התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חווית שירות - מוסך אופנועים.

shochats
15-01-2018, 18:52
אזהרה, זה יצא הרבה יותר ארוך ממה שציפיתי.

היום בצהריים. יורד לאופנוע לצאת למשימה קצרה. עולה. מתניע. מתחיל תנועה, משהו לא מנגן, שוב פנצ'ר. שני בחודש האחרון.
עוצר, מוציא את הפאסט בבטחון, מתחיל למלא, בוחן את הגלגל, אופס, אמצע הצמיג, חתיכה רחבה יחסית, תקועה עמוק. אבל מחזיק, יש לחץ טוב, בורח אוויר לאט.

עובר לידי בחור עם חולצת מוסך אופנועים, אומר לי אל תשבור את הראש, יש כאן מטר מוסך. יטפלו בך.
הייתי שם בעבר, בתיקון של פנצ'ר לאופנוע הקודם, אז אמרו שלא ניתן לתקן (2 ברגים באותו רבע של צמיג) נתנו הצעת מחיר להחלפה, ויתרתי.

ניתן להם הזדמנות נוספת, לא זכורה לי חוויה רעה משם, עכשיו סך הכול פנצ'ר. כמה שטעיתי, ההיסטוריה חוזרת על עצמה.

העובד (שפגשתי בדרך) מעלה על הליפט, מפרק במיומנות והולך לאתר את הנזק., בזמן הזה מגיע הבעלים.
אני בחוץ עם אחד העובדים, יוצא אלי הבעלים, "אתה הבעלים של ההונדה ?", אני עונה אני מבין שאתה נביא הזעם ?

שוב, לא ניתן לתקן, הפעם, הטענה כי החריץ הוא 6 מ"מ, "אסור לנו" לתקן. אוקיי אני אומר, 18K על הצמיגים, לא יכול לומר שלא התחלתי להפנים את ההוצאה על החלפת סט.

שואל לדעתם, ממליצים על Angel ST ב 2000 ש"ח. שואל האם זו סט אופטימלי ? לא עדיף את דגם ה GT, עונים.
כמה עולה ?
הסט השני עולה קצת יותר, 2500 ש"ח.
עד פה הכול מתנהל באדיבות וחיוך.
אוקיי, אני אומר, תרשה לי לעשות בדיקת מחיר קצרה, הוטפיסטון עולה במחיר הזוי של 1600 ש"ח. הוא לידי, מראה לו.
הוא נע בחוסר נוחות, מסכם, במחיר הזה אני לא יכול למכור !. מסתובב ופונה ללקוח אחר.
אני אחריו, אוקיי, אבל 900 ש"ח הפרש על התקנה ואיזון ? לא קצת הרבה, לך לקראתי.

מלמל משהו, לא מבין את הכול, מבין משהו על גרירה. אני עונה יש לי ביטוח גרירה ויש לי נגרר משל עצמי.
נופל לי האסימון, הוא מניח שאני שבוי, בלי אופציות.

אוקיי, אני עונה שאני מעדיף לשקול את הנושא, אני עובד 100 מטר מכאן, אחנה שם את האופנוע, אעשה בדיקה ואקבל החלטות.
נא לקפל ולמלא אוויר שאגיע עד החנייה. "אין בעיה", אני נענה.

הנחמדות נעלמה, הסבלנות והחיוך התפוגגו, אני עכשיו אויב המדינה.

שואל בנימוס, "מה אני חייב ?" הוא הולך למחשב, מקליד משהו, אומר למזכירה, את זה, הולך ללקוח/חבר מכר אחר.
ממתין למזכירה, היא מבקשת סך של 116 ש"ח. אני שואל בגין מה ? "אתה תראה את הפירוט בחשבונית"

45 דקות עבודה חיוב, פירוק גלגל והחזרתו. (הצמיג לא פורק). משלם ויוצא לקבל את האופנוע.

בחוץ האופנוע עומד, על הג'נט. גלמוד.

אני פונה לבעלים, אומר אני צריך לנסוע 100 מטר, כבר חייבת בתיקון, למה לא תיקנת מבפנים שיחזיק את האוויר. "אסור לי", אסור לי אפילו לתת לך לצאת מכאן.

אוקי אני אומר, אני יוצא מכאן, תמלא אוויר ואסע.
העובד עונה (אותו עובד שפגשתי בדרך) , כבר מילאתי לפני שניה, הוצאתי את הזכוכית ויש חור רחב, האוויר בורח.

אני שואל איך אתה עוזר לי לנסוע 100 מטר לחניית עבודה שאוכל לחנות את האופנוע שם עד שאקבל החלטה ?

העובד חוזר, עם לחץ אוויר למלא אוויר, עם מברגת מקיטה, ובורג איסכורית 3-4 ס"מ עם ראש מוגן מים.
לפני שאני מספיק להבין, הבורג מוברג האוויר נלחץ, ו "סע לשלום המפתחות בפנים"

אני שואל, אתה אמיתי ? לתקוע בורג איסכורית מותר אבל לתקן מבפנים כמו שצריך אסור ? נדהם מהתשובה שכן !.
אני לצערי מסנן בכעס "חאפרים" כלפי העובד.
אני עולה על הכלי, לקוח אחר, מזהיר אותי בחרדה, תקוע לך "וואחד בורג" בגלגל.
אני עונה, "כן, ככה הם מתקנים פנצרים" ונוסע. הבורג יוצא אחרי 10 מטר, נוסע פלאט. האופנוע מתנדנד, מוריד מהירות ורגליים. ממשיך, לא מעניין.

אינני אוהב לפגוע בפרנסתו של אדם, לכן לא אזכיר את שם המוסך. לא זו מטרת האשכול.
אולי סתם פריקת תסכול, אולי יגיע אליו והוא גם יטרח לענות.

אברי
15-01-2018, 19:12
האמת שאולי כדאי שתזכיר.
אם לא אתה תנציח את ההתנהגות הזאת בפעם הבאה עם הלקוח הבא.

