צפייה בגרסה מלאה : עזרה לרוכב מתחיל
Guccii800
22-02-2018, 11:32
שלום לכולם,
רוכב כביש 32 שנה ובזמן האחרון עולה בי המחשבה לנסות קצת רכיבות שטח,
מעוניין לקנות אופנוע שטח עם רישוי צהוב(לא רוכב ללא טסט וביטוח) בנוסף לאופנוע הקיים לכן מעוניין באופנוע כמה שיותר זול, לפחות להתחלה עד שאבין אם אני בכלל מתחבר לשטח, ועכשיו מספר שאלות:
* האם אופנוע מתחילת שנות ה 2000 (אמרנו זול) יתן מענה נאות או זה יהיה נבלה ובור ללא ללא תחתית?
* ברור לי שעדיף אופנוע 250 (גם מבחינת ביטוח), הבעיה שאופנועי ה 250 הזולים (לא מעוניין ב xr250l) הם 2 פעימות, מה ההבדל בין אחזקה של 2 פעימות מול 4?, ברור לי ש4 פעימות הטיפול הוא כל 5000 ק"מ והמנוע אמין בהרבה, יודע שטיפול ב 2 פעימות הוא לפי שעות (כל כמה?) ומה כולל הטיפול (מנוע עליון?), ברור לי שעלות טיפול היא תלויה בסוג האופנוע, אבל בערך מה כולל ומה המחיר של טיפול ב 2 פעימות?
* מה הכי מתאים לרוכב מתחיל שרוב הרכיבות שלו בנגב?, יש לי קצת בעיה עם התפיסה של אופנוע 250 סמ"ק שהמהירות הסופית שלו נמוכה ממהירות של הילוך ראשון בחלק מהאופנועים שהיו ברשותי, אשמח לתובנות ממבינים.
תודה על העזרה,
ניר
אופנוע שטח מהשנתונים שציינת יהיה נבלה.
Guccii800
22-02-2018, 12:07
עניין של תקציב, ההונדה xr250l לא יהיה חלש ומשעמם מידי?
בשלב מסוים כן. לאו דווקא חלש, יותר כבד ורופס. ומהירות סופית לא צריכה להטריד אותך אין לסה משמעות כי בשטח מה שמגביל את המהירות זה תוואי השטח והמתלים.
כמו שאמרת, עניין של תקציב.
Guccii800
22-02-2018, 14:28
אין משהו יותר מרגש בתקציב נמוך?, מה לגבי עלויות אחזקה של 2 פעימות?
Guccii800
24-02-2018, 06:56
עניין של תקציב, ההונדה xr250l לא יהיה חלש ומשעמם מידי?
טעיתי, הכוונה הייתהלהונדה CRF250L
קוקוריקו נגד קופיקו
24-02-2018, 12:04
חפש לעצמך ימאהה wr250r או סוזוקי drz400
אופציה נוספת, אם לא אכפת לך רישוי אפור: חפש לעצמך איזה מוטוקרוס יפני 250. (עולם אחר כמובן.)
Guccii800
25-02-2018, 08:06
תודה על התגובה, לא רוצה רישוי אפור, רוכב רק עם ביטוח, שתי האופציות שהעלת הם 4 פעימות, מעניין אותי לדעת עלויות (בערך) של תחזוקת 2 פעימות וכמובן כל כמה זמן ומה זה כולל.
טעיתי, הכוונה הייתהלהונדה CRF250L
אותו דבר.
בא נעשה רק סדר -
ברוב אופנועי האינדורו המקצועיים, הטיפול הוא לפי שעות ובערך באותה התכיפות בין אם הם 2 או 4 פעימות.
גם מנועי ה-2 פעימות הם אמינים מאד, והתחזוקה שלהם לא בהכרח יקרה יותר משל 4 פעימות.
אמנם עושים יותר טיפולים מונעים (כמו החלפת בוכנה יזומה) אבל הם פשוטים וזולים יחסית לעומת החלפת בוכנה ב-4 פעימות.
