מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע a1 לסטונדנט תפרן

liad34
13-01-2018, 12:48
היי,
אני מחפש אופנוע שישמש אותי במהלך הלימודים.
הנסיעות יהיו בעיקר מקריית אונו לת״א.
התקציב לא גבוהה במיוחד באזור ה10 (לא כולל ביטוח וציוד כמובןֿ, נטו עבור האופנוע)
בעקרון העדפה שלי היא לאופנוע ולא לקטנוע מאחר ואני לא מת על קטנועים, השאלה אם בתקציב הזה אפשר למצוא כלי אמין שיעשה את העבודה.
אין לי דרישות מיוחדות מהכלי פרט לכך שיהיה זול לאחזקה.
ובכל מקרה אשמח לקבל גם המלצות לקטנועים שיכולים לעשות את העבודה.

תודה :)

mudale222
14-01-2018, 00:21
בעייתי. עקרונית אופנועים ב10K זה או מאוד ישנים או כלים בעייתיים.
דווקא בגלל שאתה סטודנט וקצר בתקציב כדאי מאוד לגייס עוד כסף או לעבור לקטנוע.
מבחינת אופנועים הכי אמינים ב250 פול פרייניג שיהיו נוחים לבין עירוני זה הנינג'ה 250 והcbr250.
קילומטר כמה שיותר נמוך ושנה כמה שיותר גבוהה. תחשוב בכיוון של לקחת הלוואה איזה 5K+ ואז תוכל למצוא כלים יותר סבירים.
אם לא אז עדיף קטנועים, יש הרבה טובים בתקציב, xevo,xmax ג'וי רייד וכו'..

liad34
14-01-2018, 03:01
בעייתי. עקרונית אופנועים ב10K זה או מאוד ישנים או כלים בעייתיים.
דווקא בגלל שאתה סטודנט וקצר בתקציב כדאי מאוד לגייס עוד כסף או לעבור לקטנוע.
מבחינת אופנועים הכי אמינים ב250 פול פרייניג שיהיו נוחים לבין עירוני זה הנינג'ה 250 והcbr250.
קילומטר כמה שיותר נמוך ושנה כמה שיותר גבוהה. תחשוב בכיוון של לקחת הלוואה איזה 5K+ ואז תוכל למצוא כלים יותר סבירים.
אם לא אז עדיף קטנועים, יש הרבה טובים בתקציב, xevo,xmax ג'וי רייד וכו'..

אכן מדובר בתקציב בעייתי, לכן שאלתי על מנת שלא להיכנס להרפתקאות מיותרות.
תודה רבה על החוות דעת, יש לך המלצה לקטנוע ספציפי שיהיה אמין ויכנס לתקציב?

mudale222
14-01-2018, 03:06
כל האקסים.. xevo,xmax,xcity.. יד2 הוא ידידך.. חיפוש לפי פרמטרים:
http://www.yad2.co.il/Cars/MotorScooter.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=&fromEngineVal=250&untilEngineVal=250&fromPrice=6500&untilPrice=10000&OwnerID=&fromKM=&KM=&LicID=3&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

משמה המשימה עליך לסנן ולמצוא את הכלי הבא שלך.

hbhc
14-01-2018, 23:16
חפש קוואסקי ER 5,אני הצלחתי למצוא אחת במצב מצויין ב 7.5K.
העיקר שיהיה בעל היסטוריית טיפולים.
לשים דלק ולנסוע.
בהצלחה!

TundraOG
15-01-2018, 10:34
ה-ER5/GS500 הם אחלה כלים בתקציב הזה אבל רוב רובם יצטרכו השקעה לא קטנה מעל לסכום הרכישה, גם השמורים בהם (וזה נאמר אחרי עשרות אלפי ק"מ על GS500 שקניתי אחרי חיפוש רב מאוד למציאת כלי במצב שמור).
בתקציב הזה - חפש סוזוקי אינזומה 250 לא ממורה נהיגה. כלים שפחות נרכשים ע"י חבר'ה צעירים (היעדר הסקס אפיל שיש לאופנועי הספורט הקטנים). זה לא יהיה הכלי הכי חזק אבל לנסיעות שלך הוא יעשה את העבודה נאמנה.

liad34
15-01-2018, 18:49
ה-ER5/GS500 הם אחלה כלים בתקציב הזה אבל רוב רובם יצטרכו השקעה לא קטנה מעל לסכום הרכישה, גם השמורים בהם (וזה נאמר אחרי עשרות אלפי ק"מ על GS500 שקניתי אחרי חיפוש רב מאוד למציאת כלי במצב שמור).
בתקציב הזה - חפש סוזוקי אינזומה 250 לא ממורה נהיגה. כלים שפחות נרכשים ע"י חבר'ה צעירים (היעדר הסקס אפיל שיש לאופנועי הספורט הקטנים). זה לא יהיה הכלי הכי חזק אבל לנסיעות שלך הוא יעשה את העבודה נאמנה.
את האינוזומה אני מכיר, פחות מתחבר...
יש האמת כלי שממש נראה לטעמי וגם מתאפשר לי במתיחה קלה של התקציב
cb500 בצורתו הישנה כמובן, השאלה עד כמה זה יהיה להיכנס להרפתקאות עם כלי כזה

ayalzo
15-01-2018, 23:28
אתה רוצה גם זול, גם אמין וגם "שתתחבר אליו" וכל זה ב10?
בוקר טוב ידידי,
החיים מלאים פשרות.
ולגבי הcb, אחלה אופנוע, רק ישן מאוד ועם נטיה למחירים יותר גבוהים מאחיו לקטגוריה.
בגיל הזה הרבה יותר חשוב איך התייחסו אליו מאשר הלוגו על המיכל.

mudale222
16-01-2018, 00:39
כל כלי ישן זה הרפתקאה (גם אם סיפרו לך שהוא תקין ב100% ועשו עליו פרוייקטים וידה ידה). תשאל את עצמך אם אתה מוכן בתור סטודנט להיות במוסכים ולהיתקע בלי הכלי איזה פעם בכמה שבועות ולהוציא כספים. אם התשובה היא לא - אז תימנע.

TundraOG
16-01-2018, 10:24
ה-CB500 הישן הוא 58 כ"ס ממה שזכור לי, לגמרי לא נכנס ב-A1.
כסטודנט עם 500 ישן - אני יישרתי קו לפני הלימודים בשביל ראש שקט יחסית, וגם עם זה יכולים לצוץ דברים שבחיים לא חשבת עליהם ואתה מוצא את עצמך מפרק את האופנוע כשצריכים ללמוד. אני כבר רגיל לזה ומכיר את האופנוע אז זה פחות קריטי לי, אבל למי שרוצה ראש שקט ולא להתעסק במכניקה כתחביב - הייתי ממליץ לחפש אלטרנטיבה אחרת. מה גם שהרבה מוסכים פשוט לא יודעים איך לטפל בכלים האלה (הרבה חברים עם סיפורי זוועה, כולל חוויות על הבשר שלי) ואני עברתי לטפל לבד בכלי, שזה שוב שיקול לא קטן (לך תמצא מוסך אמין במדינת ישראל).
כלי בן 10-15 בארץ כמעט תמיד יהיה "הרפתקאה" כזאת או אחרת. גם האופנוע הכי מלוקק לא חסין לבלאי טבעי ובסופו של דבר חלקים מתחילים לדרוש החלפה בזה אחר זה.
מה אתה מחפש מבחינת מראה? מבין ה-500 הישנים היחידים לדעתי שעדיין אפשר למצוא במצב טוב זה ה-ER5, ושוב הכל תלוי בכמה תחפש וכמה אתה מוכן להשקיע בו.

zx2r
16-01-2018, 11:25
פות"ש - XT 500, אין הרבה ביד 2 (3 מודעות סה"כ) אבל הכלים אמינים ופשוטים יחסית לתחזוקה עצמית.

lokimonster
16-01-2018, 11:51
ה10 סנט שלי.
כלי ישן עשוי לגרום לך מפח נפש והוצאות גבוהות
הסיכוי למצוא בייחוד בקטגוריה שאתה מחפש כלי שמור ומטופל להערכתי היא קלושה.
למיטב ידיעתי רוב הכלים האלו נרכשים ככלי מעבר וככזה לא ממש מתחזיקים אותו כראוי.
מן הסתם יש יוצאי דופן אבל צריך למצוא אותם וגם אז לא בטוח שתיפול על כלי עייף שידרוש ממך משאבים.
עצתי לך זה להתפשר, לשאוף לכלי מה שיותר חדש גם במחיר של נפח או אפילו לחשוב על קטנוע למרות הסלידה שלך מזה(אגב לתפסתי ברגע שעולים למעלה קשה לחזור אחורה ולכן עדיף להתחיל עם קטנוע).
בכל מקרה ממליץ לך לבדוק את האופנוע/קטנוע עם אדם בעל נסיון ומשם ללכת למכון בדיקה.
בהצלחה

liad34
16-01-2018, 22:30
ה10 סנט שלי.
כלי ישן עשוי לגרום לך מפח נפש והוצאות גבוהות
הסיכוי למצוא בייחוד בקטגוריה שאתה מחפש כלי שמור ומטופל להערכתי היא קלושה.
למיטב ידיעתי רוב הכלים האלו נרכשים ככלי מעבר וככזה לא ממש מתחזיקים אותו כראוי.
מן הסתם יש יוצאי דופן אבל צריך למצוא אותם וגם אז לא בטוח שתיפול על כלי עייף שידרוש ממך משאבים.
עצתי לך זה להתפשר, לשאוף לכלי מה שיותר חדש גם במחיר של נפח או אפילו לחשוב על קטנוע למרות הסלידה שלך מזה(אגב לתפסתי ברגע שעולים למעלה קשה לחזור אחורה ולכן עדיף להתחיל עם קטנוע).
בכל מקרה ממליץ לך לבדוק את האופנוע/קטנוע עם אדם בעל נסיון ומשם ללכת למכון בדיקה.
בהצלחה

למען האמת אני בא מתחום האינדורו, אבל אם אין בררה גם קטנוע בא בחשבון, במיוחד שמדובר בכלי רכב שני שאמור להסיע אותי מנקודה a לb.
איזה קטנועים ממולצים בתקציב הזה שיעמדו בנסיעות האלה?

אברי
17-01-2018, 03:37
פות"ש - XT 500, אין הרבה ביד 2 (3 מודעות סה"כ) אבל הכלים אמינים ופשוטים יחסית לתחזוקה עצמית.

גם ה600 וה660ים הישנים.
וכולם נכנסים בa1.

lokimonster
17-01-2018, 09:44
מ1989 רכבתי על 2 קטנועים
1. ווספה PX150 האמת פשוטה לאחזקה ואמינה מאוד אבל נוחות ובטיחות זה לא מושג מוכר שם.
2. ג'וי מקס 250 שקיבלתי לחודש בתפר בין הXV950 לGTR1400 הכלי היה נוח מאוד בתנאים עירוניים היה פצצה, בבין עירוני (כביש מהיר) לטעמי סובל מחוסר כח ובהתאמה שיוט סביב 100 וקצת קילומטר לשעה.
כן יודע לעבור את ה120 אבל לא נראה לי חכם לאורך זמן.
תא מטען מגניב מתחת למושב ותא כפפות מלפנים.

אני מניח שנמתין לחוכמת ההמונים בסוגייה.

YaronNahum
17-01-2018, 10:25
אין כמו וספה px150,
נתפס לי פעם מנוע בנסיעה מתל אביב לאשדוד על הכביש המהיר, לחיצה זריזה על ידית המצמד, להמתנה של עשר דקות בשולי הדרך והמשך נסיעה כאילו כלום לא קרה.
אבל זה קרה בשנת 1989 . הכלי האמין ביותר שרכבתי עליו.

כמובן שהיום עם עומס התנועה בכבישים, אני ממש לא ממליץ עליה לנסיעה יומיומית עם . עצירה בכביש מהיר עלולה לגרום לרכב מאחורה לאסוף אותך לטרמפ על מכסה המנוע שלו. ובלי לדבר כמה עצירה בשוליים מסוכנת.

Sent from...

lokimonster
17-01-2018, 11:26
הייתה לי בין 2008 ל20010 רכבתי איתה על בסיס יומי מירושלים לנתב"ג וחזרה.
את תופעת תפיסת המנוע אני מכיר לרוב בשל פיח שמצטבר ניקוי יזום של הראש וחלל בית הצילינדר היה פותר את התופעה לזמן מסויים.
ביטלתי את משאבת השמן והכנתי את התערובת לבד כך שהשימון היה קצת יותר מדוייק.
במשך כל התקופה החלפתי רינגים פעם אחת בית פיוז של הסטרטר שנשבר והחלף למודרני יותר ונורות שאהבו להישרף.

מעבר לזה כמו שעון רולקס

rusty james
17-01-2018, 14:51
אין כמו וספה px150,
נתפס לי פעם מנוע בנסיעה מתל אביב לאשדוד על הכביש המהיר, לחיצה זריזה על ידית המצמד, להמתנה של עשר דקות בשולי הדרך והמשך נסיעה כאילו כלום לא קרה.
אבל זה קרה בשנת 1989 . הכלי האמין ביותר שרכבתי עליו.

Sent from...

יא_ווא_רא_די!
לקחת לי את הפיקסלים מהמקלדת... - אותה חוויה, באותן מילים... בירידה מכביש 4 דרום ל-42, על הגשר, בהטיה שמאלה...
אה, ולא עצרתי בצד לנוח... גלשתי עם הקלאץ' לחוץ עד לאמצע הירידה ושחררתי. חזר לנגן כמו קודם (כמעט) ולקח אותי הביתה, ולמוסך אח"כ...
אבל ב 93' :cheers2: