התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע נוח- יש חיה כזו?

tomy669
29-01-2018, 12:08
אני יודע שנוחות זה עניין אינדוידואלי אך ריצתי לדעת אם יש אופנוע שנחשב כאופנוע נוח מבחינת תנוחת ישיבה, מושב מרופד טוב, מרכך כבישים משובשים, פרקטי. אם אקח את הנושא לעולם הרכב אז כמו שהגדירו בעבר את הצרפתיות כנוחות אז האם יש חברה שמייצרת אופנועים שידועה כיצרנית דו'ג נוחים?

Maxi
29-01-2018, 12:51
ישנם סוגים/קטגוריות שונות של אופנועים כאשר כל קטגוריה אמורה למלא שימוש מסוים.

אם תיתן יותר פרטים לאיזה צורך דרוש לך אופנוע נוכל לתת עצה מתאימה יותר.

באופן כללי מאוד - אופנועי אדוונצ'ר נחשבים לאופנועים נוחים. תנוחת רכיבה זקופה, מיגון רוח טוב וכד.

אני לא חושב שיצרן מסוים הוא יותר נוח מאחר - תלוי הצורך מהאופנוע ודגם נבחר ביצרנים השונים.

Busy
29-01-2018, 12:58
ב.מ.וו אדוונצ'ר

alexsupreme
29-01-2018, 13:16
אני יודע שנוחות זה עניין אינדוידואלי אך ריצתי לדעת אם יש אופנוע שנחשב כאופנוע נוח מבחינת תנוחת ישיבה, מושב מרופד טוב, מרכך כבישים משובשים, פרקטי. אם אקח את הנושא לעולם הרכב אז כמו שהגדירו בעבר את הצרפתיות כנוחות אז האם יש חברה שמייצרת אופנועים שידועה כיצרנית דו'ג נוחים?

אתה מתאר קטנוע תיור, בנוסח בורגמן 650 או c650 של BMW.

כדי לקבל אופנוע נוח, אתה ב-90% מהמקרים תרצה להחליף את המושב למושב מרופד, לשפר את מיגון הרוח, לרכך את המתלים ואולי להתקין רגליות נוספות על מגני מנוע כדי למתוח רגליים בנסיעות ארוכות.
בסופו של דבר יוצא משהו בסגנון:
https://i.imgur.com/2b4XFHD.jpg
https://i.imgur.com/6WqM5gn.png

חלק מאופנועי האדוונצ׳ר הבינוניים ורוב האדוונצ׳רים הגדולים יהיו נוחים למדי. אתה יכול לרכוש שיפורים בהדרגה, בהתאם למה שחסר לך.

KKatkov
29-01-2018, 16:03
אדוונצ'רים בינוניים וגדולים הם ה-הגדרה לאופנוע נוח.
מאלה שרכבתי עליהם - ויסטרום 650 ודוקאטי מולטיסטראדה 950 היו נוחים בטירוף.

mickyc
29-01-2018, 17:47
GS1200R הכי נוח שיש

Max
29-01-2018, 20:26
הנוח ביותר שנתקלתי בו, גם בזוג.
אפריליה קפונורד ראלי, אחד האופנועים הכי לא מוערכים וחבל...6264

rusty james
29-01-2018, 21:25
הנוח ביותר שנתקלתי בו, גם בזוג.
אפריליה קפונורד ראלי, אחד האופנועים הכי לא מוערכים וחבל...6264

+4000!

אחד האופנועים הנוחים ביותר עליהם רכבתי, אם לא 'ה'.

ואחרי שאמרתי את זה...
השנקל שלי לשרשור הנוחות - קורבין.
הנוחות שווה את המחיר.

Yigal
29-01-2018, 21:28
הונדה גולדווינג.

TundraOG
30-01-2018, 01:27
זה עניין מאוד יחסי ואינדיבידואלי. לי לדוגמא אופנועי נייקד בנפח ביניים עם כידון ארוך נוחים מאוד (GS500, SV650, GT650 וכו'), לאבא שלי לעומת זאת זה מרגיש לא נוח והוא דווקא נהנה מקרוזר גדול-נפח, שלי מרגיש מאוד מגושם בתנוחה שלו.

בגדול - חושב שרוב המקסי-סקוטרים, ספורט-תיור הגדולים והאדוונצ'רים עונים על השאלה הזאת (כל אחד בדרך אחרת משלו).

השושנים
30-01-2018, 08:51
הכי נוח לי ורסיס 1000 גם ג'ינג'ית משבחת....

6269

tomy669
30-01-2018, 10:10
אז אצמצם את ההמלצות. מדבר נטו על כלי לנסיעה עירונית פקוקה יש אופנוע שמיועד לזה וגם נוח?

KKatkov
30-01-2018, 11:44
אז אצמצם את ההמלצות. מדבר נטו על כלי לנסיעה עירונית פקוקה יש אופנוע שמיועד לזה וגם נוח?

מה אתה צריך "נוחות" בנסיעה עירונית של גג חצי שעה?
בנסיעה עירונית אתה צריך אופנוע שמגהץ בורות וחותך את התנועה בקלות. יעני, דו"ש קטן-בינוני או סופרמוטו.

ayalzo
30-01-2018, 12:00
או במילים אחרות, ג'וימקס (לא סובל אותו באופן אישי)

lokimonster
30-01-2018, 12:07
לא נעים לי לומר אבל היה לי במשך חודש ג'וי מקס 250 שהיה נוח מאוד בעיר ואם להודות באמת גם ברכיבות ארוכות ( תל אביב ירושלים וקצת הרי יהודה).
כמובן שלשימוש בין עירוני אני לא ממליץ עליו אבל ככלי אורבני היה נהדר.

לעניות דעתי לא צריך יותר מזה.

rusty james
30-01-2018, 12:11
לרכיבה עירונית - יש כאלה שנוח להם כורסא רכה בדמות קטנוע מנהלים, לי אישית יותר נוח על קטנוע גדול גלגלים, קשוח מושב וצר מותניים (לפקקים ומדרכות).
אם אין לך הרבה ציוד - אולי אפילו דו"ש קטן יהיה הנוח מכולם.

בקיצור - רצף נחמד של כמה רכיבות מבחן, באותו מסלול, על כלים שונים, ויש לך תשובה מותאמת אישית.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

adnan
30-01-2018, 21:42
וי סטרום 650,
פייזר 1000 שנת 2001, היה לי אותו לפני המון זמן, באותה תקופה היה לי נוח מאוד, יכול להיות בגלל שקניתי אותו אחרי כמה אופנועי סופר ספורט שהיו לי.

jkob.s
31-01-2018, 06:07
יש לי הונדה פורזה 250. מדובר על שילוב של קטנוע עם כורסת סלון.

tomy669
31-01-2018, 16:51
מה אתה צריך "נוחות" בנסיעה עירונית של גג חצי שעה?
בנסיעה עירונית אתה צריך אופנוע שמגהץ בורות וחותך את התנועה בקלות. יעני, דו"ש קטן-בינוני או סופרמוטו.כזה בדיוק אני מחפש רק שאני זקוק למקום אחסון/ארגז. איזה קטנועים נחשבים לנוחים?
גם במהמורות ופקקים?

tomy669
04-02-2018, 15:53
עוד רעיונות?

doog
04-02-2018, 22:43
מהמורות ופקקים?
קטנועים עם גלגלים גדולים

אברי
05-02-2018, 01:36
רכיבה עירונית צפופה?
ימאהה 250 סופרמוטו עם ארגזי צד רכים

etz301
05-02-2018, 01:53
קטנוע על גלגלים גדולים.
יצא לי לנסוע על שנים כאלה, Xcity של ימאהה וSH 300 של הונדה.

בדיוק מה שתארת...

adnan
05-02-2018, 07:20
קניתי XCITY 250 חדש כאשר שווק לפני 10 שנים.
הקטנוע מאוד נוח בעיר, אך בבינעירוני אתה תסבול,
לדעתי, אין תחליף לנפח גם בהקשר לנוחות, אופנוע או קטנוע עם נפח קטן יהיה מתיש לנסיעות ארוכות.

Meirson
05-02-2018, 15:29
מושב קורבין משפר את הנוחות משמעותית. הם לא זולים מצד שני

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

השושנים
06-02-2018, 08:47
איזה מכנסיים הכי נוחות?

כמות התשובות שתקבל יהיה זהה להצעות שתקבל כאן כשבעצם רק אתה יכול לתת לעצמך תשובה.

הנוחות נקבעת לפי מצבך הפיזי, משקל, הגיל, המצב בריאותי, בעיות גב, ההתאמה שלך לכלי, החוזק שלך
האנרגיות וכד', לאבא שלי הכי נוח קטנוע תלת כי הוא לא צריך לייצב אותו בעמידה, אני הייתי בטוח
ש-350 ק"ג של הוי מקס הם משהו שאפשר להסתדר אייתו בקלות, עד שהשלתי 100 ק"ג.

ישנם המון מוצרים בשוק שאפשר לשפר את הנוחות ולעשות התאמה של הכלי אליך.

רק רכיבת מבחן אמיתת, בתנאים היום יום שתתמודד אייתם תוכל לתת לך תשובה ראויה פה תקבל
את ההתאמות הספציפיות של כל ממליץ לעצמו.

Ari
06-02-2018, 12:22
לרכיבה עירונית וטיפה בינעירונית קטנוע נח יותר מאופנוע כמובן (אני אישית התקשיתי למצוא קטנוע נח יותר מ-אקס אבו 250 אבל זה לגמרי עניין אישי והרגל).

tree
06-02-2018, 13:20
לרכיבה עירונית וטיפה בינעירונית קטנוע נח יותר מאופנוע כמובן (אני אישית התקשיתי למצוא קטנוע נח יותר מ-אקס אבו 250 אבל זה לגמרי עניין אישי והרגל).

סלקטיבי ביותר, אני הייתי מעדיף, MXS125 או תלת גלגלי לעיר, אבל מה אני יודע אני בתוך העיר בעיקר הולך ברגל ונוסע באוטובוסים.

alexsupreme
06-02-2018, 14:52
ידוע שזה לא לכולם, אבל אם היה לי איפה להטעין ויכולתי להרשות לעצמי, הייתי הולך על אופנועי ZERO.
חסכון ענק בעלויות ביטוח וטיפולים והמומנט הופך אותו לכלי עירוני מעולה.

miki
06-02-2018, 15:03
היו לי לא מעט אופנועים, אולם, בגולת הכותרת של האופנועים שעברו תחת ידי זוכה BMW כשהמלך היה K1200LT מפלץ של למעלה מ 400 ק"ג . כבד ומפנק... מצד שני אני לא רוכב בעיר כך שהגודל לא הפריע לי.
אני מניח שהאופנוע הדגל הנוכחי K1600GTL הוא אחד הנוחים והמהנים לרכיבה בקטגוריה.

אופנוע נוסף שמעולם לא הרגשתי בו את המורכב הוא XV1900 האופנוע פשוט ענק, לא מבינים עד כמה עד אשר רוכבים עליו. והמרחב רוכב \ מורכב (להערכתי ) גדול
מהמרחב של הגולדווינג, תנוחת רכיבה (מבחינתי) מעולה , הבעייה היא שהכסאות המקוריים לא נוחים לאורך זמן. אלפיית ירקרקים + מכס = ישבנך נח על קורבין\מוסטנג מפנקים ומענגים.

צריך לזכור שמה שנוח לי , לא בהכרח נוח לך.

tomy669
06-02-2018, 16:59
סלקטיבי ביותר, אני הייתי מעדיף, MXS125 או תלת גלגלי לעיר, אבל מה אני יודע אני בתוך העיר בעיקר הולך ברגל ונוסע באוטובוסים.כיום עם 125 קטן ולא נוח במיוחד, לכן כל הקטנים לא באים בחשבון ומחפש את הכלי הבא שלי. לכן ביקשתי קצת מידע אך אני מבין שזה מאוד מגוון וכנראה שאצטרך באת להתנסות במספר כלים עד שאמצא.

alexsupreme
06-02-2018, 23:05
כיום עם 125 קטן ולא נוח במיוחד, לכן כל הקטנים לא באים בחשבון ומחפש את הכלי הבא שלי. לכן ביקשתי קצת מידע אך אני מבין שזה מאוד מגוון וכנראה שאצטרך באת להתנסות במספר כלים עד שאמצא.

תוכל לנסות לתאר מה בדיוק חסר לך בקטנוע? רגליים מכופפות? כאבי גב עליון? תחתון? הכידון גבוה או נמוך מדי? קרוב מדי לברכיים?

tomy669
07-02-2018, 08:19
אנסה להסביר מה לא נוח.
הברכיים מקופלות מידי ובלי יכולת לשלוח את הרגליים קדימה ולתמוך בגוף שנשלח קדימה. הרגל תמיד תהיה בזווית של פחות מ90 מעלות.
והכיסא כל הזמן שולח אותי קדימה ולא מאפשר לי את היכולת להרחיק את הישבן, גורם לגוף להיצמד לכיוון הקידון.

lokimonster
07-02-2018, 08:59
היו לי לא מעט אופנועים, אולם, בגולת הכותרת של האופנועים שעברו תחת ידי זוכה BMW כשהמלך היה K1200LT מפלץ של למעלה מ 400 ק"ג . כבד ומפנק... מצד שני אני לא רוכב בעיר כך שהגודל לא הפריע לי.
אני מניח שהאופנוע הדגל הנוכחי K1600GTL הוא אחד הנוחים והמהנים לרכיבה בקטגוריה.

אופנוע נוסף שמעולם לא הרגשתי בו את המורכב הוא XV1900 האופנוע פשוט ענק, לא מבינים עד כמה עד אשר רוכבים עליו. והמרחב רוכב \ מורכב (להערכתי ) גדול
מהמרחב של הגולדווינג, תנוחת רכיבה (מבחינתי) מעולה , הבעייה היא שהכסאות המקוריים לא נוחים לאורך זמן. אלפיית ירקרקים + מכס = ישבנך נח על קורבין\מוסטנג מפנקים ומענגים.

צריך לזכור שמה שנוח לי , לא בהכרח נוח לך.
נוחות זה עניין אינדיווידואלי שמכיל לא מעט פרמטרים החל ממשקל גוף ממדים וכמובן שזה מקבל תוקף כאשר מדובר גם במורכב.

בהמשך למה שמיקי רשם את ישבני הלבן והענוג לא אניח על אופנועים דוגמת הXV הקאסטום קרוזר הארלי ודומיהם למעט אם אוכל להחזיק מעל אופנוע אחד ואז זה יהיה הכלי שלי לרכיבה לקפה או דילוגים קצרים בסביבה.

אני רוכב כיום על GTR1400 שבהחלט כלי נוח שאיפשר לי רכיבה רצופה לאילת (למעט עצירה אחת לתדלוק) ובהחלט מהווה את אחד האופנועים הכי נוחים (אולי הכי נח) שהיו לי.
אגב אצל מיקי שרוכב גם על GTR המצב קצת שונה.

miki
07-02-2018, 23:22
נוחות זה עניין אינדיווידואלי שמכיל לא מעט פרמטרים החל ממשקל גוף ממדים וכמובן שזה מקבל תוקף כאשר מדובר גם במורכב.

בהמשך למה שמיקי רשם את ישבני הלבן והענוג לא אניח על אופנועים דוגמת הXV הקאסטום קרוזר הארלי ודומיהם למעט אם אוכל להחזיק מעל אופנוע אחד ואז זה יהיה הכלי שלי לרכיבה לקפה או דילוגים קצרים בסביבה. לוקי - הבעייה של הקרוזרים הכבדים היא שבד"כ המושב המקורי דרעאק ובענק. חוץ מזה לצרכים שלי - רכיבה רגועה הוא מספק כמות עצומה של כייף. יש בו משהו שאין באופנוע אחר, והוא נוח מאוד בכל פרמטר למעט כיסא שמחייב עצירה כל 50 ק"מ שנקראת אצלי ואצל זוגתי עצירת טוסיק שכן הכאב שם ממש לא נעים...
אני רוכב כיום על GTR1400 שבהחלט כלי נוח שאיפשר לי רכיבה רצופה לאילת (למעט עצירה אחת לתדלוק) ובהחלט מהווה את אחד האופנועים הכי נוחים (אולי הכי נח) שהיו לי.
אגב אצל מיקי שרוכב גם על GTR המצב קצת שונה.
אני דווקא קצת חולק עליך בעניין ה GTR, הוא נוח אבל רכבתי על נוחים ממנו. מה שכן יש לו "ריגושים" :smoke: שלא חוויתי באף אופנוע אחר .
מבחינתי הבעייה ב GTR היא כידון מעט נמוך (יודע - יש רייזרים ) וכן כיסא שיש מקום לשפרו. כמו כן, האופנוע הזה גבוה. זה נוח מבחינת ראות שכן אני רואה מעל גגות חלק ניכר מהרכבים, לא נוח ברמזורים כי אני לא יכול לגעת עם שתי כפות הרגליים ברצפה. זה מעיק כשרוצים לעצור על משטח עם חצץ או חול שם אתה מנסה להשיג אחיזה מרבית.
כבר הרבה זמן אני מבשל את הרעיון למכור אותו להשאר רק עם ה XV ולקנות במקומו היילקס.
בעולם אוטופי, שניהם (XV + GTR ) היו מתעופפים והייתי עובר לעולם הנוחות בדמותו של R1200RT ואולי עם הלוואה כלשהי לשיא הנוחות K1600GTL . ההונדה GL1800 חלום, אבל עם רמות המחירים ההזויות שדורשים על משומש, ועם היבואן הנוכחי אין מצב.
בעולם המציאותי זוגתי מטילה ווטו מוחלט על מכירת ה XV.