מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : למה קטגוריית אופנועי הסופרספורט 600 מתה?

HaimCo
14-01-2018, 01:55
שלום לכולם. אחרי חיפושים רבים לא הצלחתי למצוא נימוק המניח את הדעת.
הנתונים מראים שחור על גבי דפדפן שהמכירות ברצפה ודגמים אייקונים יורדים מפסי הייצור, אבל אף אחד לא נותן סיבה/סיבות למה?

מנקודת המבט שלי, אדרבא אם כבר החלטת ללכת על אופנוע מירוץ חוקי לכביש, שיפרק לך את הגב ויקרע לך את הכיס - מה ההיגיון בלקפוץ על מכונה שמגרדת את ה200 כ''ס, עולה כמו משפחתית חדשה ומאוד לא סלחנית לטעויות רוכב. כל זה כשיש אופציה שפויה, זולה וסלחנית יותר.
בינינו, בשביל טיול שבת בעמק האלה עם ברך באספלט פה ושם, גם 600 זה יותר מדי.

אבל מה אני יודע. מקווה שבעלי הניסיון פה יאירו את עיניי.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Dresdner
14-01-2018, 02:47
אופנועים שמאד מהר משעממים את הרוכב, לא נוחים, אין מומנט בסל"ד נמוך והטכנולוגיה התקדמה בצורה כזאת שאופנוע אדווצ'ר יכול לעשות מה שהם עושים רק ביותר נוחות (ע"ע טרייסר).
לגבי המחיר הם לא היו כלכך זולים ואם מדברים על מחיר אופנועי הנייקד הזולים נותנים להם פייט טוב במחיר ובנוחות בזכות כידון גבוה ושטוח.

ברגע שהקטע של הפוזה התפוגג נעלמה הקטגוריה

mudale222
14-01-2018, 03:20
:eek3:, בושה, מישהו כאן צריך להגן על כבודם האבוד של הסופרספורטים!!!
משעממים הם לא (או לפחות זה עניין אינדבדואלי) ואופנוע אדוונצ'ר ממש אבל ממש לא יכול לעשות את מה שסופרספורט עושה.
הטרייסר זה לא אדוונצ'ר אלא ספורט תיור וגם הוא ממש לא מגרד יכולות של סופרספורט. כל רוכב בינוני על סופרספורט יראה לו את האגזוזים תוך 3 שניות בסדום ערד.
הם פשוט תובעניים. בהכול. כסף, נוחות, רישיון, הכל.
אחרי המשבר הכלכלי השתנתה כל הספירה וכולם מחפשים איפה לחסוך, כלים יותר שפויים וכו'.

Ami
14-01-2018, 08:23
עולם האופנועים עובר שינוי כבר כמה שנים. כשאתה עולה על נייקד ליטר ומעלה עם מומנט שמאפשר לך להאיץ מסל"ד ממש נמוך, 600 הופך למשהו שמתאים יותר למסלול

כRובי
14-01-2018, 09:17
שני מאמרים מעניינים על העניין:
כאן (https://www.bikebandit.com/blog/post/the-slow-death-of-the-600cc-supersport)ופה (https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/features/bikes/the-end-is-nigh-is-it-game-over-for-sports-600s).

אמ;לוק: אין בזה ביזנס יותר.

RoadSwimmer
14-01-2018, 09:31
אופנועים שמאד מהר משעממים את הרוכב, לא נוחים, אין מומנט בסל"ד נמוך והטכנולוגיה התקדמה בצורה כזאת שאופנוע אדווצ'ר יכול לעשות מה שהם עושים רק ביותר נוחות (ע"ע טרייסר).
לגבי המחיר הם לא היו כלכך זולים ואם מדברים על מחיר אופנועי הנייקד הזולים נותנים להם פייט טוב במחיר ובנוחות בזכות כידון גבוה ושטוח.

ברגע שהקטע של הפוזה התפוגג נעלמה הקטגוריה

לדעתי בכול אופן: אופנועי 600 ממש לא משעממים!
ההיפך לגמרה!
הם קלים יותר, קלים יותר לרכיבה אך ידרשו עבודת הילוכים הרבה יותר טובה בכדי לישר קו עם הליטרים.
לכן מאתגרים יותר ואף מעניינים יותר מהליטרים.

יתכן שחוסר הפופולריות בשנים האחרונות של ה 600 נעוצה במפות ההצתה שהאופנועים מקבלים, כלומר כול אופנוע ליטר יכול בקלות ע״י הזזת כפתור להתחפש לאופנוע 600 או פחות.
לכן כאשר אדם בא לקנות אופנוע יכול בהפרש זעום לקנות את האח הגדול.
לגדול עם האופנוע ועם היכולות האישיות המשתפרות.
וכול זאת כאשר יש (במיוחד התחיל בליטרים) מעטפת הגנה אלקרונית השומרת על הרוכב משטויות שהוא עושה בדמות בקרת אחיזה וכו׳
ובעצם בכך להינות מכול העולמות 600 ו1000 באותו אופנוע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Paz
14-01-2018, 09:48
אולי עדיף שנעלמו, יצא לי הכיר כמה רוכבים צעירים שנפצעו וחלקם קשה מאוד בגלל שקפצו מהר לכלים האלה ולא למדו וכיבדו מספיק את היכולות שלהם כנראה.
בזמנו דובר שהם מסוכנים יותר מאופנועי הליטר בגלל הקופצנות שלהם והעבודה בסלדים מטורפים, לטעמי כלים למסלול בלבד.

Dresdner
14-01-2018, 10:18
נוסטלגיה זה נחמד אבל תשכחו שלא רק ה600 נעלמו גם המכירות של הסופרספורט ליטר ומעלה לא להיט, אנשים גילו שבכביש אפשר לעשות אותו הדבר עם אופנועי האדוונצ'ר.

אני רואה את זה כל הזמן באלפים, רוכב סופרספורט עם מיטב הלבוש הספורטיבי נעקף בקלילות ע"י רוכב GS1200 עם מומנט עדיף ביציאה מפניה ומתלים עדיפים לטפל בכבישים צדדיים.

TundraOG
14-01-2018, 13:07
לדעתי? אנשים הבינו שאפשר לעשות כמעט את אותו הדבר על אופנוע נוח ושימושי בהרבה, ובגלל זה רואים פריחה בשוק הנייקדים והסטריטפייטרים של היום. בעולם שאחרי המשבר הכלכלי של סוף העשור הקודם יש חשיבות רבה לתמורה שמקבלים מהמחיר, ולרוב הרוכבים נייקד בנפח 650-900 מספיק נוח ליומיום וטיולים אבל גם לא מהווה פשרה בכבישים המפותלים. מי שרוצה סופרספורט - ילך על ליטר לרוב בכל מקרה בגלל הבדל המחירים הדי זניח והמומנט שמקבלים איתו בניגוד ל600.

KKatkov
14-01-2018, 16:53
בקצרה - כרובי ענה את התשובה. אין בזה ביזנס יותר. אין מכירות שמצדיקות את עלויות הפיתוח (הגבוהות).
אם לפרט קצת - אז אפשר לזהות כמה מגמות מה-10-15 שנים האחרונות.
1. חלק מה"נייקדים" (כולל גרסאות הפיירינג שלהם) בנפחי 600-900 הגיעו ליכולות ספורטיביות די גבוהות. מספיק גבוהות, כדי לספק כל גחמה ספורטיבית של רוכב ממוצע.
2. אותם נייקדים שמרו על תג-מחיר אטרקטיבי. 600 ספורט ראוי אמור לעלות כחדש כ-100 אלף שקל. זה מחיר של MT-10.
3. רוכבים מנוסים, בגילאי 40+ (הקהל העיקרי שיש לו את הממון לרכוש אופנוע חדש ויקר) מעדיפים כיום אדוונצ'רים וסופר-נייקדים. עניין של אופנה.

בקיצור - אין הצדקה לפתח סופרספורט 600 היום. ההשקעה לא תחזור.

Dresdner
14-01-2018, 17:10
בקצרה - כרובי ענה את התשובה. אין בזה ביזנס יותר. אין מכירות שמצדיקות את עלויות הפיתוח (הגבוהות).
אם לפרט קצת - אז אפשר לזהות כמה מגמות מה-10-15 שנים האחרונות.
1. חלק מה"נייקדים" (כולל גרסאות הפיירינג שלהם) בנפחי 600-900 הגיעו ליכולות ספורטיביות די גבוהות. מספיק גבוהות, כדי לספק כל גחמה ספורטיבית של רוכב ממוצע.
2. אותם נייקדים שמרו על תג-מחיר אטרקטיבי. 600 ספורט ראוי אמור לעלות כחדש כ-100 אלף שקל. זה מחיר של MT-10.
3. רוכבים מנוסים, בגילאי 40+ (הקהל העיקרי שיש לו את הממון לרכוש אופנוע חדש ויקר) מעדיפים כיום אדוונצ'רים וסופר-נייקדים. עניין של אופנה.

בקיצור - אין הצדקה לפתח סופרספורט 600 היום. ההשקעה לא תחזור.

חוץ מ"עניין של אופנה" אתה צודק, ה600ים היו אופנה האדוונצ'רים והנייקדים הם גם שימושיים ככה שזה לא רק אופנה

nadav6
15-01-2018, 11:52
למה אתה מתכוון ב "מתה" ?
אכפת לך כמה יחידות הסוכנות מוכרת?

אז הונדה הפסיקה את הייצור של ה CBR600RR. אני מבין אותם לגמרי.
הדגם שלהם תמיד היה בתחתית רשימת המכירות כי הוא לא הכי אטרקטיבי.

קשה לי להאמין שגם את ZX6R/R6/GSXR600 יפסיקו לייצר.
יש המון אנשים שרוצים אופנוע ספורט (ולא "כמעט ספורט") ולא רוצים למות צעירים על R1.

אז הונדה עשו רעש ויצרו בועה.
חכו שנתיים/שלוש גם זה יעבור.

erani99
15-01-2018, 12:36
למה אתה מתכוון ב "מתה" ?

יש המון אנשים שרוצים אופנוע ספורט (ולא "כמעט ספורט") ולא רוצים למות צעירים על R1.

אפשר למות, ולא רק צעירים, גם על 600RRRRRRRR

Paz
15-01-2018, 12:38
למה אתה מתכוון ב "מתה" ?

ג'יקסר 600/750 כבר לא נמכרים חדשים , רק הליטר, וכמו שערני אמר אפשר למות ועוד איך על 600RR

Dresdner
15-01-2018, 14:48
יש המון אנשים שרוצים אופנוע ספורט (ולא "כמעט ספורט")
.

הונדה, ימאהה, קוואסקי וסוזוקי שואלות איפה הם? כי במחלקת המרקטינג של כל החברות האלו רואים ירידה דרסטית במכירות של אופנועי סופרספורט 600 סמ"ק ולרוב הם ממליצים להפסיק את היצור.

הירידה במכירות נמשכת יותר מעשור, זאת לא בועה זאת מגמה ברורה, אולי הם יחזרו בעתיד שהטעם של הרוכבים ישתנה שוב אבל זה לא נראה באופק.

מצמץ
15-01-2018, 20:30
מעבר לאמור, הא/ערה נוספת היא שלפחות בארץ חב׳ הביטוח די רוצחות את אופנועי הספורט במקיף ומתמרצות את מי שיש לו כסף ומבטח לפזול לכיוונים אחרים.

השנקל שלי בעניין הוא שכיום, כאשר יש אופנועי ליטר ששואפים למימדי ה 600 עם יותר כוח זמין, תמחור קרוב (לרבות עלויות) וסוגיית התקינה - ליצרנים הרבה יותר פשוט לזנוח את הקטגוריה הנ״ל ולחפש מחוזות חדשים (ע״ע מחשבות על R9, ניקן ואח׳). בסופו של יום החלופה העתידית תהא וורסטילית ומהוקצעת יותר כך שלא בטוח שאנו מפסידים מכך (ואת זה אני אומר בתור מישהו שמתחבר יותר לסופרספורט מאשר לשאר הירקות).

Tilbalisti
17-01-2018, 05:16
רק סופרספורט!!! אולי יש כמה קטנועיסטים פה שמתפשרים על נוחות אבל אצל רוכבי האמת זה בחיים לא יקרה!

Paz
17-01-2018, 09:18
רק סופרספורט!!! אולי יש כמה קטנועיסטים פה שמתפשרים על נוחות אבל אצל רוכבי האמת זה בחיים לא יקרה!

רוכבי האמת? ומי שרוכב על ספורט טורינג, נייקד, דו"ש/אדוונצ'ר- מה איתו?

Meirson
17-01-2018, 11:21
מה זאת אומרת? הוא רוכב פיקטיבי, אוסף נוירונים, הקרנה של המטריקס

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Tilbalisti
17-01-2018, 14:35
חחח פז אל תיקח אישי אבל הוא יותר פשוט נהג שנוסע בשביל להגיע ממקום למקום

KKatkov
17-01-2018, 14:37
איזה כיף לראות שעוד יש בעולם ילדי A1 אמיתיים!
חשבתי שהנוער של היום מתעסק רק באפליקציות, רשתות חברתיות ועורצי יו-טיוב.

etz301
17-01-2018, 14:55

"רוכבי האמת" זה בעצם הפלס"ר של "צבא השם" ?

Paz
17-01-2018, 19:18
חחח פז אל תיקח אישי אבל הוא יותר פשוט נהג שנוסע בשביל להגיע ממקום למקום

ילד, קודם תלמד את המושג רוכב במקום נהג, אמרת על עצמך כבר הכל...

ees
17-01-2018, 19:31
הדיון הוא על סופר ספורט 600 סמ"ק או 300 סמ"ק?

Tilbalisti
17-01-2018, 22:34
למה כולם יוצאים עלי ?
ופז אתה בהחלט רוכב ושקלתי להשתמש במילה הזאת אבל כשרושמים "רוכב" יש לזה עוד מובן של יא "רוכב" כלומר מקצועי כזה ולכן לא רציתי להשתמש בזה

erani99
17-01-2018, 23:39
בגלל זה חמוד... זו יציאה של ילד. כולנו באיזשהו מובן הרי ילדים, אבל אני מקווה שהבנת את כוונתי :rolleyes2:
הרמת לכמה חבר'ה פה להנחתה

nadav6
18-01-2018, 09:24
Tilbalisti בפורום הזה יש בעיה עם "גאוות יחידה".

כדי להשתלב כאן אתה חייב להכיר בזה שגם V-STORM הוא כלי מרגש,
ולהיזהר לא להשתמש במילים שמתפרשות ב 2 אופנים - זה הכי גרוע.

בהצלחה.

Delirious1989
18-01-2018, 13:06
רק אני לא מכיר את הכינוי יא "רוכב"?

Sent from my T5 using Tapatalk

אברי
18-01-2018, 14:48
Tilbalisti

כדי להשתלב כאן אתה חייב להכיר בזה שגם V-STORM הוא כלי מרגש.

בוא לא נצא מפרופורציה כן?

jkob.s
18-01-2018, 16:44
אני לא יודע מה אתכם, אבל כשעליתי על האופנוע הראשון שלי התרגשתי. ג'יעז 500...
הכל יחסי. ואני באופן אישי אוהב את המכונה שלי לינארית רגועה ועתירת מומנט.
יש כאלו שמחפשים צרחנית סל"ד עם מפליצוביץ מחריש אוזניים, ואני מעדיף לשמור על השקט בשכונה.
יש שיעדיפו לחרוך אספלט, לקרוע את השטח, להרים ווילי, ואני מפחד מהאישה.

הכל יחסי. ולקרוא לכמה מולקולות ששולטות על מצערת רוכב או לא רוכב, זה בערך להצר את המחשבה והמושג לכלום וחצי.

etz301
18-01-2018, 18:45
לא יודע... לא היו לי אף פעם כלים ריגשו אותי יותר מדי.
ז"א בהתחלה כן עד שמתרגלים לכוח.... אבל מרגשים הם אף פעם לא היו.
מה שכן תמיד כשהחזקתי כלים הם היו "כלי התחבורה" שלי... על האופנוע בגשם, בקיץ, עבודה סידורים, יציאות, פגישות וכד'.
בקיצור חי על שני גלגלים, ולא חושב שזה "פחות אופנוען" ממישהו שפעם בשבוע מגזרן בפצאל או נס הרים.

moonshield
18-01-2018, 20:15
מסכים עם שתי התגובות מעלי.
אני לא בטוח שהאופנוע עצמו מרגש אותי (בכל זאת יפנומטית x), מה שבטוח זה שהרכיבה עליו מרגשת אותי. גם אצלי הוא ה'רגליים' שלי כשאני לבד והוא משרת אותי בכל זמן ובכל מזג אוויר, וכל רכיבה עליו מרגשת גם אם היא למכולת וחזרה.

Zurs
19-01-2018, 16:15
נאמרים כאן הרבה דברים סובייקטיבים שאני לא חושב שיש טעם להתווכח עליהם. למשל נוחות: לי נוח יותר סופרספורט מאשר אדוונצ'ר.
איך דבר כזה קורה? כשאני יוצא לרכיבה אני מחפש הרפתקה וריגוש מסוג מאוד מסוים שאני פחות מוצא באופנועים אחרים. וההרפתקה תמיד באה לפני העובדה שמדובר בכלי התניידות.
אני יכול לומר שעל אדוונצ'ר אני מאוד משתעמם כי הם לא עונים על הדבר המאוד מסוים שאני באופן אישי מחפש - תחושה על מסלול ואגרסיביות שאני מקבל מה- R6 שלי.
נייקדים מדברים אלי הרבה יותר אבל גם שם אני לא מתחבר - עיצוב, היעדר מכלולים היקפיים איכותיים כמו בלמים ובולמים ומשם יכולות מסלול נמוכות יותר ביחס לסופרספורט, משקל (30-40 קילו יותר מספורספורט).

עכשיו נושא נוסף - למה R6 ולא R1? נאמרו כאן דברים נכונים לגבי מומנט, עבודת הילוכים. הסיבה האישית שלי היא למידה.
אני נהנה, לומד המון ואוהב את העבודת הילוכים ב- R6, את הכח בסל"ד גבוה, אני מרגיש שזה מאפשר לי ללמוד ולמצות הרבה מהאופנוע ומהסטייל שלו עד שאחליט לגדול לליטר.

Dresdner
19-01-2018, 17:56
נאמרים כאן הרבה דברים סובייקטיבים שאני לא חושב שיש טעם להתווכח עליהם. למשל נוחות: לי נוח יותר סופרספורט מאשר אדוונצ'ר.
איך דבר כזה קורה? כשאני יוצא לרכיבה אני מחפש הרפתקה וריגוש מסוג מאוד מסוים שאני פחות מוצא באופנועים אחרים. וההרפתקה תמיד באה לפני העובדה שמדובר בכלי התניידות.
אני יכול לומר שעל אדוונצ'ר אני מאוד משתעמם כי הם לא עונים על הדבר המאוד מסוים שאני באופן אישי מחפש - תחושה על מסלול ואגרסיביות שאני מקבל מה- R6 שלי.
נייקדים מדברים אלי הרבה יותר אבל גם שם אני לא מתחבר - עיצוב, היעדר מכלולים היקפיים איכותיים כמו בלמים ובולמים ומשם יכולות מסלול נמוכות יותר ביחס לסופרספורט, משקל (30-40 קילו יותר מספורספורט).

עכשיו נושא נוסף - למה R6 ולא R1? נאמרו כאן דברים נכונים לגבי מומנט, עבודת הילוכים. הסיבה האישית שלי היא למידה.
אני נהנה, לומד המון ואוהב את העבודת הילוכים ב- R6, את הכח בסל"ד גבוה, אני מרגיש שזה מאפשר לי ללמוד ולמצות הרבה מהאופנוע ומהסטייל שלו עד שאחליט לגדול לליטר.

רוצה אובייקטיביות? נראה שאין הרבה אנשים שחושבים כמוך וזה מתבטא בצורה הכי אובייקטיבית שיש בגרפי המכירות של סופרספורט 600

Zurs
20-01-2018, 03:26
רוצה אובייקטיביות? נראה שאין הרבה אנשים שחושבים כמוך וזה מתבטא בצורה הכי אובייקטיבית שיש בגרפי המכירות של סופרספורט 600

צודק לגמרי. במקרה שלי רוב התגובות שאני מקבל זה "איזה אופנוע מגניב.. אבל נוח לך איתו? אתה לא מעדיף קטנוע?" :P
האחרים סתם חוליגנים על סופרמוטו.

Paz
20-01-2018, 09:40
צודק לגמרי. במקרה שלי רוב התגובות שאני מקבל זה "איזה אופנוע מגניב.. אבל נוח לך איתו? אתה לא מעדיף קטנוע?" :P
האחרים סתם חוליגנים על סופרמוטו.

שלא תטעו, אני חושב שהרבה רוכבים וגם אני ביניהם היו רוצים לחוות חוויה של כלי סופרספורט מושחז בין אם זה על מסלול או אם היינו במדינה כמו ארה"ב והיה אפשרות להחזיק כלי כזה רק לסופי שבוע בנוסף לעוד אופנוע פרקטי/קטנוע וגם רכב-רוב האנשים לא מסוגלים או לא רוצים להיכנס להרפתקאה הזאת בארץ.

Dresdner
20-01-2018, 10:14
ימאהה גרמניה הודיעה היום ביטול הR6 קאפ שרץ מאז הR6 הראשון, כנראה "תתחרה בראשון מכור בשני" כבר לא עבד על הR6