KKatkov
15-01-2018, 19:42
116 ש"ח על מה? פירוק והרכבה של הגלגל?
כדאי שתרשום את שם המוסך... כל עוד אתה עומד מאחורי הסיפור הזה.

מיקי
15-01-2018, 20:36
116 ש"ח על מה? פירוק והרכבה של הגלגל?
כדאי שתרשום את שם המוסך... כל עוד אתה עומד מאחורי הסיפור הזה.לפי דעתי ביכולת הפורום להוריד את מחירי הטיפולים...איך...לבקש ולפרסם מחירי טיפולים שונים לאופנועים שונים עי מעין מכרז בין המעוניינים להשתתף ולפרסם

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

אברי
15-01-2018, 20:39
לפי דעתי ביכולת הפורום להוריד את מחירי הטיפולים...איך...לבקש ולפרסם מחירי טיפולים שונים לאופנועים שונים עי מעין מכרז בין המעוניינים להשתתף ולפרסם

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לפעמים זו לא רק עלות אלה איכות.
יש כאלה שיהיו סופר זולים אבל ישרטו לך את הג'אנט כי הם יעבדו כמו בבונים.
בפנצ'ריה כמה זה עולה לפרק ולהרכיב?
לי מאוד הפריע השטות שהם עשו לו עם הצמיג אחר כך.

moonshield
15-01-2018, 21:01
מסכים עם אברי וקקטקוב, למרות שמטרת הפוסט לא היתה שיימינג, בפועל זה מה ש'מגיע' למקום שכזה. החל מההמלצה הראשונית לצמיג לא אידאלי, דרך שינוי היחס של הבעלים ברגע שהבין שלא יצליח למכור, עבור באי ההסכמה לתקן את הפנצ'ר ולבסוף ה'קומבינה' של הבורג. עסק כזה לא ראוי ללקוחות. וכל זה עם חיובעל עבודה כמובן.

shochats
15-01-2018, 22:10
אני עומד אחרי כל מילה. בגין התשלום קיימת חשבונית כחוק.
אני עדיין לא מרגיש בנוח לפגוע בפרנסתו, אבל אתה יכול לנחש מה אני מברך אותו שיעשה בכסף.

ayalzo
15-01-2018, 23:04
לא נעים להגיד אבל על הנייר, חוץ מהשטות עם הבורג איזכורית, המוסך נהג כפי שהיה אמור. להיפך, אסור היה לו לשחרר את האופנוע (לפי החוק).

johnny drama
16-01-2018, 01:24
עם כל הכבוד לתסכול ,אשמח לפחות שתשתף אפילו בפרטי את השם של המוסך.

תודה.

Shasha127
16-01-2018, 14:15
כמו שנאמר לפי החוק למוסך אסור היה לשחרר אותך אם זה מוצא חן בעיניך או לא. הם כן משחררים כי אתה לא באמת יכול להחזיק בכח אופנוע של בן אדם.
לעניין העלות והתיקון שלא בוצע - הכלי היה על ליפט 45 דק? פירקו והרכיבו גלגל? אתה מצפה שזה יהיה בחינם? שעת עבודה ממוצעת של מוסך היא 220 ש"ח, לקחו לך 100 + מע"מ (ועזוב שבזמן הזה "רק" פירקו והרכיבו גלגל).
לעניין התיקון שהוא סירב לתקן לך עם פטריה מבפנים - אם החור קרוב או נוגע בדופן הצמיג אסור לו לתקן. אם החור עובר קוטר מסויים גם אסור לו לתקן.
עכשיו אתה אומר לו סבבה אל תתקן רק תעשה פטריה זמנית שאגיע לעבודה 100 מטר מכאן, אבל אתה במילים אחרות מצפה שהוא יסכן את הרשיון שלו בשביל מישהו שהוא לא מכיר שאולי לא באמת יסע רק 100 מטר אלא ירכב על התיקון עד שיתפנצ'ר שוב/ יקרה משהו. בנוסף גם אם הוא מאמין לך שתרכב רק 100 מטר לעבודה לאט, הוא מסתכן בזה שגם בתוך ה100 מטר האלו אם קורה לך משהו הוא חשוף לתביעה ישירה ולסיכון גבוה מאוד של הרשיון שלו.
עניין בורג האיסכורית היה דיי הגדלת ראש לנסות לגרום לגלגל שלך להחזיק אויר עד העבודה, מאחר וגם את זה אסור לו לעשות.
בקיצור, הטענות הבירוקרטיות שלו רלוונטיות, היחס כמובן שלא.
דבר אחרון - מציע לך לעולם לא לקחת דוגמה מהוט-פיסטון על מחיר לכל מוצר שהוא. זה אתר קליקבייט אחד גדול ועסק ליצני, אין להם אף פעם שום דבר במלאי (בוודאי שלא צמיגים) ותמיד כשתתקשר יציעו לך משהו אחר במקום כי "אין במלאי" וזה גם המצב עם הצמיגים שראית ב900 ש"ח פחות. תעשה נסיון תתקשר ותבקש סט צמיגים כאלה במחיר הזה ותראה מה התשובות שתקבל.

lokimonster
16-01-2018, 14:39
אני חושב שעל עגלה או גרר מותר לקחת את האופנוע (מה שלא קרה במקרה הזה)

shochats
16-01-2018, 15:56
כמו שנאמר לפי החוק למוסך אסור היה לשחרר אותך אם זה מוצא חן בעיניך או לא. הם כן משחררים כי אתה לא באמת יכול להחזיק בכח אופנוע של בן אדם.
לעניין העלות והתיקון שלא בוצע - הכלי היה על ליפט 45 דק? פירקו והרכיבו גלגל? אתה מצפה שזה יהיה בחינם? שעת עבודה ממוצעת של מוסך היא 220 ש"ח, לקחו לך 100 + מע"מ (ועזוב שבזמן הזה "רק" פירקו והרכיבו גלגל).
לעניין התיקון שהוא סירב לתקן לך עם פטריה מבפנים - אם החור קרוב או נוגע בדופן הצמיג אסור לו לתקן. אם החור עובר קוטר מסויים גם אסור לו לתקן.
עכשיו אתה אומר לו סבבה אל תתקן רק תעשה פטריה זמנית שאגיע לעבודה 100 מטר מכאן, אבל אתה במילים אחרות מצפה שהוא יסכן את הרשיון שלו בשביל מישהו שהוא לא מכיר שאולי לא באמת יסע רק 100 מטר אלא ירכב על התיקון עד שיתפנצ'ר שוב/ יקרה משהו. בנוסף גם אם הוא מאמין לך שתרכב רק 100 מטר לעבודה לאט, הוא מסתכן בזה שגם בתוך ה100 מטר האלו אם קורה לך משהו הוא חשוף לתביעה ישירה ולסיכון גבוה מאוד של הרשיון שלו.
עניין בורג האיסכורית היה דיי הגדלת ראש לנסות לגרום לגלגל שלך להחזיק אויר עד העבודה, מאחר וגם את זה אסור לו לעשות.
בקיצור, הטענות הבירוקרטיות שלו רלוונטיות, היחס כמובן שלא.
דבר אחרון - מציע לך לעולם לא לקחת דוגמה מהוט-פיסטון על מחיר לכל מוצר שהוא. זה אתר קליקבייט אחד גדול ועסק ליצני, אין להם אף פעם שום דבר במלאי (בוודאי שלא צמיגים) ותמיד כשתתקשר יציעו לך משהו אחר במקום כי "אין במלאי" וזה גם המצב עם הצמיגים שראית ב900 ש"ח פחות. תעשה נסיון תתקשר ותבקש סט צמיגים כאלה במחיר הזה ותראה מה התשובות שתקבל.

אבוי למוסך מקצועי שלפרק ולהשיב גלגל אחורי לוקח לו 45 דקות.
הוא פשוט ניסה להעניש אותי.
כל משך הזמן שהייתי שם לא עלה על 30 דקות מרגע כניסה עד היציאה.
אני מסכים לגבי הוט פיסטון וציינתי שזה מחיר הזוי.
הצעת המחיר הכי יקרה שקיבלתי עד כה לסט הזה היא 2200 שח, יש גם בפחות.
כל מה שאמרת נכון, לא מאחל לאף אחד את החוויה הזו. מנסים לתפוס לך בב**** ומבקשים שתשרוק.

אם לדעתך בורג האיסכורית הוא הגדלת ראש, אז באמת קטונתי. פטרייה, תולעים או כל פתרון תקני הוא הגדלת ראש.
אבל כפי שאמרתי, מהרגע שביקשתי לחשוב על הנושא הפכתי לשקוף.

shochats
16-01-2018, 16:03
לא נעים להגיד אבל על הנייר, חוץ מהשטות עם הבורג איזכורית, המוסך נהג כפי שהיה אמור. להיפך, אסור היה לו לשחרר את האופנוע (לפי החוק).

לצערי אני מכיר את האמירה הזו אבל לא הצלחתי למצוא שום חוק בנושא אלא רק בנושא חוק הקבלנות בגין אי תשלום, אתה יכול לשלוח אותי לנוסח החוק בבקשה ?

chase
16-01-2018, 21:35
אפשר לדעת באיזה אופנוע מדובר?

zx2r
17-01-2018, 00:00
לצערי אני מכיר את האמירה הזו אבל לא הצלחתי למצוא שום חוק בנושא אלא רק בנושא חוק הקבלנות בגין אי תשלום, אתה יכול לשלוח אותי לנוסח החוק בבקשה ?
לקח קצת זמן אבל החוק "המדובר" הוא: צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב) תש"ל 1970 סעיף 17 ב:
"
נמצא במכלל בטיחותי ליקוי חמור המסכן את הבטיחות, יודיע על כך המנהל המקצועי לבעל הרכב, ואם סירב בעל הרכב לתקן כנדרש, יודיע על כך המנהל המקצועי לרשות הרישוי."

בנוסף, תקנה 27(סעיפים א,ב,ג) לתקנות התעבורה: (א) לא ינהג אדם רכב כשהרכב נמצא במצב העלול לסכן עוברי דרך.
(ב) לא ינהג אדם רכב אלא אם מבנהו של הרכב, ציודו, אבזריו, סימונו ונשיאת מטענו הם בהתאם להוראות הפקודה או תקנות אלה, לרבות תנאים בהיתר וברשיון.
(ג) לא ינהג אדם רכב כאשר הרכב במצב השולל מהנהג שליטה בו.

מחיפוש ברשת נאמר שאסור למוסך למנוע מבעל הרכב להוציא את הרכב אבל בהחלט חלה עליו חובת דיווח לרשות. בעבר יצא מצב דומה עם חבר והחתימו על טופס שהוא מודע לזה שהאופנוע עם ליקוי בטיחותי.

http://www.rechev.net/50683/CARCHECK472

http://avivlaw.co.il/%D7%A6%D7%95-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%97-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?342257-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9D-(%D7%90%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-)

זה בכל אופן מה שמצאתי, לא מצאתי כל התייחסות עדכנית בנושא.

uriar
17-01-2018, 09:41
לקח קצת זמן אבל החוק "המדובר" הוא: צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב) תש"ל 1970 סעיף 17 ב:
"
נמצא במכלל בטיחותי ליקוי חמור המסכן את הבטיחות, יודיע על כך המנהל המקצועי לבעל הרכב, ואם סירב בעל הרכב לתקן כנדרש, יודיע על כך המנהל המקצועי לרשות הרישוי."

בנוסף, תקנה 27(סעיפים א,ב,ג) לתקנות התעבורה: (א) לא ינהג אדם רכב כשהרכב נמצא במצב העלול לסכן עוברי דרך.
(ב) לא ינהג אדם רכב אלא אם מבנהו של הרכב, ציודו, אבזריו, סימונו ונשיאת מטענו הם בהתאם להוראות הפקודה או תקנות אלה, לרבות תנאים בהיתר וברשיון.
(ג) לא ינהג אדם רכב כאשר הרכב במצב השולל מהנהג שליטה בו.

