התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (כ"ע) למה לקרוא למכונית שרובנו מחזיקים, פחית?

kanter.m
28-01-2018, 13:28
נושא שדי מפריע לי מאז שאני רוכב על אופנוע, בקרוב שנתיים, והתחלתי להסתובב בקרב רוכבים ופורומים:
למה לקרוא למכונית שרובנו מחזיקים ומלקקים ומלטפים ומטפלים בלא פחות אהבה מהאופנוע "פחית".
מאז שאני זוכר את עצמי מאחורי ההגה (1976) אהבתי כל דבר עם מנוע, תיקנתי, פירקתי, וגם הרכבתי....
לא נראה לי שמשהו מהרוכבי דו גלגלי יתנגד לעשות את נס הרים עם איזה למבורגיני או אפילו הונדה 1500 טורבו....
נראה לי לא מכובד הזלזול הזה.....

השושנים
28-01-2018, 13:35
כשעשרה אחוז ממצבת כלי הרכב בישראל יהיו למבורגיני, הונדה 1500 טורבו, ואפילו
לוטס אלן, סופר 7, AC קוברה, טראס אם, אלפות, ואפילו מציבושי איוו רחמנא ליצלן
אני אפסיק לקרוא להן פחיות ואקרא להן חלומות, עד אז כל קוראנית מסריחה ויפנית חבוטה
צרפתיה שתוייה, וגרמניה שמנה, תקבל אצלי את הכינוי פחית.

Busy
28-01-2018, 13:47
לא כוונה " פחית" שהיא חלשה,אלה שבן אדם סגור בפנים

alexsupreme
28-01-2018, 13:50
כשעשרה אחוז ממצבת כלי הרכב בישראל יהיו למבורגיני, הונדה 1500 טורבו, ואפילו
לוטס אלן, סופר 7, AC קוברה, טראס אם, אלפות, ואפילו מציבושי איוו רחמנא ליצלן
אני אפסיק לקרוא להן פחיות ואקרא להן חלומות, עד אז כל קוראנית מסריחה ויפנית חבוטה
צרפתיה שתוייה, וגרמניה שמנה, תקבל אצלי את הכינוי פחית.בדיוק כמו הcb הויסטרום, הsv ושלל הכלים ההודים שמציפים את ארצנו.

הן פחיות כי הן מנתקות אותך מכל מה שמסביב.
אתה נשאר משומר. כמו שנכנסת, כך גם תצא.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

ofirus
28-01-2018, 14:41
בדיוק כמו הcb הויסטרום, הsv ושלל הכלים ההודים שמציפים את ארצנו.

הן פחיות כי הן מנתקות אותך מכל מה שמסביב.
אתה נשאר משומר. כמו שנכנסת, כך גם תצא.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk
אז אולי יותר נכון לקרוא להן "קופסאות שימורים"
:omfg:

ees
28-01-2018, 14:45
זה בשביל החמוצים שעומדים בפקקים

ayalzo
28-01-2018, 15:24
מישהו קרא לזה כך פעם, ומאז כולם קוראים להן ככה.
גם כי זה גורם לנו להרגיש יותר טוב עם עצמנו, וגם כי זה סתם מצחיק.

erani99
28-01-2018, 15:29
כולם מעלי כתבו בערך את כל ההסברים, וזה מקבל חיזוק כשזו מליסינג.
וכן, מה לעשות - מכונית זו פחית, לאמשנה אם הפח גרמני קוראני יפני או איטלקי..
ופה זה פורום אופנוענים, לא קארספורום

כRובי
28-01-2018, 15:35
מאחר והייתי נוכח כשהמושג הזה נולד בקארספורום, חשוב לציין שזה מגיע מהמילה "פח" המתכת, לא המתקן לאיסוף אשפה.
אז זה היה לציון עובדה. לא יותר, לא פחות. אם אתה רואה לנכון להעלב מזה בשם כל אומת הנהגים ונוהגי המכוניות, הרי שכנראה יש לכך סיבה טובה ;)

Ami
28-01-2018, 15:40
פחית זה שם כולל לרכב רגיל עם נהג ממוצע ומטה שעסוק בכל מיני דברים חוץ מלהתרכז בנהיגה עצמה. גם למבורגיני עם נהג ערס ממוצע היא פחית

Delirious1989
28-01-2018, 16:33
באנגלית המילה היא cager, מה שעוזר להבין שלא מדובר על הפח שמרכיב את המכונית אלא על העובדה שיושבי הרכב יושבים בכלוב.
חוץ מזה, אופנוענים אוהבים להתנשאות על נהגי מכוניות כי זה גורם לנו להרגיש מיוחדים.

Sent from my T5 using Tapatalk

lokimonster
28-01-2018, 16:42
כמו שיש שישיות ויש בעסה ויש חזיר גז כך יש גם פחית.
כל סקטור והסלנג שלו.

Busy
28-01-2018, 17:07
מאחר והייתי נוכח כשהמושג הזה נולד בקארספורום
לא בטוח שיהיה חקירה רצינית מי המציא את המושג,אבל בשפה הרוסית , נשמע אותו דבר, אבל אני מאמין יותר לכיוון "קופסת סרדינים"

אברי
28-01-2018, 19:13
בסדר, אז הם פחיות.
אנחנו רוכבים על אופנורצח.
כל אחד והסטיגמה שלו.

למכוניות אין קסם עבורי.

Shasha127
28-01-2018, 19:15
ומה עם הקקנועים בשבילהם אתה לא נעלב??! אפליה

kanter.m
28-01-2018, 20:04
חברים!! הכל טוב! לא נעלבתי, רק פשוט מאז שיש לי אופנוע אני מרגיש לא נעים כשאני נוסע באוטו, מה לעשות, לפעמים יש אילוצים....
בגדול סתם רציתי לברר מאיפה הכינוי הזה.....תודה קיבלתי מספיק תשובות

exc
28-01-2018, 21:06
מי אמר שקוראים לזה פחית ?קוראים לזה בחית.

dptnl
31-01-2018, 06:41
נושא שדי מפריע לי מאז שאני רוכב על אופנוע, בקרוב שנתיים, והתחלתי להסתובב בקרב רוכבים ופורומים:
למה לקרוא למכונית שרובנו מחזיקים ומלקקים ומלטפים ומטפלים בלא פחות אהבה מהאופנוע "פחית".
מאז שאני זוכר את עצמי מאחורי ההגה (1976) אהבתי כל דבר עם מנוע, תיקנתי, פירקתי, וגם הרכבתי....
לא נראה לי שמשהו מהרוכבי דו גלגלי יתנגד לעשות את נס הרים עם איזה למבורגיני או אפילו הונדה 1500 טורבו....
נראה לי לא מכובד הזלזול הזה.....

בתור אחד שמחזיק גם וגם, אין שום דבר רע בלקרוא לרכב פחית, גם אני עושה את זה, ואני מאוד אוהב את הרכבים שלי ושומר עליהם אותו לא פחות מהאופנוע (וזה סך הכל מאזדה 6 בת שנתיים וקצת שהיתה בליסינג בעברה, הרכב מקבל יחס כאילו היה אקזמפלר נדיר מהחלל וחונה לעיתים מאות מטרים מהיעד בשביל שלא יפתחו על הרכב את הדלת, וגם הלנסר בת השלוש עשרה שלי ש"גדלה איתי" מקבלת את אותו היחס).
גם אני הרגשתי "רע" כשנהגתי ברכבים בתחילת דרכי עם האופנועים, עם הזמן מבינים שזה בסדר גמור לנהוג באוטו גם כשאתה אופנוען, ועם הגיל (ומגבלות בת הזוג) שומרים את חווית הרכיבה לימים יפים כשאין גשם או כשרוצים להחזיק לאישה את היד (ברמזורים) :)

kanter.m
01-02-2018, 15:10
בתור אחד שמחזיק גם וגם, אין שום דבר רע בלקרוא לרכב פחית, גם אני עושה את זה, ואני מאוד אוהב את הרכבים שלי ושומר עליהם אותו לא פחות מהאופנוע (וזה סך הכל מאזדה 6 בת שנתיים וקצת שהיתה בליסינג בעברה, הרכב מקבל יחס כאילו היה אקזמפלר נדיר מהחלל וחונה לעיתים מאות מטרים מהיעד בשביל שלא יפתחו על הרכב את הדלת, וגם הלנסר בת השלוש עשרה שלי ש"גדלה איתי" מקבלת את אותו היחס).
גם אני הרגשתי "רע" כשנהגתי ברכבים בתחילת דרכי עם האופנועים, עם הזמן מבינים שזה בסדר גמור לנהוג באוטו גם כשאתה אופנוען, ועם הגיל (ומגבלות בת הזוג) שומרים את חווית הרכיבה לימים יפים כשאין גשם או כשרוצים להחזיק לאישה את היד (ברמזורים) :)

יפה אמרת...

Sky30715
03-02-2018, 20:13
דיונים כאלה jay leon garage סיכם במשפט פשוט:

את הריגוש של מכונית ב 100 אלף דולר תביא לך, אופנוע ב 10 אלף דולר תביא לך.

ואם אחד שנסע על המכוניות הכי אקזוטיות ומדהימות על כדור הארץ, וגם אופנועים אומר, הייתי סומך עליו.

שתהיה לי בוגאטי, קונסניאג, למבורגיני חונה במחסן, כנראה שזה ירגיש דומה.