צפייה בגרסה מלאה : ניסיון גנבה כושל- ירושלים ניות! ירושלמים לפקוח עיינים.
1:00 בלילה- זהעקה אחרונה מצפצפת- מסתכל מהחלון, אין אופנוע.
יוצא לבחוץ רואה פורד טרנזיט (או משהו בסגנון) בעל שתי דלתות מאחור. חלון אחורי אחד שחור והשני לבן.
מקלל ומתחיל לרוץ, הדלת האחרורית נסגרת והם נוסעים.
משטרה/מוקד/טלפונים בלאגן...מתקשרים משהמשטרה, האופנוע פה.
פחות מקילומטר ממקום הגניבה ברח' מקביל האופנוע עומד.
כנראה נלחצו, ראו נידות או לא יודע מה..
מחר בבוקר נראה מה הנזק במוסך, על פניו לא משהו קטסטורפלי...קצת שפשופים בארגז
ואולי עוד דברים קטנים. כנראה "הוזמן" ולכן נשמר.
ארצה לציין את עבודת המשטרה המקצועית והמהירה של סיור מוריה.
ולדבר החשוב ביותר הם לא סיימו, והם מסתובבים לנו בין הרגליים.
ירושלמים יקרים שימו לב- מי שרואה מסחרית חשודה עם חלון ימני שחור חלון שמאלי לבן,
בצבע לבן, מעפן מקרטע שישים לב ואם אפשר שיעלה תמונה לכאן. כנראה פורד פרנזיט גבוהה יחסית
וארוכה יחסית.
מתן.
הפוך.
הם בדרך כלל פורקים את האופנוע איפשהו באיזור כשי לראות אם יגיע סייר, וטוספים חזרה אחרי כמה ימים.
טוב שנמצא אך לצערי מסכים עם אברי.
האם האופנוע היה קשור, מכוסה? (אולי כדאי לשקול רכישת כיסוי Docow עם מנגנון אזעקה (זו לא אזעקה לאופנוע כך שזה לא פרופר לא חוקי).
+תנסה להחנות במיקום יותר בעייתי לגניבה.
נסה לאתר את הרכב ולהוציא מספר רישוי, ובדוק עם השכנים ברחובות המובלים לחנייה שלך למי יש מצלמה.
במידה ומצאת תעביר אלי, נשלח אליהם צוות נחמד....
המיקום בעייתי- בתוך שביל שבינו לבין הכביש החד סטרי צריך לעבור בין השיחים. ולראיה יש שרידי עלים על האופנוע..
זעקה אחרונה באופן מוזר צפצפה כאשר האופנוע כבר לא היה שם- הוא נמצא מול הבית, הצצה מהחלון ואני רואה הכל.
ככה שהם היו מהירים.
לקשור-לכסות..הכל יעיל. האופנוע לדעתי הוזמן, ולכן גם דאגו לו ולא נגרם נזק משמעותי. ולכן גם פעם הבאה ינסו שוב לצערי..
אז טוב שיש הזעקה אחרונה, גם מבחינת השליטה על מיקום האופנוע ותזוזות וגם בפן הכספי..
וטוב שיש לנו משטרה כזאת, שתוך שניות כל העולם ואשתו מכוונים לרכב הגונב ונותנים את הנשמה להגיע אליו- ראיתי במו עיני.
ואני חוזר- לא ראיתי מספר רכב, כמובן שאם אאתר מספר רכב זה כבר סאגה אחרת.
הדבר היחיד שקלטתי לפני שברחו זה סוג של טרנזיט ארוך וגבוהה, כנראה ללא חלון בצד הימני של הרכב.
נראה מעופש בעל שתי דלתות עם חלונות מאחור- כשהחלון השמאלי לבן והימני שחור. (אולי מדבקות ישנות או כיסוי כלשהו).
אם ראיתם..צלמו, שווה לבדוק.
מזל גדול! על איזה כלי מדובר?
AmirFrenkel
11-01-2018, 10:39
לגבי יעילות המשטרה, יש אגדה אורבנית:
אדם מתקשר למשטרה ומודיע יש לי שלושה גנבים בחצר, תשלחו ניידת דחוף. מקבל תשובה, מצטערים אדוני, אין ניידת פנויה, תגיע לתחנה להגיש תלונה.
אחרי דקה וחצי מתקשר שוב לתחנה ומודיע, לא צריך לשלוח ניידת, יריתי בהם והם מתים, אגיע מחר לתחנה.
אחרי עוד דקה, שלוש ניידות עם סירנות אצלו בחצר. תופסים את הגנבים חיים ופעילים. השוטרים שואלים אותו לא אמרת שיריתם בהם? עונה: לא אמרתם שאין אף ניידת פנויה?
אני, שגנבו לי את הקטנוע שהיה לי, שלחו אותי לתחנה להגיש תלונה.
עם המשטרה זה עניין של מזל. לאח שלי גנבו את הטנדר מתחת לאף. טלפון למשטרה ובמקרה היה מסוק באזור שנשלח לחפש וכנראה שהנחישות הפתיעה את הגנבים שברחו.
moonshield
11-01-2018, 13:00
לגבי יעילות המשטרה, יש אגדה אורבנית:
אדם מתקשר למשטרה ומודיע יש לי שלושה גנבים בחצר, תשלחו ניידת דחוף. מקבל תשובה, מצטערים אדוני, אין ניידת פנויה, תגיע לתחנה להגיש תלונה.
אחרי דקה וחצי מתקשר שוב לתחנה ומודיע, לא צריך לשלוח ניידת, יריתי בהם והם מתים, אגיע מחר לתחנה.
אחרי עוד דקה, שלוש ניידות עם סירנות אצלו בחצר. תופסים את הגנבים חיים ופעילים. השוטרים שואלים אותו לא אמרת שיריתם בהם? עונה: לא אמרתם שאין אף ניידת פנויה?
אני, שגנבו לי את הקטנוע שהיה לי, שלחו אותי לתחנה להגיש תלונה.מחזק.
כשגנבו לי קטנוע אמרו ''תבוא בבוקר להגיש תלונה'', באמצע הלילה קיבלתי טלפון מניידת בילוש שמצאו את הקטנוע. מסתבר שבמקרה הסתובבה ניידת בילוש וראתה חרא קטן רוכב על קטנוע שהפלסטיקה הקדמית חסרה, והמורכב בלי קסדה. אחרי שרדפו ותפסו אותם התברר שהקטנוע היה גנוב. הבילוש היו ממש נחמדים ועזרו לי להעביר את הקטנוע הביתה בביטחה (עומד על הבגאג' של המיצובישיפשע של אשתי). בתחנה לעומת זאת משכו אותי שלוש שעות עד שהגיע 'חוקר'. אחרי כמה שנים קיבלתי מכתב התנצלות עילג מהחרא הקטן. את הקסדה לא ראיתי יותר (ראיה לטענת המשטרה...)
מדובר על MT09 (עם ארגז, משקף...אפילו לא נראה מושך).
לא מכיר את האגדות. השוטרים שטיפלו בזמן האירוע היו מקצועים ואדיבים, ועשו מאמצים לאתר.
תוך שניות קיבלתי טלפונים מהעוטף וכל מיני גורמים אחרים על מנת לנסות לאתר את הגנבים (באחד המחסומים לצורך העניין).
היום על הבוקר מז"פ ואיש מצלמות הגיע על מנת לאסוף ראיות.
ושתבינו- הכלי אצלי, אין תביעה אין כלום- זה הכל מודיעי, על מנת לטפל בשורש הבעיה.
עזבו אותכם מאגדות
AmirFrenkel
11-01-2018, 15:19
כנראה שאתה מדבר על משטרת הולנד.
אצלי, מז"פ לקחו את הקטנוע אליהם.
שכב אצלם אם אני לא טועה, שבוע.
אחרי שבוע הייתי צריך לגשת לתחנה לקבל אישור ועם האישור לגשת למגרש משטרתי ששם מאוחסן הקטנוע.
קיבלתי שוק. מגרש... ? מגרש כורכר, רכבים ואופנועים בשמש, הכל מלא אבק ומוזנח.
החברה במגרש היו כאלו שנראו כמו "מוכרים למשטרה" מהצד של הסורגים.
את הקטנוע קיבלתי עם אבקה שחורה של טביעות אצבעות ושריטות חדשות.