מחיפוש ברשת נאמר שאסור למוסך למנוע מבעל הרכב להוציא את הרכב אבל בהחלט חלה עליו חובת דיווח לרשות. בעבר יצא מצב דומה עם חבר והחתימו על טופס שהוא מודע לזה שהאופנוע עם ליקוי בטיחותי.

http://www.rechev.net/50683/CARCHECK472

http://avivlaw.co.il/%D7%A6%D7%95-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%97-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?342257-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9D-(%D7%90%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-)

זה בכל אופן מה שמצאתי, לא מצאתי כל התייחסות עדכנית בנושא.

בקיצור: אין שום מניעה חוקית לשחרר אופנוע עם ליקוי בטיחותי. מבחינת בעל המוסך הוא מודיע ללקוח וזהו. האחריות על הרוכב לא לרכב על אופנוע כזה והיה צקיך (לפי החוק) לגרור אותו למוסך אחר. אבל ממש ממש לא חייב לטפל במוסך שגילה את הליקוי.

הייתי גם אני שמח לדעת באיזה מוסך מדובר.

השושנים
17-01-2018, 10:35
אנחנו כלקוחות שבויים בידי המוסכים, שבויים בגלל חוסר ידע, שבויים בגלל חוסר יכולת, שבויים בגלל המון סיבות.

יש כאלה שמנצלים את חוסר האונים שלנו כלקוחות לעשיית כסף קל, ניצול, ואפילו עושק.

הכוח שלנו היום הוא דווקא במדיה החברתית, וביכולות שלנו לבדוק להשוות ולתת משוב אמתי.

אין דבר טוב יותר שיחזיר את הכוח ללקוח מפרסום העובדות ושם המוסך, ברגע שבעלי המקצוע יפנימו שכללי
המשחק השתנו, שקהל הלקוחות שלהם לא שבוי, ערני, ויודע על מה הוא מדבר, המקרים האלה יפחתו.

העולם היום הוא כפר גלובלי קטן, בלחיצת כפתור ניתן היום לבדוק לדעת להרים או להוריד עסק, המשחק שונה
ומי שלא ישחק לפי הכללים החדשים ימצא עצמו בחוץ.

שירות לקוחות טוב, הלקוח תמיד צודק, אחריות אישית, וגאווה מקצועית הן לא מילים גסות, להפך הן המפתח
לצמיחת עסק או נפילתו.

ModChiP
17-01-2018, 16:48
מה עושים במקרה כזה?
ספרי פאסט יחזיק 20 ק"מ עד הבית?
האופציה הבאה זה תולעת, ואז אתה פוסל את הצמיג ישר על ההתחלה.

shochats
17-01-2018, 17:49
מה עושים במקרה כזה?
ספרי פאסט יחזיק 20 ק"מ עד הבית?
האופציה הבאה זה תולעת, ואז אתה פוסל את הצמיג ישר על ההתחלה.

אני עכשיו בסרט רע מאוד, אני צריך לגרור את האופנוע למוסך שממנו הזמנתי את הצמיגים.
הפער הוא 600 ש"ח הבדל בין הצעת המחיר שקיבלתי במוסך לבין מוסך אחר המתמחה בצמיגים בתל אביב, הרבה כסף.
האופנוע עדיין מושבת. מקווה שאוכל לטפל בנושא ביום שישי.

היום אפילו טרחתי לעצור לתקן את הפנצר הישן נושן ברכב, בורג קטן שגרם לאיבוד אוויר פעם בשבוע, לא נורא. שאלתי אם יש מניעה לתקן חור בקוטר 5-6 מ"מ במרכז הצמיג בצמיג ברכב, לדבריו אין שום מניעה גם בצמיג של אופנוע אם זה במרכז הצמיג אך לא בצד.
יש לי תחושה שכמו אגדת העם שאסור לשחרר עם ליקוי בטיחות, ככה מוסכי אופנועים המציאו לעצמם כללים מאוד נוחים להחלפת צמיגים. חיפשתי את המגבלות הללו ללא הצלחה בשפה האנגלית. אשמח אם מישהוא ימצא.

shochats
17-01-2018, 17:51
בקיצור: אין שום מניעה חוקית לשחרר אופנוע עם ליקוי בטיחותי. מבחינת בעל המוסך הוא מודיע ללקוח וזהו. האחריות על הרוכב לא לרכב על אופנוע כזה והיה צקיך (לפי החוק) לגרור אותו למוסך אחר. אבל ממש ממש לא חייב לטפל במוסך שגילה את הליקוי.

כפי שאמרתי, אגדת עם. המניעה היחידה הינה על בסיס חוק הקבלנות וזה כתוצאה מאי תשלום, ללא שום קשר לעניין בטיחות.

Metronome_
17-01-2018, 21:07
אני עכשיו בסרט רע מאוד, אני צריך לגרור את האופנוע למוסך שממנו הזמנתי את הצמיגים.
הפער הוא 600 ש"ח הבדל בין הצעת המחיר שקיבלתי במוסך לבין מוסך אחר המתמחה בצמיגים בתל אביב, הרבה כסף.

היום אפילו טרחתי לעצור לתקן את הפנצר הישן נושן ברכב, בורג קטן שגרם לאיבוד אוויר פעם בשבוע, לא נורא. שאלתי אם יש מניעה לתקן חור בקוטר 5-6 מ"מ במרכז הצמיג בצמיג ברכב, לדבריו אין שום מניעה גם בצמיג של אופנוע אם זה במרכז הצמיג אך לא בצד.
יש לי תחושה שכמו אגדת העם שאסור לשחרר עם ליקוי בטיחות, ככה מוסכי אופנועים המציאו לעצמם כללים מאוד נוחים להחלפת צמיגים. חיפשתי את המגבלות הללו ללא הצלחה בשפה האנגלית. אשמח אם מישהוא ימצא.

