מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : פתרונות למניעת נזק לשמיעה במהלך רכיבה?

carolinor
24-02-2018, 01:37
שלום לכולם,
לאחר שהתוודעתי לאחרונה לסכנה החמורה בנסיעה ללא אטמי אזניים, קראתי שקיים תמימות דעים על כך שבכביש המהיר הרוח מגיעה לרמות דציבלים שעשוי לפגוע בשמיעה.
לגבי הפתרונות המוצעים, היעילים הם אטמי אוזניים, שזהו פתרון בעייתי עבורי כי אני נהנה משמיעת מוזיקה ברכיבות ארוכות באזניות earphones.

השאלה שלי האם השמיעה דרך האזניות שלי (אזניות די פשוטות) מפחיתה את הסיכון של הפגיעה בשמיעה, הרציונל שלי שהאזנייה אוטמת מצד אחד את האזן ומונעת רעש של הרוח, סיבה נוספת, תדרי המוזיקה שמושמעים לאזן מתנגשים עם התדרים של הרעש מבחוץ ונוצר התאבכות הורסת/מיסוך או איך שלא קוראים לזה.
האם כל אלו מנחיתים את רמות הרעש מתחת לסכנת החשיפה?
אם מישהו יוכל להפנות אותי למחקר בנושא זה אני אודה לו

Shasha127
24-02-2018, 02:17
אם אתה מתעקש על שימוש באוזניות תשקיע בזוג איכותי עם אטימה שנכנסת אל האוזן כמו אטמי אוזניים, יש מבחר גדול. כך תוכל לשמוע מוזיקה בווליום לא גבוה בלי הנזקים של הרוח.
אישית אני רוכב עם אטמים גם בכביש וגם בשטח ושומע במקביל מוזיקה דרך הדיבורית בקסדה והרמקולים הרגילים שלה. האטמים עצמם עצם הפחתת הרוח מאפשרים לי לשמוע את המוזיקה. זה כמובן לא איכות של אוזניות אטומות בתוך האוזן, אבל זו הדרך שהכי נוחה לי.

carolinor
24-02-2018, 02:23
זה רעיון טוב, השאלה אם אתה לא ''מפצה'' על האטימה בעוצמה גבוהה יותר בדיבורית? ואפילו אם זה לא עוצמה כביכול שאתה מרגיש שמפריעה לך עדיין ישנם תדרים שעשויים להיפגע..

TundraOG
24-02-2018, 12:36
אוזניות פשוטות וזולות לא באמת אוטמות שום דבר, אולי רק בצורה חלקית. אם אתה רוצה לרכב עם אוזניות - תשקיע כ-200-300 ש"ח, גם איכות הסאונד תשתפר פלאים והם גם יתפקדו כאטמי אוזניים. אני רוכב עם Sennheiser CX 2.00, אוזניות מעולות שגם כשאין מוזיקה ברקע מתפקדות כאטמי אוזניים (וכרגע אני עם קסדה די רועשת אז באמת שמרגישים בהבדל, ואני גם רוכב עם אטמי אוזניים רגילים כשלא רוצה לשמוע מוזיקה).

carolinor
24-02-2018, 12:45
אוזניות פשוטות וזולות לא באמת אוטמות שום דבר, אולי רק בצורה חלקית. אם אתה רוצה לרכב עם אוזניות - תשקיע כ-200-300 ש"ח, גם איכות הסאונד תשתפר פלאים והם גם יתפקדו כאטמי אוזניים. אני רוכב עם Sennheiser CX 2.00, אוזניות מעולות שגם כשאין מוזיקה ברקע מתפקדות כאטמי אוזניים (וכרגע אני עם קסדה די רועשת אז באמת שמרגישים בהבדל, ואני גם רוכב עם אטמי אוזניים רגילים כשלא רוצה לשמוע מוזיקה).

אחלה, נשאר רק לברר באמת כמה דציבלים הן מנחיתות.. מבדיקה קצרה שעשיתי עכשיו לא מצאתי. כי אם הרוח בעצמה של 110 דציבל במהירויות גבוהות אז חייבים הנחתה של 30 דציבל לפחות

סער666
24-02-2018, 13:40
פתחו פה פוסט לגביי המלצה לאטמי אוזניים: במחיר שווה לכל כיס אתה יכול לרכוש אטמים שמנחיתים 27 דציבלים.

https://goo.gl/bhriqq