לטפל בשורש הבעיה ... חחחח... לא שמעתי על שוטרים ששוכבים במערב במסגרת מבצע לתפיסת גנבים :omfg:
ודווקא אני זוכר את עצמי בתור חייל שוכב על איזה פיסטין בדרום במבצע של הצבא ללכוד מבריחים (יותר מפעם אחת)
מת על המוסר הכפול של המשתתפים פה, מצד אחד משטרה מנייאק, שוטרים כלבים, ועוד שלל ביטויים.
מצד שני כל *אחד* מצפה לצוות בילוש שישב לו על האופנוע 24/7.
עד שהיה מישהו אחד אמיץ מספיק לעלות פוסט חיובי, עדיין יש כאלה שמחפשים לחרב.
לכו ת.........עשו ביטוח מקיף אזעקות שרשראות ושלל אמצעים.
*מילה לא יפה*
AmirFrenkel
11-01-2018, 15:45
מת על המוסר הכפול של המשתתפים פה, מצד אחד משטרה מנייאק, שוטרים כלבים, ועוד שלל ביטויים.
מצד שני כל *אחד* מצפה לצוות בילוש שישב לו על האופנוע 24/7.
עד שהיה מישהו אחד אמיץ מספיק לעלות פוסט חיובי, עדיין יש כאלה שמחפשים לחרב.
לכו תעשו ביטוח מקיף אזעקות שרשראות ושלל אמצעים.
אני מניח שאתה מדבר אלי. אני לא "אחד" ואני לא מצפה לצוות בילוש שישב לי על האופנוע.
לא יודע, פה בדיון הזה דיברו על משטרה שמגיעה תוך 2 דקות לקריאה ומשטרה שמעלה מסוקים לאוויר.
אני מכיר משטרה כזו רק בסרטים אמריקאים.
לא בישראל.
מספיק להסתכל בסטטיסטיקות של תפיסת גנבי רכוש להבין עד כמה מאמץ המשטרה משקיעה.
אאה כן... והוסיפו עוד כמה מצלמות חדשות. גם בנס הרים.
אני רק אשים את זה פה.
לפני כמה שנים היה לי הונדה ורדרו, היה קשור ומאובטח, ללא אזעקות.
ניסו לקצר את הסוויץ' כדי להניע לפנח ששמו לב לשרשראות.
למחרת כשראיתי מה שנעשה, התקשרתי למשטרה, כשכבר הגיעו ניסו לעצור אותי כגנב האופנוע.
מקרה מצער של טעות בזיהוי
לא אומר שאתה, או מישהו אחר הם *אחד*, אבל זה שהנסיון האישי שלך לא היה לטעמך לא אומר שאתה מבין או יודע משהו.
ואישית אני חוויתי שירות מצוין ומהיר כשהייתי צריך.
בנוסף, תהיה בטוח שכן שוכבים במארבים לתפוס גנבים, רק שלא תמיד אתה יודע מזה.
במקרה אני מכיר מישהו שזאת היתה העבודה שלו. וכמות הלילות (שזה אומר כמעט כל הלילות) שהוא לא היה בבית בתקופה הזאת שווה הרבה יותר מהאופנוע שלך. (ולא שהאופנוע שלך לא חשוב, פשוט הגישה שלך מסריחה).
עריכה: התגובה לא לאברי.
mudale222
11-01-2018, 16:38
בקשר למשטרה זה נטו עניין של מזל, על מי אתם נופלים באותה משמרת, מה השעה, כמה כוחות יש פנויים וכו'.
תמיד אין מספיק כוחות ובסוף זה עניין של תיעדוף.
אני חייב להגיש שמהניסיון שלי כל פעם שהייתי צריך משטרה קיבלתי אחלה "שירות".
מהצד של מושב הרוכב לעומת מושב הנהג, דווקא יש לי ניסיון חיובי עם המשטרה. לפעמים עוצרים לידי בטכס ומוודאים שהאופנוע באמת שלי (כן ירבו המקרים הללו) ובפעם-פעמיים שקנסו אותי על משהו שבאמת ובתמים לא היה תקין באופנוע, הדבר נעשה באדיבות ובמקצועיות תוך הפעלת שיקול דעת.
