מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : joyride 200 מתחמם לסירוגין

avi333
07-02-2018, 21:13
שלום,
ברשותי joyride 2007 מטופל ממש לפי הספר.
לפני כשבוע באמצע הנסיעה הקטנוע התחמם לי (המחוג עלה עד הסוף) ולאחר כ20 שניות ירד עד לטמפ' הכי נמוכה שיש במד,לא הצלחתי לאבחן בדיוק מתי זה קורה(ישנם ימים שלמים שהכל עובד רגיל) ,פתחתי את הטרמוסטט ובחנתי אותו לפי מה שרשום בספר רכב ויצא תקול-> החלפתי אותו.
אני חושד שהמד טמ' מזייף פשוט או שמשאבת המים לא עובדת כמו שצריך,דבר נוסף שחשבתי עליו הוא מכסה הרדיאטור כושל.
כמובן שישנה אופציה שיש פריצת אטם אבל לפי הבנתי המנוע לא היה אמור להתקרר אלא רק להתחמם עד שהבוכנה תתיך את עצמה לצילינדר בעצם.

*בדקתי את המערכת מחשד לנזילות ולא מצאתי כאלו,אין זכר למים בשמן .
דבר נוסף ,איך אני יכול לרוקן את המיכל עיבוי ממים? ביצעתי החלפה של כל הנוזל קירור אך המים ששם לא התרוקנו ? מה עשיתי לא נכון?

תודה לעוזרים .

Tribalmistyc2
07-02-2018, 21:55
יש בעיות הנעה בבוקר או איבוד של נוזל קירור?

ayalzo
07-02-2018, 22:08
לגבי מחוג שטס למעלה ואז יורד עד הסוף,
נובע משתי סיבות אפשריות שבד"כ לא קשורות אחת לשניה.
א. בעיית מגעים לחיישן/שעון/תצוגה.
ב. במערכות מים מסוימות, ברגע שיש חוסר במים, החיישן קורא אוויר ומזייף. לכן, המנוע מתחמם-שעון עולה, מנקודה מסוימת מאבד מים- חיישן משקר והשעון צונח.

ענה על השאלות של טרייבל.

avi333
08-02-2018, 09:50
ללא בעיית איבוד נוזל קירור, שמתי קרטון מתחת לכלי כמה ימים כדי לוודא ובנוסף פירקתי פלסטיקה ובדקתי.
מניע רגיל ללא שום בעיה.

מה שכן שמתי לב שכשניקזתי מים מהמערכת ,המים במיכל עיבוי לא התנקזו,אולי יש שם סתימה?
ניקזתי לפי ההוראות בספר -->פתיחת בורג ניקוז וריקון המערכת .

Tribalmistyc2
08-02-2018, 09:51
דבר ראשון תנקז אוויר כמו שצריך,אוויר במערכת יכול לגרום לתופעה שאתה מתאר.

avi333
08-02-2018, 10:45
ניקוז אוויר במערכת לפי מה שאני יודע זה פשוט לתת למנוע לעבוד,לפתוח את הצינור שנכנס לטרמוסטט להמתין עד שייצא רק נוזל קירור.

אני צודק?

zx2r
08-02-2018, 12:10
ניקוז אוויר במערכת לפי מה שאני יודע זה פשוט לתת למנוע לעבוד,לפתוח את הצינור שנכנס לטרמוסטט להמתין עד שייצא רק נוזל קירור.

אני צודק?
ככל הידוע לי הניקוז מתבצע דרך הנקודה הגבוה ביותר שהנוזל עובר בו ולרוב זה דרך פקק המילוי שעל הרדיאטור. כך גם עפ"י ספר הרכב של הכלי הנ"ל.

Tribalmistyc2
08-02-2018, 14:42

אני צודק?

מנקזים אוויר כשהמנוע קר.
מנתקים את אחד הצינורות הדקים שיוצאים או נכנסים לבית תרמוסטט.

avi333
08-02-2018, 17:15
מנקזים אוויר כשהמנוע קר.
מנתקים את אחד הצינורות הדקים שיוצאים או נכנסים לבית תרמוסטט.
הנעת מנוע קר-->ניתוק צינורית כניסה לבית טרמוסטט-->המתנה עד ליציאת נוזל קירור ללא בועות אוויר-->חיבור חזרה של הצינורית.
זה התהליך?,ואיך אני יודע אם יש לי מספיק מים ברדיאטור? (חוץ מהשיטה של להניע ולהוסיף מים עד שלא ייצאו בועות אוויר ולסגור את הפקק חזרה).

מים הכוונה לנוזל קירור כמובן ולא מי ברז..

Tribalmistyc2
08-02-2018, 20:01
כן.
אחרי שהמנוע חם תבדוק שכל הצינורות באותה טמפ' ושהרדיאטור באותה טמפ' לכל אורכו.
חם זה אומר בטמפ' עבודה אחרי רכיבה מאומצת.
אתה הרדיאטור פשוט ממלאים עד הקצה.

avi333
14-02-2018, 23:14
עדכון.
לאחר שמילאתי מים וניקזתי אוויר כמו שצריך,הקטנוע נסע טוב ל4 ימים והיום שוב פעם באמצע רמזור המחוג קפץ לפתע עד לקו האדום.
ועכשיו הצטרפו לחגיגה גם קשיים בהתנעה (לא מניע על הפעם הראשונה).
מה יכולה להיות הבעיה?

יש מישהו מפה שהוא באר שבעי במקרה ויכול לעזור?

חחח
14-02-2018, 23:31
אם גם בפעם הקודמת שהוא התחמם זה היה בעמידה הייתי בודק את היוניט של המאוורר.

Tribalmistyc2
14-02-2018, 23:41
עדכון.
לאחר שמילאתי מים וניקזתי אוויר כמו שצריך,הקטנוע נסע טוב ל4 ימים והיום שוב פעם באמצע רמזור המחוג קפץ לפתע עד לקו האדום.
ועכשיו הצטרפו לחגיגה גם קשיים בהתנעה (לא מניע על הפעם הראשונה).
מה יכולה להיות הבעיה?

יכול להעיד על אטם ראש פרוץ.

avi333
14-02-2018, 23:51
יכול להעיד על אטם ראש פרוץ.

פריצת אטם לא מחייבת שתהיה בריחה של נוזל קירור לשמן? ,כמה אמורה לעלות לי החלפת אטם?

zx2r
15-02-2018, 01:28
פריצת אטם לא מחייבת שתהיה בריחה של נוזל קירור לשמן? ,כמה אמורה לעלות לי החלפת אטם?
בגדול כן, אבל להערכתי זה תלוי באיפה נפרץ האטם, כמה נפרץ, זווית הצילנדר\ראש ביחס לקרקע. ראיתי ג'וי רייד שפרץ אטם אבל לא זוהה נוזל קירור בשמן (לפחות במדיד), מה שכן זוהתה זו נזילת נוזל קירור לסעפת הפליטה.
מחירים נעים סביבות ה 1000+. (אותו ג'ויירייד קיבל הצעה לאטם + החלפת משאבה + ניקוי רדיאטור ב 1500)

Tribalmistyc2
15-02-2018, 12:58
לא מחייבת וגם לא מחייב שזו בעיה של אטם.
אם משייפים את הראש על מנת ליישר אותו מומלץ לפצות על מה ששויף עם אטם בסיס יותר עבה (שישלים את מה ששויף).
שים לב כי במוסך לא יעשו את זה.

avi333
15-02-2018, 21:44
ממליצים על מישהו בבאר שבע שיבדוק ויתקן עם עבודה אחראית וטובה?

avi333
05-03-2018, 19:37
6353

6354

6355

6356

תמונות מתהליך הפירוק של המנוע,ניתן לראות בבירור את האזור שבו נפרץ האטם,בנוסף ניתן לראות שהווריאטור שינה צבע (כתוצאה מהתחממות) לאחר ניקיון כללי של האזור שהיה ממש מלוכלך הכל עובד הרבה יותר טוב כעת.

אני לא רוצה לכתוב פה את שם המכונאי שעשה לי את העבודה כיוון שלא ביקשתי ממנו רשות אז מי שרוצה בפרטי.