מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : רכב זול ואמין עד שנת 2002 (עד 10K ש"ח) לנסיעות של 110 ק"מ יומית - מרכז לירושלים

nrnrnr
16-01-2018, 23:52
אז שוב היי,

חיפשתי קצת בפורום אך לא מצאתי משהו תואם את הבקשה שלי.

מחפש רכב זול ואמין עד שנת 2002 (עד 10K ש"ח) לנסיעות של 110 ק"מ יומית - מרכז לירושלים וחזרה.
המטרה היא נסיעה לעבודה וחזרה 5 ימים בשבוע.

מחפש רכב גם חסכוני אבל גם אמין שלא ימות לי אחרי מספר חודשים.

תודה רבה לעוזרים,
ניר

אברי
17-01-2018, 04:30
carsforum
חפשאותם בגוגל.
יעזרו לך שם יותר.

rusty james
17-01-2018, 09:05
אני יודע שזה לא אותו תקציב, אבל, אולי תמצא עצות מועילות בשרשור הזה:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/12264-מחפש-המלצה-לרכב-זול!

Dresdner
17-01-2018, 18:42
רכב אמין בן 16? אין כזה דבר במיוחד שאתה מתכוון להשתמש בו באיזור ירושלים עם 2200 ק"מ בחודש

יש רכבים כמו הסוזוקי אלטו והדייטסו קורה שגם בגיל מופלג יחסית אמינים אבל הם לא מיועדים לנסיעות מהסוג שאתה צריך

Tribalmistyc2
17-01-2018, 18:53
מחיר של רכב בן 16 לא יגמר ב 10K.

KKatkov
17-01-2018, 19:13
רכב אמין בן 16? אין כזה דבר במיוחד שאתה מתכוון להשתמש בו באיזור ירושלים עם 2200 ק"מ בחודש

יש רכבים כמו הסוזוקי אלטו והדייטסו קורה שגם בגיל מופלג יחסית אמינים אבל הם לא מיועדים לנסיעות מהסוג שאתה צריך

למה?
אולי הוא לא יהיה חף לגמרי מבעיות, אבל רכב בן 16 ממש לא חייב להיות גרוטאה מתפרקת.
עושים ישור קו אחרי הקניה, ומשם - להיות עם היד על הדופק, ולתקן את הדברים שעולים מדי פעם לפני שהם גורמים לתגובת שרשרת.

מה גם, שהרכב לא חייב להיות בן 16.
הנה דוגמא:
http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=8&RecordID=3771834
ויש עוד הרבה בסגנון.

Dresdner
17-01-2018, 20:44
למה?
אולי הוא לא יהיה חף לגמרי מבעיות, אבל רכב בן 16 ממש לא חייב להיות גרוטאה מתפרקת.
עושים ישור קו אחרי הקניה, ומשם - להיות עם היד על הדופק, ולתקן את הדברים שעולים מדי פעם לפני שהם גורמים לתגובת שרשרת.

מה גם, שהרכב לא חייב להיות בן 16.
הנה דוגמא:
http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=8&RecordID=3771834
ויש עוד הרבה בסגנון.

רק ישור קו? להיות עם היד על הדופק? זה כבר עשיריה בתיקונים.

לגבי הפונטו ראיתי כמה קילומטרים יש עליה? בתוספת המילה פיאט זה אומר אין לה הרבה זמן לחיות

lokimonster
18-01-2018, 09:52
חבר מוכר פונטו 98 ב1000 שקל.
צריך לשלם 2 אגרות רישוי וטסט.

ayalzo
18-01-2018, 10:24
אל תקנה פונטו.
אל תיקח גם חינם (לא מתייחס לדגמים החדשים כי אין לי נסיון איתם. למרות שהם יצטרכו לעבוד קשה מאוד כדי לשכנע אותי להתקרב עוד פעם לפחנוע המגעיל הזה).

KKatkov
18-01-2018, 14:20
רק ישור קו? להיות עם היד על הדופק? זה כבר עשיריה בתיקונים.

לגבי הפונטו ראיתי כמה קילומטרים יש עליה? בתוספת המילה פיאט זה אומר אין לה הרבה זמן לחיות

וזה מהסיבה ש... ?
קונקרטיקה, בבקשה.

בטיול האחרון באיטליה, כל רכב שני הוא פיאט. לא מעטות בני 30+, משמשות לכל מטרה - ממשפחתית למעוטי יכולת ועד למיקרו-משאית לעסקים קטנים, או סתם עבור מישהו שבונה בית ולא רוצה ללכלך את הרכב החדש שלו. הפנדה משנות ה-80 הכי פופולארית, אבל יש גם לא מעט פונטו מכל השנים ופנדות מהדורות החדשים.
וואלה, הן נוסעות. ומדי פעם - בקצב מאוד לא רע, בפיתולים של סיציליה.

אני מסכים שטויוטה או סובארו זקנה תעשה פחות בעיות מפיאט זקנה. אלא מה? בעשיריה אתה קונה טויוטה בת 20, עם קילומטראז' של סמיטריילר. באותו כסף אפשר לקנות גרנדה פונטו או פנדה בת 8-10 עם שליש מהקילומטראז', וששותה 30% פחות דלק. כבונוס, היא לא תהיה מכוערת. ולא, היא לא תצטרך יישור קו ב-10K, אתה חי בסרט.

ayalzo
18-01-2018, 14:44
רוצה קונקרטיקה,
היה לי הכבוד המפוקפק לתחזק נבלה כזאת.
בנוסף,
לפני שקניתי פחית לאשתי עשיתי את הטעות של להתפתות (שוב) להסתכל על פחי זבל איטלקיים, בדיוק מהסיבה שציינת, מחיר מפתה לרכבים צעירים וכו.....
ערימת הכשלונות ההנדסיים שנתקלתי בה, בדמות רכבים ללא שמן או מים או סתם תקלות חשמל לא הגיוניות, (והלכתי לראות לא מעט רכבים) גרם לי להבין שמישהו שם אכל יותר מדי פיצה בערב לפני שהרכיבו אותן.
אז אולי הפיאט המודרני זה רכב אחר, אבל בניגוד למה שמאיר אריאל כתב פעם, מי שנדפק פעם אחת, דווקא כן יכול להגמל מזה.
נ.ב.
זה שאיטליה מלאה בפיאטים לא אומר כלום.
גם אנגליה מלאה בלנדרוברים, ובתור בעלים של כזה, אני יכול להגיד לך שזה לא אוטו שקונים כשמחפשים שקט נפשי ואמינות.

KKatkov
18-01-2018, 15:02
רוצה קונקרטיקה,
היה לי הכבוד המפוקפק לתחזק נבלה כזאת.
בנוסף,
לפני שקניתי פחית לאשתי עשיתי את הטעות של להתפתות (שוב) להסתכל על פחי זבל איטלקיים, בדיוק מהסיבה שציינת, מחיר מפתה לרכבים צעירים וכו.....
ערימת הכשלונות ההנדסיים שנתקלתי בה, בדמות רכבים ללא שמן או מים או סתם תקלות חשמל לא הגיוניות, (והלכתי לראות לא מעט רכבים) גרם לי להבין שמישהו שם אכל יותר מדי פיצה בערב לפני שהרכיבו אותן.
אז אולי הפיאט המודרני זה רכב אחר, אבל בניגוד למה שמאיר אריאל כתב פעם, מי שנדפק פעם אחת, דווקא כן יכול להגמל מזה.
נ.ב.
גם אנגליה מלאה בלנדרוברים, ובתור בעלים של כזה, אני יכול להגיד לך שזה לא אוטו שקונים כשמחפשים שקט נפשי ואמינות.

מיד אלך לחניה לבדוק מה שלום האלפא שלי.
אולי נפל הגלגל, נזל כל השמן מהמנוע, וגיר שוכב על הרצפה.
בנימה פחות סרקסטית - "רכבים ללא שמן או מים" זה ממש לא כישלון הנדסי.
זה כישלון תחזוקתי. לצערי, לא נדיר בארצינו - ללא קשר לארץ היצור.

moonshield
18-01-2018, 15:55
פונטו, או כל איטלקיה אחרת לצורך העניין, בארץ זה ממש לא שווה ערך לפונטו באיטליה. בארץ התחזוקה לפיאט היא מזעזעת, וכתוצאה מכך גם הרכבים נראים בהתאם. לשם השוואה תסתכל על רנו/פז'ו/סיטרואן בארץ, רובן מסיימות את חייהן בטרם עת, ומחזיקות בהיסטורית תקלות מאוד מפוקפקת, לעומת זאת בצרפת הן מאוד אמינות.
והאלפא שלך היא לא דוגמא לכלום, כי אתה מטפל בה בעצמך, כנראה יותר טוב ממה ששף מטפל בחתיכת פילה. תבדוק מה הרושם הכללי שיש לאלפא בארץ, בטח לישנות.

KKatkov
18-01-2018, 16:13
פונטו, או כל איטלקיה אחרת לצורך העניין, בארץ זה ממש לא שווה ערך לפונטו באיטליה. בארץ התחזוקה לפיאט היא מזעזעת, וכתוצאה מכך גם הרכבים נראים בהתאם. לשם השוואה תסתכל על רנו/פז'ו/סיטרואן בארץ, רובן מסיימות את חייהן בטרם עת, ומחזיקות בהיסטורית תקלות מאוד מפוקפקת, לעומת זאת בצרפת הן מאוד אמינות.
והאלפא שלך היא לא דוגמא לכלום, כי אתה מטפל בה בעצמך, כנראה יותר טוב ממה ששף מטפל בחתיכת פילה. תבדוק מה הרושם הכללי שיש לאלפא בארץ, בטח לישנות.

הו, סוף כל סוף. עכשיו מדברים לעניין ולא בסטיגמות.
אתה כמעט צודק.
באלפא שלי אני כמעט לא מטפל לבד - אין לי מקום מסודר לעבוד על רכב, ומזמן אין לי כוח לשכב על הגב בחניה מתחת לאוטו.
אני מטפל אצל מיכאל אלפא בת"א - בחור עם ידי זהב, שמכיר את הרכבים האלה מא' עד ת'. כן, זה יקר (למרות שזה זול יותר מהמרכזי) - אבל אני יודע שאקבל עבודה ברמה הגבוהה ביותר, ובהגינות של 100%. זה שווה לי את הכסף.
נכון, החלקים יקרים מאוד - ברמה של מרצדס/ב.מ.וו, אני מאמין. אבל בשונה ממרצדס, הרכב נקנה במחיר של מאזדה 3 חבוטה מאותו שנתון. אז השקעתי בישור קו כמעט את מחיר הקניה, ויצאתי במחיר של מאזדה 3 2010.

לגבי פיאט, המצב קצת שונה.
הרכב לא מסובך במיוחד. יש לו את השטיקים שלו, את הבעיות שלו ואת הרגישויות שלו - פשוט צריך להכיר אותם. החלקים לא יקרים (ואם מדובר בפיאט ישנה - הם זולים בטירוף).
יש מוסכים שיודעים לטפל כמו שצריך בפיאט. זאת לא פיזיקה גרעינית. הבעיה היא, שבגלל שהרכבים האלה נתפסים כ"זולים" ו"מתפרקים", החל מגיל מסויים - רוב הבעלים מטפלים איפה שזול, ולא איפה שטוב, ומזניחים בעיות. אז מתחילה תגובת שרשרת, שמביאה את הרכב למצב של נבלה די מהר.

אם כבר, מפתיע אותי איך בארץ, בניגוד לכל העולם - יצא לסובארו שם של רכב אמין וזול לאחזקה.
בכל העולם צוחקים על בעלי סובארו בטענה שהם צריכים לבוא עם דיסק לשלדה כדי להחליף פלאגים או טיימינג.
בכל העולם אומרים, שמנועי הבוקסר הגדולים סובלים מהתחממות בצילינדרים האחוריים.
בכל העולם - סובארו זה רכב "למבינים בלבד", שצריך להיות מטופל במוסך "שמכיר את הדגם", אחרת תצא בנזק כבד.
המנגינה מוכרת?
בארץ דווקא - סובארו הפך שם נרדף ל"אמינות". וניסיוני האישי ממש לא מאשר את זה - יש בחבר'ה פורסטר 2006 ידנית, עם קילומטראז' כמעט זהה לאלפא שלי (שהיא מבציר 2007) - סביב ה-150 אלף ק"מ. על הנייר, הסובארו גם עברה חיים פחות קשים. עם זאת, בעיות זקנה ובעיות שיצרו מכונאים מוכשרים לא חסר בה, ואני לא יכול להגיד שהפתרון פשוט או זול במיוחד. המיתוס על "סובארו - דלק ולנסוע", ו "אלפא רומיאו - לא יוצאת מהמוסך" לא מתממש בינתיים. טפו, טפו, טפו. חמסה.

נ.ב. לגבי "רושם כללי לאלפא בארץ"...
לא מעניינת אותי דעה של בני מיעוטים שמטפלים אצל בן-דוד שלהם, ועושים ראש מנוע על הבלאטות בחצר. כנ"ל, לא מעניינת אותי דעה של ישראלים טיפוסיים שלא בודקים שמן ונוזל קירור בין טיפולים, כי זה אחריות של המוסך לדעתם - ואחרי זה, גם לא מתקנים בעיות, כי החלקים יקרים.
דעה של אנשים רציניים - בבקשה.
למנכ"ל שלי יש 159 סלספיד. קורא לה ת'אמא, לא מתלונן על אמינות.
לחבר טוב יש 2 אלפות ידניות - הוא על מיטו, אשתו על ג'ולייטה. שתיהן נקנו כמשומשות. אף בעיה בינתיים.
מיכאל אלפא נוהג ב-166 ידנית שנת 00', נדמה לי. אשתו על 156 2.5. ב-166 יש קרוב ל-300 אלף ק"מ, הוא טוען שעד חצי מיליון אין מה לגעת במנוע.

ayalzo
18-01-2018, 19:46
סיבות יש מכאן ועד מחר,
שורה תחתונה, חיפשתי אוטו במשך חצי שנה (לפני כארבע שנים) והפיאטים שראיתי היו במצב אשפה לעומת כל שאר הרכבים שחיפשתי (פיז'ו, יונדאי, טויוטה, ואפילו שרייד למרות שהיו הרבה מתחת לשנתון שחיפשתי). יכול להיות שזה בגלל סוג האנשים שהחזיקו, אבל כשאתה מחפש מכונית קומפקטית זה בדכ או סטודנטים סטלנים או רכב שני שבידי החצי של המשפחה שפחות מתחבר לתחום (בלי להכנס להכללות). כך שגם הרכבים האחרים סבלו מהזנחה.

ayalzo
18-01-2018, 19:48
נ.ב.
מסכים איתך לגבי סובארו. רכב בינוני ןמטה , בוודאי בהשוואה ליפניות אחרות. יתרונו הוא שבזמנו היתה לו בלעדיות והוא רוכב על גלי הנוסטלגיה.

nrnrnr
18-01-2018, 20:04
היי כולם,
תודה על התשובות והתובנות. :wavey:
אז אני מבין שצריך להעלות תקציב וגם צריך להעלות את השנתון של הרכב.
העניין שהרכב נקנה רק למטרות הגעה לעבודה ומבאס אותי להשקיע בו יותר מידי.

עם תקציב 15 אלף שקלים, איזה רכב יהיה מתאים לתפקיד ויחד עם זאת עדיין יהיה אמין לדעתכם?

ayalzo
18-01-2018, 20:11
נתקלתי בכמה אלמרות שהן רכב שסובל ממוניטין גרוע מאוד שמוריד מחירונים, וזהו רכב אמין להפליא (חווית נהיגה מפוקפקת אבל הו גיבז א פאק, סהכ פחית).

Guccii800
18-01-2018, 20:40
בלנו, מחיר קניה גרושים ועמיד להתעלליות.

לגבי איטלקיות, מניח שהתחזוקה היא תחזוקת שבר עקב תמחור של חלפים ומחירי טיפולים שערורייתים, קניתי לבת שלי לאנציה אפסילון, רכב עם מנוע של מכסחת דשא 2 צילינדר, הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך של פיאט, ההצעת מחיר לטיפול היתה גבוהה בכ-1000 ש"ח מבמוו או אאודי של אישתי שטופלו במוסך המרכזי.

Dresdner
18-01-2018, 22:04
וזה מהסיבה ש... ?
קונקרטיקה, בבקשה.

בטיול האחרון באיטליה, כל רכב שני הוא פיאט. לא מעטות בני 30+, משמשות לכל מטרה - ממשפחתית למעוטי יכולת ועד למיקרו-משאית לעסקים קטנים, או סתם עבור מישהו שבונה בית ולא רוצה ללכלך את הרכב החדש שלו. הפנדה משנות ה-80 הכי פופולארית, אבל יש גם לא מעט פונטו מכל השנים ופנדות מהדורות החדשים.
וואלה, הן נוסעות. ומדי פעם - בקצב מאוד לא רע, בפיתולים של סיציליה.

אני מסכים שטויוטה או סובארו זקנה תעשה פחות בעיות מפיאט זקנה. אלא מה? בעשיריה אתה קונה טויוטה בת 20, עם קילומטראז' של סמיטריילר. באותו כסף אפשר לקנות גרנדה פונטו או פנדה בת 8-10 עם שליש מהקילומטראז', וששותה 30% פחות דלק. כבונוס, היא לא תהיה מכוערת. ולא, היא לא תצטרך יישור קו ב-10K, אתה חי בסרט.

ואני מבין שאתה יודע כמה הרכבים שראית מבלים במוסך.
באיטליה תראה רכבים איטלקים ישנים כי זה מה שהם מכירים ויש חלפים לא מקוריים במחירים מאד זולים וגם מוסכי מדרכה שכונתיים זולים ככה שהרכבים רואים מוסך וזה ומבחינתם זה חלק מהעניין.
להחזיק רכב ישן זה יקר (במיוחד בישראל) ולא משנה איזה רכב זה למרות שבדיוק כמו שציינת הפיאט תתקלקל יותר.

ואם לחזור אחורה, הפונטו שהבאת כדוגמא בשימוש שהוא מתכנן תחזיר נשמתה לבורא מהר מאד

Jack_R1
18-01-2018, 23:08
פותח השרשור, הבעיה היא שאתה מבקש עומס עבודה לרכב שממש, אבל ממש לא מתאים לרכבים ישנים ובד"כ מוזנחים. מסלול הררי, עם מאמץ מנוע לא מבוטל, כל יום - לרוב הרכבים הישנים זה אומר ש"יישור קו" שלך כנראה יכלול אטם ראש מנוע. לדעתי, עדיף לך לקנות רכב בזול יותר ולהעביר אותו טיפול מאסיבי ומקיף - זה בסבירות גבוהה ייתן לך מכונה שתסיע אותך לאורך זמן.

הרכב שאני יכול להמליץ לך עליו לא תמצא כנראה :) לנטיס 323F ידנית 1800. אם קנית במצב סביר+ ויישרת קו, לא תצטרך לעשות איתו הרבה (עד שייקרוס - הרכבים הישנים כמעט תמיד מתים בגלל תקלות מהסוג שכ"כ יקר לפתרון שעדיף כבר למכור לחלקים).
התחליף הכי טוב לזה יהיה כנראה לנטיס 323 רגילה, 1600/1800, ואני גם ממליץ ידנית. אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד. אלה יש מספיק, וגם החלקים זולים יחסית.

arieelberg
19-01-2018, 04:57
קנינו לאשה רנו מגאן 2 טורבו דיזל 1500 סמק אוטומט 2005 ב8000 לפני כמה חודשים.
האוטו עלה 8000 ויישור קו עוד 2000.
תוסיף לזה את העובדה שהוא עושה 1/22... תענוג של רכב.
ממליץ לך לחפש רכב כזה.

Tribalmistyc2
19-01-2018, 09:13
אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד
לא יודע אם זה רשמת את זה בצורה כללית או ספציפית ל323 יש לי רכב אמריקאי משנתון 96 עם כמעט 180K והגיר שלו עובד בלי בעיות מיוחדות.
אני גם חושב שזה תלוי ק"מ וצורת שימוש\טיפול (למשל החלפה של נוזל בצורה נכונה ולא חלקית וחובבנית).
שנתון פחות רלוונטי.

nrnrnr
20-01-2018, 18:04
פותח השרשור, הבעיה היא שאתה מבקש עומס עבודה לרכב שממש, אבל ממש לא מתאים לרכבים ישנים ובד"כ מוזנחים. מסלול הררי, עם מאמץ מנוע לא מבוטל, כל יום - לרוב הרכבים הישנים זה אומר ש"יישור קו" שלך כנראה יכלול אטם ראש מנוע. לדעתי, עדיף לך לקנות רכב בזול יותר ולהעביר אותו טיפול מאסיבי ומקיף - זה בסבירות גבוהה ייתן לך מכונה שתסיע אותך לאורך זמן.

הרכב שאני יכול להמליץ לך עליו לא תמצא כנראה :) לנטיס 323F ידנית 1800. אם קנית במצב סביר+ ויישרת קו, לא תצטרך לעשות איתו הרבה (עד שייקרוס - הרכבים הישנים כמעט תמיד מתים בגלל תקלות מהסוג שכ"כ יקר לפתרון שעדיף כבר למכור לחלקים).
התחליף הכי טוב לזה יהיה כנראה לנטיס 323 רגילה, 1600/1800, ואני גם ממליץ ידנית. אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד. אלה יש מספיק, וגם החלקים זולים יחסית.

תודה :)
מה זה כולל יישור הקו שאתה מדבר עליו?

קנינו לאשה רנו מגאן 2 טורבו דיזל 1500 סמק אוטומט 2005 ב8000 לפני כמה חודשים.
האוטו עלה 8000 ויישור קו עוד 2000.
תוסיף לזה את העובדה שהוא עושה 1/22... תענוג של רכב.
ממליץ לך לחפש רכב כזה.

תודה לך.
איך הרכב מאז?
היה לי לפני כמה שנים רנו סניק 2005 והרכב היה כמו חור ללא תחתית,
אז קצת מפחד מצרפתיות.

nrnrnr
20-01-2018, 18:05
לא יודע אם זה רשמת את זה בצורה כללית או ספציפית ל323 יש לי רכב אמריקאי משנתון 96 עם כמעט 180K והגיר שלו עובד בלי בעיות מיוחדות.
אני גם חושב שזה תלוי ק"מ וצורת שימוש\טיפול (למשל החלפה של נוזל בצורה נכונה ולא חלקית וחובבנית).
שנתון פחות רלוונטי.

תודה.
על איזה רכב מדובר?

Tribalmistyc2
20-01-2018, 23:25
קווליר.
הרכב במקורו אמין מאוד,לפחות מהניסיון שלי ( קרוב ל 9 שנים אצלנו ) אבל הוא נכחד וקשה למצוא אחד טוב.
ועוד חיסרון - מדובר בשתיין דלק גדול מאוד.

lokimonster
21-01-2018, 10:59
לצערי אני נמנה על אלו שנופלים בקטע של הסטיגמה ואם להודות באמת לדעתי יש צדק מסויים בזה.

ברור שעם תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר גם יאווה 350 או לאדה יתנו שירות מצויין ובכל זאת אני יעדיף יפני שיודע להתבגר טוב יותר.

אמינות:
רכב ראשון - אינוצ'נטי 1.0 מודל 84 - איטלקי - ערימה של בעיות ובכל זאת היום הייתי קונה לאספנות.
רכב שני - סוזוקי סוויפט 1.0 86 השכרה לשעבר נרכשה עם כ80000 קילומטר - נמכרה עם קרוב ל200000 קילומטר 0 תקלות למעט מחזיר שמן במנוע שהוחלף.
רכב שלישי - סוזוקי סמוראי 1.3 93 נרכש חדש 0 תקלות למעט סתימת קרבורטור אם אני זוכר נכון כשעמד על כ70000 קילומטר.
רכב 4 - ניסן וואנט 94 תקלות - מצתי להט וזהו פחות או יותר
פורד אוריון מודל 90 (אם אני זוכר נכון) נשבר הקאמשאפט - ועוד כהנה וכהנה בעיות.
פיג'ו בוקסר 96 נרכש חדש שימש להסעות - בממוצע כל 10000 קילומטר ריג'קט - כולל חיישנים מצתיי להט שהפסיקו לעבוד חרא של רכב.
2 מכוניות סיאט איביזיה מודל 93 - האמת יחסית לא היו רעות - הסולונוייד של החימום הלך צ'מפיון אפילו לא חשבו על לסייע להזמין את החלק - לא חזרתי לפולקסווגן מאז.
ניסן אלמרה מודל 96 של אישתי עשינו מעל 160 אלף קילומטר (נרכשה עם כ 100 אלף קילומטר) 0 תקלות אישתי השביתה אותה כשהיא פגשה שכן שקצת מיהר.
דיהטסו פרוזה 94 ( אם אני זוכר נכון ) 0 תקלות
פיאט אונו 93 דרשה תחזוקה כגון אגזוז שקרס וכל מני דברים קטנים שהתפרקו אבל בכללי נתנה שירות מצויין עדיין אצלי ( למכירה במחיר סמלי אם מישהו רוצה) מנוע עם 160 אלף קילומטר.
יונדאי גאלופר - נמכר עם 160 אלף קילומטר - היה מאכזה ולא אמין אולי אחת המכוניות הכי גרועות שהיו לי.
יונדאי לנטרה סטיישין נקנתה מאוטווויק ( הרכב של הבעלים) עם כ 60 אלף קילומטר נמכר עם קרוב ל190 אלף קילומטר בגדול אמין הוחלף רדיאטור שנסדק בדרך לאילת - מתגי חלונות אלטרנטור.
נתנה שירות טוב סך הכל

היו לי עוד כלי רכב בתוכם 2 ג'יפיי סופה ( דורשים החזקה ) 3 אוטובוסים (דאף אירזאר -שוודי מרכב ספרדי למרות הסטיגמה נתן שירות טוב - פנים היה מצריך תחזוקה אבל השירו ת של אירזאר טוב) מאן מרכבים- היה סביר מרכב חרא הכל מתפרק בפנים, ולוו סנסדוגי קצת איכזב מבחינת חלקי פנים יקר נורא להחזקה) GMC וונדורה - רכב שאני מתגעגע אליו למרות שהיו בעיות קטנות (עסקתי בהסעות אי שם ב95 עד שלהיי 2000) דדוג' דארט שקיבלתי מתנה בצבא ( באופן מפתיע הכל עבד) לא זוכר בעיות.
הונדה ג'אז הייבריד ואחריה פורסייט (לא זוכר שנה) אמינות לגמרי.

כיום B4 מודל 2003 עובד כמו שעון שוויצרי - הוחלף חלק אחד שקשור להצתה ( שכחתי את השם) עלה כ700 שקל מעבר לזה הרכב מניע בשמחה ובששון ( כיום עם 160 אלף נרכש עם כ80 אלף קילומטר) טופל טיפול ראשון אצל ברזיליי ( מוסך יבואן/מורשה סובארו) קיבלנו מתנה כובע לילד ומגן שמש מהודר ושילמנו בעבור הטיפולון מעל 2000 שקל (לפני כ6 שנים) כמובן שמאז לא חזרתי - כיום מטופל באור-צת (חבר הפורום צביקה ממליץ בחום הבחור ישר כמו ברגל ומחירים סבבה תגידו שאני שלחתי אתכם) החזקה זולה 0 תקלות עובדת כמו שעון -
לאישתי יש טויוטה אוריאוס מודל 2017 עשינו כבר 35 אלף יש כל מני תקלות מעצבנות שדורשות מחשב ( קצת שובר לי את הסטיגמה).
(היו עוד לביקורים חפוזים כמו רנו 5 שהיה זיפת ברנדה, טנדר סקודה טרום צ'מפיון שדווקה היה סביר ועוד)

מכל המלל הארוך מה שאני מנסה לחזק זה שמנסיוני התוצרת היפנית אצלי נתנה שירות יותר טוב רוב כלי הרכב שלי (ושל אישתי) נרכשו משומשים ועברו אצלנו לא מעט קילומטרים.
אנו הקפדנו על טיפולים ( לא בהכרח במוסכי חברה) בכל כלי הרכב ונכון להיום אני עדיין מעדיף רכב יפני.
נ.ב הוואנט והאלמרה הורכבו בספרד.

פרק הבא אופונועים

rusty james
21-01-2018, 13:26
מחזק את לוקי (על אף האמ;לק שכתב...)
אמנם סטיגמה לכאורה ומה לא.
אבל,
מנסיוני האישי - הונדה ג'אז 2006 (נקנתה ב2013 עם 130Kק"מ ב40 אלף, כשיונדאי ואחרות מקבילות עלו חצי ונראו בית שימוש, היום עם 180K ומחירון 22 או משהו כזה)
מחזיקה מעמד בשמוש יומיומי אנטנסיבי וטיפולים בזמן. חלפים לא יקרים במיוחד ואמינות יפנית.

הפלג הצפוני
21-01-2018, 20:42
הציעו לי אאודי A3 שנת 2001 ב-5000.
מחר הולך לראות.

lokimonster
21-01-2018, 21:00
אני מחכה לפרוייקט הבא שלך אוודי עם מנוע הונדה או משהו כזה

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

arieelberg
21-01-2018, 22:04
תודה :)
מה זה כולל יישור הקו שאתה מדבר עליו?

תודה לך.
איך הרכב מאז?
היה לי לפני כמה שנים רנו סניק 2005 והרכב היה כמו חור ללא תחתית,
אז קצת מפחד מצרפתיות.
הרכב נוסע כמו חדש, רק מרעיש כמו ענתיקה.
אבל כמו שאני אומר לאשה כל פעם שהיא מתלוננת על רעשים... האוטו נוסע? תגבירי את הרדיו.

mudale222
21-01-2018, 22:12
הציעו לי אאודי A3 שנת 2001 ב-5000.
מחר הולך לראות.

ממה שהבנתי (לא יודע אם נכון או לא), חלפים של האודי זה הון תועפות.

Dresdner
21-01-2018, 23:20
ממה שהבנתי (לא יודע אם נכון או לא), חלפים של האודי זה הון תועפות.
מקוריים כן אבל השוק (בחו"ל) מוצף בתחליפי זול כי הA3 חולקת מנועים עם הגולף.

ayalzo
21-01-2018, 23:57
אני לא הייתי מתקרב לאף רכב מקונצרן vag,
גרמניה כבר לא מה שהיתה, ואמנם המכוניות הללו נוסעות מעולה ונותנות תמורה מצוינת לכסף, אבל ברגע שהן מתחילות להתקלקל הן הופכות ל"מפלצת מוצצת".
אודי מ2001 כבר מזמן נמצאת בשלב הזה.

KKatkov
22-01-2018, 14:11
אני לא הייתי מתקרב לאף רכב מקונצרן vag,
גרמניה כבר לא מה שהיתה, ואמנם המכוניות הללו נוסעות מעולה ונותנות תמורה מצוינת לכסף, אבל ברגע שהן מתחילות להתקלקל הן הופכות ל"מפלצת מוצצת".
אודי מ2001 כבר מזמן נמצאת בשלב הזה.

הבנתי אותך כבר. אתה טוען שכל רכב נמצא בשלב הזה, אם לא קוראים לו סובארו, טיוטה או הונדה.

lokimonster
22-01-2018, 14:52
יש לי חבר שיש לו מוסך מרשת צ'מפיון והוא בעצמו אומר שעדיף להחזיק יפניות.
עלויות חלפים בארץ גבוהות מאוד ( לפחות מקורי) ועל זה תחזוקה יקרה ולא פשוטה כגון מותחני רצועה וצורך בפירוק " חצי אוטו" בחלק מכלי הרכב לצורך ביצוע טיפלים ( נשמע כמו הקוואסאקי שלי).

לגבי היפנים להבנתי כיום הם ישרו קו עם התוצרת האירופית ( לא טובה ) וגם כך היום כמעט שום דבר אינו מיוצר בארץ המוצא שלו.

ayalzo
22-01-2018, 15:44
הבנתי אותך כבר. אתה טוען שכל רכב נמצא בשלב הזה, אם לא קוראים לו סובארו, טיוטה או הונדה.

לא הבנת אותי בכלל.
אני עובד בחברה גדולה. יש לנו המון רכבים. מכאן שיש לי נסיון עם הרבה מאוד תקלות. בנוסף, יצא לי לתחזק לא מעט רכבים פרטיים.
אני לא בעד סובארו (תקרא שוב מה כתבתי), אבל גם לא נגד.
אפרט את רשימת הרכבים שאני לא אקנה אם לא יהיו באחריות:
קנצרן vag,
פוקוס עם גיר רובוטי,
פיאט אונו ישנה,
פיז'ו מתחילת שנות ה2000.
סיטרואן c4.
לאדה ניבה.

כרגע אני מחזיק לנדרובר ישן שגם עליו לא הייתי ממליץ לאף אחד, אם זה לא חלק מתחביב.

כן היה (ויש) לי נסיון טוב עם טויוטה אבל אני לא אמליץ מכיוון שאין שום דבר מיוחד באוטו הזה. הוא לא יותר אמין מאחרים, ובגלל דעות קדומות אנשים מבקשים עליו סכומי כסף לא מוצדקים.

ayalzo
22-01-2018, 15:46
עריכה:
וכן, מהנסיון האישי שלי היפניות והקוריאניות מגלות אמינות רבה לאורך זמן.

Tribalmistyc2
23-01-2018, 10:12
ומהניסיון האישי שלי קוריאנית ישנה לא מגלה דבר ממה שציינת.

KKatkov
23-01-2018, 19:37
ומהניסיון האישי שלי קוריאנית ישנה לא מגלה דבר ממה שציינת.

גם אני ראיתי שקוריאניות לא מזדקנות יפה.
אולי הן השתפרו בעשור האחרון. אלה משנות ה-90 היו הופכות לפח זבל די מהר.

dice
25-01-2018, 09:10

טויטה נחשב לשיא האמינות רק תכין הרבה כסף לקראת 200K כי שם המזרקים מתאבדים וזה עולה 15,000 והיא מתקלקלת לא פחות מהלנדרובר בן 21 שלי רק ששם זה הרבה יותר יקר אבל אנחנו יהודים ומתנהגים לרוב כמו עדר

לרוב הרכבים (לא כולם) בעיית האמינות נובעת מרמת התחזוקה ורמת המוסך המטפל

ayalzo
25-01-2018, 10:36
במקרה אני מכיר אותך גם מהפורום השני.
הבנאדם מדבר על פרייבט ולא על לנדקרוזר דיזל ואין סיבה להכניס את המריבות המטופשות של טויוטהvsג'יפvsלנדרובר גם לכאן. אם היה שואל הייתי אומר לו שלא יתקרב לאף ג'יפ בן יותר מעשור.
לגבי הקורולה כבר אמרתי. סתם עוד רכב סביר לחלוטין עם יחסי ציבור של אלוהים. אם היה נמכר במחיר הגיוני ולא בעשר חמש עשרה אלף מעל המתחרים הייתי בהחלט זורם איתו.
אגב, אני לא מכיר את שאר היבואנים אבל כרגע אני בהתנהלות מול יבואן טויטה לגבי חלקים לקורולה, ואם יש כאן איזושהי דעה שלילית על מטרו (לי אישית אין כלום נגדם) אז חכו שתצטרכו להתעסק עם יוניון מוטורס.

סטיתי מהנושא,
סליחה.

danielk
25-01-2018, 10:43
3 צרפתיות החזקתי ברצף, 306-206 והיום 307. (שהחדשה מבינהם בת 13 וזה ממשיך צפונה) לפני כן פונטו ספייס.
תמיד הקפדתי לקנות רכב שמור עם היסטוריית טיפולים, ומניסיוני האישי ממה שלמדתי על בשרי ומצפייה בהיסטוריית טיפולים למיניהן לאורך השנים, זה לא רכב לישראלי הטיפוסי הקמצן והחסכן שלא מבין כלום בתחזוקת רכב, ורק מחפש למשוך את הטיפול עד שהרכב נתקע.

אבל בגלל שהקפדתי לקנות רכבים שמורים עם היסטוריה מתועדת, והקפדתי לטפל כמו שצריך במוסך שמבין עניין ברכב צרפתי ולא מוסך שמסתכל על הסמל פיג'ו ומבריקות לו העיניים מהקופה שהוא יכול לתפור, אז לא חוויתי תקלות מהותיות או קפריזות מוזרות ששייכות לרכבים צרפתיים בארץ.

אני ממליץ למצוא צרפתייה שמורה, התקציב תמיד מאפשר לעלות בשנתון לעומת רכבים יפניים, הנוחות והפינוק והאבזור שווים את זה, ועל אחת כמה וכמה חווית הנהיגה. בהצלחה :)

levil
25-01-2018, 10:47
307 זה פח זבל.

ayalzo
25-01-2018, 10:56
לא היה לי 307, כן היה לי 206 וc4 פיקאסה. רוב הבעיות היו בעיות חשמל אינסופיות. וברכבים שלא היו בהם התקנות מקומיות (מולטימדיה, דיבורית, איתוראן וכו...) שבד"כ אחראיות על הקטסטרופה. כך שאני לא רואה איך זה קשור לתחזוקה. אגב, באופן כללי, אני מסכים עם מה שאתה רושם על קמצנות ושימוש בחלפים זולים כגורם מספר אחת לשם רע שיוצא לדגמים מסוימים. ואני מכיר כמה דוגמאות כאלה מקרוב וספציפית בארץ.
בד"כ זה קורה כשהחלפים המקוריים מתומחרים ביוקר (עם או בלי הצדקה).

YaronNahum
25-01-2018, 11:11
הו, סוף כל סוף. עכשיו מדברים לעניין ולא בסטיגמות.
אתה כמעט צודק.
באלפא שלי אני כמעט לא מטפל לבד - אין לי מקום מסודר לעבוד על רכב, ומזמן אין לי כוח לשכב על הגב בחניה מתחת לאוטו.
אני מטפל אצל מיכאל אלפא בת"א - בחור עם ידי זהב, שמכיר את הרכבים האלה מא' עד ת'. כן, זה יקר (למרות שזה זול יותר מהמרכזי) - אבל אני יודע שאקבל עבודה ברמה הגבוהה ביותר, ובהגינות של 100%. זה שווה לי את הכסף.
נכון, החלקים יקרים מאוד - ברמה של מרצדס/ב.מ.וו, אני מאמין. אבל בשונה ממרצדס, הרכב נקנה במחיר של מאזדה 3 חבוטה מאותו שנתון. אז השקעתי בישור קו כמעט את מחיר הקניה, ויצאתי במחיר של מאזדה 3 2010.

מיכאל אלפא נוהג ב-166 ידנית שנת 00', נדמה לי. אשתו על 156 2.5. ב-166 יש קרוב ל-300 אלף ק"מ, הוא טוען שעד חצי מיליון אין מה לגעת במנוע.

אם אתה חושב שהחלפים של אלפא עולים כמו חלפים של מרצדס ,
אז תבדוק בבקשה כמה עולה פנס קדמי לאלפא
לדוגמא
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180125/5c08864d21eefb20f662f8cac0e47f8a.jpg

Sent from...

dice
25-01-2018, 12:33
במקרה אני מכיר אותך גם מהפורום השני.
הבנאדם מדבר על פרייבט ולא על לנדקרוזר דיזל ואין סיבה להכניס את המריבות המטופשות של טויוטהvsג'יפvsלנדרובר גם לכאן. אם היה שואל הייתי אומר לו שלא יתקרב לאף ג'יפ בן יותר מעשור.
לגבי הקורולה כבר אמרתי. סתם עוד רכב סביר לחלוטין עם יחסי ציבור של אלוהים. אם היה נמכר במחיר הגיוני ולא בעשר חמש עשרה אלף מעל המתחרים הייתי בהחלט זורם איתו.
אגב, אני לא מכיר את שאר היבואנים אבל כרגע אני בהתנהלות מול יבואן טויטה לגבי חלקים לקורולה, ואם יש כאן איזושהי דעה שלילית על מטרו (לי אישית אין כלום נגדם) אז חכו שתצטרכו להתעסק עם יוניון מוטורס.

סטיתי מהנושא,
סליחה.

לא חיפשתי להתווכח, חיפשתי להדגיש נקודה ואת תופעת העדר
כאחד שיש לו בבית 2 סיטרואן ואחד פג'ו ונהנה מהן מכל רגע כולל אמינות סבירה לרכבים במודל שלהם
ולחילופין היה לי עד לפני שנה קורולה כרכב חברה והוא לא היה כזה אמין ובטח לא רכב מהנה בשום צורה

אחת הבעיות עם רכבים במודלים המדוברים זו זמינות חלפים ואישית ממליץ לפותח השירשור לקחת את זה בחשבון

KKatkov
25-01-2018, 21:01
אם אתה חושב שהחלפים של אלפא עולים כמו חלפים של מרצדס ,
אז תבדוק בבקשה כמה עולה פנס קדמי לאלפא
לדוגמא
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180125/5c08864d21eefb20f662f8cac0e47f8a.jpg

Sent from...

טוב, בטח זה פנס מתוחכם ביותר.
קשה לי להאמין שפנס הלוגן רגיל יעלה סכום כזה...

אבל בכל מקרה, עודדת אותי.

YaronNahum
25-01-2018, 21:41
האמת שפנס קצת חוטא למוצר ,
זה פרוזקטור שמאיר עד 650 מטר עוקב פניה , ייצוב ושטיפה אוטומטית. לד מטריקס.

Sent from...
וכמובן שכחתי , עמעם אוטומטי, הדלקה אוטומטית ואולי יש עוד משהו

KKatkov
25-01-2018, 21:56
האמת שפנס קצת חוטא למוצר ,
זה פרוזקטור שמאיר עד 650 מטר עוקב פניה , ייצוב ושטיפה אוטומטית. לד מטריקס.

Sent from...
וכמובן שכחתי , עמעם אוטומטי, הדלקה אוטומטית ואולי יש עוד משהו

אההמ... טוב, זאת לא בדיוק השוואה לגיטימית...

mudale222
25-01-2018, 22:27
ואם אני צריך לנחש.. זה כנראה טופל במוסך יבואן הכי יקר שיש ותחת אחריות\ביטוח כלשהוא... לא אתפלא אם אפשר להשיג את זה בחצי.

Oznik
26-01-2018, 00:13
בזמנו חיפשתי רנו מגאן בתקציב של עשירייה בערך (עם הכנה לכאבי ראש ומוכנות להתמודד עם בעיות החשמל בעצמי) ואז מצאי פוקוס גאיה (האצ'בק) שנת 2004 עם קילומטראז' נמוך, עלתה תשיעייה - האוטו מדהים, משרת אותי ואת אישתי נאמנה עד כדי שביום שאצטרך רכב אם אעזוב את העבודה אני בטוח שאקנה את אותו רכב בשבילי.

הפוקוס זולה מאוד, לא יודע למה אנשים לא אוהבים את הפורדים (לא מדבר על החדשות עם בעיות הגיר, שלפי הבנתי ישנה אחראיות מהיצרן כיום) אבל זה אחלה רכב.
אני הופתעתי לטובה.

YaronNahum
26-01-2018, 12:29
אההמ... טוב, זאת לא בדיוק השוואה לגיטימית...השוואה לגיטימית. זה מה שיושב בחזית הרכב הזה.
גם מנוע של amg לרכבי מסדרה s יכול בקלות לטפס למספרים עם שש ספרות
זאת פשוט הייתה הערת ביניים לטענה שלך שהחלפים של אלפא עולים כמו מרצדס.
הנה עוד קישור לדוגמא למחירים ההזויים של מרצדס
http://m.ynet.co.il/Articles/4780666

Sent from...

Tribalmistyc2
26-01-2018, 12:37
בזמנו חיפשתי רנו מגאן בתקציב של עשירייה בערך (עם הכנה לכאבי ראש ומוכנות להתמודד עם בעיות החשמל בעצמי) ואז מצאי פוקוס גאיה (האצ'בק) שנת 2004 עם קילומטראז' נמוך, עלתה תשיעייה - האוטו מדהים, משרת אותי ואת אישתי נאמנה עד כדי שביום שאצטרך רכב אם אעזוב את העבודה אני בטוח שאקנה את אותו רכב בשבילי.

הפוקוס זולה מאוד, לא יודע למה אנשים לא אוהבים את הפורדים (לא מדבר על החדשות עם בעיות הגיר, שלפי הבנתי ישנה אחראיות מהיצרן כיום) אבל זה אחלה רכב.
אני הופתעתי לטובה.

אני לא יודע להעיד על אמינות הפורד אבל בזמנו גם אני חיפשתי פוקוס.
וכשייצא לי לנסוע ברכב שרציתי לקנות חווית הנהיגה והסלון גרמו לי לסלוד ממנו מהר,זה מרגיש שהתכנון לקוח משנות ה 80.
הוא מיושן בקטע רע,מניח שזו הסיבה שאנשים לא אוהבים.

lokimonster
26-01-2018, 15:31
היה לי פוקוס צמוד מהמשרד.
מגעיל וערמה של בעיות ( היה צמוד אלי ומטופל)
לא מומלץ

lokimonstet

arieelberg
27-01-2018, 07:53
לבן של האשה יש פוקוס ישן, חווית נהיגה לא משהו...
אבל הרכב אצלו כבר שנים ואמין מאוד ברמה יוצאת דופן.

levil
27-01-2018, 11:57
עד לפני מספר חודשים התלבטתי בין פוקוס 5 דלתות דור1, B4 2008 סטיישן או RAV4 דור 1 ובשום פנים ואופן לא בצבע לבן.
למצוא פוקוס 2004-2003 האצ'בק 2 ליטר ידנית או בגירסת 3 דלתות נדירה ביותר (יש אחת באילת שנרכשה מתייר) לא אפשרי.
להסב אוטומאטית לידנית יקר ולא משתלם כנראה, ועדיין חיפשתי.
שיניתי כיוון ל B4, מצאתי סדאן אחת בתחילת השנה מוסבת לגז עם ריג'קטים, אחרי מיקוח המחיר ירד ל 12K והעסקה כמעט נחתמה אבל מות אבי הוציא לי את הרוח מהמפרשים.
עברו עוד חודשים והמחסור ברכב עבר למצב בלתי נסבל, הסיכוי למצוא B4 סטיישן במחיר המתאים לתקציב הצנוע שהיה הלך והתאדה, ואז הגעתי לרכב הכי פחות פרקטי מכולם
אבל לא יכולתי לעמוד בפני העיצוב סטייל קליפורניה החולמת והצבע האדום, קניתי ראב4, לא מעט בעיות ואולי הגיר הארור יחזיר את נשמתו עוד מספר חודשים אבל בינתיים אני נהנה ומאוהב בג'יפון הזערורי. מקווה לאסוף מעט טבין ותקילין להשתלת מנוע+גיר של הקאלדינה ה GTE המפלצתי עם 250 כ"ס ו 6 הילוכים משתלבי קלאץ' אמיתי.
אבל בינתיים עוד חזון למועד. ככה הוא יראה לבסוף , הגירסה הפתוחה נדירה אבל הייתי רוצה אחת כזו
https://i.pinimg.com/originals/fd/92/df/fd92dfed6d7a201df6e504f5d97796bf.jpg

http://d1r57ja1amoclf.cloudfront.net/wp-content/uploads/2013/08/HISTORY-OF-THE-TOYOTA-RAV4.jpg
https://www.pinterest.dk/pin/53128470583042698/
https://www.pinterest.dk/pin/53128470583042698/

https://img.favcars.com/toyota/rav4/wallpapers_toyota_rav4_1998_2_b.jpg

levil
27-01-2018, 12:05
ולגבי חווית נהיגה "לא משהו" עם הפוקוס דור 1 אני רק יכול לנחש שנהיגה ברכב ישן ולא מתוחזק היטב במיוחד בתחום המיתלים כמו אצל רוב הישראלים עם גיר אוטומאטי מסרס מנוע
ובגירסה החלשה בד"כ של מנוע ה 1600 סמ"ק באמת לא תותיר רושם חזקק על נהג תאב ביצועים, אבל בארץ לא שווקו גירסאות ספורטיביות של הפוקוס בדור הראשון
המכוניות היחידות במשבצת הזו הן מתוצרת צרפת ה 306GTI6 או 306S16 וה ZX וולקן או ZX16V.
פוקוס דור1 עם מנוע 2 ליטר 130 כ"ס וגיר ידני עם יישור קו ומעבר בתחום המיתלים היתה יכולה לתת פייט טוב לגירסאות המקבילות מצרפת.

lokimonster
27-01-2018, 12:26
חבר מוכר גטס ב5500 שקל.
אם רלוונטי אשלח בפרטי

lokimonstet

rusty james
27-01-2018, 15:44
אני רק אני אניח את זה פה - אלנטרה 07'
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=580462265632078&id=100010049282853

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Tribalmistyc2
27-01-2018, 17:01

250,000 ק"מ מהשכרה.
בהזדמנות,למבינים בלבד.

Guccii800
27-01-2018, 18:40

במקום לבית כנסת, תתרום לנזקקים!!!

ayalzo
27-01-2018, 19:54
מהמודעה הזאת אפשר רק להסיק שהאוטו הזה יכול להגיע ל250,000. ועם התעללות.
טוב, לא חוכמה. "הוא" שומר עלינו.

shushu
27-01-2018, 20:10
אין כמו לקסוס, הרכב היחידי שלא מתקלקל.

lokimonster
27-01-2018, 21:29
אפילו האוריוס שלנו על 30 אלף הקילומטרים שלה נותנת לנו דיווחי תקלה הפעם משהו עם המצבר של ההייבריד ( תקלה שנייה שהרכב מדווח).
אני מתגעגע לימים שלנשים היה שפם סרפן ופטיש לשינצל בידיים.
לתיקון רצועה היו מורידים את הגרביון מהרגליים.
שהמדפים של כיווני האוויר היו מכניים ולחימום היה ברז ולא סולונואיד.
שהזנת הדלק הייתה קרבורטור ( למרות שמערכות הזרקת הדלק דיי אמינות למיטב ידיעתי).
מוכן לוותר על פלטינות לטובת הצתה אלקטרונית פשוטה.
אני עדיין משוכנע שמכוניות בין שנות ה80 לשלהיי ה2000 היו הכי טובות מבחינת פשטות החזקה פחות אלקטרוניקה וחשמל וכפועל יוצא אמינות ויכולת תיקון קלה יחסית.

ואחת כמה וכמה היפניות בהשוואה לאירופאיות.

lokimonstet

levil
28-01-2018, 00:15
אכן, אבל לא צריך להגזים. החל בערך מאמצע שנות ה 90 ועד תחילת שנות ה 2000, הטכנולוגיה היתה לטובת המכונאי.

הזרקת דלק אמינה והצתה ישירה יענו קוייל לצילינדר ( רק ברברים אנאלפבתים עילגים כותבים כוהל)ביטלו את השימוש במפלג הנוראי בקרבורטור המגעיל ואת הצורך בסט חוטי הצתה יקרים.
שסתומים הידראוליים חסכו את הצורך בכיוון שסתומים.
מנועים ללא חפיפת שסתומים-בוכנה (מאזדה וטויוטה) נמנעה הקטסטרופה של שיפוץ ראש מנוע במקרה כשל של מנגנון הטיימינג.
ובמכוניות בנישה היקרה יחסית כמו הטוארג הוכנס לשימוש לייזר הונינג לדפנות הצילינדרים שהפחית את צריכת השמן ב 90%.

בפרארי פותחה מערכת תזמון שסתומים משתנה גאונית ופשוטה להפליא שחבל שלא זלגה לשאר הרכבים.
בקוניגסג פותח ראש מנוע ללא הרכיב האנכרוניסטי המתקרא קאמשפט.
הבעיה היחידה במנועים מאותן שנים היא בצריכת דלק, ואולי גם במשקל. המנועים המודרנים חסכוניים יותר קטנים יותר וקלים יותר.

Tribalmistyc2
28-01-2018, 10:47
את הביטול של המפלג ביטלו עוד כשהיה שני קוילים וחוטים,יענו 2 קוילים ל 4 צילינדר שדרשו חוטים קצרים או ארוכים כתלות במיקום הקוילים.

nrnrnr
07-02-2018, 13:56
חבר מוכר גטס ב5500 שקל.
אם רלוונטי אשלח בפרטי

lokimonstetתודה[emoji4]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

nrnrnr
08-02-2018, 13:58
תודה רבה לכולם על העזרה [emoji3]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

lokimonster
08-02-2018, 14:03