היי,

הנחיות לעוסקים בענף, בעברית -
http://ofer-mizrahi.co.il/Doc/TireUses.pdf

ayalzo
17-01-2018, 21:49
או בקיצור,
לפי ההנחיות אין לתקן חור של מעל 3 מ"מ באופנוע.

Supergegs
17-01-2018, 21:50
כאשר מתבצע תיקון פנצ׳ר בצמיג, כל הקריטריונים של הצמיג כמו לחץ, מהירות וכו.. כבר אינם תקפים.
לכן עפ״י החוק היבש, כל מי שנוסע עם צמיג מתוקן עבריין.
אין למדינה בעיה להעלים עין מהבעיה הזאת אך בלי חקיקה סדורה בנושא היא פותרת את עצמה מלקיחת אחריות.

מחיפוש של דקה באינטרנט:
https://www.chamber.org.il/media/157387/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%A1%D7%94-60-25466917.pdf

האחריות לתיקון נופלת על המוסך המתקן, והוא יכול להסתמך אך ורק על הגדרות יצרן הצמיגים, הוא לא יכול להמציא תקנות משל עצמו.
תיכנס בכל אתר של יצרן צמיגי אופנועים מוכר ותראה שאף יצרן לא לוקח אחריות על אף תיקון, אני מכליל קצת אבל באופן עקרוני היצרנים ממליצים לא לסוע על צמיג שעבר תיקון והם מסירים כל אחריות על צמיג שכזה, ובמידה ובכל זאת החלטת לתקן צמיג הוא אינו יכול לעמוד בעומסים כמו צמיג חדש ומהירות הנסיעה המקסימלית שלך ירדה, בכמה ירדה? כמה שהיצרן רשם, אם הוא רשם.

אם המדינה לא לוקחת אחריות, יצרן הצמיגים לא לוקח אחריות אז בעל מוסך בטח שלא ייקח על עצמו את האחריות, ובצדק.
אם מוסך לא מסכים לתקן צמיג הוא עושה זאת מסיבה טובה, אם אתה לא מאמין לו או לא אוהב את הסגנון שלו לך למוסך אחר.

לגבי החיוב של 116 ש״ח זה גניבה, חייב ליידע אותך על החיוב לפני הבדיקה ובכל מקרה החיוב מוגזם.
לגבי בורג איסכורית בצמיג זה חוסר אחריות, אתה יכול לבוא אליו בטענות.

יש מוסכים שמתנהלים לפי אותם כללים לגבי צמיגים והם סבבה, דווקא הבעיה היא עם אלה שכן מתקנים כל דבר, ככה מתים בכביש.
ללא קשר לתיקן את הצמיג או לא תיקן הצמיג, אם מה שכתבת נכון ולא הגזמת בגלל עצבים עליהם, למוסך שלך לא הייתי נכנס.

iec
18-01-2018, 20:21
"סרט רע מאוד"? לא הגזמת קצת? LOL
תקן את הצמיג עם תולעת או שתיים אם החור ממש גדול ,נפח אויר עם משאבה של אופניים ובתחנת הדלק הראשונה תשלים משם וסע בזהירות לזייתוני.

shochats
18-01-2018, 22:53
"סרט רע מאוד"? לא הגזמת קצת? LOL
תקן את הצמיג עם תולעת או שתיים אם החור ממש גדול ,נפח אויר עם משאבה של אופניים ובתחנת הדלק הראשונה תשלים משם וסע בזהירות לזייתוני.

לצערי לא הגזמתי אבל היה שווה.גררתי לרינוטייר, החלפתי זוג במחיר מדהים, עם שירות מדהים.

נעם 1
19-01-2018, 12:28

מסכים.

אבל זה לא מה שבעל האופנוע ציפה או ביקש. בעל האופנוע ביקש תיקון זמני ל 100 מטר. אולי הוא צדיק והיה רוכב 100 מטר ואולי לא.
אם הוא לא צדיק, רוכב על התיקון הזמני וקורה משהו, בעל המוסך בים של צרות. התעלול עם הבורג היא טעות גסה של המוסך.

המחיר על השירות סביר מאד.
במחיר הסט ניסו לקרוע אותו. שזה מאד לא סביר. אבל בלי שם המוסך אין ערך לשרשור הזה. זה לא שיימינג אם התיאור צמוד לעובדות.

אנחנו קונים אין סוף שירותים ומוצרים בחיים והכל מבוסס על אמון. כשזה מגיע לאופנוע שלי אני מאמין רק למוסך שבו אני מטפל 19 שנים ברציפות.

איללכא...וסובבו בגז

השושנים
21-01-2018, 08:44
מוסך צריך לתת את האינפורמציה ללקוח לפני שנגע בכלי בכלל.

את התסריט הגרוע ביותר והערכת מחיר משוערת, את התסריט הטוב והערכת מחיר.

במידה והמוסך רוצה לבדוק יותר לעמוק, יציין בפני הלקוח את עלות הבדיקה, אם יהיה קיזוז
במידה ויטפל וכמה.

המוסך יציין כי במידה ויתגלה פגם מהותי יאלץ שלא לשחרר את האופנוע עד תיקון התקלה.
ואם בעל האופנוע ירצה לקחת את הכלי יאלץ לעשות זאת בגרירה על חשבנו.

המוסך יציין בפני הלקוח את כל האופציות העומדות בפניו לבחירתו, לפני הטיפול.

הלקוח בהינתן לו כל הפרטים יעשה את החישוב שלו ויחליט על צעדיו בעוד מועד.

zx2r
21-01-2018, 13:03

במידה והמוסך רוצה לבדוק יותר לעמוק, יציין בפני הלקוח את עלות הבדיקה, אם יהיה קיזוז
במידה ויטפל וכמה.

