אני חנון עם משקפיים בקטע הזה.
אם משהו לא עובד אין למה לתקן, אבל אם המברג לא מצליח לחתוך בננות אולי המשתמש בחר בכלי הלא נכון.
תשובות בצבע ברירת מחדל.
אין שום קשר בין זה שהכלי מאבד מהערך שלו לבין לדאוג לו.
אתה מבלבל פה תפוזים ואגסים ביחד.
לא מאמין בסיפורי אגזוזים הם זניחים (לי הבטיחו שפול סיסטם תוציא לי עוד 12 כוח סוס מהמנוע לפי היצרן - לא קונה את זה).
אתה מפספס את הנקודה שלי ברוב העניין - שיפורים שהבעלים עושה לרכב כדי להתאים את הרכב אליו לא יתאימו או יהיו נחשקים על ידי הרוכש. (לראייה קרוזרים שעברו אובר קאסטומינג)
אני נניח לא הייתי קונה כלי עם שיפורי ביצועים/מנוע/וריאטור מכיוון שמעבר לזה שלכ ככה רצה היצרן, זה מעיד על אופי השימוש בכלי.
אני חנון עם משקפיים בקטע הזה.
אם משהו לא עובד אין למה לתקן, אבל אם המברג לא מצליח לחתוך בננות אולי המשתמש בחר בכלי הלא נכון.
בוי מקס שלי לשעבר (זצ"ל) ישנה בעיה מוכרת של מתלים מיושנים ולא מתקשרים.
בהחלפה פשוטה של קפיצי הפרונט לקפיץ פרוגרסיבי יעודי של חברה מעולה, השתפרה
ההתנהגות של הכלי ללא הכר, כך גם לגבי הקפיצים מאחור, האגזוז בקרנף מהיצאות ועד
הסוף שוקל 20 ק"ג, אגזוז תחליפי ייעודי שוקל 9 ק"ג מנירוסטה שלא מחלידה מראה מיוחד
ונקי וצליל נהדר, עד הדינו הראה (לא אצלי) תוספת כוח לא מבוטלת.
יש כאלה שטוענים שהשילדה שלו מתעוותת תחת כוחות סיבוב, אני מעולם לא הרגשתי את
זה אבל יש כאלה שהרכיבו קושרים לשילדה ומדווחים על שיפור אמתי. אז למה לא?
lokimonster
01-11-2017, 08:54
למה לא
זה תלוי את מי שואלים.
ברבים מהמיקרים ה"שיפורים" הם לנפש וגם אם הם יוצרים איזה אפקט אני מאמין שאצל הרוכב הממוצע הם לא יבואו לידי ביטוי.
לצורך העניין אני ממש רוצה לצייד את הGTR באגזוז עם קצת יותר סאונד ייתכן שהוא גם ייתן שיפור מסויים בביצועים אבל בוא נודה באמת מי מגיע לשם בכלל וגם אם נגיע האם אני ארגיש את זה?
בימי עלומיי אי שם סביב 89 מי שלא הוריד את המשתיק מה TS50W היה נחשב חנן אז כמובן שיחד עם שאר העדר הורדתי את המשתיק שעל פי השמועות הוסיף עוד 4 קילומטר לשעה בעלייה כאשר הגוף רכון קדימה .
הצרה הייתה הפיח והשמן שנדבק על רגליה הנאות של הקורבן התורן.
פירקתי כיסא מהלים בבית הספר ויצרתי צינור ניקל מקסים שיאריך את האגזוז אך לא יפגע בביצועים והרי לכם שיפור נהדר שאגב נתן לאופנוע סאונד בס עמוק יותר ושמר על נקיון האופנוע והמורכבת.
נוסיף את אלו שהיו מתקינים צמיג רחב יותר שחוץ מלהכביד לא היה נותן כלום ובכל זאת זה היה "יפור"
מגני ידיים מפלסטיק מאסט על כל אופנוע קרוס ( המושג דו"ש היה פחות מוכר אם בכלל באותם ימים).
והשיפור הכי טוב שעשיתי היה ארגז תנובה שקיבלתי מהמכולת לצורך נשיאת ציוד ( כנראה שכבר אז אסתטיקה לא עניינה אותי).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft