מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חדשות טובות וחשובות לטובת רוכבי הדו גלגלי שנמצאים בשוליים

yonatan.s.
14-01-2018, 13:34
הצלחה משפטית לחטובת רוכבי הדו גלגלי מבית משרדנו.

בתיק שהתנהל היום בבימ"ש השלום בפתח תקווה, ייצגנו רוכבת קטנוע מטעם חברת הביטוח שלה - איילון. הרוכבת הייתה בשול הימני ונפגעה מרכב שסטה אך תוך השול - הקטנוע הלך טוטאל לוס. במסגרת התביעה שהוגה מטעם איילון/רוכבת הקטנוע התקבלה במלואה התביעה, ורוכבת הקטנוע/חברת הביטוח קיבלו את מלוא נזקיהם.

מדובר בהישג משפטי חשוב ד, יוחד לנוכח העובדה כי עד כה בתי המשפט פסקו כנגד רוכבי דו גלגלי שהיו מעורבים בתאונות דרכים בעתותם בשול, (מכיר באופן אישי את הפסיקה נגד הדו גלגלי ואת המשרד שהוביל לה). בת המשפט במקרים אלו לא נתנו כמעט כל משקל שהוא (אם בכלל) להנחיית משטרת התנועה, שלא לאכוף את איסור הרכיבה בשול הימני בשעות פקקים ועומסי תנועה.

בתור עו"ד מנוסה בתחום נזקי הגוף והרכוש, ורוכב דו גלגלי בעצמי, אני יותר משמח על התוצאה המשפטית הזו, שיש בה כדי להקל באופן חשוב על נסיעת דו גלגלי בכבישים בכלל ובשול הימי בפרט, (השמאלי מחוץ לתחום ואסור מכל וכל בנסיעה).

כאן המקום לציין, שכל מקרה הינו לנסיבותיו, ואין באמור לעיל כדי להבטיח בכל מקרה את התוצאה המשפטית החשובה שהושגה היום.

oradul
14-01-2018, 14:07
כל הכבוד.
כמעט כל יום אני רואה מכוניות עולות לשוליים כדי לעקוף את הפקק.
והיה יום אחד שמולי רוכב קטנוע התרסק כאשר אוטו בלי לאותת וללא כל סיבה ירד לשוליים.
הרוכב לא נקט בזהירות ברכיבה בשוליים, אבל עדיין, המכוניות לא מסתכלות כלל במראות כאשר עוברות נתיבים או יורדות לשוליים.

כל רוכב צריך לרכב בזהירות יתרה על השול ולהבין שזה אינו נתיב נסיעה בו מותר 100 קמ"ש. המשטרה מתעלמת מזה כדי לתת לרוכבים לנצל את יתרון הדו"ג ולאפשר סוג של סביבה "בטוחה" לרכב בעומס ללא חיכוך עם המכוניות.

Yuv_Coehn
14-01-2018, 14:42
ישר כח.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ami
14-01-2018, 14:50
זה לא ימנע את התאונה הבאה. זה אולי יפצה את הרוכב אם הוא נשאר בחיים

erani99
14-01-2018, 14:53
אכן בשורה.. למרות שהשאלה מה טענתם בביהמ"ש, כי יש לרוכב הדו"ג רשלנות תורמת להבנתי כשהוא בשול.
אם טענתם שאיכשהו היתה לה תקלה והיא היתה חייבת להיות בשול וביהמ"ש קיבל את זה - אז זו לא בדיוק בשורה, אבל אם סתם בגלל הפקק כשהיא רכבה בשול והרכב שסטה לשול ופגע בה אשם לחלוטין והיא לא, אז זו בשורה!!!

erani99
14-01-2018, 15:01
זה לא ימנע את התאונה הבאה. זה אולי יפצה את הרוכב אם הוא נשאר בחיים
לא ימנע הרי (לצערנו!), אבל יקבל פיצוי!! זה כל העניין, שגם השול יהיה מוכר כאשר הרוכב רכב עליו בפקק ונפגע.
לפני כשנה נהגת סטטה לשול ופגעה בי, לא הצלחתי לייצב את הכלי ונפלתי איתו. אחרי קבלת הצעת מחיר מדלק מוטורס הוחלט אחרי התייעצות עם יובל בר, הסוכן שלי, שלא בטוח שאוכל לקבל חלק נכבד מהסכום כי גם לי יש צד של "רשלנות תורמת" וכי רכבתי בשול (לאמשנה אם זה הימני גם). אבל אם הייתי יכול להוכיח שהיתה לי תקלה וירדתי לשול כדי לעצור אז אולי היה לי קייס

yonatan.s.
14-01-2018, 15:06
אכן בשורה.. למרות שהשאלה מה טענתם בביהמ"ש, כי יש לרוכב הדו"ג רשלנות תורמת להבנתי כשהוא בשול.
אם טענתם שאיכשהו היתה לה תקלה והיא היתה חייבת להיות בשול וביהמ"ש קיבל את זה - אז זו לא בדיוק בשורה, אבל אם סתם בגלל הפקק כשהיא רכבה בשול והרכב שסטה לשול ופגע בה אשם לחלוטין והיא לא, אז זו בשורה!!!

תגובה לעניין.

היא הייתה תוך כדי תנועה בשול הימני, לא עמדה במקום.

moonshield
14-01-2018, 15:35
תודה על המידע, בהחלט מעניין!

erani99
14-01-2018, 15:36
כן, אבל מה היתה הטענה?... שסתם רכבה בשול עקב עומס והרכב שסטה לשול ופגע בה הוא ה-אשם בכל העניין?

Biker boyz
14-01-2018, 15:49
אשמח לקבל את מספר התיק בשביל לקרוא אותו.
כמו כן האם יוחס לרוכבת אשם תורם שהוכנס בסכום הפיצוי?

Yigal
14-01-2018, 15:51
זה כל מקרה לגופו וטיב עו"ד שאתכם.

הרי אפילו עבריין שנגיד צולם באותו יום חוצה 2 אדומים בבוקר, עצם העובדה שנסע באדום באותו היום לא ישפיע על תאונה בערב שלא באשמתו.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

yonatan.s.
14-01-2018, 16:44
אשמח לקבל את מספר התיק בשביל לקרוא אותו.
כמו כן האם יוחס לרוכבת אשם תורם שהוכנס בסכום הפיצוי?

ללא אשם תורם כל שהוא