אני הייתי ממליץ לך לחפש 125 דו"פ בשנתון ובמצב הכי טוב שתמצא בתקציב שלך. הם זולים יותר ולכן תוכל למצוא כלי במצב טוב יותר.
ה-125 הוא בעייני אחלה אופנוע וילמד אותך לרכב בשטח כמו שצריך.
אם יש לך ידיים טובות ורצון, תוכל לעשות (כמעט) את כל הטיפולים בעצמך ולחתוך את העלויות בצורה משמעותית.
Guccii800
05-03-2018, 06:28
בא נעשה רק סדר -
ברוב אופנועי האינדורו המקצועיים, הטיפול הוא לפי שעות ובערך באותה התכיפות בין אם הם 2 או 4 פעימות.
גם מנועי ה-2 פעימות הם אמינים מאד, והתחזוקה שלהם לא בהכרח יקרה יותר משל 4 פעימות.
אמנם עושים יותר טיפולים מונעים (כמו החלפת בוכנה יזומה) אבל הם פשוטים וזולים יחסית לעומת החלפת בוכנה ב-4 פעימות.
אני הייתי ממליץ לך לחפש 125 דו"פ בשנתון ובמצב הכי טוב שתמצא בתקציב שלך. הם זולים יותר ולכן תוכל למצוא כלי במצב טוב יותר.
ה-125 הוא בעייני אחלה אופנוע וילמד אותך לרכב בשטח כמו שצריך.
אם יש לך ידיים טובות ורצון, תוכל לעשות (כמעט) את כל הטיפולים בעצמך ולחתוך את העלויות בצורה משמעותית.
תודה על התשובה, אני ממש לא אדם קטן כך שאופנוע 125 סמ"ק יהיה לי ממש קטן במימדים שלו.
לא יודע מה זה לא אדם קטן, אבל אם אתה לא מאד קיצוני לא אמורה להיות בעיה, רבים וגדולים רכבו על 125ים.
ממליץ לך לנסות, לדעתי תופתע, וזו כנראה האופציה הכי טובה למוגבלי תקציב.
קוקוריקו נגד קופיקו
06-03-2018, 11:54
אם אתה מתכוון לעשות רכיבות בנגב - שהם בעיקר דיונות שטחים פתוחים שבילים מהירים וגז גז גז באופן כללי: לא הייתי מציע לך דו''פ ולא 125 דו''פ.
מוטוקרוסים יש גם צהובים למאיר ולמטרו, ואולי לעוד כמה יבואנים אחרים שלא עולים לי בראש כרגע.
גם על כלי אפור ניתן לעשות ביטוח תאונות אישיות ולבצע הרחבה בפוליסה/התאמה אישית כדי שייתן כיסויי שווה ערך לביטוח חובה רגיל. רק כמובן שבמקרה כזה הוא גם יעלה כמו ביטוח חובה רגיל.
מבחינת אחזקה: בארץ, זול זה לא הולך להיות אף פעם. הכי פחות יקר יהיה ימאהה wr250r או סוזוקי drz400 אבל כמו שכתבתי מקודם זה עולם אחר בהשוואה למוטוקרוס. (לטוב ולרע)
עריכה: אופציה נוספת זה לבדוק את דגמי swm
יש להם בנפחים 300 ו 500
מבוססים על הסקוורנה אדומה דגמי 2010-2011
אלו הכלים המקצועיים היחידים שאני מכיר שהמרווחי טיפולים שלהם נמדדים באלפי ק''מ (טיפול הרצה אחרי אלף, ואח''כ טיפול כל 2000 ק''מ), ולא לפי שעות מנוע.
דרך אגב אני כרגע נמצא באיטליה - ורואים אותם פה לא מעט.