לניילן ולשלוח לכל המוסכים.:thumbsup:

בנימה אחרת - מנסיוני לרוב ה"בעיה" היא בהרגל התנהלות לא נכונה מצד נותני השירות עם חוסר ידע של מזמין השירות בתוספת "עומס" ו"לחץ" המובילים למינימום מידע שעובר במהלך התקשורת שבין מזמין השירות לנותן השירות וכתוצאה מכך דברים מתפספסים במהלך האינטרקציה שבינהם.

במידה ובעל השירות היה מעדכן את מזמין השירות בכל הפרטים היה נמנע המצב של "טעם רע" מהעיסקה, באותה מידה מזמין השירות (באם היה לו את הידע) היה יכול לשאול בעל השירות את כל השאלות הנכונות בשביל לקבל את כל המידע במידה ובעל השירות "שכח" בתום לב לעדכן.
דוגמא הכי פשוטה: כמה פעמים קיבלתם מחיר ושכחו לעדכן אותכם שהוא לפני מע"מ? כמה פעמים שכחתם לוודא באם המחיר כולל מע"מ?
דוגמא נוספת: כמה פעמים המילה "אחריות" נזרקה לאוויר במהלך קנייה מסוכנות מבלי שהקונה טרח לברר מה היא כוללת בדיוק?

לצערנו לא כל נותני השירות יודעים "לתת שירות" מה גם שיש לקוחות שמוציאים להם את החשק לתת שירות או "מעכבים" אותם מלתת שירות טוב לצרכנים אחרים.

אז מה אני מנסה להגיד פה?
- עלינו כמבקשי שירות להשתדל להגדיל ראש ו"לבקר" את תהליך קבלת השירות מנותן השירות ולא לצאת מנקודת הנחה שבגלל שהוא "אמור" הוא יעשה זאת.
- לקרוא ולברר כמה שיותר מידע בנושא.
- לשתף כמה שיותר המלצות על נותני שירות טובים.

מבחינת הפורום אני מרגיש שחסרים פה כמה נושאים בנעוצים (או ככתבות) שיכולים לעזור כגון:
-בדיקה לפני קניה - (חשיבותה, מה היא כוללת, על מה לשים דגשים וכו').
-דברים שיש לדעת לפני הכנסת הכלי למוסך (ההבדלים בין המוסכים, שעת עבודה במוסך, על מה מותר למוסך לעקב כלי רכב וכו').
-נותני שירות מומלצים (עפ"י חברי הפורום).

אין באמור להוות חוות דעת על התנהלותם של פות"ש והמוסך אלא לתת זווית ראיה קצת אחרת לנושא.
שבוע טוב :)

נעם 1
21-01-2018, 19:05

במידה ויטפל וכמה.

בהן צדק, כשאתה נכנס לתקן תקר בצמיג אתה דואג לקבל את כל הנתונים שאותם ציינת?
החל כמה יעלה תיקון בפטריה, דרך כמה תעלה פנימית לו תידרש ועד מהעלות צמיג חדש?

זה פשוט לא עובד כך. לא בתיקון תקר ובטח שלא בעבודות מסובכות הרבה יותר. מכונאי הוא כמו העו"ד שלך, כמו רו"ח שלך, כמו הרופא שלך, כמו הסוכן ביטוח שלך וכמו הבנקאי שלך...אם אתה לא מאמין לו תחליף ומיד. כמו שאינך נכנס לרו"ח על הדרך אל תיכנס למוסך על הדרך. אבל אמון זה תהליך שנבנה ומי שרגיל להחליף מוסך כמו גרביים כי בדיוק נתנו לו הצעה זולה יותר לטיפול לעולם לא יגיע למצב שהוא מאמין למכונאי שמטפל לו באופנוע.

איללכא...וסובבו בגז

ayalzo
21-01-2018, 19:31
דווקא בעבודות פשוטות כמו פנצ'ר הכי פשוט לקבל הערכה/ות מדויקת/ות.
כשמכניסים על תקלה לא ידועה או על כשל חמור זה בד"כ "רק אחרי שנפתח נדע".
גם אז, יש הרבה מוסכים שיתנו אומדן של המקרה הגרוע. (לא משנה שכמעט תמיד תוך כדי העבודה מצטרפות עוד צרות, במיוחד באופנועים מזדקנים, אבל אלו כבר צרות שלי).

השושנים
22-01-2018, 09:59
בהן צדק, כשאתה נכנס לתקן תקר בצמיג אתה דואג לקבל את כל הנתונים שאותם ציינת?
החל כמה יעלה תיקון בפטריה, דרך כמה תעלה פנימית לו תידרש ועד מהעלות צמיג חדש?

זה פשוט לא עובד כך. לא בתיקון תקר ובטח שלא בעבודות מסובכות הרבה יותר. מכונאי הוא כמו העו"ד שלך, כמו רו"ח שלך, כמו הרופא שלך, כמו הסוכן ביטוח שלך וכמו הבנקאי שלך...אם אתה לא מאמין לו תחליף ומיד. כמו שאינך נכנס לרו"ח על הדרך אל תיכנס למוסך על הדרך. אבל אמון זה תהליך שנבנה ומי שרגיל להחליף מוסך כמו גרביים כי בדיוק נתנו לו הצעה זולה יותר לטיפול לעולם לא יגיע למצב שהוא מאמין למכונאי שמטפל לו באופנוע.

איללכא...וסובבו בגז

יש כמה מוסכים שאני מכיר ומטפל רק בהם, אגב אני גם בוחר את המוסך על פי מהות התקלה.

בדיפולט שלי יש כבר את הידע מה אני עושה ולמי אני ניגש כמעט בכל בעיה.

לגבי פאנצ'ר זה קל המוסך שאני מכיר וסומך עליו, עכשיו ההסכם שלי איתו שבמידה וצריך להחליף צמיג
אני רשאי לקנות בכל מקום שמתחשק לי והוא ירכיב, אני משלם על עלות העבודה.

כשיש קשר טוב עם המוסך שלך הכל יותר קל.

shochats
23-01-2018, 09:18
יש כמה מוסכים שאני מכיר ומטפל רק בהם, אגב אני גם בוחר את המוסך על פי מהות התקלה.

בדיפולט שלי יש כבר את הידע מה אני עושה ולמי אני ניגש כמעט בכל בעיה.

לגבי פאנצ'ר זה קל המוסך שאני מכיר וסומך עליו, עכשיו ההסכם שלי איתו שבמידה וצריך להחליף צמיג
אני רשאי לקנות בכל מקום שמתחשק לי והוא ירכיב, אני משלם על עלות העבודה.

כשיש קשר טוב עם המוסך שלך הכל יותר קל.

לצערי לא הצלחתי להגיע למוסך שלי, כך שהייתי ממש ״שבוי״.
אשמח לקבל את פרטי המוסך שלך, בכל זאת זו לא התנהגות אופיינית למוסכים.

השושנים
24-01-2018, 08:57
אני יכול לתת לך שמות, אבל ההסכם שלי עם המוסך הוא ההסכם שלי, לא ברור לי אם הם יסכימו גם במקרים אחרים,
ואני אסביר,בניגוד למקומות האחרים סצנת האופנועים בי-ם הייתה ועודנה מצומצמת ביותר, בשנות השבעים/שמונים
של האלף הקודמת (כן הייתי חי אז נושם בועט ורוכב) היו 3 מוסכים גדולים בי-ם יוני אופנועים מוסך רמזור וסופר בייק.
היו עוד כמה קטנים שנתנו שרות לוספות טילונים (טוסטוסים בשפה של הזקנים) ושאר כלים שהמוסכים האחרים לא טיפלו.
מהמוסכים האלה צמח הדור הבא של המוסכים בי-ם.

עכשיו בכל מוסך כזה היה לי לפחות חבר טוב אחד, ברמזור אמיר רדוץ מנהל המוסך, שלמד איתי בתיכון, אצל יוני יש לי קשר
עתיק עם יוני ורוב המכונאים שצמחו אצלו, בתוכם יואש ממוסך YD שנפתח מאוחר יותר, יואש למד שנתיים מתחתיי בבית ספר
יסודי, אצל סופר בייק אבא שלי ואבא של בעל המוסך חברים ובתור ילד בילית בבית שלהם המון.

כך שבעצם אני בן בית כמעט בכל מוסך בי-ם והקשרים הם מעבר לקשרי לקוח מוסך.

אבל וכאן האבל הגדול, המוסכים היום נמצאים בתחרות ורובם מתאמצים לגרד את המשכורות וההוצאות, תגיע למוסך אמין
תטפל בו באופן קבוע, צור קשר טוב עם האנשים ואז תשאל לגבי האופציה. ברוב המקים המוסך ייקח ממך את מחיר הטיפול
המלא, אבל תוכל לחסוך במחיר החלקים. יהיו מוסכים שיבקשו חלקים מקוריים וזה לגיטימי יהיו כאלה שלא יסכימו לחלקים
משומשים בצדק, רק תבדוק טוב מה התנאים ועם מי אפשר להתנהל בצורה הנוחה לך.

lokimonster
24-01-2018, 09:42
רן יש פה עניין של יושרה ואם אני קורא בין השורות אז צריך להכיר אישית את בעל המוסך על מנת שהוא לא יעשוק אותך במקרה הטוב והפחות טוב שגם ידחוף לך דברים שלא צריך.

ברור לי שכחבר אתה תהנה מהנחה אבל בין זה לבין לרמות או המרחק גדול וכאמור לא מעט מוסכים יעשו את זה וצריך לדעת למצוא את הנכון.

אני מכיר את יוני והייתי לקוח שלו פחות או יותר 1989 ועד 2010 בערך ( היו הפסקות בתקופות בהן רכבתי על יאווה או ווספה 150) שם עזבתי מסיבות כאלה ואחרות שלא קשורת לסאגה של מטרו(כנראה חיזר אחרי אחותי הגדולה אי שם בשלהיי שנות ה70 אבל לא לספר לכולם) ובהחלט נהנתי מיחס טוב ומחירים הוגנים מעצם היותי לקוח קבוע - כך גם הכרתי את יואש (Y.D) ולפני כן אצל מיסטר מוטו שהיו גם דיי בסדר (ואת ישי עוד הכרתי מדומינוס פיצה כשהוא היה מטפל בקאבים) וכפי שאמרת סצנה ירושלמית.

להבנתי אדם שבא על בסיס קבוע למוסך יקבל יחס הוגן ומחירים טובים כלקוח שחבל להפסיד אותו. הבעייה של הרוכב המתחיל היא למצוא את הבית הזה.

erani99
24-01-2018, 11:23
לוקי צודק, למה מי שחדש צריך לזיין'תותו?... לא מובן לי הקטע.
יש תחרות?, סבבה. קשה?, ידוע. אבל, מה נהייה? צריך לתקוע את השטרונגול עד שתפתח יחסים?

zx2r
24-01-2018, 11:38
רן יש פה עניין של יושרה ואם אני קורא בין השורות אז צריך להכיר אישית את בעל המוסך על מנת שהוא לא יעשוק אותך במקרה הטוב והפחות טוב שגם ידחוף לך דברים שלא צריך.

ברור לי שכחבר אתה תהנה מהנחה אבל בין זה לבין לרמות או המרחק גדול וכאמור לא מעט מוסכים יעשו את זה וצריך לדעת למצוא את הנכון.

אני מכיר את יוני והייתי לקוח שלו פחות או יותר 1989 ועד 2010 בערך ( היו הפסקות בתקופות בהן רכבתי על יאווה או ווספה 150) שם עזבתי מסיבות כאלה ואחרות שלא קשורת לסאגה של מטרו(כנראה חיזר אחרי אחותי הגדולה אי שם בשלהיי שנות ה70 אבל לא לספר לכולם) ובהחלט נהנתי מיחס טוב ומחירים הוגנים מעצם היותי לקוח קבוע - כך גם הכרתי את יואש (Y.D) ולפני כן אצל מיסטר מוטו שהיו גם דיי בסדר (ואת ישי עוד הכרתי מדומינוס פיצה כשהוא היה מטפל בקאבים) וכפי שאמרת סצנה ירושלמית.

להבנתי אדם שבא על בסיס קבוע למוסך יקבל יחס הוגן ומחירים טובים כלקוח שחבל להפסיד אותו. הבעייה של הרוכב המתחיל היא למצוא את הבית הזה.
אכן ולצערנו זה עוד יימשך עד שהמוסכים יישרו קו עם המדיניות החדשה שבאה בעקבות מסקנות ועדת זילכה ב2012.

בשביל לשפוך קצת אור על הנושא ריכזתי מספר חוקים ותקנות שעברו ומפאת שמירה על פוסט קצר אתמצת את התקנות ולא אעתיקן.
עפ"י חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב 2016: לינק להורדה (https://www.nevo.co.il/law_word/Law01/501_433.doc)
17א - אסור לנותן שירות רכב לסרב ללקוח לקבל תנאים דומים שלקוח אחר מקבל אצלו ובתנאי שאין טעמים המצדיקים זאת.
הסבר- החוק בעצם אוסר על אפליה בתנאים בין לקוחות שונים של אותו בעל עסק בעלי "סטטוס" דומה (למשל שניהם לקוחות חדשים או ותיקים).החוק כן מתיר לבעל העסק לסרב במידה והם ב"סטטוס" שונה כמו לקוח חדש וותיק.
"17ב" (תוספת מיולי 2017 לינק להורדה (https://www.nevo.co.il/law_word/Law01/501_669.doc)) - מסדירה את עיניין החלפים.
1.אסור לסרב ללקוח שהביא איתו חלפים ובתנאי שהם חלפים חוקיים תקניים ומתאימים לכלי הרכב. אסור להתנות שירות בקבלת שירות נוסף בין לקוחות דומים.
2.מותר לסרב ללקוח במקרים הבאים:
- במידה ומתן השירות עלול לפגוע בבטיחות, מתקנים או ציוד של בעל המוסך או ברכב או מוצר תעבורה (חלפים).
-במידה שחייב הלקוח כסף למוסך.
-במידה והוא מפר הוראת כל דין. הכוונה ככל הנראה שמותר לסרב לפעולה שהיא לא חוקית.
3. הרחבה לסעיף 17 א בדבר אי הפליה בין לקוחות דומים בדבר תנאי תשלום והתקשרות.
131 א - סעיף זה מורה לבעל המוסך להציע מבחר חלפים (הכוונה לחברות שונות לאותו מוצר) ויסביר ללקוח את ההבדל בינהם אלא אם כן לא יכל להשיג "במאמץ סביר" את החלפים הדומים. כולל חלפים מקוריים, תחליפיים ומשיפוץ (בתנאי שהם נבדקו והוכשרו לשימוש).
ב - סעיף א לא יחל במידה והרכב באחריות, בתקלת בטיחות סדרתית או עפ"י החלטת השר.
132 - מתייחס להצעת מחיר מסודרת ומפורטת שתינתן ללקוח (מחיר החלפים, מחיר העבודה, צפי שעות העבודה, פירוט היקף אחריות לחלפים ולעבודה) ולאספקת המוצרים שפורטו והסכמו עם הלקוח בהצעה. הוא רשאי גם לעדכן את המחיר. הוא צריך לשמור (את ההצעות) אצלו לתיעוד לשנה.
133- איסור התקנת חלפים לא מתאימים לכלי הרכב.
139 א - מתנה את זמן העבודה המירבי עפ"י הוראות יצרן\ספר הרכב. כלומר אם טיפול עפ"י היצרן אמור לקחת 5 שעות - אסור לו לחייב על יותר עקב עבודה איטית שלו.
142 - חובת דיווח של בעל המוסך\שירות לגורם המתאים על ליקויים ביטיחותיים שלא תוקנו העלולים לסכן את התנועה או את הבטיחות.

קחו בחשבון שזה ניסוח אישי לתקנות,לנוסח המלא יש להיכנס לתקנות עצמן.

lokimonster
24-01-2018, 11:49
מאידך יש שעתון עבודה לפיו מוסך אמור לפעול.
כדי לשמר לקוח לא אחת המוסך נותן הנחה ובעיניי זה לגיטימי.

אם ניקח את מיסטר מוטו כדוגמה שם טיפלתי באדיקות בבאנדיט לא פעם זכיתי להנחות יפות בין אם זה בציוד או בטיפולים או לחילופין תיקון ריג'קטים שלא גבו שקל (נתק שהיה לי בצמה וישי עבד מעל שעה כדי לאתר אותו).
שוב יש ויש

zx2r
24-01-2018, 12:28
מאידך יש שעתון עבודה לפיו מוסך אמור לפעול.
כדי לשמר לקוח לא אחת המוסך נותן הנחה ובעיניי זה לגיטימי.

אם ניקח את מיסטר מוטו כדוגמה שם טיפלתי באדיקות בבאנדיט לא פעם זכיתי להנחות יפות בין אם זה בציוד או בטיפולים או לחילופין תיקון ריג'קטים שלא גבו שקל (נתק שהיה לי בצמה וישי עבד מעל שעה כדי לאתר אותו).
שוב יש ויש

כיום המצב יותר טוב בהשוואה לעבר כי יש יותר ויותר מוסכים איכותיים אם כי עדיין יש כאלו שמשאירים טעם רע בפה.
השאיפה של המדינה היא לקחת את הנושא קדימה לצורך שיפור רמת השירות, הידע, ואיכות העבודה תוך נתינת חופש בחירה ללקוח והוזלת השירות.
אגב, לכל הידוע לי, איתור תקלות לא קשור למחיר שעת עבודה ומשתנה בהתאם לתקלה\זמן איתור\החלטת המוסך. (אין לי סימוכין לזה)

השושנים
24-01-2018, 13:30
בדרך כלל כשהמדינה מתערבת אתה משלם יותר:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5075498,00.html