מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : האופנוען הראשון בארץ שניצל בזכות אפוד כרית האוויר

levil
19-12-2017, 09:23
http://lp.helite.co.il/?cp=tab_d_ad07&tpl=mto3

http://www.youtube.com/watch?v=NixxGIkVTvw

מיקי
19-12-2017, 10:47
http://lp.helite.co.il/?cp=tab_d_ad07&tpl=mto3

https://www.youtube.com/watch?v=NixxGIkVTvwלא כל החלקה גורמת למוות או פציעה...אז הכותרת לא נכונה ככ

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

uriar
19-12-2017, 11:19
זה מידע פרסומי. האם אתה עובד בחברה? אם זה לא היה באוף השרשור היה נערך או ננעל.

levil
19-12-2017, 16:45
לא חושב שעבדתי ב 30 שנים האחרונות לפחות במכירות ואין מצב שזה יקרה בעתיד.

mudale222
19-12-2017, 17:06
נו נו... אתה יודע כמה אנשים ניצלו בזכות עור חשוף? נפילה על אספלט חלק בלי מעקות בטיחות או איזה הר או רכב זה איזה 90% שתצא בקל..
אני אישית נפלתי מעל 100 קמ"ש בלי שום מיגון ועם קסדה של 40 שקלים 8 מידות מעליי ויצאתי מזה שלם. (אבל עם כוויות בכל הגוף).
(לא שאני נגד המוצר. אני דווקא בעד, אבל מהסרטון הזה לא תפסתי.)

nihrider
19-12-2017, 23:02
עדיף שיהיה מאשר שלא יהיה, אבל במחירים האלה זה קשה מאוד להצדיק

Paz
19-12-2017, 23:04
עדיף שיהיה מאשר שלא יהיה, אבל במחירים האלה זה קשה מאוד להצדיק

לא שאני רץ לקנות את המוצר, אבל הבנתי שהוא עולה סביב 2500 ש"ח, למה קסדה כן שווה את הסכום והאפוד לא? במידה ובאמת עושה את העבודה?

moonshield
19-12-2017, 23:28
אם אני זוכר נכון, האפוד/ווסט/גופיה מתנפחת עולה ככה, מעיל עונתי עולה בערך כפול.

israel
19-12-2017, 23:43
לא שאני רץ לקנות את המוצר, אבל הבנתי שהוא עולה סביב 2500 ש"ח, למה קסדה כן שווה את הסכום והאפוד לא? במידה ובאמת עושה את העבודה?
השאלה עם באמת עושה את העבודה,יש מחקרים/עובדות שמאששות את טענות היצרנים השונים?

Tribalmistyc2
20-12-2017, 00:02

כי מעבר לעניין הבטיחותי הקסדה היא תא הנוסע של הרוכב.
כמו שלא תרצה להתנייד בתוך טרנטה עם מושבים מרופטים ככה גם לא תקנה קסדה ב 500 שקל לשימוש יומי.

Paz
20-12-2017, 00:50
כי מעבר לעניין הבטיחותי הקסדה היא תא הנוסע של הרוכב.
כמו שלא תרצה להתנייד בתוך טרנטה עם מושבים מרופטים ככה גם לא תקנה קסדה ב 500 שקל לשימוש יומי.

לא התעמקתי ברמת האמינות של המוצר, אבל במידה והוא אפילו ימנע נזק ולא יציל חיים אני מאמין שהוא שווה את הכסף וגם עם הזמן יעלה פחות...

uriar
20-12-2017, 08:52
מתחיל להיות פה דיון ולכן - עובר לכללי.

מבחינתי, אין לי ספק שהמוצר משפר את הבטיחות. אני לא משלה את עצמי שאיתו אי אפשר למות אבל תוספת של כרית אוויר סביב הגוף והצוואר יכולה רק לשפר את המצב שלך בתאונה. ובכל זאת אני עדיין לא רץ להוציא את הסכום הגבוה הזה על המוצר. הבעיה העיקרית שלי היא החשש מסרבול יתר. אתמול חבר מהעבודה רכש כזה, אני אחכה לפידבקים ממנו ואולי בעתיד...

Paz
20-12-2017, 09:51
מתחיל להיות פה דיון ולכן - עובר לכללי.

מבחינתי, אין לי ספק שהמוצר משפר את הבטיחות. אני לא משלה את עצמי שאיתו אי אפשר למות אבל תוספת של כרית אוויר סביב הגוף והצוואר יכולה רק לשפר את המצב שלך בתאונה. ובכל זאת אני עדיין לא רץ להוציא את הסכום הגבוה הזה על המוצר. הבעיה העיקרית שלי היא החשש מסרבול יתר. אתמול חבר מהעבודה רכש כזה, אני אחכה לפידבקים ממנו ואולי בעתיד...

אפשרי לשים תיק על הגב עם האפוד? ראיתי שיש גם דגמים יקרים יותר שמובנים במעיל ייעודי.

Ami
20-12-2017, 10:08
בדקתי בחו"ל והתמחור בארץ סביר. לעניין הכדאיות, כל אחד מעריך אחרת את שווי הגוף שלו

א הזקן
20-12-2017, 10:18
בלעניין הכדאיות, כל אחד מעריך אחרת את שווי הגוף שלו

קצת לא הוגן להציג את זה כך.
אני בכלל לא בטוח שהמעיל הזה יכול מנוע הרבה יותר ממיגון סטנדרטי (למשל, מעיל עור עם סופגי אנרגיה בכתפיים, מרפקים ובגב). וגם אם כן, זה בשוליים. ואז נשאלת שאלת המחיר. להציג את זה כמו שאתה מציג (ללא השוואה למיגון סטנדרטי שעולה כחצי) זה פשוט לא נכון.

סער666
20-12-2017, 10:54
המערכת של אלפינסטארס נראית יותר מעניינת לטעמי.
במערכת עם הפוסט יש נצרה ואפשר לשכוח אותה מחוברת או לשכוח לחבר.
באלפיינסטארס זה עובד על חיישנים. (ונמצא מתחת למעיל)

Yigal
20-12-2017, 13:07
המערכת של אלפינסטארס נראית יותר מעניינת לטעמי.
במערכת עם הפוסט יש נצרה ואפשר לשכוח אותה מחוברת או לשכוח לחבר.
באלפיינסטארס זה עובד על חיישנים. (ונמצא מתחת למעיל)

יש נצרה מחוברת לאופנוע, נדרש המון כוח כדי להפעיל בטעות, והיא מספיק ארוכה כדי לרדת מהאופנוע ולא ליפול במידה ושכחת לנתק

לעניינו, וואלה הבעיה שלי שהיצרנים עצמם מייצרים מוצרים שונים ויש להם השקפות נוגדות, למשל HELITE תכננו ככה ששלהם יגביל את תנועת הראש לאחר ניפוח.
ALPINESTARS אומרים שזה דווקא מסוכן ועשו את שלהם בלי הגבלה.

האם מי מהם טועה? העולם של התאונות ויותר מזה ה"מזל" זה כל כך מדע לא מדוייק.

doner
20-12-2017, 22:06
קניתי לפני שבועיים. לשמחתי לא נבדק בתנאי אמת אלא רק הודגם כשאני עם המעיל והקסדה הרגילים. בינתיים בחורף לא מסרבל ואף ניתן לאחסון בארגז.
א.א. הזקן-לא נראה לי שאפשר להשוות את המוצר למעיל ממוגן רגיל, נראה לי כמו השוואה של חגורת בטיחות לכרית אוויר-האפודה מתווספת למעיל ולא מחליפה אותו. אין לי כלל ספק שבמקרה תאונה/החלקה בה כרית האוויר תיפתח, התוצאות יהיו חמורות הרבה פחות. עניין של פיזור אנרגיה ומכה ישירה בגוף.
כשהדגימו לי את המוצר, ממש היכו אותי בחוזקה בגב. כל מה שהרגשתי (האירוע מצולם) היה דחיפה קלה קדימה.
אפשר להתווכח על המחיר או על עלות תועלת, לא נראה לי שאפשר להתווכח על תועלת המוצר.
אגב, כמה פעמים ירדתי מהאופנוע מבלי לשחרר את האבזם מבלי שהכרית אוויר התנפחה, אבל אני יורד בעדינות, בדיוק כפי שאני יוצא בעדינות מהחניה (פעמיים שכחתי לפתוח את מנעול השרשרת ולא קרה כלום).

Karnaf
22-12-2017, 00:06
אותי מעניין לדעת מה להונדה יש לומר בנושא?והאם הצמיג שהתפוצץ הוא הצמיג המקורי של האפריקה?כידוע בעיקר לבעלי אפריקה טווין,לאחר כמה מקרים דומים בעלי אפריקות פתחו קבוצה ותלונה רשמית אצל היבואן. בה הם דרשו להחליף את הצמיגים באחריות.לאחר לחץ חברתי יצא "ריקול" חרישי, והכוונה לכך שהוא לא היה רשמי ומסודר,ורק מי שידע על כך ודרש שיחליפו לו אז אמרו "טוב,בסדר נחליף גם לך".
אה כן וגם אביזר הבטיחות הזה חשוב מאוד.חבל שממשלת ישראל לא מקלה על היבואנים והצרכנים ומורידה/מבטלת את המס על מוצרי בטיחות ולא רק על מוצרי חשמל ועגבניות.

Metronome_
22-12-2017, 14:32
אותי מעניין לדעת מה להונדה יש לומר בנושא?והאם הצמיג שהתפוצץ הוא הצמיג המקורי של האפריקה?כידוע בעיקר לבעלי אפריקה טווין,לאחר כמה מקרים דומים בעלי אפריקות פתחו קבוצה ותלונה רשמית אצל היבואן. בה הם דרשו להחליף את הצמיגים באחריות.לאחר לחץ חברתי יצא "ריקול" חרישי, והכוונה לכך שהוא לא היה רשמי ומסודר,ורק מי שידע על כך ודרש שיחליפו לו אז אמרו "טוב,בסדר נחליף גם לך".
אה כן וגם אביזר הבטיחות הזה חשוב מאוד.חבל שממשלת ישראל לא מקלה על היבואנים והצרכנים ומורידה/מבטלת את המס על מוצרי בטיחות ולא רק על מוצרי חשמל ועגבניות.

צודק.

גם עבר לי בראש כשראיתי את הסרטון.

אפשר להתנחם בכך שכיום היבואן מוסר את הכלים כברירת מחדל עם צמיגי פירלי שמותקנים לפני המסירה.

Dresdner
22-12-2017, 18:06
אין יותר פתטי מיצרן גדול שמנסה להסתיר מחדל ענק ובטיחותי והוא עדיין בטוח שלא כולם ישימו לב.
זאת הונדה 2017, האיכות מזמן הוחלפה בחלקים זולים ממקורות לא ידועים אבל המקהלה ממשיכה "הונדה זה הונדה.."

doner
22-12-2017, 18:51
אין יותר פתטי מיצרן גדול שמנסה להסתיר מחדל ענק ובטיחותי והוא עדיין בטוח שלא כולם ישימו לב.
זאת הונדה 2017, האיכות מזמן הוחלפה בחלקים זולים ממקורות לא ידועים אבל המקהלה ממשיכה "הונדה זה הונדה.."

מעניין כמה רוכבים נהרגו (כולל העיתונאי שבחן בהשקה הראשונה של ה- BMW RGS1200 המחודש)כמה אחרים נפצעו קשה בעולם עד שהיצרנית הבווארית לקחה אחריות על הכשל בבולם הקדמי שפשוט קרס בזמן רכיבה. ועדיין כולם (כמעט) חולמים לרכב על הבימר. קראתי במגזינים מחו"ל על עוד כמה מקרים של פציעות קשות מסיבה זו בדיוק. והיצרן-דממה. לקח חודשים עד הריקול.
https://cars.walla.co.il/item/2609964

כן, כולנו חלק מעדר. ככה זה.

Dresdner
22-12-2017, 20:14
מעניין כמה רוכבים נהרגו (כולל העיתונאי שבחן בהשקה הראשונה של ה- BMW RGS1200 המחודש)כמה אחרים נפצעו קשה בעולם עד שהיצרנית הבווארית לקחה אחריות על הכשל בבולם הקדמי שפשוט קרס בזמן רכיבה. ועדיין כולם (כמעט) חולמים לרכב על הבימר. קראתי במגזינים מחו"ל על עוד כמה מקרים של פציעות קשות מסיבה זו בדיוק. והיצרן-דממה. לקח חודשים עד הריקול.
https://cars.walla.co.il/item/2609964

כן, כולנו חלק מעדר. ככה זה.

יש עוד הרבה דוגמאות מהרבה יצרנים אבל להונדה משום מה העדר מוותר וממשיך עם האגדה שהונדה הכי אמינים, הנה תראה איך קפצת להגן עליהם.

Metronome_
22-12-2017, 20:52
יש עוד הרבה דוגמאות מהרבה יצרנים אבל להונדה משום מה העדר מוותר וממשיך עם האגדה שהונדה הכי אמינים, הנה תראה איך קפצת להגן עליהם.

לא מכיר מספיק מקרוב את כל המקרים.
לפחות לגבי מקרה האפריקה, הצמיגים המקוריים הם לא ממקור עלום, מדובר בצמיגי דאנלופ שנטו לתקרים תכופים.

היבואן במקרה זה מחליף במסירה את הצמיגים, ואופן הטיפול שלו במקרה שומר על התדמית.
בהרבה מקרים התפאורה חשובה מהתוכן, כך למשל גם הנראות של המוסך המרכזי בהונדה מקרין על האמינות הנתפסת.

doner
22-12-2017, 20:53

קפצתי להגן עליהם, כי לראשונה אחרי 11 אופנועים שהיו בבעלותי אני רוכב כיום על הונדה. בקבוצת הפייסבוק בה אני חבר כבר 3 כלים עברו 100,000 ק"מ. הרוכבים מפרסמים חשבוניות טיפולים, חלפים ובכלל דיוני אמינות. במקרה שלנו אין ספק שמוניטין האמינות מוצדק

Dresdner
22-12-2017, 22:13
קפצתי להגן עליהם, כי לראשונה אחרי 11 אופנועים שהיו בבעלותי אני רוכב כיום על הונדה. בקבוצת הפייסבוק בה אני חבר כבר 3 כלים עברו 100,000 ק"מ. הרוכבים מפרסמים חשבוניות טיפולים, חלפים ובכלל דיוני אמינות. במקרה שלנו אין ספק שמוניטין האמינות מוצדק

יש ברשותי לנדרובר, רכב מעולה מבחינת ההנאה שהוא מספק אבל אמינות לא משהוא אבל עדיין יש בפורום אנשים שטוענים ל200000 ק"מ ללא תקלות.

מוניטין האמינות של הונדה לא מוצדק הוא מיתוס.
לא שהאמינות לא טובה אבל אני לא רואה הבדל בין הונדה להרבה יצרנים אחרים.

Paz
23-12-2017, 11:31
יש ברשותי לנדרובר, רכב מעולה מבחינת ההנאה שהוא מספק אבל אמינות לא משהוא אבל עדיין יש בפורום אנשים שטוענים ל200000 ק"מ ללא תקלות.

מסכים איתך, אולי אני משוחד כי רוכב על יאמהה, אבל לא חושב שהם נופלים מהונדה באמינות, אולי אפשר לטעון על איכות הרכבה וחלקים שעדיין טובים יותר אצל הונדה ויחזיקו לאורך זמן, שומעים גם המון דברים טובים על האמינות של סוזוקי למשל.

http://www.motorcycle.com/top10/the-10-most-reliable-motorcycle-companies.html

doner
23-12-2017, 12:14

אם ככה, כנראה שלא צפיתם בסרטון הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=kdDWE2mTQ5w

קניתי את האופנוע לאחר שצפיתי בו. אלא אם תטענו לתיאוריות קונספירציה של "הונדה שילמו להם" וכאלה דרזדנר ופז, הפעם הצדק לא אתכם. 0 בלאי, 2 בוחנים רכשו את הכלי אחרי אחד ממבחני האמינות הכי אמיתיים שאי פעם ראיתי. לא דעות, לא פורומים ולא תחושות, אלא מבדק מכני אמיתי מצולם.

Tribalmistyc2
23-12-2017, 12:32
נראה אותנטי.
קצת מצחיק לרשום " לא דעות,לא תחושות ולא תיאוריות קונס' " על מבדק שצולם לדרישת הסוכנות לא?

Paz
23-12-2017, 12:47
נראה אותנטי.
קצת מצחיק לרשום " לא דעות,לא תחושות ולא תיאוריות קונס' " על מבדק שצולם לדרישת הסוכנות לא?

ממש, תכף נפתח על זה שרשור "רמת אמינות?"

דונר- עם כל הכבוד המנוע של ה NC עובד בסל"דים של רכב, לא יודע אם נכונה האגדה שזה חצי מנוע של ההונדה ג'אז.
בלי שום קשר, תפרק מנוע מיאמהה, סוזוקי, אפילו קאוואסקי-אם טופלו כיאה לא חושב שאמור להיות בלאי גדול למנועים מעל 500/600 סמ"ק וצפונה אחרי 50K ק"מ.

doner
23-12-2017, 13:11
ממש, תכף נפתח על זה שרשור "רמת אמינות?"

דונר- עם כל הכבוד המנוע של ה NC עובד בסל"דים של רכב, לא יודע אם נכונה האגדה שזה חצי מנוע של ההונדה ג'אז.
בלי שום קשר, תפרק מנוע מיאמהה, סוזוקי, אפילו קאוואסקי-אם טופלו כיאה לא חושב שאמור להיות בלאי גדול למנועים מעל 500/600 סמ"ק וצפונה אחרי 50K ק"מ.

אתה לא יודע כמה אתה טועה...דיוורז'ן 600-הלך ראש מנוע ב-52,000 ק"מ, סוזוקי 400 בזמנו סלילים נגמרו ב-40,000, ק"מ , טי מקס 530, מנוע עליון התחיל לדפוק ב-32,000 ק"מ.כל הכלים ננהגו וטופלו ביד אוהבת במוסכי היבואן, וזה אצלי ואצל רוכבים מהמשפחה. דבר עם מכונאים ותיקים, תשמע לא מעט "הפתעות" גם אצל ב.מ.וו.
אם צפית בסרטון, לא רק המנוע נבדק. סלדי"ם של רכב- לא בדיוק. מעולם לא הגעתי עם המשפחתית המשעממת ל 5000-6000 סל"ד כפי שקורה הרבהע ולאורך זמן אצלי בהונדה.
אגב, אחרי שעברתי ממנוע 1000 4 בשורה להונדה, מנסיון, מומנט שמגיע נמוך הרבה יותר שימושי מהספק שמגיע גבוה, ואם האמינות משתפרת בזכות זה-מצוין.
שים לב שאף אחד מהתקלות בכלים שהזכרתי לא נגרם בשל מנוע שעובד בסל"ד גבוה אצל אף אחד מהם. די להזכיר את הוורסיס 650 עם השסתום שמתפרק לתוך המנוע, ומנגד אמינות מצויינת בוי-סטרום 650. שני כלים שהמנועים שלהם מנוצלים בסל"ד דומה.
כשכלי אמין בצורה מובהקת לא נכון להתחיל לחפש סיבות שמורידות מעובדת היותו אמין, הוא פשוט תוכנן ומיוצר בצורה נכונה ואיכותית.

Tribalmistyc2
23-12-2017, 13:19
אתה לא יודע כמה אתה טועה...דיוורז'ן 600-הלך ראש מנוע ב-52,000 ק"מ, סוזוקי 400 בזמנו סלילים נגמרו ב-40,000, ק"מ , טי מקס 530, מנוע עליון התחיל לדפוק ב-32,000 ק"מ.כל הכלים ננהגו וטופלו ביד אוהבת במוסכי היבואן, וזה אצלי ואצל רוכבים מהמשפחה. דבר עם מכונאים ותיקים, תשמע לא מעט "הפתעות" גם אצל ב.מ.וו.
אם צפית בסרטון, לא רק המנוע נבדק. סלדי"ם של רכב- לא בדיוק. מעולם לא הגעתי עם המשפחתית המשעממת ל 5000-6000 סל"ד כפי שקורה הרבהע ולאורך זמן אצלי בהונדה.
אגב, אחרי שעברתי ממנוע 1000 4 בשורה להונדה, מנסיון, מומנט שמגיע נמוך הרבה יותר שימושי מהספק שמגיע גבוה, ואם האמינות משתפרת בזכות זה-מצוין.
שים לב שאף אחד מהתקלות בכלים שהזכרתי לא נגרם בשל מנוע שעובד בסל"ד גבוה אצל אף אחד מהם. די להזכיר את הוורסיס 650 עם השסתום שמתפרק לתוך המנוע, ומנגד אמינות מצויינת בוי-סטרום 650. שני כלים שהמנועים שלהם מנוצלים בסל"ד דומה.
כשכלי אמין בצורה מובהקת לא נכון להתחיל לחפש סיבות שמורידות מעובדת היותו אמין, הוא פשוט תוכנן ומיוצר בצורה נכונה ואיכותית.
מה הכוונה שהלך ראש מנוע? מה הלך שם?
סוזוקי 400 הלכו הסלילים מה זה סוזוקי 400 בורגמן או בנדיט? סלילים מעידים על אמינות המנוע?
הוורסיס 650 לא אמין כמו הונדה? למה? כי השסתומים מעידים על אמינות?
אתה בכלל יודע מה הסיפור שם עם השסתום?

Paz
23-12-2017, 13:38

לא שולל את מה שאומר, בכל יצרן יש תקלות נקודתיות בייצור, ריקולים וכו' גם בהונדה.
אני פשוט מצטרף לחלק מהאנשים כאן שטוענים שאגדת האמינות של הונדה היא מופרזת ובאה לחפות על דברים אחרים-כמו הרבה כלים משעממים באופי ובעיצוב, האפריקה עושה רושם של כלי מצויין אבל לא קראתי באף מקום שהוא פורץ דרך או משהו מיוחד. גם מ הADV אני לא מתלהב, זה די גימיק, אולי ה CBR1000R החדש באמת יחזיר להונדה גם את החדשנות ופריצת הדרך אם זה נכון מה שדובר עליו במבחנים.
חוץ מזה, 3 היצרנים היפניים האחרים הרבה יותר נועזים מבחינתי מאשר הונדה, בטח יאמהה, גם לקאוואסקי שאוהבים להשמיץ את הכלים והאמינות שלהם יש אחלה יציאות.

Dresdner
23-12-2017, 18:58
אם ככה, כנראה שלא צפיתם בסרטון הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=kdDWE2mTQ5w

קניתי את האופנוע לאחר שצפיתי בו. אלא אם תטענו לתיאוריות קונספירציה של "הונדה שילמו להם" וכאלה דרזדנר ופז, הפעם הצדק לא אתכם. 0 בלאי, 2 בוחנים רכשו את הכלי אחרי אחד ממבחני האמינות הכי אמיתיים שאי פעם ראיתי. לא דעות, לא פורומים ולא תחושות, אלא מבדק מכני אמיתי מצולם.

לא שווה התייחסות הסירטון הזה.
אגב יש מגזין גרמני שמפרק אופנועים אחרי 50000 ק"מ ובודק בלאי, תתפלא אבל במשך כמה שנים היה הארלי בראש הרשימה.
הונדה כמובן נמצאת עם כמה דגמים בעשיריה הפותחת אבל יש עוד אחרים טובים לא פחות ברשימה הזאת.

אין שום אבקת קסמים במנועים של הונדה הם זהים כמעט לחלוטין בטכנולוגית היצור שלהם להרבה יצרנים אחרים.

ayalzo
23-12-2017, 21:15
כן יותר אמין, לא יותר אמין, בולשיט.קום.
ראיתי היום אפריקה בנחל בוקר/הבשור. גיהץ שם שביל עם בורות וחריצים כמו איזה אופנוע שטח.
נהייתי כולי ירוק מקנאה.
מדהים!
(גם הבימר והקטום שהיו איתו נסעו יפה).

Meirson
24-12-2017, 04:07

לא שהאמינות לא טובה אבל אני לא רואה הבדל בין הונדה להרבה יצרנים אחרים.אני מסכים. עבדתי במורשה ההונדה. לא שונה כמעט בכלל מיצרנים אחרים

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

השושנים
24-12-2017, 09:05
מיתוס "אופנוע ללא תקלות" לא קיים. מרגע ההתנעה הראשונה של המנוע הוא מתחיל לרוץ לסופו.

יש אפשרות היום ליצור כלי עם אפס תקלות לשנים, אף אחד לא רוצה את זה, כי זה אינטרס הבעלים
בלבד וגם האינטרס הזה חלש כי מי באמת מתכוון להחזיק כלי 20 שנה?

מי מוכן לשלם את מחיר כלי ללא תקלות שיהיה יקר מן הסתם הרבה מעבר לאופנוע סדרתי.

התכנון הבסיסי של כלי הרכב מתייחס אליהם כאל כלי מתקלה חד פעמי, אורך החיים המוצהר שלהם
פחות מ-10 שנים. רוב כלי הרכב המודרניים מתוכננים היום למחזור, ולפלסטיקה מתקלה. כי זה ירוק
וטוב לסביבה.

במקומות נורמליים בעולם בהם אין גזירת קופון של המדינה על כל קניית רכב חדש, מדובר בהוצאה
משנית ולא יקרה שמחזירה את עצמה אחרי כמה שנים, רכב ממוצע לא שורד יותר מ-7 שנים והמנועים
לא עוברים את 150 אלף ק"מ.

ממליץ לכולם להיכנס פעם למגרשי הגריטה באירופה לראות איזה רכבים הולכים בדרך כל ברזל.

באופנועים המצב גרוע יותר, חבר פורום קנה בארה"ב BMW משומש עשה איתו כמה אלפי ק"מ והאופנוע
עם כ-60 אלף ק"מ לא מצליח להימכר כבר כמה שנים, המחיר שהוא מקבל עליו הוא מחיר הברזל!

רק בארץ בגלל המחירים המעוותים הנסועה שלהם גבוהה, לכל ייצרן יש את הפלופים שלו, יש מנועים שמסתדרים
יותר טוב עם התנאים בארץ ויש כאלה שפחות.

לחלק גדול מהאופנועים נגרם נזק בגלל המוסכים, הבעלים, תחזוקה שגוייה, ושאר רעות חולות שאינם תלויים בייצרן.

רוב האופנועים החדשים לא יעשו בעיות משמעותיות בשנים הראשונות לחייהם ללא קשר למרחק שיעברו ככל שיצברו
השנים והקילומטרים כך צפויות להופיע הבעיות.

השושנים
24-12-2017, 10:50
אין לי אפשרות תיקון, צריך לרשום מתכלה ולא כפי שכתבתי בטעות.

הורדתי לעצמי כאפה מאפסת תודה.

Dresdner
24-12-2017, 13:31
רק לגבי הרכבים שלא עוברים את ה150000 ק"מ או 7 שנים באירופה לא ממש מדוייק.
באירופה רכבים זולים שמגיעים לקילומרז' גבוה לא שווים תיקון והתיקון הוא בדרך כלל מזגן, אלטרנטור וכו אבל התיקון שלהם במוסכים אירופאים מאד יקר אז מה שקורה זה שהם עושים טרייד אין ומקבלים כמה פרוטות, הדילר גם הוא לא רוצה להתעסק עם זה ואז הרכב עובר למזרח אירופה או אפריקה ושם הוא ממשיך לנסוע עוד מאות אלפי קילומטרים עם מוסכים זולים וחלקים שנגנבו ממרכז אירופה.

רכבי יוקרה ממשיכים הרבה יותר במרכז היבשת ואפשר למצוא הרבה לנדרוברים, מרצדסים ועוד עם קילומטרז' גבוה בהרבה מזה שציינת

השושנים
24-12-2017, 15:33
רוב המכוניות שמההתחלה לא יועדו לשימוש לטווח ארוך ובמיוחד אלה הזולות יותר, פשוט לא עשויות
לשרוד מעבר לתקופה מסוימת. בעולם בו רכישת רכב היא לא יקרה מאד אין פשוט טעם לייצר רכב
לטווח ארוך ולכן איכות החלקים בהתאם וגם שרידות הרכב/אופנוע.

Dresdner
24-12-2017, 15:54
רוב המכוניות שמההתחלה לא יועדו לשימוש לטווח ארוך ובמיוחד אלה הזולות יותר, פשוט לא עשויות
לשרוד מעבר לתקופה מסוימת. בעולם בו רכישת רכב היא לא יקרה מאד אין פשוט טעם לייצר רכב
לטווח ארוך ולכן איכות החלקים בהתאם וגם שרידות הרכב/אופנוע.

הם מחזיקות טוב מאד ובכללי למרות האימרות שפעם עשו דברים שיחזיקו הרבה יותר זמן מנועים היום מחזיקים הרבה יותר מפעם ודורשים פחות תחזוקה פשוט פעם שמקרר היה מתקלקל היו מחליפים מדחס והיום קונים חדש לכן לכולם נראה שפעם המקררים החזיקו עשרות שנים וכך גם המכוניות

מצמץ
24-12-2017, 18:39
Paz, הונדה ויימאהה מובילות באופן ניכר (וזה אנדרסטייטמנט) על פני יצרנים אחרים בהשקעה ובהגנה על טכנולוגיות מתקדמות ולפעמים הדבר בא לידי ביטוי לחיוב ולשלילה באופן מעשי. לגבי העיצוב, אין ספק שהונדה סוף סוף יוצאים מהתרדמה העיצובית המיינסטרמית הבטוחה ושנת 2018/9 בהחלט תהיה מעניינת...

tree
24-12-2017, 19:22
גבי העיצוב, אין ספק שהונדה סוף סוף יוצאים מהתרדמה העיצובית המיינסטרמית הבטוחה ושנת 2018/9 בהחלט תהיה מעניינת...

אותי פחות מעניין העיצוב ויותר מעניינת הטכנולוגיה ואולי בעתיד היותר רחוק יהיה שינוי מרענן מהונדה

http://amcn.com.au/editorial/honda-pcx-electric/
(http://amcn.com.au/editorial/honda-pcx-electric/)http://amcn.com.au/editorial/honda-vtec-for-bikes/
(http://amcn.com.au/editorial/honda-vtec-for-bikes/)
ואת זה הם סתם עשו בשביל הפטנט
http://amcn.com.au/editorial/honda-developing-fuel-cell-bike/

Dresdner
24-12-2017, 19:42
טכנולוגיה זה אירופה, ABS (בוש), מתלים (אוהלינס, מרזוקי וזאקס), ועוד הרבה מערכות מתקדמות שלא הייתם רואים עוד עשרות שנים אם היפנים היו מכתיבים את השוק אבל תודות לבמוו ואפריליה כולנו נהנים גם שקונים אופנוע יפני כי הרי הם היו מחוייבים לזרום עם השוק

מצמץ
24-12-2017, 21:17
דרזדנר, התייחסתי בתגובתי נטו לפורטפוליו הפטנטים וכיוצ״ב של יצרניות האופנועים. אולם אם תסתכל על פני הדברים באופן שבו הצגת את הדברים, אתה תראה שאפילו לפי דבריך היצרנים המערביים לא מציגים טכנולוגיית אין-האוס אלא עושים שימוש כדבריך בבוש ואח׳ שהם בעלי מומחיות בנישות הנ״ל (לא שאני נגד זה).

Meirson
25-12-2017, 00:56
לדעתי זה לא עניין של "אין האוס". יותר של תפיסה

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Dresdner
25-12-2017, 01:13
דרזדנר, התייחסתי בתגובתי נטו לפורטפוליו הפטנטים וכיוצ״ב של יצרניות האופנועים. אולם אם תסתכל על פני הדברים באופן שבו הצגת את הדברים, אתה תראה שאפילו לפי דבריך היצרנים המערביים לא מציגים טכנולוגיית אין-האוס אלא עושים שימוש כדבריך בבוש ואח׳ שהם בעלי מומחיות בנישות הנ״ל (לא שאני נגד זה).

יש לך השוואה בין כמות הפטנטים של הונדה מול חברות אחרות?

חלק גדול מהחברות כמו בוש הגיעו לאיפה שהם היום רק בעזרת שת"פים עם יצרני האופנועים ובמיוחד עם במוו בנושא הABS.

הRSV 4 של אפריליה הוא האופנוע פורץ הדרך שהביא את השליטה האלקטרונית לעולם האופנועים, היפנים נשארו מאחור ורק עכשיו מתעוררים.

levil
25-12-2017, 03:33
קרציות, זה היה שרשור על בטיחות, מיציתם ? יכולתם לפתוח שרשור משעמם על אמינות הונדה, למה חייבים להתקרצץ פה ? מנהלים נרדמתם בשמירה ?

מצמץ
25-12-2017, 09:26
יש לך השוואה בין כמות הפטנטים של הונדה מול חברות אחרות?

חלק גדול מהחברות כמו בוש הגיעו לאיפה שהם היום רק בעזרת שת"פים עם יצרני האופנועים ובמיוחד עם במוו בנושא הABS.

.

בגדול כן. למרות שזה כמובן תלוי באיך שאתה מגדיר את נתוני החיפוש ואח׳. אנסה לשלוח לך דוגמונת בה״פ אם כי הדוגמונת דורשת קצת הסבר ורקע מעבר לגרף גופא מאחר ומדובר במכלול נתונים שיש לקרוא כצרופה על מנת להבין את המצב הקיים.
לגבי המשך דבריך. אתה בהחלט צודק.

Dresdner
25-12-2017, 10:51
בגדול כן. למרות שזה כמובן תלוי באיך שאתה מגדיר את נתוני החיפוש ואח׳. אנסה לשלוח לך דוגמונת בה״פ אם כי הדוגמונת דורשת קצת הסבר ורקע מעבר לגרף גופא מאחר ומדובר במכלול נתונים שיש לקרוא כצרופה על מנת להבין את המצב הקיים.
לגבי המשך דבריך. אתה בהחלט צודק.

פטנטים שלא הבשילו לשום דבר מעשי לא מעניינים אותי ואת רוב הרוכבים, אם ניקח את השנים האחרונות הנה רשימה סופר קצרה של מה שיצרני אירופה תרמו לתעשיית האופנועים.

תלת גלגלי ש"שמשכיב"
ABS עם שלל שידרוגים
בקרת משיכה
בקרת פתיחה
מחשב דרך עם שליטה מהכידון
מתלים מתכוונים חשמלית
צגי TFT

מה בדיוק הגיע מהתוצרת היפנית?

מצמץ
25-12-2017, 13:26
אעלה כאן שתי דוגמאות למרות שאני נגד העלאת נתונים יבשים ללא הסברים ורקע מרצה. אולי כשיהיה לי פנאי ארחיב ואסביר.

לגבי יישום מעשי, אתה מסתכל על דברים גדולים אבל יש גם דברים קטנים שלאו דווקא תופסים את ההייליטס ובכלל, לוקח זמן עד שטכנולוגיה מבשילה ומגיעה לידי היתכנות וכדאיות כלכלית.

Dresdner
25-12-2017, 20:00
אי אפשר להגדיל את התמונה אבל אני מבין מזה שאתה מסתכל על מספר הפטנטים כערך מוחלט שמבטא את החדשנות של האופנועים של החברה וכאן אתה טועה, אם ניקח לדוגמא את הפטנט האחרון של אופנוע תא דלק (מימן) מה הסיכוי שנראה כזה? כנראה נמוך ביותר.
כרגע הונדה מבחינת כל החידושים האחרונים נגררת אחרי השוק ולא מובילה אותו אפילו אם יהיה להם מיליון פטנטים, בנוסף כמו שהוזכר הפטנטים באופנועים האירופאים מתחלקים עם חברות צד שלישי (כמו בוש לדוגמא).

מה שהעלת מעניין מאד וגורם לי לחשוב מה קורה שם בהנהלת הונדה שמצד אחד הם מגישים פטנטים על ימין ואל שמאל ומצד שני הם מוציאים משעריהם אופנועים שמרנים ואני לא מדבר על העיצוב.

עריכה: הצלחתי לפתוח את הגרפים, איפה החברות האירופאיות?

מצמץ
25-12-2017, 21:51
מבטא את החדשנות של האופנועים של החברה? ממש לא וגם לא ברור לי מאילו דברים שכתבתי אתה גוזר זאת.

מה שאני טוען זה שמה שרואים בפועל או שומעים או מתרשמים לגבי אמינות יכול לנבוע מכל מיני דברים שאנחנו כצרכנים לא נחשפים אליהם באופן ישיר. למשל חידושים אצל הונדה וימאהה שיכולים להתבטא באמינות או בחוסר אמינות עקב ניסיון להתקדם טכנולוגית בעוד שחברה כגון קוואסאקי או סוזוקי יכולים להחשב כאמינים כאשר בפועל זה בשל נקיטה במעין עמדה של אם זה עובד אז אל תיגע בזה...

אני מאמין שלשוק הסיני יש השפעה על האטרף שבהגנה על הטכנולוגיה אבל מבחינת החידושים זה פשוט תקופה שבה הרבה יותר פשוט ליישם דברים.

אגב, עיצוב וטכנולוגיה אכן הולכים יד ביד אבל לפעמים כדאי להיות שמרן וישנם שיקולים רבים לפני שמשחררים טכנולוגיה לשוק.

Dresdner
25-12-2017, 22:35
מבטא את החדשנות של האופנועים של החברה? ממש לא וגם לא ברור לי מאילו דברים שכתבתי אתה גוזר זאת.

מה שאני טוען זה שמה שרואים בפועל או שומעים או מתרשמים לגבי אמינות יכול לנבוע מכל מיני דברים שאנחנו כצרכנים לא נחשפים אליהם באופן ישיר. למשל חידושים אצל הונדה וימאהה שיכולים להתבטא באמינות או בחוסר אמינות עקב ניסיון להתקדם טכנולוגית בעוד שחברה כגון קוואסאקי או סוזוקי יכולים להחשב כאמינים כאשר בפועל זה בשל נקיטה במעין עמדה של אם זה עובד אז אל תיגע בזה...

אני מאמין שלשוק הסיני יש השפעה על האטרף שבהגנה על הטכנולוגיה אבל מבחינת החידושים זה פשוט תקופה שבה הרבה יותר פשוט ליישם דברים.

אגב, עיצוב וטכנולוגיה אכן הולכים יד ביד אבל לפעמים כדאי להיות שמרן וישנם שיקולים רבים לפני שמשחררים טכנולוגיה לשוק.

רשמת שהונדה מובילה בהשקעה והגנה על טכנולוגיות חדשות.
בהגנה אני מסכים, נראה שהם רושמים פטנט על כל פלוץ שמישהוא במחלקת הפיתוח עושה מבחינת השקעה או שהם משקיעים וזורקים חלק גדול לפח או שהם לא ממש משקיעים, חייב להיות אחד מהשניים.

לגבי אמינות וכאן אנחנו חוזרים להתחלה אין להם אמינות שעולה על הסטנדרט הקיים היום בתעשיה, אין הוכחות לזה רק עדר מאמינים שחוזר על אותה מנטרה.

מצמץ
25-12-2017, 23:09
אגב, באשר לשאלתך על החברות האירופאיות, הן לא מופיעית בראש הטבלה (הבאתי רק מקטע מוביל) כיוון שהן זניחות מבחינת כמות הפטנטים שיש להן (כאמור וכפי שגם אתה ציינת, הן משתמשות בטכנולוגיית של חברות כגון בוש, אולינס ואח׳).

Dresdner
26-12-2017, 10:04
אגב, באשר לשאלתך על החברות האירופאיות, הן לא מופיעית בראש הטבלה (הבאתי רק מקטע מוביל) כיוון שהן זניחות מבחינת כמות הפטנטים שיש להן (כאמור וכפי שגם אתה ציינת, הן משתמשות בטכנולוגיית של חברות כגון בוש, אולינס ואח׳).

עדיין מוזר שליפן הסינית רושמת יותר פטנטים מהיצרנים האירופאים מה שגורם לי לחשוב שמשהוא בטבלה מפוספס

lokimonster
26-12-2017, 10:23
אמינות זה כלכך שנות ה80.

לצערי בעבר באמת הכלים היפניים היו מאוד אמינים ברמה שנראה לי שאפילו מנורה לא היה צריך להחליף ( טוב קצת מגזים).
הנוסחה הייתה פשטות ודיוק.
במהלך השנים היפנים יישרו קו עם אירופה ולהפך במידה רבה האירופים (והאמריקאים) יישרו קו עם היפנים.

תוצאה כלי רכב חרא בעיות אמינות אלקטרוניקה והשד יודע מה שבהשוואה לרכבי העבר שיכלו לשרוד לנצח עם יד אוהבת וכלי עבודה כיום אחרי 15 שנה כבר לא שווה לתקן את הרכב כי העלויות לא מצדיקות את זה.

דוגמה מאצלי - סוזוקי סוויפט 1000 מודל 86 נקנתה ב1990 מחברת השכרה עם כ60000 קילומטר כשאנו מכרנו אותה היא הייתה עם כ170000 קילומטר אחרי שאני כנער קרעתי את הרכב כולל מכות שטח ומה לא הפלסטיקה נשמרה יפה . התיקון המכני היחיד היה גומיה של מחזיר שמן שהוחלפה.

מנגד סובארו B4 2003 שיש בראשותי נרכשה מרופא ( הרופא שילד אותי וטען שאני לעולם לא ישמין היה צריך לתבוע אותו על זה) הייתה גם עם כ80000 קילומטר וכיום עומדת על 160000 קילומטר ( אצלי כ6 שנים) ושפע של דברים קטנים ומעצבנים כגון נזילה של משאבת השפריצר קוייל מנורות בדש בורד שיש להחליף פלסטיקה שהגיל ניכר עליה חלונות עייפים גומיות שהתבלו ועוד כל מני דברים קטנים.

להבנתי המוצרים כיום פשוט מתוכנננים למות בשלב מסויים בהשוואה לעבר ששם התפיסה הייתה אחרת.

Dresdner
26-12-2017, 22:48
אמינות זה כלכך שנות ה80.

לצערי בעבר באמת הכלים היפניים היו מאוד אמינים ברמה שנראה לי שאפילו מנורה לא היה צריך להחליף ( טוב קצת מגזים).
הנוסחה הייתה פשטות ודיוק.
במהלך השנים היפנים יישרו קו עם אירופה ולהפך במידה רבה האירופים (והאמריקאים) יישרו קו עם היפנים.

תוצאה כלי רכב חרא בעיות אמינות אלקטרוניקה והשד יודע מה שבהשוואה לרכבי העבר שיכלו לשרוד לנצח עם יד אוהבת וכלי עבודה כיום אחרי 15 שנה כבר לא שווה לתקן את הרכב כי העלויות לא מצדיקות את זה.

דוגמה מאצלי - סוזוקי סוויפט 1000 מודל 86 נקנתה ב1990 מחברת השכרה עם כ60000 קילומטר כשאנו מכרנו אותה היא הייתה עם כ170000 קילומטר אחרי שאני כנער קרעתי את הרכב כולל מכות שטח ומה לא הפלסטיקה נשמרה יפה . התיקון המכני היחיד היה גומיה של מחזיר שמן שהוחלפה.

מנגד סובארו B4 2003 שיש בראשותי נרכשה מרופא ( הרופא שילד אותי וטען שאני לעולם לא ישמין היה צריך לתבוע אותו על זה) הייתה גם עם כ80000 קילומטר וכיום עומדת על 160000 קילומטר ( אצלי כ6 שנים) ושפע של דברים קטנים ומעצבנים כגון נזילה של משאבת השפריצר קוייל מנורות בדש בורד שיש להחליף פלסטיקה שהגיל ניכר עליה חלונות עייפים גומיות שהתבלו ועוד כל מני דברים קטנים.

להבנתי המוצרים כיום פשוט מתוכנננים למות בשלב מסויים בהשוואה לעבר ששם התפיסה הייתה אחרת.

על הדברים הקטנים מסכים איתך אבל מנועים היום אמינים בהרבה מאלו של שנות השמונים.