גם על כלי אפור ניתן לעשות ביטוח תאונות אישיות ולבצע הרחבה בפוליסה/התאמה אישית כדי שייתן כיסויי שווה ערך לביטוח חובה רגיל. רק כמובן שבמקרה כזה הוא גם יעלה כמו ביטוח חובה רגיל.
זה לחלוטין לא נכון. אין אף ביטוח שתוכל לעשות שיתן כיסוי זהה לביטוח חובה, לא בנזק שיגרם לך, ובטח ובטח לא בנזק שתגרום למישהו אחר.
ביטוח חובה בישראל נותן כיסוי מדהים, ובדיוק בגלל זה עבור אופנועים הוא הפסדי לחברות הביטוח.
הסיבה היחידה שהן מבטחות אותנו היא כי הן חייבות, ולכן אף אחד לא תציע לך ביטוח פרטי בכיסוי ובמחיר זהה.
במקומך הייתי מאד נזהר מלייעץ לאדם עצה שעלולה להרוס את החיים שלו ושל בני משפחתו.
רק צהוב!
קוקוריקו נגד קופיקו
06-03-2018, 16:18
אני לא מבין איך העצה שלי יכולה להרוס לו את החיים. הוא לא קונה את הפוליסה ממני. הבן אדם ייגש לחברת ביטוח - יראה מה הם מציעים לו - וזה מה שהוא ישלם וזה מה שהוא יקבל.
דבר שני ביטוח חובה גם כן לכשעצמו לא מכסה רכוש של צד ג'. צריך ביטוח נוסף של צד ג'. למי שרוכב רק בשטח - נמצא בסיכון נמוך יותר מבחינה הזו אבל עדיין כמובן חשוף לסיכון ואדם שעושה ביטוח תאונות אישיות בלבד צריך לבדוק האם ניתן להוסיף ביטוח צד ג' - ואם לא: לשאול את עצמו האם הוא מוכן לשאת בסיכון של נזק ברכוש לצד ג.
דבר שלישי: ניסית בעצמך פעם לעשות ביטוח תאונות אישיות ולהרחיב אותו לכיסוי זהה לביטוח חובה?
אני מכיר מישהו שעשה בעבר - והרחיב - ולטענתו הוא שילם בערך כמו ביטוח חובה רגיל.
באופן כללי אני אישית מסכים אתך לחלוטין. גם מעדיף רק מספר צהוב - אבל יש אופציות אחרות. וכל אדם שיבדוק מה מתאים לו וילך בדרכו שלו, לטוב ולרע. אין לי בעלות על האמת ולא על החוכמה.
אתה שוב טועה (למרות שאני רואה שתיקנת ועכשיו זה לא ממש טעות אלא לא מספיק ברור).
ביטוח חובה מכסה פגיעה שלך בהולך רגל או ברוכב אופניים, ועל זה אני מדבר. ביטוח תאונות אישיות לא מכסה את זה.
ביטוח צד ג' הוא גם חשוב, אבל זה עוד ניחא - גם אם דפקת אופניים יקרות או דלת של ג'יפ, מדובר בנזק של עשרות עד מאות אלפי שקלים (שיהיה ברור, אני מבטח גם צד ג' וממליץ לכולם לעשות זאת, אבל זה עוד הכסף הקטן).
לעומת זאת, בפגיעת גוף באדם אחר או בעצמך, הנזק יכול להסתכם במיליונים.
לא ניסיתי בעצמי לעשות תאונות אישיות, אבל לא כל דבר אתה צריך לעשות בעצמך כדי לדעת. יש על כל המון חומר כתוב והמון דיבורים, ואין הפתעות.
ביטוח תאונות אישיות הוא תוספת על ביטוח החובה, ויעזור לך בעשרות עד מאות אלפי שקלים, ובעיקר יעזור בפער הזמן בין התאונה ועד שתקבל את הכסף מביטוח חובה.
הנה ציטוט של גיא רדר שהוא סוכן ביטוח (שאגב, מבטח רק תאונות אישיות ולא ביטוח חובה, ככה שבהחלט האינטרס שלו אמור להיות בעד תאונות אישיות על חשבון חובה):
"ראשית הבהרה, אין ביטוח טוב יותר, מקיף יותר (וחוקי יותר) מביטוח חובה. למרות הפיתוי אני ממליץ לעשות ביטוח חובה מלא (ללא השתתפות עצמית) שכן מהר מאוד שוכחים את החיסכון הכספי (כ 1000 ש"ח ממוצע לשנה) מול ההשתתפות העצמית, 7 ימי עבודה ו 25000 ש"ח בכאב וסבל בעת האירוע.
למרות זאת וגם או קיים ביטוח חובה מלא הזמן והדרך לקבלת כספי הפיצוי ארוכים ולרוב דורשים התערבות של עורכי דין ופסיקת בית משפט. כאן נכנס ביטוח התאונות.
ביטוח תאונות קיים כמעט בכל חברת ביטוח. החברות שלבדיקתי המוצר שלהן מתאים לנו הנן כלל ומגדל. התוכנית של מגדל יותר מתקדמת בשל טבלת פיצוי יותר טובה וסכום ביטוח שמתחדש בכל שנה. התוכנית של מגדל גם מודולרית וניתן לרכוש פיצוי לרכיבת אופנוע וטרקטורון ואף לספורט חורף וספורט אתגרי.
*עקרי התוכנית: פיצוי במקרה של שבר/כוויה החל משבר באצבע (לא קיים בכלל) בסכום כולל של עד 60,000 ש"ח, מוות ונכות מתאונה בסכום כולל של עד 350,000 ש"ח, פיצוי במקרה של מצב סיעודי כתוצאה מתאונה בסכום של עד 65,000 ש"ח ופיצוי בגין יום אשפוז החל מהיום השני (עם כפל במקרה של אשפוז בטיפול נמרץ, עד 14 יום) בסכום פיצוי של עד 750 ש"ח.
לדוגמא: חבר זולו בגיל 40 עם אופנוע 250 סמ"ק. סכום פיצוי כולל לשברים/כוויות 40,000 ש"ח, מוות נכות מתאונה 200,000 ש"ח ופיצוי של 750 ליום אשפוז. עלות חודשית 121 ש"ח. יש לציין כי העלות קבועה והיא מתקבעת לפי גיל כניסה. ניתן גם להוסיף ילדים לביטוח.
הביטוח הנו אישי ואין הגבלה לגבי האופנוע או מס' האופנועים שעליהם רוכב המבוטח.
המבצע לחברי זולו מקנה 15% הנחה לשלוש שנים, כלומר בדוגמא העלות היא 103 ש"ח.
קיימות גם תוכניות זולות יותר אך אין תוכנית מקיפה יותר."
Guccii800
06-03-2018, 17:48
תודה על התגובות, בעיקרון הכיוון הוא KTM ישן, אפילו ישן מאוד, חושב להקציב לאופנוע 15K שברור לי שבתקציב הזה סביר להניח שהאופנוע יהיה נבלה, אף פעם לא רכבתי בשטח, אפילו לא דקה, בגלל זה מתכוון לקנות בתקציב נמוך על מנת שבכלל אראה אם אתחבר לשטח, כמובן שזה יהיה בנוסף לאופנוע כביש.
בינתיים יש מכשול מכיוון לא צפוי וזה האשה (בסוף, כמו תמיד נעבור את המכשול הזה ) שהחליטה שהשטח מסוכן הרבה יותר מהכביש.
Shasha127
06-03-2018, 20:32
תחסוך את עוגמת הנפש
הרצון לכלי מקצועי ברור, אבל פחות מ25 אין לך מה לקנות. כל מה שתקנה מתחת לזה אתה תקיא עליו מהר מאוד עוד כמה אלפים כדי להמשיך להשתמש עד ההרפתקאה הבאה.
אני מציע לך לחשוב על WR250R למרות שבהגדרה הוא דוש והוא לא חזק או קל כמו כלי מקצועי, אבל באיזור ה20 אתה יכול לרכוש יופי של כלי, עם אמינות מצויינת, אחזקה נמוכה ועם יכולות לעשות מה שתצטרך בתור התחלה. כשתרצה להשתדרג ותוכל פיזית ובעיקר כלכלית - אתה תמכור אותו בהפסד מינורי ובלי בעיה מיוחדת. לעומת זאת כלי מקצועי שעלה לך 15 לא יזוז כנראה גם כשתפרסם ב10 אחרי שסיימת איתו.
אחרי כל אלו אם אתה עדין בכיוון שבחרת - תסתכל על גסגסים, אתה יכול לקנות כלי לא רע בתקציב הזה וממודל גבוה (מעל 2011). יש להם את היתרונות שלהם ואת החסרונות שלהם אבל שוב אם אתה בוחר ללכת בכל זאת על מקצועי בסכומים האלה, אם תמצא כלי טוב זו העסקה הכי משתלמת לכסף הזה.
לשיקולך.
מסכים עם סשה אל תקנה קיטיאמ ישן זה בור כלכלי wr או דרוזי. ואם מקצועי אז בן 3 גג
מחזק את דברי הנאמר מעלי.
לגבי האשה - תן לה סטטסטיקות...
הסיכוי לפציעה קלה אכן גבוה בהרבה בשטח (לדעתי עומד על 100% בין כל מי שאני מכיר), אבל הסיכוי לפציעה קשה נמוך עד אפסי.
לא זכור לי ששמעתי על אף הרוג ברכיבת אופנועי שטח, וגם פצועים קשה הם מאד מאד מאד נדירים.
אז בעצם זה יכול לעבוד לטובתה - פעם בשנתיים-שלוש תשבור יד/רגל ואז תהיה חודשיים בבית לשמור על הילדים ולעשות כביסות.
Guccii800
09-03-2018, 06:38
מחזק את דברי הנאמר מעלי.
לגבי האשה - תן לה סטטסטיקות...
הסיכוי לפציעה קלה אכן גבוה בהרבה בשטח (לדעתי עומד על 100% בין כל מי שאני מכיר), אבל הסיכוי לפציעה קשה נמוך עד אפסי.
לא זכור לי ששמעתי על אף הרוג ברכיבת אופנועי שטח, וגם פצועים קשה הם מאד מאד מאד נדירים.
אז בעצם זה יכול לעבוד לטובתה - פעם בשנתיים-שלוש תשבור יד/רגל ואז תהיה חודשיים בבית לשמור על הילדים ולעשות כביסות.
רוכב מאוד חזק על אופנועי כביש 32 שנים ואין לה בעיה עם זה, חבר שלה לעבודה לפני בערך חמש שנים עשה תאונה עם טרקטורון, היה תקופה ארוכה צמח ולאחר מכן שיקום של בערך שנתיים ועכשיו כמובן נכה 100% , מבחינתה שטח זה הדבר הכי מסוכן.
בכביש מתים, בשטח נפצעים.
זה ספורט מסוכן, וזה מה יש. אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.
טרקטורון הוא כלי מסוכן (ללא סטטיסטיקות, מניסיון אישי אפילו יותר מאופנוע שטח) והתאונה של הבחור מאוד מצערת אך גם נפילה טיפשית בכביש עלולה להיגמר רע. צריך מזל בחיים.
בנוגע לכלי ראשון, מחזק את הנאמר לפני, ה-WR250R או ההונדה CR250L יכולים להיות אחלה נקודת התחלה כדי לחוות שטח בפעם הראשונה ובמחיר סביר (20K).
מכיוון שציינת שאתה רוכב כביש חזק, יש לי תחושה שתרצה להגיע לכמות אדרנלין אליה אתה רגיל לכן הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות דו"פ 125 של ק.ט.מ (או הוסקוורנה - אותו אופנוע כמעט בדיוק עם מחיר שוק נמוך יותר). כלים לא פראיירים עם המון פאן שיכולים לעשות הכל מהכל, מרכיבת שבילים ועד הארד אינדורו.
המחירים לאחרונה ירדו לכן מאמין שתוכל למצוא משהו טוב סביב 25-27 אלף שקל אם אתה רוצה כלי שיחזיק ולא יהיה במוסך אחרי כל רכיבה.
עוד לקת בחשבון הוא ציוד רכיבה שחשוב לא פחות, אם כי להתחלה יש אנשים שלפעמים מוסרים ציוד משומש או מוכרים במחיר נמוך לרוכבים חדשים (בקבוצות פייסבוק שצויינו למטה)
אם מעוניין ורציני לקראת רכישה אשמח לייעץ לך מה לבדוק ואיך לפני רכישה של כלים, תרגיש חופשי לפנות בפרטי.
ישנן כמה קבוצות שטח בפייסבוק שיכול להצטרף כדי להכנס לעולם ולהכישר אנשים שישמחו לעזור ואפילו לוחות אופנועים משומשים שתוכל ללכת לבדוק ולרכוש בעתיד.
https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
https://www.facebook.com/groups/241870142518150/
גילוי נאות - העזרה המוצעת הינה מרצון טוב ואינני שייך לשום עסק כזה או אחר לצורך שכר או פרסומת.
בהצלחה!
Guccii800
12-03-2018, 06:50
בכביש מתים, בשטח נפצעים.
זה ספורט מסוכן, וזה מה יש. אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.
טרקטורון הוא כלי מסוכן (ללא סטטיסטיקות, מניסיון אישי אפילו יותר מאופנוע שטח) והתאונה של הבחור מאוד מצערת אך גם נפילה טיפשית בכביש עלולה להיגמר רע. צריך מזל בחיים.
בנוגע לכלי ראשון, מחזק את הנאמר לפני, ה-WR250R או ההונדה CR250L יכולים להיות אחלה נקודת התחלה כדי לחוות שטח בפעם הראשונה ובמחיר סביר (20K).
מכיוון שציינת שאתה רוכב כביש חזק, יש לי תחושה שתרצה להגיע לכמות אדרנלין אליה אתה רגיל לכן הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות דו"פ 125 של ק.ט.מ (או הוסקוורנה - אותו אופנוע כמעט בדיוק עם מחיר שוק נמוך יותר). כלים לא פראיירים עם המון פאן שיכולים לעשות הכל מהכל, מרכיבת שבילים ועד הארד אינדורו.
המחירים לאחרונה ירדו לכן מאמין שתוכל למצוא משהו טוב סביב 25-27 אלף שקל אם אתה רוצה כלי שיחזיק ולא יהיה במוסך אחרי כל רכיבה.
עוד לקת בחשבון הוא ציוד רכיבה שחשוב לא פחות, אם כי להתחלה יש אנשים שלפעמים מוסרים ציוד משומש או מוכרים במחיר נמוך לרוכבים חדשים (בקבוצות פייסבוק שצויינו למטה)
אם מעוניין ורציני לקראת רכישה אשמח לייעץ לך מה לבדוק ואיך לפני רכישה של כלים, תרגיש חופשי לפנות בפרטי.
ישנן כמה קבוצות שטח בפייסבוק שיכול להצטרף כדי להכנס לעולם ולהכישר אנשים שישמחו לעזור ואפילו לוחות אופנועים משומשים שתוכל ללכת לבדוק ולרכוש בעתיד.
https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
https://www.facebook.com/groups/241870142518150/
גילוי נאות - העזרה המוצעת הינה מרצון טוב ואינני שייך לשום עסק כזה או אחר לצורך שכר או פרסומת.
בהצלחה!
תודה רבה
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft