מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע למתחיל A1



hbhc
26-12-2017, 22:38
ערב טוב לכולם.

בשעה טובה הוצאתי רישיון על A1 לאחר 3 שנים שאני מחזיק ברישיון A.

אז ככה,אני מחפש אופנוע לנסיעות יומיומיות לעיר ומדי פעם נסיעות מחוץ לעיר.

תקציב עד 14K.

מיותר לציין שרק יד שניה אוכל להשיג בתקציב שלי.

אשמח לקבל חוות דעת על אופנועים מומלצים באיזור ה400-500 סמ"ק.

אמינים,קלים לתחזוקה,ופשוטים לתפעול.

המליצו לי על הGS500,ER5,הונדה CB500F,בנדיט 400.

בשנתיים האחרונות אני מחזיק בקטנוע של הונדה ככה שמבחינת אמינות אין על מה לדבר.
אין לי מושג לגבי החברות האחרות שציינתי.

נ.ב. אני עומד על 185/95 אם זה מועיל במשהו.

אשמח לעזרה

תודה!

jkob.s
26-12-2017, 23:18
יש לי פינה חמה מאוד ל gs500. (היה האופנוע הראשון שלי.)
אבל אני לא הייתי ממליץ לך ללכת על אף אחד מהאופנועים שציינת. כמעט כל אחד מהאופנועים האלו שתמצא ביד 2 יהיה אופנוע בן יותר מ15 שנים שעבר לא מעט.

בתקציב של 15 תוכל למצוא 300 חדיש יותר שיתן לך אותו הספק מנוע, ואמינות גבוהה יותר.

תכנס ליד 2, ותראה מה תוכל להשיג בתקציב שלך מהcbr300 נינג'ה 300 או z300 וכו...

exc
26-12-2017, 23:22
משןו פה לא מובן איך הוצאת אי1 שהרי רישיון אי זה בלי הגבלה :c0305:טגן אותי אם אני טועה:confused2:אבל במדינת חלם הכל יכול להיות

TundraOG
26-12-2017, 23:41
אני חושב שהבחור פשוט התבלבל בין A ל-A1, קורה לכולם.

בנדיט 400 -תתרחק ואל תחשוב על זה. לא היו אמינים גם כשהיו חדשים, מאוד קשה למצוא כאלו שלא נשחטו או עם נזקי שלדה, אל תכנס להרפתקאה הזו.

כבעלים של GS500 כבר מעל שנה וחצי - אופנועים נהדרים, מאוד אמינים (בתנאי שטופלו נכון ורובם נאנסו ע"י רוכבים מתחילים שהזניחו נקודות קריטיות כמו בדיקת מרווח שסתומים ומפלס שמן שיש לבדוק אחת לכמה ימים). רוב רובם של הכלים בארץ במצב מזוויע, ואלו השמורים - עדיין יצטרכו יישור קו של לפחות 3-4 אלף ש"ח מבלאי טבעי בהיותם כלים שנמצאים על הכביש מעל עשור (וחלק לא קטן גם מתקרב ל-2 עשורים או יותר).
מחלות נפוצות - בולם אחורי גמור, חלודה בחלק התחתון של מיכל הדלק (להרים את הכסא ולראות אם החלק שהוא מסתיר מכוסה חלודה), מנוע נוטף שמן (נטו מאחזקה לקויה. ג'יאס שתוחזק היטב לא אמור לנזול. מחזירי השמן שנפרצים בד"כ הם מאחורי הגלג"ש הקדמי ומאוד זולים להחלפה כסט של 3). הקרבורטורים מאוד רגישים לכיוון וידועים לשמצה לכן סל"ד מעט קופצני לפעמים זה טבעי (100 סל"ד לפה ולשם, לא משהו חריג).
באמת שסבלנות היא שם המשחק באופנועים כאלה. חפש אחד עם מעט ידיים (תתפלא אבל יש כאלו) ורצוי היסטוריית טיפולים כלשהי. לי לקח מעל חודש של חיפוש יומיומי-אינטנסיבי למצוא את שלי והתנפלתי על העסקה כמו צייד על טרף. לאחר שנה וחצי ומעל 25 אלף ק"מ - אני יכול להגיד שאני מרוצה מהאופנוע והולך להישאר עם ה-GS לעוד הרבה מאוד זמן.

אופנוע שלאחר יישור קו עושה הכל מהכל - רכיבות מנהלתיות, השתחלות בפקקים כמו קטנוע, טיולים ארוכים בהרכבה, השכבות בהרים, צפון או דרום - הג'יאס תמשיך לנסוע. סוס עבודה אמיתי, רק לא להזניח את הטיפולים ולטפל לפי הספר (כן, כולל מרווח שסתומים שיש לבדוק כל 5 אלף ק"מ. לרוב זה מתאזן ואני בד"כ בודק כל 10 אלף ק"מ וההבדל מאוד מינורי). אציין גם שיש קבוצה קטנה בשם Suzuki GS500 Israel של כמה עשרות בעלים שאם תצטרך חלקים או עזרה - תמיד יימצא מי שיעזור. יש גם קבוצה גדולה ועולמית בשם Suzuki GS500 עם אלפי חברים, כמו כן הפורום GSTwins שבו יש כל מה שאתה יכול לחלום עליו, משיפורי ביצועים ופרוייקטים מושקעים מאוד לשאלות טריוויאליות ועזרה טכנית מכל רחבי העולם. אופנוע עם קהילה אדירה. מה גם שהוא עדיין מיוצר בקולומביה כך שחלפים חדשים יש ובשפע.

אם הייתה לי שוב את הבחירה - הייתי עדיין הולך על GS500. רק תחפש טוב-טוב ואל תקח כל אופנוע שאתה רואה. הדגם הכי מוצלח הוא 2001-2002 משום שהם קיבלו מיכל גדול יותר ועיצוב טיפה יותר מעודכן, יחד עם עוד דיזה בקרבורטור שנותנת תגובת מצערת טובה במעט. דגמי 2003 ומעלה עברו לייצור תחילה בספרד ואז בברזיל - ואיכות הגימור רדודה בהשוואה לדגמים היפנים (2002 ומטה). ראיתי לא מעט דגמים חדשים שאינם יפנים שהחלידו בהרבה מקומות שדגמים ישנים בהרבה לא החלידו בהם, וצביעת השלדה - זוועתית לטעמי.

בהצלחה!

אברי
27-12-2017, 02:36
טנרה 660
xt600 /xt660
וגזגז עד האופק.
ימשיך לנסוע כשכל הג'יעזים יפרפרו פרפוריי גסיסה.

lokimonster
27-12-2017, 10:20
לדעתי באנדיט 400 זה יהיה פתח לצרות ועדיף להתרחק.
לגבי הGS500 החזקתי כלי אמין וטוב בתנאי שטופל ותוחזק כהלכה ( מאמין שגם הER למרות שהוא יהיה יותר מורכב בגלל קירור מים ויותר חלקים נעים) הרחיבו יפה מעליי את השיקולים בעד.

מצטרף להמלצה שתלך על כלי מודרני יותר גם על חשבון מנוע קטן יותר .

TundraOG
27-12-2017, 12:18
כלי מודרני בתקציב כזה - יוסאנגים/דיאלים ו-250 יפנים למיניהם (נינג'ה/סיביאר/אינזומה). גם הם - מצבם לא ידוע, ובסופו של דבר התמורה למחיר (מומנט, יכולת הרכבה) טובה יותר עם 500 ישן ושמור.

hbhc
27-12-2017, 16:15
קודם כל תודה לכולם על העזרה,עזרתם מאוד!

GS500 לפי מה שראיתי רובם הגדול יד 4 ומעלה ואכן נראים אופנועים שהתעללו בהם.

לגבי ההונדה CB500F? לדעתי אופנוע עם תמורה טובה,מה גם שאני יכול להשיג חלקים בזול מהחברה,ויש כלים יד 2 שמורים עם יד נמוכה.
אמנם יש לי קטנוע 125 של הונדה אצלי 3 שנים ובחיים לא נכנס למוסך (כמובן שהקפדתי על טיפולים כראוי).

ולגבי הק"מ כמה נחשב סביר?

סליחה מראש על הטרטור.

בברכה.

Busy
27-12-2017, 17:03
יד 4 ומעלה ואכן נראים אופנועים שהתעללו בהם:smoke:

אברי
27-12-2017, 17:35
כלי מודרני בתקציב כזה - יוסאנגים/דיאלים ו-250 יפנים למיניהם (נינג'ה/סיביאר/אינזומה). גם הם - מצבם לא ידוע, ובסופו של דבר התמורה למחיר (מומנט, יכולת הרכבה) טובה יותר עם 500 ישן ושמור.

טעות שגובלת בעיוורון או שקר גס

TundraOG
27-12-2017, 20:00
טעות שגובלת בעיוורון או שקר גס
מה עוד יש? זד 300 מגיעים באזור ה-23-25 אלף לפחות, הסיביאר 300 - שמעתי על לא מעט מקרים של כשל מנוע וריקולים. מה עוד יש? מודרני הכוונה. אם לא מודרני - יש הכל מהכל מאינטרודרים ו-GPZ500 וכל מה שתרצה.

אברי
27-12-2017, 21:31
הכל יותר טוב מ500 כביש בן 20, שלרוב ידלוף יותר שמן מהצי העיראקי. הם לא מתיישנים טוב, לא משנה מה תספר לעצמך על האופנוע שלך.

עם קצת התווכחות אפשר להוציא נינגה 300 במחיר הזה.כנל זד 300 ובטח שהונדה 300.
מכיוון שצפוי לחיות בעיקר בסביבה עירונית עם מעט גיחות החוצה דיוק 200 בכיף יעשה את העבודה
אפוילו 390 הוא ימצא בתקציב הזה מהדגם הישן.
גם ויסטרומים בני 10 או 12 שנים תמצא במחיר הזה אם תגדיל רישוי.
וכולם יהיו טובים יותר, נוחים יותר ואמינים יותר מדינוזאור עם קרבורציה שעבר מיליון רוכבים. (לא שזה רע, אני חובב מושבע של הדינוזאורים האלו,כאופנועים שניים, לא ככלי תחבורה ראשי, זה לא שווה את ההתעסקות).

hbhc
27-12-2017, 23:07
כנראה שאלך על הCBF500. לאחר התרשמות קצרה ממנו ונסיעה עליו הוא נראה כלי שמתאים לי מבחינת מראה והרגשה על הכביש.
פשוט לתפעול,כמו שאני אוהב.

חברים עזרתם לי מאוד.
תודה רבה !!!