אז נכון, בהרבה גופים ציבוריים ופרטיים יש נעליים... אולם מניסיוני אני נוטה להיווכח שהרבה פעמים התוצאה תלויה בגישה.
Metronome_
11-01-2018, 21:01
חייב לומר שגם אצלי היה מקרה של גניבה - שני רכבים - בלילה, אחרי פריצה להשיג את המפתחות.
קיבלתי מענה מצוין, יחד עם איתוראן.
יום למחרת ישבנו על מצלמות שהיו לשכנים עם הזמנים שהכל קרה, מסתבר שתוך פחות מעשר דקות הם נעצרו.
יכול להיות שבמקרה היו ניידות בסביבה אבל זה בהחלט היה מרשים מאוד.
תודה על המידע :thumbsup:
*גיבוב של דברים לא יפים*
שבת שלום!
לא שווה התייחסות, ברכות, נבחרת להיות הראשון שנהנה מכפתור ה-"התעלם" שלי.
לא שווה התייחסות, ברכות, נבחרת להיות הראשון שנהנה מכפתור ה-"התעלם" שלי.
מה קרה?
שוב פעם, לך מותר ללכלך; אבל כשעונים לך אתה לא יכול לקחת את זה?
לא נורא, לפחות הפעם אתה לא מאיים.
תודה לך על ההתיחסות למרות שאתה טוען שזה לא היה שווה כזאתי :thumbsup:
בחור לבבי סך הכל :biggrin:
במקרה הם לא היו עסוקים באכילת בורקס בתחנת דלק
אין כמו סטרסקי והאץ' המיתולוגים שומעים קריאה זורקים הכל וטסים לאירוע:headbang:
MasterOz
12-01-2018, 20:52
חברים!
חחח ו- השושנים - לא משנה הסדר.
התיחסו בכבוד אחד לשני, שקלו מילים...אחרת תפלו מהמרפסת ותצטרכו לשקול שיניים.
באהבה ושבת שלום.
johnny drama
13-01-2018, 03:13
שיש קשר עין עם הגנבים\פורצים משטרה מגיעה מיד ועוד נשארים איתך על הקו.
אם גנבו לך ואתה משער שזה היה לפני חצי שעה... לך תחפש....
אינני מליץ היושר של המשטרה ואלוהים עדי שיש לי ביקורת רבה, שאני מעביר מבפנים ומשלם על כך מחיר יקר.
צריך לזכור שאופנוע/רכב/רכוש היקר שלנו אינו נמצא בין חמשת הראשונים בסדרי העדיפות של המשטרה.
השמיכה קצרה מאד, המשימות רבות ומגוונות לפעמים כאלה שאלה שלא מעורים במערכת לא מסוגלים לדמיין.
המשטרה מורכבת מעמך ישראל, ישנם טובים וישנם טובים פחות ישנם מוצלחים וישנם פחות, ויש גם לא ראויים.
אין ולא תהיה אחידות בטיפול של אירוע זהה במקומות שונים בארץ בגלל הגאוגרפיה, תנאיי השטח סוג אוכלוסיה
האנשים ועוד.
במהלך השנים נהרגו ונפצעו רבים מבין השוטרים כשהיו בדרכם לביצוע משימות.
בניגוד לחיילי צה"ל הבנים של כולנו, משטרת ישראל זכתה להיות שק החבטות של כולם, במידה רבה של צדק.
לחלק מהביקורת זכתה ביושר אולם אסור לשכוח שרוב האנשים במשטרה הם טובים ואת זה אני יכול להעיד
מבפנים.
וכל יום במשך 365 ימי השנה, בכל מזג אוויר, בתת תנאים, הם שם בחוץ, כשאתם יושבים בבית בסופה כשאתם
רוכבים בשבת ובחג, בצום, בחום, בלילה, הם בחוץ.
כשכולם בורחים מירי מחבלים הם מסתערים לתוכו, הם מחלצים גופות מזירות ומתאונות, והם מתמודדים עם
האירועים הכי קשים ששומעים בחדשות.
לא פעם שוטר ושוטרת שח"מ (שוטרת חיילת) מול האירוע.
והם זוכים ליחס המזלזל מכולם כולל מהממשלה ששלחה אותם.
אז כן אני כועס שעושים הכללות, כן אני כועס שברור לכולם שצרכים לתפוס כל גנב, וכן המשטרה אוכפת מה שקל.
אבל מכאן ועד לשנאה יוקדת, קללות כנגד גוף המורכב מאנשים רבים, הדרך ארוכה יש דרך להביע ביקורת.
במשך השנים שמשתי בתפקידים רבים ומגוונים כק' בילוש כשוטר וכמפקד החזרתי רכוש גנוב במאת אלפי שקלים לבעלים,
תפסתי פיזית גנבים על גגות ומרפסות, ארבתי בתחפושות לסוחרי סמים, הלכתי מכות, נפלתי נפצעתי במטרה אחת
ברורה. אז אפשר לקרוא לי ערס ממרום מגדל השן, עבריין, בכל שם שתרצו. אבל מה יקרה אם בפעם הבאה תחייגו 100
ואף אחד לא יהיה בצד השני?
*ברור לי עכשיו תבוא המתקפה הדוגמאות וההוכחות שנגד, סבבה לגיטימי אבל זאת האמת שלי שבאה מתוך
ראיית הדברים מהכובע השני.
(כל הדברים שאמרתי מגובים, מוכחים, ונכונים, תבדקו אותי!)
lokimonster
14-01-2018, 10:45
הכללות אכן לא מתאימות.
מאידך כיום ישנה זילות בתפקיד המשטרה שנובעת ממדיניות לטעמי קלוקלת.
ששוטר נשפט על ביצוע תפקידו או חייל אני בטוח שהמצב הזה מוריד את המוטיבציה לחתור למגע.
כששוטר נאלץ להתקשר לעורך דין שלו לייעוץ לפני שהוא מבצע מעצר אז ללא ספק זה מוריד את הרצון לחתור למגע.
על זה נוסיף:
1. לא מעט שוטרים שסורחים בתפקידם החל מדבר פעוט כמו לנסוע ללא חגורה
2. פרשיות שחיתות בצמרת המשטרה.
3. שכר די עלוב ביחס לתפקידם ( לפחות אצל שוטר מתחיל) שבמקרים רבים מביא לרמת אנשים די נמוכה
אנו מקבלים חוסר אמון מוצדק של הציבור שמתקשה לעשות את ההפרדה בין שוטר יעיל וטוב לשוטר חובב בורקסים שמנמנם לו בצד הדרך בזמן המשמרת.
כאמור יש 2 צדדים למטבע לצערי אנו לא סרט אמריקאי בו הטוב תמיד מנצח.
michaelc
14-01-2018, 17:08
רן אני חושב שעלית אולי על הבעיה המרכזית של המשטרה והיא חוסר אחידות בטיפול של אירוע
בצבא לא תמצא דבר כזה וגם הצבא לא מגיע לחיכוך כזה עם הציבור כמו המשטרה
אבל יותר מידיי פעמים נראה לפחות שהמשטרה עוסקת בדברים הפחות חשובים (לדעתי כאזרח) וכאילו ממעטת לעסוק בדברים שמאוד משפיעים עלינו כאזרחים
כי בסוף אנחנו מבקשים שמירה על הרכוש שלנו וגם שיתייחסו אלינו ולא ישלחו אותנו להגיש תלונה למחרת בבוקר במגרש הרוסים כי התסכול הוא עצום ודווקא בגלל שאתה רוצה לסמוך על המשטרה אתה מודיע למשטרה על אירוע שקרה ואבוי לנו אם יגיע היום שאפילו לא נדווח
רוצה דוגמה בולטת לחוסר אחידות?
קח את מקרה שרון פרי והפלאפון שלה
אתה חושב שאם אני הייתי מתלונן על פלאפון שאבד מישהו היה מזיז עט במחלקה?
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
moonshield
14-01-2018, 18:29
^^^
מחזק את הדברים.
אף אחד לא טוען שכל השוטרים הם חובבי בורקסים שמנים ובבונים שכל יהבם הוא להתעמר באזרח, מצד שני לא כל השוטרים הם לוחמי הצדק למען האזרח.
ההתעסקות בטפל וחוסר האחידות באופן התגובה הוא זה שבעיקר מתסכל.
שתי דוגמאות אישיות:
יום אחד הגעתי הביתה לגלות רכב שחוסם את הכניסה לחניה שלי (חניה פרטית לחלוטין, סגורה עם שער). התקשרתי למשטרה ולאחר זמן מה הגיעה ניידת עם שוטרת וותיקה ומתנדבת צעירה. המתנדבת מיד יצאה ושאלה אותי מספר פרטים רלוונטיים. הוותיקה נשארה בניידת, ולאחר שהמתנדבת העבירה לה את הפרטים, מה שהיה לוותיקה לשאול זה האם המקום שחוסם את הכניסה לחניה רשום על שמי בטאבו. היו דרושות מספר חזרות מצידי ומצד המתנדבת עד שהוותיקה הבינה שזה לא רלוונטי. שאר הטיפול שלהן היה בסדר, למעט העובדה שהנהג החוסם לא נענש על הביריונות שלו.
דוגמא נוספת, ביציאה מראשון לציון מכיוון הגשר יש קרנבל בכביש בכל בוקר, מי שיצא לו לעבור שם מבין על מה אני מדבר. לאחרונה הוצבו שם 2 ניידות, שלא ממש ברור מה תפקידן. האחת עומדת באמצע אי תנועה, השניה עומדת בירידה ל4 גם על אי תנועה (בשני המקרים אלו מעברים בין מעברי חציה להולכי רגל) כאשר בשני המקומות השוטרים עומדים כמו לולבים בצד ומידי פעם מורידים נהגים בלי סיבה שנראת לעין, תוך סיכון שאר משתמשי הדרך (השוטר קופץ לאמצע הכביש, מוריד נהג לעמוד חצי על אי תנועה וחצי באמצע הכביש). מיותר לציין שאת הבעיה העיקרית שהיא כניסה תמידית של רכבים לצמתים לא פנויים שגורמת להתארכות הפקק הארוך גם ככה ששם. אם המשטרה היתה מחליטה לאכוף שם (בכל צמתי הגשר) את עניין הכניסה לצומת לא פנויה היא היתה גורפת קנסות בגובה של המיכסה החודשית בבוקר אחד.
lokimonster
14-01-2018, 21:41
הבעייה בטיפול בחנייה זה חקיקה.
שינוי בחקיקה יאפשר למשטרה לגרור את הרכב על חשבון בעל הרכב.
בחו"לזה עובד
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
moonshield
14-01-2018, 22:48
גם דוחות על כניסה לצומת לא פנוי.
בניו יורק יש מצלמות רמזור שמצלמות כניסה לצומת עמוס ומפנקות את הנהג בקנס על סך 1500$.
אני סופר בכל בוקר בין 10 ל 20 רכבים כל בוקר על גשר רישון שעוברים על החוק הזה, לפי הקנס הקבוע בחוק כרגע (500₪ ו6 נק') זה יוצא בין 5000₪-10000₪ הקנסות (שגיאה במקור) לכל סיבוב של רמזור. אם הקנס היה דומה לניו יורק (רק בשקלים) זה היה קופץ ל 15000₪-30000₪ לסיבוב. סכומים כאלו היו מצדיקים שיעמוד שוטר עם מצלמת טלפון שיצלם את כל מי שנכנס לצומת לא פנוי.
חלק מהעבודה היום יומית:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5071099,00.html#autoplay
הבעייה בטיפול בחנייה זה חקיקה.
שינוי בחקיקה יאפשר למשטרה לגרור את הרכב על חשבון בעל הרכב.
בחו"לזה עובד
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
אין ספק שצריך לעשות רה-ארגון וככל הנראה להתקין תקנות על מנת שדברים יזוזו מהר יותר מאשר באמצעות פרופר שינוי חקיקה אולם באמת ובתמים שאינני רואה מקום להעמיס ולטרטר את המשטרה בזמן שיש כל כך הרבה תחומים שבהם יש תעדוף וצורך בשוטרים.
AmirFrenkel
16-01-2018, 07:54
חלק מהעבודה היום יומית:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5071099,00.html#autoplay
כן. גם זה חלק מהעבודה היום יומית של המשטרה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5071240,00.html#autoplay
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft